Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El Congrès de Convergència Democràtica de Catalunya aprova la ponència que aposta per la construcció d'un estat propi per pràctica unanimitat i la ponencia organitzativa amb el 100 per cent dels vots. El 16 congrés de CDC, el que ha marcat el gir sobiranista de la formació, ha elegit Oriol Pujol, com a nou Secretari General del partit.

Caixabank i Banca Cívica ultimen aquest cap de setmana les condicions per las fusió de les dues entitats que podrien anunciar demà. Un cop concretada caixabank pasaria a ser el primer banc del país per volum d'actius.

Professionals de les arts escèniques participen a la Plaça de Catalunya de Barcelona als actes festius del Dia mundial del Teatre. Al manifest dels actors i directors, l'actriu Rosa Novell defensa la llibertat creativa dels professionals de l'escena i el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, afirma que, més enllà de les retallades, hi ha un esplendit futur pel teatre català.

Cent vint parelles competeixen a Barcelona en un original concurs de cata de vins. Han de demostrar coneixements i el millor olfacte en una insòlita competició en la que es reparteixen 30.000 euros en premis.

El Barça es manté a 6 punts del Madrid a la Lliga desprès de guanyar a Mallorca per 0 a 2 en un partit en què va haver de patir per l'injusta expulsió de Thiago. El Madrid, de la seva banda, va recuperar la contundència en atac i va golejar sense problemes la Reial Societat

El congrés de Convergència Democràtica de Catalunya culmina totes les pases pel relleu de càrrecs que ha de portar Oriol Pujol a la Secretaria General del partit. En l'informa de gestió, Artur Mas afirma que Catalunya ha d'anar creant les seves pròpies estructures d'estat i que ja falten pocs anys per a que el moment dolç que viu el partit es visqui a tot Catalunya.

Pere Navarro retreu a Convergencia el que considera la contradicció d'apostar per la sobinania de Catalunya i ,al mateix temps, pactar retallades amb el Partit Popular, que considera el partit que més ha atacat l'autonomia de Catalunya. En la seva primera intervenció davant el Consell del PSC després de ser elegit primer secretari, afirma què la prioritat es encaixar el model de Catalunya en una Espanya Federal.

Especialistes internacionals, familiars i professionals de salud es reuneixen a Barcelona per intercamviar experiències sobre la Sindrome X Fràgil, una malaltia poc coneguda però que és la primera causa de retard mental hereditari. Remarquen que és clau tenir diagnòstics correctes per prevenir nous casos d'aquest transtorn genètic.

Les ultimes nevades al Pirineu fan que les pistes d'esquí s'omplin aquest cap de setmana i que les estacions es plantegin continuar obertes fins pasada la setmana santa. Hi ha neu natural i de qualitat i fins i tot s'han obert pistes d'esqui nordic.

Sense Alves ni Adriano, el Barça juga aquesta tarda al camp del Mallorca, on hi ha guanyat en 8 de les seves últimes 9 visites. L'objectiu dels blaugrana és guanyar i traspassar tota la pressió al Madrid, que rep la Reial Societat tot seguit amb les baixes de Pepe i Ozil.

¿Què és la transició nacional que proposa Convergència Democràtica? ¿Quina és la sobirania que defensa? Aquests interrogants, tal vegada, tinguin respostes clares a partir d'aquesta tarda i durant el cap de setmana. I és que comença un congrès del partit que, juntament amb Unió, és, a hores d'ara, al capdavant del govern de Catalunya. ¿¿S'hauran acabat els eufemismes i és parlarà clarament d'independència i d'estat propi?? Ho veurem. Ara per ara, l'únic que es pot assegurar és l'ascensió d'Oriol Pujol al màxim càrrec executiu de Convergència: la secretaria general.

El govern presenta la llei de transparència que preveu inhabilitacions de fins a 10 anys per als gestors públics que ocultin dades. Per primera vegada, la llei se sotmetrà a audiència pública perquè els ciutadans hi facin aportacions.

Detinguda per tràfic de drogues una de les promotores de la plantació de Marihuana a Rasquera. És l'encarregada d'una associació legal d'autoconsum de cannabis de Barcelona, però la policia l'acusa de comercialitzar la droga.

La Generalitat posa en marxa un servei d'atenció a les víctimes d'accidents de trànsit. Oferirà ajut psicològic i assessorament legal i administratiu a aquells que han patit un accident.

El Comitè de Competició sanciona amb 2 partits a Pepe per insultar l'àrbitre i 2 també a Rui Faria. 1 partit de sanció per Ozil i Mourinho per les seves expulsions de dimecres. A Sergio Ramos, en canvi, li treu la vermella per un defecte de forma a l'acta arbitral. El blaugrana Alves és sancionat amb un partit i s'arxiva el cas Piqué.

