Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Els camions de gran tonatge ja no circulen per la nacional 2 entre Maçanet i la Jonquera... Els veïns de Bàscara - que han estat 80 dies tallant aquesta via - han celebrat la restricció amb una arrossada popular... Però hi ha qui no està tan content. Els transportistes calculen que la mesura els hi costarà 7 milions d'euros a l'any.

Ajuntaments, empreses i particulars podran pagar els impostos estatals a la Generalitat en comptes de a l'agència tributària espanyola, a partir de l'estiu. De moment, però, el govern haurà d'ingressar el que recapti a les arques de l'estat.

L'entrada en funcionament de la línia d'alta velocitat entre Barcelona i París torna a endarrerir-se. Ara, sense data. Els alcaldes de Barcelona, Girona i Figueres es queixen i reclamen que el procés s'acceleri.

El Saló Internacional del Turisme de Catalunya ha obert avui, a Barcelona, amb ofertes de 50 països... La crisi, però, fa que 9 de cada 10 ciutadans, optin pel turisme d'interior i els allotjaments econòmics.

El Barça es començarà a jugar, dimarts, contra el Bayern, poder ser a la final de la Champions. De moment, però, el vestidor no vol ensurts contra el Llevant, demà al Camp Nou. Messi i Busquets tornen a entrenar amb el grup però no està previst que demà juguin.

Els camions ja no passen per la NACIONAL-2 a Girona... Des de la mitjanit, els camions de gran tonatge han de fer el trajecte MAÇANET-LA JONQUERA per l'AP7 i pagar peatge, amb bonificació. Els transportistes anuncien accions legals mentre els veïns celebren la restricció

I a partir de l'estiu, tothom que ho vulgui podrà pagar els impostos directament a la Generalitat i NO a l'Agència Tributària espanyola. El govern català articularà tots els mecanismes legals per què particulars, empreses i ajuntaments ho puguin fer amb garanties.

TGV BARCELONA-PARIS

El alcaldes per l'alta velocitat mediterrània reclamen la connexió

CLÀUSULES SÒL

L'Audiència Provincial de Barcelona també les ha declarat abusives

El BARÇA REGAL jugarà el cinquè partit del "play off" de quarts de final de l'Eurolliga de bàsquet després de derrotar, anit, al PANATHINAIKÓS. Serà dijous, al Palau.

El BARÇA rep, demà, al LLEVANT, amb l'objectiu de sumar - com abans millor - els 9 punts que els falten per ser, matemàticament, campions de Lliga... NO descarten que, demà, MESSI i BUSQUETS juguin uns minuts. Avui ja s'han entrenat amb el grup.

El Gran Teatre del Liceu estrena demà "L'OR DEL RIN", pròleg de la TE-TRA-LOGIA de "L'anell dels nibelungs", de Wagner.

Els 3000 camions que, cada dia, circulaven pel tram entre Maçanet i La Junquera ja no hi poden passar. Des de la mitjanit d'ahir, ho fan per l'AP-7. Així, es posa punt i final a una reivindicació dels veïns de la zona. Els transportistes no ho veuen clar perquè, ara, han de pagar peatge tot i que tenen bonificacions de fins el 50%.

El conseller de la presidència ha anunciat que, a l'estiu, ajuntaments i empreses podran pagar els impostos a la Generalitat. Respon així al fet que alguns municipis i empreses ja ho estan fent. El propi Homs admet que els diners s'enviaran a l'Agencia Tributària Espanyola però creu que donaran garanties jurídiques a qui vulgui pagar directment al govern català.

La crisi converteix el turisme de proximitat en la gran estrella del Saló Internacional de Turisme de Catalunya que espera rebre 100mil visitants. Una alternativa és la iniciativa d'un pescador de Cambrils que convida a descobrir com és la seva feina a alta mar.

Són algunes de les roses que regalarem dimarts, dia de Sant Jordi. El sector espera vendre'n uns 6 milions, un 20% menys que l'any passat. Els preocupa l'increment de l'IVA que, en gran part, assumirà el sector.

El Barça es jugarà al Palau Blaugrana el pas a la Fainal Four de Londres. L'equip de Xavi Pascual va guanyar el quart partit, a la pista del Panathinaikós, per 60 a 70 i va aconseguir forçar el cinquè enfrontament. Navarro, amb 17 punts, va ser clau.

