Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Entregar el pis i saldar la hipoteca amb el banc. És el somni de moltes famílies amb risc d'exclusió i una mesura que el govern central ha anunciat per evitar més desnonaments. L'anunci només afectaria famílies amb renda baixa i amb tots els membres a l'atur. A més, per a què s'apliqui cal que els bancs l'acceptin. Això vol dir que els beneficiaris de l'anunci seran ben pocs i que farà dificil aconseguir l'objectiu que es busca: reduir els desnonaments a l'Estat.

El magnat estadounidenc Adelson diu que està decidit. Serà Barcelona o Madrid. El macroprojecte de l'Eurovegas podria ubicar-se a Viladecans. La Generalitat admet jugar amb desaventatge respecte Madrid però defensa el projecte perquè seria un important atractiu turístic.

La nova reforma laboral es cobra la primera víctima a Catalunya. La fàbrica de cables, Fercable amb seu a Sant Vicenç dels Horts és la primera empresa a Catalunya que aprofita la reforma per presentar un ERO a 95 treballadors sense esperar cap autorització de l'administració.

La manca d'inversió en les carreteres gironines converteix alguns trajectes en tot un perill. És el cas de la Nacional 2 on desde fa anys s'hi fan obres. L'alternativa és agafar l'AP7 tot i que tampoc és del tot segura.

El Barça ha tornat als entrenaments després de dos dies de festa amb totes les mirades posades en Guardiola. El tècnic encara no ha renovat i els jugadors no paren de demanar-li que ho faci. Dani Alves està convençut que seguirà i ha dit que sense ell no són ningú.

El president de la Generalitat diu que Barcelona es troba en desavantatge davant Madrid per acollir el projecte de ciutat del joc conegut com EUROVEGAS, però assegura que ajudaria a convertir Barcelona en la primera destinació turística d'Europa. Ho ha dit al parlament l'endemà de l'entrevistar-se, al palau de la generalitat, amb l'impulsor del projecte. El complex es podria construir en uns terrenys de Viladecans , molt propers a l'aeroport.

El ministre d'Economia anuncia al Congrés que permetrà la dació en pagament, és a dir, donar la casa al banc per cancel·lar la hipoteca, en els casos de famílies amb tots els components a l'atur i sense ingressos. La mesura forma part d'un decàleg de bones pràctiques que vol aprovar el govern.

Més de 10mil taxistes de l'area metropolitana de barcelona voten en referèndum les mesures per reduir el nombre de vehicles que coincideixen treballant al carrer. Entre les solucions que es contemplen hi ha fer més festius i limitar les hores de treball.

40 empreses nacionals i internacionals busquen treballadors entre 700 estudiants brillants... Una iniciativa els posa en contacte avui i demà a Sant Cugat. Els joves podran treballar aqui o l'estranger i han de tenir un alt nivell de formació i idiomes.

Dani Alves diu estar convençut que Pep Guardiola seguirà com a entrenador del Barça. El brasiler creu que el tècnic està esperant el moment oportú per fer-ho públic i que si finalment marxès seria una sorpresa perquè sense ell no són ningú.

Artur Mas diu que situaria Barcelona com a primera destinació turística. NÚMEROS PER L'EUROVEGAS.

Dació de la casa en pagament. DE GUINDOS HO ANUNCIA AL CONGRÉS.

Referèndum contra la crisi. ELS TAXISTES VOTEN COM LIMITAR LA FLOTA.

L'excel.lència té recompensa. 40 EMPRESES BUSQUEN JOVES PER CONTRACTAR.

Creu que Guardiola seguirà. ALVES DIU QUE SENSE ELL NO SÓN NINGÚ.

Que els malalts crónics es visitin a l'ambulatori i segueixin tractament a casa. Aquesta és una de les mesures presentades avui pel conseller de Salut. Boi Ruiz vol descongestionar les llistes d'espera dels hospitals. Per aconseguir-ho creu que els ambulatoris poden ampliar les competències i assumir-ne algunes que, fins ara, es reservaven als hospitals. També diu el Conseller que volen que una malatia greu, com per exemple un càncer, es pugui diagnosticar en 30 dies i operar en 45.

Els agents rurals invetiguen si un veí que va llençar cendres mal apagades a la carretera és el causant de l'incendi de la Vall Fosca. Les flames han calzinat més de 100 hectárees d'aquesta zona del Pallars Jussà.

Avui han arribat de diferents llocs d'Europa familiars dels 5 rumanesos morts en l'accident de transit de Figueres. Els mossos investiguen si el transport en que viatjaven era legal.

