Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

NOU OBJECTIU DE DÈFICIT: Serà del 5,3% i obligarà a retallar 5 mil milions més dels pressupostos

Operada al ventre matern: EL FETUS PATIA UNA GREU AFECCIÓ PULMONAR

Millet i Montull, embargats: NO HAN PAGAT ELS 24 MILIONS DE FIANÇA

Barcelona, capital del mòbil: CALDRAN 500 ANTENES MÉS

Rosell contrataca: NEGA QUE GUARDIOLA VETI PIQUÉ PER RENOVAR

Presó per a un veí de Terrassa

INTENTA MATAR L'EX-DONA I ABANDONA LA FILLA

Presó per l'home acusat d'intentar matar l'exdona i d'abandonar la filla de sis mesos en un contenidor d'escombraries a Barberà del Vallès. Uns joves van trobar el nadó que va ingressar al Parc Taulí de Sabadell, bé de salut. Un agent va localitzar la dona en una sèquia a la Riera de Rubí amb ferides al coll i el cap.

Hivern sense precedents

CREMEN 1.500 Ha EN 228 INCENDIS

En poc més de dos mesos, 1.500 hectàreas han cremat a Catalunya en 228 incendis... Són 7 vegades més de les que es van cremar durant el mateix període de l'any passat... La sequera ha convertit aquest hivern en el pitjor de la història, pel que fa als incendis forestals.

Descomptes per a aturats

EL TRANSPORT PÚBLIC,FINS A UN 80% MÉS BARAT

Des d'avui, viatjar en transport públic és fins a un 80% més barat per a les persones que són a l'Atur i tenen uns ingressos inferiors al salari mínim o fan formació ocupacional... Uns 200mil catalans es podran beneficiar d'aquests descomptes que s'apliquen als títols de llarga durada.

Guardiola sí; àrbitres no

EL BARÇA REFERMA EL SEU DISCURS

Després de guanyar a Santander els jugadors del Barça, Messi i Iniesta repeteixen que volen que Guardiola renovi, fet que es podria anunciar aquesta setmana. A la vegada reforcen el discurs de no parlar dels arbitratges perquè això només perjudica el futbol.

Presó per a un veí de Terrassa

INTENTA MATAR L'EX-DONA I ABANDONA LA FILLA

Hivern sense precedents

CREMEN 1.500 Ha EN 228 INCENDIS

Descomptes per a aturats

EL TRANSPORT PÚBLIC,FINS A UN 80% MÉS BARAT

Guardiola sí; àrbitres no

EL BARÇA REFERMA EL SEU DISCURS

Milers de persones es manifesten vui contra la reforma laboral impulsada pel govern. A Catalunya els escenaris de la protesta convocada per CCOOO i UGT son Barcelona, Tarragona lleida , Girona i Tortosa. A la manifestacio de Barcelona hi han anat representants dels partits de l'esquerra catalana que han reclamat al govern que escolti propostes alternatives. Els sindicats consideren les movilitzacions d'avui com un pols del carrer de cara a la vaga general del dia 29.

Cap de setmana negra pel que fa als accidents de transit a Catalunya amb sis víctimes mortals. El director del Servei Catala de Transit apela, en declaracions a TVE, a la prudencia i a la maxima atencio dels conductors.

L'associacio de victimes del terrorisme, ciutadans i representants polítics recorden avui a Madrid a totes les víctimes de l'11-M , les que van perdre la vida o els milers de persones van quedar ferides en l'atemptat avui fa tot just, 8 anys. I a Barcelona tambe record emocionat per unes altres victimes, les del terratremol i el tsunami al nord del Japo que va desembocar en la catastrofe a la central nuclear de Fukushima.

Hotels de luxe a preus assequibles... No baixen la qualitat ni limiten els serveis ni l'acces a les instal.lacions. El secret, accedeir-hi nomes per unes quantes hores. Es la Open Luxury Days que ofereixen a partir d'avui 20 dels millors hotels de Barcelona. Aixo si..nomes per quatre dies.

