Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Comencen a declarar els 4 detinguts, un dels informes vincularia a José Zaragoza. ESPIONATGE DE MÉTODO 3.

CiU guanyaria però perd escons. BAIXA EL SÍ A LA INDEPENDÈNCIA.

El PSC no es fa enrera. OBRE EL DEBAT SOBRE L'ABDICACIÓ.

Ni una habitació lliure. PLE A BARCELONA PEL MOBILE.

Cop de mà del Milan. UN BARÇA INOPERANT PERD 2-0 A SAN SIRO.

La relació entre Catalunya i Espanya ha estat un dels eixos del debat de política general que s'ha fet, avui, a Madrid... El president del govern s'ha mostrat obert al diàleg sobre canvis en l'estat autonòmic però dins el marc Constitucional... Des del PSOE, Pérez Rubalcaba denuncia immobilisme i assegura que ja ha arribat el moment d'una reforma constitucional.

El líder del PSC - Pere Navarro - demana l'abdicació del Rei en favor del príncep Felip... Navarro afirma que cal un nou cap d'Estat per afrontar el segle 21.

Jutges i fiscals han anat, avui, a la vaga contra la reforma proposada pel ministre de Justícia... A Catalunya, segons els convocants, el seguiment ha estat del 56%.

La policia desarticula dos grups que obligaven joves romaneses a prostituir-se en un macro-prostíbul de la Jonquera. Els detinguts també pegaven i agredien sexualment a les noies.

El Barça comença, en 3 quarts d'hora, a San Siro, el camí cap a la final de la Lliga de Campions de Wembley. El primer obstacle és un Mílan, a priori, menys perillós que altres anys. Tot i això, Jordi Roura presenta l'onze de gala.

CONGRÉS DELS DIPUTATS

Primer debat de l'Estat de la Nació de Rajoy

En el seu primer debat de política general com a president del govern, Mariano Rajoy ha inistit en l'austeritat, però també ha anunciat mesures per aconseguir créixer econòmicament i crear ocupació. Contra la corrupció ha propostat més control i un enduriment de les penes. I en referència a Catalunya, no s'ha tancat a reformar la Constitució però sempre dins dels marges legals. Rajoy ha tornat a oferir diàleg i negociació a les autonomies que se sentin insatisfetes. Els partits catalans ja li han constestat.

A aquesta hora és previst que es reprengui la sessió amb la intervenció dels grups de l'oposició.......I Pel que fa a la investigació sobre els suposats casos d'espionatge a Catalunya, la policia continua analitzant la informació obtinguda als escorcolls.

FRACASSA LA SEGONA REUNIÓ

La mesa de la funció pública i la Generalitat es tornaran a reunir dilluns

ALTA VELOCITAT BARCELONA-MADRID

27 milions de viatgers en 5 anys en una de les línies de més ocupació

El Barça afronta aquest vespre, a San Siro, contra el Mílan l'anada dels vuitens de final de la champions. Malgrat els pronòstics, els blaugrana NO se senten favorits i avisen que l'equip italià, és perillós.

BARCELONA, ANIT

Joanjo Bosk presenta el seu últim treball, dedicat a la Maternitat d'Elna

CONGRÉS DELS DIPUTATS

Primer debat de l'estat de la nació de Rajoy

Primer debat sobre l'estat de la nació de Mariano Rajoy aquesta legislatura. Un debat que arriba en un moment de gran tensió política i marcat per la situació econòmica, els casos de corrupció... i on segur que també es colarà el debat sobiranista a Catalunya.... Després del discurs de Rajoy, a les 4 es reprendrà el debat amb la intervenció d'Alfredo Pérez Rubalcaba.

DEBAT DE L'ESTAT DE LA NACIÓ

Ofereix diàleg dins de la Constitució i diu que s'ha evitat el desatre econòmic

Mariano Rajoy ha mostrat una vegada més la seva disponiblitat a dialogar amb totes les comunitats autònomes, aixó sí, sempre dins del marc de la Constitució.... En el seu discurs al debat sobre l'estat de la nació ha recordat que la sobirania està en el poble espanyol i que hi ha marcs suficients pel diàleg. També ha negat que a Espanya hi hagi una corrupció generalitzada tot i que ha demanat un gran pacte per millorar la transparència.... També ha dit que s'ha evitat el desastre econòmic...