Detenen a Sant Vicenç dels Horts un matrimoni i els seu fill que tenien a casa un autèntic arsenal d'armes i munició que venien a delinqüents. Entre el material requisat hi ha armes de guerra i bales explosives.

El Reial Madrid ha empatat a un contra el CSKA a Moscou i ha deixat oberta la seva eliminatòria de vuitens de la Champions. Un gol de Cristiano Ronaldo ha avançat als blancs a la primera part, però els russos han aconseguit empatar en temps afegit gràcies a Wern Blum.

Grups de joves s'han concentrat aquest migdia a la Plaça de Sant Jaume per donar suport als estudiants valencians i en solidaritat amb els 25 , entre ells 5 menors, detinguts ahir durant la protesta contra les retallades en educació. La concentració va acabar amb una càrrega policial que va fer 16 ferits, 11 dels quals policies. El Minsitre de l'Interior ha culpat dels incidents a grups radicals i extremistes tot i que ha reconegut que, potser, hi va haver algun excés policial.

Continua cremant l'incendi forestal declarat ahir a la Vall Fosca, al Pallars Jussà. Les condicions del terreny dificulten la feina dels bombers que han d'apagar el foc amb eines manuals. Segons els agents rurals l'origen ha estat una imprudència d'un veí que va llençar cendres al voral de la carretra L-503 a l'altura de la Torre de Capdella.

Detinguts un matrimoni i el seu fill de Sant Vicenç dels Horts que tenien a casa seva 64 armes de foc procedents del mercat negre i també d'armeries. La familia les comprava inutilitzades i les arreglava per vendre-les. En treien entre 3mil i 5mil euros per unitat. També els han trobat munició i plaques de policia falses.

Aquesta és la galllina més petita del món però pot arribar a costar 16mil euros. És d'una raça que procedeix de Malàisia i, ara, un criador de Vilanova del Vallès ha estat el primer d'espanya a importar-la. El seus ous són força valorats però molts la compren com a mascota.

El Reial Madrid juga aquesta tarda a Moscou l'anada dels vuitens de final de la Champions. Als blancs els preocupen més els 10 graus sota zero i la gespa artificial que el CSKA. Mentrestant, al Barça continua la incertesa per la renovació de Guardiola, que sembla que s'allargarà més que en temporades anteriors.

Actes de suport a les protestes i contra les detencions. INCIDENTS DE VALÈNCIA.

Incendi a la Vall Fosca. CREMEN 100 ha I ELS BOMBERS L'APAGUEN A MÀ.

Traficants d'armes. DETENEN UNA FAMÍLIA DE S. VICENÇ DELS HORTS.

La gallina més cara. UN CRIADOR CATALÀ PORTA UNA RAÇA DE MALÀISIA.

Operació Moscou. EL MADRID VISITA EL CSKA. A LES 17:45 PER LA 1.

Els socialistes catalans han decidit aquesta tarda suspendre les relacions amb Convergència i Unió. El PSC sospita que CiU i el PP tenen un pate estratègic i, fins que Artur Mas no ho aclareixi, congelen les comissions i subcomisions en les que treballaven socialistes i convergents. El primer secretari del PSC no s'ha mossegat la llengua: ha dit que Alicia Sànchez Camacho exerceix de consellera en cap i que ha robat el timò a Artur Mas.

La ministra d'ocupació, Fàtima Báñez, es mostra oberta a dialogar amb els sindicats sobre la reforma laboral si presenten propostes concretes. La UGT i CCOO diuen que no es resignaran a acceptar la reforma del govern.

L'alcalde de Figueres denuncia que el mal estat de l'N-2, amb les obres de desdoblament paralitzades, te molt a veure amb els accidents que s'hi produeixen. L'últim, anit, va fer 5 morts i 3 ferits en topar una furgoneta i un camió.

L'Hospital de Bellvitge implanta un cor artificial que, per primer cop a Catalunya, permet fer vida gairebé normal. El pacient és un home de 57 anys amb insuficiència cardíaca que no podia rebre un trasplantament.

Els jugadors del Barça no llencen la tovallola a la lliga com van demostrar amb el gran partit que van fer contra el València. Xavi i Piqué asseguren que lluitaran al màxim per retallar els 10 punts que els treu el Madrid i esperen que Guardiola renovi perquè és l'ànima de l'equip.

S'acaba sense acord la primera reunió amb la mediació de la Generalitat. VAGA DE TRANSPORTS.

Vida normal amb un cor artificial. N'IMPLANTEN UN PER PRIMER COP A CATALUNYA.

El "crim perfecte" a judici. DECLARA L'ACUSADA DE MATAR L'AMIGA.

