Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Jornada de protesta: Vaga a les universitats catalanes contra les retallades

Vaga a Derbi: el sector de la moto es reinventa

Congrés de Telefonia: hi participen 45 empreses catalanes

Plantació de cànnabis: Rasquera l'estudia per a eixugar el dèficit

Espanya juga a TVE: amistós contra Veneçuela a Màlaga

Classes buides i carrers tallats són les dues cares de la jornada de protesta de professors, estudiants i personal administratiu d'univertats de tot Catalunya. A Barcelona els estudiants han tallat la Diagonal i, a primera hora han bloquejat l'AP7... i, també, l'estació de tren de Bellaterra. En aquests moments, la manifestació més nombrosa recorre el centre de Barcelona. Els convocansts diuen que les retallades afecten tots els col.lectius./Vaga dels treballadors de DERBI contra la decisió de PIAGGIO de tancar la fàbrica de MARTORELLES. L'empresa de motocicletes només té producció programada fins el 31 de juliol... Altres empreses del sector - com GAS-GAS o OSSA - esquiven la crisi apostant per l'especialització i l'exportació. /Aplicacions per controlar la gent gran, els nens i, també, els treballadors. Són novetats que presenten algunes de les 45 empreses catalanes que participen al Congrés de Telefonia Mòbil que se celebra a Barcelona. Són una desena més que l'any anterior i la majoria se centren en el sector de les aplicacions./L'ajuntament de Rasquera a la Ribera d'Ebre decideix aquesta tarda si instal.la una plantació de cànnabis al municipi per reduir el dèficit municipal. El consistori cediria l'ús dels terrenys a l'associació barcelona cànnabica, que ha promogut la iniciativa, a canvi de 54mil euros mensuals. La decisió ha dividit al poble./Al Tribunal Superior de Justícia, s'ha celebrat el judici per la demanda que Comissions Obrereres va interposar contra els centres privats concertats per reduir el sou dels professors que depenen d'ells./La quota de les hipoteques que depenguin de l'EURÍBOR, baixaran per primera vegada en un any i mig.../Una vaga laboral a FRANÇA afecta els trens que enllacen Catalunya amb França, Itàlia i Suïssa./El Congrés Mundial de Telefonia Mòbil serveix perquè les grans companyies internacionals presentin les darreres novetats i les apostes de futur... /Mariano Rajoy ha assegurat avui que intentarà reduir el dèficit tot el que pugui, però no assegura que acabi arribant al 4,4 fixat per Brussel.les./Setmana complicada als hospitals per l'augment dels casos de GRIP en gent gran.../La selecció espanyola juga avui l'últim partit amistós abans de conèixer la llista definitiva de jugadors que estaran a l'Eurocopa. Els de DEL BOSQEU s'enfronten a Veneçuela, a priori amb Xavi a la banqueta, a partir de dos quarts de deu, per La 1 de Televisió Espanyola.

La Generalitat nega les dades de déficit de Catalunya que li atribueix el govern de Madrid. El govern català parla d'un 3'29% mentre que l'executiu central puja el déficit català al 3'72. La diferència de xifres està en la comptabilització, o no, dels 759 milions que l'Estat adeuta a Catalunya./El govern de Madrid estudia eliminar un 20% d'empreses públiques. Ho ha revelat la vicepresidenta Soraya Saenz de Santamaria que anuncia uns pressupostos d'una austeritat mai vista./El fill d'un matrimoni de Barcelona que viatja en el creuer Costa Allegra no ha pogut encara contactar amb els seus pares. Al vaixell no hi ha llum, aire condicionat ni funcionen les neveres en haver-se cremat el sistema eléctric./Lloret de Mar aprova una ordenança per fer front al turisme de borratxera que contempla multes de fins a 3 mil euros. Es prohibeixen els discotours que porten turistes de bar en bar o anar sense samarreta pel carrer./El Departament d'Interior ha presentat un pla d'atenció a les víctimes de la violència masclista./Dues persones han mort en dos acdidents de trànsit a l'AP-2 i a la C-55./El seleccionador espanyol Vicente Del Bosque desitja una final de la Lliga de Campions entre el Barça i el Reial Madrid i assegura que l'equip de Guardiola no es troba en decadència. Del Bosque ha fet aquestes declaracions a Màlaga, on demà " La Roja" juga un partit amistós contra Veneçuela./Figueres ja és a punt per acollir el primer Festival Internacional del Circ./Barça Regal rep demà al Palau el Maccabi en l'últim partit del Top-16./La cadena COPE ha rectificat les acusacions de dopatge abocades sobre el Barça.

