Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Arrenca la desena legislatura amb de Gispert repetint al capdavant de la cambra. CONSTITUÏT EL PARLAMENT.

Crida de Rajoy a CiU. "LA INESTABILITAT NO PORTA ENLLOC".

Santander absorbeix Banesto. TANCARÀ 700 OFICINES A TOT L'ESTAT.

Àpats de Nadal. COMPREM MENYS, MÉS BARAT I MÉS TARD.

El Barça s'escapa. A 9 PUNTS DE L'ATLÈTIC I 13 DEL MADRID.

Tot i que CIU i ERC no han aconsseguit forjar el pacte de govern per la propera legislatura... l'apropament per governar de les dues forces nacionalistes ha aixecat avui les veus critiques tant de socialistes com de populars a Catalunya. Pere Navarro parla "d'irresponsabilitat per una aposta equivocada " i Enric Millo, del Partit Popular, avisa "d'un error que costarà molt car als catalans".

CCOO de Catalunya clausura avui a Barcelona el seu dese congres amb una crida a la unitat d'acció sindical. El Congres va reelegir Joan Carles Gallego com a secretari general del sindicat a Catalunya.

L'ultima Cimera Europea aconsegueix calmar les incerteses sobre l'Euro i el deute public sobira dels països del sud d'Europa. Dos experts expliquen a l'Informatiu com aquest canvi de tendència ajudarà a tancar l'any en positiu.

Estrella Morente omple l'Auditori de Sant Cugat del Valles del flamenco més pur i a l'hora carregat d'inspiració renovadora. La filla del gran Enrique Morente es considerada ja una de les figures imprescindibles del genere.

El Barça pot fer una passa de gegant per revalidar la Lliga si aquesta nit derrota l'Atletic de Madrid al Camp Nou. S'enfronten els dos millors equips del campionat que compten amb els dos millors golejadors del moment; Leo Messi i Radamel Falcao. L'Espanyol, de la seva banda, buscara la sorpresa al Santiago Bernabeu.

L'absencia d'un pacte de govern al final de la reunio d'ahir entre Artur Mas i Oriol Junqueras centra l'atencio dels respectius Consells Nacionals que fan avui Convergencia Unio Democratica i Esquerra Republicana de Catalunya. En el Consell nacional de CDC ha estat el secretari General del Partit Oriol Pujol - i no Artur Mas- qui ha intervingut per reclamar la mxima estabilitat pel govern de la desena legislatura.

Oriol Pujol remarca en el Consell Nacional de CDC, la necessitat d'un govern fort i estable i afirma que l'acord de governabilitat es possible i que es el que Catalunya necessita. Des de el Consell Nacional d'Esquerra, Oriol Junqueras insisteix: donaran suport al govern si queda clara -i reflectida en el document de l'acord- la data pel referendum sense dilacions. Duran i Lleida afirma que no cal posar data i recorda que queden serrells per pactar en temes de pressupostos.

Conmocio profunda als Estats Units el dia despres despres del tiroteig en una escola de primaria a la petita ciutat de Newtown, a l'estat de Conecticat. La masacre la va causar un jove de 20 anys que va entrar carregat d'armes a l'escola i va començar a disparar a sang freda. Va fer 27 morts, la majoria nens d'entre 5 i 10 anys.

Un gest tan senzill com posar-se una gorra significa molt pels nens malalts de cancer. És l' acte simbòlic i tambe solidari que han fet les 6.000 persones que han assistit avui a la festa de l'Associacio de familiars i amics de nens oncologics de Catalunya, al Zoo de Barcelona.

El Barça rep dema l'Atlètic de Madrid en el que per a molts és una especie de primera final a la Lliga. El partit sera un duel entre un Messi que suma gols de dos en dos i un Falcao en ratxa que ve de fer un poquer. L'Espanyol visita dema el Reial Madrid, on avui Florentino Péeez ha donat el seu suport a Mourinho.

