Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

SEGONA FASE OPERACIÓ SORTIDA

Es preveu que 370.000 vehicles surtin

entre avui i demà de l'àrea de Barcelona

El principals problemes, a les vies

que porten a la neu i a la platja

El pacte segueix vigent

JUNQUERAS VEU COMPATIBLE LA REUNIÓ

Cau el consum de benzina

VOLEN RECUPERAR PART DEL 15% PERDUT

Retocant els últims detalls

VERGES ACULL LA DANSA DE LA MORT

Bons vents al Barça i l'Espanyol

TITO AMB L'EQUIP, VICTOR ÁLVAREZ RENOVA

REUNIÓ SECRETA DE MAS I RAJOY

CIU diu que es va avançar en el tema econòmic, però no en el de la consulta

Acord entre Mariano Rajoy i Artur Mas en què cal flexibilitzar el dèficit de les autonomies... però desacord pel que fa a la consulta sobiranista. És el principal resultat, que se sàpiga, d'una reunió secreta, a Madrid, entre els dos presidents. La trobada s'hauria produït aquesta setmana i no ha transcendit fins ara

En declaracions a TVE

DURAN I LLEIDA DEMANA FETS I NO PARAULES

En declaracions a TVE, Duran Lleida destaca la voluntat de diàleg entre Artur Mas i Mariano Rajoy. El líder d'Unió, però, adverteix que aquesta voluntat s'ha de plasmar en resultats i fets reals.

Aigües Ter Llobregat

EL TSJC TOMBA L'ADJUDICACIÓ A ACCIONA

PSC, ICV i Ciutadans demanen responsabilitats polítiques al govern per l'adjudicació de la gestió d'Aigües Ter-Llobregat a Acciona. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha anul·lat l'adjudicació i dóna la raó a Agbar, que l'havia impugnat.

La reforma de la llei hipotecària

NO CONTEMPLA LA DACIÓ EN PAGAMENT

La reforma de la llei hipotecària que tramita el Congrés no contempla la dació en pagament. La plataforma d'afectats per la hipoteca acusa al PP de desvirtuar la llei amb les seves esmenes.

Patint el Virus FIFA

ELS INTERNACIONALS FAN RECUPERACIÓ

El Barça s'ha entrenat aquesta tarda ja amb tots els jugadors internacionals, que han fet treball de recuperació i fisioteràpia. Messi, Mascherano, Busquets i Xavi s'han quedat al gimnàs.

Duran espera resultats

Duran Lleida destaca la voluntad de diàleg entre el president Mas i Mariano Rajoy, que aquesta setmana s'han entrevistat en secret. En declaracions a Televisió Espanyola, el líder d'Unió adverteix que la voluntat ha de donar resultats i que, de moment, d'això , res de res.

Josep Antoni Duran Lleida espera que la voluntat de diàleg entre els governs català i espanyol es tradueixi aviat en fets concrets, com ara la fle-xi-bilització del dèficit. D'aquesta possibilitat n'haurien parlat aquesta setmana Artur Mas i Mariano Rajoy, en una trobada reservada que NO s'ha conegut fins avui. Els dos presidents S'HAURIEN POSAT D'ACORD en suavitzar el dèficit, però continuen molt distanciats sobre la consulta sobiranista.

Revés al Govern

El Tribunal Superior de Justícia dóna la raó a AGBAR i manté l'anul·lació de l'adjudicació d'Aigües Ter-Llobregat a Acciona. El govern, que ha justificat la privatització, estudia ara si recorre la decisió del Tribunal.

La reforma de la llei hipotecaria que es tramita al Congrés no inclourà la dació en pagament: el PP només l'acceptaria en casos extrems. En tot cas, tindrà en compte la sentència europea de fa dues setmanes... Per contra, la Plataforma d'Afectats creu que, a través de les esmenes, el PP desvirtua el projecte.

Les abundants nevades d'aquest hivern i les dates han fet que la setmana santa sigui molt bona per les estacions d'esquí catalanes.

Espanya ha donat un pas de gegant per estar al Mundial del Brasil. A París, la selecció va derrotar França, 1 a zero, i recupera el primer lloc del seu grup. Participació de vuit blaugranes i dos d'ells decisius: Pedro amb un gol i Valdés amb les aturades.

