Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Treballadors acomiadats de l'empresa de detectius MÉTODO 3 podrien ser al darrera de les filtracions sobre espionatge i seguiment a polítics. La policia ho està investigant. Mentre, el portaveu del govern suggereix que l'esclat d'aquest afer podria estar relacionat amb posar entrebancs al procés sobiranista.

L'alcalde de Sant Hilari Sacalm i president del consell comarcal de la Selva, detingut per presumpta corrupció, declararà demà a Lugo. Membres del Consell Comarcal defensen la netedat en la gestió d'aquest ens.

L'hospital Clínic de Barcelona presenta una nova tècnica de diàlisi que augmenta la tolerància al tractament i disminueix els efectes secundaris en els pacients. La nova tècnica també fa disminuir la mortalitat entre els malalts de ronyò.

Un centenar de treballadors es quedaran a l'atur pel tancament de la fàbrica de la mítica marca de motos DERBI, a Martorelles... Mentrestant, l'empresa Rabasa, amb un nét del fundador de DERBI al capdavant, comença a destacar en la fabricació de bicicletes urbanes.

El Barça juga demà a Granada sense Xavi ni Villa, tot i que l'asturià ja ha sortit de l'hospital. Els blaugrana volen mantenir l'avantatge al capdavant de la lliga abans de pensar en el duel amb el Mílan a la Champions... L'Espanyol ha sancionat economicament Wakaso i l'ha apartat de l'equip per tornar 2 dies tard.

PRESUMPTE ESPIONATGE

La policia té nombrosos expedients amb informació sensible de polítics

El ministeri de l'Interior té desenes d'expedients i informes de l'agència de detectius Método 3. La presumpta trama d'espionatge destapada arran la conversa entre Alícia Sánchez Camacho i l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola sembla, doncs, que té un abast més gran, però de moment ningú admet haver gravat aquesta conversa.

El conseller català, Francesc Homs, insinua que les informacions sobre presumptes casos de corrupció podrien estar relacionades amb el procés sobiranista... Afirmació per la què la vicepresidenta del govern, Soraya Sáenz de Santamaría, l'ha reprès. Mentre, el líder socialista català és taxatiu: si algú ha espiat, ha de dimitir.

FAURIA DECLARARÀ DEMÀ

L'alcalde de Sant Hilari rep el suport de l'Ajuntament i del Consell Comarcal

TANCAMENT DE LA DERBI

L'ERO afecta 120 treballadors de la fàbrica de Martorelles

UNA BOMBOLLA, UNA IL·LUSIÓ

Centenars d'escolars fan gestos solidaris en el Dia del Nen amb Càncer

El Barça visita demà el Granada a la Lliga amb les baixes de Xavi i Villa, que ja té l'alta de l'hospital, però és baixa per al partit. Els blaugrana volen guanyar fora de casa després d'una derrota i un empat en les dues últimes sortides.

S'ENTRENARÀ EN SOLITARI

Wakaso, sancionat per arribar dos dies tard de la Copa d'Àfrica

AL TALL DIU ADÉU A BARCELONA

El grup valencià deixa els escenaris i va fer un últim concert a l'Auditori

La policia nacional analitza desenes d'informes, gravacions i tota mena de material de l'agència de detectius Método 3. Antics teballadors de l'empresa els haurien lliurat després que els acomiadessin....Als documents sembla que hi ha informació sobre polítics i empresaris catalans. El Fiscal en cap de Catalunya no descarta obrir una investigació.

Derbi tanca la planta de Martorelles i deixa sense feina un centenar de treballadors. Mentrestant, Rabasa, fundada per la mateixa família, viu una nova joventut gràcies a la fabricació artesana de bicicletes destinades als ciclistes urbans.

Una nova tècnica de diàlisi que s'ha desenvolupat a l'Hospital Clínic de Barcelona redueix en un 30 per cent la mortalitat dels malalts que se sotmeten a aquest tractament. D'aquí 10 anys es podria aplicar a tots els hospitals catalans.

Entrar al Parc Güell costarà entre 7 i 8 euros a partir de l'octubre. Serà gratuït pels veïns de la zona, les escoles properes i pels qui s'inscriguin al registre de visitants. Cada hora podran visitar la zona monumental 900 persones com a màxim.