L'acord de govern entre CiU i ERC sembla a tocar. Artur Mas i Oriol Jonqueras tanquen els últims serrells en una reunió al Palau de la Generalitat, on abans, Mas s'ha reunit amb Duran... Demà, els consells nacionals dels partits han de donar el vist-i-plau a l'acord i és possible que demà mateix a la tarda, es faci un acte formal per signar l'acord de govern. Desde Madrid, el govern espanyol diu que, de moment, no li agrada el que ha trascendit d'aquest pacte.

El govern Rajoy presenta un recurs contra l'euro per recepta i contra les taxes judicials establertes per la Generalitat. El conseller Mas-Colell interpreta el fet com un sabotatge perquè la Generalitat no pugui complir el seu objectiu de dèficit.

Ester Quintana, la dona que va perdre un ull arran d'un impacte durant la vaga del 14 de novembre, ha declarat avui davant el jutge. Quintana manté que va ser un projectil dels mossos d'esquadra el que li va causar la perdua de l'ull.

La consellera Rigau tornará a demanar, dimecres!, canvis de fons en l'esborrany educatiu del ministre Wert. Ahir, després de més de dues hores i mitja de reunió entre tots dos, els avenços van ser mínims.

Primer i segon classificat de la Lliga s'enfronten diumenge al Camp Nou. El Barça, amb Leo Messi marcant de dos en dos, es veu les cares amb l'Atlètic de Madrid d'un Falcao recuperat que li va fer 5 gols al Deportivo. Mentrestant Abidal repeteix que vol tornar a jugar a futbol, però són els metges els qui tenen l'última paraula.

El pacte de governabilitat entre CiU i Esquerra es podria tancar durant les pròximes hores. Artur Mas i Oriol Junqueras s'han de trobar aquest vespre-o-nit, per mirar de tancar un acord que, en aquests moments, sembla que es resisteix. El principal escull? La consulta... Els republicans reclamen als convergents, un compromís inequívoc en aquest sentit.

Artur Mas haurà de convèncer el líder d'Esquerra, Oriol Junqueras, que la consulta es farà tant sí com no. Els republicans no es refien prou de la voluntat de Ciu de fer una consulta i en demanen garanties.

El que ja està tancat és l'acord en matèria fiscal. Esquerra ha arrancat a ciu la creació de nous impostos. Es gravaran les centrals nuclears, les grans superfícies comercials i els pisos buits. A més, s'implantarà l'eurovinyeta, un impost pels camions en trànsit y es recuperarà l'impost de successions epr les rendes més altes

Sigui com sigui, dilluns es constituirà el nou Parlament. Tot apunta a que Núria de Gispert repetirà com a presidenta. El debat d'investidura es pot fer fins el 3 de gener, però probablement es faci a finals de la setmana vinent. Si fos així, Mas pendria possessió com a presisdent el dia 24 i el seu govern el 27

CONSELL DE MINISTRES

Adverteix que un acord CIU-ERC haurà de complir les lleis

La vicepresidenta, Sáenz de Santamaria, acaba de dir que aquest acord va més enllà d'una consulta inconstitucional i que senta les bases d'un estat propi. Per això, ha demanat reflexió i estabilitat per lluitar contra la crisi

RECURSOS AL CONSTITUCIONAL

El Consell de Ministres recorrerà l'euro per recepta i les taxes judicials

Saenz de Santamaria ho ha dit a la roda de premsa posterior al Consell de Ministre que, avui, també ha decidit recòrrer davant el Constitucional les taxes judicials de la Generalitat i, l'Euro per recepta.

El govern central creu que la taxa sobre els medicaments vulnera la Constitució perquè les Comunitats Autònomes NO poden incidir en el preu dels fàrmacs... El conseller de Salut en funcions, Boi Ruiz, ha defensat que es mantigui l'euro per recepta, que hauria contribuït a reduir d'un 7% les prescripcions mèdiques al 2012.

