Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

I avui ens acomiadem amb una música ben diferent... la del grup disco Sister Sledge, perquè una de les seves cantants, Joni Sledge, ha mort a Phoenix, Arizona, als 60 anys. El principal èxit del grup, famós als anys 70 i principis dels 80, va ser aquest himne de la música de ball: "We are family", gravat al 1979.

La setmana que avui acabem ha estat molt centrada en el judici del cas Palau. Les declaracions de Millet i Montull han causat força enrenou però la notícia de més impacte ha estat, per gairebé tothom, la remuntada del Barça contra el PSG.

Segueix en estat crític la dona apunyalada ahir per la seva parella a Nou Barris, a Barcelona. La víctima, que estava embarassada de 7 mesos, va perdre el fill arran de l'agressió. A Catalunya, en el que portem d'any, 3 dones han mort a mans de les seves parelles.

el focus de l'actualitat política segueix posat sobre Artur Mas, després de les declaracions d'aquesta setmana al judici del cas Palau. El seu partit, el PDECAT manté el silenci, mentre l'oposició torna a demanar-li responsabilitats.

Homenatge aquest migdia als dos agents rurals morts fa un mes a Lleida. Les víctimes van rebre 4 trets d'un caçador mentre patrullaven per un camp al municipi d'Aspa. L'acte d'avui l'ha presidit Carles Puigdemont i han assistit familiars, amics i 500 agents rurals d'arreu d'Espanya.

I a Madrid, record avui per les víctimes de l'11-M en el tretzè aniversari dels atemptats. La massacre va deixar 193 morts i 1500 ferits. Associacions de víctimes, institucions i partits han organitzat aquest matí diversos homenatges per separat.

Barcelona vol millorar la tele-assistència a la gent gran. L'objectiu és que sigui més personalitzada en funció de les necessitats dels usuaris. L'ajuntament hi invertirà gairebé 2 milions d'euros en els propers dos anys.

Als esports, 4 a 3 va guanyar anit l'Espanyol al Las Palmas. El Barça, encara amb la ressaca de la remontada, ja pensa en la lliga. Aquesta tarda, entrenament i després viatge cap a la Corunya on demà, a un quart de cinc, jugarà contra el Depor.

 

 

 

Us parlem ara d'un dels pianistes més importants del món, el rus Arcadi Volodos. Aquests dies ha impartit una classe magistral a Barcelona a dos estudiants d'últim curs de l'Escola de Música de Catalunya. Ho ha fet a l'Auditori, davant d'un centenar d'alumnes de conservatoris catalans.

Uno de los empresarios investigados, Josep Manel Bassols, estuvo junto a Carles Puigdemont, en aquel momento alcalde de Girona, en el Camp Nou. Al día siguiente, Bassols le dijo a su jefe que esperaba que el encuentro les ayudase a entrar en el Ayuntamiento y le envió una carta a Artur Mas, entonces President de la Generalitat, pidiendo cargos políticos para él y para su mujer, que acabó siendo comisionada para la transparencia.

Noves revelacions del sumari de l'anomenat cas 3%. Assenyalen l'exgerent de Convergència, Germà Gordó, com la persona que feia de mitjancer entre els empresaris i el partit per recaptar diners a canvi d'adjudicació d'obra pública. De la documentació ara coneguda els investigadors extreuen una certa manera de fer dels empresaris per acostar-se als polítics i aconseguir les adjudicacions. Al sumari també hi apareix una fotografia del president Carles Puigdemont en companyia d'un dels empresaris investigats.  En el judici per l'espoli del Palau de la Música, un empresari ha reconegut avui que Convergència li va demanar emetre factures falses a nom del Palau.

Avui també hem escoltat els exresponsables de Ferrovial que han assegurat que els 13 milions d'euros que la constructora va donar eren exclusivament en concepte de patrocini. Sobre el presumpte pagament de comissions al partit a canvi d'adjudicacions, Pedro Buenaventura ha contestat així.

L'exgerent de Convergència i exconseller de justícia, Germà Gordó, apareix al sumari del cas del presumpte finançament il·legal de Convergència com el personatge clau que feia de mitjancer entre els empresaris i el partit./ L'expresident de Convergència, Artur Mas, nega comissions al seu partit i torna a posar la mà al foc pels seus col·laboradors Osàcar, però també Gordó. L'expresident de la Generalitat parla de muntatge de Millet i Montull per guanyar rebaixes de pena.