El Barça visita demà el Granada sense Xavi ni Villa, que avui surt de l'Hospital però es queda a Barcelona. L'objectiu dels blaugrana és trencar la ratxa de 2 partits de Lliga sense guanyar fora de casa i mantenir l'avantatge al capdavant de la competició.

Al final de l'informatiu us explicarem com es podrà seguir des de Catalunya el pas de l'asteroide que aquesta nit veurem des de la Terra. Un fenòmen que es desvincula de la caiguda aquest matí a Rússia d'un meteorit que ha provocat més de mig miler de ferits.

La policia analitza desenes de documents sobre polítics i empresaris catalans. PRESUMPTE ESPIONATGE.

Tanca Derbi de Martorelles. RABASA ES REINVENTA.

Diàlisi que neteja millor la sang. REDUEIX LA MORTALITAT UN 30%.

Costarà entre 7 i 8 euros. ES PAGARÀ PER ENTRAR AL PARC GÜELL.

Sense Villa ni Xavi. EL BARÇA VISITA DEMÀ EL GRANADA.

El govern català es planteja tornar a retallar el sou dels funcionaris. Segons que ha comunicat als sindicats, la retallada equivaldria a una paga extra. No hi haurà, però, assegura la conselleria, comiats massius, però sí unes mil places, corresponents a jubilacions, que quedaran amortitzades. Els sindicats de la funció pública no estan d'acord amb aquests plans, volen que, si hi ha noves retallades es discuteixin al Parlament.

La policia ha iniciat la investigació pel presumpte espionatge a Alícia Sánchez Camacho. La detectiu que alguns mitjans citen com a responsable d'aquest espionatge ho nega de forma rotunda.

Detingut l'alcalde de Sant Hilari Sacalm per presumpta relació amb una xarxa de suborns en l'adjudicació de serveis públics. Agents de l'agencia tributaria i del servei duaner han registrat dos organismes de la Diputació de Girona i el Consell comarcal de la Selva.

Manuel Bustos - imputat en l'operació Mercuri - renuncia a l'alcaldia de Sabadell. Bustos, a qui l'oposició amenaçava amb una moció de censura, reafirma la seva innocència i diu que marxa pel bé de la ciutat.

David Villa és baixa pel partit de dissabte a Granada perquè torna a estar ingressat a l'hospital a causa del còlic nefrític que va patir dilluns. Mentrestant, el Barça s'ha entrenat aquest matí, amb el camerunès Song ja recuperat.

Manuel Bustos deixa l'alcaldia de Sabadell, una setmana després de tornar-hi. Ho ha anunciat aquest matí, tot assegurant que ho fa pel bé de la ciutat. Imputat en el cas mercuri per presumpte tràfic d'influències i malversació de fons públics, Bustos ha reiterat, una vegada més, la seva innocència i la del seu equip, i ha dit que continuarà treballant com a regidor. L'oposició, en canvi, li demana que plegui del tot, mentre que el PSC l'apartarà de la direcció del partit./La policia té indicis que la gravació del dinar entre Alícia Sánchez Camacho i l'ex-parella de Jordi Pujol Ferrussola no és un fet aïllat. Per això, investiga si hi ha una trama d'escoltes il·legals a polítics i empresaris que tindrien com a epicentre el restaurant La Camarga de Barcelona./La Generalitat podria tornar a rebaixar el sou als funcionaris. Es parla d'entre un 5 i un 7%, que és l'equivalent a una paga extra./Per segon any, més de 64.000 alumnes catalans han començat les proves externes d'avaluació de 4t d'ESO./Al Barça avui Adriano ha dit que vol renovar aviat i ha lamentat la baixa de Villa per jugar a Granada. L'asturià torna a estar ingressat pel còlic nefrític que encara arrossega./Abans d'acabar, us volem ensenyar una exposició de fotografies i retocs de Photoshop que busquen transmetre anhels, pors i obsessions. Es pot veure a l'Institut d'Estudis Ilerdencs, fins al 28 de febrer. És el món que retrata la fotògrafa Lídia Vives

Manuel Bustos deixa l'alcaldia de Sabadell. Més de dos mesos després de la seva imputació al cas Mercuri, Bustos manté que és innocent i diu que s'en va per la lentitud de la justicia i pel bloqueig de l'oposició a l'Ajuntament.

