Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Benet XVI renuncia al pontificat. Ho ha anunciat ell mateix durant un acte al Vaticà. El Papa assegura que no té forces per continuar a causa de l'edat i que ha prés la decisió pel bé de l'Esglesia i després d'un ampli procés de reflexió. La renuncia serà efectiva el 28 de febrer i el cònclave per escullir el seu successor , els primers dies de març. Benet XVI va visitar Barcelona ara fa dos anys quan va consagrar la Sagrada familiia com a basílica.

La presidenta del PP català es querellarà contra les persones que haurien ordenat espiar la trobada que va mantenir fa més de dos anys amb l'ex parella de Jordi Pujol Ferrussola. Durant un dinar li hauria explicat presumptes delictes del fill de l'ex president. Des del PSC neguen estar al darrera d'aquest espionatge, com afirma el diari El Mundo.

Prop d'un 14 per cent dels catalans que tenen feina està en risc de pobresa. La precarització del mercat laboral i les retallades en els serveis socials estan al darrera d'aquesta realitat. En el cas dels aturats, el risc de probresa s'incrementa fins al 30 per cent.

Un nou fàrmac elaborat per un equip d'investigadors de la Vall d'Hebron de Barcelona ha aconseguit frenar els tumors en alguns malalts de càncer. El nou medicament permet que el cos absorveixi una molècula que fins ara no acceptava.

Compaginar les classes de primària amb estudis de múscia facilita l'aprenetatge en general. És la conclusió de la tesi doctoral d'una professora de la Universitat Autònoma, que ha comparat els coneixements de grups d'alunmes que en fan amb d'altres que no. Conclou que la música desenvolupa la constància, la disciplina de l'esforç, la capacitat d'observació i el treball en grup.

El Barça es proclama campió de la Copa del Rei a Vitòria malgrat que no hi arribava com a favorit. Eliminant els rivals més durs i basant-se en el grup i no en les individualitats, els blaugrana es van alçar amb la seva tercera Copa en els últims 4 anys.

Deixarà el pontificat el dia 28 perquè no té forces per continuar. BENET XVI RENUNCIA.

Acusacions d'espionatge. EL PP ES QUERELLARÀ I EL PSC HO NEGA.

La feina no és una garantia. UN 14% DELS OCUPATS EN RISC DE POBRESA.

Frena l'evolució dels tumors. UN FÀRMAC ELABORAT A LA VALL D'HEBRON.

La música i l'aprenentatge. FER-NE DES DE PRIMÀRIA EL FOMENTA.

Campions contrapronòstic. EL BARÇA GUANYA LA COPA A VITÒRIA.

El Fiscal en Cap de Catalunya proposa que els partits polítics facin publiques les donacions amb les que es financien, o que hi hagi una normativa clara sobre els concursos per les adjudicacions publiques. Son algunes de les mesures per lluitar contras la corrupcio que segons Martín Rodríguez Sol seria bo 'posar en practica a mes a mes d'habilitar jutjats dedicats, exclusivament, a perseguir el frau.

Alicia Sanchez Camacho proposa que tots els polítics facin publiques, tal i com a fet Rajoy, les declaracions de renda i de patrimoni. Desde Convergencia, Josep Rull proposa que els polítics, relacionats amb casos de corrupcio, es retirin quan hi hagi una acusacio formal, el que no seria el cas d'Oriol Pujol amb les ITV. En canvi Oriol Junqueras ha dit que fora bo que Pujol s'aparti, tot i el risc de ser injust.

La directora catalana Isabel Coixet presenta avui al festival de Berlín la seva ultima pel·lícula, sobre una parella, interpretada per Javier Camara i Candela Peña, que viuen en una Espanya empobrida en una crisi que s'allarga fins el 2017. Una critica, segons la directora, a com la perdua del benestar acaba afectant a la vida intima de tots.

2.200 atletes omplen els carrers de Badalona en la BDN Running, Memorial Luis Condon, una cursa solidaria contra el cancer. Cada participant paga un euro i en aquesta segona edició hem vist molts corredors amb les seves disfresses de carnaval.