La policia investiga la informació

ORTEGA DENUNCIA DAVANT DELS MOSSOS

La policia analitza la informació obtinguda als escorcolls de les seus de Método 3. Els Mossos podrien obrir una investigació sobre el presumpte espionatge després de la denuncia presentada per la vicepresidenta catalana, Joana Ortega. Algunes informacions la inclouen a la llista de polítics que s'haurien espiat

Vaga de jutges i fiscals

CONTRA LES REFORMES DEL GOVERN

2.700 jutges i fiscals dels 7.000 que hi ha a tota Espanya secunden la vaga convocada per cinc de les associacions

professionals que els representen. Protesten per les reformes judicial del govern. És la primera vegada que jutges i fiscals protesten a l'hora i segons els convocants s'han hagut de suspendre 10.000 judicis .

5 anys d'AVE Barcelona-Madrid

L'HAN FET SERVIR 27 MILIONS D'USUARIS

L'AVE Barcelona-Madrid celebra avui el cinqué aniversari. Durant aquest temps hi han viatjat 27 milions d'usuaris: supera així l'avió en quota de mercat... A l'Informatiu recordarem com va ser aquell dia amb el maquinista del primer Ave que va arribar a l'estació de Sants

El Barça visita San Siro

ONZE DE GALA, AMB XAVI RECUPERAT

El Barça juga aquest vespre al camp del Mílan l'anada dels vuitens de final de la Champions. Els blaugrana fa 9 anys que no perden davant d'ells, però Jordi Roura no se'n refia. El tècnic farà jugar l'equip de gala, amb deu jugadors formats a la Masia, per mirar d'encarrilar l'eliminatòria.

CONGRÉS DELS DIPUTATS

Primer debat de l'estat de la nació de Rajoy

DEBAT DE L'ESTAT DE LA NACIÓ

Ofereix diàleg dins de la Constitució i diu que s'ha evitat el desatre econòmic

La policia investiga la informació

ORTEGA DENUNCIA DAVANT DELS MOSSOS

Vaga de jutges i fiscals

CONTRA LES REFORMES DEL GOVERN

5 anys d'AVE Barcelona-Madrid

L'HAN FET SERVIR 27 MILIONS D'USUARIS

El Barça visita San Siro

ONZE DE GALA, AMB XAVI RECUPERAT

La Policia, comandada per 2 fiscals especials, ha fet escorcolls, aquesta tarda, a la seu de MÉTODO3 i als domicilis dels 4 detinguts en relació a la presumpta trama d'espionatge a polítics catalans. Entre ells hi ha l'exdirector de l'Agència que, avui, assisteix als escorcolls... 2 dels detinguts han reconegut davant la Policia haver instal·lat el micròfon per gravar la trobada d'Alicia Sànchez-Camacho i l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola.

La Generalitat crea un grup de treball per abordar els casos d'espionatge a polítics catalans. Els Mossos d'Esquadra podrien entrar en la investigació dels fets, arran de la denúncia que la vice-presidenta ha presentat davant la policia catalana.

Agents dels mossos desarticulen l'estructura central de la banda llatina BLACK PANTHER. Un important operatiu de 150 mossos fa una vintena de detinguts entre els quals, els líders de la banda.

Ensenyament argumenta un descens demogràfic per tancar línies que faran desaparèixer 7 escoles el curs vinent. Així, hi haurà 73 grups menys de P3 en centres públics i concertats.

El Barça s'ha entrenat aquesta tarda a San Siro, on demà s'enfronta al Mílan a l'anada dels vuitens de final de la Lliga de Campions. Tot i que els italians no passen pel seu millor moment, l'equip blaugrana insisteix que no se sent favorit per passar a quarts.

SUPOSAT ESPIONATGE

Detinguts l'exdirector de Método 3 i tres detectius per revelació de secrets

Els quatre detinguts per, suposadament, haver gravat la conversa entre Alícia Sanchez Camacho i l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola, estan pendents de passar a disposició judicial. Tots quatre treballaven a l'agència Mètodo 3, on hi ha ara els agents

ESPIONATGE POLÍTIC

El Govern crea un grup de treball per investigar i coordinar mesures

CAMPS DECLARA PEL CAS PALAU

Nega davant el jutge qualsevol implicació en el cas

CONTRA ELS BLACK PANTHERS

Ja hi ha 24 detinguts, que els mossos investiguen per trafic de drogues

El Barça ha arribat aquest migdia a Milà, on demà juga l'anada dels vuitens de final de la champions. A San Siro, l'escenari del partit, hi tenim l'Albert Font, que ens explica l'última hora de l'expedició blaugrana.

