Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Ja fa dos dies que tenim sol i temperatures suaus. Aquests dies reapareixeran els ruixats de tarda i a partir de divendres tornarà a fer fresca.

El sol domina des de primera hora i això ha permès que les temperatures siguin molt agradables. Aquesta mateixa bonança és la que afavorirà que durant la tarda creixin nuvolades i que reapareguin els ruixats en algunes comarques. La situació dominada per l'allunyament cap a les Balears d'aquesta línia frontal... i per l'arribada d'aquesta altra pertorbació pel nord.

Es tracta d'un front fred que passarà fregant l'àrea pirinenca. Darrera seu entrarà vent del nord i després aire fred. Dos elements que (juntament amb aquest altre front) contribuiran a un augment de la inestabilitat de tardes i a una nova baixada de les temperatures.

LES PARAULES D'AZNAR

Al PP valoren les reflexions però descarten la seva tornada a la vida política

Debat sobre la llei de consultes

ESTUDIEN L'IMPOST DE SUCCESSIONS

Neix d'una mare sense ovaris

UNA TÈCNICA PIONERA A ESPANYA

Més turistes a Catalunya

BARCELONA, EL DESTÍ IDEAL DELS ESPANYOLS

El Santos decideix avui

ESTUDIEN L'OFERTA DEL BARÇA PER NEYMAR

MÚSICA PER A TOTS ELS GUSTOS

Yuja Wang, Primavera Sound i One Direction en 24 hores

  • La balança fiscal de Catalunya - els diners que aporta a l'Estat i el que l'Estat li retorna - va suposar, l'any 2010 un dèficit, pels catalans, de 16 mil 543 milions d'euros. Ho ha anunciat, avui el conseller d'economia. Andreu Mas-Colell afirma que aquest desequilibri entre el que Catalunya aporta i el que rep ja es va donar en anys anteriors i constitueix un xoc negatiu pel territori.Mas-Colell assegura que, si la balança s'equilibrés una mica, la Generalitat no hauria de fer tantes retallades./ Mariano Rajoy defensa la reforma educativa per crear consciència de pertinença a un col·lectiu que té una biografia comuna. El govern català, de la seva banda, confirma que, abans de dimarts, conovocarà una cimera per mostrar que Catalunya es, majoritàriament, contrària a la nova llei./ L'exalcalde de Sabadell i el seu germà proclamen la seva innocència davant el jutge. Avui també ha declarat Daniel Fernández, diputat del PSC, que ha negat el tràfic d'influències del que l'acusen./El preu de l'habitatge encara pot caure d'un 50% segons que els experts que participen al saló de la Ccnstrucció de Barcelona. Construmat, inaugurat avui, ofereix les últimes novetats, com ascensors que funcionen sense electricitat o lavabos ecològics.
  • Qui també ha tornat a defensar la reforma educativa ha estat el ministre Wert, avui, al Senat. Els partits catalans han insistit en què la reforma és un atac al català i el ministre ha insistit en que no va en contra de la immersió lingüística. Tota l'oposició li ha recriminat que s'hagi quedat sol al no voler buscar consensos./Abans de dimarts vinent, el president de la Generalitat convocarà una reunió amb partits i comunitat educativa per donar resposta a la nova llei d'educació. Una llei que, avui, ha ocupat bona part del consell de govern. El portaveu, Francesc Homs, l'ha titllat de despropòsit, i de reforma polititzada i assegura que tindrà conseqüències. / Sobre aquesta cimera ja s'han pronunciat la resta de partits polítics. Excepte el PP tots els grups adverteixen a Mas que la trobada no pot tractar només sobre la llengua...
  • Barcelona manté un bon posicionament econòmic malgrat la crisi. El 2012 es va situar entre les 15 primeres ciutats en inversió estrangera, producció científica i competitivitat internacional. La Cambra de Comerç, però, alerta que, cada cop, serà més difícil mantenir-se. / El departament d'agricultura ha confirmat un cas de grip aviària a una explotació de gallines a la comarca del Segrià./ Detenen un galerista i un marxant d'art de Barcelona, acusats de falsificar quadres per, després, vendre'ls./ L'àrea metropolitana de Barcelona continua superant els límits de contaminació marcats per la Unió Europea./ Les persones amb risc cardio-vascular elevat poden reduir-lo seguint una dieta mediterrània complementada amb oli d'oliva extra verge i fruits secs./
  • Amb la Lliga decidida, el Barça treballa per confeccionar la plantilla de la temporada vinent. Neymar i Thiago Silva són els grans objectius de la secretaria tècnica per vestir la nova equipació blaugrana. Una samarreta que ja hem vist avui i que portarà la senyera a la segona equipació./ L'Espanyol ha informat aquesta tarda que ja té la llicència de la UEFA per poder jugar a Europa si s'hi classifica./ Al Madrid, fa un any, Mourinho va renovar per 3 temporades i avui és a punt de deixar el club./ Una vegada consumat el descens, el Bàsquet Manresa encara té alguna possibilitat, ara als despatxos, de mantenir-se a l'ACB. / I en ciclisme, victòria espanyola aquesta tarda a la setzena etapa del Giro d'Itàlia. El basc del Movistar, Beñat Intxausti, s'ha emportat la victòria per davant de l'estoni Kangert o el polonès Niemiec./ rriba a Barcelona "Escuela del Calor", un musical que repassa la història del pop i el rock espanyol.
  • Declaren Fernández i Bustos

