Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El exdirectivo de Ferrovial Pedro Buenaventura ha negado este viernes "rotundamente" que los millonarios patrocinios de la constructora al Palau de la Música ocultaran comisiones a CDC, pero ha admitido ser consciente de que Fèlix Millet tenía "contactos" en la Generalitat. Buenaventura, que ha aceptado declarar a todas las partes del juicio del saqueo del Palau de la Música excepto a la acusación popular, ha reconocido que Ferrovial aumentó sus aportaciones a la entidad cultural para darse a conocer en Cataluña, lo que le permitió que en siete años la constructora pasara a facturar de cero a 200 millones en esta comunidad.

El que fuera presidente de CDC Artur Mas ha negado este viernes que Convergència se financiara ilegalmente a través del Palau de la Música, así como también ha negado la existencia de comisiones de Ferrovial al partido a cambio de concesión de obra pública. Además, ha puesto la mano en el fuego por el extesorero y acusado Daniel Osàcar, al tiempo que ha apuntado que a la Fiscalía le "interesa mucho atribuir todos los males del mundo" a su partido.

  • Segona jornada del judici del cas Palau on Jordi Montull confirma el que es va dir ahir, que es canalitzaven diners de ferrovial cap a Convergència a canvi de l'adjudicació d'obra pública. Montull assegura que la seva filla no prenia decisions, i atribueix a Fèlix Millet tota la responsabilitat. Sobre el presumpte finançament il·legal de Convergència, l'ex-número dos del Palau de la Música és molt explícit, mentre que l'extresorer del partit ho nega tot.
  • L'extresorer de Convergència, Daniel Osàcar, ha negat que el partit hagi cobrat comissions il·legals a canvi de l'adjudicació d'obra pública, tal com han afirmat en el judici tant Fèlix Millet i Gemma Montull com avui Jordi Montull, Isabel Palacios..../ Primera reacció del PDECAT, avui al Congrés. Francesc Homs ha dit que està convençut que l'adjudicació d'obra pública sempre s'ha fet bé, perquè així li ho han assegurat sempre. El diputat manté la confiança i el suport a l'expresident Artur Mas./ Tots els grups llevat de Junts pel Sí han demanat que Artur Mas comparegui al Parlament per donar explicacions sobre el suposat finançament irregular de Convergència Democràtica
  • I avui hem conegut detalls del sumari del cas que investiga a la família Pujol a l'Audiència Nacional. Posen en dubte algunes adjudicacions públiques i expliquen com el fill gran dels Pujol va blanquejar diners a l'estranger.
  • Jornada de vaga i manifestacions aquest migdia per demanar la suspensió immediata de la LOMCE i la reversió de les retallades a l'Ensenyament. Una jornada de protesta que s'ha convocat a tot l'Estat amb el suport a Catalunya del Marc Unitari de la Comunitat Educativa.
  • Superar un càncer és una dura batalla que comporta un important desgast emocional. Psicòlegs de l'Institut Català d'Oncologia han publicat un estudi que confirma que la psicologia positiva ajuda a afrontar millor aquesta malaltia.
  • Són les imatges i els sons d'una nit històrica al Camp Nou. El Barça es va convertir anit en el primer equip que remunta un 4 a 0 a la Champions i es va classificar per als quarts del final. Sergi Roberto, al minut 95, va fer el 6 a 1 definitiu i va fer embogir tots els culers. Els blaugrana però no s'han permès el descans i avui, Pablo Vázquez, han tornat a la feina.../ Un cop finalitzat el partit, l'eufòria es va escampar pels carrers d'arreu de Catalunya./ També van celebrar de valent la remuntada els jugadors del Barça de futbol sala al seu hotel de concentració a Ciudad Real./Els mitjans de comunicació, tant de casa com de fóra destaquen la nit màgica a l'estadi
  • Els BUHOS van recollir anit el premi DISC CATALÀ DE L'ANY pel seu sisè treball LLUNA PLENA. És el guardó degà de la música cantada en català i el jurat són els oïdors de Ràdio 4, en concret del magazine CATALUNYA EXPRESS, que trien el guanyador per votació popular. La formació de Calafell es va sumar anit a la Festa, que la primera en català va celebrar l'Antiga Fabrica Damm, oferint-hi un concert en directe.
  • A partir de 250 peces d'art medieval, la nova exposició del Caixafòrum, comissariada pel British Museum, explora les bases de l'Europa actual amb una nova mirada sobre l'Edat MItjana, una època que fins ara se'ns havia mostrat fosca.