Salif Keita va actuar anit a Barcelona, en el marc del festival del Mil.leni. El músic de Mali presentava el seu darrer disc, titulat "Talé", un treball que combina música electrònica i africana, feta amb instruments tradicionals. El disc s'ha enregistrat entre Àfrica i França, i hi han col.laborat artistes europeus i nordamericans....

La policia vigila la seu de Método 3 després de les detencions del seu ex director i tres treballadors. Dos dels arrestats haurien acceptat haver gravat la conversa de la presidenta del PP català amb l'ex parella de Jordi Pujol Ferrussola amb el permís d'Alicia Sánchez Camacho. El Partit Popular ha emés un comunicat on afirma que és rotundament fals i anuncia una querella contra els agents.

Els mossos d'esquadra detenen una vintena de persones i fan 23 escorcolls a l' Hospitalet i Esplugues de Llobregat i a Barcelona. Els detinguts formarien part de la banda llatina "Black Panthers". Els acusen de tràfic de drogues, associació il.licita i retenció il.legal.

Ja són fora del mercat les partides de ravioli i tortellini de Buittoni que portaven carn de cavall quan l'etiqueta diu que són de vedella. Des de Nestlé insisteixen que no hi ha risc pels consumidors i que és un problema d'etiquetatge.

El curs vinent dues escoles tancaran totalment i cinc ho començaran a fer de forma progressiva. Ensenyament pretén adaptar així l'oferta educativa a la realitat demogràfica per la caiguda del número d'alumnes que s'incorporen al sistema.

El Barça ha viatjat aquest matí cap a Milà on demà juga l'anada dels vuitens de final de la Lliga de Campions. Xavi és la principal novetat en l'expedició blaugrana, que insisteix en la dificultat de superar un Mílan que sempre és perillós.

La policia vigila la seu de Método 3. El PP es querellarà contra dos dels detinguts. OPERACIÓ CONTRA L'ESPIONATGE.

Ja hi ha 24 detinguts. MEMBRES DE BANDES LLATINES.

Buittoni retira dos tipus de pasta. POLÈMICA PER LA CARN DE CAVALL.

Ensenyament tancarà 7 escoles. RESPON A LA CAIGUDA DEMOGRÀFICA.

El Barça ja és a Milà. DEMÀ TORNA A LA LLIGA DE CAMPIONS.

La policia diu que donara màxima prioritat a la investigació sobre els casos d'espionatge.... És el principal acord que han pres avui a la reunió al màxim nivell, a Madrid, per investigar el tema dels dossiers que, suposadament, estan a la venda i són fruit del seguiment a polítics i empresaris. Alguns d'aquests documents, que ara volen recuperar, contindrien informació sensible i estan creant alarma social... I també la Justícia es mou: Avui han admès a tràmit la denúncia presentada per Alícia Sànchez- Camacho.

Dimiteix el primer tinent d'alcalde i regidor d'Hisenda de Figueres. Manuel Toro estaria presumptament implicat en el cas Manga, una trama d'adjudicacions irregulars de serveis públics.

Els treballadors d'Iberia fan, avui, el primer dels 15 dies de vaga convocats. A Barcelona s'han cancel·lat més de 120 vols; i a Madrid hi ha hagut enfrontaments entre els vaguistes i la policia.

La nova factoria d'IKEA a Valls ha començat a funcionar avui. Aquest centre proveïrà roba de la llar al seus establiments del sud d'Europa.

El Barça viatja demà a Milà per jugar l'anada dels vuitens de final de la Champions. Jordi Roura recupera Xavi, però no es podrà endur Adriano, amb molèsties, ni Villa, que encara no està recuprat del còlic nefrític que va patir.

El jutge ha admès a tràmit la demanda que va interposar Alícia Sánchez Camacho contra l'agència Método 3 per haver enregistrat suposadament la seva conversa amb l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola... I també ha prohibit que es difongui. L'enrenou provocat pels suposats casos d' espionatge a Catalunya ha obligat Interior a actuar i aquest matí ha reunit la cúpula policial per abordar la situació.

