Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La batalla pels diners

RESISTIR amb els pressupostos prorrogats. Això és el que planteja Artur Mas fins a conèixer l'objectiu del dèficit. El president diu que és INVIABLE aprovar uns comptes amb un límit del 0,7%, i assegura que no els maquillarà per NO POSAR EN RISC l'estat del benestar.

Sumari del cas de les ITV's

en el cas de les ITV, pel qual està imputat Oriol Pujol, els investigadors consideren que els implicats van intentar manegar un concurs per fer-se amb el negoci i que van utilitzar el pes polític de l'ex-secreatri general de Convergència.

EL PRÍNCEP, A CATALUNYA

En el centenari de l'energia hidroelèctrica ha visitat dues centrals

El príncep Felip és avui a Catalunya, amb motiu del centenari de les primeres centrals hidroelèctriques. El princep ha visitat la central de Sant Antoni, a Talarn, on ha visitat una exposició sobre l'origen de les empreses elèctriques a Catalunya.... Després, a la Torre de Cabdella, ha visitat la central de l'Estany Gento. El príncep ha lloat la tasca de tots els qui van fer possible fer arribar l'electricitat a les cases...

RESTRICCIONS A LA N-II

Els transportistes es plantegen no pagar els peatges a l'AP-7

El conseller de Territori, Santi Vila, ha confirmat que d'aquí a 9 dies, el 19 d'abril, els camions ja no podran passar per la Nacional Dos, entre Maçanet de la Selva i la Jonquera. Ho hauran de fer per l'autopista, on tindran bonificacions de fins a un 50 per cent, que aniran a càrrec, meitat i meitat, de la concessionària i de les administracions. Pels transportistes , però, la mesura és desproporcionada, Asseguren que la Generalitat els criminalitza, quan, per elles, l'únic responsable de l'alta sinistralitat de la via és el Ministeri de Foment.

El Barça, a París

El Barça buscarà aquest vespre davant el Paris Saint Germain classificar-se per sisena temporada seguida per a semifinals de la Champions. Els blaugrana tenen l'avantatge del 2 a 2 de l'anada i s'han entrenat aquest migdia pendents de Leo Messi....I és que LA PRESÈNCIA DE L'ARGENTÍ ÉS EL GRAN DUBTE.

L'Espanyol ja prepara el partit de dissabte contra el València

Els blanc-i-blaus, com ha dit l'argentí Forlín, volen arribar als 42 punts que certifiquen la permanència i celebrar-ho amb l'afició. Samuele Longo s'ha entrenat fora del grup per culpa de la luxació a l'espatlla dreta i és dubte per jugar contra l'equip valencià. Els homes de Javier Aguirre tornaran a la feina aquesta tarda en una sessió a porta tancada.

PORTES DE BARCELONA

Mirades fotogràfiques, a la Sala Ciutat, fins el 13 d'abril

Mirant les portes d'una metròpoli com Barcelona es pot saber molt de la vida de la ciutat. Aixó es el que ha fet l'artista Lluís Duran: Ha fotografiat portes de finals del segle dinou i principis del vint, sobre tot de l'Eixample. Ara podem veure el seu treball en una exposició, que recull cent cinquanta instantànies que ha fet durant 4 anys.

Artur Mas manté que, de moment, no pot elaborar els pressupostos fins que no es fixi un nou límit de dèficit. A la sessió de control al govern, el president ha dit que creu que el 0,7% actual posa en risc l'estat del benestar i que una solució per evitar situacions com aquesta seria una hisenda propia. Esquerra li ha tornat a demanar que prorrogui els comptes i socialistes i PP que canvïi el rumb de la seva poltiica.

Els informes dels investigadors en el cas de les ITV's, pel qual està imputat Oriol Pujol, consideren que els implicats van intentar manegar un concurs públic per fer-se amb el negoci de les inspeccions de vehicles. Per fer-ho haurien utilitzat el pes polític de l'ex secretari general de Convergència.

