Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

LA DECLARACIÓ AJORNADA

El despatx de Miquel Roca s'encarregarà de la defensa de la Infanta Cristina

L'ADVOCAT DE LA INFANTA

Explica a Televisió Espanyola com encara el cas

Mas demana un canvi de xip

EL PPC DEFENSARÀ UN FINANÇAMENT PROPI

Una renda mínima de 664 euros

ES DEBATRÀ SI TENEN 50.000 FIRMES

Ja comença la neteja

TAPIARAN EL SARATOGA PER EVITAR PROBLEMES

Mallorca abans de la Champions

ABIDAL PODRIA REAPARÈIXER PER LES BAIXES

  • La Infanta Cristina està preocupada... Així ho creu l'advocat del seu marit que, també, ha explicat que el matrimoni afronta la situació amb unitat.
  • El príncep Felip diu que cal confiar amb els jutges, l'endemà de la imputació de la seva germana. També els ha demanat prudència i imparcialitat.
  • ERC diu que no donarà suport a uns pressupostos que contemplin una retallada de 3.200 milions d'euros.
  • HISENDA ja ha autoritzat la devolució de 58 milions d'euros corresponents a les devolucions de la declaració de la Renda.E
  • El Barça presentarà una queixa a la UEFA. Se sent maltractat pels arbitratges dels últims partits.
  • De la imputació de la Infanta Cristina ha parlat, aquesta tarda, el president del govern espanyol. Mariano Rajoy ha expressat el respecte de l'executiu per les decisions judicials, però també ha deixat clar que també respecten el principi de la presumpció d'innocència./ORIOL PUJOL declararà davant el jutge el 16 d'abril pel cas de les ITV./El govern català no té, de moment, el suport d'ERC per aprovar els pressupostos d'aquest any.. De fet, avui mateix, ORIOL JUNQUERAS ha assegurat que tampoc avalarà els comptes encara que el sostre de dèficit es suavitizi fins a l'1-i-mig%. /El drama de les preferents afecta 15mil persones al Maresme./Hisenda ha confirmat prop de 69mil esborranys en els 2 dies de campanya telemàtica de la renda./L'abastiment d'aigua dels pobles que es nodreixen del riu Ebre està garantit encara que es hi hagués algun cas de contaminació arran de la neteja de l'embassament de Flix. /A Prats de Rei, a l'Anoia, estan acostumats a trobar restes d'origen romà... Ara, hi han aparegut 6 sepulcres del segle quart. Hi ha molta expectació perquè, en un d'ells hi ha un mosaic paleocristià, una peça excepcional perquè, a Catalunya només n'hi ha 7./La UB treballa en un projecte que obre la porta a la transportació digital d'una persona a un lloc remot./El Barça torna demà als entrenaments, per preparar el partit de lliga de dissabte davant del Mallorca./Fent balanç de l'anada dels quarts de la Champions, els 3 equips de la lliga espanyola mantenen intactes les seves aspiracions./I l'Espanyol continua preparant el partit de Lliga de diumenge amb l'OSASUNA./I el Barça Regal rep aquest vespre el Maccabi a la darrera jornada del TOP-16 de l'Eurolliga./ l'NBA, RICKY RUBIO s'ha lluit en el triomf dels MINNESOTA./La plantilla del FORÇA LLEIDA finalment viatjarà a OURENSE./"El principi d'Arquimedes" arriba, aquesta nit, al Teatre Villarroel de Barcelona