Els 3.000 camions que hi circulaven cada dia pel tram gironí han d'anar per l'AP-7. LA N-II SENSE CAMIONS.

A partir de l'estiu. ALGUNS AJUNTAMENTS JA HO ESTAN FENT.

Fer turisme a prop de casa. 100.000 VISITANTS AL SALÓ DE TURISME.

6 milions de roses. UN SANT JORDI MARCAT PER L'IVA.

Decidirà el Palau. EL BARÇA FORÇA EL CINQUÈ PARTIT.

El president Mas ha cridat, avui, a l'ordre als seus consellers... Després d'uns dies de declaracions enfrontades d'alguns membres del govern sobre la consulta sobiranista, Mas ha demanat menys soroll i més discreció... I, per esvair dubtes, ha reafirmat que el rumb cap a la consulta es manté.

El Ministre d'Hisenda confirma que no hi ha res decidit sobre la flexibilització del dèficit català i desmenteix les xifres que s'han donat... Alguns consellers de la Generalitat asseguren que si no s'hi posa remei, l'activitat dels seus departaments perilla.

Els veïns de Bàscara han tallat avui, per última vegada, la Nacional II desprès de fer-ho durant 80 dies. A partir de demà, els camions deixaran de passar per aquesta via i hauran de circular, obligatòriament, per l'AP-7... i pagar peatge.

Les entitats que van portar al Congrés la Iniciativa Legislativa Popular per la dació en pagament, decididexen retirar-la. Creuen que el projecte de llei aprovat pel PP traeix el que ells demanaven.

Messi ja s'ha entrenat avui sobre la gespa de la Ciutat Esportiva i tot apunta a que, dimarts, podrà jugar contra el Bayern. I el president Sandro Rosell ha confirmat que, el 2016, es presentarà a la reelecció.

Artur Mas vol que hi hagi més discreció i menys soroll al voltant de la consulta sobiranista. El president català assegura que el Govern manté el rumb, però admet que algunes declaracions poden sonar divergents.... Ho ha dit durant la inauguració de la nova terminal d'hidrocarburs del Port de Barcelona./ Ho ha confirmat, avui al Congrés, el ministre d'Hisenda Cristóbal Montoro ha dit que, ara per ara, no hi ha ni cap xifra ni cap oferta a les comunitats autonòmes pel què fa al repartiment del dèficit../ Pendents de l'objectiu del dèficit i amb els pressupostos encara per fer, els diferents departaments de la Generalitat es preparen per a noves retallades A Salut, el conseller Boi Ruiz, avisa que les reformes han de continuar. I el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, reconeix que la campanya antiincendis se'n ressentirà. / Les entitats que han promogut la iILP per la dació en pagament, entre elles la PAH, han decidit retirar-la perquè creuen que no recull cap de les seves propostes./ A partir de demà els camions ja Nno podran circular per l'N2 al tram que discorre per Girona./ Sandro Rosell es presentarà a al reelecció com a president del Barça l'any 2016./ A l'Eurolliga de bàsquet, al Barça Regal només li val aquest vespre la victòria davant el guanyar al complicat OAKA d'Atenes per no quedar-se fora de la Final Four de Londres./ La Unió de Federacions Esportives de Catalunya ha denunciat la situació dramàtica en què es troba l'esport català. Moner, acompanyat dels presidents de les 67 federacions esportives catalanes ha deixat clar que amb la retallada del 60% del pressupost que aplicarà la Secretaria General de l'Esport és impossible mantenir aquest sector./ El nou espectacle del Cirque du Soleil ja ha arribat a Barcelona. Es titula "Inmortal", i recrea la vida de Mickael Jackson

El govern espanyol manté la posició en els dos temes clau en la relació amb l'executiu català. El ministre d'Hisenda insisteix en què no hi ha cap acord per flexibilitzar el dèficit català i que la decisió es prendrà si Brussel.les dóna més marge a Espanya. Des de l'executiu català creuen que s'ha de fer: avui el conseller de l'Interior ha dit que amb l'actual 0,7 per cent no es garanteix la campanya antiincendis. Sobre la celebració d'una consulta, la vicepesidenta Sáenz de Santamaria diu que no és possible perquè estaria fora de llei.