El Barça torna aquesta tarda a la feina amb tots els internacionals, i, potser, amb la presència de Tito Vilanova.

L'Espanyol, de la seva banda, ha pogut comptar amb Samuele Longo, convocat per la sub21 italiana. Demà espera recuperar Héctor Moreno i Christian Stuani. Joan Capdevila continua sent dubte per jugar diumenge contra la Reial Societat per unes molèsties a la cama dreta. Els jugadors adverteixen que arriba la fase decisiva de la Lliga i que els equips de la zona baixa són els que més difícil ho posaran.

Avui us convidem a conèixer Harar, una ciutat de l'est d'Etiòpia, des de la mirada de l'artista Carles Mariné. Aquests dies exposa al reial cercle artístic de Barcelona una cinquantena de dibuixos i pintures que recullen rostres i estampes de la vida quotidiana a la ciutat, un lloc on l'artista passa llargues temporades des que hi va viatjar per primera vegada... És tot, que passeu una bona tarda

Aquests dies ens quedarà ben clar quin és el temps típic de la primavera. Una Setmana Santa sense un temps tant canviant probablement no tindria gracia.

Avui el cel està molt ennuvolat i les precipitacions ens acompanyaran tot el dia.

PLUGES

Va començar a ploure ahir a la tarda i durant la nit i matinada les pluges s'han estès per molts indrets del país. En general han estat febles, han deixat entre 1 i 10 l/m2. A excepció del Berguedà, d'Osona i el Solsonès on han recollit fins a 35 litres.

Precipitacions que van associades a aquesta borrasca que molt lentament està creuant la península. En les pròximes hores arribarà a Catalunya, per tant les pluges avui no s'han acabat.

Demà la borrasca ja s'allunyarà... però al seu darrera n'arribaran d'altres associades a aquesta enorme borrasca Atlàntica que ens aniran creuant i que mantindran la variabilitat típica d'aquesta estació.

UNA BONA SETMANA SANTA

Les estacions d'esquí obren al 100% amb una ocupació que supera la de l'any passat

Les estacions d'esqui catalanes viuen una setmana santa molt bona.... La gran quantitat de neu i que les vacances hagin caigut a finals de març ajuden a què les instal.lacions estiguin obertes al cent per cent i que l'ocupació superi la de l'any passat.... A més, anuncien que aquest any la temporada s'allargarà, al menys, fins a mitjans d'abril... Una situació ben diferent es viu a altres sectors, com ara les colònies.... La crisi obliga a molts esplais a compartir serveis com l'autocar o la casa.

ERC ha de dir sí als pressupostos

DURAN CREU QUE EL PACTE ELS OBLIGA

El líder d'Unió recorda a Esquerra Republicana que el pacte d'es-ta-bilitat signat amb Convergencia i Unió els compromet a donar suport als pressupostos. En una entrevista a L'informatiu, Duran destaca la voluntat de diàleg del govern espanyol però diu que arriba l'hora dels fets i no només de les paraules.

Anul·lada la concessió a Acciona

DÓNA LA RAÓ A AGBAR EN EL CAS ATLL

El Tribunal Superior de Justicia rebutja el recurs de la Generalitat i anul.la l'adjucació d'Aigües Ter Llobrregat a Acciona. El govern català sempre ha defensat el concurs perquè va ajudar a reduir el dèficit i va optar per la millor oferta de cara als consumidors.

Els metges adverteixen del risc de les cigarretes electròniques de disseny que s'han començat a vendre a Catalunya i que molts creuen que serveixen per deixar de fumar. L'empresa que els comercialitza diu que ells només diuen que és una bona alternativa al tabac tradicional.

Pedro rescata el Mundial

ESPANYA GUANYA 0-1 FRANÇA A PARÍS

Espanya, amb 7 jugadors del Barça a l'equip titular, recupera totes les opcions d'anar al Mundial del Brasil gràcies a la seva victòria per la mínima a França. Pedro va ser clau marcant l'únic gol del partit i Víctor Valdés va assegurar el triomf amb una actuació sobèrbia.