Aquest matí la Guàrdia Civil ha detingut l'alcalde de Sant Hilari Sacalm per presumpta vinculació al cas Pokemon, que investiga una trama de suborns entre polítics i empresaris centrada a Galícia.

La policia investiga l'existència d'una possible trama d'escoltes il.·legals a polítics i empresaris catalans. Tindria com a un dels epicentres el restaurant on es va espiar el dinar de la presidenta del PP català amb l'ex parella de Jordi Pujol Ferrussola, que precisament avui ha demanat protecció.

El Govern comunica als funcionaris que farà una retallada en despesa de personal similar a la de l'any passat, que va ser de 740 milions d'euros. Els sindicats avancen que podrien perdre una paga extraòrdinaria. Mentre negociaven amb el govern, col·lectius de funcionaris han tallat la Via Laietana més de dues hores.

Més de 64 mil estudiants catalans de quart de secundària posen a prova els seus coneixements als exàmens d'avaluació de nivell. Avui s'han examinat de matemàtiques i de català amb un text del "Quadern gris" de Josep Pla

David Villa torna a estar ingressat a l'hospital perquè encara té dolor pel còlic nefrític que pateix. És baixa definitiva per al partit de dissabte a Granada. Mentrestant, l'equip s'ha entrenat aquest matí, amb Song ja recuperat.

Insisteix en la seva innocència i critica la lentitud de la justícia en el cas Mercuri. BUSTOS DEIXA L'ALCALDIA.

Trama d'escoltes il·legals a Catalunya. INVESTIGACIÓ POLICIAL.

Els funcionaris podrien perdre una paga extra. MÉS RETALLADES.

Prova de nivell als alumnes de quart d'ESO. DIA D'EXÀMEN.

Pateix dolor i és baixa per Granada. VILLA INGRESSAT NOVAMENT.

La corrupció, i les seves derivades, com l'espionatge i la gravació de converses, han centrat part del debat al Parlament de Catalunya. Hi ha hagut tota mena d'arguments: Artur Mas reclamava responsabilitat a tots els partits... Iniciativa li lliurava un seguit de propostes anticorrupció... Esquerra deia que cal fer net per la Catalunya que vé... I en el terreny dels fets, la líder del PP ha presentat una denuncia per presumpte espionatge i el diputat socialista Zaragoza afirma que no va fer espiar ningú.

Els veïns del barri de Sants estan indignats per les obres de cobertura de les vies de l'AVE. Denuncien que el projecte s'ha modificat per manca de pressupost i que, on hi havia d'anar una zona verda, ara queda un calaix de formigó.

Les obres de la Nacional 2 a Girona - que porten anys aturades - es podrien reprendre aviat. Foment anuncia la licitació del tram entre Maçanet i Sils i el desdoblament de la via entre Medinyà i Orriols.

Un jutjat de Mataró condemna Bankia a tornar tots els diners que una parella de jubilats va invertir en preferents. Considera que l'entitat va forçar la signatura malgrat que l'home patia alzheimer i que el matrimoni no havia passat el test d'idoneïtat per aquest tipus de producte bancari.

I el Barça ha tornat als entrenaments, sense David Villa. L'asturià encara no s'ha recuperat del còlic nefrític i és dubte pel partit de dissabte a Granada. Els blaugrana també pensen en la Champions i Cesc creu que el duel contra el Mílan és clau per arribar a la final.

El cas de les escoltes il·legals s'ha colat avui als debats parlamentaris. El president Mas ha instat la líder del PP català, Alícia Sànchez Camacho a anar als tribunals....

La presidenta del PP, Alícia Sánchez-Camacho, denunciarà l'empresa "Método 3", que suposadament va espiar amb micròfons ocults una trobada entre la líder popular i Victòria Álvarez, l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola. Camacho presentarà, ha dit, dues denúncies

Novetats en les obres de millora a la Nacional dos, a Girona.....Al Maig es licitaran els treballs per desdoblar-la entre Maçanet i Sils

La Guàrdia Civil ha detingut a l'aeroport d'El Prat 124 persones el 2012, la majoria per tràfic de drogues

El Barça ja ha tornat a entrenar després de dos dies de festa. Villa continua de baixa i no ha participat a la sessió. L'Espanyol, de la seva banda, ja prepara el partit de diumenge contra el Betis.