És l'última protesta dels veïns de Bàscara demanant que deixin de circular camions per la Nacional 2 en aquest tram. A partir de demà els camions hauran de passar obligatoriament per l'AP-7 entre La Jonquera i Maçanet de La Selva . Malgrat les bonificacions, els camioners recorreran la mesura davant la justicia.

Llibreters i editors esperen repetir aquest Sant Jordi la xifra de vendes de l'any passat i superar els 18 milions d'euros. Recorden que aquell dia fan el 10 per cent de les vendes de tot l'any.

Ja és a Barcelona, Inmortal, l'espectacle del "Cirque du soleil" que recrea la vida de Michael Jackson gracies a 60 artistes de tot el món. És un espectacle musical que canvia el registre de la companyia canadenca.

Espanyol i Barça són els finalistes de la Copa Catalunya desprès d'eliminar el Llagostera i el Nàstic respectivament. Els blanquiblaus van aliniar un equip ple de titulars habituals. El Barça va presentar el filial i alguns juvenils i va guanyar gràcies a un penal transformat per Lombán.

El govern espanyol nega un acord per variar el dèficit i diu que no a una consulta. DÈFICIT I CONSULTA.

Artur Mas confirma que no hi ha acord per rebaixar el dèficit. PORT DE BARCELONA.

Últim dia amb camions a la N-II. RECORRERAN DAVANT LA JUSTICIA.

Objectiu: igualar l'any passat. EDITORS I LLIBRETERS PREPAREN SANT JORDI.

La vida de Michael Jackson. CIRQUE DU SOLEIL TORNA A BARCELONA.

Final Espanyol-Barça. ES JUGARAN LA COPA CATALUNYA.

¿Hi ha un enfrontament dins el govern català sobre la consulta sobiranista? L'executiu assegura que no. El cert, però, és que en les darreres hores les contradiccions sobre si aquesta consulta es pot fer o no han marcat el guió de declaracions dels membres del govern, dels líder de Convergència i Unió i de l'oposició.

Catalunya te tres dels trams de carretera més perillosos i que tenen més cost social de tot l'Estat. Dos d'ells, on més morts i sinistres es produeixen, són a la Nacional 2. L'altre és a la N-340.

Primer, els telèfons mòbils van incorporar càmera de fotos, i, ara, són les càmeres les que incorporen aplicacions que les apropen als mòbils. Ho veiem al Saló Sonimag que, avui, ha obert portes a Barcelona.

El Barça torna a la feina sense Pinto, Busquets ni Messi... L'objectiu és que tothom arribi al 100% al partit de dimarts contra un Bayern de Munic, que ahir va tornar golejar. Va guanyar per 6 a 1 al Wolfsburg a les semifinals de la Copa Alemanya.

Diferències i prioritats

El govern català creu que Mariano Rajoy NO HA TANCAT LA PORTA a la consulta sobiranista. Una consulta sobre la què CiU s'esforça a desmentir que hi hagi divisons internes. El govern espanyol hi veu un canvi en les prioritats i que ara preocupa més la situació financera.

Carreteres amb alt cost social

la N-2 i la N-340 al seu pas per Catalunya, són dues de les carreteres amb uns costos socials més alts per culpa de l'elevada si-nis-tralitat. Ho diu un estudi del RACC, que reclama més inversió per poder reduir el nombre d'accidents.

El portaveu del govern, Francesc Homs, i el líder d'Unió Democràtica neguen que el govern català estigui dividit pel debat sobre la celebració de la consulta i recorden que és un compromís que inclou l'acord d'estabilitat signat amb Esquerra. El líder dels republicans està convençut que Convergència i Unió complirà els compromisos adquirits i el PSC demana a Artur Mas que aclareixi quina és la posició de l'executiu.

Oriol Pujol referma la seva innocencia després de declarar durant més de 10 hores davant del jutge que instrueix el cas de les ITV's i que l'ha imputat per un presumpte delicte de tràfic d'influencies. Pujol insisteix en què totes les decisions que va prendre eren pel bé de l'interès públic i de Catalunya.

