Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

ETA anuncia el seu pla de desarmament total per al 8 d'abril

Era el 20 d'octubre de 2011. ETA anunciava el cessament definitiu de la violència...gairebé 6 anys després la banda terrorista ha posat data al desarmament definitiu. Serà el 8 d'abril.

La banda terrorista ha de comunicar la localització dels amagatalls amb les armes. Un arsenal, en principi, reduït, i en desús..... després de les últimes operacions policials. El pla s'hauria començat a gestar al desembre, arran de la detenció, a França de cinc intermediaris civils quan intentaven filmar un dipòsit d'armes. Un dels detinguts ha estat l'encarregat d'avançar la notícia a través d'una entrevista a Le Monde. La intenció de la banda terrorista seria accelerar el procés després del rebuig del Govern espanyol a negociar un final dialogat.

La Fiscalia recorrerà la sentència del 9N perquè vol condemna també per prevaricació

La Fiscalia Superior ha decidit recórrer la sentència del judici pel 9N perquè creu que Artur Mas ha de ser condemnat també per prevaricació.Ho fa, diu, per coherència amb la posició de la Fiscalia del Suprem en la causa pel 9N contra l'exconseller i diputat al Congrés Francesc Homs, a qui l'acusa de prevaricació i desobediència. Recordem que dilluns el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va fer pública la sentència a Mas, Ortega i Rigau i que, finalment, se'ls va condemnar només per desobediència. En el cas de l'ex president, amb una pena de dos anys d'inhabilitació.

Els Mossos immobilitzen i eviten que circuli l'autobús de "Hazte Oír"

El bus transfobic d'hazteoir no ha aconseguit arribar a Barcelona...Els Mossos d'Esquadra l'han immobilitzat en aquest diposit de Castellbisbal que veieu a les imatges. Ara enviaràn les diligències al jutjat de Madrid que porta el cas. S'ha evitat així que entri a la capital catalana, però NO el soroll que ha provocat al seu pas per altres poblacions.

A l'estiu la nova aerolínia "Level"oferirà vols intercontinentals de baix cost des del Prat

Barcelona amplia la seva oferta del vols transoceànics barats. A partir del mes de juny, l'aeroport del Prat comptarà amb una nova companyia de baix cost, Level, que oferirà, d'entrada, 4 vols intercontinentals a Los Angeles, San Francisco, Buenos Aires i Punta Cana.... a partir de 99 aeuros. És la resposta del holding IAG, que engloba Vueling i Iberia i altres companyies, a l'oferta en el mateix sentit de la companyia Norvegian.

  • És el moment en que el bus de l'organitzacio Hazteoir arribava al dipòsit de vehicles de Castellbisbal. Els Mossos l'han inmobilitzat quan petenia arribar a Barcelona ja que la Generalitat els ha obert un expedient sancionador ja que podira incumplir la llei de drets LGTB. Mentrestant a Barcelona, Defensors d'Hazteoir i membres del col·lectiu transsexual han protagonitzat alguns enfrontaments mentre esperaven l'arribada de l'autobús... Hi ha hagut crits i llençament d'ous i pintura. en mig d'una escridassada general.... fins que la situació s'ha calmat amb l'arribada dels antiavalots dels mossos.
  • Anem ara al Prat perquè el hòlding IAG format per Iberia i Vueling entre d'altres, ha creat una nova marca de baix cost i llarg radi que començarà a operar des d'aquest aeroport a partir del juny. La seva primera destinació serà Los Angeles. Ens ho explica la Montse Rigall
  • I abans dels esports una noticia que us avançavem als titulars: la Fiscalia Superior de Catalunya ha decidit recórrer la sentència del judici pel 9N perquè creu que Artur Mas ha de ser condemnat també per prevaricació.
  • La Juventus serà el rival del Barça als quarts de final de la Lliga de Campions. L'anada es jugarà a Torí l'onze d'abril i la tornada, al Camp Nou, 8 dies més tard. El sorteig celebrat aquest migdia a Nió també ha decidit les eliminatòries entre el Bayern de Muníc i el Reial Madrid, l'Atlètic de Madrid i el Leicester i el Borussia Dortmund amb el Mònaco.
  • Els nordamericans WILCO seran els encarregats de donar el tret de sortida al festival de Cap Roig d'aquest estiu. Serà el 7 de juliol i vindran a presentar el seu desè treball Schmilco./ Aquests dies el Congres internacional de Fotografia PHOTO FÔRUM reuneix a Barcelona els millors professionals del ram. L'objectiu es donar a a coneixer als 5.000 visitants previstos les noves tendències en imatge

A aquesta hora pendents d'un comunicat difós per la banda terrorista ETA  en el que anunciarà el seu desarmament definitiu el proper 8 d'abril. Seria el pas definitiu després que el 2011 va deixar de matar. D'aquesta manera entregarà de forma voluntària i unilateral totes les armes que encara té. El govern, insisteix en que l'únic que li demana a la banda és que es desarmi i es disolgui.

