Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • Dos anys d'inhabilitació per a càrrec públic i una multa de 36.500 euros. És la condemna que el Tribunal superior de Justícia ha imposat a Artur Mas per despbeïr el Constitucional tirant endavant la consulta del 9N de 2104 sobre la independència de Catalunya. La sentència, que ha estat acordada per unanimitat, també condemna a l'exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau a inhabioitzacions d'1 any i 9 mesos i 1 any i mig respectivament. Els magistrats, però, absolen a tots tres del delicte de prevaricació per enentendre que ja queda inclòs en el de debedi¡encia.
  • En la primera sessió del judici, la fiscal anticorrupció, Ana Cuenca, ha anunciat possibles pactes que reduirien la pena de 4 dels 11 acusats, entre els quals hi ha Macià Alavedra, ex-conseller d'economia de la Generalitat.
  • Rebuig a l'agressió homòfoba que va tenir lloc a Berga la matinada de diumenge. Els presumpte agressor és un jove de 19 anys que ha estat detingut pels mossos i investiguen si hi ha més implicats./ També a Barcelona un altre jove va ser víctima la matinada de dissabte d'una agressió homòfoba
  • La derrota per 2 a 1 a Riazor li ha costat al Barça el liderat de la lliga, després d'una setmana en la que havien fet història a la Champions
  • El Palau de la Música acull des d'ahir i durant 4 dies seguits el que és segurament és el macroconcert de l'any. La integral del les simfonies de Beethoven dirigides pel mestre veneçolà GUSTAVO DUDAMEL, al front de la Simfònica Simón Bolívar.

Artur Mas condemnat a 2 anys d'inhabilitació pel delictes de desobediència al tirat endavant la consulta del 9N tot i la suspensió del Constitucional. És la sentència que s'ha fet pública aquest migdia que l'absol del delicte de prevaricació i queda lluny dels 10 anys que li demanava la fiscalia. En la mateixa línia, les exconselleres Ortega i Rigau  han estat inhabilitades per un any i nou mesos i un any i mig respectivament.

Comença a l'Audiència Nacional el judici pel cas Pretòria que hauria defraudat 45 milions d'euros entre els anys 2000 i 2009 a través dels ajuntaments de Santa Coloma de Gramenet, Badalona i Sant Andreu de Llavaneres. Entre els acusats hi ha els exsocialistes Luís Andrés García i Bartomeu Muñoz i ex alts càrrecs del govern de la Generalitat, Lluís Prenafeta i Macià Alavedra que estaria intentant arribar a un acord amb la fiscalia. 
 
I aquest cap de setmana hem de lamentar dues agressions de caire homòfob. Aquestes imatges enregistrades per una veïna mostren la brutalitat amb què un grup de persones va apallissar dos nois a Berga, diumenge de matinada, perquè s'havien fet un petó. Un dels agressors ha estat detingut. D'altra banda, divendres a la nit, un altre jove ha denunciat que va ser agredit a Sants per motius homòfobs.

El Barça perd el lideratge de la lliga després de perdre amb el Deportivo de la Corunya per 2 a 1 i de la polèmica victòria del Madrid amb el Betis. Els blancs van remuntar la greu errada de Keylor Navas amb dos gols de cap de Cristiano i Ramos i superen els blaugrana per 2 punts i un partit menys.

 

SENTENCIA 9N. MAS CONDEMNAT A DOS ANYS D'INHABILITACIÓ PER DESOBEDIÈNCIA I ABSOLT DE PREVARICACIÓ.

CAS PRETÒRIA. 8 ANYS DESPRÉS COMENÇA EL JUDICI PER AQUESTA TRAMA DE CORRUPCIÓ MUNICIPAL.

AGRESSIONS HOMÒFOBES. DOS JOVES DE BERGA I UN DE SANTS, AGREDITS AQUEST CAP DE SETMANA PER MOTIUS HOMÒFOBS.

RESSACA EUROPEA. EL BARÇA PERD EL LIDERATGE DE LA LLIGA DESPRÉS D'UN FLUIX PARTIT A RIAZOR.

El juicio del caso Pretoria por corrupción urbanística en Cataluña arranca este lunes en la Audiencia Nacional y sentará en el banquillo a once acusados, entre ellos dos hombres de confianza del expresidente catalán Jordi Pujol: el ex secretario de Presidencia Lluís Prenafeta y el exconsejero Macià Alavedra. Tras ocho años desde que el juez Baltasar Garzón comenzara a investigar esta causa en 2009, los once acusados se enfrentan a entre 11 meses y 8 años de cárcel por delitos de tráfico de influencias, cohecho y blanqueo de capitales.

Susana Díaz farà el pas per liderar el PSOE. La presidenta andalusa anunciarà el pròxim 26 de març la seva candidatura a les primàries del partit. Es convertirà així en la tercera aspirant, juntament amb Pedro Sánchez i Patxi López.

Reaccions al dictamen del Consell d'Europa que qüestiona la reforma del Tribunal Constitucional. Ahir el president Puigdemont ho interpretava com una victòria mentre que avui PP i Ciutadans en fan una altra lectura.

Després de 8 anys, demà comença a l'Audiència Nacional el judici pel cas Pretòria. Entre els 11 acusats: l'ex alcalde de Santa Coloma, Bartomeu Muñoz, l'ex secretari de la Presidència Lluís Prenafeta i l'exconseller d'Economia Macià Alavedra.

La Marató de Barcelona ha fet reviure avui l'esperit olímpic. Més de 20MIL corredors han participat a la cursa que enguany commemora el 25è aniversari dels jocs del 92. El guanyador ha estat el kenià Jonah Kipkemoi.

L'Ajuntament de Barcelona destinarà 47 milions a ajuts per rehabilitar pisos. El consistori condicionarà les subvencions a que s'apliquin mesures d'estalvi energètic als habitatges o als edificis.

A la segona meitat de l'Informatiu escoltarem aquest himne de la música disco. El cantaven a finals dels 70 les "Sister Sledge". Una de les seves vocalistes, Joni Sledge, ha mort aquest cap de setmana a Phoenix, als Estats Units.

 

 

Us parlem ara d'Elisa Arimanys, una de les escultores catalanes d'avanguarda més rellevants del segle 20, amb obra a NovaYork, Xicago o Miami, però també a Barcelona, Terrassa i Cerdanyola. Aquests dies podem veure alguns dels seus treballs al Museu de Montserrat, un lloc simbòlic per a l'escultora que va créixer contemplant el paisatge de la muntanya.