El Barça visita aquesta tarda el Racing amb l'obligacio de guanyar.. .despres que ahir el Madrid es va imposar al Betis per 2 a 3. L'Espanyol ha jugat aquest migdia i s'ha retrobat amb la victoria golejant al Rayo Vallecano per 5 gols a 1.

Els bombers de la Generalitat intenten en posar sota control els incendis que cremen al Pirineu de Lleida i al Baix Empordà. El que tenen més aprop de controlar és el de Lleida on desde primera hora del matí ha estat clau l'intervenció dels mitjans aèris. A l'incendi a l'Empordà , ja han cremat més de 500 hectàrees de vegetació forestal a Santa Cristina d'Haro.

La nit d'incendis ha estat particularment intensa pels veïns que van haver de ser desallotjats preventivament de les seves vivendes. Els 120 veïns desallotjats de'urbanitzacions de Llagostera i Tossa de mar esperen poder tornar a casa les properes hores i els que ja han pugut tornar són els habitants desallotjats dels municipis al Pirineu de Gerri de la Sal, Calbiny i Peramea.

I en un incendi declarat aquesta matinada a un polígon industrial de Viladecans han cremat tres naus i ha obligat a tallar la circulació de trens de rodalies i llarga distància sentit Tarragona. Hores d'ara el servei ja ha quedat restablert.

Augmenten els controls de Trànsit a les carreteres catalanes amb l'objectiu d'aturar l'increment dels accidents. En el que va d'any, el numero de persones que han perdut la vida a les carreteres de Catalunya ha pujat d'un 30 per cent respecte l'any passat.

Encara un incendi continua viu al Pirineu de Lleida. És el de Gerri de la Sal, una de les zones més afectades pels focs de les últimes hores. Els incendis han sorpres unes poblacions, on les flames no són habituals; si més no, a l'hivern. Demà, si no hi ha revifades d'última hora, els bombers i els agents rurals creuen que poden tenir aquest foc també sota control. La imatge física d'aquest episodi; prop de mil hectarees calzinades; la imatge humana, la desolació dels qui han perdut les seves pertinences./El foc colpeja també les comarques gironines. A Santa Cristina d'Aro, Llagostera i Tossa de Mar s'han desallotjat veïns de diverses urbanitzacions per prevenció. El foc ja ha calzinat més de 80 hectàrees./UGT i CCOO convoquen vaga general pel dijous 29 de març contra la reforma laboral. Els sindicats argumenten que la vaga és una mesura justa i necessària per obligar el govern a negociar./El govern aprova la dació de l'habitatge, és a dir que es pugui retornar el pis, per saldar el deute hipotecari amb el banc. Per acollir-s'hi caldrà que tots els membres de la familia estiguin a l'atur i que la vivenda no valgui més de 200 mil euros./Espanya viurà la sisena vaga general de la seva hisòria el dia 29 de març./EL govern espanyol ha advertit als sindicats que la vaga no és la solució per la crisi./L'aprovació d'aquest decret per evitar els desnonaments és una petició llargament reclamada. Però tot i això, els afectats no la veuen amb bons ulls. Creuen que les mesures exigides són massa restrictives./L'ajuntament de Barcelona ha desallotjat avui una finca a Ciutat Vella després de concloure que no compleix amb els requisits mínims per viure-hi./La resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya avala el model d'immersió lingüística i la Llei d'Educació./

Avui el Barça ha fet jornada de descans però arreu del món continua l'allau d'elogis cap a Leo Messi pels cinc gols que li va marcar al Bayer Leverkusen. La premsa internacional el defineix ja com el millor jugador de la història./José Mourinho ha tornat a atacar, sense citar-lo, Pep Guardiola./Al Madrid, Benzemà ha tornat a entrenar amb el grup després de dues setmanes de baixa i ha entrat a la convocatòria pel partit amb el Betis./L'Espanyol s'enfrontarà diumenge a Cornellà el Prat al Rayo Vallecano./Luis León Sánchez ha guanyat la sisena etapa de la París-Niça disputada entre Suze La Rousse i Sisteron.

