Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Declara per la imputació en el cas ITV per un presumpte delicte de tràfic d'influències. ORIOL PUJOL DAVANT DEL JUTGE.

L'atemptat a la meta de la Marató de Boston. HA DEIXAR 3 MORTS I 150 FERITS.

Duran aposta pel realisme. NAVARRO SATISFET PEL DISCURS DE GORDÓ.

Confien en la recuperació. ELS NOUS IMPOSTOS APUJARAN LA TARIFA.

Tanquen una llar d'infants. HI HA 4 POSSIBLES CASOS DE LIPOATROFIA.

Premis Sant Jordi. GALA D'ENTREGA DE LA 57 ENA EDICIÓ.

El govern central no contempla un sistema de finançament singular per a Catalunya. Ho ha dit el ministre José Manuel García Margallo a Barcelona, on també s'ha entrevistat amb el president Mas i el conseller Homs... Margallo ha afegit que l'executiu central sí podria acceptar una flexibilització del dèficit adaptada per a cada comunitat.

El conseller de justícia no veu possible una consulta d'autodeterminació sense l'acord del govern central. Esquerra Republicana recorda que, pel que fa a la consulta, hi ha un compromís adquirit i la paraula del President Mas.

Prova pilot a Cadaqués d'un nou sistema de reciclatge... Fins el 30 de juny, els compradors pagaran 5 cèntims per cada envàs. Diners que els retornaran un cop portin les ampolles de plàstic o llaunes a reciclar.

Els actors Emilio Gutiérrez Caba y Josè Sacristán; i la pel·lícula Blancaneus alguns dels guardonats amb els premis Sant Jordi de cinematografia que concedeix RNE a Catalunya. La gala de lliurament se celebra, aquest vespre, a Barcelona.

El Barça de bàsquet viatja a Atenes, on necessita guanyar 1 dels 2 partits contra el Panathinaikós per continuar viu a Europa. Malgrat acumular problemes físics, Xavi Pasqual confia en poder decidir l'eliminatòria al Palau.

A Barcelona i l'àrea metropolitana, 800.000 m2 d'oficines estan buits. La crisi passa factura i moltes empreses miren de reduir costos. Per això es traslladen a parcs empresarials on poden compartir espais amb altres firmes./ El conseller de Justícia creu que una consulta per la independència només serà possible si hi ha acord amb l'Estat. Gordó demana calma i no anar accelerats. Mentre el PSC ho celebra, Esquerra exigeix als consellers lleialtat cap el compromís de la consulta, i el PP parla "d'ambigüitat calculada" del govern./ Avui també el ministre García Margallo ha parlat a Barcelona amb Mas i Homs sobre l'acció exterior de la Generalitat./ Els que també estaven buits, fins fa dos dies, són els pisos que uns 200 membres de la PAH han ocupat a Sabadell. Eren propietat de Caixa Penedès i ara estan en mans del banc dolent..De moment, ja hi ha una família instal·lada./ Aquesta nit es lliuren a Barcelona els premis Sant Jordi de cinematografia. És l'edició número 57 d'aquests guardons que atorga RNE. Tot plegat, ho podreu seguir en directe aquesta nit per Ràdio 4 i ho veureu dimecres a lLa 2 de TVE a partir de dos quarts de nou del vespre. /El Barça té una setmana llarga per preparar el partit de dimarts que ve a Munich..Els jugadors tenen festa avui i demà, després que l'equip s'hagi endut els tres punts de La Romareda. / A segona divisió, el Sabadell no va poder arrodonir una jornada que havia començat amb les victòries del Girona i el Barça B./ Personatges fotografiats en el seu entorn natural, formant part d'un gran trencaclosques. Aixó és "Vides encaixades", la mostra de fotografies de Josep Echaburu.

