Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Creix la xifra al febrer, els treballadors i veïns de Flix protesten contra l'ERO a Ercross. 665.176 ATURATS A CATALUNYA.

Aposta pels canvis legals. VEU BÉ CONSULTES DINS LA LLEI.

Setmana de vaga a Iberia. CENT VOLS CANCEL·LATS A EL PRAT.

L'agressivitat no té cara. ASPECTE I CONDUCTA NO VAN LLIGATS.

Presenten Qatar Airways. SANDRO ROSELL PARLARÀ AQUESTA TARDA.

El rei Joan Carles ingressa a la Clínica on s'ha de sotmetre a una operació d'hèrnia discal i estenosi de canal. Serà la quarta operació del monarca en menys d'un any.

La vicepresidenta del govern respon al ministre d'Hisenda que el govern de Catalunya no farà uns pressupostos que puguin posar en perill l'estat del Benestar. Joana Ortega ha demanat a Montoro "que no posi pals a les rodes i que deixi treballar". I des del PSC, Pere Navarro ha animat al govern de la Generalitat a que lluiti per un finançament més just per Catalunya.

Unes 40.000 persones participen en les celebracions organitzades a Catalunya amb motiu del Dia d'Andalusia. Les festes més multitudinàries, a Manresa, Rubí i Sant Boi de Llobregat, compensen amb entusiasme i cada cop més gent...els pressupostos més ajustats.

La 55 edició del Ralli de cotxes d'època Barcelona -Sitges fa reviure l'elegància imprescindible que acompanyava els viatges sobre quatre rodes en els primers anys del motor. Els vestits i barrets "vintage", ajustats a l'època de cada model, són part de la fascinació que provoquen aquests models antics cada cop que surten a la carretera.

El Barça té 10 dies per intentar aixecar els ànims després d'una derrota dolorosa ahir al Bernabéu. El Madrid va guanyar per DOS a UN en un partit on l'àrbitre NO va xiular un penal sobre Adriano i Valdés va acabar expulsat. Però això NO amaga que els blaugrana van tornar a mostrar les carències dels últims partits.

Una festa lúdica, amb l'actuació d'un mim,.però també una oportunitat per posar sobre la taula els problems de les persones sordes. Ara fa 56 anys que es va fer la primera operació d'implantació coclear per resoldre la sordesa. L'aparell implantat transforma les senyals acústiques en senyals elèctriques que estimulen el nervi auditiu per a que envii la informació al cervell. En el dia internacional de l'implant coclear les asociacions d'implantats han expressat la seva preocupació per com la crisi pot afectar els tractaments.

El rei Joan Carles se sotmetrà avui a una operació d'hèrnia discal i estenosi de canal. El rei ha arribat a la clínica La Milagrosa, de Madrid, al migdia per la intervenció.És la quarta operació a la qual se sotmet el monarca en menys d'un any. D'aquí que el Rei, al moment d'entrar, hagi dit, en to de broma, "una altra vegada", mentre saludava els que s'havien congregat per veure'l.

La vicepresidenta del govern, Joana Ortega, ha advertit al ministre d'Hisenda que el seu govern no farà uns pressupostos que puguin posar en perill l'estat del Benestar. Ortega respon així a les declaracions d'ahir de Cristobal Montoro que afirmava que les comunitats autònomes que superin l'1'5% de dèficit en el seus pressupostos els haurien d'ajustar.

A la reunió de l'eurogrup a Brusel·les que han de fer demà han hagut de fer lloc a l'agenda per avaluar el resultat electoral a Itàlia. És una qüestió afegida al debat sobre el rescat de Xipre i Grecia i sobre la recapitalització directa dels bancs.

Excepte Villa, Alba, i Song, que es van quedar a Madrid amb permís del club, el Barça arribava , ahir a la nit, a Barcelona després de perdre a Madrid el segon clàssic de la setmana. Els jugadors baixaven de l'autobús a la ciutat esportiva i agafaven els cotxes per tornar cap a casa. Ara tenen dos dies de festa, no tornen a la feina fins dimarts, i només queden 10 dies per trobar solucions pel partit de champions amb el Milan.