Continuen actius 2 dels 4 incendis que des d'ahir cremen al Pirineu occidental. A Gerri de la Sal i Calbinyà, una cuarentena de veïns no poden tornar a casa, desprès d'haver passat la nit fora. Fa una estona els bombers han aconseguit controlar el que crema en una zona boscosa del Pont de Suert. En total ja s'han calcinat 800 hectàrees./I CCOO i la UGT aproven per unanimitat convocat una vaga general pel 29 de març, contra la Reforma Laboral... Podrien desconvocar-la - NOMÉS - si el govern s'avé a negociar.../El consell de ministres aprova un decret per evitar que les famílies en risc d'exclusió social siguin desnonades./El president de la Generalitat ha dit que respecta el dret de vaga però creu que ara no és el moment de fer-la... Mas ho ha dit durant una visita a Figueres i ha afegit que la convocatòria dels sindicats arriba a destemps./Encara hem de parlar d'un altre incendi... Aquest, a Barcelona ciutat, al mercat de Sant Martí en plena hora punta./Els propietaris de les botigues de roba confien que l'arribada de la primavera els permeti recuperar-se de la mala temporada d'hivern./La conclusió és gairebé unànime: la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya no varia el model d'IMMERSIÓ LINGÜÍSTICA ni la Llei d'Educació./La comunitat educativa de les Escoles Bressol Municipals de Barcelona ha presentat una queixa davant el Síndic de Greuges pel Nou model de l'Ajuntament./1 de cada 4 alumnes catalans acaba l'educació primària sense un bon nivell de lectura segons l'informe PISA./Arreu del món continuen parlant de la maneta de Leo Messi al Bayer Leverkusen. La premsa internacional es desfa en elogis cap al geni argentí i s'atreveixen a considerar-lo el millor jugador de la història. Fins i tot al seu país, on han estat més crítics amb ell, el veuen millor que Maradona./A l'Espanyol avui SI que hi ha hagut entrenament per preparar el partit de diumenge amb el Rayo Vallecano./a l'EUROPA LEAGUE, ple dels equips espanyols: Athlètic de Bilbao, València i Atlètic de Madrid van obtenir bons resultats a l'anada dels vuitens de final... Els bilbains van fer història a OLD TRAFFORD./I a la lliga de bàsquet, el Barça Regal va perdre anit per 63 a 66 davant el Banca Cívica./

INCENDIS AL PIRINEU: Continuen actius dos dels quatre declarats ahir al Pirineu

29 de març: CCOO I UGT CONVOQUEN VAGA GENERAL

Reduir els desnonaments: CODI DE BONES PRÀCTIQUES VOLUNTARI PELS BANCS APROVAT EL CODI DE BONES PRÀCTIQUES