El ministeri de l'Interior donarà instruccións a la policia perquè, com a regla general, prohibeixi els escarnis a menys de 300 metres dels domicilis dels politics. Per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca s'estaria limitant el dret a manifestació. A Catalunya els Mossos d'Esquadra NO establiran cap perímetre, i estudiaran cas per cas.

El Príncep Felip visita a aquesta hora la comarca del Pallars Jussà per commemorar el centenari de de les primeres centrals hidroelèctriques de Catalunya a Talarn i Capdella. Fa prop d'un segle el seu besavi, Alfons XIII, va visitar aquestes instal.lacions.

El Barça buscarà davant el Paris Saint Germain classificar-se per sisena temporada seguida per a semifinals de la Champions. Els blaugrana surten amb l'avantatge del 2 a 2 de l'anada i s'han entrenat aquest migdia Camp Nou pendents de la lesió de Leo Messi.

Avui us explicarem com un jove d'Olesa de Montserrat ha arribat a ser un dels autors d'un còmic internacional sobre la vida d'Amy Winehouse. Aquestes dies és aquí per participar al Saló del Còmic, que s'inaugura demà a Barcelona.

Mas diu que cumplir amb el dèficit fixat posa en perill l'estat del benestar. DEBAT SOBRE EL PRESSUPOST.

Els informes del cas ITV. LES BASES DE LA IMPUTACIÓ A ORIOL PUJOL.

Limitacions a l'escarni. PROHIBITS A MENYS DE 300 METRES.

El Príncep al Pallars. UN SEGLE DE LA PRIMERA HIDROELÈCTRICA.

Pendents de Messi. BARÇA I PSG BUSQUEN LA SEMIFINAL.

Javi Fernández il·lustra un còmic sobre la vida de la cantant. EL CÒMIC D'AMY WINEHOUSE.

Una paret. Això és el que Artur Mas va trobar en Alfredo Pérez Rubalcaba respecte al tema del dret a decidir. Així ho ha explicat el mateix president, una vegada ha trascendit que diumenge es va reunir amb el lider del PSOE en una trobada secreta en la que també hi era Pere Navarro.

L'audiència de Barcelona ordena l'ingrés a presó dels condemnats pel cas Pallerols, de finançament irregular d'Unió Democràtica. D'altra banda l'Audiència Nacional demana a diferents bancs estrangers informació sobre comptes de Jordi Pujol Ferrusola.

Una dona mor i la seva germana queda estat crític en un incendi que s'ha declarat a casa seva, al centre de Barcelona. Les dues víctimes son ancianes de 80 anys que, segons que sembla, deixaven espelmes enceses.

Sentència controvertida per un cas d'ablació fet fora d'Espanya. Una nena de 3 anys va ser mutilada quan vivia al Senegal, i ara l'Audiència Nacional condemna la mare a 2 anys de presó. Alguns juristes i metges troben desmesurada la decisió.

Leo Messi s'ha entrenat aquesta tarda amb el grup... Les proves mèdiques han estat positives, però els tècnics no decidiran, fins demà, si juga contra el París Saint Germain. L'equip francès arriba al Camp Nou amb Ibrahimovic al capdavant i disposat a donar la campanada.

Acords i desacords amb el PSOE

Artur Mas NO aconsegueix convèncer Rubalcaba sobre el dret a decidir. Diumenge es van reunir en secret i el líder del PSOE es va tancar en banda. En canvi SÍ que van coincidir en què cal relaxar el dèficit. Per Pere Navarro, és bó mantenir el diàleg obert.

Nova trobada secreta del president Mas .... aquest cop amb el líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, i el del PSC, Pere Navarro. Va ser diumenge a Madrid, i el resultat molt semblant al de la trobada amb Rajoy: és a dir, acostament pel que fa a suavitzar el sostre del dèficit, però desacord total sobre el dret a decidir.

