Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Artur Mas segueix el guió preestablert, i després de reunir-se amb el líder d'Esquerra, es disposa ara a trobar-se amb el socialista Pere Navarro. La reunió s'havia anunciat per avui mateix però finalment s'ha ajornat. Mentrestant CiU continua pressionant Esquerra però, de moment, els republicans no van més enllà de garantir la investidura de Mas.

De mica en mica, anem coneixent més detalls de l'operació Mercuri, la suposada trama de corrupció urbanística a Sabadell. A més dels suposats pagaments que feien els empresaris per l'adjudicació de les obres, el jutge també investiga si l'ajuntament va fer un mal ús dels fons del Pla E del govern Zapatero.

MILLORAR L'N-II A GIRONA

El RACC proposa eliminar o reduir els peatges als camions

Aquest migdia, al Palauet Albèniz, els guardonats s'han fet la tradicional foto de família. Entre els premiats, en l'apartat de televisió hi ha els presentadors d'aquesta casa, Jordi Hurtado, del concurs "Saber y Ganar", que s'emet diariament per La 2, i Anne Igartiburu, presentadora del magazine de les tardes de la 1 "Más Gente".

Leo Messi, Cristiano Ronaldo i Andrés Iniesta són els 3 finalistes a la Pilota d'Or que s'atorgarà el proper 7 de gener a Zurich. Messi és el gran favorit per fer-se amb el seu quart guardó consecutiu. Mentrestant, l'Espanyol ha presentat avui Javier Aguirre. Desde Cornellà-El Prat ens ho explica l'Àfrica de Miquel.

Artur Mas continuarà les proximes hores la ronda de converses per intentar formar govern amb Pere Navarro, tot i que el líder del PSC insisteix que Mas hauria de dimitir.... De moment, Esquerra ja li ha garantit l'estabilitat del govern però des de l'oposició: CiU voldria anar més enllà. ...El PP diu que continuarà garantint des de Madrid el finançament de Catalunya.

Els sindicats d'Iberia convoquen sis dies de vaga contra el pla de reestructuració de la companyia aèria que preveu l'acomiadament de 4 mil 500 treballadors. Les aturades, que no inclouen els pilots, seran els dies 14,17,18,19, 20 i 21 de desembre, la setmana prèvia a Nadal.

1.200 catalans han estat preseleccionats per anar a treballar al Quebec. És la primera vegada que Catalunya participa en les jornades que organitza el govern quebequès per buscar treballadors de les tecnologies de la informació, del metall i de la salut. Entre catalunya i frança contractaran un miler de persones.

Eliminar o reduir els peatges de l'AP-7 per als camions entre Maçanet i França. És la proposta que fa el RACC per reduir l'alta si-nis-tra-litat en aquest tram, on els vehicles pesants estan implicats en un 75% dels accidents. Segons la Fundació en els últims 4 anys s'ha produït un mort o ferit greu cada setmana.

Així de contundent s'ha mostrat Javier Aguirre en la seva presentació com a nou entrenador de l'Espanyol. El mexicà ha dit que primer ha de diagnosticar on són els problemes per posar-hi sol.lucions, però que veu jugadors de qualitat i temps suficient per salvar l'equip.

Esquerra garanteix l'estabilitat a Mas però CiU vol anar més enllà. L'HORA DELS PACTES.

Vaga a Ibèria. CONVOCADA PEL 14,17,18,19,20 i 21 DE DESEMBRE.

Buscant feina al Quebec. PRESELECCIONATS 1.200 CATALANS.

Reduir la sinistralitat a la N-II. QUE ELS CAMIONS NO PAGUIN PEATGE AL NORD.

Aguirre arriba per salvar l'Espanyol del descens. RELLEU A LA BANQUETA.

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, reivindica l'honorabilitat dels membres del PSC imputats per suposada corrupció urbanística i demana que es respecti la presumpció d'innocència. Paral·lelament, l'alcaldessa de Montcada, també imputada, nega cap implicació en la trama i només reconeix que el jutge l'ha citat per un suposat delicte de tràfic d'influències.

Artur Mas s'ha reunit aquest migdia amb el líder d'Esquerra republicana que reitera la negativa d'entrar al govern. Duran i Lleida, de la seva banda, nega discrepàncies a la coalició sobre la força amb la què s'ha de pactar.