A partir de dilluns les víctimes d'accidents de trànsit podran recorrer a un servei que centralitza l'asessorament administratiu i el suport psicològic. Amb aquesta iniciativa pionera, Trànsit vol ajudar les víctimes a superar l'estat de txoc en que queden després d'un accident que sovint els impedeix fer tràmits com buscar centres de rehabilitació o ajuts per adaptar l'habitage. Era una antiga reivindicació de les associacions de víctimes.

Detinguda per un presumpte delicte de tràfic de drogues l'encarregada de l'Associació Barcelonesa Cannàbica d'Autoconsum, que promou la plantació de marihuana a Rasquera. Segons la policia, tot i estar inscrita com a associació d'autoconsum, venien droga. L'alcalde de Rasquera assegura que no aturaran el projecte malgrat les pressions.

L'exgerent de la cooperativa de l'Aldea, Daniel Ferré, culpa el director de la secció de crèdit del bloqueig dels comptes dels tres mil socis. Ferré explica, en una tensa assemblea, que se sent cap de turc però reconeix que va retirar 160 mil euros per preparar la seva defensa. La Junta Directiva l'ha denunciat per apropiació indeguda i manipulació de la comptabilitat.

Aplicacions per a mòbil per saber quin temps fa a qualsevol punt del planeta i per accedir al meteosat o a les xarxes socials on hi podem penjar fotografies de qualsevol fenomen metereològic. Veurem les noves tecnologies que han facilitat que la informació del temps sigui més accessible i global que mai.

Guardiola diu que l'empat del Madrid a Vila-real no canvia el seu plantejament del final de lliga i que remuntar 6 punts als blancs continua sent molt complicat. Pel partit de demà a Mallorca, el tècnic ha convocat els joves del filial Montoya i Bartra per cobrir les baixes d'Alves i Adriano.

Nou servei d'atenció centralitzada a les víctimes d'accidents de trànsit. INICIATIVA PIONERA.

Cop a l'Associació Cannàbica. ÉS LA QUE PROMOU LA PLANTACIÓ DE RASQUERA.

Cooperativa de l'Aldea. L'EXGERENT DEFUIG RESPONSABILITATS.

Dia meteorològic mundial. ELS TEMPS A LA XARXA.

Guardiola frena l'eufòria. DIU QUE REMUNTAR 6 PUNTS ÉS MOLT DIFÍCIL.

Llàgrimes i abraçades a l'aeroport del Prat de Barcelona, aquest migdia, a l'arribada del veí de Montgat empresonat injustament a Itàlia. Oscar Sánchez ha passat 626 dies en una presó de Napols en ser confos amb un mafiós que li havia suplantat la identitat. La lluita dels veïns de Montgat que coneixien l'Oscar ha estat clau per aconseguir, despres de moltes manifestacions reivindicant la seva innocencia, que l'alliberessin.

La policia francesa assalta la casa de l'islamista de Tolosa que acava mort d'un tret al cap. Els assassinats amb que el jove ha horroritzat França encenten el debat sobre l'antisemitisme i l'islamisme radical.

Les agressions de fills a pares creixen d'un 55% segons que ha revelat avui la fiscalia de Catalunya. El percentatge, pot ser encara mes alt perqué molts progenitors no denuncien per no perjudicar els fills.

Desenes de treballadors municipals de Salou netejavaven avui les destrosses que ha provocat el desbordament de la riera de Barenys, a Salou. Mentrestant a Ivars d'Urgell, a Lleida, evaluen els desperfectes que ha provocat un petit tornado

La lluita pel títol de Lliga torna a estar més viva que mai desprès de l'empat del Reial Madrid a Vila-real, que deixa el Barça a només 6 punts dels blancs. Mourinho i els seus jugadors van donar mostres de nerviosisme al Madrigal i van acabar amb 4 expulsats i proferint greus insults.

Les primeres paraules d'Oscar Sànchez en sortir de la presó de Nàpols on ha estat empresonat gairebé dos anys per un delicte que no havia comès. El van cofondre amb mafiós uruguaià que li va suplantar la identitat.... Els seus amics i veïns de Montgat sempre han confiat en la seva innocència i no han parat de lliutar fins aconseguir-ne l'alliberament.

A Tolosa, a França, l'assassí confés de 7 persones ha mort després d'estar més de 30 hores encerclat. Segons la policía ha caigut per la finestra en el moment que han entrat a l'apartament.