    El Príncep Felip demana als jutges PRUDÈNCIA I FORTALESA en moments complexos com aquest. Són les primeres paraules del successor a la Corona després que ahir el jutge IMPUTÉS la seva germana. A la Infanta Cristina l'hem vista avui anant a treballar...però no ha fet cap declaració./I ja tenim les dades de la campanya de l'impost sobre la renda, que va arrencar abans-d'ahir. Hores d'ara, Hisenda ja ha autoritzat la devolució de 58 milions d'euros als contribuents catalans./I avui s'esperava amb interès el que pugués dir el Príncep sobre la imputació de la Infanta. A Barcelona, en un acte amb jutges, Felip de Borbó NO hi ha fet cap referència directa..... però ha encoratjat els nous jutges a actuar amb prudència./El govern català continua sense convèncer els seus socis d'Esquerra Republicana per aprovar els pressupostos del 2013. Avui Oriol Junqueras ha anat més enllà i ha assegurat que tampoc no avalarà els comptes encara que l'objectiu del dèficit sigui de l'1 i mig per cent. El govern insisteix que està obligat pel pacte../La plantilla del Barça avui té festa però als directius se'ls ha girat feina. Al club no estan contents amb els últims arbitratges que han rebut a Europa, i avui la junta estudiarà si es queixen o no a la UEFA./L'Espanyol, de la seva banda, continua preparant el partit de lliga contra l'Osasuna de diumenge a Pamplona./La plantilla del Força Lleida no ha pogut tramitar la vaga a temps i finalment viatjarà a Ourense per jugar el partit corresponent a la jornada 24 de la lliga Adecco Oro. El conflicte entre equip i directiva continua sense resoldre's i els jugadors han decidit posposar la vaga./Aquesta nit arriba al Palau de la Música la cantata escènica Ivan el terrible", de Serguei Pro-ko-kief, una de les obres mestres del repertori rus. L'actor català Sergi López fa de narrador del concert i també es posa a la pell d'Ivan, el Tsar de totes les Rússies

    Dijous gris i plujós. Avui imprescindibles els paraigües... Sí... i no ens descuidem les jaquetes, perquè avui, demà i dissabte recularem a l'hivern.

    De matinada han arribat núvols i ara el cel està tapat gairebé a tot arreu.

    Si veieu ullades de sol... no us refieu, perquè la tarda serà molt inestable.

    Fins ara les pluges han estat febles i han deixat quantitats d'entre 1 a 6 l/m2. Però en algunes zones de l'Ebre, de Ponent i del Pirineu Occidental els pluviòmetres acumulen fins a 10 litres.

    La causa de tot plegat és la línia frontal que va arribar ahir a la nit. Comença a allunyar-se... per tant en les pròximes hores s'obriran clarianes, però com que tenim aire fred en alçada.... la inestabilitat està garantida. Fixeu-vos en aquesta enorme borrasca de l'oest de la península.

    Es desviarà cap al SE peninsular, permenten la entrada de vent del nord que ens farà arribar l'aire fred que hi ha al nord d'Europa. Conseqüència d'això: baixaran les temperatures.

    EL DIA DESPRÉS DE LA IMPUTACIÓ

    La Infanta va a treballar amb normalitat, el Príncep coincideix amb la cúpula judicial

    El dia després de la seva imputació, la Infanta Crisitina ha anat a treballar amb normalitat. A una quart de deu del matí entrava a la seu central de La Caixa..... I precisament a aquesta hora el Príncep d'Astúries és a Barcelona on coincideix amb la cúpula judicial a l'entrega dels despatxos a la nova promoció de jutges. En el seu discurs ha defensat la justicia com un element clau per garantir la democria i l'ha animat a ser valenta en un moment que ha defint com complexe

    ERC manté la negativa

    EL GOVERN CONFIAT EN EL SÍ D'ESQUERRA

    Oriol Junqueras adverteix que Esquerra no donarà suport als pressupostos encarà que el límit de dèficit es quedi a l'1 i mig per cent. El govern confia que els republicans votin a favor dels comptes. El PP s'ofereix de pont en el diàleg amb l'executiu espanyol.

    La majoria seran devolucions

    EN 3 DIES CONFIRMATS 69.000 ESBORRANYS

    Aquest any es presentaran a Catalunya més de 3 milions i mig de declaracions de la Renda. Segons l'Agencia Tributaria un 75 per cent sortiran a tornar i la resta a pagar.... La campanya per internet ja ha començat, des de dimarts ja s'han confirmat 69 mil esborranys.

    Volen adherir-se a la mediació

    INCERTESA PELS AFECTATS AL MARESME

    El 15.000 afectats per les preferents de l'antiga Caixa Laietana segueixen sense saber si podran sumars-se al programa de mediació de Bankia que s'hauria hagut d'iniciar aquesta setmana. L'ajuntament de Mataró els ofereix un servei de suport emocional

    Estudien queixar-se a la UEFA

    EL BARÇA DOLGUT PELS ARBITRATGES

    El Barça estudiarà a la Junta Directiva d'aquesta tarda presentar una queixa a la UEFA. Se sent maltractat pels arbitratges que dels últims partits. Els blaugrana consideren que tant a Milà com a París els van perjudicar i demanaran que NO es repeteixi.