Brussel·les aprova l'ajut de 37 mil milions d'euros per auxiliar la banca espanyola amb problemes. El pla comportarà, entre d'altres condicions, reduir el negoci de les entitats en un 60% i un ajust important de plantilles i oficines bancàries.

Protecció civil manté activats els plans d'alerta per neu, vent i mala mar a Catalunya. Aquesta situació encara es deixarà notar amb força al llarg de tot el dia de demà.

L'Espanyol presenta demà al migdia el nou entrenador, el mexicà Javier Aguirre. El partit de Copa contra el Sevilla d'aquest vespre el dirigeix el tècnic del filial Raul Longhi. Els blanc-i-blaus han de remuntar un 3 a 1 en contra per seguir a la competició.

El PSC defensa l'honorabilitat dels dos dirigents imputats en la suposada trama de corrupció de Sabadell. Ho ha volgut deixar clar aquest matí el primer secretari Pere Navarro, que s'ha mostrat convençut de la innocència de Daniel Fernández i Manuel Bustos... Per Navarro, la suspensió dels seus càrrecs va més enllà del codi ètic del partit./En plena negociació sobre possibles pactes post-electorals,... els partits polítics catalans han fet les primeres valoracions sobre l'anomenada "operació Mercuri"./Mentrestant, a l'Ajuntament de Sabadell han fet aquest matí una junta de portaveus extraordinària sense la presència de l'alcalde. Els investigadors continuen analitzant la documentació obtinguda en els escorcolls. Els propers dies començaran a declarar els 12 detinguts i els 26 imputats./El drama dels desnonaments continua ben viu i avui s'ha conegut un nou cas de suïcidi a Navarra d'un home que anaven a fer fóra de casa. També avui el Síndic de Greuges ha enviat al Congrés un seguit de recomanacions per fer-hi front.... Entre altres mesures, el Síndic proposa destinar a lloguer social el 30 per cent dels habitatges que controlarà l'anomenat "banc dolent". És una petició que comparteix amb Càritas. També reclama que es creï una comissió d'avaluació de l'endeutament familiar per poder adaptar-se a cada cas./Barça i Espanyol juguen avui la tornada dels setzens de final de la Copa. Els blau-grana ja ho tenen pràcticament fet, mentre que l'Espanyol ha de remuntar el 3 a 1 de l'anada amb Raul Longhi a la banqueta. A la llotja hi haurà Javier Aguirre, nou entrenador fins a final de temporada./I l'altre equip català que també juga avui a la Copa és el Llagostera. Oriol Alsina vol que el seu equip gaudeixi del partit a Mestalla contra el València, tot i que no descarta donar la volta al 0 a 2 de l'anada./"Material sensible", és el lema comú que defineix les cent cinquanta sis fotografies de l'exposició "World press Photo" al centre de cultura contemporània de Barcelona. Aquesta, és la guanyadora, i és del fotògraf català Samuel Aranda.

El PSC ratifica la suspensió de les seves funcions al partit de Manuel Bustos i Daniel Fernández, tots dos imputats en l'operació contra una presumpta trama de corrupció urbanística... Els socialistes reivindiquen l'honorabilitat dels imputats i demanen que es respecti la pressumpció d'innocència. L'alcaldessa de Montcada, també imputada, nega cap implicació en la trama i només reconeix que el jutge l'ha citat per un suposat delicte de tràfic d'influències.

Brussel.les demana a les caixes rescatades que redueixin un 60% el seu negoci. Això vol dir tancar oficines, reduir plantilles i centrar-se en el seu territori....És la condició que imposa la Comissió Europea , que avui ha aprovat els plans de reestructuració dels 4 bancs espanyols nacionalitzats per valor de 37 mil milions d'euros; més de la meitat per Bankia.

900 famílies recorren al servei de mediació en l'habitatge de Càrites en el primer any de funcionament. Unes 350 han aconseguit un pis de lloguer social de manera temporal. El Síndic de greuges ha demanat al congres que es destini a lloguer social el 30% dels habitatges del banc dolent.

Detinguda una vintena de joves que presumptament formarien part de la banda llatina dels Trinitarios. Els acusen de tràfic de drogues i extorsions. La majoria de les detencions s'han fet a Lleida i Tàrrega. A Catalunya, unes 250 persones formen part d'aquesta organització segons la policia amb estructura mafiosa i molt perillosa.

