Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

"Catalunya ha començat el camí cap a la transició nacional perquè a Espanya hi ha una involució autonòmica". Aquest ha estat un dels eixos del discurs d'investidura d'Artur Mas. Ha carregat contra l'Estat Espanyol, a qui ha presentat com a principal culpable de les penúries que pateix Catalunya. Mas ha afegit que vol tenir les "estructures d'Estat propi" llestes pel 2014, any del referèndum. Sobre l'acord amb Esquerra, Mas ha dit que està i estarà obert a la resta de forces en aquesta legislatura que ha qualificat d'històrica i trascendental. També ha anunciat una cimera de partits per definir les prioritats per a la recuperació econòmica.

El PSC denuncia el camí cap a la independencia d'Artur Mas i assenyala que CiU no te una majoria parlamentaria sólida. El PP i Ciutadans diuen que Mas és un hostatge d'Esquerra, i Iniciativa i la CUP acusen Mas d'oblidar-se dels sectors més febles que pateixen la crisi.

El Ministre de Justícia es refereix al referèndum pactat per Convergència i Esquerra i assenyala que els alts càrrecs polítics de l'Estat espanyol han de complir la llei. Els nacionalistes responen que si la pressió de l'Estat es fes insoportable podrien avançar la consulta.

Investigadors de la Vall d'Hebron troben un mètode que millora el diagnòstic de càncer de mama i pot evitar la quimioterapia. Un 15% dels tumors no es classifica correctament i això en dificulta el tractament.

El Barça ha comunicat que l'operació de Tito Vilanova ha anat tal com s'havia previst i que es mantenen els terminis de recuperació, amb la qual cosa en 3 o 4 dies podria estar a casa. La UEFA ha tingut paraules per al tècnic blaugrana al sorteig dels vuitens de final de la Champions, on al Barça li ha tocat el Mílan.

Tot a punt al Parlament per que d'aquí a mitja hora comenci el debat d'investidura d'Artur Mas. El candidat i president en funcions hi arriba amb el pacte amb Esquerra sota el braç i amb la seguretat que serà investit a la primera votació.... Però també sap que el govern central mirarà d'impedir com pugui la consulta per la independència....

DEBAT D'INVESTIDURA

Mas, a punt de començar el seu discurs de candidat

TREBALLADORS PÚBLICS

Els sindicats reclamen negociar la retribució de la paga extra de Nadal

Avui també hem conegut els preus el transport públic a l'àrea metropolitana de Barcelona per al 2013, que s'apugen una mica per sobre de l'IPC

ARMES DE CONTRABAN

La Policia intervé un arsenal en bon estat a una casa de El Vendrell

Tito Vilanova l'han operat aquest matí d'un nou tumor a la glàndula pàrotida. A l'hospital de la Vall d'Hebrón de Barcelona

AMB L' ESPERIT DEL BERNABÉU

L'Espanyol vol sortir del descens amb una victòria contra el Deportivo

D'aquí a poc més de dues hores comença el debat d'investidura del nou president de la Generalitat, encara que la votació NO es farà fins demà... Artur Mas té garantida la investidura en primera volta amb els vots de Convergència i Esquerra. Els republicans NO descarten avançar la data del referendum en resposta al que qualifiquen de "pressions" per part del govern espanyol. El Ministre de Justícia recorda que la llei s'ha de complir.

Troben un mètode per millorar el disgnostic del càncer de mama. Un 15% dels tumors més freqüents no es classifica correctament i això en dificulta el tratament. El nou sistema descobert pels investigadors de la Vall d'Hebron podria evitar la quimioteràpia quan NO és imprescindible.

23 pistoles, 16 re-vòlvers, 20 fusells...fins a 242 armes de gran valor històric: tot això és el que ha trobat la policia nacional a casa d'un veí del Vendrell. Les portava il.legament de Suïssa i les venia a fires d'antiquaris. N'obtenia fins a 2 mil euros per cadascuna. L'home i les dues dones que l'ajudaven estan detinguts.

