Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

José Luis Rodríguez Zapatero ha admes avui que no va controlar l'excés d'endeutament d'Espanya, que va permetre la relaxació del sistema financer i que el sector inmobiliari es convertís en el motor de creixement. Zapatero, que temps enrera parlava de brots verds, ha assumit avui que va trigar a reconèixer que la crisi havia arribat a Espanya. El comiat de Zapatero com a secretari general del PSOE és el preludi a l'elecció del nou líder dels socialistes espanyols. I la resposta, Rubalcaba o Chacón, es desvetllarà demà.

El govern espanyol retalla els sous de les cúpules bancàries i exigeix a les entitats una provisió de 50 mil milions d' euros. Els bancs que no compleixin aquesta solvència s'hauran de fusionar.

Hotelers de la Cerdanya i Lleida denuncien excès de zel de l'administració en la prevenció del temporal i es queixen que han patit moltes anul·lacions. Felip Puig defensa les mesures d'alerta dient que val més prevenir que curar.

La grip a Catalunya ha entrat ja en fase d'epidèmia. Les baixes temperatures d'aquests dies afavoreixen l'expansió de la malaltia.

El Barça rep demà la Reial Societat en el partit més fred del segle. Es preveu que a les 10 de la nit, el Camp Nou estigui a 4 graus sota zero... Avui Abidal ha signat la renovació i podria ser culé fins al 2015.

Desactivat el pla neucat per risc de nevades. Es mantè l'alerta per baixes temperatures durant tot el cap de setmana. A la costa, els termòmetres han baixat fins a 3 graus sota zero i a alta muntanya fins als 21 negatius... . Només 120 escoles han suspés les classes. Ha estat sobretot a les comarques de Girona, al Maresme i el Valles Oriental, les més afectades pel segon episodi de nevades.

El conseller d'interior Felip Puig ha sortit al pas de les crítiques sobre l'excés de zel i les mesures preses sobre el segon episodi de neu que ha resultat menys intents i ha tingut menys afectacions del que s'esperava.

La grip entra en fase d'epidèmia a Catalunya en superar els 100 casos per cada 100mil habitants. Les baixes temperatures fan que els virus respiratoris es transmetin amb més facilitat perquè baixen les defenses. I compte també amb practicar esport a l'aire lliure perquè hi ha més risc de lesió.

El Consell de Ministres aprova una reforma per sanejar el sector financer abans d'un any. Pretén que surtin al mercat els pisos que tenen bancs i caixes, i que es reactivi el crèdit. El govern central és partidadi d'incentivar noves fusions... Artur Mas alerta del risc que si moltes entitats desapareixen perillarà la competència.

El Barça rep demà la Reial Societat en el partit més fred del segle... A les 10 de la nit, es preveu que el Camp Nou estigui a 4 graus sota zero... Sandro Rosell no ha volgut escalfar l'ambient i avui ha preferit no fer cap comentari sobre els arbitratges.

SOTA ZERO. La neu i el fred deixen 38 mil alumnes sense classe del litoral i prelitoral.

INTERIOR DEFENSA LES MESURES PRESES. el govern nega un excés de zel.

LA GRIP ENTRA EN FASE D'EPIDÈMIA A CATALUNYA. Més fred, arriba la grip.

LA REFORMA FINANCERA PRETÉN QUE ELS BANCS POSIN PISOS AL MERCAT.

ROSELL REFREDA LA POLÈMICA ARBITRAL. Demà, futbol sota zero.

Catalunya continua preparada i en alerta davant l'onada de fred siberià que està arribant. La neu, com ja s'havia previst, ha emblanquinat molts llocs, encara que, de moment, han estat unes nevades febles, que, en moltes localitats, a mitja tarda, s'havien fos. La capital catalana de la seva banda, i fins a aquesta hora, es manté amb tots els serveis alerta, però, ara per ara, la normalitat és absoluta i de neu només se'n ha vist algun floc aïllat. També, segons que s'ha informat aquesta tarda, les escoles demà obriran amb normalitat tot i que se supen el tranport escolar interurbà a les comarques que van de l'Alt Empordà al Barcelonés.

El Vallès ha estat, una de les comarques, que ha quedat més enfarinada aquest matí i on per precaució més escoles s'han desallotjat. Tot i que la imatge més atípica s'ha vist a les platges de la Costa Brava i al Maresme.... blanques de neu.

Deixar un rajolí constant d'aigua per evitar que les canonades es congelin, tenir a punt i vigilar els sistemes de calefacció i no agafar el cotxe si no és necessari són algunes de les recomanacions davant el fred siberià que s'intensificarà en les properes hores.

