Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Carme Forcadell creu que la declaració de demà al Tribunal Superior de Justícia vulnera els seus drets com a parlamentària. La presidenta de la Cambra està citada juntament amb 4 membres de la mesa acusats de desobeïr el Constitucional.

Avança la investigació sobre el cas del guàrdia urbà que van trobar calcinat dijous al maleter d'un cotxe. Els mossos busquen ara el vincle entre la mort de l'agent i la pornovenjança, ja que la seva nòvia havia estat víctima de ciberassetjament.

Homenatge aquest matí a les víctimes del nazisme. El conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva ha col·locat una placa commemorativa al camp de concentració de Mauthausen, coincidint amb el 72 aniversari del seu alliberament.

Més de 10MIL persones participen a aquesta hora a la trobada d'esplais més gran de tota Catalunya. Es fa al Prat de Llobregat i serveix per donar el tret de sortida a la campanya de colònies de l'estiu. Hi anirem en directe per veure les activitats que es fan a aquesta hora.

Es manté l'emoció quan només queden dues jornades per acabar la LLiga. El Madrid va guanyar a un Granada que ja és equip de Segona. I el trident del Barça va golejar al Vila·real al Camp Nou. Neymar va fer el primer, Suárez el tercer i Leo Messi va anotar un doblet. Entre els 3 n'han fet ja 101 aquesta temporada.

 

Espanya s'ha sumat a la candidatura liderada per Xipre i promoguda per altres països europeus per tal que la tècnica de la pedra seca sigui reconeguda per la Unesco com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. Es tracta d'una tècnica de construcció molt lligada al món rural. Avui hem volgut redescobrir-la.

El Park Avenue de Nova York acull des d'aquest cap de setmana una instal.lació de 5 grans escultures de l'artista català LLuís LLeó, que viu i treballa a la ciutat des de fa 25 anys. Es una acció promoguda per l'Ajuntament de la ciutat, la Fundació del Parc i els Instituts Cervantes i Ramón LLull. La instal.lació, que es podrà veure fins a finals de juliol entre els carrers 52 i 56 de Manhattan, vol ser un homenatge a la tradició de la tècnica del "FRESC ROMANIC CATALÀ".

Avui se celebra el Dia Internacional de la Dansa. Per això, l'Associació de professionals de la Dansa ha omplert les aules de l'institut del Teatre de Barcelona amb diferents classes de ball gratuïtes i obertes a tothom. Coincidint amb aquesta data ens hem volgut fixar també en disciplines com la salsa o el swing, que cada vegada tenen més seguidors i hem vist com sorgeixen noves disciplines que acosten la dansa a tots els públics.

Susana Díaz confia en seduir a la militància del PSC i escurçar distàncies amb Pedro Sànchez. La candidata a les primàries del PSOE diu que es deixarà la pell a Catalunya i es mostra convençuda de què obtindrà més vots que avals entre els socialistes catalans.

Susana Díaz té avui una intensa agenda amb actes a diverses localitats catalanes. Aquest matí desde Sant Boi ha dit que no demanarà un pacte previ als altres dos candidats.

Els mossos d'esquadra segueixen investigant la identitat del cos trobat ahir a prop del pantà de Foix, i que podria tractar-se d'un agent de la guàrdia urbana de Barcelona. La víctima estava completament calcinada al maleter del vehicle, que van trobar en una pista forestal.

Avui ens fixarem en una activitat d'oci que s'ha disparat en només dos anys. Es tracta dels escape rooms. Aquests locals on la gent es tanca per superar unes proves i poder-ne sortir. N'hi ha més d'un centenar arreu de Catalunya.

Iniesta és la gran novetat per al decisu partit d'aquesta tarda al Camp Nou contra el Vila·real. El manxec ja té l'alta mèdica i torna a la convocatòria. Luis Enrique compta amb ell i amb tots els titulars per guanyar un partit decisiu per endur-se el títol de Lliga.

I a la part final de l'Informatiu escoltarem a Raimon. Anit al Palau de la Música va oferir el seu primer concert de comiat. Emotiu i intens, Raimon diu adéu als escenaris després de 50 anys de carrera.