La vicepresenta del Govern anuncia uns pressupostos austers, ajustats i realistes que canviaran radicalment la manera de gestionar els recursos públics. Ho ha explicat al Senat l'endemà de confirmar-se que el dèficit de l'any passat va arribar, a Espanya, al 8,51% del Producte interior brut. El govern central diu que el dèficit de catalunya va ser del 3,72%, 43 dècimes més del que reconeix l'executiu català.

La Generalitat posa a la venda 19 edificis públics, entre els quals el de la borsa de Barcelona. També reduirà els metres quadrats que destina al lloguer, fet que l'obligarà a redistribuir els treballadors públics. Amb aquestes mesures preveu recaptar fins a 360 milions d'euros.

Els Mossos d'Esquadra detenen la filla de la dona morta ahir a Salou i un amic seu com a presumptes autors del crim. Precisament va ser la filla qui va alertar els serveis d'emergències.La dona, que va ser trobada sense vida al seu domicili, presentava diversos cops al cap.El jutge ha decretat el secret de sumari.

Els propietaris d'animals de companyia que els vulguin esterilitzar i censar amb un microxip, tindran un 50% de descompte fins els 30 d'abril. La campanya que comença a la demaració de Barcelona, pretén lluitar contra l'abandonament de mascotes que, a Catalunya, cada any, afecta 30mil animals.

La selecció espanyola ja és a Màlaga on, demà ,s'enfronta a Veneçuela en un dels últims amistosos abans de l'Eurocopa. Del Bosque s'ha endut 8 jugadors del Barça i, entre totes les seleccions, hi ha 18 blaugrana amb partits internacionals.

El Govern anuncia un canvi radical en la gestío del diner públic. LLUITA CONTRA EL DÈFICIT.

Edificis en venda. LA GENERALITAT PREVEU RECAPTAR 360 MILIONS.

Dona assassinada a Salou. DETINGUTS LA FILLA I UN AMIC SEU.

Campanya d'esterilitzacions. PRETÉN EVITAR L'ABANDONAMENT DE MASCOTES.

Ja són a Màlaga. LA SELECCÓ JUGA DEMÀ CONTRA VENEÇUELA.

El congrés Mundial de telefonia mòbil, un esdeveniment que situa Barcelona sota els focus de tot el món i que deixa milers d'euros de beneficis a la capital catalana, ha començat finalment amb tota normalitat. La desconvocatòria de les vagues de metro i bus ha allunyat els fantasmes de desprestigi que organitzadors i polítics es temien. I ha hagut, a més, un anunci important: l'edifici de telèfònica de la plaça Catalunya serà la seu permanent de Barcelona com a capital mundial de la telefonia móbil.

275 milions d'euros calculen que reportaran per Barcelona els 4 dies de celebració del Congrés de telefonia móbil. El certamen, que ha inaugutat avui el princep Felip, genera també 6.500 llocs de treball directes, sobretot a l'hosteleria.

Iñaki Urdangarin torna a Washington despres de 22 hores d'interrogatori davant el jutge. El duc de Palma ha responsabilitzat al seu soci, Diego Torres, de la gestió econòmica de la societat que dirigien.

Els mossos d'Esquadra investiguen la mort violenta d'una dona de 69 anys a casa seva a Salou. La seva filla ha trobat el cadàver en un pis molt centric de la capital de la costa Daurada.

La selecció espanyola juga dimecres contra Veneçuela l'últim amistós abans de l'Eurocopa amb 8 jugadors del Barça. Els blaugrana es mantenen a 10 punts del Reial Madrid gràcies a una gran victòria al Calderón.. però Guardiola va dir, amb certa ironia, que no guanyaran la lliga.