Tito Vilanova l'han operat aquest matí d'un nou tumor a la glàndula pàrotida a l'hospital de la Vall d'Hebrón de Barcelona.

El Barça s'enfrontarà el Mílan de Bojan als vuitens de final de la Lliga de Campions. El partit d'anada es jugarà a San Siro el 20 de de febrer i la tornada, al Camp Nou el dimarts 12 de març, en directe per La 1. Al Reial Madrid li ha tocat el Manchester United.... al Màlaga, el Porto... i al València, el Paris Saint Germain.

Dilluns serà la presa de possessió i dijous ja hi haurà nou govern. A PUNT PER LA INVESTIDURA.

Càncer de mama. NOU MÈTODE DE DIAGNÒSTIC MÉS EFECTIU.

Arsenal històric. TROBEN 242 ARMES AL VENDRELL.

Tito Vilanova, operat. POT MARXAR A CASA EN 3-4 DIES.

Barça-Milan, a vuitens de final. LA UEFA TAMBÉ DÓNA SUPORT VILANOVA.

Aquesta és la imatge del pacte entre CiU i Esquerra, que ha de permetre la governabilitat de Catalunya i que preveu un referèndum pel 2014 i 9 impostos nous... La data de la consulta ha estat el principal escull i el que ha rebut més crítiques i objeccions... Artur Mas ho ha advertit en aquest acte: que hi ha enemics poderosos que actuen sense escrúpuls.

El PP català qualifica l'acord de desafiament, i el PSC diu que CiU i Esquerra privatitzen el dret a decidir. Des de Madrid, Mariano Rajoy afirma que no te sentit anar a un procés de separació i Soraya Saenz de Santamaría alerta que l'Estat te mecanismes legals per frenar les il·legalitats, com la consulta.

Irene Rigau torna a plantar el ministre Wert i no assisteix a la reunió convocada amb les autonomies per reprendre el debat sobre la reforma educativa. Tot indica que el Ministeri està decidit a fer pocs canvis al seu projecte.

Investigadors catalans identifiquen la proteïna que facilita l'entrada de la sida a les cèl·lules. El descobriment és clau en la investigació cap a tractaments que neutralitzin aquest mecanisme i frenin la infecció.

El Barça confirma que Tito Vilanova serà operat demà perquè se li ha estès el càncer del que va ser intervingut ara fa un any. Després, el tècnic blaugrana haurà de fer 6 setmanes de quimioteràpia i radioteràpia i el seu estat físisc determinarà si pot compaginar el tractament amb la banqueta.

Artur Mas i Oriol Junqueras han segellat aquest migdia el pacte d'estabilitat a què van arribar ahir després de tres setmanes de negociacions... Tant un com l'altre han obert l'acord a la resta de partits i al conjunt de la societat. Però també adverteixen de les dificultats que trobarà el procés que preveu la celebració d'una consulta sobiranista al 2014./Doncs el govern central ha criticat amb contundència el pacte CiU-ERC, i ha advertit que l'Estat té molts mecanismes per frenar una consulta que considera il·legal... Pels partits catalans de l'oposició, l'acord és partidista i inestable i el mateix líder d'Unió matisa que encara hi ha serrells pendents./Els dos periodistes d'El Mundo imputats per calúmnies a Artur Mas s'han negat a declarar davant la jutge que investiga la querella presentada pel president de la Generalitat./Demanen que el cas es traslladi a un jutjat de Madrid, és el mateix que demanen per les tres querelles més en les que estan imputats. El rotatiu va publicar que Artur Mas i Jordi Pujol tenen comptes a Suïssa amb diners procedents del Palau de la Música. I que Felip Puig també va rebre comissions. La informació, segons el diari, es basa en un esborrany policial, però la policia, però, ja ha dit que NO el valida./Tito Vilanova ha recaigut del càncer a la glàndula paròtida...El Barça encara no ho ha fet oficial, però ha suspès els actes que tenia previstos. El tècnic ho podria explicar aquesta tarda a la plantilla./Tot i que amb austeritat, l'Espanyol sí que ha fet el brindis de Nadal a l'Estadi de Cornellà-El Prat./Santa Maria del Pi es va rendir, anit, a la música de Carlos Núñez.