Els partits catalans confien que la policia i la justícia posi llum en el cas dels presumptes espionatges. D'una banda demanen explicacions al govern català per la possible implicació d'alguns consellers. I de l'altra CiU i ERC volen que s'esclareixi al Congrés de Diputats si hi ha alguna relació entre el Centre Nacional d'Intel·ligència i Método 3.

El president de la Generalitat, Artur Mas, cobra 144 mil euros anuals i té un patrimoni de gairebé 470 mil euros BETA Ho ha publicat avui a la seva pàgina web... aquesta. També s'han publicat les retribucions dels alts càrrecs. Els consellers, per exemple, cobren uns 108 mil euros

A l'aeroport del Prat ja s'han cancelat, com a mínim 145 vols, i a hores d'ara la companyia més afectada és Vueling. Amb un seguiment del 100 per cent, segons els sindicats, protesten contra l'ERO que podria afectar 3.800 treballadors, el 19 per cent de la plantilla. Ibèria assegura haver recol.locat el 85 per cent dels passatgers afectats.

Al Barça, Jordi Roura ha convocat 20 jugadors per viatjar demà a Milà. Finalment Xavi Hernandez ha entrat a la llista perquè ja té l'alta mèdica. En canvi Villa i Adriano es queden a Barcelona.

Els blanc-i-blaus són el millor equip de la segona volta després de guanyar anit el Betis amb un gol de Sergio García al principi del partit. Javier Aguirre ha aconseguit fer de Cornellà un fortí i amb 5 victòries consecutives ha situat l' Espanyol 11 punts per sobre de la salvació. Per dalt, Europa és a 6, però el tècnic mexicà té al cap certificar la continuïtat a primera divisió.

"Blancaneu", triomfa amb 10 premisseguida de "Lo imposible", amb 5 va obtenir anit deu dels divuit premis Goya als què optava.... La segueix Lo Imposible, de Jota Bayona, amb cinc estatuetes, entre elles al millor director.... Una nit dels Goya amb reivindicacions i crítiques a la política cultural, crides emocionades a la continuïtat del cinema, algun error sonat i la lluentor pròpia d'una nit d'estrena

Cimera policial d'alt nivell aquest mati a Madrid per coordinar la investigació sobre la presumpta xarxa d'espionatge a Catalunya que afectaria a polítics i empresaris... Una xarxa que tindria com a epicentre l'agència d'espionatge Método 3. El seu ex director alerta que alguna de les filtracions podria ser falsa.

Amb els correus electrònics que l'ex-soci d'iñaki Urdangarin ha lliurat al jutge del cas Noos, Diego Torres intenta demostrar que el Rey coneixia un projecte que estaven impulsant i que finalment no va prosperar. Entre els documents també n'hi ha un de l'aristòcrata Corinna SEIN BITGENSTAIN a Urdagarin parlant de les retribucions per ell.

Com a mínim 145 vols cancel.lats a l'aeroport del Prat a la primera jornada de vaga dels treballadors d'Ibèria en contra de la reestructuració de la companyia que implica l'acomiadament del 19 per cent de la plantilla. Vueling és la companyia més afectada. La primera tongada d'aturades s'allargarà fins divendres.

Detinguts a Barcelona dos presumptes membres de la màfia calabresa. Els Mossos els relacionen amb el tràfic de drogues a Itàlia amb connexions a Catalunya. Les investigacions, en col.laboració amb les autoritats italianes, van començar fa dos anys.

El Barça recupera Xavi Hernández per al partit de dimecres contra el Mílan a la Champions... però NO a David Villa, que segueix sense estar en forma per culpa del còlic nefrític que va patir la setmana passada. També és baixa Adriano per la lesió muscular que es va fer a Granada.

Alts càrrecs policials coordinen la investigació, Método 3 es desvincula. XARXA D'ESPIONATGE.

Els correus del cas Nóos. TORRES EN LLIURA 197 AL JUTGE.

145 vols cancel·lats al Prat. VAGA DELS TREBALLADORS D'IBERIA.

Màfia calabresa a Catalunya. DOS DETINGUTS PELS MOSSOS.

Xavi, sí. Villa, no. EL BARÇA VIATJA DEMÀ A MILÀ.

Manifestació al centre de Barcelona en defensa de la sanitat pública. Ha reunit milers de persones reclamant pressupostos suficients per a que la salut publica continui donant serveis de qualitat i eficients i que no es perdi l'estat del benestar. També han criticat els plans per privatitzar serveis sanitaris a l'empar de la crisi.