El futur de la teconologia mòbil passa des d'avui i fins dijous per Barcelona. Més de 60mil professionals de 200 països visiten el Congrés Mundial de Telefonia Mòbil, que deixarà a la ciutat 275 milions d'euros i que genera 6500 llocs de treball directes, sobretot a l'hosteleria. Hotels i apartaments de la ciutat han penjat el cartell de ple. Finalment bus i metro funcionaran amb normalitat després que s'hagi desconvocat la vaga.

Baltasar Garzón no va cometre cap delicte de prevaricació en investigar els crims del franquisme. 6 dels jutges del Tribunal Suprerm han votat a favor de la seva absolució i només 1 ho ha fet en contra. El sindicats MANOS LIMPIAS i l'associació LIBERTAD Y IDENTIDAD l'havien denunciat per atendre 22 denúncies de familiars de desapareguts.

Iñaki Urdangarin surt del jutjat a les quatre de la matinada després de declarar durant més de 21 hores. Ha insistit que tota la gestió econòmica del l'Institut Nóos era responsabilitat del seu soci, Diego Torres, i ha desvinculat la Infanta Cristina de les seves activitats. També ha dit que, desprès de deixar Institut per recomanació la Casa del rei, va continuar fent negociats privats amb Torres.

La francesa "The artist", aconsegueix 5 oscars entre els quals millor pel.lícula, director i actor. L'altra gran candidata "La invención de Hugo" d' Scorsesse s'ha hagut de conformar amb 5 premis tècnics. Meryl Streep s'enduu el seu tercer oscar per la interpretació de Margaret Thatcher. I la producció catalana "Midnight in paris", premi al millor guió original

El Barça guanya 1 a 2 al camp de l'Atlètic de Madrid i es manté a 10 punts del Reial Madrid a la Lliga. Els blaugrana van fer una bona primera part i van patir a la segona. Un gran gol de murri de Leo Messi va servir per sumar els 3 punts.

65.000 professionals deixaran uns 275 milions d'euros a Barcelona. CONGRÉS DE MÒBILS.

Es presenten noves aplicacions i dispositius per a telèfons i tablets. PRINCIPALS NOVETATS.

Garzón no va prevaricar. ABSOLT PER INVESTIGAR EL FRANQUISME.

Acaba la declaració. URDANGARIN ES DESVINCULA DE LA TRAMA.

"The Artist", triomfa. "MIDNIGHT IN PARIS", ÒSCAR MILLOR ORIGINAL.

Segueix la persecució. EL BARÇA GUANYA L'ATLÈTIC GRÀCIES A MESSI.

Els treballadors dels autobusos de Transports metropolitans continuen oberts a negociar amb l'empresa les condicions per desconvocar la vaga a partir de la matinada de dilluns. Tot i que se senten afeblits al desconvocar-se la vaga al metro, sembla que apuraran el termini de la mitjanit per donar la darrera resposta a l'empresa.

En el segon dia de declaració davant el jutjat de Palma, Iñaki Urdangarín ha negat que hi haguès una trama per desviar fons a través de l'institu Nóos i ha tornat a responsabilitzar el seu soci Diego Torres de ser l'encarregat de la gestió de l'institut.

Badalona converteix en una gran festa ciutadana - i també familiar- la jornada que dediquen cada any a repalntar les arees forestals de la ciutat. La festa del bosc d'aquest any l'han celebrada replantant 1.500 arbres a la serralada de Marina, en un espai devastat fa temps pels incendis.

El Barça ja és a Madrid on aquesta tarda està obligat a guanyar al Calderón per no despenjar-se definitivament a la Lliga. Qui ahir va perdre la seva plaça de Champions és l'Espanyol que va sumar la segona derrota consecutiva a casa.

Els treballadors de metro dels Transports Metropolitans de Barcelona NO feran vaga durant els dies que duri el Mobil World Congrès , la setmana que ve. Ho han decidit aquest migdia en una consulta vinculant en la que han acceptat l'última proposta de la direcció.

Iñaki Urdangarín afirma que amb la seva declaració aclarirà la veritat i defensará la seva innocència i honorabilitat en el cas del desviaments de fons públics a través de l'Institut Nóos. El duc de Palma ha entrat al jutjat de Palma a peu enmig de les protestes als carrers adjacents.