  • 800.000 m2 de locals destinats a oficines estan buits a l'àrea metropolitana de Barcelona: la majoria són de nova construcció. És una altra de les conseqüencies de la crisi econòmica i immobiliària que se suma a un canvi de tendència a les empreses: prefereixen espais més petits i compartir serveis per reduir despeses. En l'útim any els preus de lloguer d'oficines han caigut fins un 26%./
  • El conseller de Justicia demana calma i no veu possible celebrar una consulta sense un acord amb el govern central. A més, recorda que el pacte amb Esquerra permetria retardar-la. Els republicans afirmen que mantenen la confiança en el compromís del president Mas i el PP acusa CiU de tenir un doble missatge que crea confusió.
  • Comença a Cadaqués una prova pilot de reciclatge d'envasos. Els usuaris paguen 5 cèntims més per cada beguda però els recuperen quan tornen l'envàs. Cada dia a Catalunya es compren 9 milions d'ampolles o llaunes i només se'n recupera una tercera part.
  • L'hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí és el primer centre a Espanya que dedica una unitat exclusivament a tractar els malalts que tenen al·lèrgia a la quimioterapia més habital. Es calcula que fins a un 27% dels pacients poden tenir algun tipus de reacció alèrgica.
  • El Barça ja està a només 9 punts de proclamar-se matemàticament campió de Lliga. A Saragossa va quedar clar que es pot confiar en els teòrics suplents mentre els titulars recuperen forces. Les rotacions van funcionar i, fins i tot, homes com Tello, Thiago o Bartra es van reivindicar.
  • Aquests són alguns dels guardonats amb els Premis Sant Jordi de cinematografia que entrega aquesta nit Radio Nacional d'Espanya a Catalunya. Uns guardons que en aquesta edició reconeixen,entre d'altres, la trajectoria de l'actor Emilio Gutiérrez Caba i l'èxit de "Blancaneu".
  • Avui s'ha sabut que l'ex-ministre i president de Vueling, Josep Piqué, deixarà el càrrec de president del cercle d'economia després de l'estiu./ Malgrat la delicada situació econòmica, algunes empreses opten per contractar-ne d'altres que fan gestions i tràmits pels seus treballadors./ El Madrid no afluixa i gràcies a un Cristiano Ronaldo inspirat va golejar a San Mamés a un Athlètic amb moltes baixes./ El Barça Regal viatja aquest migdia cap a Atenes on demà juga contra el Panathinaikós el tercer partit dels quarts de final de l'Eurolliga./ Valero Rivera ha anunciat avui oficialment en una carta, que deixa el càrrec de seleccionador espanyol d'handbol després de 4 anys./ L'australià Adam Scott s'ha adjudicat el Masters d'Augusta./ És la presentació del nou festival de música de Barcelona: el Jardins Palau Reial de Pedralbes. Comença el 20 de juny i constarà de 7 concerts

  • CRISI AL MERCAT DE LES OFICINES
  • A l'àrea metropolitana hi ha 800.000 m2 buits i els preus han caigut fins a un 26%
  • Consulta amb acord
  • GORDÓ DEMANA NO ANAR ESPITOSOS
  • Prova pilot a Cadaqués
  • RECUPEREN 5 CÈNTIMS AL RECICLAR L'ENVÀS
  • Lluitar contra l'al·lèrgia a la quimio
  • EL MOISÈS BROGGI OBRE UNA UNITAT ESPECIAL
  • A 9 punts del títol
  • LES ROTACIONS DONEN RESULTAT
  • PREMIS SANT JORDI
  • RNE entrega aquesta nit els seus reconeixements al cine
  • La campanya d'Artur Mas per explicar la situació del país comença al Baix LLobregat amb critiques als partits catalans que, ha dit, donen l'esquena al govern en moments molt difícils. Mas considera que s'està donant una imatge penosa i estrambòtica. Desde ERC, Oriol Junqueres reitera que no poden donar suport al govern en els presupostos mentre es mantigui l'objectiu de dèficit en el 0,7 per cent.

    Veneçuela escull avui, amb el país pràcticamanet dividit en dos, entre el candidat chavista Nicolás Maduro i l'opositor Henrique Capriles. A Barcelona els gairebé 6.000 veneçolans amb dret a vot han fet sentir la seva veu sense crispació, pero de forma ben animada.

    Unes 6.000 persones han omplert avui el parc d'atraccions del Tibidabo amb motiu de la gran festa solidària amb els nens amb diferents tipus de dificultats. La 4a edició del festival "Un cop de mà", amb més públic que mai, ha recaudat uns 20.000 eurus.

    El Barça ja és a Saragossa on aquesta tarda, i amb un equip ple de rotacions, mirarà de seguir amb pas ferm per reconquerir el títol de Lliga. L'Espanyol, de la seva banda, va empatar a 3 contra el València a Cornellà en un partit amb molta polèmica i un final de bojos.