D'altra banda, l'aeroport del Prat comptarà a partir del mes de juny amb una nova companyia  de baix cost que oferirà vols transoceànics. Es diu Level i els primers destins seran Los Angeles, San Francisco, Buenos Aires i Punta Cana. És la resposta del holding IAG, que engloba Vueling i Iberia, a l'oferta en el mateix sentit de Norweigian a partir d'aquest estiu.

El bus amb missatges transfòbics de l'organització Hazteoir segueix aturat pels Mossos d'Esquadra al peatge de Martorell. Els seus responsables mantenen la intenció d'arribar en les properes a Barcelona i tant la Generalitat com l'ajuntament busquen la fórmula d'evitar-ho o sancionar-lo.

El Barça s'enfrontarà a la Juventus de Dani Alves als quarts de final de la Champions. L'anada es disputarà a Torí l'onze d'abril i la tornada, al Camp Nou, 8 dies més tard. Tots dos equips es tornaran a trobar 2 anys després de la final de Berlín. El Reial Madrid jugarà amb el Bayern i l'Atlètic amb el Leicester.

EL PAS DEFINITIU. ETA ANUNCIA EL SEU DESARMAMENT TOTAL A PARTIR DEL PROPER 8 D'ABRIL.

AEROPORT DEL PRAT. A PARTIR DE JUNY LA NOVA COMPANYIA "LEVEL" OFERIRÀ VOLS INTERCONTINENTALS DE BAIX COST.

EL BUS TRANSFÒBIC. ELS MOSSOS L'ATUREN AL PEATGE DE MARTORELL I "HAZTEOIR" MANTÉ LA INTENCIÓ D'ARRIBAR A BARCELONA.

ALVES TORNA AL CAMP NOU. EL BARÇA JUGARÀ AMB LA JUVENTUS DE TORÍ ALS QUARTS DE FINAL DE LA CHAMPIONS.

  • Amb petards i xiulets han acabat davant de l'ajuntament de Barcelona la protesta els taxistes que reclamen mesures contra l'intrusisme de les plataformes de vehcicles de llicència amb conductor. La regidora de mobilitat ha donat suport i ha criticat la precarització del sector: han convocat un vaga en protesta pel que consideren la creixent competència de plataformes com UBER. L'aturada ha tingut un ampli seguiment sense incidents.
  • Un altre conflicte laboral és també noticia perque els estibadors han desconvocat les aturades previstes a partir de demà després que el Congrés de Diputats hagi rebutjat avui la reforma del sector promoguda pel Govern. La majoria de l'oposició, excepte Ciutadans que s'ha abstingut, ha tirat enrera el decret que adapta l'activitat dels estibadors a la legislació europea perquè considera que s'hi amaga una liberalització encoberta. El ministre de Foment lamenta la situació i diu que aboca a l'estat a una multa multimilionària per part de Brussel·les.
  • Matí d'alta tensió al Parlament arran de la constitució de la ponència per tramitar de manera exprés les les lleis de la ruptura amb Espanya. Junts pel Sí i la CUP s'ha quedat sols defensant-la mentre que la resta de grups ha decidit no participar-hi. Quan el portaveu de Junts pel Sí ha suggerit sancionar aquests grups per deixadesa de feuncions, l'oposició ha criticat amb duresa el que considera una manipulació parlamentària.... Al final la ponència redactora de la modificació estarà formada només per Jordi Turull i Roger Torrent, de Junts pel Sí, i per Anna Grabriel, de la CUP.
  • La diputada d'Esquerra Republicana, Anna Simó, ha afirmat que en cas de noves eleccions a Catalunya no es repetirà la coalició amb el PDECAT per reeditar Junts pel Sí. Diu que el dos partits podran treballar conjuntament en molts temes però per separat.
  • Avui s'ha reprès el judici pel cas Palau. Ho ha fet amb les declaracions de dos empresaris acusats de realitzar factures falses. Els dos han negat els fets però sí han reconegut que la seva empresa va prestar serveis a Convergència a preu de cost durant 3 campanyes. També ha declarat l'exasesor fiscal del Palau, que ha desmentit que fabriqués factures i ha assegurat que Fèlix Millet volia resoldre els problemes d'hisenda del Palau a través d'un pacte.
  • Després de dos dies de festa el Barça ha començat a preparar el proper partit de lliga davant del València.
  • Avui han presentat un nou festival de cinema: el BCN FILM FEST, que patrocina Televisió Española. Tindrà lloc durant la setmana de Sant Jordi i es projectaran pel·lícules relacionades amb la literatura i el món artístic. Richard Gere serà l'estrella d'aquesta primera edició del festival, que visitarà com a protagnista de NORMAN, la pel·licula inaugural. I el director Bertrand Tavernier vindrà per parlar del seu viatge documental pel cinema francés.
  • I una altre festival, el Blues & Ritmes de Badalona , rep avui un grup diferent, els TINARIWEN que volten pel món convertits en ambaixadors del seu poble, els tuareg. Guitarres poderoses, ritmes africans.... l'anomenat "blues del desert" que entronca amb els arrels del rock i del pop.

