Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Separades amb èxit dues siameses de vuit mesos a la Vall d'Hebron OPERACIÓ PIONERA.

El judici pel cas Tous s'haurà de repetir. HO HA DECIDIT EL TSJC.

Condemna pel "crim perfecte". 22 ANYS DE PRESÓ PER MATAR L'AMIGA.

Curs 2012-2013. COMENÇA LA PREINSCRIPCIÓ ESCOLAR.

Sense cobertura. PROBLEMES A MÉS DE 50 MUNICIPIS.

Cazorla anima la Lliga. EL BARÇA SE SITUA A 8 PUNTS DEL MADRID.

Ample ressó popular de dos esdeveniments de cultura i oci a Catalunya. La imatge del día la trobem avui a les cues de ciutadans esperant per veure la colecció d'olis i dibuixos de Goya arribats desde el Museu del Prado al Caixaforum de Barcelona. 10.000 persones hi han passat en dos dies. I a Terrassa el Picnic jazz, la gran festa popular i gratuita, part del programa del 31 festival de jazz , ha atret milers de persones fins al Parc de Vallparadís de Terrassa.

El conseller de Cultura Ferran Mascarell defensa que es faci una consulta sobre el pacte fiscal ja que considera que és un dret dels ciutadans. La de Mascarell és la primera resposta a Catalunya a les declaracions d'ahir del president Rajoy sobre fiscalitat en que es va mostrar disposat a escoltar tot el que sigui "raonable" per evitar que s'arrivi a situacions límit.

Milers de persones responen a la convocatòria llençada desde internet per sumar-se a una acció simbòlica per l'independència de Catalunya. La Flash mob independentista ha escullit aquesta vegada com a escenari la plaça de Catalunya de Barcelona.

Inspectors de la Generalitat i el Seprona de la Guàrdia Civil col.laboren en les zones de pesca del litoral català per frenar actuacions il.legals com ara feinejar en fons prohibits o no respectar el tamany dels peixos. Les multes en les irregularitats més greus poden arribar als 60.000 euros.

El Barça va poder dedicar-li a Eric Abidal una victòria a Sevilla amb un gol de falta de Xavi i un altre de Leo Messi que ja és a quatre dianes del récord de César. Els blaugrana van fer un bon partit, sobretot a la primera part, però Guardiola insisteix que no guanyaran la lliga.

El debat sobre el copagament sanitari va més enllà dels aspectes farmacèutics . Alguns experts en salut plantegen a mig termini fòrmules de co-pagament de serveis sanitaris complerts vinculades al poder adquisitiu dels pacients. Els especialistes consultats per l'Informatiu assenyalen com a referència el model que han impulsat altres països veïns com Alemanya, França, Suècia o Portugal.

Mig miler de veins de Sant Andreu es manifesten en defensa dels edificis del barri afectats pel nou Pla General Municipal. El projecte afecta uns 60 veins però al barri, a més, consideren que no respecte el seu patrimoni arquitectònic.

Compartir experiències sobre la maternitat ,vivències personals..i consells sobre com criar i educar als fills. Moltes dones que han compartit tot això a través dels seus blogs a internet es troben avui a Barcelona i donen, a més, visibilitat a un fenomen creixent a la xarxa...els blogs amb sagell, temes i toc femení.

El Barça ja és a Sevilla on avui s'enfronta, al Sánchez Pizjuán, a l'únic equip que aquesta temporada ha estat capaç a la lliga d'arrencar un punt del Camp Nou. Thiago i Alexis són les novetats d'una expedició que ha viatjar sense Eric Abidal. Avui els jugadors saltaran al camp amb un missatge de suport pel jugador francès.