El ministre d'hisenda, Cristobal Montoro, adverteix que s'hauran de reconduir els plans d'ajust a Catalunya i de les altres quatre comunitats que no han complert el deficit el 2012 per tal d'aconseguir que s'apropin a l'objectiu fixat. Montoro diu que esperen que Brusel·les canvii els objectius de dEficit per aquest any de manera que es pugui afavorir el creixement economic.

La universitat i l'empresa es comprometen en unes jornades al Monestir de Poblet, amb formules per millorar la col·laboració, compartir infraestructures i investigadors i tambw informacio. La universitat vol adaptar-se a les necessitats del mercat i guanyar, a canvi, un accés més directe dels llicenciats al món del treball.

L'ajuntament de Lleida presentara un recurs a la sentencia del Tribunal Suprem sobre l'us del burka, segons ha confirmat a l'informatiu l'alcalde de la ciutat Àngel Ros. L'Alt Tribunal va resoldre que l'ajuntament no es competent en un cas que podria limitar la llibertat religiosa. A Lleida insisteixen que la igualtat entre home i dona ha de prevaldre.

Bombers, mossos d'esquadra i la policia local de Roses busquen una persona que hauria pogut caure al mar ahir a la nit quan una onada ,a l'espigo de Santa Margarida de Roses, va arrossegar cap el mar a un grup de 6 persones. Una dona francesa de 59 anys va morir . La mala mar ha tingut tambe mes de dos dies a la deriva un vaixell mercat devant del port de Barcelona, que finalment ha pogut entrar avui remolcat.

El Barça visita el Madrid sense Xavi, lesionat, però amb Messi, que ja s'ha recuperat de la grip. Jordi Roura demana a l'equip màxima atenció en un clàssic on es poden posar a 19 punts dels blancs. S'esperen rotacions en tots dos equips pensant en la Champions.

El govern de Mariano Rajoy ha anunciat que impugnarà la declaració sobiranista del Parlament davant el Tribunal Constitucional. El govern es basa en dictàmens dels advocats de l'Estat i del Consell d'Estat. La vicepresidenta Soraya Saénz de Santamaría assegura que la declaració del Parlament és incompatible amb la Constitució, i que podria tenir efectes jurídics, motius que els porten a impugnar-la.

El President de la Generalitat diu que el recurs significa que l'executiu de Rajoy no té voluntat de diàleg i prefereix buscar la confrontació. Malgrat això, Artur Mas afirma que el govern català seguirà cercant el diàleg.

Alícia Sánchez Camacho ha ratificat davant el jutge la denúncia per espionatge contra l'agencia Método3. La líder del PP català ha demanat que la conversa que van enregistrar, no es pugui difondre.

El temporal de Llevant començarà a remetre demà, després d'hores de pluges importants i molt mala mar. Protecció Civil mantè fins activat el pla inuncat fins a la mitjanit pel risc de pluges intenses.

El Barça viatja a Madrid amb 19 jugadors per al clàssic de lliga de demà. A l'expedició hi és Messi, que s'ha recuperat de la grip, però no Xavi, que té un trencament muscular i haurà d'estar entre 10 i 15 dies de baixa. El de Terrassa és dubte per al partit de Champions contra el Mílan.

El Govern espanyol impugnarà la declaració sobiranista del Parlament. Ho ha confirmat fa una estona la vicepresidenta Sáenz de Santamaria, que ha explicat que la impugnació és la tercera via que permet la Constitució i que NO és un recurs d'in-cons-ti-tucionalitat. Així, l'executiu de Rajoy segueix el dictamen del Consell d'Estat que avalava aquesta possibilitat.

Doncs abans de conéixer la decisió del Consell de Ministres , el president de la Generalitat insistitia que està fora de lloc portar al Tribunal Constitucional la Declaració de Sobirania, tal com planteja el dictamen del Consell d'Estat. En una compareixença després de rebre el primer ministre de Gal·les, Artur Mas ha criticat que el govern espanyol desmenteix amb fets com aquest que tingui voluntat de dialogar.