LOS ÚLTIMOS DÍAS

La pel·lícula dels germans Pastor s'estrena avui

Aquesta és la Barcelona apocalíptica que presenten els germans Pastor a "Los últimos días", la pel.lícula que estrenen avui i que protagonitzen els actors José Coronado, Quim Gutiérrez i Marta Etura. Després us ensenyarem aquesta Barcelona insòlita.

UNA BONA SETMANA SANTA

Les estacions d'esquí obren al 100% amb una ocupació que supera la de l'any passat

ERC ha de dir sí als pressupostos

DURAN CREU QUE EL PACTE ELS OBLIGA

Anul·lada la concessió a Acciona

DÓNA LA RAÓ A AGBAR EN EL CAS ATLL

Pedro rescata el Mundial

ESPANYA GUANYA 0-1 FRANÇA A PARÍS

LOS ÚLTIMOS DÍAS

La pel·lícula dels germans Pastor s'estrena avui

  • El govern de la Generalitat adverteix el líder d'ERC que sense pressupostos no hi haurà consulta sobiranista.
  • El jutge imputa un subinspector i un agent dels Mossos d'Esquadra com a presumptes responsables de l'acció en la que Ester Quintana va perdre un ull.
  • La PAH demana a jutges de tot l'Estat l'anul·lació dels procediments de desnonament.
  • Tito Vilanova ja és a casa després de dos mesos de tractament de radio i quimioteràpia a Nova York
  • Els partits han reaccionat a les declaracions del govern sense moure's de lloc./ El Banc d'Espanya ha fet públiques noves previsions. I són força pessimistes./ Brussel·les ha confirmat que mesures bancàries semblants a les reclamades a Xipre podrien estendre's a la resta d'Europa per resoldre crisis bancàries./A la Trinitat Nova - a Barcelona - un centenar de famílies continua vivint en pisos afectats per l'aluminosi../La central nuclear d'ASCÓ ja pot traslladar els residus nuclears que té a dues piscines a un nou magatzem./ Protecció Civil ha desactivat, al matí, l'alerta del pla d'emergències químiques al Rourell./ Cadaqués és el primer municipi català a implantar un nou sistema de reciclatge d'envasos./ La temporada turística ha arrencat a Barcelona i això es nota als carrers, sobretot del casc antic i al voltant de la Sagrada Família./ Són dies de molta feina pels guies turístics que, denuncien intrusisme en el sector./ Com cada Setmana Santa, també arriba el moment de comprar la mona de pasqua. /TITO VILANOVA ja és a casa. El tècnic blaugrana ha arribat aquest matí de Nova York i s'anirà incorporant de forma progressiva a la feina./ Pel que fa a les seleccions; ja s'han jugat alguns partits de classificació./L'Espanyol ha tornat a entrenar-se després de 2 dies de festa, per preparar el partit de diumenge contra la Reial Societat./al Madrid, l'actualitat la torna a marcar José Mourinho./En tennis, David Ferrer és als quarts de final del Masters Mil de Miami./"The Mamzelles" aterren al teatre amb el musical "My sweet country.".. Les noies de l'"Envàs on vas?", interpreten 3 prostitutes de luxe./ Benvinguts al llarg viatge" de Txarango és el guanyador del premi Disc català de l'any de Ràdio 4

    Demanen aturar els desnonaments

    La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca presenta escrits a tots els jutjats d'Espanya per demanar l'anul·lació dels processos de desnonament. A Barcelona, l'acció l'han dut a terme unes 200 persones, emparant-se en la sentència europea que declara il·legal el procediment.

    Tito torna a Barcelona

    Tito Vilanova ja és a casa. A dos quarts de nou del matí aterrava al Prat, després de dos mesos a Nova York seguint un tractament contra el càncer. El que no se sap encara és quan es reincorporarà a la feina, però els metges li recomanen que s'ho prengui amb calma.

    SOBRE LA CONSULTA

    El Govern no es fixa en la data sinó en la feina prèvia a la convocatòria

    Pel govern català, la data de la consulta ja és prou clara serà el 2014, tal com es va fixar en el pacte de legislatura entre CiU i Esquerra Republicana. L'executiu respon així als republicans, que demanaven que es concretés una data per entrar a l'executiu....El govern manté l'oferta a Esquerra i al PSC però NO ha rebut la reacció que esperava. El conseller Francesc Homs titlla de "tacticisme" la moció de confiança demanada pels socialistes, i ha posat l'accent en la feina prèvia a la consulta.