    Daniel Fernández, ex secretari d'organització del PSC, i els germans Bustos declaren com a imputats per un presumpte tràfic d'influències. Aquest matí Manuel Bustos ja ha negat que pressionés l'alcaldesa de Montcada per fitxar una exalt càrrec del tripartit.

    Enfrontats per la Llei Wert

    Sobre la reforma educativa, la Generalitat afirma que la llei té una intenció política i adverteix que no és neutre. Una reacció que el ministre Wert veu exagerada perquè diu que NO ataca les llengües co-oficials.

    REBUIG A LA LOMCE

    Entre divendres i dimarts, reunió amb partits i sector educatiu

    Sobre la polèmica nova la llei d'educació, avui hem sabut que el president Mas convocarà ENTRE DIVENDRES I DIMARTS la reunió amb els partits i el sector educatiu. La data l'ha posada, després de la reunió del govern, el conseller portaveu, que ha concretat que l'objectiu és esmenar la LOMCE en la seva tramitació al Congrés, i visualitzar l'oposició de la majoria de catalans a la reforma del ministre Wert. Per l'executiu català, la llei és un despropòsit i té una finalitat política.

    DEFENSA DE LA LLEI WERT

    Rajoy i el ministre d'Educació consideren necessària la reforma

    De la seva banda, el govern espanyol continua defensant el seu projecte de reforma educativa. Aquest matí mateix, el ministre d'educació ha reiterat que és fals que el text ataqui les llengües cooficials. Per José Ignacio Wert, la Generalitat ha reaccionat de manera exagerada a una reforma que, diu, garanteix el dret dels pares a esco-la-ritzar els seus fills en castellà. També s'hi ha referit Mariano Rajoy, per qui el govern té l'obligació d'articular una biografia comuna.

    CONSTRUMAT OBRE LES PORTES

    Els constructors confien en els mercats de països llatinoamericans

    El Saló de la Construcció, Construmat, ja està funcionant a les instal·lacions de Fira Barcelona a l'Hospitalet de Llobregat. El sector diposita totes les expectatives a l'exterior. Des d'avui fins divendres, es presentaran 170 projectes de països emergents, sobretot a Llatinoamèrica, per valor de 30 mil milions d'euros. Avui li ha tocat el torn al Brasil, que vol acabar amb les faveles. També s'hi han presentat novetats que uneixen el disseny amb l'estalvi.

    Al Barça treballen en la renovació de la plantilla per la temporada que ve, a l'espera de veure què acaba passant amb Neymár, el que ja sabem és com són les noves samarretes: la segona equipació llueïx la senyera.