I en bàsquet, el campió de Copa, el Barça Regal, ja pensa en aconseguir el més aviat possible el bitllet pels quarts de final de l'Eurolliga.

Avui ha començat a Madrid la fira d'art contemporani ARCO, amb la participació de més de dos mil artistes i dues-centes galeries, una desena de les quals són catalanes

PRESUMPTE ESPIONATGE

José Zaragoza nega haver encarregat les escoltes a Alicia Sánchez-Camacho

El diputat del PSC, José Zaragoza, nega haver contractat l'empresa Método 3 per espiar, tal i com han afirmen els diaris El peridoco i el mundo. Assegura que el document publicat per l'últim és fals. Zaragoza reconeix, però , que quan era secretari d'organització va contractar en 4 ocasions empreses del mateix grup per garantir la seguretat a la seu del Partit.

Control al Govern

LES ESCOLTES ES COLEN AL DEBAT

És el que li demanava Artur Mas al Parlament, en referència a la conversa que hauria mantingut amb l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola en un dinar. La presidenta del PP anuncia que presentarà una llei al Parlament català perquè els partits polítics facin públics els seus comptes i les persones imputades hagin de deixar els càrrecs de manera inmediata.

Sabien que patia Alzehimer

BANKIA HA DE TORNAR TOTS ELS DINERS

Bankia haurà de tornar tots els diners que un matrimoni de jubilats de Mataró va invertir en preferents. Un jutjat de Mataró afirma que els resposables de l'oficina van forçar la signatura tot i saber que l'home patia Alzehimer i no havien passat les proves d'idoneÏtat per aquest tipus d'inversions.

Rebaixa pels camions a l'AP-7

MENTRE NO ES DESDOBLI LA N-II

El ministeri de Foment estudia la possibilitat de reduir el peatge de l'AP-7 als camions com a mesura transitòria mentre no sigui una realitat el desdoblament a la Nacional 2. També anuncia que al maig es licitarà el tram entre Medinyà i Orriols

Villa no s'entrena

HA PASSAT MALA NIT I ÉS DUBTE PER GRANADA

David Villa és el gran absent en la tornada del Barça als entrenaments. L'asturià ha passat mala nit a causa del còlic nefrític que va patir dilluns i ara mateix és dubte per al partit de dissabte a Granada. Aquesta nit se la juga el Reial Madrid, que rep el Manchester United a la Champions.

PRESUMPTE ESPIONATGE

José Zaragoza nega haver encarregat les escoltes a Alicia Sánchez-Camacho

Control al Govern

LES ESCOLTES ES COLEN AL DEBAT

Sabien que patia Alzehimer

BANKIA HA DE TORNAR TOTS ELS DINERS

Rebaixa pels camions a l'AP-7

MENTRE NO ES DESDOBLI LA N-II

Villa no s'entrena

HA PASSAT MALA NIT I ÉS DUBTE PER GRANADA

La Dació en Pagament, és a dir, que el deute de la hipoteca quedi pagat amb la donació de l'habitatge; es debatrà finalment al Congrés dels Diputats. La Iniciativa Legislativa Popular prosperarà gràcies a un canvi inesperat de posicionament del PP; després d'una intensa campanya de la Plataforam d'Afectats per la Hipoteca.

El Congrés aprovarà tramitar que les "curses de braus" siguin declarades Bé d'Interès Cultural... El PP diu que defensa la llibertat dels ciutadans per anar als toros. Convergència els acusa de voler invalidar les competències del Parlament de Catalunya, que les va prohibir.

Mariano Rajoy es mostra convençut que Catalunya no sortirà d'Espanya perquè, diu, així ho vol la majoria de catalans. El govern de la Generalitat, mentrestant, proposa un pacte nacional pel dret a decidir i fa una crida al PSC perquè s'hi sumi.

El diputat del PSC, José Zaragoza, nega haver encarregat espiar una trobada d'Alícia Sánchez Camacho amb l'ex-companya sentimental de Jordi Pujol Ferrusola. Zaragoza ha posat el tema en mans del seus advocats.