    LLEI DE CONSULTES

    El Parlament accepta a tràmit la llei per la via ordinària

    Mentrestant el Parlament ha iniciat avui la tramitació de la Llei de Consultes, que es farà per la via ordinària i no urgent. Això vol dir que el debat a la totalitat es podria celebrar a finals d'abril o al maig. La setmana passada la ponència que el redacta va aprovar un text avalat per tots els grups excepte el PP i Ciutadans. Ara s'obre un termini de deu dies per presentar esmenes a la totalitat. L'aprovació definitiva al ple podria ser a començaments de la tardor.

    CAS ESTER QUINTANA

    El jutge creu que la lesió pot ser compatible amb una pilota de goma

    El jutge que investiga la lesió d'Ester Quintana, la dona que va perdre un ull en la manifestació de l'última vaga general, el 14 de novembre. Segons el jutge, hi ha indicis que fan compatible que Quintana perdés un ull amb l'impacte d'una pilota de goma. ...El magistrat dóna credibilitat a la versió de la víctima i dels testimonis i es basa també en diferents videUs aportats per mitjans que estaven a la zona en el moment dels fets.

    Envasos reciclats a Cadaqués

    D'aquí 20 dies els veïns de Cadaqués que tornin les llaunes o ampolles de plàstic als supermercats rebran els 5cèntims que hauran pagat de més a l'hora de comprar-los....És una prova pilot que busca veure si així es podria incrementar el tant per cent d'envasos que es reciclen.

    TITO VILANOVA JA ÉS A AQUÍ

    Ha acabat el tractament a NY i poc a poc es reincorporarà a la feina

    Tito Vilanova ja és a Catalunya... Aquest matí ha arribat de Nova York , després de dos mesos de tractament pel càncer que li van tornar a detectar a finals de l'any passat. Ha aterrat acompanyat de Jordi Roura i Aureli Altimira, els homes que s'han fet càrrec de l'equip juntament amb ell desde la distància. Tito ha anat directe a casa seva i en principi NO dirigirà l'entrenament d'aquesta tarda. El Barça ha informat que Vilanova s'incorporarà progressivament a la dinàmica de treball, tot i que no es descarta que viatgi amb l'equip divendres a Vigo.

    WAKASO ARRIBA PUNTUAL

    L'Espanyol ja prepara el partit de diumenge contra la R. Societat

    Javier Aguirre ha pogut treballar amb tota la plantilla excepte els internacionals Héctor Moreno, Stuani i Longo. Sí que hi era Wakaso, que aquest cop ha tornat immediatament després de jugar amb la seva selecció. Un altre nom propi és Víctor Álvarez, renovat fins al 2017. Els blanquiblaus volen aconseguir l'objectiu de la permanència tant aviat com sigui possible.

    MONES...I LLIBRES

    Un pastisser de Girona canvia la figura per un llibre

    Aquests dies els padrins ja comencen a pensar en les mones que regalaran als seus fillols, mones que sovint porten personatges infantils. Però ara un ¿W1 100 ]] C2.5 G 0 [[

    *cg infor10

    MONES...I LLIBRES

    Un pastisser de Girona canvia la figura per un llibre

    pastisser gironí ha decidit canviar-los: per llibres.... Assegura que aquesta opció no encareix el pastís. I els escriptors de contes celebren que les lletres arribin als nens així: embolcallades de xocolata.

    Aquests dies alguns marxaran, altres es quedaran a casa. Sigui com sigui, imprescindible el paraigua... i alguna cosa més?

    Una bona jaqueta perquè a estones ens farà nosa però d'altres la necessitarem.

    De nit i a primera hora cal abrigar-nos.

    A migdia, l'ambient és suau...ara bé, quan s'ennuvola i descarreguen ruixats, torna la fresca.

    La situació: dominada pel pas de diferents pertorbacions. Aquesta és la que ens ha creuat entre ahir a la tarda i aquesta matinada. Ha deixat pluges febles d'entre 1 a 10 l/m2.

    Ara temps tranquil... a l'espera de què arribi aquesta altra.