El govern de Madrid ha fet servir avui les tisores en una vuitantena d'empreses i societats lligades al sector públic. Son empreses, segons que ha explicat la vicepresidenta Soraya Saenz de Santamaría, que sovint tenien més membres als consells d'administració que personal treballant-hi. Només en les dietes que es pagaven, ara l'estalvi serà d'1 milió d'euros. "El Holding Olímpico 92", una entitat creada arran dels jocs de Barcelona, és una de les que desapareix. El que de moment, però, encara ningú no ha explicat és que feia aquest "holding" 20 anys després de Barcelona 92.

Els sindicats denuncien que la Generaliat vol aplicar la mobilitat geogràfica i funcional a 40 mil funcionaris. La proposta del govern contempla també, com ja s'havia anunciat, un 15% de reducció de jornada i sou per funcionaris interins.

5000 al.legacions ha rebut l'Ajuntament de Barcelona contra l'enderroc de 60 cases del barri de Sant Andreu. Els veïns preparen diferents protestes per oposar-se a la remodelació urbanística.

Davant la celebració de Sant Josep, dia festiu a moltes comunitats autònomes, trànsit torna a alertar de l'augment d'accidents mortals. Autoritats i experts creuen que els conductors han abaixat la guardia a l'hora de conduïr.

El Barça ha tingut menys sort que el Reial Madrid al sorteig de la Champions. Els blaugrana s'enfrontaran als quarts de final amb el Mílan d'Ibrahímovic mentre que els blancs se les hauran amb el rival més feble, l'APOEL de Xipre. Tots dos només es creuarien en una hipotètica final.

Catalunya és la Comunitat Autònoma més endeutada de l'estat. El total del deute català frega els 42mil milions d'euros, xifra que representa un 30% del total de deute de totes les Comunitats Autònomes. La segueixen la Comunitat Valenciana i Castella-la Manxa. El deute de les autonomies va assolir xifres rècord l'any passat , segons el Banc d'Espanya.

Els alumnes d'infantil i primària començaran el nou curs escolar el 12 de setembre. Els de secundària ho faran el 13. En conjunt s'oferiran 15mil places més. Irene Rigau ha anunciat que es crearan 6 escoles noves i 10 instituts, la majoria en barracots, i se'n tancaran 6. Les preinscripcions comencen dilluns

Interior prepara una llei per prohibir tapar-se la cara a les manifestacions i celebracions al carrer. L'objectiu és poder identificar i detenir els violents que les aprofiten per fer destrosses i provocar aldarulls. A Catalunya n'hi ha uns 300. Els juristes, però, diuen que la mesura pot atemptar contra drets fonamentals dels ciutadans.

Un 30% de la població té problemes per dormir i un 4% els pateix de forma crònica. L'estrès generat per la crisi econòmica ha disparat les consultes de persones amb transtorns del son. Una de cada quatre persones en patirà en algun moment de la seva vida.

El Barça NO ha tingut sort amb el sorteig de la Champions. Jugaran els quarts de final amb el Milan... I només s'enfrontarien al Madrid en una hipotètica final... Els blancs jugaran els quarts amb el rival més feble, l'APOEL de Xipre.

Catalunya, la comunitat més endeutada amb 42 mil milions d'euros. DEUTE PÚBLIC.

Nou curs escolar. 12 DE SETEMBRE INFANTIL I PRIMÀRIA, 13 SECUNDÀRIA.

Lluita contra els violents. INTERIOR VOL PROHIBIR TAPAR-SE LA CARA.

Problemes per dormir. UN 30% DE LA POBLACIÓ ELS PATEIX.

Difícil camí pels blaugrana. MILAN-BARÇA I APOEL-MADRID A QUARTS DE FINAL.

El preu de l'habitatge continua caient. Portem ja 15 trimestres de caiguda ininterrompuda i res fa pensar que aquesta situació s'aturi. Tot el contrari, les pressions a les entitats bancaries perquè es desfacin, al preu que sigui, dels actius inmobiliaris que conserven, indica que si avui la propietat inmobiliària te poc valor, demà encara en pot tenir menys.