Segona jornada del judici del cas Palau on Jordi Montull confirma el que es va dir ahir, que es canalitzaven diners de Ferrovial cap a Convergència a canvi de l'adjudicació d'obra pública. Montull assegura que la seva filla no prenia decisions, i atribueix a Fèlix Millet tota la responsabilitat. Sobre el presumpte finançament il·legal de Convergència, l'ex-número dos del Palau de la Música és molt explícit, mentre que l'extresorer del partit ho nega tot.

Tots els grups del Parlament llevat de Junts pel Sí han registrat una sol·licitud de compareixença de l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, perquè doni explicacions sobre el presumpte finançament il·legal de Convergència a través del Palau. Mas estaria disposat a comparèixer.

Seguiment desigual a Catalunya de la vaga d'ensenyament convocada a tot l'Estat per reclamar la derogació de la LOMCE. A Barcelona, milers de persones s'han manifestat en la que és la tercera protesta d'escoles, instituts i universitats contra les retallades i la reforma educativa del PP.

La psicologia positiva ajuda a afrontar millor el càncer i millora l'estat d'ànim dels malalts. És el que demostra un estudi de l'ICO que fa 10 anys que basa la seva assistència en aquest model que redueix l'angoixa.

El Barça aconsegueix una remuntada històrica i passa a quarts de final de la lliga de Campions. Els blaugrana van guanyar el Paris Saint Germain per 6 a 1 amb tres gols a les acaballes del partit, l'últim de Sergi Roberto al minut 95 va fer embogir el Camp Nou. Més de 2.000 aficionats ho van celebrar a Canaletes.

Els pilars d'Europa, l'Edad Mitjana al British Museum és la gran exposició que es pot veure a partir de demà al Caixafòrum i que explora l'època en què es van formar molts dels Estats de l'Europa actual. A partir de 250 objectes, l'exposició mostra una època medieval de grans talents artístics i importants canvis enfront la fins ara coneguda com fosca, plena de por i supersticions.

JUDICI CAS PALAU. MONTULL INSISTEIX EN EL FINANÇAMENT IL·LEGAL DE CDC I OSÀCAR HO NEGA.

CAS PALAU. TOTS ELS GRUPS DE L'OPOSICIÓ DEMANEN LA COMPAREIXENÇA DE MAS.

VAGA ENSENYAMENT. SEGUIMENT DESIGUAL A CATALUNYA DE LA PROTESTA QUE RECLAMA LA DEROGACIÓ DE LA LOMCE.

PSICOLOGIA POSITIVA. AJUDA A AFRONTAR MILLOR EL CÀNCER, SEGONS UN ESTUDI DE L'ICO, QUE FA 10 ANYS QUE APLICA AQUEST MODEL.

APOTEOSI AL CAMP NOU. EL BARÇA SIGNA UNA REMUNTADA HISTÒRICA EN GUANYAR EL PARÍS SAINT GERMAIN PER 6 A 1.

ELS PILARS D'EUROPA. LA MOSTRA EXPLORA LES BASES DE L'EUROPA ACTUAL AL CAIXAFÒRUM A PARTIR DE 250 OBJECTES DE L'EDAT MITJANA.