Pallerols: recursos desestimats

els tres condemnats pel cas Pallerols finalment hauran d'ingressar a presó. L'Audiència de Barcelona ha desestimat els recursos de l'empresari i dels dos exdirigents d'Unió, els germans Gavaldà, malgrat tenir penes de menys de dos anys. Ara només els queda la possibilitat de l'indult.

HO DEMANA AL PARLAMENT

El Constitucional vol saber quina de les dues declaracions preval

El Tribunal Constitucional ha demanat al parlament de Catalunya que, abans de deu dies, aclareixi si la declaració sobiranista aprovada el 23 de gener és vigent encara, o bé ha quedat substituïda per la resolució del tretze de març.... El Constitucional considera que entre totes dues declaracions hi ha diferències importants, perquè la primera reconeix que Catalunya és un subjecte polític i jurídic sobirà. En canvi pel govern català totes dues declaracions són complementàries.

El jutge ha arxivat la querella de Jordi Pujol contra dos periodistes del Mundo sobre suposats comptes a Suïssa. D'altra banda també s'acaba de saber que un altre jutge, Pablo Ruz de l'Audiència Nacional, ha demanat informació a tres bancs de l'estranger sobre comptes a nom de Jordi Pujol Ferrusola, fill de l'expresident. . El jutge es basa en un informe d'Hisenda, segons el qual entre dos mil quatre i dos mil dotze hi va haver més d'un centenar de moviments de tràfic de divises per valor de trenta dos milions d'euros amb sortides a tretze països diferents.

El Barça va pagar gairebé 12 mil euros per dos informes encarregats per Xavier Martorell, actual director general de Serveis Penitenciaris i aleshores director de seguretat del club. L'objectiu de l'espionatge van ser dos regidors d'Unió: Xavier Amador i Joan Recasens. Unió Democràtica ja ha exigit explicacions immediates a Martorell. En cas que siguin veritat, diuen, la justicia ha d'actuar.

SENTÈNCIA PIONERA

Primera condemna per una ablació feta fora d'Espanya

Primera condemna per una ablació feta fora d'Espanya a una nena que quan li van fer la mutilació encara no vivia aquí. L'ablació de la petita, de 3 anys, la van descobrir al CAP de Premià de Mar, on viu la família. La sentència de l'Audiència Nacional es basa en la reforma del codi penal del 2005, que permet a Espanya jutjar aquest tipus de delictes fora de les seves fronteres, sempre i quan un dels pares visqui aquí. El jutge ha condemat la mare de la nena a 2 anys de presó i 10 mil euros de multa.

Al Barça tothom continua pendent de l'evolució de Leo Messi. Aquesta tarda podria participar a l'entrenament de l'equip per preparar el partit de demà davant del PSG. Els d'Ancelotti ja han arribat a Barcelona.

El Barça Regal inicia aquest vespre, al Palau, la decisiva sèrie de quarts de final de l'eurolliga. Davant del PANATHINAIKÓS grec, hi ha en joc una plaça per a la final de quatre de Londres.

NIT DE BLUES I FLAMENC

L'espectacle de Raimundo Amador i Javier Vargas arriba a Barcelona

Flamenco i blues van sonar plegats anit a la sala Luz d Gas de barcelona, de la ma de Raimundo Amador i Javier Vargas. Tots dos músics van unir les seves guitarres en un espectacle de fusió, amb combinacions acústiques i elèctriques, que ja han portat per diverses ciutats.

Artur Mas, Alfredo Pérez Rubalcaba i Pere Navarro es van reunir diumenge a Madrid. A la trobada van parlar de la necesssitat de plantejar una reforma constitucional i de fle-xi-bilitzar el límit de dèficit per Catalunya. En canvi, el president català i el líder del PSOE van xocar frontalment a l'hora de parlar del dret a decidir. En tot cas, tots tres coincideixen que és important mantenir obertes totes les vies de diàleg.