L'atur ha pujat a Catalunya en 19.000 persones, una xifra que suposa un nou rècord. Ara el nombre total de persones sense feina a casa nostra és de 633.000. A tot l'estat de gairebé són 4.600.000 els desocupats.

El Barça comença a preparar el partit de lliga contra la Reial Societat després de fer un pas important cap a la final de Copa. Els blaugrana van empatar a 1 a València gràcies a un gol de Puyol.

Sònia Papell

eltemps@rtve.es

Ja hem vist com està afectant la neu pràcticament a tot arreu Catalunya... Sònia Papell, què passarà en les pròximes hores? Que tornarà a nevar a totes les cotes i que les temperatures cauran en picat

Onada de fred siberià.ACTIVAT EL PLA NEUCAT EN FASE D'EMERGÈNCIA

Neu a cota 0 i fred intens. INTERIOR DEMANA EXTREMAR LES PRECAUCIONS

Nou rècord de l'atur registrat.A CATALUNYA AUGMENTA UN 3% I. ARRIBA ALS 633.000 DESOCUPATS

Puyol ensenya el camí. EL BARÇA EMPATA A VALÈNCIA I SOMIA AMB LA FINAL

Onada de fred siberià. ACTIVAT EL PLA NEUCAT EN FASE D'EMERGÈNCIA

Neu a cota 0 i fred intens. INTERIOR DEMANA EXTREMAR LES PRECAUCIONS

Deixar un rajolí constant d'aigua a les aixetes per evitar que les canonades es congelin, vigilar els sistemes de calefacció per evitar incendis o intoxicacions i no agafar el cotxe si no és estrictament necessari. Són les recomanacions que fa la Generalitat davant l'onada de fred siberià que s'intensificarà aquesta tarda.

Nou rècord de l'atur registrat. A CATALUNYA AUGMENTA UN 3% I. ARRIBA ALS 633.000 DESOCUPATS

L'atur registrat a Espanya frega els 4milions 600mil desocupats, la xifra més alta dels últims 16 anys... El desembre, les llistes de l'INEM van augmentar en més de 177mil persones, 19mil de les quals a Catalunya... Amb més de 630mil desocupats, cada vegada hi ha més catalans, sobretot joves, que marxen fora...

Puyol ensenya el camí. EL BARÇA EMPATA A VALÈNCIA I SOMIA AMB LA FINAL

El Barça empata a 1 a Mestalla davant d'un combatiu València, gràcies a un gol de cap de Carles Puyol. L'àrbitre li va perdonar l'expulsió a Pinto a la primera part i, a la segona, els blaugrana van tenir ocasions per sentenciar l'eliminatòria. Messi va fallar un penal.

10 graus marcaven els termòmetres a Moncloa aquesta tarda quan Artur Mas encaixava la mà de Mariano Rajoy. Les gélides temperatures que s'ens venen a sobre, però, sembla que no han marcat la trobada dels dos president que, d'acord amb les explicacions posteriors d'Artur Mas,ha estat una cita amb bones vibracions i receptivitat. Els resultats concrets de la trobada, però, les peticions de Mas a Rajoy, sembla que de moment no tenen data. Entre d'altres, el cobrament dels deutes de l'estat i el famós pacte fiscal.

Catalunya es prepara per l'onada de fred, neu i vent que ens afectarà fins el cap de setmana. Els municipis han establert plans per acollir els sense sostre i s'han preparat 60 mil tones de sal per fer front a les gelades i a la neu.

Davant la possibilitat que les nevades arribin arran de mar, l'Ajuntament de Barcelona, té tots els serveis municipals en situació d'alerta. Estan preparades també 14 máquines llevaneus i els albergs.... preparats per acollir els sense sostre.

Spanair comunica als treballadors que en 30 dies tindrà preparat l'expedient de regulació d'ocupació i que haurà de ser el Fons de Garantia salarial qui assumeixi les seves indemnitzacions pel comiat.

El Barça visita aquest vespre Mestalla en l'anada de les semifinals de la Copa del Rei. Tot i les baixes, els de Guardiola volen recuperar la seva millor imatge per treure un resultat positiu que els apropi a la final.

Catalunya es prepara per l'onada de fred siberià prevista a partir d'aquesta nit, la més intensa des de fa prop de 60 anys. La sal i les màquines llevaneu ja estan a punt davant la possibilitat què nevi a cotes molt baixes, sobretot al litoral i pre-litoral. Aquesta nit, les temperatures cauran en picat i les gelades seran generalitzades. Al pririneu arribaran als 10 graus sota zero.