Els mossos d'esquadra escorcollen fins a l'ultim recò del domicili del pressupte assassí d'un matrimoni de l'Eixample i la seva neta el mes de gener passat. Tot apunta a un crim passional, ja que el detingut, havia tingut una relació amb una filla del matrimoni assassinat.

Més de 3.000 persones assisteixen a la gran calçotada popular al Poble espanyol de Barcelona que reprodueix tot l'esperit festiu de les tradicionals calçotades de Valls. Es la primera de les jornades de cuina popular a l'espai de Montjuic.

Ricky Rubio s'ha estrenat aquesta matinada a l'All-star. El base del Masnou NO ha pogut guanyar el partit de les promeses però, amb 12 punts i 7 assistències, ha deixat molt bons números i bones sensacions.

Els ajuntaments tenen temps fins al 15 de març per enviar a Hisenda les factures pendents amb els proveïdors. És un dels requisits que els posa el govern perquè l'Estat avali aquests pagaments. Volen conèixer l'abast del deute de les administracions públiques, com a primer pas per establir un mecanisme per fer front al deute amb pimes i autònoms. Un deute que podria voltar els 50 mil milions d'euros.

El PSOE portarà la reforma laboral al Tribunal Constitucional si no es modifica durant el tràmit parlamentari. Els socialistes consideren que molts aspectes de la nova normativa vulneren la Constitució, com ara la possibilitat d'abaixar el sou als treballadors o acomiadar-los lliurement durant el període de prova d'1 any.

Els treballadors d'autobusos de TMB mantenen la convocatòria de vaga per la setmana vinent. S'han aixecat de la taula de negociació després de conèixer l'última proposta de l'empresa. Els del metro voten entre avui i demà si accepten una proposta semblant. En funció dels resultats, els serveis mínims seran d'entre un 50 i un 65 % en hora punta.

Eurovegas, el projecte per construir un complex turístic d'oci i joc a Catalunya, continua generant confrontació. El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha rebutjat una proposició del PSC contra el projecte. D'altra banda, Foment del Treball s'hi mostra favorable, mentre els sindicats s'hi oposen rotundament.

Continua la incertesa sobre on es jugarà la final de la Copa del rei. De moment l'Athlètic de Bilbao nega haver accedit a jugar-la al Calderón... Precisament l'estadi on diumenge el Barça buscarà continuar somiant amb el títol de Lliga davant l'Atlètic de Madrid.

El Consell de Ministres aprova un pla perquè ajuntaments i altres administracions públiques puguin pagar els deutes que tenen amb els seus proveïdors. Un deute que pot superar els 30mil milions d'euros... Es tracta de que els proveïdors puguin cobrar , directament, dels bancs amb l'aval de l'estat. La mesura vol injectar diners a les petites empreses i autònoms, els més perjudicats pel volum de factures impagades.

Els Mossos d'Esquadra troben els cadàvers d'un home i una dona, de 43 i 41 anys, en una nau industrial de Castellbisbal. Sembla ser que mantenien una relació empresarial i tot apunta que l'home hauria escanyat la dona i després s'hauria suicidat. A Girona, una persona ha mort i dos més han resultat ferides en una baralla davant una discoteca.

A 3 dies de que començi el congrès mundial de mòbils els hotels són plens, amb un 10% més d'ocuapció que l'any passat. Molts particulars també lloguen habitacions properes a la fira. Mentre, els treballadors de metro voten si van a la vaga i els d'autobús continuen negociant amb la mediació de la Generalitat.

És gin-tònic 100% català. Fet amb ginebra i tònica fabricada aquí. De les destil.leries catalanes, que s'han sumat a la moda del gin-tonic, ja en surten una desena de ginebres molt apreciades pels consumidors, perquè són més neutres, afruitades i aromàtiques.

Tot apunta a que el Barça i l'Athletic de Bilbao jugaran la final de la Copa al Vicente Calderón. És l'estadi on, precisament, els blaugrana s'enfrontaran aquest diumenge a l'Atlètic de Madrid en partit de Lliga. I la setmana vinent 8 barcelonistes, entre els que no hi és Pedro, jugaran l'amistós d'Espanya contra Veneçuela.