    BARÇA- ESPANYOL

    Presenten a Lleida la Final de la Copa Catalunya

    El Barça i l'Espanyol tenen festa avui abans d'enfrontar-se dues vegades en quatre dies. Diumenge hi ha derbi de lliga a Cornellà i dimecres de la setmana que ve disputaran a Lleida la final de la Copa Catalunya. A la presentació que han fet aquest matí a La Paeria tothom volia saber quins jugadors portaran... sobre tot després que el Barça jugués la semifinal amb el filial. Els representants dels clubs NO s'han mullat

    Tot i el descens, el Bàsquet Manresa encara té alguna esperança de mantenir-se a l'ACB als despatxos. El nou Patrocini de la Bruixa d'Or i la implicació dels aficionats, fa que mantinguin l'optimisme.

    "THIS IS NOT A LOVE SONG"

    Fins el 29 de setembre al Palau de la Virreina

    Avui acabem amb una exposició que explica la relació, entre la música pop i la videocreació. Una relació NO sempre idílica, per cert... Es pot veure a partir de demà a la Virreina Centre de la Imatge de Barcelona... S'hi exposen més de 50 anys d'intercanvi entre totes dues disciplines a través de 140 videoclips d'una quarentena d'artistes.

    Aquesta tarda declararà pel mateix cas l'ex número 2 dels socialistes catalans, Daniel Fernández. Comencen a declarar al Tribunal Superior de Justicia de Catalunya els imputats per un presumpte delicte de tràfic d'influències en el cas Mercuri.. Ja ho han fet l'ex alcalde de Sabadell i el seu germà Paco Bustos. Manuel Bustos ha negat haver pressionat a l'alcadessa de Montcada per atorgar un lloc de treball a un ex alt càrrec del triparit.

    Mariano Rajoy i el ministre d'Eduació defensen la necessitat d'una nova llei d'educació. A més, José Ignacio Wert manté que la nova reforma educativa NO ataca les llengües cooficials. L'executiu català convoca una reunió amb els partits que van donar supor a la llei d'educacio de Catalunya per fer front comú al text.

    El sector de la construcció espanyol diposita totes les expectatives a l'exterior. Avui obre portes a Barcelona el saló Construmat, on es presenten 170 projectes de països emergents per valor de 30 mil milions d'euros.

    La dieta mediterrània redueix el risc de patir una malaltia cardiovascular fins a un 30 per cent. És el resultat d'un estudi que s'ha presentat aquest matí al Fòrum Mundial de Nutrició que aquests dies se celebra a Reus.

    La marxa de Mourinho del Reial Madrid no deixa indiferent ningú i comencen a produir-se reaccions.... El vice-president del Barça Carles Vilarrubí qualifica el tècnic portuguès de "xacra" i diu que la seva sortida beneficiarà la lliga espanyola.

    Manuel Bustos i Daniel Fernández estan imputats per un suposat tràfic d'influències. DECLARACIONS CAS MERCURI.

    Rajoy defensa la reforma. EL GOVERN CATALÀ VOL FER FRONT COMÚ.

    Buscant inversors de l'exterior. CONSTRUMAT OBRE AMB 170 PROJECTES.

    Virtuts de la dieta mediterrània. BAIXA UN 30% EL RISC DE MALALTIES DEL COR.

    L'adéu de Mourinho. VILARRUBÍ QUALIFICA EL TÈCNIC DE XACRA.

    La nova llei d'educació continua marcant la dialèctica política. La consellera Rigau assegura que el govern de Rajoy ha començat una guerra i que la seva estrategia és minar la moral dels catalans... El ministre Wert demana tranquilitat, critica el llenguatge bélic i assegura que només volen garantir els drets de les famílies a escollir en quina llengua estudiaran els seus fills.

    Diferents pobles de la franja es reuniran per estudiar mesures contra la denominació del català com a Lapao. Alcampell és el primer municipi de la zona que ha rebutjat la llei de llengues de l'Aragó.

    Experts i associacions alerten que els casos de mobbing augmenten de forma alarmant a Espanya. També expliquen que moltes persones no denuncien la persecució laboral per por a perdre la feina.

    Aquest mes es compleixen 125 anys de la celebració de l'exposició Universal de Barcelona del 1888. Aquell esdeveniment va representar la modernització de Barcelona i la seva equiparació a capitals com Londres, París i Viena.

    Leo Messi diu que la temporada del Barça ha estat bona amb la conquesta de la Lliga. L'argentí, que es troba a Catar per atendre uns compromisos publicitaris, també assegura que no pensa en jugar en un altre club i que vol guanyar molts més títols vestit de blaugrana.