Salut ha presentat avui el projecte de transformació de l'hospital de la Vall d'Hebron./ Aquest any se celebren 30 anys de la beca Erasmus. Durant aquestes tres dècades, més de tres milions d'estudiants han cursat els seus estudis a 34 països europeus. Una beca que va començar l'any 1987, amb poc més de 3.000 estudiants... Ara és un dels principals programes de Mobilitat Europea./ L'ajuntament presenta recurs contenciós contra la resolució que dona la raó a Endesa i Gas Natural per no haver de subscriure les clàusules de pobresa energètica en el concurs de la llum de Barcelona.

Ivan Rakitic ha signat aquest migdia l'ampliació del seu contracte amb el Barça fins al 30 de juny del 2021./ L'Espanyol torna a obrir una jornada de lliga, la vint-i-setena. Aquesta nit, a Cornellà, els de Quique Sánchez reben la Union Deportiva Las Palmas

És l'anunci de la nova temporada del Gran Teatre del Liceu que han presentat avui. Hi haurà  grans veus com la del tenor Jonas Kaufmann que cantarà per primer cop en una òpera a Espanya

A part d'aficionar a la lectura als infants i joves del segle XX, el popular TBO va aconseguir una fita que ja voldrien moltes empreses de màrqueting: que la teva marca es faci tan famosa que creï una entrada al Diccionari de la Reial Acadèmia. La revista de còmic també va instaurar tot un seguit d'expressions populars com Més vist que el TBO. Demà compleix un  segle de vida...

Noves revelacions del sumari de l'anomenat cas 3%. Assenyalen l'exgerent de Convergència, Germà Gordó, com la persona que feia de mitjancer entre els empresaris i el partit per recaptar diners a canvi d'adjudicació d'obra pública. De la documentació ara coneguda els investigadors extreuen una certa manera de fer dels empresaris per acostar-se als polítics i aconseguir les adjudicacions. Al sumari també hi apareix una fotografia del president Carles Puigdemont en companyia d'un dels empresaris investigats.

En el judici per l'espoli del Palau de la Música, avui hem escoltat els exresponsables de Ferrovial, l'empresa que, segons Millet i Montull, hauria finançat il.legalment Convergència a través de donacions al Palau.

L'expresident Mas també ho nega tot. Nega que hi hagi hagut finançament il·legal de Convergència a canvi de concessió d'obra pública a través del Palau de la Música i assegura que si la Fiscalia no investiga l'obra sota sospita és perquè sap que no hi va haver tracte de favor. Mas ha tornat a posar la mà al foc per Osàcar i també per Gordó.

Ivan Rakitic signa la renovació amb el Barça fins el 2021 amb una clàusula de rescisió de 125 milions. És sens dubte la millor manera de celebrar el seu vint-i-novè aniversari i la remuntada davant el PSG. Per cert que la UEFA ha obert un expedient al club per invasió de camp després del gol de Sergi Roberto.

Més vist que TBO és una de les moltíssimes expressions que van quedar gravades en l'imaginari popular gràcies a aquesta històrica revista juvenil que demà compleix un segle de vida. El TBO va aficionar a la lectura als infants i joves del segle 20 i celebra els seus cent anys amb un llibre homenatge.

SUMARI DEL 3%. ELS INVESTIGADORS CREUEN QUE GERMÀ GORDÓ ERA QUI RECAPTAVA DINERS DELS EMPRESARIS PER A CDC.

JUDICI DEL CAS PALAU. ELS EXRESPONSABLES DE FERROVIAL NEGUEN EL FINANÇAMENT IL·LEGAL DE CDC.

MAS HO NEGA TOT. L'EXPRESIDENT POSA LA MÀ AL FOC PER OSÀCAR I GORDÓ I NEGA EL FINANÇAMENT IL·LEGAL DE CDC.

SEQÜEL.LES DE LA REMUNTADA. RAKITIC RENOVA FINS EL 2021 MENTRE LA UEFA OBRE UN EXPEDIENT AL BARÇA PER INVASIÓ DE CAMP.

UN SEGLE DEL TBO. EL NOM DE LA REVISTA VA QUEDAR UNIT AL DEL CÒMIC. EL TBO CELEBRA CENT ANYS AMB UN LLIBRE HOMENATGE.