"No habrá paz..." s'imposa. LA CATALANA EVA OBTÉ TRES GUARDONS ALS GOYA.

Messi marca el camí. EL BARÇA SUPERA EL VALÈNCIA PER 5 A 1.

Milers de persones omplen els carrers en les manifestacions convocades per CCOO i UGT per protestar contra la reforma laboral. A Catalunya hi ha hagut manifestacions, sense incidents, a Barcelona, Girona, Tarragona, Lleida i Tortosa. I en total n'han fet 57 a tota Espanya.

Cada cop hi ha mes conductors que busquen les benzineres que venen a millor preu el litre de combustible. En una setmana en que la benzina ha arribat al maxim historic de 1 euro amb quaranta, l'oferta d'algunes benzineres permet estalviar fins a 10 euros per diposit.

La Filmoteca de Catalunya obre avui la nova seu al barri del Raval de Barcelona...6.000 metres quadrats que acullen dues sales de projeccions, biblioteca i sala d'exposicions. La jornada de portes obertes d'avui inaugura una nova etapa en que preveuen fer 1.500 projeccons anuals.

El Barça rep aquesta nit el Valencia sense marge d'error i haura de guanyar per continuar somiant amb la remuntada a la lliga. Els de Guardiola ja son a 13 punts del Reial Madrid que ahir va golejar al Racing de Santander per 4 gols a 0.

Els treballadors de Panrico a Santa Perpètua de Mogoda rebutgen per majoria que els rebaixin el sou un 25% a canvi de mantenir 4 anys més els llocs de treball. Rebutgen també la mediació de la Generalitat i la fàbirca s'aboca al tancament.

Els temps de crisi porten canvis en els hàbits en l'oci dels ciutadans i tornen, amb creativitat renovada, els jocs que reuneixen a casa a família i amics han augmentat les vendes d'un 25% l'any passat.

Milers de persones participen en aquest dissabte de carnaval en les nombroses rues que avui recorren pobles i ciutats de tot Catalunya. Connectarem amb directe amb el carnaval de Sitges, un dels que té més tradició, i veurem, allà mateix, la cursa dels llits més original.

El Barça rep demà al València en un partit clau per continuar somiant amb la remuntada a la lliga. Amb les baixes d'Alves i Mascherano s'obre la porta a la tornada de Gerard Piqué a la titularitat.

La Generalitat baixarà un 3% anual el sou dels seus treballadors. Així ho ha anunciat avui la vicepresidenta JOana Ortega als sindicats que, indignats, s'han aixecat d'una reunió que creien que era per negociar. La rebaixa en els salaris es farà de cop, en la paga extra de juny que quedarà reduïda a la meitat. El govern català calcula que amb aquesta mesura s'estalviarà uns 180 milions d'euros i argumenta que la tresoreria de la Generalitat atravessa un moment molt delicat.

El govern del PP rebaixa els sous dels directius de les empreses públiques que no podran cobrar més de 105 mil euros de sou base l'any. La mesura afectarà uns 4 mil organismes, fundacions i empreses de carácter públic.

L'ajuntament de Santa Coloma de Cervelló vol que la Generalitat retiri 2500 tones de residus químics abandonats en un solar. Els habitants de les cases properes a aquest abocament fa 4 anys que conviuen amb el què defineixen com a cementiri químic.

Els floricultors del Maresme reclamen assegurances específiques que cobreixin els danys de gelades com les de la setmana passada, que han malmés les plantes ornamentals. Calculen que s'ha perdut un 70% d'aquest tipus de planta i un 30% de flor.

Avui sabrem qui són els dos últims classificats per a les semifinals de la Copa del Rei de bàsquet. Unicaja i Banca Cívica s'enfronten a hores d'ara en el duel andalús de la jornada. Després serà el torn del Madrid que buscarà la classificació amb el Fuenlabrada.

La Generalitat retallarà un 3% més el sou dels funcionaris. La rebaixa és anual però s'aplicarà de cop a la paga extraordinària de juny. Ho ha comunicat avui als sindicats, que han sortit indignats de la reunió i acusen el govern de manca de voluntat de negociar. Els interins són un dels col.lectius més afectats perquè aquesta nova retallada se suma a la del 15% de jornada i sou que ja els apliquen.

Tutors i coordinadors de les escoles públiques catalanes faran més hores de classe a partir del curs vinent. La consellera d'educació diu que la redistribució horària permetrà absorvir els 15000 nous alumnes que s'incorporaran sense augmentar la plantilla. Els sindicats anuncien mobilitzacions

A Catalunya se separen unes 20mil parelles a l'any, la xifra més alta de tot l'estat. En més d'un 80% dels casos la custòdia dels fills és per la mare, però ara, quan no hi ha acord, la reforma del codi de familia recomana concedir la custòdia compartida. Segons les últimes dades ja arriben al 9%.