Unió Democràtica demana explicacions a l'actual director general de Presons, Xavier Martorell, després que diversos correus de Mètodo 3 apuntin que hauria demanat espiar a dos regidors d'Unió a Sant Cugat quan era responsable de seguretat del Barça. Unes investigacions que hauria pagat amb diners del club.

Una dona mor i la seva germana està en estat crític com a conseqüencia de l'incendi que s'ha produit aquest matí a casa de la víctima, al centre de Barcelona. No era la primera vegada que tenia problemes amb el foc perquè solia deixar espelmes enceses.

El Col.legi de Psicòlegs de Catalunya es converteix en el primer de tot Espanya en atorgar una acreditació pels professionals dedicats al "coaching", els experts que ajuden a potenciar les capacitats personals i professionals de cada individu. Busquen evitar l'intrusisme en el sector.

El Barça segueix pendent de Leo Messi. Aquesta tarda li faran més proves per veure com evoluciona la lesió i decidir si pot jugar o no contra el París Saint Germain. L'equip francès ja és a Barcelona amb totes les figures, però gairbé no se'ls ha vist. veure.

I avui hem d'acomiadar a una dels referents intel.lectuals de les últimes dècades. L'escriptor nascut a Barcelona, José Luís Sampedro, ha mort aquest matí a Madrid als 96 anys. Una de les seves últimes entrevistes va ser aquest febrer, a Televisió Espanyola on va reflexionar sobre les sortides a la crisi actual.

Mas, Rubalcaba i Navarro es van reunir per parlar de la reforma constitucional. REUNIÓ SECRETA A MADRID.

UDC vol que Martorell s'expliqui. HAURIA ESPIAT REGIDORS D'UNIÓ.

Incendi mortal a la Gran Via. UNA DONA MOR I UNA ALTRA EN ESTAT CRÍTIC.

Coaches acreditats a Catalunya. ES PRETÉN EVITAR L'INTRUSISME AL SECTOR.

Pendents de Messi. EL PSG JA HA ARRIBAT A BARCELONA.

Una autèntica commoció ha provocat al barri del Carmel de Barcelona la mort, presumptament a mans de la seva mare, de dos nens de 8 i 11 anys... Darrera aquest crim? Un cúmul de tràgiques circumstàncies: violència de gènere, problemes econòmics i una ordre de desnonament per impagament.

Iñaki Urgangarín vol marxar a Qatar per incorporar-se a l'equip tècnic de la selecció d'handbol del país... De moment, marxaria sol. La Infanta i els seus fills se l'hi afegirien quan acabi el curs escolar.

La mítica actriu i cantants espanyola dels anys 50 i 60, Sara Montiel, mor als 85 anys, a casa seva, a Madrid... L'artista l'enterraran, demà, al cementiri madrileny de Sant Isidre.

Barcelona inicia una prova pionera contra les partícules contaminants dels cotxes... Intentaran neutralitzar-les amb l'aigua del rec. És una contaminació que perjudica greument la salut i que a l'àrea metropolitana és molt alta.

Messi treballa sense pausa per poder jugar, dimecres, contra el Paris Saint Germain, la tornada dels quarts de final de la Champions. Els metges li han fet una ecografia per veure com evoluciona la lesió muscular. Avui, tot i tenir festa, una dotzena de jugadors han anat a la ciutat esportiva.