Misión casi imposible encontrar un taxi en Barcelona, donde las paradas estaban vacías por la huelga del sector contra la proliferación de las nuevas plataformas de vehículos de transporte con conductor, VTC. Se han producido incidentes en el centro con manifestantes que han lanzado objetos y botes de humo contra el Ayuntamiento y la Generalitat. También en Madrid ha habido paros y una manifestación por el centro de la ciudad. "Estas empresas que no vienen a competir sino a sustituir el servicio público del taxi por un servicio privado", han defendido los taxistas. 

El caso Pujol suma una nueva detención. La del empresario Jorge Barrigón. La policía le acusa de blanquear unos 900 mil euros a uno de los hijos del expresidente catalán. Tras declarar en la Audiencia Nacional, el juez lo ha dejado en libertad.

Impossible agafar un taxi avui a Barcelona i a l'àrea metropolitana. Fins les 8 del vespre hi ha convocada una vaga de 12 hores en protesta per la possibilitat que s'ampliï la flota de vehicles de llicència amb conductor. Aquest matí l'aturada s'ha notat especialment a l'aeroport del Prat i a l'estació de Sants. A més, centenars de taxistes s'han manifestat pel centre de Barcelona i han protestat davant del Parlament i a la plaça de Sant Jaume.

Avui també és noticia un altre conflicte laboral. El Congrés ha tirat enrera  el decret que adapta l'activitat dels estibadors a la legislació europea. La resta de partits considera que s'amaga una liberalització del sector. El ministre de Foment lamenta la situació i diu que aboca a l'estat a una multa multimilionària per part de Brussel·les. Els estibadors han desconvocat la vaga prevista a partir de demà.

Constituïda la ponència que ha de tirar endavant la reforma del reglament del Parlament per tal que es puguin aprovar de forma exprés i amb menys debat les lleis que han de facilitar la ruptura amb Espanya. A la ponència només hi participaran Junts pel sí i la CUP ja que la resta de grups han decidit no ser-hi. Jordi Turull ha amenaçat en sancionar als qui no hi vagin per deixadesa.

Els bombers de la Generalitat es prepararan a partir d'ara amb aquest videojoc. Es tracta d'un simulador que recrea situacions concretes per saber com resoldre-les. El videojoc l'han desenvolupat alumnes d'FP de la Fundació Taleia, de l'escola PIA.

El Barça torna a entrenar-se amb les novetats de Neymar, Rafinha i Mathieu. Els brasilers s'han recuperat de les molèsties que els van impedir jugar a Riazor i el francès de la lesió al turmell que es va fer al Calderón. Precisament, l'Atlètic de Madrid i el Mònaco són els últims classificats pels quarts de final de la Champions.

 

VAGA DE TAXIS. EL COL·LECTIU PROTESTA CONTRA L'AUGMENT DE COTXES DE LLOGUER AMB CONDUCTOR.

ESTIBADORS. EL CONGRÉS TIRA ENRERA EL DECRET DE REFORMA QUE PROPOSAVA EL GOVERN.

REFORMA POLÈMICA. JXS I LA CUP VOLEN TIRAR ENDAVANT SOLS EL CANVI PER L'APROVACIÓ EXPRÉS DE LLEIS DE RUPTURA.

SIMULADOR D'EMERGÈNCIES. UN NOU VIDEOJOC PERMETRÀ ALS BOMBERS PREPARAR-SE AMB ESCENARIS VIRTUALS.

ATLÈTIC I MÒNACO, A QUARTS. EL BARÇA RECUPERA NEYMAR, RAFINHA I MATHIEU EN LA TORNADA A LA FEINA.