Gaspar Llamazares demana al govern espanyol que interposi un recurs d'Incostitucionalitat contra l'euro per recepta. A parir de l'1 d'abril també pugen a Catalunya l'aigua, la benzina, les nits d'hotel i els recursos judicials.

El rebut de la llum també s'encareix a partir del mes que ve. El govern central s'ha vist forçat a fer-ho després d'una sentència que dona la raó a una demanda de les companyies elèctriques.

Resoldre 30 problemes de matemàtiques en una hora. Aquest és el repte al que s'han enfrontat 21mil alumnes de secundària i batxillerat catalans. Són les proves 'cangur'.

Éric Abidal haurà de tornar a passar pel quiròfan en les properes setmanes per sotmetre's a un trasplantament de fetge. Fa tot just un any, el van operar d'un tumor del que es va recuperar ràpidament.

Acaba el termini perquè els ajuntaments enviïn al Ministeri d'Hisenda la relació de deutes que tenien abans de l'1 de gener amb els seus proveïdors. Això, si volen accedir al pla d'ajudes aprovat pel govern central, que els permetrà pagar les factures pendents/Fer benzina és més car que mai... La Gasolina de 95 costa 1 euro amb 45 cèntims de mitjana, un 7% més que a principis d'any.. I el gasoli s'enfila fins l'euro amb 39, un 4% més que el gener./Els agents forestals extremen la vigilància als marges de les carreteres, les urbanitzacions i sota les línies elèctriques pròximes a zones forestals./21mil alumnes catalans de secundària han posat a prova les seves habilitats matemàtiques en les Proves Cangur./Gaspar LLamazares ha reclamat al govern espanyol que presenti un recurs d'inconstitucionalitat contra l'aplicació de l'euro per recepta a Catalunya.../L'euro per recepta és una de les noves taxes que entraran en vigor a Catalunya entre abril i desembre. El Parlament les va aprovar ahir amb els vots de Convergència i l'abstenció del PP./Una altra taxa que va aprovar ahir el Parlament és la que gravarà la benzina... A partir de l'abril, cada litre ens costarà 2,4 cèntims més./El que continua a la baixa, però, és el preu de l'habitatge. A Catalunya va caure més d'un 14% en el quart trimestre de l'any passat./L'aeroport del Prat ha tornat a funcionar amb normalitat a mig matí després que, des d'ahir a la nit, la boira obligués a cancel·lar 13 vols i desviar-ne altres 11./Dues persones detingudes com a pressumptes piròmans. Una, és un home de 63 anys del Baix Empordà, l'altra una dona de 46 veina del Pallars Sobirà./El consulat espanyol a Brusel·les tracta de confirmar la identitat de 3 dels menors que anaven a l'autobús que, dimarts a Suïssa, va xocar contra un mur a l'interior d'un tunel./Parlem ara de la que és, segurament, l'assignatura que més temen la majoria d'alumnes: les matemàtiques./El 90% dels joves catalans que acaben els estudis tècnics, troben feina./Una setmana després que el Tribunal Superior de Justicia de Catalunya decidís sobre el català a l'escola, les familíes demandants han anunciat que preparen accions legals contra la Generalitat./Éric Abidal haurà de tornar a passar pel quiròfan a les properes setmanes. Ho ha anunciat personalment el jugador als seus companys avui mateix. El transplantament l'allunyarà dels camps de futbol./35 anys després, Goya torna a Barcelona. Ho fa amb una mostra de 100 obres, procedents del Museu del Prado, que es podran veure fins al juny al Caixa Forum. De la llum i el color a les ombres...tot passant per olis, dibuixos, estampes i cartes.. Avui Abidal s'ha entrenat amb els seus companys, i en roda de premsa ha estat el capità, Carles Puyol qui ha explicat com han rebut avui la notícia al vestidor./Demà el Barça sabrà el seu rival a la Champions, entre els quals sis campions d'Europa però també l'equip revelació del campionat, que és l'Apoel de Nicosia... El duel que seria més interessant, com sempre, un nou clàssic amb el Reial Madrid./Athletic de Bilbao, València i Atlètic de Madrid buscaran avui la classificació per als quarts de final de l'Europa League. Els 3 juguen amb l'avantatge del resultat de l'anada./I a l'Espanyol, Javi Márquez podria reaparèixer dilluns contra el Racing de Santander després de cinc mesos de baixa per una lesió al turmell./I en tennis, al torneig d'Indian Wells, els favorits continuen imposant-se... És el cas de Rafa Nadal que ha derrotat l'ucraínes Dolgo-Polov./Ricky Rubio encara el futur amb optimisme després de la greu lesió al genoll esquerra que es va fer, divendres, en xocar amb KOBE BRYANT