Iñaki Urdangarin ja ha informat a Rei que vol marxar a treballar a Qatar. Hi podria anar acompanyant Valero Rivera per encarregar-se de l'organització del mundial d'handbol. La infanta Cristina es quedaria a Barcelona fins que s'acabi el curs escolar./I el barri del Carmel de Barcelona continua commocionat. La mare que hauria mort els seus fills de 8 i 11 anys, l'han ingressada a un hospital psiquiàtric. La dona també té problemes econòmics i de parella, i va avisar el marit que ofegaria els nens./I a la Ciutat de la Justicia aquest matí han declarat els dos mossos imputats pel cas Ester Quintana./La política catalana cotinua encallada al voltant dels pressupostos de la Generalitat. La majoria de partits rebutja la proposta d'Esquerra Republicana de mantenir-los prorrogats si el govern espanyol no incrementa el límit de dèficit./L'aigua utilitzada per netejar els carrers pot servir per reduir la contaminació del trànsit. Amb aquest objectiu, Barcelona ha començat unes proves amb un additius per impedir que les partícules contaminants arribin a l'aire./A Leo Messi li queden poc més de 48 hores per intentar recuperar-se de la lesió i arribar a temps per jugar dimecres la tornada de la champions contra el París Saint-Germain. L'argentí continua treballant a la ciutat esportiva sota la vigilància dels metges./Després de la victòria dos a zero a Pamplona, l'Espanyol ha tornat aquest matí als entrenaments amb la sensació de la feina ben feta./Avui us donarem 4 mil milions de motius per anar a veure una exposició. Al Museu Marítim fins l'1 de setembre

La dona detinguda com a presumpte autora de l'assassinat dels seus fills de 8 i 11 anys anit al seu domicili del barri del Carmel de Barcelona està ingressada a una unitat psiquiàtrica a l'espera de declarar davant dels Mossos. Sí que ho ha fet el pare dels nens com a testimoni./ I a la Ciutat de la Jusiticia aquest matí han declarat els dos mossos imputats pel cas Ester Quintana./A l'Audiència de Barcelona, segona jornada del judici contra els 29 presumptes membres de la banda dels casuals, la branca més violenta dels Boixos Nois./ Iñaki Urdangarín ha comunicat al rei la seva intenció de anar a treballar a Qatar./Els pressupostos segueixen centrant el debat polític a Catalunya. Avui amb el rebuig generalitzat a la proposta d'ERC de mantenir prorrogats els pressupostos de la Generalitat mentre no s'incrementi el límit de dèficit que permet el govern espanyol./Des del govern, demanen a Esquerra que sigui conscient de l'esforç que fa la Generalitat, diuen, batallant amb l'Estat per aconseguir relaxar l'objectiu de dèficit./A l'hospital Vall d'Hebron han desenvolupat un programa informàtic que permet calcular la probabilitat de trobar ganglis limfàtics amb cèl·lules tumorals en pacients amb càncer de mama./ Barcelona és la primera ciutat del sud d'Europa que fa una prova per reduir la contaminació provinent del trànsit amb l'aigua de neteja dels carrers. Hi afegeixen aditius que impedeixen que les partícules arribin a l'aire./ Avui és el dia internacional del poble gitano./A Leo Messi li queden poc més de 48 hores per intentar recuperar-se de la lesió i arribar a temps per jugar dimecres la tornada dels quarts de final de la champions davant del PSG. L'argentí continua treballant a la ciutat esportiva, i els metges vigilen la seva evolució./Demà serà el torn de Màlaga i Reial Madrid a la Champions./Queden vuit jornades, però l'Espanyol ja ha aconseguit practicament el que fa uns mesos semblava molt complicat: la permanència./I en bàsquet, el Regal Barça disputarà demà al Palau el primer partit de quarts de final de l'Eurolliga contra el Panathinaikos./El Mundial de Motociclisme ha començat amb tres grans curses i triplet de pilots espanyols a Qatar./El català Pepe Oriola s'ha convertit amb 18 anys en el pilot de cotxes més jove que guanya una cursa d'un Mundial en qualsevol categoria./L'actriu i cantant Sara Montiel ha mort aquest matí als 85 anys d'edat./Ha venut més d'un milió d'exemplars dels seus llibres, a 20 països diferents; ha fet cine, teatre i televisió i rep cada dia fins a 3 mil e-mails. És Albert Espinosa, que ara publica el seu nou treball "Bruixoles que busquen somriures perduts"./I abans d'acabar, una informació d'última hora, ha mort l'ex primera ministra britànica, Margaret Thatcher.