El ministre d'economia,Luis de Guindos, clausura hores la 17ª trobada d'economia a S'agarò, on aquest mati s'ha parlat de les formules per a les empreses per sortir de la crisi. El president del Cercle d'Economia, Josep Pique ha apuntat que no creu que Espanya aconsegueixi sortir-ne fins al 2016 o 17 i parla, per tant, d'una decada perduda.

L'abundant neu caiguda omple les pistes d'esqui. A Massella reben avui una xifra record de visitants. Es mante, aixo si, la pre-alerta per risc d'allaus al Pirineu Occidental i s'han hagut de tallar dues carrerteres i en altres tres es obligatori circular-hi amb cadenes.

Arrenca avui...,i s'allargara tota la setmana, l'anomenat Banc Farmacèutic. L'iniciativa, que es du a terme a mes de 200 farmacies de cinc ciutats catalanes i d'altres europees, recull medicaments basics, de primera necessitat, per fer-les arribar a diverses entitats socials.

Avui hem vist els preparatius de darrera hora per aconsseguir les millors disfresses pel Carnestoltes, en un dia en que els comerciants de productes de carnaval arriben a vendre el 75 per cent del material de tota la campanya. A les botigues es busca la originalitat, la sorpresa i tambe la insinuacio.

El Barça ja prepara el partit de dema amb el Getafe. Un enfrontament que es jugara a les 12 del migdia: horari poc habitual pels blaugrana que han canviat la seva rutina i es concentraran avui mateix. La plantilla esta practicament al complet i nomes en destaca la baixa de Xavi Hernandez.

El govern central prepara un recurs d'inconstitucionalitat contra la Declaració de Sobirania. Soraya Sáenz de Santamaría ha explicat que els advocats de l'Estat han trobat elements de la declaració que vulneren la Constitució. La reacció desde Catalunya ha estat immediat. El President de la Generalitat nega que la Constitució pugui prevaler sobre la voluntat d'un poble. Pel conseller Homs, si es va contra les decisions d'un Parlament, no hi ha democràcia.

Els sindicats consideren intolerables les declaracions del president de la CEOE sobre l'atur i els funcionaris, i reclamen que rectifiqui. Joan Rosell va dir que no es creia la xifra de 6 milions d'aturats; i que, a alguns treballadors públics caldria enviar-los a casa per estalviar telèfon i paper.

Els delictes contra les persones -com ara agressions sexuals o assassinats - han baixat un 10% en el darrer any. Per contra, han pujat els delictes contra el patrimoni. Així, els robatoris amb violència han augmentat d'un 7%.

Un lloc on viure, a canvi de classes d'anglès o per fer-hi de masover... Són opcions per alguns joves que es volen emmancipar. La crisi fa forta la imaginació a l'hora d'accedir a un habitatge sense haver de pagar lloguer.

El Barça Regal jugarà demà les semifinals de la Copa del Rei contra el Caja Laboral. Els blaugrana es van imposar per 108 a 111 al Madrid en un clàssic ple d'emoció que es va resoldre amb 2 pròrrogues. Avui, han fet jornada de recuperació.

L'Advocacia de l'Estat veu arguments per recórrer el text davant del Constitucional. DECLARACIÓ DE SOBIRANIA.

El govern espanyol prepara el recurs d'inconsti-tu-cionalitat contra la declaració del Parlament, que defineix Catalunya com a subjecte polític i jurídic sobirà. Com a tràmit previ, però, demanarà al Consell d'Estat l'informe preceptiu. Ho ha anunciat fa una estona la vicepresendenta Sáenz de Santamaria. En resposta, el president de la Generalitat adverteix que res ni ningú pot anar contra del dret a decidir dels pobles.

També han dit la seva els partits catalans. Mentre el PSC diu que ja va advertir que això passaria, Iniciativa i Esquerra Republicana asseguren que el dret a decidir cap dins la Constitució i que la postura del govern central va contra la democràcia.

Balanç de delictes. AUGMENTEN UN 7% ELS ROBATORIS VIOLENTS.

