Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba


Al judici pel cas Pretòria, un empresari a admès haver pagat una comissió de 6 mil euros a l'ex alcalde socialista  de Santa Coloma de Gramenet a canvi d'aconseguir la concessió del servei de neteja. Avui també ha declarat l'ex regidor d'urbanisme que ha afirmat que mai despatxava amb l'alcalde i ha negat haver manipulat concursos públics. A aquesta hora declara el presumpte cap de la trama.

Recollirem l'apel.lació al diàleg que ha fet en el seu últim discurs l'actual president del Constitucional dient que no està en les seves mans resoldre la situació política a Catalunya. Al Congrés , primeres paraules de Rajoy després de la sentència del 9N. El president ha insitit en que no hi haurà referèndum i que cal respectar la legalitat. De la seva banda, Oriol Junqueras està convençut que aquest any no hi haurà eleccions autonòmiques i que la consulta la convocatà tot el govern català.

Detingut a la localitat gironina de Santa Coloma de Farners un home de nacionalitat marroquina acusat de col·laborar amb l'organització terrorista Daesh. La seva activitat se centrava en enviar diners a combatents en zones de conflicte. Es tracta del germà dels dos detinguts el juliol passat a Arbúcies i que actualment són la presó pel mateix tema.

Des d'avui i fins al 15 d'octubre  beta està prohibit fer foc a zones forestals, o a menys de cinc-cents metres del bosc. Una mesura que es repeteix cada any per prevenir els incendis forestals. En el que portem d'any a Catalunya ja hi ha hagut 67 focs forestals, i s'han cremat més de 500 hectàrees de bosc.

Pel que fa als esports, Ernesto Valverde i Juan Carlos Unzué són els entrenadors més ben situats per dirigir el Barça la proxima temporada. El tècnic de l'Athletic agrada des de fa temps i segueix sense renovar mentre que l'ajudant de Luis Enrique està guanyant punts per la seva tasca. En canvi, es refreda l'opció de Sampaoli.

El portavoz del Grupo Socialista en el Congreso, Antonio Hernando, ha exigido al presidente del Gobierno, Mariano Rajoy, "diálogo y cooperación" para defender los intereses generales de todos los catalanes, que a su juicio se están viendo deteriorados por el desafío independentista abanderado por el Govern de Cataluña, a lo que Rajoy ha respondido que "la defensa de la legalidad no excluye el diálogo político e institucional ni viceversa".

En la sesión de control en el Congres de este miércoles, Hernando ha pedido al presidente del Gobierno que detalle qué piensa hacer con Cataluña, donde, si PDeCAT, ERC y la CUP continúan con sus planes, habrá un referéndum de autodeterminación dentro de seis meses y la situación política "cada día es más preocupante".

Rajoy se ha limitado a contestar que el Gobierno cumple con su deber al "trabajar por el interés general de todos los catalanes, cooperar lealmente con las instituciones autonómicas y preservar el ordenamiento constitucional y el respeto a la legalidad", lo que el portavoz socialista ha considerado insuficiente y ha pedido al jefe del Ejecutivo "que vaya un pasito más allá y no se quede en el mantra de la ley y en un diálogo que de momento es un conjunto vacío".

Hernando ha denunciado que ante el desafío planteado por el independentismo catalán hay un "ruido enorme" y un "silencio sepulcral" entre el "reduccionismo" de los nacionalistas que quieren imponer solo la vía del referéndum frente a quienes "no quieren dar ni un solo paso de contenido político".

A esto, Rajoy ha replicado que el Gobierno no ha dejado de hacer política con Cataluña para mantener los servicios públicos y garantizar la estabilidad financiera y que mantiene "plena disposición al diálogo desde la lealtad a la ley, la Constitución y el Estatuto de Autonomía", incluyendo al PSOE, aunque ha lamentado que este no le ha ofrecido ninguna solución hasta el momento.

.