    Ara està arribarant el front càlid i demà arribarà el gruix de la borrasca. És bastant activa per tant ens portarà núvols més abundants i també precipitacions que cauran de forma més general.

    LA PAH ALS JUTJATS

    Volen que els jutges tinguin en compte la sentència europea contra els desnonaments

    La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca comencen a demanar als jutges que paralitzin els processos de desnonament que estan en marxa. Els demanen que tinguin en compte la sentència europea que considera que la normativa espanyola és contradictoria amb la de l'Unió Europea i que desprotegeix als consumidors

    DESPRÉS DE 2 MESOS A NY

    Tito Vilanova ja és a Barcelona i tornarà a poc a poc a la feina

    L'entrenador del Barça ha arribat a primera hora del matí procedent de Nova York, on ha passat els últims dos mesos tractant-se de càncer. Vilanova ha anat directe a casa seva i, en principi NO dirigirà l'entrenament de l'equip d'aquesta tarda...Sembla que s'incorporarà a la feina de mic en mica tot i que no es descarta que viatge dissabte amb l'equip a Vigo.

    Nens amb malalties intestinals

    N'HI HA TRES VEGADES MÉS

    En els últims 14 anys s'han triplicat els número de nens que pateixen malalties inflamatòries intestinals, com la de Crohn. Els experts ho relacionen amb canvis d'hàbits en l'alimentació i amb els medicaments que es prenen.

    Retorn d'envasos a Cadaqués

    PROVA PILOT A PARTIR DEL 15 D'ABRIL

    Cadaqués farà una prova pilot del Sistema de Retorn d'envasos. Es pagaran cinc cèntims més per les llaunes i les ampolles de plàstic, que es reemborsaran quan es retornin. Aquest sistema ja funciona a una quarentena de països

    Es manté el turisme a Barcelona

    POLÈMICA PER L'INTRUSISME EN ELS GUIES

    Ens acostem a la Sagrada Familia de Barcelona, un dels monuments més visitat pels turistes que aquests dies omplen la ciutat.... A més, us explicarem la polèmica que hi ha per l'intrusime entre els guies

    LA PAH ALS JUTJATS

    Volen que els jutges tinguin en compte la sentència europea contra els desnonaments