    El president Artur Mas afirma que no presentarà els pressupostos d'aquest any mentre es mantingui l'actual objectiu del dèficit, que es situa , ara com ara, en el 0,7 per cent. Asssenyala que qui ara vol empenyer el govern al precipici sigui els que van crear l'actual estat d'emergencia , en referència al tripartit

    Alicia Sánchez Camacho afirma que el PP català valora que el PSC demani ara a Artur Mas que abandonin el procés independentista i l'agenda de transició nacional. Desde el Psc, el secretari d'Acció Social, Antoni Balmón, recorda que, a més del sobiranisme, el govern d'Artur Más també hauria d'abandonar el camí de les retallades si volen comptar amb els socialistes per aprovar els pressupostos.

    El món editorial català es bolca aquest cap de setmana en l'aposta per buscar i formar nous lectors: La generació més jove capaç d'elegir lectura i de pensar. Es el festival Món llibre, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Es proposa fer créixer el llibre infantil, que ja suposa un 20 per cent del volum total de vendes en llibreria.

    La cantautora nordamericana Madeleine Peyroux fa seves les cançons de l'Amèrica de la lluita contra la segregació racial, del Vietnam , de les llibertats civils. Canta a Bob Dylan, leonard Cohen i , sobre tot, Ray Charles i interpreta, per l'Informatiu, un dels temes que cantara el proper 25 d'abril al Palau de la Música de Barcelona.

    La flexibilització del dèficit sembla que és a tocar. Segons el govern espanyol, la Comissió Europea estaria d'acord en apujar, com a mínim, un punt el sostre actual. Des de Catalunya, el conseller d'economia reclama que la rebaixa repercuteixi, també, a les autonomies. Però el ministre d'hisenda respon que, de moment, Catalunya ha de complir amb el límit marcat.

    La Generalitat intervé la Mutua Previsora de Barcelona i deixa, temporalment en suspens, la prestació de vellesa de 3000 socis. El govern parla de manca de diligència en la gestió i encarrega una auditoria dels comptes de l'entitat.

    Jordi Pujol afirma que, a Espanya, no funciona res. L'ex-president de la Generalitat critica el funcionament d'institucions com les Corts o el Tribunal Constitucional; i creu que això explica decisions judicials com la del català a l'escola.

    Els responsables dels bancs d'aliments fan una crida a empreses i particulars perquè donin menjar. Cada dia reben més peticions de famílies que ho necessiten i els seus magatzems comencen a estar buits.

    El Barça s'enfrontarà al Bayern de Muníc a les semifinals de la Lliga de Campions. L'anada es jugarà a l'Alianz Arena el dia de Sant Jordi, en directe per La1, i la tornada al Camp Nou, l'1 de maig. El Reial Madrid es creurà amb el Borússia Dortmund amb el segon partit al Bernabéu.

    Més marge i més reformes

    El govern espanyol confia en pactar amb la Comissió Europea un objectiu del dèficit per aquest any al voltant del 5 i mig per cent. La contrapartida seria fer noves reformes, que ja s'estan preparant. La Generalitat insisteix que Catalunya s'ha de beneficiar d'un terç d'aquesta flexibilització.

    Barça-Bayern, "semis" de luxe

    el Bayern de Muníc serà el rival del Barça a les semifinals de la Liga de Campions. És l'adversari més fort i que ningú volia , però jugadors i aficionats confien en el Camp Nou, l'1 de maig. El Reial Madrid es creurà amb el Borússia Dortmund amb el segon partit al Bernabéu.

    El govern espanyol està a prop d'aconseguir un pacte amb la Comissió Europea per flexibilitzar l'objectiu de dèficit per aquest any entorn el 6%, enlloc del 4 i mig que ara té fixat. Una part d'aquest oxigen es traslladaria a les comunitats autònomes. El Conseller d'Ecomomia reclama un sostre de al voltant del 2%.. El PP català diu que això demostra que el govern central fa bé la feina.

    Els bancs d'aliments fan una crida a empreses i particulars perquè tornin a portar-hi menjar. Diuen que les reserves s'estan esgotant i es posa en perill l'atenció a les persones que en depenen. Demanen un canvi de mentalitat perquè mentre això passa cada any es llencen a Catalunya 35 quilos de menjar per habitant.