    EL DIA DESPRÉS DE LA IMPUTACIÓ

    La Infanta va a treballar amb normalitat, el Príncep coincideix amb la cúpula judicial

    ERC manté la negativa

    EL GOVERN CONFIAT EN EL SÍ D'ESQUERRA

    La majoria seran devolucions

    EN 3 DIES CONFIRMATS 69.000 ESBORRANYS

    Volen adherir-se a la mediació

    INCERTESA PELS AFECTATS AL MARESME

    Estudien queixar-se a la UEFA

    EL BARÇA DOLGUT PELS ARBITRATGES

    LA INFANTA CRISTINA, IMPUTADA

    Pel jutge del cas Nóos, que l'ha citat a declarar el 27 d'abril a Palma

    El jutge del cas NÓOS imputa la filla petita del rei - la infanta CRISTINA - en aquest cas, que ja afecta al seu marit... JOSÉ CASTRO l'ha citat a declarar el 27 d'abril a PALMA, on IÑAKI URDANGARÍN ja ha comparegut 2 cops. L'escrit d'imputació expressa incredulitat sobre el fet que Cristina de Borbó no tingués coneixement dels negocis del seu marit. La casa del Rei, aquesta tarda, ha manifestat la seva sorpresa per la decisió del jutge Castro.

    100 dies de Mas

    SÍ A LA CONSULTA PERÒ SENSE CÓRRER

    ARTUR MAS ratifica la voluntat del seu govern de convocar una consulta sobiranista, però adverteix a Esquerra Republicana que no vulgui accelerar el ritme... MAS torna a oferir unitat i diàleg per afrontar una situació econòmica, diu, d'emergència i un autogovern de supervivència.

    Rajoy, a favor del diàleg

    SEMPRE DINS LA LEGALITAT

    De la seva part, MARIANO RAJOY es mostra obert al diàleg i disposat a ajudar les comunitats autònomes. El president del govern espanyol, però, diu que no parlarà de res que sigui fora de la llei perquè ELL té l'obligació de complir-la.

    Víctima a la SalouFest

    UN JOVE CAU D'UN TERCER PIS

    Un jove britànic participant de la SalouFest ha resultat ferit greu en caure, de matinada, d'un tercer pis. El noi que, segon sembla, anava molt begut, te 21 anys i està ingressat a l'hospital JOAN-23 de Tarragona.

    Messi podria jugar la tornada

    NOMÉS ESTARÀ DE 7 A 10 DIES DE BAIXA

    LEO MESSI podria jugar la tornada dels quarts de final de la CHAMPIONS contra el PARIS SAINT GERMAIN... Les proves mèdiques han descartat una lesió greu al bíceps femoral de la cama dreta. El metges, però, l'exclouen pel partit de Lliga de dissabte contra el MALLORCA.

    Imputada en el cas Nóos

    La infanta Cristina, imputada en el cas Nóos. El jutge Castro ha decidit investigar el seu paper en l'empresa del seu marit, Iñaki Urdangarín, i l'ha citada a declarar el dia 27 d'abril. És el primer cop que imputen un membre de la Casa Reial, que ha declinat fer cap comentari.

    Emergència i diàleg

    I avui hem sentit dir a Artur Mas que les finances catalanes estan en situació d'emergència i l'autogovern, de supervivència. Malgrat tot, creu que ens en podem sortir i defensa la unitat i el diàleg. Un diàleg al que Mariano Rajoy es mostra disposat... tot i que sense mencionar Catalunya.

    El jutge del cas Nóos ha decidit imputar la infanta Cristina

    La filla del rei haurà d'anar a declarar el vint-i-set d'abril als jutjats de Palma, a les deu del matí, sobre la seva intervenció en l'empresa Ayzoon i en l'institut Nóos, que presidia el seu marit, Iñaki urdangarín...

    La decisió del jutge José Castro es produeix després dels últims correus electrònics aportats per Diego Torres, exsoci del Duc de Palma. És la primera vegada que imputen un membre de la família reial. Un portaveu del palau de la Zarzuela ha dit que no comenten decisions judicials.

    100 DIES DE GOVERN

    Artur Mas ha aprofitat el balanç dels 100 primers dies de govern per fer una crida a la responsabilitat i a la unitat davant el que considera un moment molt crític de les finances i de l'autogovern de Catalunya.