CONSELL INTERUNIVERSITARI

Els rectors, a favor d'una prova que inclogui el català pels estudiants d'aquí

Continuen les discrepàncies entre la Generalitat i el govern espanyol per la reforma educativa... Anit, en 2 hores i mitja de reunió, no hi va haver acostaments. El ministre Wert insisteix que s'han d'aplicar les sentències judicials sobre el català a l'escola, mentre que Rigau considera que són prèvies a la Llei catalana.

Mentrestant, els rectors de les universitats catalanes han donat suport a la immersió lingüística. En una reunió amb el govern, han acordat fer una única prova coordinada d'accès a les universitats que inclogui el català i complementi la revàlida prevista per Wert.

CIUTAT DE LA JUSTÍCIA, AVUI

Ester Quintana, la dona que va perdre un ull a la manifestació del 14 de novembre, ha ratificat davant el jutge que va ser un projectil dels Mossos d'Esquadra el que li va impactar a l'ull.

En sortir dels jutjats, on se l'ha vist visiblement afectada, ha agraït tot el suport que ha rebut i ha demanat, Justícia!

Avui Felip Puig ha tornat a ratificar que els Mossos no van provocar la lesió d'Ester Quintana. Com ja va dir ahir en la seva segona compareixença al Parlament, Puig ha insistit que tot i que es van disparar 7 projectils a la zona propera on es trobava Quintana cap d'ells coincideix per hora i lloc amb l'impacte. El conseller d'Interior en funcions ha mostrat la seva voluntat de col·laborar amb la justícia per aclarir aquests fets.

La Lliga ens ofereix, aquest cap de setmana, un doble enfrontament catalano-madrileny... Diumenge, a les 7, l'Espanyol juga al Bernábeu, on buscarà la primera victòria de l'era Aguirre... I a les 9, el Barça rebrà l'Atlètic de Madrid, i buscarà ampliar els 6 punts d'avantatge que té ara.

El Barça, avui de festa, tornarà demà a la feina per acabar de preparar el partit contra l'Atletico. Mentrestant, Eric Abidal, premiat per la Cambra de Comerç Francesa de Barcelona, es prepara per intentar tornar a jugar, sense marcar-se plaços i sabent que està en mans dels metges...

El Barça de bàsquet ha acabat líder de grup, a la primera fase de la Eurolliga tot i perdre al Palau contra el CSKA de Moscou per 75 a 78.

Avui s'estrena als cinemes "El Bosc", basada en un relat de l'escriptor Allbert Sánchez Piñol.

La pel·lícula narra la història de Ramón, un pagés del MATA-RRANYA que, durant la Guerra Civil, es veu obligat a amagar-se dels anarquistes. I ho fa en un bosc veí on apareixen uns llums misteriosos que el connecten amb un altre món. Segons el director, el film - mig històric, mig de ciència ficció - inaugura un gènere que ell anomena "agrofantàstic". En la producció hi participa Televisió Espanyola...

La negociació entre Convergència i Esquerra sembla entrar en la fase final. Ja hi ha acord per crear nous impostos, com ara el que gravarà les centrals nuclears o les grans superficies comercials. Però Esquerra insisteix que el pacte no serà un fet fins que el compromís de Convergència que hi haurà referendum sigui inequívoc. .El president del Govern es mostra preocupat per aquest pacte. Dilluns es constitueix el Parlament d'aquesta desena legislatura.

Esther Quintana, la dona que va perdre un ull durant el 14-N, ha ratificat davant el jutge la denúncia contra l'autor del tret i el seu cap. L'advocada de Quintana, qui ha agraït el suport rebut, demana a interior que aporti tota la informació. Felip Puig ha tornat a insistir avui que els Mossos no li van causar la lessió.

El Ministeri d'Educació proposa que el català sigui evaluable a totes les etapes educatives però manté el dret de les famílies a escollir la llengua vehicular. La Consellera d'Educació diu que aquest punt és irrenunciable. La reunió d'ahir va servir per reprende el dialeg però les postures no es van acostar.