Sobre el cas de les escoltes, Alícia Sánchez Camacho ha ratificat avui, davant la magistrada, la seva demanda contra l'agència Método3 per vulneració del dret a l'honor i a la intimitat.

També ha comparegut Victòria Àlvarez, l'exparella de Jordi Pujol Ferrussola, i el representant de Método 3. Ávarez ha negat saber que, el juliol de 2010, es gravés la conversa al restaurant La Camarga; mentre que l'agència NO ha aportat el llibre de registre de clients, tal como li havia demanat la jutgessa. Camacho ha sol·licitat que es prohibeixi la difusió de la gravació.

Els sindicats Comissions Obreres i UGT han advertit avui que el gran número d'expedients de regulació d'ocupació crea una situació insuportable. Per això Josep Maria Álvarez ha demanat una MORATÒRIA en la seva aplicació, per corregir el que qualifica com a "desequilibri de forces entre empresaris i treballadors". Però la notícia s'ha produït quan Álvarez ha anunciat que té previst deixar la secretaria general d'UGT.

Divendres de pluja, neu i, especialment, mala mar... El temporal de Llevant porta onatge a tota la costa i pluges abundants sobretot a l'Ebre, on han caigut fins a 150 litres per metre quadrat. Els serveis d'emergència recomanen prudència prop del mar. Des del Pont de Petroli, a Badalona, ens ho explica l'HELENA VILLAR.

I ben aprop, a Mataró, una dona ha mort i cinc persones més han resultat ferides en l'incendi que hi ha hagut aquest matí en un pis Segons el bombers, la dona s'ha llençat pel balcó fugint del foc.... Entre els ferits hi ha dos menors, un de greu. La resta estan ingressats a l'Hospital de Mataró amb pronòstic reservat... El foc ha afectat dos blocs d'habitatges que s'han desallotjat. Ara analitzen si l'incendi ha causat problemes a l'estructura.

Barça i Madrid es tornen a enfrontar demà al Santiago Bernabéu en un nou clàssic. Els blaugrana parteixen amb un avantatge de 16 punts a la lliga, i els de Mourinho tenen la vista més posada en el partit de dimarts a Manchester.

A l'Espanyol, ja estan centrats en el partit de diumenge contra el Valladolid.

Hi ha l'Antoni Tàpies que tots coneixem, amb una obra molt identificable...i hi ha un altre Tàpies que va conviure amb estils com el pop art o el neorealisme italià. aquest és justament el fil de l'exposició "Contra-Tàpies", que es presenta a la seva fundació com si fós la contraportada de l'artista.... Tàpies dialoga amb els seus coetanis, amb artistes posteriors i s'acaba confrontant amb ell mateix.... En total, obres de 40 artistes diferents que permeten rellegir el treball del pintor català, que posa punt final a l'informatiu d'avui. Que passeu un bon cap de setmana...

Artur Mas considera que el govern espanyol mostraria que no té cap voluntat de diàleg si finalment recorre davant del Constitucional la declaració de sobirania aprovada pel Parlament, com recomana l'informe elaborat pel Consell d'Estat. Pel president català, no tindria sentit recórrer un text de la cambra catalana, que no té validesa legal. Malgrat tot, diu Mas, la Generalitat manté la porta oberta al diàleg.

La presidenta del PP català, Alicia Sánchez Camacho, compareix al jutjat per demanar mesures cautelars en el cas de la gravació del seu dinar amb l'ex parella de Jordi Pujol Ferrussola. Entre l'altres, sol.licita que no es pugui difondre el contingut d'aquest enregistrament.

Protecció Civil manté l'alerta per pluges i mala mar a tot el litoral català. En les últimes hores els equips d'emergències han rebut prop de 300 trucades per les incidències provocades pels xàfecs i el vent. La neu a les Terres de l'Ebre ha obligat a suspendre algunes rutes escolars.

170 flequers de tot Catalunya ja distribueixen el pa de pagès amb identificaciño geogràfica, un pas previ per aconseguir la denominació d'origen. Un reconeixement europeu que garanteix que s'elabora amb ingredients de qualitat i el procés que marca la tradició. El pa de pagès és el divuitè producte català amb indicació geogràfica protegida.