    Tot i així el president diu que manté el rumb i la voluntat de diàleg.

    DISCURS DE RAJOY DAVANT EL PP

    Diu que l'economia creixerà al 2014 i es crearan llocs de treball

    Després del silenci de les últimes setmanes, el president del govern ha tret pit per la tasca feta, i ha assegurat que al 2014 l'economia espanyola creixerà clarament i es crearà ocupació.

    Rajoy ha posat en valor que s'ha aconseguit evitar rescat d'Espanya i ha defensat les reformes, tot i que ha reconegut que els ciutadans encara no les noten.

    Pel que fa al dèficit autonòmic, el cap de l'executiu s'ha tornat a mostrar disposat a parlar de tot.... menys del que estigui fora de la llei.

    Saloufest

    Segona setmana del Saloufest, la trobada de joves britànics a la costa daurada... i primer ferit.

    Un jove de 21 anys, que està greu i ingressat a l'Hospital Joan 23 de Tarragona. El noi ha caigut des d'un balcó de la tercera planta d'un hotel...

    RETARD DE L'AVE FINS A PARIS

    Problemes tècnics allunyen l'estrena almenys fins el mes de maig

    BETAFinalment la línia NO entrarà en funcionament a mitjans d'abril....Oficialment NO hi ha nova data però els tècnics creuen que podria ser a finals de maig....El motiu del retard és que durant les proves de circulació que s'estan fent s'han detectat alguns problemes tècnics dels trens francesos amb la senyalització espanyola.

    PODRIA JUGAR LA TORNADA

    Messi s'estarà entre uns 10 dies de baixa per un trencament muscular

    Bones notícies per a Leo Messi i per al Barça. Les proves que li han fet aquest matí parlen només d' una lesió al bíceps femoral de la cama dreta.

    Així, l'argentí es perd el partit d'aquest dissabte contra el Mallorca i és dubte per a la tornada contra el PSG el proper dimecres. Sembla que s'estarà uns 10 dies de baixa.

    Qui gairebé diu adéu a la temporada és Javier Mascherano. Té un trencament del lligament lateral intern del genoll dret i estarà 6 setmanes de baixa. És la factura de l'empat a dos contra el PSG.

    Força Lleida

    Els jugadors de básquet del Força Lleida amenacen de no viatjar a Ourense per jugar aquest divendres si el club no els paga deutes pendents.

    Diuen que cobren amb retard des de l'inici de la temporada i denuncien la duplicitat de contractes. La junta directiva justifica algunes irregularitats pel descens dels ingressos dels espònsors. Però creu que la reacció dels jugadors és desproporcionada i confia que finalment puguin competir en la penúltima jornada de la fase regular.

    MECAL 2013

    Serà la quinzena edició del festival i durarà fins el 28 d'abril

    El Festival Internacional de Curtmetratges i Animació de Barcelona s'inaugura aquesta nit a l'antiga fàbrica Moritz de Barcelona.

    Fins el 28 d'abril, aquest certamen, el Mecal, mostra el treball de les noves generacions d'artistes audiovisual.

    Fa 15 anys que d'aquesta manera, miren de premiar la feina dels nous valors que hi ha dins i fora de les nostres fronteres.

    Avui us deixem amb algunes de les pel·lícules que hi projectaran.

    100 dies després de prendre possessió com a president, Artur Mas afirma que manté el rumb tant en el camí cap a la consulta com en la lluita contra la crisi. I considera que el diàleg és l'única alternativa tant amb el govern espanyol com amb la resta de formacions politiques catalanes. / I segons acabem de saber, el jutge que instruex el cas Noos acaba d'imputar a la Infanta Cristina. Compareixerà el proper dia 27 als jutjats de Palma. En els propers minuts us en donem més detalls./Un jove participant del Saloufest resulta ferit greu aquesta matinada en caure d'un balcó de l'hotel on s'allotjava. L'ajuntament demana calma i més precaució. Ha passat a la segona onada d'universitaris britànics que visiten la Costa Daurada. / 7 hospitals concertats de Catalunya comencen a cobrar 5 euros per convertir la butaca de l'habitació en un llit per dormir. Els responsables dels centres diuen que és l'única manera d'oferir aquest servei. Els usuaris afirmen que es posa en perill l'equitat del sistema./Leo Messi s'estarà entre 10 i 15 dies de baixa pel trencament muscular que es va fer ahir a París. La seva lesió, juntament amb la de Mascherano, van deixar un sabor de boca agredolç malgrat que el 2-2 contra el PSG és un bon resultat. La mala sort, i un pèssim arbitratge, vam impedir la victòria blaugrana.