Rendits a Messi: A TOT EL MÓN SEGUEIXEN PARLANT DE L'ARGENTÍ

"Som on erem i no ens mourem d'aquí". Aquesta ha estat la frase, rotunda i solemne, amb la que el president de la Generalitat ha reaccionat a la resolució del Tribunal Superior de Justicia de Catalunya. L'alt Tribunal, per majoria dels seus membres, avala el sistema educatiu en llengua catalana. Admet, però, que les families que ho han demanat tenen dret a escolaritzar els fills en castellà./Convergència i Unió vota en el Congrés a favor del decret llei de la reforma laboral del PP. Els nacionalistes catalans li han donat suport després de pactar que les competències autonòmiques no en resultaran afectades./El fort vent fa molt dificil la lluita dels bombers contra els 4 incendis que cremen al Pirineu de Lleida. De moment s'han cremat 430 hectàrees, ha calgut desallotjar una vuitantena de veïns i tallar la N-260 a Gerri de la Sal./El departament d'Interior intensificarà la lluita contra la violència masclista destinant-hi més efectius./I no només un dia l'any, sinò un dia a la setmana, la RODA DE LA PAU de Sabadell es concentra per reclamar la pau i la justícia social... Van començar el 2003, per reclamar la fi de la guerra de l'Iraq i, desde llavors, no han faltat ni un sol dijous./Mentrestant, continua l'incertesa sobre on s'ubicarà el complex d'oci EUROVEGAS , si a Madrid o Barcelona... Els promotors del projecte esperen decidir-ho en el termini d'un mes... En una entrevista a TVE, el portaveu de la companyia ha assegurat que el 80% del camí ja l'han fet... A més, ha afegit que la majoria de llocs de treball els cobriran amb gent d'aquí./L'adjudicació d'UNNIM al BBVA suposarà la reducció de 300 oficines a Catalunya i una re-estructuració de la plantilla./Un nen de 10 anys ha mort avui al caure en una bassa en el parc de la Foixarda a Barcelona.7El Japó continua recuperant-se del terratrèmol i el posterior tsunami d'ara fa un any i que, recordem, va portar a l'explosió de la central nuclear de Fukushima./Les persones al·lèrgiques al pol·len no s'ho passaran tan malament aquesta primavera... I és que, el fred i la manca de pluja, han fet que les plantes que pol·linitzen a l'hivern ho hagin fet amb menys intensitat i les que ho fan a la primavera, encara no hagin començat... Així, es preveu una primavera suau./Leo Messi és l'home del dia a tot el planeta. Els 5 gols que li va fer ahir al Bayer Leverkusen a la Champions suposen un nou rècord de l'argentí; amplien la seva llegenda i el col·loquen, un cop més, entre els millors futbolistes de tots els temps./ A l'Espanyol, Javi Márquez, Pandiani i Albin, podrien entrar a les properes convocatòries./Acabarem l'Informatiu proposant-vos una mostra que homenatja Grau-Garriga; l'artista català que va revitalitzar la tapisseria del nostre país... L'exposició és itinerant i, ara, fa parada a Girona, al Museu d'Història de la Ciutat.

Messi lidera el pas a quarts de final de Champions i el 7-1: Leo ha fet 5 gols davant el Bayer i és el primer jugador que fa una maneta en un partit de Champions: només li falten 7 dianes per aconseguir el rècord històric de César. Tello va arrodonir-ho amb dos gols

El TSJC exigeix a la Generalitat que apliqui el castellà com a llengua vehicular a l'escola pública quan les famílies ho demanin... Una ressolució que hem conegut fa, tan sols, uns minuts./el mateix dia que el Congrés dels Diputats ha convalidat la Reforma Laboral./Amb el suport de Convegencia i Unió, UPN i Foro Asturias, el PP ha sumat 197 vots favorables al decret. La resta de partits hi han votat en contra. Ara comença el tràmit com a projecte de llei, i tota la oposició intentarà introduir-hi esmenes./ Les dones continuen cobrant, de mitjana, un 22% menys que els homes, tot i que representen la meitat de les persones ocupades. Moltes han trobat una sortida laboral creant la seva pròpia empresa. Actualment ja són el 34% del total de treballadors autònoms./ I una notícia positiva pels al.lèrgics al pol.len perquè, aquesta, serà en general una primavera suau. Hi han contribuit el fred i la manca de pluja d'aquest hivern, que han fet que les plantes pol.linitzin més tard. Això farà que els al.lèrgics notin els símptomes també més tard./Els promotors d'EUROVEGAS esperen decidir, en un mes, on ubiquen el complex, si a Barcelona o a Madrid...