L'any passat a Catalunya hi va haver gairebé un 7% més de robatoris amb violència a domicilis... Són les dades que avui ha fet públiques el departament d'interior. I és a les comarques de Girona on aquest tipus de delictes han crescut més, un 86% respecte al 2011, per aixó el departament ja ha activat un pla especial. L'informe constata que, globalment, el nombre de delictes puja un dos i mig per cent, però en canvi les faltes baixen un tres per cent. Baixen, per exemple, els robatoris a comerços, però augmenten un 20 per cent les estrabades.

Noves tarifes de l'AVE. DES D'AVUI BAIXEN UN 11%.

I des d'avui viatjar en AVE és una mica més barat. Amb els nous preus, la tarifa general baixa un onze per cent. Però algunes promocions poden arribar a descomptes de fins a un 70 per cent. Des de l'estació de Sants ens en dona més detalls l'Helena Villar.

Independitzar-se en temps de crisi. ALTERNATIVES PER ACONSEGUIR HABITATGE.

Espectacle a la Copa. EL BARÇA GUANYA 108-111 AL MADRID.

El Barça Regal jugarà dissabte contra el Caja Laboral les semifinals de la Copa del Rei de bàsquet. Els de Xavi Pascual van derrotar anit el Reial Madrid en un duel èpic després de dues pròrrogues. Amb Navarro tocat, Mickeal i Tomic van ser decisius en el triomf blaugrana.

I el Barça de futbol tornarà demà als entrenaments per preparar el partit de diumenge amb el Getafe. Un partit que es jugarà a les 12 del migdia i que cambiarà la rutina dels jugadors. Mentrestant, el president del Barça diu que hi ha un jugador del Madrid que li agrada.

I amb els carnavals de Tarragona ens acomiadem avui.

Ho fem amb la visita que aquest matí el Rei i la Reina del carnestoltes han fet a les escoles de la ciutat. Tots dos han desitjat als nens que gaudeixin d'aquests dies, que no pensin en els problemes perquè després, diuen, tot tornarà a ser com cal.

El Govern de l'Estat portarà al Tribunal Constitucional la declaració de sobirania aprovada al Parlament de Catalunya. Segons l'informe de l'advocacia de l'Estat, declarar Catalunya com a subjecte polític vulnera diferents articles de la Constitució, entre ells l'article 1.2 que diu que la sobirania resideix en el poble espanyol.

Els robatoris amb violència van pujar l'any passat prop d'un 7% a Catalunya. A les comarques de Girona l'increment arriba fins el 86 per cent, amb tot, les agressions a les persones baixen un 10 %, al conjunt del territori. Els furts i els robatoris al carrer augmenten.

Entren en vigor les noves tarifes de l'AVE que reduiexen els preus dels bitllets que són un 11 per cent més barats de mitjana i que inclouen descomptes puntuals de fins al 70 per cent. L'objectiu és incrementar l'ocupació del trens d'alta velociatat ,que ara, està entre els 40 i el 60 per cent.

Vivenda a canvi de classes d'anglés, fer de masover lluny de la gran ciutat, o compartir pis amb amics sóns fòrmules que s'estenen per aconseguir habitatges més barats i compartir despeses. Joves amb pocs ingresos i persones sense feina recorren a la imaginació per independitzar-se malgrat la crisi.

El Barça Regal es classifica per a les semifinals de la Copa del Rei després de derrotar el Reial Madrid en un partit històric. Els blaugrana es van imposar per 111 a 108, després de dues pròrrogues agòniques i gràcies a un gran Pete Mickael autor de 26 punts.

L'Advocacia de l'Estat veu arguments per recórrer el text davant del Constitucional. DECLARACIÓ DE SOBIRANIA.

Balanç de delictes. AUGMENTEN UN 7% ELS ROBATORIS VIOLENTS.

Noves tarifes de l'AVE. DES D'AVUI BAIXEN UN 11%.

Independitzar-se en temps de crisi. ALTERNATIVES PER ACONSEGUIR HABITATGE.

Espectacle a la Copa. EL BARÇA GUANYA 108-111 AL MADRID.

Iñaki Urdangarin, de moment, no ha pagat la fiança que li reclama el jutge. Ara, el magistrat li sol·licitarà un llistat de béns per procedir a l'embargament per la quantitat demanada. El duc de Palma, que ha de respondre amb el seu soci Diego Torres, ho podria fer amb el palauet que té a Pedralbes, amb la infanta Cristina i, també, amb 2 apartaments que tenen a Palma de Mallorca.