    La Consellera d'Ensenyament assegura que no pot aplicar la llei Wert perquè va contra l'Estatut de Catalunya. A més, acusa el govern espanyol de voler minar la moral dels catalans.

    Catalans i turistes es llencen al carrer malgrat la pluja. Girona fa ple amb el seu "Temps de Flors" i Barcelona aplega desenes de milers de persones amb el Saló de l'Automòbil, els X-Games i 17 creuers que han coincidit al port

    Experts i associacions alerten que els casos de mobbing augmenten de forma alarmant a Espanya. També expliquen que la por a perdre la feina fa que moltes persones no denunciïn que pateixen persecució laboral.

    Tito Vilanova i Eric Abidal aixequen la Copa de campions de Lliga, després de rebre-la de mans del capità, Carles Puyol.

    La Consellera d'Ensenyament assegura que NO pot aplicar la llei Wert perquè va contra l'Estatut de Catalunya. A més, acusa el govern espanyol de voler minar la moral dels catalans.... Des del Minsiteri d'Educació diuen que la llei no ataca al sistema d'immersió linguistica i que només vol garantir el dret de les famílies a triar la llengua vehicular dels estudis dels seus fills.

    Catalans i turistes es llençen al carrer malgrat la pluja. Girona fa ple amb el seu "Temps de Flors" i Barcelona aplega desenes de milers de persones amb el Saló de l'Automòbil, els X-Games i 17 creuers que han coincidit al port . A la Costa Daurada l'ocupació supera el 80% en un cap de setmana que marca l'inici de la temporada.

    Experts i associacions alerten que els casos de mobbing augmenten de forma alarmant a Espanya. També expliquen que la por a perdre la feina fa que moltes persones no denunciïn que pateixen persecució laboral.

    Tito Vilanova i Eric Abidal aixequen la Copa de campions de Lliga, després de rebre-la de mans del capità, Carles Puyol. Els blaugrana van celebrar el vint-i-dosè títol de la seva història amb una festa molt familiar al Camp Nou.

    Aquest mes es compleixen 125 anys de la celebració de l'exposició Universal de Barcelona del 1888. Repassarem aquell esdeveniment que va representar la modernització de la capital catalana i la seva equiparació a ciutats com Londres, París i Viena.

    Artur Mas denuncia l'intent de Madrid d'espanyolitzar els nens catalans. En l'acte d'homenatge a Mossen Cinto Verdaguer que han fet a Folgueroles, el president de la Generalitat ha fet una crida a la unitat per defensar el català.

    El PP de Catalunya acusa al Conseller de presidència del Govern, Francesc Homs, d'alimentar la confrontació amb Madrid , seguint una linea politica imposada per ERC que crea una fractura interna al Govern.de la Generalitat Des de el PSC, el seu portaveu parlamentari, suggereix a Artur Mas que canvii a Homs i nomeni l'actual conseller d'Economia, Andreu Mas Culell, com a Conseller en Cap, ja que així faria evident que la prioritat del govern es sortir de la crisi.

    130 mil visitants - i un públic més jove del que és habitual- omplen els museus de Catalunya en la seva cara més nocturna i festiva. La nit dels Museus a Catalunya proposava més de 200 activitats addicionals i l'oportunitat de coneixer cada proposta cultural d'una forma diferent.

    800 persones s'examinen a Bellaterra de les proves de xinès que acrediten el grau de coneixement, a nivell internacional, de la llengua més parlada al món. A Catalunya, el nombre d'inscrits a aquests exàmens s'ha multiplicat per 40 en nomès tres anys.

    Mariano Rajoy ha anunciat que preveu abaixar impostos i crear llocs de treball en aquesta legislatura. En un acte de partit a Salamanca, Rajoy ha assenyalat que és fonamental reduir el déficit públic i a fer-ne un repartiment ordenat entre totes les administracions.

    El president del govern espanyol també ha parlat de la reforma educativa que veu clau per combatre el fracàs escolar. La Generalitat s'oposarà a aquesta llei. Artur Mas anuncia que la setmana que ve convocarà a partits politics i a la comunitat educativa a una cimera per tal de consensuar una defensa tancada que rebutgi la nova reforma educativa del govern central. I Ramon Espadaler ha afegit que portaran la llei Wert al Constitucional si no hi fan canvis importants durant el tràmit parlamentari.