COMMOCIÓ AL CARMEL

La mare dels nens ingressada a una unitat psquiàtrica, el pare declara com a testimoni

Urdangarin marxarà a Qatar

LA FISCALIA NO IMPEDIRÀ QUE SURTI DEL PAÍS

Evitar extirpar els ganglis

UN PROGRAMA AJUSTA EL DIAGNÒSTIC

Carrers nets i menys contaminats

BARCELONA PIONERA AL SUD D'EUROPA

Messi no descansa

TREBALLA PER JUGAR DIMECRES AMB EL PSG

ADEU A SARA MONTIEL

L'actriu ha mort aquest matí al seu domicili de Madrid als 85 anys

La vicepresidenta del Govern de la Generalitat ha anunciat que l'executiu té previst presentar els pressupostos del 2013 aquest mateix mes d'abril. Joana Ortega ha recordat que buscaran el màxim consens polític possible.

Desde la CUP, el diputat David Fernández ha defensat uns pressupostos que NO incorporin més retallades. I per començar, ha anunciat que demanaran una auditoria del deute de la Generalitat amb l'objectiu d'ajornar-ne el pagament dels interessos.

Públic amant del viatge de plaer, i professionals del sector participen a Barcelona en la Tercera Fira del Creuer. La capital catalana és la ciutat europea que té més volum de navegació de creuers i la quarta del món.

L'esperadíssim retorn al terreny de joc d'Eric Abidal, després de 13 mesos d'absència, lluitant contra un càncer i guanyant la partida, va ser el més celebrat del Barcelona-Mallorca d'ahir. Va ser un retorn alegre i emocionant en el que el lateral francés va agrair el suport de l'afició en el seu pols per la vida i especialment - aixecant-se la samarreta- al seu cosí, que va ser donant de fetge en el seu transplantament.

El Barça és a només 4 victòries d'assegurar-se matemàticament el títol de lliga. Tot plegat després de clavar una maneta, 5 a 0, a un Mallorca molt fluix. Hat-trick de Cesc que es va entendre a la perfecció amb un Alexis que va completar la golejada amb un doblet. El Barça va demostrar que també pot golejar sense Messi.

L'economista i membre del consell assessor per la reactivació econòmica, Guillem López Casasnovas, adverteix que per a que Catalunya tingui un pressupost pel 2013 creïble el dèficit hauria d'arribar al 2,3 per cent. En la mateixa linea, el secretari d'organització de CIU, Josep Rull, diu que el dèicit per Catalunya s'hauria de quedar en un terç del que Brusel·les autoritzi per l'estat espanyol. Desde el PP, el seu portaveu al Parlament, Enric Millo, recorda que un pais no pot funcionar sense pressupost i afirma que Mas hauria de buscar socis de govern diferents per deixar de ser presoner d'ERC.

Dol al cinema català per la mort del director i guionista Josep Joan Bigas Luna. El director de pel·lícules com "Jamon, Jamon", "Bilbao", "Angoixa", o "Son de mar", tenia 67 anys i vivia retirat al municipi de La Riera de Gaià, al Tarragonés, on ha mort victima d'una llarga malaltia.

Un servei per donar continuïtat a les empreses catalanes que tanquen per jubilació compleix un any i mig de vida. Han ajudat a mantenir en funcionament 88 empreses i 250 llocs de treball. Una iniciativa clau si es té en compte que els propers 10 anys, 120 mil empresaris es jubilaran a Catalunya.

Un pont de conéixement i de sensibilitat per comprendre i viure l'art. És el que extenen - metafòricament - algunes entitats i artistes que fan de mediadores entre l'obra de creació i el públic no especialitzat. Un treball per ajudar a entendre l'art que també arriba als més joves i que ajuda a descobrir nous talents.

El Barça rep aquesta nit un Mallorca que arriba amb l'aigua al coll ja que és el penúltim classificat. Les baixes obliguen a Tito Vilanova a refer la defensa i també l'atac ja que Leo Messi s'ho perd per lesió. 13 mesos després, Eric Abidal podria tornar a jugar uns minuts en partit oficial.