Manuel Bustos, que va deixar fa dos mesos l'alcaldia de Sabadell en ser implicat en l'operació Mercuri, ha tornat a assumir el càrrec. Bustos diu que torna amb normalitat i amb la consciència més tranquil·la que mai.

Investigadors de la Universitat Autònoma aconsegueixen curar la diabetis del tipus 1 en gossos. Els científics creuen que, així, obren una via directa a poder guarir aquesta malaltia, que afecta les persones que no fabriquen insulina.

La Generalitat obre el carril BUS-VAO de la C-58 als vehicles amb dos ocupants. El govern català considera aquesta via infrautilitzada, perquè preveia un trànsit diari de 7000 cotxes i, ara, no passa dels 2000.

Leo Messi ha signat aquesta tarda la renovació del contracte que l'unirà al Barça fins al juny del 2018. Si el compleix, l'argentí, que va arribar al club blaugrana amb 13 anys, s'hi estarà fins que en tingui 31.

La casa de Pedralbes entre el béns que el jutge podria embargar a Urdangarin. FIANÇA DEL CAS NÓOS.

Iñaki Urdangarin i el seu exsoci, DiegoTorres, hauran d'entregar al jutge una relació de tots els seus béns. És el pas previ a l'embargament d'immobles i comptes bancaris per no haver dispositat a temps els 8 milions cent-mil euros de fiança. Entre aquests béns hi ha la casa que comparteix amb la Infanta Crisitina a Pedralbes.

Propostes anticorrupció. L'AUGMENT DE PATRIMONI, SOTA CONTROL.

Després de la cimera d'ahir, el director de la Oficina Antifrau de Catalunya ha avançat a Televisió Espanyola una de les mesures per lluitar contra la corrupció. Que es consideri delicte l'augment injustificat de patrimoni dels càrrecs públics. Mentrestant els partits catalans reclamen iniciatives concretes.... i discutir-les al Parlament.

Vehicles amb dos ocupants. PODRAN UTILITZAR EL CARRIL VAO DE LA C-58.

Marxa enrera en la utilització del carril BUS-VAO de la c-58. Donat l'escàs ús que se'n fa, la Generalitat ha rectificat la normativa perquè també hi puguin circular vehicles amb només dos ocupants, enlloc de tres com fins ara.

Pas per guarir la diabetis. ÉXIT DE LA TERÀPIA GENÈTICA EN GOSSOS.

Barça i Madrid obren la Copa. A LES 19H EN DIRECTE PER LA 1.

La Copa del Rei de bàsquet arrenca amb el duel més calent. Barça i Reial Madrid s'enfronten a les set de la tarda i en directe per La 1. Les dues figures Navarro i Rudy Fernandez jugaran tot i no està al cent per cent. Des de Vitòria, ens n' informa el Joan Carles Garcia.

El Barça ha recuperat els internacionals, per començar a preparar el partit de diumenge al migdia davant del Getafe

Aquest mateix matí han arribat Messi i Mascherano, directes de l'aeroport al gimnàs, on han estat fent recuperació amb Alves, Adriano i la majoria de jugadors de la selecció espanyola arribats de Qatar. Sobre la gespa s'han deixat veure Piqué, Puyol, Villa, Alexis i Valdes. Pinto amb gastroenteritis no s'ha entrenat. Messi que renovarà aquesta tarda fins al 2018, ha rebut el suport de Jordi Alba davant les acusacions de Callejón.

JETHRO TULL A BARCELONA

La banda d' Ian Anderson omple el Palau amb el seu rock progressiu

Jethro Tull, la mítica banda dels setanta liderada per Ian Anderson va tornar ahir a Barcelona, en el seu quaranta quatrè aniversari. La flauta travessera d'Anderson, i els acords de Thick AS a Brick, un dels seus treballs més coneguts, van entusiasmar al públic que omplia el Palau de la Música.

La casa de Pedralbes entre el béns que el jutge podria embargar a Urdangarin. FIANÇA DEL CAS NÓOS.