El govern aprova un pla per pagar els deutes de les administracions. INJECCIÓ DE FONS.

Morts violentes. DOS MORTS A CASTELLBISBAL I UN A GIRONA.

Congrés de Mòbils. ELS HOTELS TENEN UN 10% MÉS D'OCUPACIÓ.

Gin-tònic 100% català. GINEBRA I TÒNICA CATALANA, DE MODA.

Copa al Calderón. BARÇA I ATHLETIC VOLEN JUGAR-HI LA FINAL.

L'economia espanyola es contraurà. I ho farà un 1%. Per tant, entrarem en recessió el primer trimestre d'aquest any. Ho avisa la Comissió Europea. El president Mariano Rajoy, que assegura no estar sorprès, reitera que vol complir amb el dèficit. És clar que el Banc d'ESpanya i el fons Monetari Internacional havien fet pitjors previsions. L'impacte de la crisi del deute, les retallades en el sector públic i el baix consum privat ajuden poc a la reactivació de l'economia.

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca creu que la mesura de la dació en pagament per reduir els desnonaments és insuficient. A més coneixerem què n'opina una família que compleix tots els requisits per beneficiar-se'n. Alguns experts creuen que afavorirà les entitats bancàries que voluntàriament s'hi adhereixin.

El primer pacient amb un cor artificial a Catalunya va morir a causa d'unes arítimies. Així ho ha confirmat la necròpsia que li han practicat a l'hospital de Bellvitge. Segons l'equip mèdic que el va intervenir ,la mort d'Eufemio ha estat natural.

Els veïns de Torredembarra estan de sort. L'ajuntament arxivarà part de les 5.000 multes imposades en 4 mesos per un radar polèmic. El límit de velocitat del tram de via no estava correctament senyalitzat.

Alexis Sánchez, en una entrevista a l'Informatiu, i Andrés Iniesta a la presentació d'un llibre solidari s'han sumat avui a les veus que demanen que Guardiola continuï com a entrenador del Barça. Mentrestant, l'equip segueix preparant el partit de diumenge contra l'Atlètic de Madrid.

L'economia espanyola caurà, aquest any, un 1% i la recessió s'allargarà fins a final d'any. Això, segons les previsions de la Comissió Europea, que li demana al govern espanyol que presenti els pressupostos com abans millor. Si es confirma que el dèfict és més alt del previst, Brussel·les podria flexibilitzar l'objectiu de dèficit per a Espanya.

Creixen les veus que reclamen el lloguer social amb preus assequibles per a les persones que han estat desnonades. A Terrassa 16 famílies que han ocupat edificis propietat de dues entitats bancàries després de ser desnonades proposen obrir un compte bancari per pagar un lloguer d'entre 80 i 100 euros mensuals.

És un de la trentana d'instituts catalans que tenen greus problemes econòmics per pagar les factures de calefacció, llum o neteja. Molts ja fa mesos que estalvien i miren de reduir les despeses. Ensenyament ja ha dit que, a finals de mes, farà efectiu el primer pagament per a despeses corrents d'aquest any.

El 2010 es van desballestar a Catalunya uns 20mil vehicles menys que l'any anterior. I és que, amb la crisi, els conductors allarguen més la vida dels vehicles. Per sobreviure, els desballestaments amplien el negoci instal·lant les peces que subministren, o venen recanvis nous a baix cost.

El Barça prepara el partit de diumenge contra l'Atlètic de Madrid, i avui Iniesta ha dit que l'equip no dóna la Lliga per perduda malgrat els 10 punts d'avantatge que té el Madrid. De la renovació de Guardiola, el manxec ha dit que no cal parlar-ne cada dia i creu que els arbitratges haurien de ser un tema tabú.

L'economia espanyola caurà un 1%. La recessió amenaça tota la zona euro. MENYS CREIXEMENT.

Lloguer social. FAMÍLIES DESNONADES PROPOSEN 100 EUROS.

Instituts en números vermells. UNA TRENTENA NO PODEN PAGAR LES FACTURES.

Menys cotxes per desballestar. EL 2010 VAN SER 20.000 VEHICLES MENYS.

El Barça no es rendeix. INIESTA DIU QUE LLUITARAN PEL TRIPLET.