Artur Mas compara Catalunya amb un fill que vol tenir casa pròpia, en referència a l'encaix a Espanya. Afegeix que emancipació no vol dir, per força, independència. Un diari alemany publica avui una entrevista amb el president de la generalitat coincidint amb la trobada amb Mariano Rajoy, la primera; que es farà aquesta tarda.

El Liceu tancarà del 20 de març al 10 d'abril i del 5 de juny al 8 de juliol. El teatre suspèn la programació estable i, també, la producció privada. Encara es desconeix com afectarà l'expedient de regulació d'ocupació temporal als seus 400 treballadors, entre plantilla i personal extern.

El Barça busca avui a València un bon resultat a l'anada de les semifinals de la Copa. Els blaugrana volen deixar de banda la polèmica de les últimes hores sobre els arbitratges i el desavantatge respecte el Madrid a la Lliga; i mirar de fer un pas clau cap a la final de Copa.

Activat el Pla Neucat per risc de neu a cotes baixes. ONADA DE FRED SIBERIÀ.

Trobada Rajoy-Mas. MAS DIU QUE CATALUNYA ASPIRA A EMANCIPAR-SE.

Retallades al Liceu. TANCARÀ DURANT DOS PERÍODES, AL MARÇ I JUNY.

A l'assalt de Mestalla. EL BARÇA JUGA A VALÈNCIA LES SEMIS DE COPA.

Les reformes per sortir de la crisi. Aquest serà un dels punts principals que Artur Mas vol parlar demà amb Mariano Rajoy. El president català també reivindicarà davant el president espanyol el pacte fiscal, però, segons que ha revelat avui el portaveu del govern, no ho plantejarà pas com una condició "sine quan non" perquè la crisi, diu Francesc Homs, impediria arribar a un acord. També avui hem sabut que els consellers Andreu Mas-Colell i LLuís Recoder compareixeran al Parlament per donar explicacions pel tancament d'Spanair.

Els treballadors de Newco, l'empresa que feia serveis de Terra a Spanair, temen pels seus llocs de treball i protesten a l'aeroport del Prat. El govern català dona per perduts els 150 milions d'euros que es van ingestar a la companyia.

Soraya Saénz de Santamaría apel·la al suport electoral que va tenir el PP a l'hora de justificar que la reforma laboral del govern pugui ser molt dura. Mariano Rajoy ratifica que no descarta que aquesta reforma provoqui una vaga general.

El govern de Madrid suprimeix el quart d'ESO i crea un batxilletat de tres anys. També, i segons el ministre per evitar adoctrinaments, l'assignatura d'eduació per la ciutadania es canvia per una d'educacio cívica i constitucional.

El Barça ha fet avui l'últim entrenament abans de viatjar demà a València per jugar l'anada de les semifinals de la Copa. Guardiola s'emportarà 15 jugadors del primer equip, on ja s'inclou Cuenca, i 3 joves del planter.

Reforma llei avortament. FIXARÀ SUPÒSITS I NO TERMINIS COM FINS ARA

El Ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardon confirma a Los Desayunos de TVE que la nova llei de l'avortament es basarà en supòsits i no en terminis. Això vol dir que suprimirà la possibilitat d'interrompre l'embaràs lliurement fins a la catorzena setmana de gestació com passava fins ara.

Casaments fraudulents. ELS DETINGUTS ORGANITZAVEN MATRIMONIS DE CONVENIÈNCIA

Detingudes 38 persones que presumptament organitzaven matrimonis canònics fraudulents a 4 parròquies de Sabadell. Els detinguts pagaven fins a 3500 euros a espanyols perquè es casessin amb estrangeres en situació irregular.

"Risc, llibertat i creativitat". BARCELONA DEDICA UNA EXPOSICIÓ A LA HISTÒRIA DEL BULLI

Sis mesos després de tancar el BullI, tenim una nova oportunitat de degustar alguns dels seus plats. Això sí, virtualment. El Palau Robert de Barcelona dedica, durant un any, una exposició al cuiner català Ferran Adrià i als 50 anys d'història del seu restaurant, considerant, durant anys, el millor del món

Rosell creu en l'equip. AFEGEIX QUE ELS ARBITRATGES NO PINTAN BÉ

Sandro Rosell diu que el Barça està viu a la lliga i que cal creure en l'equip de Guardiola tot i que, de moment, les actuacions arbitrals no pinten bé. Mentrestant, l'Espanyol presenta el brasiler Coutinho i el nigerià Kalou Uche i tanca el fitxatge de l'ex-blaugrana Víctor Sánchez