Les agressions a pares i altres membres de la família es van duplicar a Catalunya, l'any passat. Segons la fiscalia, la xifra podria ser més alta perquè hi ha molts casos que no es denuncien. Tot i això, els delictes comesos per menors han baixat, especialment els furts i robatoris amb força. Només s'han incrementat un 20% els assalts amb violència.

L'ajuntament de Terrassa estudia personar-se com acusació popular en el cas de l'iman de la localitat. La fiscalia s'ha querellat contra ell per un presumpte delicte de discriminació i incitació a la violència contra les dones. Als sermons l'imam animava els homes a maltratar les dones i deia que les lleis espanyoles van contra l'islam

Cases sense teulada i murs a terra. És el rastre que ha deixat un petit tornado a Ivars d'Urgell. El temporal de les darreres hores ha tornat a desbordar el barranc de Barenys i ha inundat alguns carrers de Salou. La cara amable, ja ho veiu la neu que tenyeix de blanc el Pirineu i què és molt benvinguda, sobretot, a les estacions d'esquí.

El Barça se situa a 6 punts del Reial Madrid després que els blancs empatessin a Vila-real. Cristiano Ronaldo va obrir el marcador però Marcos Senna va imitar Cazorla i va empatar amb un xut de falta. El Madrid va perdre els papers als últims minuts i va acabar amb 5 expulsats.

Òscar Sànchez torna a casa després de 21 mesos empresonat per error. A PUNT D'ARRIBAR.

Baixen els delictes de menors. PERÒ ES DUPLIQUEN LES AGRESSIONS ALS PARES.

Violència contra les dones. L'IMAM DE TERRASSA PODRIA INCITAR-LA.

Els efectes del temporal. TORNADO I BARRANC DESBORDAT.

El Madrid perd el nord. EMPATA A VILA-REAL I TÉ EL BARÇA A 6 PUNTS.

Por i horror és el sentiment de la comunitat jueva de Barcelona davant els assassinats de Tolosa. A aquesta hora, el presumpte assassí de tres nens i un rabí en una escola jueva és assatjat per les forces de seguretat franceses. I també avui, els representants de la comunitat jueva barcelonina -la més important d'Espanya-, ens expliquen com estan vivint aquest terrible episodi. Molts d'ells es pregunten si està renaixent l'antisemitisme, i alguns es responen que sí.

L'ajuntament de Barcelona prohibeix la prostitució als carrers de la ciutat i perseguirà els clients amb fortes multes. L'ordenança, criticada pels partits d'esquerra, ha sortit endavant amb els vots de CiU i el PP.

La justicia italiana deixa en llibertat Oscar Sánchez, el netejacotxes de Montgat empresonat 2 anys per error. L'home va ser condemant a Itàlia a 14 anys de presó al ser confòs amb un mafiós que li havia suplantat la identitat.

Les pluges han arribat per fi a Catalunya després d'un dels hiverns més secs. L'aigua ha estat molt ben rebuda al camp, malgrat que arriba tard per alguns cultius.

Leo Messi segueix fent història. Amb 24 anys és ja el màxim golejador de la història del Barça amb 234 gols, un cop superat el rècord de César. És una fita més d'aquest jugador per al que s'acaben els adjectius i que sempre té reptes per seguir superant-se.

L'ajuntament de Barcelona prohibirà la prostitució al carrer. Avui ha donat el primer pas modificant l'ordenança de civisme per tal de considerar-la una activitat incompatible amb qualsevol altre que es pugui fer al carrer. La proposta surt del PP i ha tirat endavant amb els vots del CIU. El maig prodria entrar en vigor després de l'aprovació en ple.

Els Mossos detenen 10 persones acusades de falsificar títols de transport públic a Barcelona, sobretot T-10 i T-50. Els venien entre 2 i 3 euros més barats i els distribuïen a través d'estancs, quioscos i coneguts. Es calcula que la falsificació hauria ocasionat a Transports Metropolitans pèrdues d'1 milió 200mil euros en 1 any.

L'oferta més completa en carreres universitàries, estudis superiors, formació professional, màsters, post-graus i idiomes és pot trobar fins diumenge al Saló de l'Ensenyament, a Montjuïc. Representants de 160 centres orienten els joves que encaren amb inquietut el seu futur professional.

Desprès de més de 3 mesos de sequera han arribat les pluges. A les comarques de l'Ebre ho han fet amb ganes; amb més de 50 litres per metre quadrat... A Lleida, entre ahir la nit i aquest matí ha plogut més que en tot l'hivern... A la tarda plourà amb intensitat a tot Catalunya... El pla Inuncat està activat en fase de prealerta.