Javier Aguirre serà l'entrenador de l'Espanyol fins a final de temporada. El mexicà serà presentat demà al migdia mentre que el tècnic del filial Raúl Longhi dirigirà l'equip aquesta nit en el partit de Copa contra el Sevilla. Els blanquibalus han de remuntar un 3 a un en contra per seguir a la competició.

El PSC ratifica la suspensió de Bustos i Fernández dels càrrecs al partit. OPERACIÓ "MERCURI".

Les condicions de Brussel·les. LA BANCA RESCATADA HA DE REDUIR EL NEGOCI.

El drama de l'habitatge. 900 FAMÍLIES DEMANEN AJUDA A CÀRITES EN 1 ANY.

Cop als Trinitarios. 20 DETINGUTS RELACIONATS AMB LA BANDA.

Comença el temporal. LA MALA MAR, EL VENT I LA NEU ANIRAN A MÉS.

L'Espanyol fitxa Aguirre. LONGHI DIRIGIRÀ AVUI L'EQUIP A LA COPA.

El número tres del PSC, Daniel Fernández, està sent investigat en l'operació sobre una presumpta xarxa de corrupció urbanística a l'ajuntament de Sabadell. El secretari d'organització dels socialistes ha deixat el càrrec i s'afegeix a una llista en la què també hi ha l'alcalde Manuel Bustos i diversos polítics i empresaris. La trama hauria cobrat comissions a canvi de l'adjudicació d'obra pública. Aquesta operació policial, batejada amb el nom de Mercuri, ens deixa ja una dotzena de detinguts i més de 26 imputats.

Convergència i Unió reclama a Esquerra Republicana que entri al govern. Diu que cal un executiu fort per tirar endavant la consulta sobiranista. Esquerra garanteix la governabilitat però vol mantenir-se fora de l'executiu català.

El banc dels aliments es proposa recollir 1400 tones de menjar per repartir entre famílies necessitades. L'operació d'aquest gran recapte d'aliments es farà els pròxims divendres i dissabte.

Comerços i grans superfícies calculen que la campanya de Nadal pot generar prop de 20 mil contractes temporals de dependents i promotors comercials. El sector tem, però, que la crisi faci caure les vendes d'un 9%.

El Barça rep demà l'Alabès a la Copa sense Messi i sense 6 titulars més. Tito Vilanova diu que a l'argentí NO li preocupen el rècords. L'Espanyol, de la seva banda, segueix sense entrenador i prepara la visita del Sevilla amb el del filial, Raúl Longhi.

Fa més de 6 hores que els mossos d'esquadra escorcollen l'ajuntament de Sabadell i altres dependències municipals, en una operació contra la corrupció urbanística. Hi ha 12 detinguts i vint-i-sis imputats, entre ells l'alcalde de Sabadell, Manel Bustos, i el seu germà, que és regidor. A Sabadell hi ha la Gemma Esteba. Gemma, encara dura l'escorcoll?

L'alcalde de Sabadell diu que té la conciència tranquila, i defensa la seva innocència i la del seu ajuntament.

Entre els detinguts hi ha un exregidor del PP a l'Ajuntament, Jordi Soriano, i diversos empresaris que haurien pagat comissions per aconseguir contractes públics. Un dels detinguts és el president del gremi de constructors, Melquíades Garrido, familiar directe de l'alcalde Bustos. Des de l'oposició, Iniciativa per Catalunya, ja va denunciar procediments presumptament irregulars.

Amb el nou escenari polític, els partits catalans s'apressen a negociar possibles acords. I és que CiU necessita suports per a la investidura d'Artur Mas i per tirar endavant els pressupostos del 2013. Mentrestant, ANNA FORMENT, l'activitat al Parlament continua....

Fins llavors caldran moltes reunions i negociacions, perquè Mas aconsegueixi els suports necessaris. La seva primera opció és Esquerra Republicana que garanteix la investidura. Però Oriol Junqueras ja es visualitza com a cap de la oposició

Sembla que l'Espanyol és a punt de tancar un acord amb el tècnic mexicà, Javier Aguirre, per substituir Mauricio Pochettino....Podria saber-se alguna cosa en qüestió d'hores, però demà hi ha partit de Copa. Tot fa pensar que, de moment, l'entrenador de l'Espanyol B, Raul Longui, ocuparà la banqueta en el partit davant el Sevilla.