Oriol Junqueras recorda al president Mas que, ara per ara, no té garantit el suport d'Esquerra Republicana per aprovar els pressupostos de la Generalitat per l'any 2013. El president d'Esquerra Republicana ha afegit que està descontent perquè no se'ls ha consultat sobre les retallades a la funció pública.

Màxima atenció de l'Unió Europea sobre les eleccions presidencials a Xipre. La troika internacional no vol negociar el rescat que va demanar Xipre l'any passat fins a saber qui governarà el país. Els analistes que han parlat per l'Informatiu afirmen que Europa es juga a Xipre el prestigi i la viabilitat de l'euro.

El cinema espanyol es prepara per viure avui una gran nit de premis. Els Goya del relleu generacional, de la vocació internacional i dels grans títols malgrat la situació econòmica. Una edició amb molta presència i molts nominats catalans.

Leo Messi va ser l'artífex de la victòria del Barça a Granada. L'argentí va fer els dos gols que van servir per capgirar el marcador, ja suma 37 dianes a la Lliga i supera els 300 gols amb la samarreta blaugrana. El Barça, de moment, a 15 punts de l'Atlètic i a 19 del Reial Madrid.

La manifestació en defensa de la sanitat pública que ha movilitzat aquest migdia milers de persones al centre de Barcelona ha volgut ser un crit d'alerta contra l'intenció dels governs de privatitzar serveis sanitaris a l'empar de la crisi.

Ha quedat en llibertat sota fiança el president del Consell Comarcal de la Selva i alcalde de Sant Hilari Sacalm , Robert Fauria. No ha trascendit la quantitat de la fiança, però sí que estaria imputat per suborn i tràfic d'influències. Les declaracions dels quatre detinguts a Catalunya en aquesta trama han acabat aquest mati i la jutgessa de Lugo ha ordenat l'ingrès a pressó d'un d'ells: Alexandre Ros, administrador de l'empresa GRS Arc Local.

El portaveu del Partit Popular al parlament Enric Millo, considera que s'han de depurar totes les responsabilitats politiques que es derivin de la trama, ho ha dit així, d'espionatge entre partits. Millo demana a Esquerra Republicana que deixi d'escudar-se en la conxorxa contra el procés sobiranista ,com fa el govern de la Generalitat, diu, i que s'arribi al final d'aquesta qüestió.

Leo Messi continúa fent història. L'argentí va fer dos gols ahir a Granada que van donar la victòria al Barça i ja en suma 301 amb la samarreta blaugrana en els 365 partits que ha disputat. Messi va capgirar un partit que s'havia complicat força i amb el seu doblet ja du 37 gols en 24 jornades de Lliga. A més, va marcar en un camp que se li havia resistit fins ara i amb la d'ahir ja acumula 14 jornades de Lliga seguides fent almenys un gol.

Convergència Democràtica nega que el partit hagués encarregat espiar a dirigents de la formació. No ho han fet, diuen, ni de forma directa ni indirecta, i han anunciat accions legals contra "El Periódico de Catalunya" per tal de protegir l'honorabilitat del partit.

Després de 25 anys d'intervencions arquitectòniques, avui s'inaugura l'edifici reformat de les Drassanes Reials de Barcelona. Un rejoveniment radical que ha tornat tot l'esplendor a aquesta construcció d'estil gòtic que ha d'albergar el nou Museu marítim de Barcelona.

En la reunió del G-20 a Moscou, els ministres d'economia i els governadors dels bancs centrals expressen el seu rebuig a una guerra de divises. Diuen en el seu comunicat que no es faran devaluaciones competitives de les seves monedes.

Veïns i associacions del barri del Poble Nou a Barcelona s'organitzen, des de fa temps, per fer possible la convivència entre els assentaments d'inmigrants a les naus abandonades i una part dels ciutadans que hi estan en contra. Amb el temps, l'assemblea solidària contra els desallotjaments ha esdevingut un punt de trobada, de reflexió i d' intercanvi.

El Barça visita aquesta tarda el Granada amb la intenció de tornar a guanyar fora de casa després d'una derrota i un empat. No viatgen Villa ni Xavi, botxí dels andalusos darrerament, però sí un Leo Messi que si marca arribarà als 300 gols amb la samarreta blaugrana.