David Villa ha rebut l'alta mèdica i ha sortit de l'hospital on ha passat la nit ingressat a causa d'un còlic nefrític. El davanter del Barça s'incorporarà demà als entrenaments, però continua sent dubte pel partit de dissabte a Granada.

Mariano Rajoy està convençut que Catalunya continuarà formant part d'Espanya. Ho ha dit en un seminari organitzat per The Economist, on també ha assegurat que la majoria de catalans vol continuar amb el model actual. El president del govern es mostra obert al diàleg, però diu que no se li pot demanar que incompleixi la llei.

De la seva banda el govern català oferirà a la resta de partits un pacte pel Dret a Decidir. Avui ja ha creat el consell per a la Transició Nacional, un organisme que l'assessorarà en el procés sobiranista. El portaveu de l'executiu també ha contestat l'afirmació de Mariano Rajoy i li ha dit que, si té tan clar que els catalans volen quedar-se dins d'Espanya, que faciliti la consulta.

Novetats en el cas d 'espionatge a l'ex-novia del fill gran de Jordi Pujol. Segons pública avui el diari El Mundo, darrera de les escoltes hi hauria el diputat socialista José Zaragoza, número dos del PSC quan es van produir les grabacions. Zaragoza, en un comunicat ho nega....

Pel que fa a la presumpta trama de corrupció a l'ajuntament de Sabadell, coneguda com a cas Mercuri, avui el jutge ha demanat al Tribunal Superior de Justícia la imputació del diputat del PSC, Daniel Fernández, per un presumpte delicte de tràfic d'influencies. Segons la investigació, Fernández hauria intervingut en la contractació d'una tècnica de l'ajuntament de Montcada i Reixac. Per aquesta peça separada del cas estan imputats, entre altres, l'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, i l'alcaldessa de Montcada, Maria Elena Pérez.

Els jugadors del Barça gaudeixen avui del segon dia seguit de descans, malgrat que alguns d'ells sí que s'han deixat veure. És el cas d'Andrés Iniesta, que anit va ser escollit millor esportista de l'any a la Gala del Mundo Deportivo.

El Sónar, el Festival Internacional de Música Avançada i Art Mutimèidia, creix, i es traslladarà a la Fira de Barcelona, a Montjuïc.

Mariano Rajoy afirma que Catalunya seguirà dins d'Espanya en el marc de l'actual Constitució. En un acte organtizat pel setmanari The Economist ha dit que ara no és el moment de plantejar una reforma de la Carta Magna i s'ha mostrat convençut que la majoria de catalans volen seguir dins d'Espanya.

L'ex número 2 del PSC, el diputat José Zaragoza, diu que les infomacions del Mundo que l'acusen d'haver encarregat la gravació del dinar de la presidenta del PP català amb l'ex parella de Jordi Pujol Ferrussola, no s'ajusten a la realitat. El fiscal en cap de Catalunya entén que Alicia Sánchez Camacho no presentés denuncia perquè la informació era poc concreta.

El Congrés decideix aquesta tarda si accepta la Iniciativa Legislativa Popular de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca que promou la dació en pagament i el lloguer social. També es votarà la proposta per convertir les curses de braus en bé d'interès cultural. Una decisió que podria fer tornar els toros a Catalunya.

Andrés Iniesta va ser escollit ahir millor esportista de l'any a la Gala del Mundo Deportivo. El migcampista blaugrana passa per un gran moment i és un dels artífex dels resultats del Barça i de la selecció. Mentrestant, David Villa segueix ingressat a l'Hospital de Barcelona a causa d'un còlic nefrític.

El president diu que Catalunya seguirà dins d'Espanya en el marc de la Constitució. RAJOY AL FORUM THE ECONOMIST.

José Zaragoza ho nega. FISCALÍA ENTÉN QUE CAMACHO NO DENUNCIÉS.

Iniciatives populars al Congrés. SOBRE LA DACIÓ EN PAGAMENT I ELS TOROS.

L'any d'Iniesta. ESCOLLIT MILLOR ESPORTISTA ESPANYOL.

Dimarts de Carnaval. SITGES ES PREPARA PEL GRAN DIA.