Reial Madrid i Barça juguen demà en un nou clàssic... L'avantatge dels blau-grana a la Lliga i el fet que els blancs visitin dimarts els Manchester United a la Champions fan que hi hagi poc en joc. Per això, tant Mourinho com Roura faran canvis als equips titulars.

Mas considera que si el govern espanyol recorre demostrarà poca voluntat de diàleg. DECLARACIÓ DE SOBIRANIA.

Casos d'espionatge. CAMACHO DEMANA MESURES CAUTELARS.

Temporal a la costa. PROP DE 300 INCIDÈNCIES PER PLUJA I VENT.

Pa de Pagès de qualitat. L'ELABOREN 170 FLEQUERS CATALANS.

Clàssic descafeïnat. MADRID I BARÇA FARAN CANVIS.

La topada entre el PSOE i el PSC per la votació a favor del dret a decidir s'ha personalitzat avui en un enfrontament dialèctic entre Pere Navarro i Carme Chacón. El primer secretari del PSC avisa, referint-se a Chacon, que ningú que no combregui amb el programa del PSC, anirà a les seves llistes electorals. Chacón, de la seva banda, li pren la paraula a Navarro i li replica que no pensa proposar als ciutadans coses en les que no creu.

Ni Espanya ni Catalunya han aconseguit complir els objectius de dèficit marcats per la Unió europea per al 2012. Catalunya l'ha sobrepassat en quatre dècimes i el conseller Mas-colell diu que caldrà continuar fent sacrificis.

Els farmacèutics alerten del risc de col·lapse del sistema sanitari davant de l'impagament de la Generalitat de la factura dels medicaments. A hores d'ara, les farmàcies tenen pendent de cobrar mes de 300 milions d'euros i diuen que els bancs no els donen més credit.

Estudiants i professors universitaris s'han manifestat contra l'encariment de les taxes, les retallades a la Universitat i la reforma educativa del ministre Wert. A Barcelona la protesta ha acabat amb alguns aldarulls i 5 detinguts.

Interior ha obert un expedient al Barça pel llençament de bengales, dimarts, dins i fora del Camp Nou... Mentre, el Madrid demana que la final de la Copa del Rei es jugui a l'estadi blaugrana. Tot apunta, però, a que es jugarà al Vicente Calderón.

El Ministeri d'Hisenda confirma que Catalunya no va complir l'objectiu de dèficit al 2012 i va tancar l'any a l'1 coma 96 per cent, gairebé mig punt per sobre del límit permès.... Malgrat tot, desde la Generalitat estan satisfets amb la dada perquè es fruit d'una gran esforç fel pels ciutadans. Pel que a fa a tot Espanya, el ministre Montoro celebra que s'hagi aconseguit tancar l'any al 6,7 , diu que cal seguir amb la contenció però no descarta noves retallades.

Vaga a la Universitat pública. Estudiants, professors i personal docent protesten per les retallades, la pujada de taxes i la precarietat laboral. Alguns estudiants han tallat els accessos a les facultats i aquesta hora es manifesten pel centre de Barcelona. Alguns grups s'han desmarcat de la protesta i estan provocant aldarulls.

El Congrés Mundial de Mòbils tanca aquesta tarda amb el convenciment d'haver estat la millor de les edicions. Supera les expectatives de visitants i d'impacte econòmic. Pels empresaris catalans que hi han participat és un escenari ideal per tancar futurs negocis.

Un diagnòstic ràpid. És el que reclamen els que pateixen alguna de les 7 mil "malalties rares". En el Dia Mundial d'aquestes patologies, que pateixen 400 mil catalans, els afectats reclamen més recursos.

L'Atlètic de Madrid serà el rival del Reial Madrid a la final de la Copa del Rei, i desde l'entorn madridista alguns demanen que es jugui al Camp Nou. Dissabte hi ha un altre clàssic, ara de Lliga, a Madrid... Un nom: Karim Benzemà, és en boca de tots: circulava a 216 quilòmetres per hora en una via limitada a 100.

El dèficit català al 2012 va ser del 1,96 %, gairebé mig punt per sobre del límit permès. CATALUNYA INCOMPLEIX.