S'ha acabat l'era Pochettino i mentre arriba el nou tècnic, l'entrenador del filial, Raul Longhi, és el responsable de preparar el partit de Copa de demà davant el Sevilla. Els jugadors reconeixen que la sortida de Pochettino i la situació de provisionalitat no és el millor dels escenaris

El Barça rep demà l'Alabès amb tot decidit desprès del 0 a 3 de l'anada.

Segur que ho heu notat aquest matí si heu sortit de casa. Avui fa més fred que els últims dies, i al Pirineu ha nevat amb força les últimes hores, deixant gruixos que en alguns llocs han superat els trenta centímetres. Una bona notícia pels aficionats a l'esquí i pels que viuen del turisme.... La neu, a més, ens deixa aquest paisatge..... Així acabem....Més notícies en català a les 8 a la 2.

L'alcalde de Sabadell, Manel Bustos, i la regidora d'Economia i Diputada al Parlament, Montserrat Capdevila, són dos dels 26 imputats en un presumpte cas de corrupció urbanística... Els mossos d'esquadra escorcollen des de les 10 del matí l'ajuntament de Sabadell a petició de la fiscalia anticorrupció.

Promotor comercial. És la feina més demandada per aquest Nadal en què es contractaran unes 20 mil persones....És una xifra molt similar a la de l'any passat, malgrat que els comerciants esperen vendre un 9% menys. La gent que busca feina s'ha duplicat i cada cop hi ha més aturats majors de 45 anys i mestresses de casa que hi opten.

Ambient cada cop més hivernal a Catalunya. La neu cau de manera significativa a la Vall d'Aran, el Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça amb gruixos que superen els 35 cm a cotes altes però que anirà baixant. Una neu que esperaven amb candeletes al Pirineu.

L'Espanyol afronta la tornada dels setzens de final de la Copa contra el Sevilla sense entrenador. Avui el tècnic del filial, Raúl Longhi, ha dirigit l'entrenament mentre el club està aprop de fitxar Javier Aguirre. El Barça rep demà l'Alabés sense 7 titulars, i Tito donarà minuts als joves del planter.

Imputen l'alcalde de Sabadell i ja hi ha una dotzena de detinguts. OPERACIÓ ANTICORRUPCIÓ.

Compte enrere per la investidura. MAS TÉ 40 DIES PER TROBAR SUPORTS.

20.000 contractes per Nadal. PROMOTORS COMERCIALS, ELS MÉS BUSCATS.

L'hivern arriba al Pirineu. FRED INTENS LA RESTA DE LA SETMANA.

Setmana de Copa. L'ESPANYOL APUNT DE FITXAR AGUIRRE.

Els resultats del 25 N compliquen l'escenari polític a Catalunya: Convergència i Unió amb 12 escons menys queda lluny de la majoria excepcional que reclamava Artur Mas. Governar serà força més complicat que a la passada legislatura. Artur Mas ja ha deixat molt clar que les altres forces polítiques hauran d'assumir responsabilitats per garantir la gestió del dia a dia.

ERC exigeix a CiU que trenqui amb el PP si vol negociar. Els republicans posen com a condicions la fi de les retallades i un calendari sobiranista amb data pel referèndum d'autodeterminació.

Alícia Sanchez Camacho es mostra disposada a escoltar Artur Mas si rectifica els seus plantejaments sobiranistes. La líder del PP català diu que Mas s'ha ocupar dels problemes reals i abandonar la idea d'una consulta il·legal.

El PSC reconeix el seu fracàs electoral i desconfia de possibles pactes per facilitar la investidura d'Artur Mas. Els socialistes catalans diuen que ara han de replantejar el seu projecte per tornar a configurar-se com alternativa de govern.

L'Espanyol destitueix l'entrenador Mauricio Pochettino i el secretari tècnic Ramon Planes. Després de 6 hores de reunió, les 3 parts han arribat a un acord per rescindir els contractes que els lligaven fins el 2014. El tècnic mexicà Javier Aguirre és el favorit per ocupar la banqueta blanc-i-blava.

L'endemà de les eleccions al Parlament amb la participació més alta de al història, comencem repassant-ne els resultats.

Convergència i Unió és la força que aconsegueix més diputats, 50, però en perd 12 respecte les eleccions de fa dos anys. Esquerra Republicana se sitúa com a segona força, i, amb 21, duplica els diputats.... Li pren el lloc al PSC que perd 8 escons. El Partit Popular augmenta la representació amb un diputat més...I també creix Iniciativa per Catalunya-Esquerra Unida que arriba als 13 escons. Ciutadans per Catalunya tri-plica la re-presentació parlamentària amb 9 diputats... I la Candidatura d'Unitat Popular, que es presentava per primer cop a unes eleccions autonòmiques, entra al Parlament amb 3 diputats.