    Fa gairebé dues hores que el president de la Generalitat està donant comptes del seus primers 100 dies de govern i també ha donat pistes del camí per on anirà a partir d'ara./Mariano Rajoy ha dit avui que mantindrà el diàleg amb totes les comunitats autònomes per resoldre els seus problemes de finançament i sense anomenar explícitament Catalunya, ha advertit que el que no farà és parlar d'allò que surti de la legalitat./Ramon Jáuregui, coordinador de la conferència política del PSOE, diu que per solucionar els problemes de Catalunya cal diàleg./I com us deiem. El jutge José Castro ha imputat la infanta Cristina pel cas Noos./I novetats en el cas Palau de la Música: El jutge confirma la fiança a CDC./La segona setmana del Saloufest, la trobada en principi esportiva, de joves britànics a la costa daurada, deixa un jove de 21 anys ferit greu i que està ingressat a l'Hospital Joan 23 de Tarragona./ En una operació conjunta,mossos i policia nacional han desmantellat una de les organitzacions més importants que en els darrers mesos hauria introduit a Catalunya més de tres tones de h'aixix provinent del Marroc./Un porc senglar passejava per aquest carrer del centre de Barcelona, molt a prop de l'estació de Sants./7 hospitals catalans concertats, és a dir que es financien majoritàriament amb fons públics, cobren als acompanyants dels pacients per utlitzar butaques que es converteixen en llit. Han de pagar 5 euros cada vegada./Bones notícies per a Leo Messi i per al Barça./Tot plegat una bona una factura per un empat a dos.... El PSG es va confirmar com un rival perillós, que aspirarà a TOT dimecres vinent al Camp Nou./I a la segona jornada dels quarts de final, dos equips espanyols: el Madrid rep el Galatasaray, amb Casillas a la grada, i el Màlaga al Borussia de Dortmund./Les semifinals de la Copa Catalunya es jugaran el 16 ó 17 d'abril a Tarragona. El Barça s'enfrontarà al Nàstic i l'Espanyol al Llagostera./Els jugadors de básquet del Força Lleida amenacen de no viatjar a Ourense per jugar aquest divendres si el club no els paga deutes pendents