Vaga a la universitat pública. ÉS LA SEGONA D'AQUEST CURS.

Xifres rècord al Mobile. TANCA SUPERANT ELS 70 MIL VISITANTS.

400 mil afectats per malalties rares. RECLAMEN RECURSOS PER LA INVESTIGACIÓ.

Final al Camp Nou?. EL MADRID JUGARÀ LA FINAL AMB L'ATLÈTIC.

La desmarcada del PSC ahir al Congrés encara porta cúa. Mentre al PSOE, algunes veus plantegen fer fóra el PSC de l'executiva, Pere Navarro aposta per mantenir la representació a la direcció socialista. El líder del PSC descarta sancionar Carme Chacón i diu que la decisió correspón al grup parlamentari. El debat sobre el dret a decidir continuarà al Parlament perquè el PSC demana a CiU que sigui coherent i doni suport al mateix text que va votar a Madrid.

El Tribunal Superior de Justícia imputa l'ex-alcalde de Lloret, Xavier Crespo, pel cas de la màfia russa. Crespo, que, ara, és diputat de CiU i per tant aforat, haurà de declarar pels presumptes delictes de suborn i prevaricació.

Fort augment dels expedients de regulació d'ocupació a Catalunya. En un any, han crescut un 87%, i han afectat més de 70mil treballadors, gairebé el doble que l'any anterior. Degut a la reforma laboral, la gran majoria dels expedients són temporals.

Benet 16 s'acomiada dels fidels amb una audiència pública, multitudidària, al Vaticà. Ratzinger fa balanç de 8 anys de pontificat i reconeix que ha passat per moments complicats.

El Barça ha tornat a entrenar-se avui després de caure a semifinals de la Copa, davant el Reial Madrid. Els blaugrana han felicitat l'equip blanc i han fet autocrítica de cara a la lliga i a la Champions. Iniesta està convençut que remuntaran l'eliminatòria amb el Mílan.

El PSC I PSOE es mantindran units. És la idea que repeteixen els socialistes catalans, després d'haver trencat la disciplina de vot ahir al Congrés donant suport a una moció sobre la consulta sobiranista. Avui al Parlament, el president de la generalitat ha celebrat que la majoria de diputats catalans votessin a favor del dret a decidir. I el líder del PSC, Pere Navarro, ha anunciat que presentarà a la cambra catalana la mateixa moció que es va votar ahir, per veure si CiU també li dóna suport.

Artur Mas ha explicat al ple del Parlament les propostes sorgides després de la cimera per lluitar contra la corrupció. Abans, el president ha intervingut a la sessió de control, on entre d'altres coses, l'oposició li ha preguntat sobre el pacte nacional pel dret a decidir i sobre l'estabilitat de la legislatura.

El diputat de Convergència i exalcalde de Lloret, Xavier Crespo, està IMPUTAT per suborn i prevaricació. Segons ha informat fa uns minuts el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, l'han citat a declarar el proper 13 de març.... El magistrat de l'Audiència Nacional Eloy Velasco va demanar la seva imputació en considerar que estava vinculat a la suposada trama de blanqueig de capitals de la màfia russa a Lloret de Mar i després que l'inculpés el suposat cap d'aquesta organització, Andrei Petrov.

L'any 2012 es van presentar a Catalunya 5 mil 852 expedients de regulació d'ocupació, és un 87% més que l'any anterior. Aquests EROS afecten més de 70 mil 400 treballadors, un 48% més que el 2011. La majoria d'expedients són temporals. Només 1 de cada 10 és d'extinció. La Generalitat destaca la flexibilitat que ofereix la reforma laboral, perquè diu que potencia els EROS temporals enlloc dels acomiadaments. Tot i això, planteja canvis en aquesta llei.

El Reial Madrid és el primer finalista de la Copa del Rei. Els blancs es van imposar per un gol a tres al Camp Nou...El Barça encaixa així una altra derrota, després de la desfeta de Milà de la setmana passada.