Declaració ajornada

La Infanta Cristina no haurà de declarar el dia 27, almenys de moment. El jutge Castro ha ajornat la citació fins que no es resolgui el recurs que la Fiscalia anticorrupció ha presentat avui contra la imputació. El bufet de Miquel Roca assumeix la defensa de la filla del rei.

Doncs qui defensarà directament la Infanta, l'advocat Jesús Silva, catedràtic de dret penal del despatx Molins i Silva, ha dit a Televisió Espanyola que prepara una defensa rigurosa, que la justícia ha de ser igual per a tothom i lamenta que a la seva clienta ja se li estigui fent un judici mediàtic.

Nou impagament a les farmàcies

la Generalitat ha tornat a incomplir el pagament a les farmàcies. Avui havien de cobrar 103 milions d'euros de la mensualitat de febrer, però Salut ja els ha dit que no ho pot pagar. Ara el deute acumulat és de gairebé 300 milions.

Mentrestant, l'aprovació dels pressupostos de la Generalitat continua penjant d'un fil... De moment cap partit es mostra disposat a avalar els comptes del govern català.... i avui el president Mas els ha demanat un canvi d'actitud.

CASTELLDEFELS, AQUEST MATÍ

Comencen les tasques de neteja i tapiat de l'antic prostíbul Saratoga

L'ajuntament de Castelldefels ha començat a netejar i tapiar el prostíbul Saratoga, tancat des de fa 4 anys. El mal estat de l'edifici havia provocat la queixa dels veïns pels problemes de seguretat i insalubritat..... Els treballs duraran almenys una setmana.... El club Riviera també va tancar l'any 2009 arran del mateix cas de pressumpte corrupció policial i explotació sexual de menors, entre d'altres. El consistori està pendent del permís judicial per poder-lo netejar i tapiar.

El Barça juga demà al Camp Nou contra el penúltim classificat de la lliga, el Mallorca. Les baixes i la tornada de la champions contra el París Saint Germain faran que hi hagi molts canvis a l'equip, però Jordi Roura no vol que ningú es relaxi. Abidal podria reaparèixer després del trasplantament de fetge.

L'Espanyol enllesteix la preparació pel partit de diumenge a Pamplona. Davant tindrà un Osasuna que necessita els punts, igual que els blancs-i-blaus per acostar-se a la permanència.

en bàsquet dimarts arrenquen els play offs de quarts de final de l'Eurolliga que són al millor de cinc partits

El Barça Regal, que anit va guanyar per 74 a 71 el Maccabi, es jugarà el bitllet a la Final Four davant el Pa-na-ti-naikos d'Atenes. Els blaugrana disputaran al Palau els dos primers partits dimarts i dijous vinent. També s'han classificat pels quarts de final el Reial Madrid, que es veurà amb el Maccabi, i el Caja Laboral que s'enfrontarà al CSKA de Moscou.

EXPOSICIÓ GEORGES MÉLIÈS

"La màgia del cinema". Al CaixaForum fins el 24 de juny

Us parlem ara d'un viatge a la lluna..... molt abans del temps dels astronautes. Segur que algún cop heu vist aquest coet clavat a l'ull del satèl·lit. És potser la imatge més coneguda de les pel·lícules de Georges Méliès, un dels pioners del cinema i l'home que va portar a la pantalla trucs gairebé de màgia. ...Ara el CaixaForum ens acosta al seu univers màgic, amb una exposició plena d'aparells cinematogràfics, dibuixos, atrezzo,vestuari... i, és clar, pel·lícules, entre elles, la famosa "Viatge a la LLuna".

Avui hem de mirar el calendari per recordar que és a abril... perquè sortint al carrer ningú ho diria. La grisor del cel i sobretot les baixes temperatures fan que sembli hivern.

Avui i demà el fred anirà acompanyat de molts núvols i d'algunes precipitacions.

Diumenge, tindrem més sol, però encara farà fresca.