Caçar cabres salvatges al parc natural dels Ports per evitar-ne una reproducció excesiva i esquivar problemes sanitaris!!! Es el que s'ha aconseguit aquest any amb un cupo limitat a 200 exemplars. En la recta final de l'any en queden nomès 4 per caçar. Per matar un mascle de cabra es paguen fins a 4000 euros.

Eric Abidal repeteix que li agradaria tornar a jugar a futbol, però l'última decisió és dels metges que el tracten, que no volen posar-lo en risc. El francès ho sap i diu que encaixaria sense problemes no poder tornar a jugar. Qui també es planteja tornar és Joan Laporta, que està reflexionant sobre si es presenta a les pròximes eleccions del Barça.

Artur Mas i Oriol Junqueras ultimen avui la negociació, centrada en el soberanisme. ACORD INMINENT.

Quintana agraeix el suport rebut. RATIFICA LA DEMANDA CONTRA ELS MOSSOS.

Diàleg però sense acostament. TROBADA WERT-RIGAU.

Cabres salvatges. FINS A 4000 EUROS PER CAÇAR-LES.

Abidal en mans dels metges. D'ELLS DEPÈN QUE TORNI A JUGAR.

Jornada de protestes a l'Ensenyament, a tot Espanya; contra les retallades i la reforma proposada pel ministre Wert. A Catalunya; professors, pares i alumnes hi han afegit les intencions del ministeri sobre el català. Amb aquest teló de fons, la consellera Irene Rigau es reuneix, aquest vespre, a Madrid, amb la subsecretària d'Educació. Rigau li exigirà canvis en els nous plans educatius. És el mandat de la cimera de partits d'ahir.

Tots els partits de l'oposició, excepte Esquerra Republicana, demanen que Felip Puig no repeteixi com a conseller d'interior. Puig, que ha acceptat la dimissió d'un comandament dels mossos, ha reiterat avui que la policia catalana no és responsable de la pèrdua d'ull d'una dona el 14 de novembre.

Alícia Sánchez Camacho alerta del possible fracàs d'un govern de CiU i Esquerra; i,també, dels perjudicis d'unes altres eleccions avançades. Diverses fonts apunten que aquest cap de setmana es podrien tancar els útlims serrells de la negociació entre nacionalistes i republicans.

Neix a Barcelona la primera associació de familiars de persones que s'han suïcidat. L'objectiu es compartir el dol i les experiències i treure a la llum un tema, sovint silenciat.

Desprès de deixar mig sentenciat el seu pas als quarts de final de la Copa, a Còrdova, el Barça se centra en el proper compromís a la Lliga. Diumenge els blaugrana reben l'Atlètic de Madrid, segon de la classificació i amb un Falcao en ratxa.

Felip Puig es reafirma i manté que els mossos NO VAN LLENÇAR bales de goma el dia de la vaga general i que NO van causar la pèrdua d'un ull a una dona.... Ara; sí que hi ha hagut conseqüències: la dimissió del comissari que NO va fer arribar l'informe on es reconeixien els trets. A més, Puig assegura que el president Mas no li va acceptar la dimissió. .. Isabel Palacios, què més ha explicat el conseller?

COMPAREIXENÇA AL PARLAMENT

L'oposició reclama que Felip Puig no torni a ser conseller d'Interior

REUNIÓ AL MINISTERI

Rigau exigirà la retirada de tot el que afecta la immersió en català

Recta final de les negociacions per un acord entre CiU i Esquerra. Aquest dissabte, els consells nacionals de tots dos partits valoraran com van les converses. Sigui com sigui, l'acord final NO pot trigar perquè el 24 de desembre el Parlament ja ha d'estar constituït.

El Partit Popular considera que el pacte entre CiU i Esquerra està abocat al fracàs. Alicia Sánchez Camacho diu que en cas que el líder convergent no pogués formar govern, s'hauria d'optar per un executiu de concentració.