3 dels 10 trams de la xarxa de carreteres de l'estat que tenen un cost més alt per la societat per l'alta si-nis-tralitat estan a Catalunya. Són la Nacional 2 a Barcelona, la mateixa carretera a Girona i un tram de la eNa-340 a Tarragona. El RACC denuncia que en 5 anys la inversió en manteniment de la xarxa ha caigut un 38 per cent.

Comença a Barcelona Sonimagfoto i multimèdia que pretén impulsar un sector en crisi.. L'any passat la venda de cameres va caure un 27 per cent. Ara centra tots els esforços d'innovació en adaptar la fotografia a la telefonia mòbil.

El Barça torna a la feina sense Pinto, Busquets ni Messi... L'objectiu és que tothom arribi al 100% al partit de dimarts contra un Bayern de Munic, que ahir va tornar a arrasar amb un golejada al Wolfs-burg a la Copa Alemanya. Aquesta nit el Barça B jugarà la Copa Catalunya contra el Nàstic... L'Espanyol hi porta el primer equip.

Homs i Duran neguen que hi hagi divisió al govern i mantenen el compromís amb ERC. DEBAT SOBRE LA CONSULTA.

Per l'interès públic. PUJOL ES JUSTIFICA DAVANT DEL JUTGE.

El cost social dels accidents. EL RACC DEMANA MÉS MANTENIMENT.

Adaptar-se als nous temps. LES VENDES DE CÀMERES CAUEN UN 27%.

Preparant-se per al Bayern. EL BARÇA B JUGARÀ LA COPA CATALUNYA.

Oriol Pujol va fer gestions en defensa de l'interès general i no pas del propi. Ha estat una de les línies de la seva defensa davant el jutge. L'ex-secretari de Convergència Democràtica declara pel cas de les ITV. Ha assegurat que va fer gestions per re-organitzar el mapa d'estacions d'ITV. Segons que ha dit, el sector havia entrat en una inseguretat jurídica arran de diferents litigis, fet que exigia una remodelació del sistema.

El Govern referma la seva voluntat de convocar una consulta sobiranista. Francesc Homs assegura que l'execuitu està unit en la idea de la consulta i en el compliment del pacte amb ERC.

El president de Gas Natural preveu un semestre molt dur per a l'economia però vaticina l'inici de la recuperació, l'any vinent. Salvador Gabarró alerta al govern que els nous impostos sobre l'energia els acabaran pagant els consumidors.

Operaris de l'Ajuntament de Barcelona han començat a enderrocar dos murs de l'antiga fàbrica de Cant Batlló de Barcelona. Un fet que obre l'accés a la biblioteca i el centre d'activitats que els veïns han organitzat en aquest antic recinte tèxtil.

El Barça Regal busca una victòria, aquest vespre a la pista del Panathinaikós. Volen recuperar el factor pista als quarts de final de l'Eurolliga de bàsquet. Els blaugrana hauran de millorar el seu joc i aillar-se de la pressió ambiental.

Oriol Pujol declara per les ITV's

Oriol Pujol declara davant el jutge com a imputat per un presumpte delicte de tràfic d'influències pel cas de les ITV's. Pujol ha arribat acompanyat d'alguns dels màxims dirigents de Convergència Democràtica i sembla que la declaració anirà per llarg.

Testimonis catalans a Boston

Sobre les explosions a Boston, Josep Aguilar, un català que participava a la marató, ens ha explicat com ho ha viscut. Almenys han mort tres persones i hi ha més de 140 ferits. Segons l'FBI, les bombes eren casolanes i de poca potència, i tot apunta que ha estat una acció terrorista.

PROCÉS CAP A LA CONSULTA

El Govern assegura que està unit i que es manté el rumb traçat

El govern català insisteix a reclamar respecte per a la presumpció d'innocència d'Oriol Pujol. A la reunió d'avui, l'executiu també ha analitzat com s'està fent el camí cap a la consulta d'independència... Davant algunes acusacions de discrepàncies internes que fa l'oposició, el portaveu Francesc Homs ha assegurat que el govern està unit, que treballa amb el mateix calendari i es remet als acords amb ERC.