La rua del Carnaval del Vendrell serà abstèmia. La nova comissió de festes ha prohibit que a les carrosses es consumeixin o administrin begudes alcohòliques, per evitar la mala imatge que, diuen, donaven en una festa tan familiar. Una decisió que ha aixecat polseguera. Vilafranca del Penedès ja fa tres anys que és una rua 0'0.

El Barça mostra la seva millor versió i aparta el LUCENTUM ALACANT a la Copa. El jove RabaSeda va ser el millor amb 16 punts. Els blaugrana disputaràn les semifinals dissabte contra el Caja Laboral. Avui es juguen els duels andalús i madrileny, amb el debut del Reial Madrid.

Els treballadors públics catalans cobraran un 3% menys aquest any. MÉS RETALLADES DE SOU.

Redistribució horària. TUTORS I COORDINADORS,MÉS HORES DE CLASSE.

Compartir la custòdia dels fills. UN 9% DE LES CUSTÒDIES JA SÓN COMPARTIDES.

Rues 0'0. VENDRELL I VILAFRANCA PROHIBEIXEN L'ALCOHOL.

Copa del Rei de bàsquet. UN GRAN RABASEDA IMPULSA EL BARÇA.

Espanya frega la recessió. L'economia no ha crescut en el quart trimestre i tot els indicadors apunten a que si la situacio era dolenta, encara pot empitjorar. Ho ha dit avui el titular d'economia, Luis de Guindos. També avui hem sabut que l'agencia Moody's ha rebaixat la qualificació del deute català situant-lo gairebé al nivell del bó escombraria.

Jornada de mobilitzacións sindicals contra la reforma laboral per escalfar la manifestació de diumenge a Barcelona. CCOO i UGT entren a 150 ajuntaments de Catalunya demanant que els consistoris aprovin mocions en defensa dels drets dels treballadors.

Preocupació a l'Ajuntament i la Fira de Barcelona, i entre els hotelers i els restauradors per les repercussions de la vaga de TMB convocada els dies del congrés de telefonia mòbil que tindrà lloc a finals de mes. Els delegats sindicals de l'empresa no s'han presentat avui a una reunió per negociar.

L'Ajuntament de Barcelona qualifica d'espectacle lamentable les acusacions entre companyies sobre quina és la responsable de l'avaria del Poblenou. L'oposició municipal critica que l'alcalde Xavier Trias no hagi visitat el barri.

El Barça insisteix en la idea de jugar la final de la Copa amb l'Athlètic Cub al Santiago Bernabéu. Mentrestant la plantilla, ja amb Keita que ha tornat de la Copa d'Àfrica, ha fet un dinar de germanor en el que ha destacat l'absència de Pep Guardiola.

Plantada dels treballadors de TMB a la direcció . Els treballadors han suspès les dues reunions previstes avui perquè no hi havia cap representant de la Generalitat. Es tractava d'un intent més de desencallar la vaga de metro i autobusos convocada durant el congrés mundial de telefonia mòbil. L'Ajuntament de Barcelona, els organitzadors del congres i els hotelers pressionen per desconvocar una aturada que temen que podria perjudicar greument la ciutat.

L'economia espanyola va DE-CRÈIXER un 0,3% l'últim trimestre de l'any passat i la catalana va retrocedir encara una dècima més, fins el 0,4%. El Ministre d'Ecomonia assegura que la situació continurà empitjorant, el que ens situa a un pas de la recessió econòmica. A Catalunya la previsió obligarà a ajustar els pressupostos.

CCOO i UGT convoquen concentracions a 150 ajuntaments catalans contra la reforma laboral. Creuen que la reforma es pot aturar i, per això, demanen als consistoris que aprovin mocions en contra. L'objectiu és informar els treballadors de cara a les manifestacions de diumenge.

És l'última moda en cosmètica pel tractament de la caiguda i enfortiment del cabell. Es tracta del xampú per a cavalls, que vola de les botigues d'animals per al consum humà. Organitzacions de consumidors i dermatòlegs diuen, però, que es un xampú com qualsevol altre.

El portaveu del Barça, Toni Freixa, ha insistit avui que la prioritat del club blaugrana i de l'Ahtletic de Bilbao és jugar la final de Copa al Santiago Bernabéu. Els dos clubs esperen la resposta de la Federació i asseguren no tenir constància de que s'hagin de fer obres a l'Estadi madridista.