Iñaki Urdangarin i el seu exsoci, DiegoTorres, hauran d'entregar al jutge una relació de tots els seus béns. És el pas previ a l'embargament d'immobles i comptes bancaris per no haver dispositat a temps els 8 milions cent-mil euros de fiança. Entre aquests béns hi ha la casa que comparteix amb la Infanta Crisitina a Pedralbes.

Propostes anticorrupció. L'AUGMENT DE PATRIMONI, SOTA CONTROL.

Després de la cimera d'ahir, el director de la Oficina Antifrau de Catalunya ha avançat a Televisió Espanyola una de les mesures per lluitar contra la corrupció. Que es consideri delicte l'augment injustificat de patrimoni dels càrrecs públics. Mentrestant els partits catalans reclamen iniciatives concretes.... i discutir-les al Parlament.

Vehicles amb dos ocupants. PODRAN UTILITZAR EL CARRIL VAO DE LA C-58.

Marxa enrera en la utilització del carril BUS-VAO de la c-58. Donat l'escàs ús que se'n fa, la Generalitat ha rectificat la normativa perquè també hi puguin circular vehicles amb només dos ocupants, enlloc de tres com fins ara.

Pas per guarir la diabetis. ÉXIT DE LA TERÀPIA GENÈTICA EN GOSSOS.

Barça i Madrid obren la Copa. A LES 19H EN DIRECTE PER LA 1.

La Copa del Rei de bàsquet arrenca amb el duel més calent. Barça i Reial Madrid s'enfronten a les set de la tarda i en directe per La 1. Les dues figures Navarro i Rudy Fernandez jugaran tot i no està al cent per cent. Des de Vitòria, ens n' informa el Joan Carles Garcia.

El Barça ha recuperat els internacionals, per començar a preparar el partit de diumenge al migdia davant del Getafe

Aquest mateix matí han arribat Messi i Mascherano, directes de l'aeroport al gimnàs, on han estat fent recuperació amb Alves, Adriano i la majoria de jugadors de la selecció espanyola arribats de Qatar. Sobre la gespa s'han deixat veure Piqué, Puyol, Villa, Alexis i Valdes. Pinto amb gastroenteritis no s'ha entrenat. Messi que renovarà aquesta tarda fins al 2018, ha rebut el suport de Jordi Alba davant les acusacions de Callejón.

JETHRO TULL A BARCELONA

La banda d' Ian Anderson omple el Palau amb el seu rock progressiu

Jethro Tull, la mítica banda dels setanta liderada per Ian Anderson va tornar ahir a Barcelona, en el seu quaranta quatrè aniversari. La flauta travessera d'Anderson, i els acords de Thick AS a Brick, un dels seus treballs més coneguts, van entusiasmar al públic que omplia el Palau de la Música.

El jutge que instrueix el cas Noos demanarà a Iñaki Urdangarin i al seu ex soci, Diego Torres, una relació dels seus béns per saber quins es poden embargar, ja que no han fet efectiva la fiança de més de 8 milions d'euros que els va imposar. Entre els bens hi ha la casa de Pedralbes. A Sabadell, Manel Bustos ha tornat aquest matí a les tasques d'alcalde després apartar-se durant dos mesos per la seva imputació en el cas Mercuri.

El director de l'oficina antifrau de Catalunya proposa que l'increment sense justificar del patrimoni de les persones que ocupen càrrecs públics sigui considerat un delicte. Daniel de Alfonso ho va explicar al programa el debat de la 1 desprès de participar a la cimera anticorrupció convocada per Artur Mas.

Els vehicles amb dos ocupants podran circular pel carri Bus-Vao de la C-58. Una mesura que entrarà en vigor en unes setmanes i que flexibilitza els criteris de funcionament d'aquesta via. Ara només hi poden circular els cotxes amb tres ocupants, els transports públics, les motos i els vehicles menys contaminants.

Investigadors de la Universitat Autònoma de Barcelona tracten la diabetis de tipus 1 en gossos amb una terapia genètica i aconsegueixen que la malaltia no es reprodueixi. Es tracta del primer pas d'una investigació que podria beneficiar el 10% de les persones diabètiques que s'han de tractar amb insulina de per vida.