Artur Mas i Oriol Junqueras rubriquen "l'acord per a la transició nacional i per garantir l'estabilitat de la legislatura" en un acte solemne. El text preveu els passos a seguir d'aqui al 2014, any en què s'hauria de celebrar el referèndum d'autodeterminació. També inclou un seguit de mesures fiscals, com ara recuperar l'impost de successions, apujar el de transmissions patrimonials o el que paguen les superfícies comercials.

El PP català qualifica l'acord de "desafiament" rupturista i el govern espanyol creu que Artur Mas acumula una errada darrera l'altre. Sáenz de Santamaría recorda, a més, que la consulta NO és legal i que hi ha mecanismes per frenar-la. El PSC creu que Convergència i Esquerra han privatitzat el dret a decidir i el PSOE diu que el pacte només obeeix a interessos partidistes.

A Tito vilanova se li hauria reproduit el tumor a la glàndula paròtida que li van extirpar l'any passat. El Barça encara no ho ha fet oficial però ha suspès el dinar de Nadar amb la premsa i la compareixença de Sandro Rosell.

Cientifics de l'institut de recerca de la sida troben la proteïna que permet al virus entrar al cos, escampar-se i perpetuar-se... El descobriment obre la porta a desenvolupar nous fàrmacs que en bloquegin l'expansió a travès del sistema immunitari. Pot ser també un avenç en la recerca d'una vacuna.

La creadora de Harry Potter, J.K. Rowling, s'estrena amb el públic adult amb el llibre " La vacant imprevista" que avui surt al mercat en català amb 30 mil exemplars, i 300 mil en castellà.....De la versió original en anglès, que descobreix un vessant molt allunyat de Harry Potter, ja se n'han venut més d'un milió.

Mas i Junqueres signen el full de ruta cap a la consulta del 2014. "EL PACTE PER LA LLIBERTAT".

Dures crítiques al pacte . DESAFIAMENT PEL PP, PARTIDISTA PEL PSC.

Recaiguda de Vilanova. EL BARÇA HO ANUNCIARÀ AQUESTA TARDA.

Lluita contra la sida. TROBEN LA PORTA D'ENTRADA AL COS.

Arriba "La vacant imprevista'. ROWLING DEIXA ENRERE HARRY POTTER.

Finalment, el pacte entre CiU i ERC és una realitat. L'han tancat aquesta mateixa tarda, fa molt poca estona, en una reunió a la Generalitat entre Artur Mas i Oriol Junqueras. Al mateix temps, al Parlament, després de tota una jornada d'entrevistes, és fixa el calendari de sessions que han de fer possible que Artur Mas sigui investit, de nou, president de la Generalitat.

PSC, PP, Iniciativa i Ciutadans entren al registre del Parlament la petició per recuperar les comissions d'investigació sobre el finançament del sistema de salut public i de les caixes. Aquestes comissions van quedar aturades la passada legislastura per la convocatòria electoral.

La Generalitat gravarà els dipòsits bancaris amb un nou impost que li permetrà recaptar 500 milions d'euros l'any. ... Ho ha aprovat avui el govern català, que s'avança, així, al govern espanyol, que volia controlar aquest impost.

La N- 2 entre Tordera i Maçanet continua figurant entre els 10 punts amb més accidents de la xarxa viària catalana. Ho recull un estudi del RACC que també constata que ha baixat d'un 4% el risc de patir un accident greu de trànsit a Catalunya.

El Barça s'assegura la continuïtat de la columna vertebral de l'equip: és a dir, de Leo Messi, Xavi Hérnandez i Carles Puyol. L'argentí renova fins el 2018 i els dos catalans fins el 2016. En les properes setmanes, els tres jugadors signaran els nous contractes, que mantenen les clàusules de rescissió.

Intens matí de reunions al Parlament per posar data a la investidura d'Artur Mas.

