Las inundaciones en Francia afectan a 16 departamentos, que han tenido que cerrar las escuelas y sufren las graves consecuencias de las riadas, que impactan sobre el suministro eléctrico y las comunicaciones. Son las peores inundaciones en esta zona en 40 años. El primer ministro habla ya de crisis y solicitan más coordinación europea frente a estos fenómenos, cada vez más frecuentes por el cambio climático.
- Octubre, el mes que comencem, pot no ser el que plogui més a Catalunya, però sí un dels que plou pitjor i les inundacions fan mal a tort i a dret
- Repassem els aiguats que han fet més mal aquest mes de tardor, des de l'arxiu històric de TVE Catalunya
Riuades i inundacions pel temporal que ha caigut a Catalunya les darreres hores. Anna Córdoba informa des de la platja de Caldes d'Estrac, on ha mort un home que va voler salvar el cotxe de la riuada. Els carrers de la població són plens d'aigua. Begoña Fuentes informa des del riu Francolí que hi ha persones desaparegudes i un que la policia ja n'ha iniciat la cerca al riu. Lourdes Ballarín informa des de l'Espluga de Francolí que han desaparegut dues persones grans al poble. Alguns veïns ja han començat a netejar la zona. Judit Huertas, des de Montblanc, explica les destrosses per desbordament del Francolí, que ha negat cases, carrers i camps
El temporal del cap de setmana ha deixat un munt de teulades foradades a Manresa i pobles dels voltants. El temporal ha deixat el Bages amb moltes antenes de televisió, terrats i teules malmeses, tot i haver estat curt, però molt intens. A les imatges, arbres caiguts a les carreteres i els desperfectes a cases particulars i a l'ermita de la Mare de Déu de la Guia.
Aiguat arreu de Catalunya, els rius Llobregat i Ripoll a vessar. Tall de carretera a Castellbisbal, a l'N-2. L'escola Príncep de Viana, inundada. Els carrers de Barcelona plens d'aigua sota el temporal. També veiem inundat l'Institut Baldiri Guilera del Prat de Llobregat. Al Maresme, imatges de la riera d'Alella. El mur de contenció de B-511, a la riera d'Arenys, s'ha esfondrat. A Vilassar, la riera s'ha endut el mur de l'Escola del mar.
En el programa del dia 24/10/2000 imatges aèries de les inundacions al sud de Catalunya. Eloi Vila des de Tortosa, on l'Ebre pot sortir de mare en qualsevol moment. Entrevista l'alcalde Joan Sabater. Carme Nicolàs, des d'Amposta, entrevista Hèctor Fandos i Ramona Ferré, veïns, i Albert Magaroles, cap de bombers de Tarragona, i també Amador Barberà, Josefa Solà, Joan Franc i Rosa Maria Armengol. Danys a finques i indústries. Sergi Vicente des de Miravet. Parla amb Vicent Borràs, agutzil, Ferran Roca, barquer, Pere Joan Cherta, director de l'escola Puig Cavaller, Francesc Sabater, regidor. Des de Tortosa, Eloi Vila informa que no se sap res del nen desaparegut per la riuada, Gaston Canals.
Lourdes Ballarín informa que a Ballobar han suspès les classes: entrevista Carlos Llanas, director, i Jose Rebilla, pagés. Camps negats d'aigua. Olga Rodríguez sobre la polèmica pel moai instal·lat al carrer a Olot. Violant Vilana des de l'hospital de la Seu d'Urgell, on han posat en marxa una iniciativa pionera de donació de medul·la òssia. Montse Rigall, campanya contra la contaminació a l'Hospitalet de Llobregat. Laura Folguera és a la subhasta de lots del supermercat Dia. Quim Barnola ens mostra el museu de cera de Barcelona. Nou llibre d'Angeles Caso. Arantxa Marculeta entrevista les actrius de l'obra Revisió anual: Mercè Bruquetas, Mercè Comes i Teresa Cunillé. David Bassa, secció El retrat, amb Josep Plana i la seva col·lecció de joguines antigues. Xavier Canalias entrevista el músic cubà Eliades Ochoa.