  • Retratan a la Ciudad Condal en alta resolución desde la EEI
  • Las imágenes han sido tomadas por el astronauta Thomas Pesquet
  • Para obtenerlas, ha empleado un teleobjetivo de 1.150 mm

El eurodiputado del PSOE Ramón Jáuregui respalda la petición del primer secretario del PSC, Miquel Iceta, y del resto de la oposición en Cataluña de que Artur Mas dé explicaciones en el Parlament tras lo desvelado por Fèlix Millet en el juicio del caso Palau. "Sinceramente, creo que es un tema que pone a la antigua Convergencia -por eso le cambiaron el nombre, supongo- literalmente en el punto de mira de una censura política en mi opinión rotunda, y esto afecta a todos, desde luego también a sus candidatos, por mucho que hayan cambiado su nombre", afirma.

El portavoz de ERC en el Congreso, Joan Tardà, entrevistado en Las mañanas de RNE, comparte el asco de sus compañeros tras conocer la declaración de Fèlix Millet sobre el cobro de comisiones ilegales por parte de CDC. No obstante, en su opinión es fruto de lo que denomina "corrupción del sistema autonómico". Este hecho es fruto de una etapa anterior, dice, y recuerda que nunca han gobernado con Convergencia. En este sentido, asegura que "no se va a romper Junts pel Sí". Desconoce si esta revelación va a frustrar la vuelta de Artur Mas a la vida política activa.

Fèlix Millet reconeix que, a través del Palau de la Música, es van pagar comissions a  Convergència Democràtica.  A preguntes del fiscal, l'expresident de l'entitat, admet que la constructora Ferrovial donava diners a canvi d'obra pública. Corresponien al 4 per cent de l'obra assignada: un 2 i mig per cent era pel partit, un 1 per cent per Millet i un 0,5 pel seu segon, Jordi Montull.  La filla d'aquest, Gemma,  també ho ha confirmat.
Diversos actes commemoren el Dia internacional de la Dona treballadora. Una jornada en que institucions i entitats recorden que les desigualtats persisteixen, especialment, en el món laboral i en els càrrecs de responsabilitat.  Una discriminació que comença ja a l'hora de seleccionar candidats a un lloc de treball.
El Barça presegueix aquest vespre una remuntada inèdita davant el París Saint Germain. Els de Luis Enrique, reanimants pels bons resultats dels últims partits,  apel·len a la paciència i al suport del Camp Nou.  Els francesos miren de mantenir la calma per fer valer el 4 a 0 de l'anada.

El expresidente del Palau de la Música Fèlix Millet, ha confesado este miércoles que la constructora Ferrovial pagó comisiones ilegales por la adjudicación de obra pública a Convergència Democrática de Catalunya (CDC) a través de dicha entidad cultural, de la cuál, además, desvió fondos para financiar obras en su casa, viajes y las bodas de sus hijas.

Així de clar ha estat Fèlix Millet en les seves respostes al fiscal. Ha reconegut que, a través del Palau de la Música, es van pagar comissions a  Convergència. Corresponien al 4 per cent de l'obra assignada: un 2 i mig per cent era pel partit, un 1 per cent per Millet i un 0,5 pel seu soci Jordi Montull. Ha reconegut que els seus tresorers  amb el partit eren els comptables i no ha vinculat cap responsables polític.

Se'ns va prometre un judici divertit i, al marge de valoracions, està resultant revelador. Al Parlament, silenci dels membres del PDECAT i també d'Artur Mas, secretari general de Convergència, en el moment de les acusacions de Millet. La resta de partits, inclosa la CUP, han demanat explicacions inmediates als responsables del partit. Els seus socis d'Esquerra parlen de fastic profund.

Tot plegat en el dia internacional de la Dona treballadora. Una jornada que encara s'ha de celebrar per recordar que les desigualtats persisteixen, especialment, en el món laboral i en els càrrecs de responsabilitat. A l'Informatiu parlarem amb dones que s'han obert camí en sectors molt masculinitzats i  de la discriminació que encara es practica a l'hora de seleccionar candidats a un lloc de treball.

8 de març de 2017. Els culers esperen que aquesta data passi a la història del Club com el dia que el seu equip va aconseguir la gesta de remuntar un 4-0 advers al París Saint Germain.