DISCURS DE COMIAT. EL PRESIDENT DEL TC DIU QUE EL CONSTITUCIONAL NO POT RESOLDRE LA SITUACIÓ POLÍTICA A CATALUNYA.

EL PLANS DEL GOVERN. JUNQUERAS DESCARTA ELECCIONS ANTICIPADES I MANTÉ EL SEU COMPROMÍS AMB EL REFERÈNDUM.

DETINGUT GIHADISME. LA GUÀRDIA CIVIL ARRESTA UN HOME A SANTA COLOMA DE FARNERS PER FINANÇAR EL DAESH.

PREVENIR ELS INCENDIS. AVUI ENTRA EN VIGOR LA PROHIBICIÓ DE FER FOC AL BOSC FINS AL 15 D'OCTUBRE.

CÀSTING PER A LA BANQUETA. VALVERDE I UNZUÉ SÓN ELS TÈCNICS AMB MÉS OPCIONS PER SUBSTITUIR LUIS ENRIQUE.

  • 24 hores després de fer-se pública la condemna a Mas, Ortega i Rigau per haver desobeït al Constitucional al avançar en la organització de la consulta del 9N tot i la seva suspensió, tots tres han rebut avui la notificació. Cap d'ells es planteja deixar l'activitat política, tot i que l'expresident admet que ara no es podrà presentar a unes eleccions.../ De moment el futur immediat d'Artur Mas passa per compareixer al Parlament per donar explicacions sobre el cas Palau i el presumpte finançament irregular de CDC. Avui s'ha fixat la data: serà el 29 de març...i no dimecres vinent com pretenia l'expresident./ Sobre la sentència del 9N, el govern insisteix en que cap inhabilitació frenarà la intenció de convocar el referèndum. En la roda de premsa posterior al reunió del consell executiu Neus Munté ha assegurat que comptem amb tots tres per difondre i impulsar el procés cap a la independència./ També els partits de l'oposició han demanat a la Generalitat QUE respecti les lleis i la sentència. Ciutadans, PSC, PP i Catalunya Sí que es Pot adverteixen que saltar-se la llei no porta enlloc.
  • Les imatges que ara veureu beta són d'avui a la Universitat Autònoma de Barcelona. Uns joves han cremat banderes espanyoles i han boicotejat l'activitat a la carpa que Societat Civil Catalana tenia instal·lada. Els joves els han acusat de feixistes i han ruixat escuma d'un extintor contra ells.
  • Muñoz ha estat el primer a declarar a l'Audiència Nacional en la sessió d'avui del judici pel cas Pretòria, que va destapar una suposada trama de corrupció urbanística a Santa Coloma de Gramenet, Badalona i Llavaneres entre el 2001 i el 2009. L'exalcalde, que s'enfronta a 6 anys i mig de presó, també ha desmentit categòricament que un atre dels acusats Luis Andrés García, liderés l'ajuntament a l'ombra. i
  • Polèmica per la partida de 81 milions d'euros destinada a les escoles bressol públiques que la Generalitat va decidir dedicar a l'escola concertada. . Ensenyament reconeix que aquests diners van servir per pagar nòmines mentre que els sindicats denuncien un nou atac a l'ensenyament públic./ Alarma aquest matí a la presó Model de Barcelona quan un pres s'ha enfilat a la teulada.
  • El Barça no torna als entrenaments fins dijous... Metrestant un programa de la televisió uruguaiana va reunir a Messi i Luis Suárez per jugar a les cartes. La química dentre els dos cracks va quedar palesa també fora del camp....
  • El museu Jaume Morera de LLeida acull aquests dies l'exposició CONNEXIONS que, per celebrar el seu centenari, fa dialogar 16 obres del fons del Morera amb 16 més d'altres museus.