Pel que fa a la polèmica Llei Wert, la consellera d'ensenyament, Irene Rigau, es reunirà amb representants del Ministeri aquesta tarda, i no demà com s'havia anunciat. Rigau duu el mandat de la cimera política i educativa celebrada ahir per mostrar el rebuig frontral al projecte de Wert i exigir-ne canvis profunds. En cas contrari, va dir, es planteja no acatar la llei espanyola. Mentrestant avui han tornat a haver mobilitzacions en defensa de la immersió del català, com aquesta cadena humana en un institut de Barcelona. A la tarda també hi ha una marxa convocada per les entitats del Marc Unitari de la Comunitat Educativa

El Barça ja te gairebé dos peus als quarts de final de la copa del rei, gràcies a la victòria per 0 a 2 davant del Córdoba... Tito Vilanova no va reservar massa jugadors pensant en l'Atlètic de Madrid , i Messi va ampliar el seu compte de gols.

FUTBOL. COPA DEL REI

Còrdova 0 - Barcelona 2

20 ANYS DE PREMIS LUX

Una exposició al Palau Robert mostra les fotografies premiades

20 ANYS DE PREMIS LUX

Una exposició al Palau Robert mostra les fotografies premiades

Al rally Dakar d'enguany hi ha 22 participants catalans: 10 en camions, 4 en cotxes i 8 en motos.... Avui s'ha presentat l'equip de Nani Roma en cotxes i de Laia Sanz en motos.

Felip Puig reconeix que va faltar a la veritat en la seva anterior compareixença per explicar l'actuació policial el dia de la vaga general. El Conseller d'Interior acepta que desconeixia un informe que diu que es va disparar almenys un projectil a la zona on Ester Quintana va perdre un ull. Puig ha acceptat la dimissió del comissari que no li va fer arribar aquest document.

El Congrés aprova avui el decret del Govern per no revaloritzar les pensions d'aquest any segons l'IPC del novembre i de limitar la revalorització de les de l'any vinent a un 1% amb caràcter general i a un 2% per als que cobrin menys de 1.000 euros. Pràcticament tots els partits han anunciat un recurs d'inconstitucionalitat per reclamar que els pensionistes no perdin aquest dret consolidat.

Neix a l'Hospital Sant Pau de Barcelona la primera associació de l'Estat formada per familiars i amics de persones que s'han suïcidat. Volen així donar visibilitat a un tema sovint silenciat. El suïcidi és la primera causa de mort violenta entre els catalans de 30 a 44 anys.

La popular administració de Loteria "Gato Negro" de Barcelona fa 100 anys. I ho celebra amb llargues cues a la porta i a la safata del correu electrònic... La irrupció de les noves tecnologies és el canvi més rellevant en aquest negoci centenari que ha passat de generació en generació i que ha repartit centenars de premis.

El Barça encarrila l'eliminatòria de Copa amb el Còrdova amb dos gols de Leo Messi. L'argentí, que ja en suma 88 aquest any, va frenar l'empenta de sortida de l'equip andalús. El Reial Madrid, en canvi, haurà de remuntar després de perdre amb el Celta de Vigo per 2 a 1.

Puig desconeixia l'informe que reconeix que es va disparar un projectil. PELS FETS DEL 14 N.

Decret sobre les pensions. NO ES REVALORITZARAN SEGONS L'IPC.

Una associació per donar-li visibilitat. SUÏCIDI, PRIMERA CAUSA DE MORT VIOLENTA.

100 anys de Gato Negro. L'ADMINISTRACIÓ DE LOTERIA, D'ANIVERSARI.

Messi també marca a la Copa. EL BARÇA GUANYA A CÒRDOVA 0-2.

Convergència i Unió, Esquerra, PSC, Iniciativa i, també, la Cup es proposen pactar una esmena conjunta a la llei d'educació que prepara el ministre Wert. Així ho han acordat a la cimera d'aquesta tarda al Palau de la Generalitat... Si aquesta esmena no prosperés, els partits no descarten NO aplicar la reforma a Catalunya. Abans, però, d'arribar a aquest punt, confien en poder negociar... De moment, divendres hi ha prevista una trobada a Madrid entre el ministre i la consellera d'Ensenyament.