La secretaria primera de la Mesa del Parlamento catalán y diputada de ERC, Anna Simó, muestra su alivio por la derrota del ultraderechista y xenófobo Geert Wilders en las elecciones holandesas.

"Muchos se temían, y nos temíamos, un avance definitivo de la extrema derecha, y una participación elevada parece que ha sido la causa principal que ha evitado este auge y que la extrema derecha se hiciera con el liderazgo gubernamental. Ahora tenemos que estar pendientes de si las políticas del día a día las marca la extrema derecha o no aún no estando en la presidencia", explica.

Sobre Cataluña, Simó descarta un adelanto electoral porque, tal como subraya, "no tiene razón de ser", y asegura que el referéndum se hará a pesar de la sentencia del Constitucional sobre el 9N porque se trata de consultas distintas.

  • El tercer dia del judici del Cas Pretòria. ha arrencat amb la declaració d'un dels empresaris acusats, que ha reconegut el pagament de comissions en efectiu a l'exalcalde de Santa Coloma, Bartomeu Muñoz. Manuel Carrillo, el propietari de l'empresa de neteja que va rebre l'adjudicació ha admès que, a canvi, hauria rebut l'adjudicació d'un contracte de neteja de l'ajuntament. En sentit totalment contrari han anat les declaracions de Manuel Dobarco, exregidor d'urbanisme de Santa Coloma.... i del suposat cap de la trama, l'exdiputat del PSC Luis García, que ha negat que ell fos el "conseguidor" del Pretòria.
  • L'endemà de la notificació de les sentències d'inhabilitació pel 9N, el govern de la Generalitat descarta eleccions anticipades i continua defensant el seu compromís amb el referèndum. Ho ha reafirmat el viocepresident Junqueras, que revela que executiu en ple podria signar el decret de convocatòria del referèndum. Junqueras ha insistit que els preparatius per a l'organització del plebiscit estan a punt i preveu que el procés català acabarà als tribunals de l'Haia./ La sentència que inahbilita a Mas, Ortega i Rigau per la consulta del 9N ha arribat avui al Congrés dels Diputats. El president del Govern s'hi ha referit per primer cop. Mariano Rajoy ha negat amenaces i ha insistit en que la llei s'ha de complir.
  • I al debat català s'ha afegit avui una veu destacada. La del fins ara president del TC, que s'ha acomidat del càrrec fent una crida al diàleg polític. Pérez de los Cobos ha defensat el plantejament fet pel Tribunal i ha reconegut que la Constitució no pot abordar els problemes derivats de la voluntat d'un poble, ha dit.
  • La Guardia Civil ha detingut aquest matí un veí de la localitat gironina de Santa Coloma de Farners. Es considera que es dedicava a finançar a l'organització terrorista DAESH. Als passadissos del Congrés, el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha explicat que una de les motivacions de la tasca d'enviar diners a la zona de conflicte fos que allà hi havia un altre germà del detingut.
  • Al Parlament, l'entitat CASA NOSTRA, CASA VOSTRA que lluita per impulsar l'acolliment de refugiats, ha lliurat a la Presidenta Forcadell les més de 100.000 signatures d'adhesió a la seva campanya. Fan una crida perque Espanya rebi els prop de 18.000 refugiats als que es va comprometre. I ,tot que les polítiques d'asil són de l'Estat, reclamen una resposta més clara i contundent de la Generalitat./ Des d'avui i fins al 15 d'octubre està prohibit fer foc a zones forestals, o a menys de cinc-cents metres del bosc. Una mesura que es repeteix cada any per prevenir els incendis forestals. / I a Tarragona , últims preparatius per a la reobertura, demà, del Mercat Central després de deu anys tancat al públic
  • Des d'avui el jazz mira a Terrassa amb l'arrencada del trenta-sisè Festival de Jazz. Fins al proper 2 d'abril, més de 50 actuacions ompliran la ciutat vallesana./ I també avui hem pogut escoltar la nova cançó dels TXARANGO.... la primera del nou disc "El cor de la terra" que neix després d'un any d'experiències solidàries a l'Àfrica, Palestina i els camps de refugiats grecs.

El detenido es marroquí y tiene 43 años. Le acusan de enviar dinero a Siria y de colaborar en la financiación del grupo terrorista Daesh. La Guardia Civil le seguía desde julio, cuando detuvieron a sus dos hermanos en Arbúcies, Girona, que fueron a prisión por los mismos hechos. Los investigadores creen que formaban un grupo organizado y que utilizaban intermediaros para burlar los controles y enviar el dinero a los combatientes desplazados a la zona de conflicto.