    DESPRÉS DE 2 MESOS A NY

    Tito Vilanova ja és a Barcelona i tornarà a poc a poc a la feina

    Nens amb malalties intestinals

    N'HI HA TRES VEGADES MÉS

    Retorn d'envasos a Cadaqués

    PROVA PILOT A PARTIR DEL 15 D'ABRIL

    Es manté el turisme a Barcelona

    POLÈMICA PER L'INTRUSISME EN ELS GUIES

  • El camí que Europa ha fet seguir a Xipre podria ser un model per altres països de la zona euro. Ho ha dit el president de l'Eurogrup que, amb aquestes paraules, ha ensorrat les borses europees./ La Generalitat aprova, demà, la creació del Consell Nacional de Transició, que l'ha d'assessorar sobra la consulta sobiranista. Avui, el líder d'ERC ha assegurat que entraria al govern si Mas posa data a la consulta./ La plataforma d'afectats per la hipoteca continua ocupant un edifici de Salt on volen instalar-hi 15 famílies. I, a Madrid, la delegada del govern acusa Ada Colau, portaveu de la plataforma, de donar suport a grups proetarres./El sector turístic de Salou defensa la importància de la Saloufest per a l'economia local./ Tito Vilanova torna demà a Barcelona després de 9 setmanes a Nova York, on ha rebut tractament de ràdio i quimioteràpia. L'entrenador blaugrana arribarà a primera hora del matí amb Jordi Roura i Aureli Altimira. I, a la tarda ja podría dirigir l'entrenament del l'equip. Per donar-li la benvinguda, el club li ha fet aquest video.
  • Els hotelers ja no se'n refien, només, de les vacances de Setmana Santa per fer negoci aquests dies./ Com cada any, per aquestes dates, arrenca la SalouFest, una cita "teòricament esportiva" per a universitaris britànics.. n sí hem de parlar d'incidències és a la carretera perquè, avui, s'han registrat 3 accidents a l'AP7./
  • La Guàrdia Civil ha detingut, a Barcelona, 5 persones acusades de pertànyer a una organització criminal dedicada al tràfic d'armes./I en una altra operació policial, la Guàrdia Urbana ha prencintat 4 establiments de Barcelona per vendre aliments en mal estat./ Mercabarna exporta el 35% de la fruita i les verdures.
  • Tito Vilanova arriba demà a Barcelona i el Barça li ha fet aquest vídeo de benvinguda./ MOTO GP ha acabat amb sorpresa. Sergio García va haver de fer aquest cop impossible al torneig de golf de Bay Hill. Nicolás Almagro s'ha classificat aquesta tarda per als vuitens de final del Masters Mil de Miami./La plaça Universitat de Barcelona s'ha convertit aquesta tarda en una cata d'espectacles teatrals.
  • El sector hoteler espera tenir aquesta Setmana Santa una ocupació similar a la de l'any passat, però diversificant l'oferta turísitica./I és que el temps tampoc no acompanya massa. Aquests dies la situació meteorològica serà variable i el temps insegur./La Guàrdia Urbana de Barcelona fa inspeccions periódicament a restaurants i botigues per comprobar que no tinguin aliments en mal estat... De moment ja han precintat 4 establiments i han retirat 2.000 quilos de productes caducats o sense etiquetar. /Els membres de la PAH de Girona, que des de divendres ocupen un bloc de pisos a Salt, diuen que si els fan fora tornaran i NO descarten entrar a més edificis deshabitats./A partir de demà el Barça comença a recuperar jugadors internacionals. L'equip s'entrenarà a la tarda i no es descarta que la sessió JA la dirigeixi Tito Vilanova./I a la lliga de bàsquet derrota del FIATC Joventut a la pista del Canàries, i victòries del Barça Regal davant el Cajasol i del Bàsquet Manresa./En hàndbol, el Barça Intersport s'ha classificat pels quarts de final de la lliga de Campions./Hem començat aquest informatiu amb la part més econòmica de la Setmana Santa.I l'acabarem amb la vessant religiosa.... Aquests dies es representa, a molts teatres de Catalunya, la Passió. Una de les més antigues és la d'Olesa