En una entrevista a Televisió Espanyola, el portaveu de la companyia assegura que el 80% del camí per a intalar-ho ja està fet. A més promet que serà gent d'aquí qui ocuparà la majoria de llocs de treball./L'adjudicació d'UNNIM al BBVA suposarà la reducció de 300 oficines a Catalunya i una re-estructuració de la plantilla. Es calcula que podria haver-hi 1.200 acomiadaments./El 80% dels pisos de protecció oficial que estaven buits ja estan en procés de ser llogats./Els ajuntaments catalans es mostren satisfets amb bona part de les mesures que el ministre d'Hisenda els va anunciar ahir./ El Barça ha presentat recurs al comitè d'apel·lació perquè retirin la targeta vermella de Piquè contra l'Sporting. La Junta també ha anunciat que accepten els 200mil euros que els ofereix la Cadena Cope, per tancar la demanda per acusació de dopatge. Han dit que els destinaran a la Marató contra la pobresa i l'exclusió social. Diuen que no calia anar més enllà. /3 restauradores comproven que el quadre no hagi sofert cap desperfecte després del desenvalatge. "El ninot", un oli sobre llenç, és la primera peça que pengen tot preparant l'exposició "Goya: llums i ombres"./Messi lidera el pas del Barça als quarts de final de la Lliga de Campions amb 5 gols davant el Bayer Leverkusen. L'argentí és el primer jugador que fa una maneta en un partit de Champions i ja és a només 7 dianes del rècord històric de César. Tello va arrodonir el contundent 7 a 1.

LA LLENGUA A LES ESCOLES

El castellà serà llengua vehicular

quan ho demanin les famílies

Reforma Laboral

CiU SE SUMA ALS VOTS DEL PP AL CONGRÉS

Dia de la dona treballadora

COBREN UN 22% MENYS QUE ELS HOMES

La pol.linització es retarda

PRIMAVERA SUAU PELS AL.LÈRGICS

Repòquer de Messi

EL BARÇA ELIMINA EL BAYER AMB 5 GOLS DEL GENI

L'endemà que, amb l'àmplia majoria de les comunitats governades pel PP, s'aproves el sostre de dèficit per les autonomies, continua la discussió sobre la proporcionalitat de la mesura. /El ministre d'Economia ha avançat que enguany la inversió pública caurà un 40% i assegura que serà a causa de les polítiques irresponsables del govern anterior./Els que criden als ciutadans a afegir-se a la seva protesta són els "iaioflautes": un grup de gent gran organitzada que reivindica els drets socials. Aquest matí han anat fins a la seu de Foment de Treball per protestar contra la reforma laboral./Per primera vegada a la sanitat pública espanyola s'ha fet servir un robot per operar 3 adolescents amb obesitat mòrbida. Els cirurgians de l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona han reduït l'estòmac dels nois, que pesaven fins a 130 quilos... L'obesitat mòrbida només afecta l'1% dels menors, però els pot reduïr l'esperança de vida fins a 15 anys./El fabricant d'implants mamaris defectuosos PIP ha estat empresonat a la ciutat francesa de Marsella./El ple del contenciós del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya està reunit per decidir si les escoles públiques han d'incloure el castellà com a llengua vehicular.../Mentrestant, el transport públic guanya usuaris. L'any passat se'n van fer 990 milions de viatges, un 1,2% més que el 2010.../Més de 60 afectats pel naufragi del Costa Concordia, a Espanya, han renunciat a les indemnitzacions que els ofereix l'empresa i presentaran accions legals./Salou ha trencat amb Vila-seca el consorci que fa 20 anys van crear per gestionar conjuntament el desenvolupament urbanístic de Port Aventura./El Barça rep aquesta nit el Bayer Leverkusen a la tornada dels vuitens de final de la Champions en un partit que, a priori, no hauria de suposar cap problema per als blaugrana.../I pel que fa a la lliga, el pròxim rival del Barça, el Racing de Santander ha destituït aquest matí el seu entrenador Juanjo González./I en bàsquet, l'Assignia Manresa va obrir la jornada intersetmanal de la lliga ACB guanyant per 86 a 77 al Blusens Monbus./La conselleria de Cultura vol aconseguir que, d'aquí al 2020, els museus de Catalunya passin dels 22 milions de visitants anuals als 25./El grup de rock francès ZEBDA va presentar anit a la Sala Apolo de Barcelona el seu nou disc

Català a l'escola: el Tribunal Superior de Catalunya delibera sobre l'ús del castellà a l'escola

Control del dèficit: Mas-Colell torna a demanar mans lliures

Tècnica pionera: operen amb un robot menors amb obesitat

La crisi obliga a aparcar el cotxe: rècord d'usuaris del transport públic

A sentenciar els quarts: el barça rep el Bayer amb 1-3 a favor