La Copa del Rei de bàsquet arrenca amb el duel més calent. Barça i Reial Madrid s'enfronten a les set de la tarda i en directe per La 1. Les dues figures Navarro i Rudy Fernandez jugaran tot i que no estan al cent per cent.

La casa de Pedralbes entre el béns que el jutge podria embargar a Urdangarin. FIANÇA DEL CAS NÓOS.

Propostes anticorrupció. L'AUGMENT DE PATRIMONI, SOTA CONTROL.

Vehicles amb dos ocupants. PODRAN UTILITZAR EL CARRIL VAO DE LA C-58.

Pas per guarir la diabetis. ÉXIT DE LA TERÀPIA GENÈTICA EN GOSSOS.

Barça i Madrid obren la Copa. A LES 19H EN DIRECTE PER LA 1.

Les institucions i òrgans de control que han assistit a la cimera anticorrupció convocada pel president Mas, s'han compromés a elaborar d'aquí a 15 dies un document que reculli les idees proposades. Mas creu que a Catalunya les insitucions funcionen correctament. Però afirma que cal fer net per tenir un país honest i endreçat./ L'acumulació de casos ha posat sobre la taula el debat sobre què ha de fer un polític si se l'imputa. Hi ha qui opina que no hauria de dimitir per fer prevaldre la presumpció d'innocència. En canvi, el líder d'Unió, Duran Lleida, diu que ell sí que deixaria el càrrec, però que els partits haurien d'unificar criteris./I en el cas de les ITV, el fiscal anticorrupció Fernando Maldonado considera que Oriol Pujol dirigia i coordinava la trama./Protesta dels estudiants de secundaria, batxillerat i FP contra la llei de millora de la qualitat educativa impulsada pel ministre Wert./Els veïns de Bàscara han tornat a tallar aquest matí la nacional dos al seu pas per aquest municipi./El Barça Regal viatja aquesta tarda cap a Vitòria on demà debuta a la Copa del Rei de bàsquet contra el Reial Madrid./L'Espanyol continua preparant, sense els seus internacionals, la visita a San Mamés. Però també treballa per planificar la propera temporada.El club anunciava ahir la contractació del jugador del Sabadell, Manu Lanzarote./Amb el titol "Autoretrat", el fotògraf Alberto García-Alix mostra a la Virreina una selecció de fotografies en què es pot llegir la seva vida en imatges

A aquesta hora segueix la cimera anticorrupció al Palau de la Generalitat. El president Mas ha convocat aquest migdia als responsables dels principals òrgans de control institucional per analitzar en quin punt es troba la lluita contra la corrupció a Catalunya i en quines mesures caldria avançar per millorar-la.

El PP tornaria a guanyar les eleccions si es celebressin avui amb un 35% dels vots però el PSOE escurça distàncies i es col.loca a només 4,8 punts. Segons l'enquesta del CIS, feta el gener, Convergència perd tres dècimes en intenció de vot i Esquerra en guanya set. Cap representant polític arriba a l'aprovat. Rubalcada obté 3,4 punts i Mariano Rajoy no arriba al tres. La popularitat de Duran i Lleida recula fins el tercer lloc per la cua.

Estudiants de secundària es manifesten a Barcelona i Tarragona contra les retallades i per demanar la retirada de la llei de millora de la qualitat educativa del Ministeri. La protesta s'inclou en les tres jornades de vaga convocades pels sindicats d'estudiants a un centenar de ciutats de tota Espanya.

Més de 2 mil malalts crònics participen al programa "Pacient Expert" en el qual, un altre afectat respón els dubtes més habituals sobre el dia a dia de la malaltia. En els primers sis anys d'aplicació de la iniciativa, les consultes d'aquest col.lectiu als Centres d'Atenció Primaria s'han reduit un 42 per cent.

El Barça de bàsquet viatja aquesta tarda a Vitòria amb Juan Carlos Navarro al capdavant. El capita no està al cent per cent però vol jugar els quarts de final de la Copa contra el Reial Madrid. Els blaugrana estan en el millor moment de la temporada i són l'únic equip ACB que han guanyat els blancs.