Els tres condemnats per desobediència al Constitucional han rebut avui les notificacions en les que se'ls comunica la seva inhabilitació al haver tirat endavant la consulta del 9N. Avui tots tres han plantejat el seu futur: Artur Mas admet que no pot ser candidat a unes eleccions autonòmiques, Irene Rigau diu que seguirà com a diputada fins que la sentència sigui ferma i Joana Ortega diu que la sentència l'esperona a seguir i no tancar la porta a una candidatura a l'alcaldia de Barcelona pel PDECAT.

Avui també primera reacció del govern. El ministre de Justícia ha dit que la sentència demostra que el sistema funciona i ha advertit a qui tingui intenció de no acatar-la.

En el judici del cas Pretòria, l'exalcalde socialista de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz, ha negat haver manipulat concursos públics o haver-se enriquit amb la concessió de contractes. A més, s'ha desvinculat del presumpte cap de la trama. El fiscal li demana sis anys i mig de presó.

Parlarem de la polèmica per la partida de diners destinada a les escoles bressol que la Generalitat va decidir dedicar a l'escola concertada i estarem a La Model. Tensió aquest migdia quan un intern s'ha enfilat a la teulada per protestar per la seva situació judicial. És el segon episodi d'aquest tipus que es produeix en pocs dies després d'un intent de fuga divendres.

Als esports, veurem la bona relació que tenen Messi i Suárez fora del camp gràcies a una entrevista a una televisió de l'Uruguai. Els blaugrana coneixeran avui dos nous possibles rivals als quarts de final de la Champions. El Sevilla defensa a Leicester el dos a un de l'anada i la Juventus el 0-2 que va treure de Porto.

SENTÈNCIA 9N. ELS CONDEMNATS REBEN LA NOTIFICACIÓ I ARTUR MAS ADMET QUE NO PODRÀ SER CANDIDAT.

SENTÈNCIA 9N. CATALÁ ADVERTEIX QUE NO ACATAR-LA ÉS FER-LI UN FLAC FAVOR A LA DEMOCRÀCIA.

JUDICI PRETÒRIA. L'EXALCALDE DE SANTA COLOMA NEGA LES ACUSACIONS I ES DESVINCULA DEL PRESUMPTE CAP DE LA TRAMA.

ENSURT A LA MODEL. UN INTERN S'ENFILA A LA TEULADA PER PROTESTAR PER LA SEVA SITUACIÓ JUDICIAL.

AMISTAT DE CAMPIONS. LA RELACIÓ ENTRE LEO MESSI I LUIS SUÁREZ VA MÉS ENLLÀ DEL FUTBOL.

El portavoz de Ciudadanos en el Congreso, Juan Carlos Girauta, ha rechazado en Las mañanas de RNE que las urnas vayan a indultar a Artur Mas, condenado a dos años de inhabilitación por desobediencia en la consulta del 9N, tal como defiende el presidente de la Generalitat, Carles Puigdemont.

"Las urnas no indultan a nadie. Hay un sistema democrático con elecciones y los políticos están tan sometidos a las leyes y a las sentencias de los tribunales como cualesquiera otros ciudadanos, y pretender lo contrario es propio de alguien que no es un demócrata", ha afirmado.

Jordi Xuclá, diputado del PDeCAT, asegura en Las mañanas de RNE que el referéndum previsto para este año no se suspenderá: "Los asuntos políticos se resuelven políticamente, no en los tribunales". Constata que existe una total ausencia de diálogo político y en cuanto a la posible candidatura de Mas en unas elecciones anticipadas afirma que "no estamos situados en si Mas será o no el candidato".

El presidente de Ciudadanos, Albert Riveraha relacionado el independentismo de Artur Mas con la Artur Masoperación contra la financiación iregular de CDCen su valoración sobre la condena a inhabilitación del expresidente de Cataluña y ha descartado las acusaciones de juicio político de Mas tachándolas de "victimismo". Por otra parte,  Rivera ha defendido tanto su alianza con PSOE y Podemos para la investigación del 'caso Bárcenas' como su pacto de investidura con el PP como parte de la aritmética parlamentaria.