L'arc parlamentàri queda així.... Amb 50 diputats, Convergència i Unió ocuparà una tercera part dels escons de l 'hemicicle, lluny de la majoria excepcional que reclamava Mas. Esquerra és segona força, amb 21 diputats i desplaça al PSC que passa a tercer lloc amb 20... El Partit Popular queda en quarta posició, amb 19; Iniciativa amb 13, Ciutadans amb 9 i la CUP amb 3 diputats.

Un Parlament força fragmentat, doncs, per a una legislatura en què governar no serà fàcil. Des d'anit que les forces polítiques valoren les resultats i miren d'establir les estratègies de futur. La primera incògnita serà saber si s'arriba a un acord o no per a la investidura d'Artur Mas.

SONEN MARCELINO I AGUIRRE

L'Espanyol podria anunciar avui la destitució de Pochettino

El Barça, de la seva banda, es consolida com a líder de la Lliga amb 11 punts més que el Reial Madrid després de golejar el Llevant a València. La victòria va ser a més, força especial, perquè els 11 jugadors que hi havia a la gespa estan formats a La Masia.

Eren gairebé les 11 de la nit quan Artur Mas reconeixia davant els militants la decepció pels resultats, els pitjors des de fa 32 anys. Convergència i Unió perd 12 diputats i, tot i ser la força més votada, haurà de buscar suports per poder governar.....Una tasca de no serà fàcil perquè com el mateix Mas diu, l'agenda sobiranista s'ha de fer compatible amb la continuïtat de les polítiques d'austeritat....Per això fa una crida a la co-responsabilitat de la resta de forces perquè el país no esdevingi in-governable.

Convergència i Unió és la força que aconsegueix més diputats, 50, però en perd 12 respecte les útimes eleccions de fa dos anys. Esquerra Republicana se situa com a segona força, i duplica els diputats.... Li pren el lloc al PSC que perd 8 escons: són els pitjors resultats de la seva història. El Partit Popular augmenta la representació amb un diputat més...I també creix Iniciativa per Catalunya-Esquerra Unida que arriba als 13 escons. Ciutadans per Catalunya tri-plica la re-presentació parlamentària amb 9 diputats... I la Cordinadora d'Unitat Popular, que es presentava per primer cop a unes eleccions autonòmiques, entra al Parlament amb 3 diputats.

El Barça se situa a 11 punts del Madrid a la Lliga després de golejar el Llevant, i amb un equip format íntegrament per jugadors de La Masia. Messi va fer dos gols més... L'Espanyol, de l256a seva banda, podria anunciar en qualsevol moment la destitució Mauricio Pochettino.

CiU perd 12 diputats i reconeix que no té prou força per governar ni fer la consulta. HAURAN DE PACTAR.

Dos jutjats de Barcelona han admès a tràmit les querelles d'Artur Mas i Felip Puig, CONTRA EL MUNDO.

A 11 punts amb 11 de La Masia. L'ESPANYOL APUNT DE FER FORA POCHETTINO.

Dins de la programació prevista per la cobertura de les Eleccions al Parlament de Catalunya, TVE Catalunya va oferir un programa especial per conèixer reaccions i anàlisi un cop ja se sàpiguen els resultats. Escoltarem les reaccions del líders polítics i la opinió d'experts que s'asseuran a la taula amb Cristina Puig.

Joan Tàpia, Albert Montagut, Toni Aira, Miquel Martí Gamisans, Marina Subirats i Josep Maria Cardellach van ser els analistes que ens van acompanyaran en aquesta nit electoral des del plató 6 de Sant Cugat. Amb ells van repassare tot el que hagi esdevingut durant la jornada i dibuixarem el mapa resultant del nou Parlament de Catalunya.

Cristina Puig, presentadora de l'espai "El debat de La 1", va ser l'encarregada de conduir aquest programa especial, que també va anar connectant amb els diferents llocs on els partits polítics es concentraran per seguir la nit electoral. Van Comptar, així mateix, amb el testimoni dels candidats que ens faran les seves pròpies valoracions.

TVE Catalunya va culminar així, el seguiment que ha anat oferint durant tota la campanya electoral amb els diferents programes i entrevistes que s'han emès.