    En els últims 5 anys a Catalunya han tancat 107 residències geriàtriques concertades. L'associació que les agrupa diu que la Generalitat els deu 100 milions d'euros i que la situació és insostenible. Ja hi ha centres que es mantenen gràcies a les col.lectes de diners que fan les families.

    Veure óssos, cèrvols o llops en semillibertat i en plena natura. És el que ofereix el parc de 16 mil hectarees que obre aquest cap de setmana a la Vall d'Aran. És un nou atractiu per la zona, que busca ampliar l'oferta turística, més enllà de la neu. Ha costat 4 milions d'euros, finançats per fons europeus.

    El Barça s'enfrontarà al Bayern de Muníc a les semifinals de la Lliga de Campions. L'anada es jugarà a l'Alianz Arena el dia de Sant Jordi, en directe per La1 i la tornada al Camp Nou, l'1 de maig. El Reial Madrid es creurà amb el Borússia Dortmund amb el segon partit al Bernabéu.

    El Govern dóna per fet que obtindrà més marge i en traslladarà una part a les CCAA. OBJECTIU DE DÈFICIT.

    Els Bancs d'Aliments es buiden. FAN UNA CRIDA A NO LLENÇAR MENJAR.

    Situació límit. TANQUEN 107 GERIÀTRICS EN 5 ANYS.

    Passejar entre animals. 14 ESPÈCIES AUTÒCTONES EN PLENA NATURA.

    Bayern-Barça, a semifinals. L'ANADA A MUNÍC, EL 23 D'ABRIL, PER LA1.

    La última resolució judicial contra la immersió lingüística continua portant cua i, avui, ha generat un nou conflicte... Mentre la Generalitat reitera que no l'aplicaran, el govern espanyol els avisa que les resolucions judicials s'han de complir... A Catalunya, tots els partits - excepte el PP i Ciutadans - fan costat al govern... I el PP, a més, assegura que la resolució no diu, enlloc, que caldrà canviar la llengua a tota una classe si un sol alumne ho demana.

    El Consell Assessor per a la Transició Nacional s'ha constituït, aquesta tarda, en un acte presidit per Artur Mas... Aquest òrgan ha d'assessorar la Generalitat en el procés de creació d'estructures d'Estat i per a la consulta sobiranista.

    Aparells que detecten els símptomes del Parkinson i injecten automàticament medicaments al malalt; o la implantació d'elèctrodes al cervell per paliar els moviments espasmòdics. Són algunes de les noves teràpies amb que es combat aquesta malaltia que, a Catalunya, afecta 20000 persones.

    El Saló del Còmic de Barcelona espera rebre 100000 visitants, a la trenta-unena edició, que ha començat avui... Aquest any està dedicat al món del Far West.

    El Barça sabrà, demà, qui serà el seu rival a les semifinals de la Lliga de Campions, la seva sisena consecutiva..... Per eliminar el Paris-Saint Germain, Vilanova va haver de recòrrer a Messi. Avui, els metges han descartat que l'argentí hagi empitjorat de la seva lesió.