I avui el Parlament ha declarat VIGENTS I COMPLEMENTÀRIES les dues resolucions sobre el dret a decidir aprovades per la cambra al gener i al març.... És la resposta que la Mesa ha acordat per majoria a la petició del Tribunal Constitucional que li va demanar quina de les dues prevalia.

CAS NOÓS

La infanta Cristina presenta recurs contra la seva imputació

La defensa de la Infanta Cristina ha recorregut la seva imputació en el cas Noós. El recurs s'ha presentat aquest matí al jutjat de Palma, contra l'acte del jutge José Castro que la imputava en el cas de presumpta corrupció. El jutge havia citat Cristina de Borbó a declarar el pròxim vint-i-set d'abril, però la citació va quedar anul·lada quan la Fiscalia Anticorrupció hi va presentar un recurs en contra.

En bàsquet, el Barça, camí de l'Eurolliga

El Barça Regal busca aquest vespre, a la pista del PANATHINAIKÓS d'Atenes, un triomf que li permeti recuperar el factor pista, als quarts de final de l'Eurolliga. Els blaugrana es mostren optimismes, tot i les dificultats que es trobaran...

ESPEREN QUE NO EL SANCIONIN

L'Espanyol presenta al·legacions a l'expulsió de Raúl Rodríguez

En futbol, el Barça fa festa per segon dia consecutiu. El primer equip torna a la feina demà al matí i serà el filial qui jugui a Tarragona la semifinal de la Copa Catalunya contra el Nàstic.

L'Espanyol, en canvi, sí que s'enfrontarà al Llagostera amb els jugadors del primer equip. Els blanc-i-blaus, que s'han entrenat a porta tancada, han presentat al·legacions a l'expulsió de Raul Rodríguez contra el València. Entenen que l'acta arbitral no reflecteix correctament les paraules del defensa mentre s'escalfava a la banda.

NOU DISC DELS MANEL

"Atletes, baixin de l'escenari" surt avui a la venda amb 13 temes nous

"Atletes, baixin de l'escenari", és una frase, ja cèlebre, que es va sentir a la cloenda dels jocs olímpics de Barcelona, i que dóna títol al tercer disc dels Manel. Avui surt a la venda, amb canvis evidents en els arranjaments habituals del grup... Els anteriors treballs van ser rècord de vendes a Espanya.....Al maig comencen gira al primavera Sound amb totes les entrades venudes. El primer senzill del nou disc es diu "Teresa Rampell", posa el punt final a aquesta edició de l'informatiu i sona així....

Oriol Pujol segueix declarant a aquesta hora davant del jutge que instrueix el cas de les ITV's i que l'ha imputat per un presumpte delicte de tràfic d'influències. Són ja 4 hores de compareixença. Pujol ha arribat abans de les 10 acompanyat d'alguns dels màxims responsables de Convergencia Democràtica. El seu advocat ha dit que està disposat a explicar tot el que faci falta amb total normalitat.

Seguim consternats per l'atemptat d'ahir a la nit a la meta de la Marató de Boston, que de moment ha deixat 3 morts i prop de 150 ferits. A la prova hi participaven 91 atletes espanyols i a l'Informatiu hem pogut parlar amb el català Josep Aguilar.

Es manté el debat sobre com ha de ser el camí cap a la consulta. Duran i Lleida admet que cada vegada hi ha més membres de Convergencia i Unió que entén que el procés ha de ser lent i acordat. El socialista Navarro també celebra que el conseller Gordó apostés pel diàleg amb el govern espanyol.

El president de Gas Natural està convençut que l'any vinent serà el de la recuperació econòmica. La companyia mostra el seus dubtes sobre la nova llei elèctrica que prepara el govern espanyol i adverteix que els nous impostos sobre l'energia els acabarà pagant el ciutadà.

Estudien com recol.locar la vuitantena de nens afectats pel tancament d'una llar d'infants de Barcelona. Hi han aparegut 4 possible casos de lipoatrofia, un trastorn que provoca que la grassa es distribuixi de forma desigual.

José Sacristan i Leticia Dolera premis sant Jordi als millors actor i actriu. Emilio Gutiérrez Cava, a la millor trajectòria i Blancaneu de Pablo Berguer, millor pelicula espanyola. Són els triomfadors de l'edició 57 del Premis Sant Jordi de Cinema de Ràdio Nacional.