Reforma llei avortament. FIXARÀ SUPÒSITS I NO TERMINIS COM FINS ARA

Casaments fraudulents. ELS DETINGUTS ORGANITZAVEN MATRIMONIS DE CONVENIÈNCIA

"Risc, llibertat i creativitat". BARCELONA DEDICA UNA EXPOSICIÓ A LA HISTÒRIA DEL BULLI

Rosell creu en l'equip. AFEGEIX QUE ELS ARBITRATGES NO PINTAN BÉ

La fallida d'Spanair continua centrant l'actualitat. Hi ha 2 mil treballadors que, d'un dia per l'altre, han quedat al carrer; l'empresa ha presentat avui l'ERO que els afecta, i 83 mil ciutadans són víctimes de la situació i s'han quedat sense bitllet.... És podia haver evitat tot aquest desgavell? És el que molts ciutadans es pregunten avui./Vueling i RYANAIR es disputen l'espai comercial i els clients que la fallida d'Spanair deixa a l'aeroport del Prat. La companyia que presideix Josep Piqué assegura que es veu capaç de convertitr l'aeroport de Barcelona en un centre de connexions internacional./Entra en funcionament el nou tram de velocitat variable entre Martorell i la Diagonal de Barcelona. Els límits oscil.len entre els 40 i els 120 kilómetres per hora i les multes podran arribar als 600 euros./tres minuts de silenci a Granollers en record de la veïna que divendres va morir a mans de la seva parella. A Girona, aquesta tarda, ha començat el judici contra un noi de Mataró acusat de degollar la seva xicota./El Barça prepara les semifinals de la Copa del Rei contra el València. Els blau-grana volen lluitar per les 3 competicions tot i els 7 punts que els separen del Madrid a la lliga. L'Espanyol tanca els fitxatges del brasiler Filip Coutinho i del nigerià Kalu Uche.

CRISI DE SPANAIR. Presentat el concurs de creditors i expedient de regulació d'ocupació

Spanair reconeix un deute de més de 300 milions d'euros al concurs de creditors que ha presentat avui al jutjat. Segons el comité d'empresa, també han presentat un Expedient de Regulació d'Ocupació pels 2.075 empleats. Dels més de 80mil passatgers afectats, fins ara, només 12mil han trobat vols alternatius. Avui s'havien d'enlairar 134 vols d'Spainair, més de la meitat al Prat.

Es reparteixen el mercat: VUELING I RYANAIR ANUNCIEN NOVES RUTES DES DEL PRAT

Vueling diu que prioritzarà el Prat i anuncia 5 noves rutes que fins ara cobria Spanair i 33 noves freqüències. Ryanair anuncia nova ruta des del Prat a Oviedo i es reuneix avui amb la Generalitat per oferir més destinacions. Totes dues companyies es comprometen a comptar amb els treballadors d'Spanair si necessiten personal.

Velocitat variable. TRÀNSIT COMENÇA A SANCIONAR

Trànsit multa, des d'avui, els qui superin la velocitat variable als accesos a Barcelona per l'AP-7, l'AP2 i la B-23, tant d'entrada com de sortida. 234 panells modifiquen els límits entre els 40 i els 120 quilòmetres per hora. Les sancions poden arribar als 600 euros i a la pèrdua de 6 punts.

Barcelona s'escapa de la crisi. RÈCORD D'ESPECTADORS ALS TEATRES I MÉS PRODUCCIONS CATALANES

Rècord d'espectadors i de recaptació als teatres de Barcelona el 2011. 5 dels 10 espectacles més vistos són musicals i creixen les produccions en català. L'altra cara de la moneda? els teatres de la resta de províncies catalanes, ferits de mort per les retallades de les subvencions municipals.

A refer-se a la Copa EL BARÇA APARCA LA LLIGA I SE CENTRA EN EL VALÈNCIA

El Barça torna a la feina mirant de deixar en un segon pla la diferència de 7 punts respecte al Reial Madrid a la Lliga; i posa tots els sentits a la Copa... Dimecres visiten el València a l'anada de les semifinals i no es poden permetre una nova ensopegada

CRISI DE SPANAIR. Presentat el concurs de creditors i expedient de regulació d'ocupació

Es reparteixen el mercat: VUELING I RYANAIR ANUNCIEN NOVES RUTES DES DEL PRAT

Velocitat variable. TRÀNSIT COMENÇA A SANCIONAR

Barcelona s'escapa de la crisi. RÈCORD D'ESPECTADORS ALS TEATRES I MÉS PRODUCCIONS CATALANES

A refer-se a la Copa EL BARÇA APARCA LA LLIGA I SE CENTRA EN EL VALÈNCIA