  • Nou enfrontament per la llengua. Mentre el ministre Wert diu que les resolucions judicials s'han de complir, la Generalitat insisteix que no aplicarà la interlocutòria del TSJC i ja prepara el recurs. El President Mas i Germà Gordó , s'han reunit aquest matí amb la conselleraIrene Rigau per estudiar la resposta a les mesures cautelars que dicta l'auto del tribunal. EL Govern ja ha inciat el recurs al Tribunal Suprem i confia en que els serà favorable basant-se en una sentència de fa 2 anys que avala el model català d'inmersió i planteja atendre el casos puntualment.
  • La polèmica arriba al Congrés amb l'expulsió dels diputats d'ERC. Tardà, ha protestat contra la interlocutòria fent la seva intervenció en català. Al final el president de la cambra l'ha expulsat. La situació s'ha repetit amb els diputats Alfred Bosch i Teresa Jordà.
  • Vint mil catalans pateixen Parkinson, una malaltia neurodegenerativa que provoca nombrosos símptomes, potser el més conegut és la tremolo . En el dia mundial d'aquesta malaltia hem volgut fixar-nos en els avenços mèdics que ja estan aplicant hospitals catalans.
  • Leo Messi no ha recaigut. Les proves que li han fet al matí demostren que la seva lesió no ha empitjorat malgrat l'esforç de jugar ahir. L'argentí va ser el revulsiu del Barça per eliminar un PSG que va fer patir els culers.
  • Llimona, Gargallo, Hugué, Rodin, són alguns dels grans noms de l'escultura de l'ultim segle. Ara una exposició aplega el millor de l'obra d'aquests i d'altres escultors vinculats a Catalunya. La mostra fa un recorregut pels principals moviments artístics en l'escultura, una disciplina que sovint queda en segon terme respecte a la pintura.
  • El ministre d'Educació, José Ignacio Wert, recorda que les decisions judicials cal cumplir-les. És la reacció a l'anunci del govern català que no cumplirà la la interlucutòria del Tribunal Superior de Justicia de Catalunya que exigeix fer la classe en castellà quan un sol estudiant ho demana. Avui la polèmica ha arribat al Congrés, on el diputat d'Esquerra Joan Tardà, ha estat expulsat de la tribuna perquè hi parlava en català.

    Els 15 mil afectats per les preferents de Caixa Laietana rebran el mateix tracte que la resta de clients de Bankia. Ho ha anunciat aquest matí el ministre d'Economia, Luís de Guindos. Ara podran optar a la mediació i recuperar part dels diners invertits.

    L'estimulació cerebral profunda o una màquina que ajusta la quantitat de medicació necessària en cada moment. Són avenços que s'estan aplicant a Catalunya i que ajuden a millorar la qualitat de vida dels 20 mil malalts de Parkinson.

    Es diu Carraca 2.0, és un robot i serà el representant espanyol a una competició mundial que se celebra a Califòrnia. L'han dissenyat un grup d'adolescents gironins... Formen part d'un club que es reuneix dos cops per setmana per aprendre mecànica i electrònica.

    El Barça serà per sisè any consecutiu a les semifinals de la Champions després d'empatar a un contra el Paris Saint Germain. L'entrada de Messi a la segona part va ser decisiva. Tot i estar força tocat, l'argentí va començar la jugada que va permetre Pedro certificar la classificació blaugrana.

    Wert diu que cal complir les decisions judicials, el govern català recorre al Suprem. EL CATALÀ A L'ESCOLA.

    El mateix tracte que Bankia. ELS 15.000 AFECTATS DE CAIXA LAIETANA.

    Ajudar a viure amb el Parkinson. 20.000 PERSONES EL PATEIXEN A CATALUNYA.

    Cap al mundial de robots. UN EQUIP GIRONÍ REPRESENTARÀ A ESPANYA.

    Messi rescata el Barça. SISENA SEMIFINAL DE CHAMPIONS SEGUIDA.

    La Generalitat no aplicarà la darrera resolució del TSJC sobre el català a l'escola... L'Alt Tribunal obliga a que tota una classe rebi l'ensenyament en castellà si així ho demana UN sol alumne... La Consellera d'Ensenyament ha anunciat - com dèiem - que no ho aplicaran i que hi presentaran recurs davant el Tribunal Suprem.

    CiU, Esquerra i el PSC impedeixen que el Parlament investigui els casos d'espionatge polític. La sessió ha acabat amb un dur incident entre la CUP i el Partit Popular que s'ha sentit amenaçat.

    Artur Mas es planteja resistir amb els pressupostos prorrogats fins que es garanteixi un límit de dèficit que Catalunya pugui assumir. El president de la Generalitat diu no estar disposat a sacrificar l'Estat del benestar.

    El Príncep Felip visita el Pallars Jussà per commemorar el centenari de les primeres centrals hidroelèctriques a Catalunya. Fa prop d'un segle el seu besavi, Alfons XIII, va visitar aquestes instal·lacions pioneres.

    El Barça es juga aquesta nit el pas a les semifinals de la Champions i ho farà, d'entrada, sense Leo Messi. L'argentí començarà el partit a la banqueta i el seu lloc l'ocuparà Cesc Fàbregas, que estarà acompanyat de Villa i Pedro. En defensa, l'escollit per acompayar Gerard Piqué ha estat Adriano.