    100 DIES DE GOVERN

    Artur Mas afirma que manté el rumb del

    govern i es mostra disposat a dialogar

    DIÀLEG DINS LA LEGALITAT

    Mariano Rajoy diu als dirigents del

    PP que està disposat a parlar de tot

    Problemes al Saloufest

    UN JOVE GREU AL CAURE D'UN BALCÓ

    5 euros pel llit de l'acompanyant

    7 HOSPITALS CONCERTATS ELS COBREN

    Empat agredolç

    EL 2-2 A PARÍS DEIXA MESSI 15 DIES KO

    La consulta sobiranista continua sent una prioritat pel govern català... La darrera trobada entre Mas i Rajoy i l'obertura de canals de diàleg, asseguren, no implica un canvi de rumb en aquest compromís electoral. La Generalitat, a més, es mostra molt prudent, gairebé desconfiada, sobre les propostes de finançament que arriben desde Madrid./El govern català continua prioritzant la consulta sobiranista i el dret a decidir. Ho ha afirmat avui el portaveu FRANCESC HOMS, que ha assegurat que no trairan un compromís electoral a canvi de noves formes de finançament./ Els ponts de diàleg entre els governs català i espanyol per un nou model de finançament, no acaben de convèncer ERC, que no confia en la paraula de Rajoy i sí, al PSC, que vol formar-ne part i proposa una comissió per tractar-ho. La resta de partits ho vinculen a la consulta: El PP i ICV diuen que n'ha de quedar al marge i la CUP reclama un pas endavant./La Setmana Santa ha donat un respir a les dades de l'atur. El nombre de desocupats ha baixat una mica, i és la primera vegada en 5 anys que ho fa en un mes de març./ La campanya de la renda comença, oficialment, el 6 de maig però ja es pot demanar l'esborrany per internet i confirmar-la../L'Audiència de Barcelona ha començat a jutjar 29 suposats membres de la banda dels CASUALS, la branca més violenta dels BOIXOS NOIS./Els Mossos d'Esquadra han imputat 7 persones acusades d'oferir falses revisions del gas. /I un altre avís als consumidors: els iogurts NO tindran data de caducitat./ Aquesta tarda han fet el funeral per la nena de 10 anys que va morir, diumenge, quan li va caure un tub de formigó a Sunyer, al Segrià./Fem un apunt de trànsit perquè la Setmana Santa ens deixa un balanç amb més desplaçaments però menys accidents mortals. Tot i així, 3 persones s'hi han deixat la vida a les carreteres catalanes./Darrera dels accidents de trànsit hi sol haver excessos de velocitat ./Les autoritats navals espanyoles han saludat avui les tripulacions de dos vaixells de l'OTAN, que s'estan al Port de Barcelona des de dijous./Encara a Barcelona, l'ajuntament i les Nacions Unides han signat un acord per instal·lar la seu del programa de prevenció de riscos urbans de l'ONU a la captial catalana... Volen treballar sobre el model barceloní de cooperació entre el sector públic i el privat./En el Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme, ens hem fixat en com afecta aquesta patologia a les persones i com treballen amb elles a un centre pioner de La Garriga, al Vallès Oriental. Es calcula que 1 de cada 150 catalans pateix autisme./650 persones es dediquen a la cria i ensinistrament de falcons a Catalunya./El Barça juga en una estona, a tres quarts de nou i en directe per La 1, l'anada de les semifinals de la Champions contra el París Saint Germain./L'altre partit del dia enfronta el BAYERN i la JUVENTUS a l'ALLIANZ ARENA./Reial Madrid i Màlaga jugaran demà./I avui s'ha celebrat la darrera jornada del judici per l'OPERACIÓ PORT./Fer un gran espai museístic a l'esplanada de les fonts de Montjuic. /LLOCS SECRETS I PETITS DETALLS és una exposició fotogràfica de diferents autors

    La prioritat és la consulta

    No hi ha canvi de rumb del govern català. Després de la recent trobada entre Rajoy i Mas, la Generalitat diu que prioritza la consulta sobiranista perquè és un compromís electoral, i expressa poca confiança en les noves propostes sobre finançament que arriben des de Madrid.

    Lleugera baixada de l'atur al març

    L'atur baixa lleugerament el mes de març gràcies als contractes de Setmana Santa. A Catalunya ara hi ha un miler menys d'aturats que el mes de febrer, sobre tot, al sector serveis.

    DEBAT SOBRE EL DÈFICIT

    El govern es mostra escèptic sobre noves ofertes de l'executiu central

    El govern català prioritza la celebració d'una consulta sobiranista malgrat que està obert a parlar sobre el finançament autonòmic amb l'exectiu central.

    Els partits catalans també s'han referit al debat sobre el dèficit... El PP veu possible un sistema amb singularitats. Els socialistes demanen asseure's per negociar un nou model i critiquen que encara no hi hagi pressupostos. Esquerra Republicana, en canvi, demana a Mas que no es refii del govern espanyol.

    Els contractes que s'han fet aquesta setmana Santa han donat un respir a les xifres de l'atur...Feia 5 anys que el número de desocupats No baixava al mes de Març. A Catalunya ara hi ha 664 mil persones sense feina, són mil cent menys que el mes passat. Al conjunt d'Espanya, hi ha 5.000 persones menys a les llistes dels serveis públics d'ocupació, però encara hi ha 5 milions de desocupats. Per sectors, l'atur augmenta a tots llevat dels serveis, que és el principal responsable d'aquesta baixada. Pels sindicats, el descens és molt conjuntural i no compensa la pèrdua de llocs de treball de l'últim any. El govern català es mostra prudent.

    2 DIES DE DOL A SUNYER

    El funeral per la menor d'11 anys serà aquesta tarda

    L'ajuntament de Sunyer, al Segrià, ha decretat dos dies de dol per la nena d'onze anys que ahir va morir en un solar propietat de l'alcalde. La nena de 10 anys que va resultar ferida ha sortit del coma i evoluciona favorablement a l'Hospital Vall d'Hebron..... Totes dues van quedar atrapades sota un tros de tub de formigó que els va caure a sobre mentre jugaven a dins...Segons l'alcalde, l'ajuntament de Sunyer no disposa d'una ordenança específica que determini si aquest tipus de solars haurien d'estar tancats o no.