El Barça guanya el Granada per 5 a 3 i se situa, provisionalment, a 5 punts del Reial Madrid. Leo Messi fa un triplet i supera César com a màxim golejador de la història del club. Amb només 24 anys l'argentí ja ha fet 234 gols.

Barcelona canvia l'ordenança per prohibir exercir-la al carrer. PROSTITUCIÓ AL CARRER.

Detingudes 10 persones. FALSIFICAVEN BITLLETS DE TRANSPORT PÚBLIC.

Saló de l'Ensenyament. 160 CENTRES EDUCATIUS ORIENTEN ELS JOVES.

Plou!. ACTIVAT EL PLA INUNCAT EN PREALERTA.

Messi supera César. EL BARÇA GUANYA EL GRANADA AMB RÈCORD.

El govern de la Generalitat reivindica el seu dret a fer una consulta popular sobre el pacte fiscal. Segons que ha dit Francesc Homs, l'Estatut faculta la Generalitat per fer consultes sobre temes que son de la seva competencia, i el pacte fiscal ho és. El portaveu català denuncia que si Madrid és contrari a la consulta, és perquè té por de l'opinió dels ciutadans.

El govern admet retards en el pagament de les beques menjador de les escoles. Alguns centres, amb retards de mesos en els cobraments, han hagut de reduir els dies que els alumnes es queden a dinar.

L'Audiència de Palma condemna a sis anys de presó l'expresident Balear i exministre Jaume Matas. El troben culpable de frau documental, malversació de cabdals públics, prevaricació y tràfic d'influències.

Dilluns comença a Barcelona el Saló Alimentaria que tindrà un impacte econòmic a la ciutat d'uns 200 milions d'euros. Molts productors s'afanyen per participar en aquesta fira que atraurà més de 140 mil visitants.

El Barça rep aquesta nit el Granada al Camp nou amb un doble objectiu. D'una banda Messi podria igular o superar César com a màxim golejador de la història del club, i, la més important, una victòria blaugrana els deixaria, provisionalment, a només 5 punts del Madrid a la Lliga.

Algunes escoles denuncien retards de fins a 8 mesos en el cobrament de les beques de menjador. N'hi ha que han hagut de prendre mesures dràstiques com ara reduir el nombre de dies que es queden a dinar els nens becats. A la comarca del Baix Llobregat la situació és particularment greu perquè molts nens fan a l'escola l'únic l'àpat complet del dia. Educació diu que la partida econòmica de les beques de menjador no s'ha retallat però reconeixen retads en el pagament.

L'Audiència Provincial de Palma ha condemnat l'expresident de les Illes Balears, Jaume Matas, a 6 anys de presó. El Tribunal considera probat que Matas va fer servir diner públic per afavorir l'empresa d'un altre condemnat, Antoni Alemany, la persona que li escribia els discursos. Alemany ha estat condemnat a 3 anys i 9 mesos.

L'Audiència Provincial de Palma ha condemnat l'expresident de les Illes Balears, Jaume Matas, a 6 anys de presó. El Tribunal considera probat que Matas va fer servir diner públic per afavorir l'empresa d'un altre condemnat, Antoni Alemany, la persona que li escribia els discursos. Alemany ha estat condemnat a 3 anys i 9 mesos.

Una quinzena de famílies de Santa Perpètua de la Mogoda no poden utilitzar l'aigua del seus pous per regar o omplir la piscina perquè està contaminada amb gasolina. I això des de fa un any, quan les obres d'una benzinera van provocar l'abocament de 9mil litres de combustible a l'aqüífer. Ajuntament i Agència Catalana de l'Aigua insten la companyia petroliera a descontaminar-lo.

El Barça obre aquest vespre una nova jornada de lliga davant el Granada amb l'objectiu de posar més pressió al Reial Madrid. Messi és a només un gol del rècord de César, que segons un nou recompte en va fer 232.... i l'Espanyol torna a posicions europees després de guanyar anit el Racing per 3 a 1.

Les escoles denuncien retards en el pagament de fins a 8 mesos. BEQUES MENJADOR.

Sentència "cas Palma Arena". JAUME MATAS CONDEMNAT A 6 ANYS DE PRESÓ.

El Quebec busca treballadors. NECESSITA COBRIR 700 MIL LLOCS DE TREBALL.

Pous contaminats. UN ABOCAMENT DE GASOLINA ARRIBA A L'AIGUA.

Pressió al Madrid. EL BARÇA REP EL GRANADA AL CAMP NOU.