Avui fa cent dies que Joan Collet és president de l'Espanyol. Un període que ha estat marcat per la reacció esportiva del primer equip i els problemes financers de l'entitat. Mentrestant, la plantilla ha començat a preparar el partit de diumenge contra el Valladolid amb l'objectiu de mantenir-se ferms a Cornellà - El Prat.... Aguirre recupera Javi Lopez, Hector Moreno i Simao .

"Contigo hasta el final", és el títol de la cançó que representarà Espanya al festival d'Eurovisión, el 18 de maig. La cançó, interpretada per El sueño de Morfeo, la van triar anit els espectadors de televisió espanyola i el jurat de la gala, que TVE va oferir en directe per aquesta cadena....Perquè us hi aneu fa-mi-lia-ritzant, avui us diem adéu així, amb música....

PSC i PSOE no trencaran. Aquest és el missatge que repeteixien avui els dirigents del PSC després que els socialistes catalans NO seguissin la disciplina de vot al Congrés i donessin suport a una moció a favor del diàleg entre els governs espanyol i català per celebrar una consulta sobiranista. Carme Chacon, que NO va votar, també aposta per reforçar les relacions entre els dos partits. Aquest matí Pere Navarro ha anunciat que portarà el text al Parlament.

Avui el Papa Benet 16 ha presidit la seva última audiència com a Papa. Ha sigut davant de 50 mil persones a la plaça de Sant Pere del Vaticà. Demà es retirarà a Castelgandolfo.

Amb més o menys retrets, els grups parlamentaris mostren la seva voluntat d'aconseguir un acord per lluitar contra la corrupció, després que el president Mas hagi exposat les mesures presentades després de les cimeres amb els principals òrgans de control.

L'any passat gairebé es van duplicar el número d'Expedients de Regulació d'Ocupació a Catalunya. Van afectar a prop de 70 mil 500 treballadors. Pel govern català la reforma laboral ha facilitat que hi hagi més EROS temporals que de recissió de contracte.

El Barça encaixa un dolorós 1 a 3 davant del Madrid al Camp Nou i s'acomiada de la Copa del Rei. Els blaugrana es van veure superats pel Madrid. Cristiano Ronaldo, amb dos gols, va ser el botxí d'un Barça que, segons alguns, no reacciona.

Després de la votació al Congrés els socialistes catalanes apel.len a la unitat. RELACIONS PSC-PSOE.

El Papa presideix la seva última audiencia pública. COMIAT DE BENET XVI.

Mesures contra la corrupció. L'OPOSICIÓ DISPOSADA A NEGOCIAR.

Es dupliquen els EROS catalans. 70.457 TREBALLADORS AFECTATS AL 2012.

El Madrid atropella el Barça. GUANYA 1-3 I L'ELIMINA DE LA COPA.

Finalment s'ha confirmat: 13 dels 14 diputats del PSC al Congrés han trencat la disciplina de vot del PSOE i han votat a favor de la proposta de resolució de CiU sobre el dret a decidir de Catalunya. Carme Chacón NO ha participat en aquesta votació. Aquesta és la primera vegada que els socialistes catalans voten de manera diferent al PSOE. Un fet que tindrà conseqüències: sancions per a aquests 13 diputats. I, a llarg plaç, ha dit Rubalcaba, caldrà revisar les relacions entre el PSOE i el PSC.

El president Mas i el seu govern celebren que el PSC aposti pel dret a decidir. El conseller Homs diu que aquesta decisió planta una llavor que germinarà amb una àmplia majoria de forces catalanes defensant la sobirania.

Els sindicats critiquen durament que el govern torni a retallar el sou dels treballadors públics. L'executiu català diu que està obligat a fer-ho i adverteix que la situació d'enguany és molt pitjor que la del 2012.

El comerç català pateix la pitjor caiguda de vendes dels últims 5 anys... Així ho recull un informe de la Confederació de Comerç que assegura que més de 3.400 establiments han tancat en aquests anys.

Barça i Madrid es juguen aquest vespre al Camp Nou el pas a la final de la Copa del Rei. Els blaugrana surten amb l'avantatge de l'empat a un de l'anada i comptaran amb el suport de 90mil aficionats. Els blancs, en canvi, confien a repetir els resultats de les últimes visites.