    INICI DEL JUDICI ALS "CASUALS"

    Els acusen d'extorsió i fer pallisses per encàrrec

    a l'Audiència de Barcelona ha començat el judici a 29 suposats membres de la banda dels "Casuals", la branca més violenta dels "boixos nois". Els acusen, entre d'altres, d'apallissar per encàrrec, d'extorsió i d'amenaces a locals d'oci de Barcelona. A la sessió d'avui les defenses han demanat la nul.litat perque consideren que les proves es van obtenir de manera il.lícita. Avui també s'han retirat les acusacions particulars, i per tant ara l'acusació només l'exercirà la fiscalia, que considera que els acusats formaven una banda dedicada a cometre delictes, sota una disciplina jeràrquica i fent servir armes.

    Barça i Paris Saint Germain s'enfronten d'aquí a menys de cinc hores, en un partit que podreu seguir per La 1 de Televisió Espanyola.... Amb Tito Vilanova a la banqueta, els blaugrana buscaran un bon resultat al Parc dels Prínceps... Desde París ens ho explica l'Albert Font.

    El Barça Regal va tancar la jornada 27 de la lliga ACB amb una victòria davant el València Basket: 32 punts de diferència, que demostren el bon moment de l'equip de Xavi Pascual. Tots els blaugrana van anotar, però el m és aplaudit va ser Pete Mickel.

    Per anar fent boca del partit d'aquesta nit, us deixem ara amb un recull d'imatges de les dues grans figures que avui estaran cara a cara: Messi contra Ibraímovich..... Un partit que podeu seguir a partir de tres quarts de nou en aquesta mateixa cadena.

    Els contractes que s'han fet aquesta setmana Santa han donat un respir a les xifres de l'atur...Feia 5 anys que el número de desocupats No baixava al mes de Març. A Catalunya ara hi ha 664 mil persones sense feina, són mil cent menys que el mes passat./Un petit repunt en l'ocupació, doncs, que deiem respon a les contractacions que s'han fet a restaurants, hotels....Justament el turisme és el salvavides del Baix Penedès, la comarca que des de fa 4 anys, té la taxa d'atur més alta de Catalunya, un 16,8%./Des d'avui ja es pot sol.licitar l'esborrany de la declaració de la renda a través d'internet i, si s'està d'acord amb el resultat, confirmar-lo./Demà es cumpleixen 100 dies del govern d'Artur Mas.. Demà el president en farà balanç davant dels mitjans./ La majoria de partits polítics catalans també s'han referit a la possibilitat que es flexibilitzi el dèficit per Catalunya./Robert Fauria ja NO és alcalde de Sant Hilari Sacalm... Ho ha aprovat el ple que s'ha celebrat avui tot i que ell no hi ha assistit. Tot això passa després de la seva imputació en el cas Manga per estar vinculat, suposadament, a una trama de corrupció en adjudicacions públiques./L'ajuntament de Sunyer, al Segrià, ha decretat dos dies de dol per la mort de la nena d'onze anys que ahir va morir en un solar propietat de l'alcalde... La nena de 10 anys que va resultar ferida ha sortit del coma i evoluciona favorablement a l'Hospital Vall d'Hebron./A l'Audiència de Barcelona ha començat el judici a 29 suposats membres de la banda dels "Casuals": la branca més violenta dels Boixos Nois. Se'ls acusa, entre d'altres, de fer pallisses per encàrrec, d'extorsió i d'amenaces a locals d'oci de Barcelona./Els mossos alerten, una vegada més, dels falsos revisors del gas... Enganyen sobretot gent gran...De moment ja hi ha 7 persones imputades per fer revisions falses, sense tenir permís, i per les que cobraven 100 euros. Es calcula que hi podria haver fins a 500 víctimes./La setmana santa que deixem enrera ens deixa més cotxes a la carretera però menys morts. Tot i això, 3 persones han perdut la vida./ Uns viatges que els més de dos-cents radars que hi ha per tota la xarxa viària catalana han seguit d'aprop. El servei català de trànsit va recaptar l'any passat 26 miliobs d'euros per sancions per excés de velocitat./Es calcula que un de cada 150 catalans pateix autisme, una malaltia que no té cura però que millora si es tracta els afectats de manera integral i durant totes les etapes de la vida... Avui és dia mundial de conscienciació sobre l'autisme./A Catalunya hi ha unes 650 persones que es dediquen a la cria i ensinistrament de falcons, unes aus que s'utilitzen en diferents instal·lacions com ara aeroports per espantar altres ocells... Els agents rurals fan inspeccions periòdiques per comprobar que els animals viuen en bones condicions./Messi i Ibra són les dues GRANS figures de Barça i Paris Saint Germain de cara al partit d'aquesta nit./L'altre partit d'avui enfrontarà el Bayern i la Juventus a l'Allianz Arena, dos històrics de la competició. /El Barça Regal va tancar la jornada 27 de la lliga ACB amb una victòria incontestable davant el València Basket.