Els efectes de les inundacions a Cadaqués l'octubre del 1987 eren els mateixos que a tants pobles i ciutats de Catalunya després del temporal: els baixos de les cases plenes de fang, moltes botigues amb gran quantitat de material per llençar i carrers bruts per on més calia passar amb botes d'aigua, i la brossa que arrosseguen els rius, escampada per la platja.
Inundacions a la ciutat de Girona, amb les places i carrers negats per la pujada de l'Onyar: l'aigua entra a les cases penjades per l'aiguat del dissabte 13 d'octubre del 1962. Imatges sense so.
- El valle de Katmandú, epicentro de la catástrofe, ha sido el más afectado, con 73 fallecidos
- Además hay decenas de desaparecidos y miles de personas han perdido sus hogares
Les inundacions de la Jonquera han malmès habitatges i vehicles. El Llobregat d'Empordà i la Muga han baixat tan plens que s'han endut senceres les cases de fabricació senzilla i han destrossat passeres i fins i tot algun pont. Molts cotxes i furgonetes semblen ara inservibles i també ha quedat enredada entre branques i pedres un vehicle de la Creu Roja.
Destrosses i incomunicació per l'aiguat i la crescuda dels rius, el 10 d'octubre del 1994 al Tarragonès, Conca de Barberà, el Vallès i el Barcelonès. Imatges aèries del Francolí desbordat, Tarragona, Montblanc i la costa. Infants desallotjats de l'escola inundada, carrers i pots de la ciutat de Tarragona negats d'aigua. La Riba, incomunicada. Imatges aèries del riu Francolí. Petroquímica. Zones inundades a Santa Margarida i els Monjos. Temporal de mar al port de Barcelona. Castellbell i el Vilar, riu Sec desbordat a Cerdanyola. Pont de la Renfe a Sant Adrià del Besòs. Carretera de Rubí tallada. El Tenes, al seu pas per Bigues i Riells. Santa Eulàlia de Ronçana, el Figaró.
- Dos de las seis víctimas mortales han fallecido sepultadas por un corrimiento de tierra
- Las intensas lluvias se han producido sobre todo una de las más afectadas por el fuerte terremoto de Año Nuevo
En algunos puntos de Navarra se han recogido 150 litros por metro cuadrado en 24 horas. Pero la mayor cantidad ha caído en cuestión de minutos en lugares como en Auza, donde muchas casas quedaron completamente inundadas. Una fuerte tromba de agua, inesperada, anegó todo el pueblo. Este domingo a los vecinos les toca borrar la huella de la lluvia.
FOTO: Imagen de calle inundada por las fuertes lluvias. EFE/ Jesus Diges
- La lluvia lleva diez días cayendo con intensidad en un país que lleva tres años en conflicto
- Millones de personas se han visto afectadas en el sudeste asiático por el paso del tifón Yagi
Las tormentas en Albacete han dejado imágenes como esta, en la localidad de Alcalá del Júcar, en la que una riada ha arrastrado numerosos coches. La provincia está este miércoles en aviso amarillo. La Agencia Estatal de Meteorología prevé lluvias y tormentas que dejen hasta 15 litros por metro cuadrado en una hora.
Terrazas recogidas, diques improvisados con sacos... Así afrontan en el Cantábrico la llegada de las mareas vivas. Dos veces al año, coincidiendo con los equinoccios, el mar sube más de lo normal, y en localidades como Erandio, comercios, bares y viviendas del paseo marítimo se preparan para lo peor.
Al menos 15 muertos al paso de la borrasca Boris por centroeuropa. Hay miles de evacuados y graves daños materiales. Los países más afectados, Rumanía, Polonia, República Checa y Austria.
- Rumanía se ha llevado la peor parte hasta el momento con siete fallecidos
- Las persistentes lluvias han desbordado muchos ríos y arroyos en centroeuropa
Al menos ocho personas han fallecido por el fuerte temporal en Centroeuropa. Polonia y Rumanía han sido los países más golpeados por la borrasca Boris.
Foto: La localidad polaca de Ladek-Zdroj sufre los efectos del temporal (EFE/EPA/MACIEJ KULCZYNSKI)
- Rumanía, Polonia, República Checa, Eslovaquia y Austria se han visto golpeadas por la borrasca Boris
- El temporal ha provocado lluvias torrenciales y perturbaciones en el centro y el este del continente