Oriol Junqueras ha confirmat que li donarà suport en la primera volta, mentre que els grups de l'oposició votaran en contra. Paral·lelament, CiU i Esquerra negocien contrarellotge per tancar aviat un acord d'estabilitat. D'aquí a una estona, la presidenta de la Cambra rebrà Mas al despatx.

Novetats al mapa bancari català. El Banc Sabadell ha tancat avui l'acord per comprar Caixa Penedès, una entitat que des del 2010 formava part de Banc Mare Nostrum...

APARTAMENTS D'EMERGÈNCIA

Els ocuparan famílies desnonades mentre no els atorguin pisos definitius

BARCELONA, AVUI

Cau a Catalunya una xarxa que distribuïa bitllets falsos

QUERELLA D'ESTER QUINTANA

El jutge ordena diligències per aclarir com va perdre l'ull el 14N

Puyol i Xavi es queden al Barça fins el 2016 i Leo Messi fins el 2018: ho ha anunciat el club aquest matí.... Una bona notícia pels barcelonistes, que s'ho han pres com un regal de nadal...

NAVARRO, DEU DIES DE BAIXA

L'escorta blaugrana s'ha trencat el bíceps femoral de la cama dreta

Oriol Junqueras assegura que la investidura d'Artur Mas com a president està garantida. Ho ha dit després d'encetar la ronda de converses amb la presidenta del Parlament..... Núria de Gispert s'entrevista amb tots els candidats abans de convocar el debat d'investidura, que podria celebrar-se aquesta setmana.... CiU es mostra optimista i diu que l'acord pot ser imminent.

El Banc de Sabadell tanca un acord per comprar Caixa del Penedès. Absorveix les 460 oficines i els 2 mil treballadors de l'entitat del Penedès... El Sabadell es converteix així en la quarta entitat catalana i dobla la presència al territori.... Una altre entitat, Catalunya Bank és des d'avui propietat al 100% de l'estat.

Els trams de la Nacional 2 entre Sils i Massanes i entre Tordera i Maçanet tornen a estar entre els 10 punts de la xarxa viària catalana on hi ha més risc de patir un accident. Segons un estudi del RACC, la Nacional 260 a Martinet és un altre dels punts negres. Amb tot, el risc de patir un accident de trànsit a catalunya ha baixat un 4% en tres anys.

Lluç fresc a preu de fa 15 anys; marisc i peix congelat com el pagavem en fa 5.... Són una bona opció per aquest Nadal, perquè a més d'estar be de preu, el gremi de peixaters ha decidit NO repercutir l'increment de l'IVA. La fruita i la verdura es mantenen i són una bona manera de compensar els excessos d'uns àpats que poden duplicar les calories d'un dinar normal.

El Barça s'assegura la continuïtat de Leo Messi, Xavi Hérnandez i Carles Puyol. L'argentí renova fins el 2018 i els dos catalans fins el 2016. En les properes setmanes, els tres jugadors signaran els seus contractes nous.

ERC garanteix la investidura de Mas i el debat podria ser aquesta setmana. L'ACORD ÉS A PROP.

Catalunya Banc, del FROB. EL SABADELL COMPRA CAIXA PENEDÈS.

Baixa el risc d'accident. LA N-II A GIRONA, ENTRE LES MÉS PERILLOSES.

Peix i marisc, una bona aposta. ELS PEIXATERS NO APUGEN L'IVA.

Triplet de renovacions. MESSI, FINS EL 2018. XAVI I PUYOL, FINS EL 2016.

Amb frases com: "El Futur serà nostre", Núria de Gispert - reelegida presidenta del Parlament, - ha obert la desena Legislatura. El to de la presidenta - pel PSC i PP, partidista - ha molestat Pere Navarro i Alícia Sànchez Camacho; que haurien preferit un discurs, diuen, més institucional. El tema més polític, però, continua sent el pacte que ha de permetre la governabilitat a Catalunya.