    L'ATUR BAIXA AL MARÇ

    A Catalunya la xifra d'aturats cau en 1.126

    persones per l'efecte de la Setmana Santa

    GRAN NIT DE CHAMPIONS

    El Barça visita el PSG, a les

    20:45h en directe per La1 de TVE

    Debat sobre el dèficit

    PENDENTS DE LA FLEXIBILITZACIÓ

    Judici als Casuals

    EXTORSIONAVEN I TRAFICAVEN AMB DROGUES

    Les necessistats dels autistes

    UN TRASTORN MÉS COMÚ DEL QUÈ ES PENSA

    El radar número 1

    Al 2012 va caçar 37.000 infractors

    a més velocitat de la permesa

    El Papa Francesc fa una crida a la pau en tots els conflictes politics al món en el seu missatge pasqual davant 250.000 persones que s'han congregat a la Plaça de sant pere del Vaticà amb motiu del diumenge de resurrecció. S'ha referit específicament a la dividida península coreana, on aquesta setmana es declaraven "en estat de guerra", animant-los a superar les divergències.

    La venda de mones de pasqua es manté al nivell dels dos últims anys i a Catalunya s'en vendran aquest any unes 660.000. La tendència és a comprar-les una mica més petites.. a partir de 35 euros i, si pot ser, que no passi gaire de 50 euros.

    Una campanya de micromecenatge busca retornar l'esplendor perdut als murals de la capella de Sant Miquel, al Monestir de Pedralbes. Esperen recullir a traves de donacions "on line" una sisena part del pressupost total de la restauració. Serà el primer projecte municipal que recorre a aquesta fòrmula.

    Xavi i Jordi Alba entren a la convocatòria del Barça per enfrontar-se dimarts al París Saint Germain als quarts de final de la Champions. Tots dos ja han participat a l'entrenament de recuperació després de l'empat a dos a Vigo. Un partit en què Messi va sumar un nou rècord: completar una volta senzera marcant en cada partit.

    El turisme de muntanya, que aconssegueix aquesta setmana santa nivells d'ocupació superiors al 90 per cent, guanya la partida al turisme a la costa que perd pistonada en relació a l'any passat amb un índex d'ocupació que frega el 70 per cent. La costa brava, però es consolida com a destinació molt buscada i el museu Dalí de Figueres rep aquests dies visites massives.

    El projecte de construir una macro planta incineradora d'escombraries al cor de l'Empordà, en un paratge de gran interès natural i històric, aixeca la polèmica al sector turístic. La zona és, segons la revista National Geographic, una de les vint millors destinacions turístiques del món.

    L'ajuntament de Badalona prepara un reglament per limitar algunes prestacions socials només als veïns que portin més de cinc anys empadronats a la ciutat. L'alcalde , García Albiol, afirma que regular serveis bàsics, com ara beques menjador, suposa prioritzar els veïns de Badalona i fer justícia social.

    Les universitats catalanes incorporen , cada cop més, cursos oberts a traves d'internet. El referent és l'èxit multitudinari aconseguit per universitats internacionals com Yale, Harvard o Stanford. Aquí els adapten a les necessitats d'alumnes acostumats a tenir més interacció amb el professorat.

    El Barça juga aquesta tarda a Vigo contra el Celta amb l'objectiu de sumar una nova victòria que l'acosti més al títol de lliga. La novetat a la convocatòria és Abidal després d'un any de baixa pel trasplantament de fetge. Qui no serà a Balaídos és Tito Vilanova, tot i que ahir ja va dirigir l'entrenament.