 

 

 

 

  • 8.000 urnes de metacrilat i 4.000 de cartró. És la compra que la Generalitat vol materialitzar per tenir-les a punt per a futurs processos electorals i participatius. El govern català defensa el seu dret i recorda que és legalment comptetent per fer-ho. És el que ha dit la consellera de governació que no ha citat el referèndum, al contrari que el vicepresident Junqueras que ha posat aquest compra com un mostra més del compromís amb la consulta.
  • El portaveu de l'executiu recorda que el Constitucional ja va anul·lar el referèndum unilateral i avisa que la Fiscalia intervindrà si la compra d'urnes es concreta.
  • Mentrestant al Parlament, acte conjunt de suport a la presidenta i als 4 membres de la Mesa que dilluns declararan com a investigats en el Tribunal superior de Justícia de Catalunya.
  • Aquest és el braçalet que permetrà que una persona malalta d'alzheimer o amb demència senil pugui ser identificada. Mitjançant un codi QR. Les polseres són una inciativa conjunta dels Mossos i de les Associacions de Familiars, amb lq ue pretenen protegir la persona amb demència però sense imvalidar les capacitats que puguin tenir.
  • A Tarragona, prop de 200 voluntaris han recorregut aquesta nit els carrers de la ciutat per comptabilitzar les persones que dormen al ras..
  • La pràctica ha demostrat que els gossos ben entrenats són molt efectius per fer rescats aquàtics. Tres entrenadors catalans són els primers que han obtingut la certificació per formar equips de rescat canins. Demanen canvis en la normativa perquè els seus gossos puguin actuar a les platges.
  • Luís Enrique no es cansa de repetir aquest missatge per tal que el Barça no baixi la guàrdia de cara a les últimes jornades de Lliga. Demà els blaugrana reben el Vila-real
  • Joan Albert Argerich, la primera veu de Radio 4, va recollir anit la menció d'Honor dels 17ens premis Radio Associació per la seva trajectòria professional. El jurat ha volgut premiar Argerich coincidint amb el 40 aniversari de Radio 4, la primera emissora que va emetre en català. També es va reconèixer la trajectòria de Jordi Hurtado i el programa Territorí Clandestí de la nostra companaya de Ràdio 4, Consol Sáez
  • I a Lleida, aquest vespre arrenca a 28ena Fira de Titelles que, fins diumenge, ofereix 90 actuacions per a públics de tota mena en espais reaprtits per la ciutat

La consellera de Gobernación, Meritxell Borràs, ha defendido este viernes que la Generalitat es "plenamente competente" para impulsar un proceso para homologar posibles empresas proveedoras de urnas, por lo que esta actuación es "absolutamente legal" y "de acuerdo con la ley". El Departamento de Gobernación de la Generalitat lanzará en breve una licitación para la adquisición de 8.000 urnas destinadas al referéndum de independencia que el gobierno catalán pretende celebrar el próximo mes de septiembre.

La Generalitat defensa el seu dret a comprar 8 mil urnes de metracrilat i 4 de cartró  i, tot i que no el cita, ho vincula al seu compromís de celebrar un referèndum al setembre. Aquest primer pas ha de servir per veure quines empreses mostren interès en subministrar el material. Serà quan s'executi la compra que algun conseller haurà de posar la seva signatura. De moment, el govern ho considera una despesa inútil per un referèndum que no es podrà fer.

Al marge de la política, us explicarem l'objectiu d'aquestes polseres. Es tracta d'un sistema amb un codi QR per ajudar als malalts d'Alzheimer quan es perdin i es vulgui localitzar la família. L'impulsen la Federació de familiars i els Mossos d'Esquadra.

Coneixerem l'Argus, aquest Terranova capaç d'arrossegar 1.500 quilos dins de l'aigua. Ell és un dels gossos preparats des de cadells per fer rescats aquàtics. Tres entrenadors catalans són els primers que han obtingut la certificació per formar equips de rescat canins. Demanen canvis en la normativa perquè els seus gossos puguin actuar a les platges.