El ministre d'Educació diu al Congrés que la seva reforma garantirà el dret a escollir el castellà com a llengua vehicular. José Ignacio Wert defensa el diàleg encara que acusa els nacionalistes catalans de voler guanyar al carrer el que van perdre a les urnes.

Jutges, fiscals i advocats es manifesten contra la reforma judicial i demanen la dimissió del ministre Gallardón. Paral·lelament, els professionals de la sanitat han fet diferents actes de protesta contra les retallades.

Caritas alerta que el 2012 s'ha produit un empitjorament i cronificaciò de la pobresa. L'entitat, que enguany ha ha atés un 3% més de persones necessitades, diu que tornem a una situació similar a la de fa 25 anys.

El Barça juga aquest vespre a Còrdova l'anada dels vuitens de final de la Copa del Rei... i el Corinthians és el primer candidat a succeïr els blaugrana en el palmarès del Mundial de clubs. L'equip brasiler s'ha classificat per a la final en superar l'Al-ALY egipci per 1 a 0.

El front comú dels partits catalans contra l'anomenada "llei Wert" ja s'ha visualitzat aquest matí al Congrés, on CiU, Esquerra, el PSC i Iniciativa han carregat contra el ministre pel que consideren un atac al català.... D'aquí a mitja hora, al Palau de la Generalitat, el president Mas es reunirà amb aquests mateixos partits i amb el consell escolar per defensar la immersió lingüística a les escoles..../Precisament epresentants del Ministeri i de la Generalitat es trobaran divendres a Madrid per abordar aquesta qüestió. Mentrestant i després de comparéixer al Congrés.El ministre Wert s'ha reunit amb la presidenta del Partit Popular català, Alícia Sánchez Camacho, amb qui ha treballat en les darreres hores alguns aspectes de la reforma./Jutges, fiscals i advocats de tot l'estat s'han manifestat avui contra una altra reforma: la judicial. A Barcelona s'han concentrat aquest migdia davant les portes de la Ciutat de la Justicia./Jornada de mobilitzacions també als hospitals catalans. Els treballadors d'una desena de centres sanitàris protesten contra les noves retallades que preveuen inclouran els pressupostos del 2013. Els de la Vall d'Hebron passaran avui la nit al vestíbul de l'hospital.... S'afegeixen així a l'acampada indefinida que fa dues setmanes van començar a Sant Pau. ...Un grup dels anomenats "iaioflautes" s'ha sumat a les mobilitzacions i ha ocupat l'Hospital Clínic./El Barça ha arribat fa uns minuts a Còrdova on aquesta nit juga l'anada dels vuitens de final de la Copa. Tito Vilanova no vol ensurts i aposta per un onze ple de titulars per enfrontar-se a un equip que dirigeix un home a qui coneix bé./El Madrid serà el proxim rival de l'Espanyol a la Lliga. Serà diumenge al Bernabéu, un estadi on els blanc-i-blaus fa setze anys que no guanyen./Coïncidint amb el vint-i-cinquè anniversari de la mort de Frederic Mompou, un simposi recorda aquesta setmana el músic català

El Ministre nega cap atac al català i tota l'oposició rebutja l'avantprojecte. LA REFORMA WERT, AL CONGRÉS.

En defensa de la sanitat pública. JORNADA DE PROTESTES ALS HOSPITALS CATALANS.

Pujada a l'Àrea Metropolitana. L'AIGUA, UN 25% MÉS CARA EL 2013.

1 de cada 3 atesos és menor. LA POBRESA ES CRONIFICA A CATALUNYA.

No volen ensurts. EL BARÇA VISITA CÒRDOVA A LA COPA.

El Ministre Wert nega al Congrés que la reforma educativa que proposa sigui un atac al model d'immersió lingüistica català. S'ofereix a negociar altres fòrmules sempre que permetin triar el castellà com a llengua vehicular. CiU, Esquerra, PSC i Iniciativa li exigeixen que faci marxa enrera i asseguren que la societat catalana NO ho acceptaria. Al Congrès també s'han reunit la presidenta del PP català i el Ministre d'Educació.