    La crisi i les dates en què cau aquesta Setmana Santa NO ajuden al turisme....Alguns hotels fins i tot aposten pel turisme de congressos i d'ofertes d'última hora més que no pas refiar-se dels visitants d'aquí. Hi ha estudis que diuen que els hotels de costa que obriran aquests dies són els mateixos que fa 19 anys. /Comença la Saloufest. Els qui fa 13 anys que vénen a Catalunya per aquesta època són els universitaris britànics de la Saloufest, que ja ha començat... Oficialment és una trobada esportiva en què aquest any participen prop de 10 mil joves , però que porta també nits de festa i alcohol que NO acaben d'agradar els veïns./Per setmana santa és potser el moment de l'any en què hotelers i turistes estan més pendents del temps, perquè com que és primavera, sol ser força variable... L'agència estatal de meteorologia diu que enguany serà com gairebé sempre: insegura.../ Bones notícies per l'economia espanyola: aquest matí la borsa ha obert a l'alça... L'ibex 35 pujava aquest migdia un 1'11%, i baixa la prima de risc espanyola... És el comportament dels mercats després que Xipre hagi arribat a un acord aquesta matinada amb l'eurogrup./ La Generalitat aprovarà demà la creació del Consell Nacional de Transició: un òrgan que ha d'assessorar el govern en el procés cap a la consulta que promou l'executiu. Des de Ciutadans i PP ja han anunciat que no estan d'acord amb aquest nou organisme que, en canvi, valoren Esquerra i Convergencia./L'executiva del PSC aprova avui el reglament per fer primàries obertes als ciutadans majors de 16 anys per triar el candidat a la Generalitat. A Iniciativa es mantenen les primàries, tot i que el tàndem Dolors Camats-Joan Herrera és l'única candidatura per a la copresidència de la coalició./Els membres de la Plataforma d'afectats per la hipoteca de Girona, que des de divendres ocupen un bloc de pisos a Salt, han dit avui que si els fan fora tornaran i NO descarten entrar en més edificis deshabitats. /Són 59 armes, 1.500 cartutxos, silenciadors i peces per a la manipulació i fabricació d'armes.... Tot material que la guàrdia civil ha comissat a les 5 persones que ha detingut a Barcelona acusades de pertànyer a una organització criminal dedicada al tràfic d'armes al mercat negre. / La guardia Ubana de Barcelona ja ha precintat 4 establiments que venien aliments en mal estat i ha retirat de la venda més de 2.000 quilos de productes caducats o sense etiquetar. Aquest any s'han fet més inspeccions que el passat però les infraccions s'han reduït a la meitat. /Mercabarna ja exporta el 35% de la fruita i les verdures que hi passen i els empresaris del sector creuen que podrian arribar al 50%.... Comprar a Catalunya sembla cada vegada MÉS atractriu per distribuïdors d'arreu d'Europa./Una empresa de Figueres és la primera a Espanya que comercialitza matrícules personalitzades. Inclouen filigranes i ribets que encareixen les plaques fins a un 30%. És una opció encara minoritària aquí, però força estesa a països com França./I a Barcelona ja funciona la primera habitació adaptada a persones amb mobilitat reduïda. És la primera del país, l'han creat a l'Hotel Majestic./La selecció espanyola ja és a França on demà es juga bona part de les opcions de classificació pel mundial del Brasil. A l'expedició hi ha David Villa, que ha recuperat la confiança al Barça i a la selecció. Espera que NO es parli d'ell al mercat de fixatges d'estiu i, ara com ara, torna a somriure. / A partir de demà el Barça començarà a recuperar jugadors internacionals. L'equip s'entrenarà a la tarda i no es descarta que la sessió JA la dirigeixi Tito Vilanova. /I a la lliga de bàsquet derrota del FIATC Joventut a la pista del Canàries, i victòries del Barça Regal davant el Cajasol i del Bàsquet Manresa. L'equip del Bages va guanyar ahir al Nou Congost l'UXUE Bilbao, un triomf que manté les opcions dels de Ponsarnau de seguir l'any vinent a l'ACB./En hàndbol, el Barça Intersport s'ha classificat pels quarts de final de la lliga de Campions./ En tennis, ALBERT RAMOS i DAVID FERRER s'han classificat pels vuitens de final de l'ATP de Miami. / Al Mundial de Fòrmula 1 ja s'han disputat dos Grans Premis i el proper 5 d'abril arrenca el Mundial de motociclisme amb el Gran Premi de Qatar.

  • ELS HOTELS ES REINVENTEN
  • Davant la caiguda de l'ocupació busquen

    noves solucions com els congressos

  • Comença la Saloufest
  • JA HAN ARRIBAT 4 MIL UNIVERSITARIS

  • Mercabarna, fruiteria d'Europa
  • EXPORTA EL 35% DE LA FRUITA I LA VERDURA

  • Operació Rebost a Barcelona
  • LA GUARDIA URBANA PRECINTA 4 BOTIGUES

  • Villa, en el millor moment
  • NO DESCARTA SER PROTAGONISTA A L'ESTIU

  • ELS HOTELS ES REINVENTEN
  • Davant la caiguda de l'ocupació busquen

    noves solucions com els congressos

  • Comença la Saloufest
  • JA HAN ARRIBAT 4 MIL UNIVERSITARIS

  • Mercabarna, fruiteria d'Europa
  • EXPORTA EL 35% DE LA FRUITA I LA VERDURA

  • Operació Rebost a Barcelona
  • LA GUARDIA URBANA PRECINTA 4 BOTIGUES

  • Villa, en el millor moment
  • NO DESCARTA SER PROTAGONISTA A L'ESTIU

    El papa Francesc exhorta a l'acte litúrgic a la plaça de Sant pere, en aquest diumenge de rams, a no deixar-se vèncer pel desànim i no deixar-se robar l'esperança. La celebració de rams s'ha viscut com una festa rreu de catalunya on s'ha renovat un any més la tradició de beneir palmes i palmons.

    El ministre d'economia reitera que el cas de Xipre és inèdit i aillat en el sí de la Unió Europea. Luis de Guindos ha recordat avui que fins i tot el Fons Monetari internacional ha valorat la solvència de la banca espanyola.