Als esports, el Barça ultima la preparació del partit de demà contra el Vila-real amb Iniesta totalment recuperat de la lesió muscular. Els blaugrana són conscients que no poden fallar si volen mantenir el pols amb el Reial Madrid pel títol de lliga. Els blancs visitaran el Granada amb els suplents.

8 MIL URNES. LA GENERALITAT DEFENSA LA COMPRA I EL GOVERN HO CONSIDERA UNA DESPESA INÚTIL.

POLSERA AMB CODI QR. PRETÉN FACILITAR LA IDENTIFICACIÓ DELS MALALTS D'ALZHEIMER QUAN ES PERDIN.

GOSSOS SALVADORS. ELS EXPERTS QUE ELS ENTRENEN DEMANEN QUE LA LLEI ELS PERMETI ACTUAR A LES PLATGES.

LLUITA PER LA LLIGA. EL BARÇA REBRÀ EL VILA-REAL MENTRE QUE EL MADRID VISITARÀ EL GRANADA.

"EL MINISTERIO DEL TIEMPO". BARCELONA ACULL AQUEST VESPRE LA PREESTRENA DE LA NOVA TEMPORADA DE LA SÈRIE DE TVE.

  • A la tercera votació i per empat el govern del PP ha salvat el primer tràmit dels pressupostos pactant in extremis millores en el concert econòmic basc. I les ha defensades el ministre Montoro davant l'hemicicle, davant els recels dels seus socis habituals de Ciutadans. L'estabilitat, diuen al govern, és el que ha primat a les negociacions. / Pel que fa al tractament de Catalunya als comptes del govern , el diputat del PDECAT Ferran Bel, ha donat per liquidat el diàleg i ha anunciat la presentació de moltes esmenes parcials. Bel ha acusat el govern de mentir sobre les inversions.
  • Bones dades de l'atur al mes d'abril Catalunya, el nombre d'aturats va baixar en prop de 20.300 persones deixant el total d'inscrites a les oficines d'ocupació en 425.751. Al global d'Espanya la caiguda va ser de 129 mil persones i ara hi ha més de 3,5 milions de persones registrades./ Al 2016 la Generalitat va tancar 68 projectes d'inversió estrangera a Catalunya.
  • Anunci esperat pel que fa al soterrament de les vies de tren. ADIF ha assumit el projecte de soterrament de la linia R2 al seu pas per Montcada i Reixach, que escurça els terminis i incorpora millores. La proposta s'acabarà de tancar en una reunió d'aquí a dues setmanes. I a l'Hospitalet de LLobregat les obres per soterrar les vies de rodalies començaràn el 2019.
  • Més de 87 famílies ocupen habitatges de forma il·legal a Espanya. Unes ocupacions que immobilitzen fins al 20% dels pisos d'habitatge públic on no poden accedir altres famílies vulnerables que han seguit els procediments legals. Són dades d'un estudi de l'Institut Cerdà que aquest matí s'ha presentat avui./ Precisament, el ministeri de Foment ha anunciat que un nou plau d'ajuda a l'habitatge per a joves i per persones grans.
  • Els Mossos investiguen una agressió a una jove amb Síndrome de Down que va passar dimarts al metro de Barcelona. Segons la denúncia que ha posat la família, un home de mitjana edat, li va pegar a l'espatlla i li va donar un cop de puny sense cap motiu aparent. La policia analitza ara les càmeres de videovigilància de l'estació.
  • L'actualitat del Barça torna a passar per seu judicial. El jutge De la Mata, que investiga l'existpencia d'irregularitats en el fitxatge de Neymar, ha decidit seure a la banqueta al president Bartomeu i a l'expresident Rosell, a més del club, per presumpta estafa i corrupció. Mentrestant, l'equip repara la visita de dissabte del Vila-real a la lliga.
  • CONEXIÓN és el títol del nou disc de dos dels músics més brillants d'ara mateix. Uneix la guitarra flamenca de JOSE MUÑOZ "CHICUELO", el tocaor de Cornellà, i el piano de jazz del menorquí MARCO MEZQUIDA en un projecte que venen treballant des de fa temps i que avui presenten a l'Auditori de Barcelona.