Va ser un judici molt mediàtic, tenia tots els ingredients per ser-ho: gendre d'una familia adinerada de joiers mata d'un tret un albano-kosovar que, pressuntament, volia assaltar el xalet dels sogres. La defensa la va portar un pes pesat del dret; l'ex-jutge de l'Audiència Nacional, Carlos Bueren. Al final, desenllaç positiu per l'acusat, absolt amb tots els pronunciaments a favor. Avui, però, per a Lluis Coromines, el gendre dels joiers Tous de Manresa, la noticia ha estat negativa: El Tribunal Superior de Justicia de Catalunya ha anul.lat la sentència i obliga a repetir el judici.

Condemnada a 22 anys de presó Angeles Molina, declarada culpable de l'assassinat de la seva amiga. L' autora de l'anomenat "crim perfecte" va suplantar la identitat de la víctima per aconseguir diner dels bancs.

Metges de l'Hospital de la Vall d'Hebrón operen i separen amb èxit dues nenes siameses de 6 mesos. Les criatures, compartien fetge i bodell.

Avui ha començat el període de preinscripcions pel curs vinent a les escoles catalanes. Les families tenen 10 dies per formalitzar aquest tràmit i coneixeran les llistes d'admesos el 18 de maig.

L'empat del Madrid contra el Màlaga permet al Barça col.locar-se a 8 punts dels blancs a la Lliga. Demà els blaugrana podrien retallar la distància provisionalment a 5 punts si guanyen el Granada al Camp Nou en una nova jornada de Lliga intersetmanal.

Fa només un mes la Marta i la Núria estaven unides per l'abdòmen i compartien fetge i budells. Per separar-les, han calgut una trentena de metges de la Vall d'Hebron i una operació d'alt risc de 7 hores i que no s'havia fet mai a Catalunya. L'intervenció ha estat un èxit i, ara, les nenes, que ja tenen 8 mesos, poden fer vida normal./acabem de saber que el judici pel cas Tous s'haurà de repetir. El Tribunal Superior de Justícia ha anul.lat el veredicte del jurat popular que va absoldre el gendre dels joiers, LLuís Corominas./22 anys de presó per la dona que va matar una amiga i en va suplantar la personalitat per cobrar unes assegurances de vida./Comença el període de preinscripció escolar pels nous alumnes d'infantil, primària i secundària. El termini acaba el dia 30./Més de 50 poblacions del litoral català tenen zones sense cobertura de mòbil i internet.... Als municipis turístics, el problema s'agreuja amb l'arribada massiva de visitants./El Barça s'acosta al Reial Madrid, és a 8 punts gràcies a l'empat del Màlaga al Bernabéu./Commoció a una escola jueva de Tolosa de Llenguadoc després que un tiroteig, a primera hora del matí, hagi fet, com a mínim, 4 morts./Els Mossos d'Esquadra han detingut 9 persones acusades d'integrar un grup criminal que hauria comès una quarantena de robatoris en estancs i bars de Barcelona i l'àrea metropolitana./La Policia Nacional i la Guàrdia Civil han detingut 14 persones acusades de pertànyer a una xarxa de tràfic il·legal d'immigrants asiàtics./Nous enllaços directes amb Àsia i Nord-Amèrica... És l'objectiu que s'ha marcat el Comitè de Desenvolupament de Rutes Àeries de Barcelona pels propers 2 anys.Un pas més per convertir el Prat en un veritable aeroport intercontinental./El president de la Generalitat inaugura, aquest migdia, el Centre Internacional de Vendes de Fujitsu, a Barcelona... L'empresa japonesa ha triat la capital catalana d'entre un total de 20 ciutats europees. El centre ha de concentrar el desenvolupament de les vendes de la companyia a l'Europa Occidental./Mitja dotzena d'organitzacions de treballadors per compte propi han registrat, aquest matí, la seva convocatòria de vaga./La cuina catalana escalfa els fogons per aconseguir que, el 2013, la UNESCO la declari Patrimoni Immaterial de la Humanitat./Cadis s'ha vestit de llarg i amb roba del segle 19! per commemorar el bicentenari de la primera constitucio espanyola, la que s'hi va promulgar el 1812... "La Pepa"!/Ara, són a 8 d'un Barça que no afluixa i que, desde la derrota a Pamplona, encadena 5 victòries en Lliga./L'Espanyol tanca avui la jornada de Lliga contra el Racing de Santander a Cornellà el Prat. Els blanc-i blaus tenen l'oportunitat de tornar a posicions europees després d'un mes./El BARÇA INTERSPORT va perdre per 30 a 28 l'anada dels vuitens de final de la Champions d'handbol, davant el MONTPELLIER./Roger Federer es va coronar per quarta vegada a Indian Wells