ACABA EL TERMINI

Els ajuntaments envien a Hisenda els deutes pendents per accedir a les ajudes

Pels núvols

PREUS RÈCORD DELS CARBURANTS

Risc excepcional

ELS BOSCOS, EN SITUACIÓ CRÍTICA

Proves cangur

DEMOSTREN LES HABILITATS MATEMÀTIQUES

Abidal serà operat de nou

LI FARAN UN TRANSPLANTAMENT DE FETGE

35 anys després Goya

torna a Barcelona

RAJOY AL CONGRÈS

El Govern central assumirà tota la retallada extra pel nou dèficit

El govern central assumirà la retallada extra de 5mil milions que imposa la rebaixa de l'objectiu de dèficit fins el 5,3% d'aquest any. Ho ha dit Mariano Rajoy al congrès dels diputats on, també, ha explicat que se sent avalat pel Consell Europeu. Rubalcaba li ha demanat un gran debat, que inclogui les autonomies, per decidir on retallar.

Urdangarín no convenç el jutge

CASTRO EL SITUA AL NIVELL DEL SEU SOCI

El jutge José Castro no creu que Iñaki Urdangarín tingués un paper estrictament institucional a l'Institut Noos i el situa com a rector de l'empresa, al mateix nivell que el seu ex-soci, Diego Torres. El jutge diu que hi ha molt indicis de què Urdangarín va seguir vinculat a l'Insitut després del març de 2006 tot i les recomanacions de la casa real.

Mala senyalització a Barcelona

SEGONS EL RACC, DESORIENTA ELS CONDUCTORS

La mala senyalització a Barcelona desorienta els conductors. Segons un estudi del RACC el problema és la manca de continuitat en els senyals d'orientació i el fet de que molts utilitzen nomenclatura antiga. L'Estació del Nord és la infraestructura pitjor senyalitzada. L'Aeroport del Prat, la millor indicada.

150 persones interessades

BUSQUEN MASSOVERS PER UNA FINCA A LLEIDA

150 persones responen a l'anunci d'una empresa que busca una parella per fer de mosavera en una finca de l'Albagès, a Lleida. A més del sou, els ofereixen vivenda. La majoria dels candidats són llicenciats universitaris a l'atur, catalans i amb més de 40 anys.

Guardiola no es decideix

FOTO D'EQUIP PENDENTS DEL SÍ DEL TÈCNIC

Guardiola continua sense donar el SÍ a continuar com a entrenador del Barça. Molts pensaven que avui seria el dia clau però, de moment, l'equip s'ha fet la foto oficial de la temporada i ha tornat als entrenaments sense cap novetat.

Teresa Pámies va morir el 13 de març del 2012 a l'edat dels 92 anys. Va ser una escriptoora autodidacta que va començar a escriure de gran.