CiU i ERC coincideixen en reivindicar un pacte que garanteixi estabilitat política. El PSC adverteix que el proper executiu no serà un govern fort, i el PP veu Artur Mas com a hostatge d'Esquerra Republicana.

Mariano Rajoy ofereix diàleg a Artur Mas perquè, diu, que Catalunya no s'ha d'equivocar en la prioritat, que és lluitar contra la crisi. El president del govern espanyol assegura que els ciutadans no perdonaran que els portin per camins d'incertesa.

El Banc Santander aprova l'absorció de les seves filials Banesto i Banif. Aquesta operació comportarà el tancament de 700 oficines bancàries i reduccions de plantilla.

Els jugadors del Barça no volen llançar les campanes al vol tot i que molts ja els donen per campions de lliga al mes de desembre. És el missatge que ha enviat avui el capità Carles Puyol després de golejar l'Atletic de Madrid i situar-se amb 9 punts d'avantatge sobre els matalassers i 13 sobre el Reial Madrid.

Com era previst, la demo-cristiana Núria de Gispert ha estat elegida Presidenta del Parlament de la desena legislatura..... Hi han votat a favor CiU, ERC i d'alguns diputats del PP. L'acord entre els grups ha permès constituïr també una Mesa més plural que mai.... L'atenció, però, continua centrada en les negociacions entre nacionalistes i republicans...

Pendents del què acabi passant amb el pacte d'estabilitat parlamentària entre Esquerra i Convergència, avui els grups ja n'han fet les primeres valoracions, una vegada constituït el Parlament.

les entitats socials del Tercer Sector asseguren que les administracions els deuen 640 milions d'euros...

El Barça ha fet una passa de gegant per reconquerir la Lliga amb la golejada a l'Atlètic de Madrid, combinada amb la punxada del Madrid contra l'Espanyol.... Amb 9 punts sobre els matelassers i 13 sobre el Madrid, al Barça ningú dóna la Lliga per guanyada.

El Madrid va empatar amb l'Espanyol i perd dos punts.... Amb Aguirre a la banqueta, l'espanyol fa 3 partits que puntúa. Al Bernabéu els blancs-i-blaus van rescatar un punt gràcies a dos homes: Sergio Garcia i Kiko Casilla.

BARCELONA, AQUEST MATÍ

Kilian Jornet presenta la seva pel·lícula "A fine line"

Núria de Gispert crida els diputats a estar en sintonia amb el poble en el seu primer discurs després de ser reelegida presidenta del Parlament.... L'han votada 79 diputats, 52 s'han abstingut i hi ha hagut tres vots nuls. Estarà al capdavant d'una mesa molt plural amb representants de CiU, Esquerra, PSC, PP i Iniciativa .... Els socialistes ja han qualificat aquest discurs de "frontista".

Mariano Rajoy ofereix diàleg a Artur Mas. Diu que ni als catalans ni als espanyols els convénen polítiques que generin divisió i inestabilitat.... El President del Govern adverteix CIU que els ciutadans no perdonarien els qui els portin per camins incerts que NO van enlloc.

El Banc de Santander absorveix Banesto y Banif, dos entitats que ja formaven part del grup. Amb l'operació espera obtenir uns beneficis de 520 milions d'euros gràcies al tancament de 700 oficines i la integració dels serveis centrals. Hi haurà reducció de plantilla: no se sap a quants treballadoss afectarà, però es farà amb re-colocacions i baixes incentivades.

210 euros. És el que gastarà de mitjana cada català en menjar aquest Nadal: és la meitat del pressupost de les famílies per aquestes festes. Enguany comprarem menys quantitat, més barat i més tard. De fet, es preveu que el consum baixi un 6%. Les associacions de consumidors recomanen comparar preus i no esperar a l'últim moment.

El Barça fa un pas de gegant per reconquerir la Lliga després de golejar l'Atlètic de Madrid. Els blaugrana ja són a 9 punts dels matalassers i a 13 del Reial Madrid, que va empatar amb l'Espanyol...Tot i que només s'han disputat 16 jornades, alguns creuen que la Lliga ja està sentenciada.