Jornada de protestes dels treballadors d'una desena d'hospitals catalans en defensa de la sanitat pública i en contra de les noves retallades que preveuen s'aplicaran en els pressupostos de 2013. Un grup de iaioflautes s'ha sumat a les protestes ocupant l'Hospital Clínic de Barcelona.

L'aigua serà un 25% més cara de mitjana en els municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona a partir del gener. El govern metropolità aprovarà la setmana que vé la pujada del preu de captació i emmagatzematge que haurà de repercutir després cada ajuntament en el rebut. És la tercera pujada en menys d'un any.

La pobresa a Catalunya es cronifica i és cada cop és més severa segons l'informe anual de Càritas Diocesana. 3 de cada 4 famílies ateses ja havia rebut ajuda anteriorment i un 30 % no té cap ingrés.... Els ajuts econòmics i els aliments que reben de l'organització són l'única font de subsistència. Un de cada 3 atesos és menor de 16 anys.

El Barça visita aquesta nit el Còrdova a l'anada dels vuitens de final de la Copa i Tito Vilanova no vol ensurts. El tècnic blaugrana proposa un equip amb molt titulars habituals i Leo Messi també apunta a titular. Davant tindran el Còrdova de Rafa BerJes, que somia en donar la sorpresa.

El Govern català confia que la cimera de demà amb els partits i la comunitat educativa acabi amb una resposta contundent en defensa de la immersió lingüística a l'escola. El portaveu del govern interpreta les concentracions d'anit com un mostra que - davant els plans del ministre Wert, que Francesc Homs defineix com a agressió - s'alçarà el rebuig dels ciutadans de Catalunya.

El conseller Felip Puig tornarà a donar explicacions sobre l'actuació dels mossos d'esquadra a Barcelona el dia en que una noia va perdre un ull. Diferents informacions contradiuen ara el conseller, que va negar que els mossos haguéssin llençat projectils contra els manifestants.

Investigadors de l'Institut de Recerca de la Vall d'Hebron identifiquen dues proteïnes decisives en la propagació del càncer de teixits. Això podria permetre - en un futur, bloquejar aquest càncer que, sobretot, afecta a nens.

La pujada de l'IVA del 8 al 21% fa que molts propietaris d'animals no vacunin o des-parasitin les seves mascotes. Els veterinaris alerten que malalties ja eradicades com la ràbia, podrien tornar a aparèixer.

El Barça viatja demà a Còrdova amb Messi al capdavant, per jugar l'anada dels vuitens de final de la Copa del Rei. L'argentí tindrà l'oportunitat d'augmentar el seu rècord de 86 gols en un any. Tito Vilanova no se'n refia de l'equip andalús i només dóna descans a Iniesta, Valdés i Adriano.

El conseller d'Interior, Felip Puig, tornarà a donar explicacions abans d'aquest dijous, sobre l'actuació dels mossos d'esquadra el 14 de novembre...El conseller s'hi ha vist obligat, després que un seguit d'informacions periodístiques i alguns vídeUs hagin qüestionat la primera compareixença que va fer al Parlament a principis de setmana passada.

CIMERA DE PARTITS

El govern titlla de "reforma encoberta de la Constitució" l'esborrany Wert

Els treballadors de la sanitat es tornen a mobilitzar: tenen por de noves retallades per la reducció del pressupost que ja ha anunciat la Generalitat. Treballadors de l'hospital Parc Taulí de Sabadell ja han acampat al vestíbul, el mateix que van decidir la setmana passada els de l'Hospital de Sant Pau.

El Barça viatja demà a Còrdova per jugar l'anada dels vuitens de final de la Copa del Rei, i Leo Messi NO s'ho perdrà. L'argentí està convocat, igual que Puyol i els joves ÓIER i Tello. En canvi, Iniesta, Valdés i Adriano descansaran.

PREPAREN EL DUEL AL BERNABÉU

Aguirre va guanyar el Madrid al Bernabéu amb el Saragossa