    En l'eterna guerra de lladres i policies , la batalla dels smartphons no és de les petites. S'han convertit en productes molt valorats al mercat negre i obliguen als Mossos a vigilar més les botigues de telefonia mòbil, on acaben BONA PART DELS mobils robats.

    El turisme de muntanya s'imposa a altres destinacions en aquesta setmana santa amb una ocupació que es situa hores d'ara entre el 80 i el 90 per cent. El sector preveu que amb les contractacions de darrera hora , s'apropin ,a partir de dijous, al cent per cent, allargant i arrodonint així una bona temporada de neu.

    Les proves mèdiques realitzades pel Barça confirmen que Jordi Alba té una elongació del bíceps femoral de la cama dreta i NO un trencament com s'havia dit inicialment. El jugador estarà entre 7 i 10 dies de baixa i és dubte per l'anada dels quarts de la Champions amb el PSG.

    Avui Diumenge de rams, preludi de la Pasqua, que es viu intensament arreu de catalunya i celebració litúrgica al Vaticà presidida pel papa Francesc.

    Els cristians d'arreu del món celebren l'entrada de Jesucrist a la Ciutat Santa, Jerusalem. A Catalunya, la tradició converteix la jornada en un dia especial per les famílies, padrins i fillols. La festa de la benedicció de palmaes, palmons, o rams de llorer o d'olivera ha omplert un any més places i carrers devant les esglèsies.

    Jordi Alba té una elongació del bíceps femoral de la cama dreta, i no un trencament com s'havia dit inicialment.

    Ja sense Jordi Alba, la selecció s'ha entrenat aquest matí a Las Rozas i a les sis de la tarda viatjaran cap a París. La millor notícia per a Vicente Del Bosque és que Xavi Hernández es recupera i podria ser titular davant França.

    La selecció espanyola necessitarà tot el seu talent a París... i aquesta imatge és la millor notícia! Xavi Hernández s'entrena amb la resta del grup. Ja ho va fer ahir i podria ser titular davant França. Bones notícies per Vicente Del Bosque abans d'un partit transendental. I és que després de l'empat amb Finlàndia, La Roja està obligada a guanyar a París si vol evitar la repesca.

    I a segona divisió cita important pel Centre d'Esports Sabadell que, davant Las Palmas, celebra mil partits oficials a la Nova Creu Alta. Ahir van jugar els altres dos equips catalans amb sort diversa. El Barça B va caure, al Mini , davant l'Osca, mentre que el Girona va derrotar clarament el Mirandés, 4 a 0, i es situa provisionalment segón a la classificació de la divisió de plata.

    El Parlament de Xipre aprova, sota exigència de la Unió Europea, restringir els moviments de capitals. Una mesura destinada a bloquejar el diners depositats a la illa per evasors internacionals i que posa fi a un semiparadís fiscal a Europa.

    Convergencia i Unió afirmen que estan oberts a pactar amb totes les formacions polítiques que tinguin com a prioritat la creació de llocs de treball i la consulta sobiranista, un camí, ha recordat avui Josep Rull, que és irreversible. Desde el partit popular, Enric Millo, afirma que la proposta d'acord entre CiU, PSC i Esquerra només serviria per empitjorar la situació de l'actual Govern de Catalunya.

    L'obligació d'informar dels béns a l'estranger, ja siguin comptes bancaris superiors a 50.000 euros o bé propietats, afecta tant a espanyols com al milió d'estrangers que declaren aquí. Hisenda recorda que el termini acaba el proper 30 d'abril i que hi haurà sancions pels que ho facin amb retard.

    Un projecte europeu d'investigació científica va a fons en el conéixement del cervell humà gràcies, en part, a un superordinador que simula l'activitat cerebral. El Centre Nacional de Supercomputació, amb seu a Barcelona, és una de les 80 institucions que participa en un projecte que pot aportar, en el futur, tractaments contra l'alzehimer o l'autisme.

    La selecció espanyola només aconsegueix empatar a 1 amb Finlàndia i ara haurà de guanyar a França a París, si vol acabar amb el fantasma de la repesca. La pitjor notícia és la lesió del blaugrana Jordi Alba. Té un trencament muscular i podria perdre's l'anada dels quarts de Champions amb el Paris Saint Germain.