RAJOY AL CONGRÈS

El Govern central assumirà tota la retallada extra pel nou dèficit

Urdangarín no convenç el jutge

CASTRO EL SITUA AL NIVELL DEL SEU SOCI

Mala senyalització a Barcelona

SEGONS EL RACC, DESORIENTA ELS CONDUCTORS

150 persones interessades

BUSQUEN MASSOVERS PER UNA FINCA A LLEIDA

Guardiola no es decideix

FOTO D'EQUIP PENDENTS DEL SÍ DEL TÈCNIC

El criteri europeu s'imposa i l'objectiu de dèficit d'Espanya per aquest any és el 5,3% que ahir va exigir l'Eurogrup./CaixaBank ha confirmat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors que estudia absorbir Banca Cívica, entre altres entitats. Una compra que, si es produís, donaria lloc a la tercera entitat espanyola en volum./L'Índex de Preus al Consum - l'IPC - ha pujat una dècima al febrer, tant a Catalunya com al conjunt de l'Estat... La causa? L'encariment del preu dels combustibles, segons l'Institut Nacional d'Estadística./Un home de 80 anys ha mort en l'incendi d'una barraca a Balaguer, a la Noguera./Per primera vegada al món, metges de l'hospital clínic de Barcelona i de l'hospital Sant Joan de Déu han aconseguit operar, amb èxit, un fetus per tractar-lo d'una obstrucció als bronquis del pulmó. Una anomalia que, fins ara, era mortal en tots els casos... La nena ja té 16 mesos i fa vida normal./La tecnologia és la clau en molts avenços mèdics i, també, en aconseguir un servei i una atenció al pacient més eficient... Amb aquesta premisa treballen al nou centre d'innovació de l'Hospital de Sant Pau, pioner a Espanya... Permet desde atenció psicològica constant a familiars de malalts d'alzheimer, fins a suport internacional en intervencions quirúrgiques./La població catalana ha crescut mig punt i, per contra, ha baixat el volum de residus que generem... Ara, produïm un 1,8% menys de deixalles que fa 5 anys./Els Mossos d'Esquadra han detingut 15 persones acusades de formar part d'una organització criminal que falsificava diners i documents. Els detinguts col.locaven bitllets falsos de 20 i 50 euros, sobretot a venedors de cupons de loteria amb problemes de visió./I és que el mòbil s'està fent imprescindible i ens permet avenços en tots els àmbits... Un exemple el trobem a l'Institut Milà i Fontanals de Vilafranca del Penedés./Les direccions de Comissions Obreres i UGT a Catalunya han fet avui la convocatòria formal de la vaga general del 29 de març./La situació del mercat laboral també ha marcat la reunió del consell de govern d'aquest migdia... De fet, el govern ha anunciat un pla per crear 100mil de treball en els propers 4 anys./Avui ha quedat formalitzada la Fundació que gestionarà que Barcelona sigui la Capital Mundial del Mòbil fins el 2018./Perque les noves empreses d'aplicacions de mòbils s'instalin a Barcelona caldrà augmentar la capacitat de connexió. Les empreses de telefonia calculen que només a la capital catalana caldrien 500 antenes noves. L'ajuntamentdonarà facilitats./El jutge que investiga l'espoli del Palau de la Música ha embargat les propietats i els comptes bancaris de Felix Millet i Jordi Montull. També de les seves dones i de Gemma Montull./Sandro Rosell ha respost amb contundència a les últimes informacions de Telemadrid, que deien que Guardiola renovarà si Gerard Piqué marxa del club... El president del Barcelona ho ha titllat de calumnia i de nou intent per desestabilitzar l'equip.7El Barça, mentrestant, espera amb la classificació asegurada la resolució de les ultimes eliminatories de vuitens de la Champions./El numero 1 del tennis mundial, Novak Djokovic, ja és als vuitens de final del Masters Mil d'Indian Wells. El serbi s'enfrontarà a l'espanyol Pablo Andujar, que s'ha classificat després de derrotar Albert Ramos./I a la NBA els Minnesota Tiwmberwolves han guanyat el seu primer partit sense Ricky Rubio./