La causa de tot plegat és aquesta borrasca del sud de la península, de la línia frontal que porta associada i d'aquests nuvolets que són el reflex d'aquest embossament d'aire fred que hi ha a les capes altes de l'atmosfera.

Aquest aire fred i aquesta línia frontal mantindran fins demà la inestabilitat i també les baixes temperatures.

Tot acompanyat d'una marcada entrada de vent del nord.

Diumenge, la situació serà més tranquil·la. Però de moment, el què tenim és el cel tapat i precipitacions febles que se centren a les comarques de la meitat oest però que aniran guanyant terreny.

LA DECLARACIÓ AJORNADA

El despatx de Miquel Roca s'encarregarà de la defensa de la Infanta Cristina

La infanta Cristina no declararà el proper dia 27. El jutge que instrueix el cas Noos ha decidit ajornar aquest pas fins que l'Audiència Provincial resolgui el recurs presentat per la fiscalia anticorrupció de les Balears contra la imputació. El fiscal considera que els indicis dels jutge Castro no tenen entitat suficient per imputar-la i nega pressions del seus superiors. Avui també hem sabut que el despatx d'advocats de Miquel Roca s'encarregarà de la defensa de la Infanta.

L'ADVOCAT DE LA INFANTA

Explica a Televisió Espanyola com encara el cas

Mas demana un canvi de xip

EL PPC DEFENSARÀ UN FINANÇAMENT PROPI

Davant del NO d'Esquerra i el PSC, Artur Mas demana un canvi de xip per aprovar els pressupostos... Alícia Sánchez Camacho estaria disposada a trencar la disciplina de vot del seu partit per defensar un sistema de finançament específic per Catalunya.

Una renda mínima de 664 euros

ES DEBATRÀ SI TENEN 50.000 FIRMES

En els propers dies s'iniciarà la recollida de signatures per impulsar la Iniciativa Legislativa Popular que promou una renda mínima de 664 euros per totes les persones SENSE ingressos. Perquè es debati al Parlament han d'aconseguir 50.000 firmes.

Ja comença la neteja

TAPIARAN EL SARATOGA PER EVITAR PROBLEMES

L'ajuntament de Castelldefels comença les tasques de neteja i tapiat de l'antic prostíbul Saratoga que està tancat des del 2009. El mal estat de l'edifici havia provocat la queixa dels veïns pels problemes de seguretat i insalubritat.

JOSEP LLUÍS SERT

L'arquitecte va viure a Barcelona, París, Nova York i Boston

A la Fundació Joan Miró de Barcelona s'ha estrenat un documental que explica la vida de Josep Lluís Sert, el primer arquitecte català de gran fama internacional. S'hi pot veure, per exemple, ell mateix explicant el projecte de la Fundació Miró. El documental està produït per Televisió Espanyola i és titula 'Josep Lluís Sert, un somni nòmada'... Un títol que fa referència a la vida que va haver de portar l'arquitecte després del seu exili arran de la Guerra Civil.

Mallorca abans de la Champions

ABIDAL PODRIA REAPARÈIXER PER LES BAIXES

El Barça rep demà el Mallorca amb l'objectiu de fer un pas més cap al títol de lliga. Tot i això, el tècnics faran rotacions pensant en la tornada de Champions contra el París Saint Germain i Abidal podria reaparèixer després del trasplantament de fetge. Pedro i Adriano han tornat a entrenar amb el grup.

FESTIVAL CAP ROIG

La tretzena edició del certamen se celebrarà del 20 de juliol al 16 d'agost

Elton John, que inaugurarà el certamen i que fa 4 anys que no trepitja un escenari a Catalunya...Serà l'únic concert que oferirà a Espanya en el marc de la seva gira mundial. Aquest matí s'ha presentat la programació d'aquest any. Al certamen, que se celebrarà del 20 de juliol al 16 d'agost a Calella de Palafrugell...també hi participaran altres artistes com Manel, Diana Krall i Pablo Alborán.