    Tarragona reobre al públic, després de vint anys tancada, la seva necròpolis, el cementiri paleocristià més important de la mediterrània occidental. Una remodelació l'ha convertit en un espai d'estudi i divulgació sobre com entenia la societat romana el concepte de la mort.

    La Fundació Josep Carreras celebra els 25 anys de lluita contra la leucèmia amb un gran balanç que inclou dos centres d'investigació i un Registre de Donants de Medul·la òssia, que ha ajudat a salvar milers de pacients. I un missatge d'esperança als malalts que recorda el tenor si hi ha una possibilitat entre un milio que s'aferri, i que lluiti ".

    El govern central pagarà l'escola als alumnes que, a Catalunya, triin ser escolaritzats en castellà. Un cost que, després, restarà de les transferències que s'hagin de fer a la Generalitat. El ministre Wert, doncs, que avui ha vist aprovat el projecte de la seva llei d'educació, ha trobat una fórmula per fer complir el que ja va anunciar: que el govern català pagaria l'escola a aquells alumnes que volguessin estudiar en castellà.

    La consellera d'ensenyament afirma que la llei Wert és impossible de complir a Catalunya. Irene Rigau diu que el text fereix greument l'autogovern, ataca la llengua i trenca les bases pedagògiques del model educatiu català.

    L'alcaldessa socialista de Montcada i Reixac ha declarat aquesta tarda com a imputada davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Maria Elena Pérez ha negat que fos pressionada pel diputat Daniel Fernández per contractar una ex-alt càrrec del tripartit.

    La crisi econòmica fa que moltes persones s'interessin per cultivar els seus productes d'Horta. El lloguer de parcel·les de conreu és cada vegada més habitual a Catalunya.

    El fitxatge de Neymár serà més complicat del que semblava. El Santos comparteix els drets del jugador amb dues empreses i el Barça NO vol que el preu es dispari. Mentrestant, la plantilla blaugrana fa festa després del sopar de celebració d'anit.

    Aprovada la reforma educativa

    El govern cobrarà a la Generalitat el cost d'es-co-laritzar en castellà els alumnes que ho demanin. El ministre Wert, doncs, tira endavant la seva llei malgrat les objeccions de Catalunya i de la comunitat educativa.

    Prop de 100.000 camions menys

    I a la N-II han deixat de passar prop de cent mil camions durant el primer mes de restriccions.

    Els vehicles pesants es devien per l'AP-7, la qual cosa, segons la Generalitat, ha contribuït a evitar els accidents mortals.

    APROVADA LA LLEI WERT

    El castellà és vehicular i desapareix la selectivitat i Educació per la Ciutadania

    La reforma inclou les següents novetats: hi haurà avaluacions al final de cada etapa eduactiva, és a dir, a 6é de primera, 4rt d'ESO i segon de Batxillerat. En les dues últimes, en concret,seran necessàries per aconseguir el títol. Desapareix també la selectivitat. Les universitats podràn fer proves d'accés. I S'avancen a 4t d'ESO els itineraris cap a la FP o el Batxillerat. La LOMCE vol reforçar les Matemàtiques, la llengua i l'anglès. I per això s'hi dedicarà més temps. L'assignatura "Educació per la ciutadania" desapareix. Aquesta alternativa a la religió ara es dirà: "Valors Culturals i Socials"... La coneguda com Llei Wert ha estat envoltada de molta polèmica. Fa just una setmana la comunitat educativa, des de l'escola bressol fins a la universitat, convocava una jornada de vaga en contra la nova llei.

    El govern català sempre s'ha mostrat contrari a la reforma, que considerà un atac al model d'immersió. Per contra, el Partit Popular assegura que la llei ajudarà a vertebrar Espanya. I pel PSOE provocarà més desigualtat.

    Parlem ara de la N-2... perquè 95.000 camions han deixat de circular-hi durant el primer mes de restriccions.... I com a conseqüència, n'han passat un 60% més per l'AP-7 entre La Jonquera i Maçanet de la Selva... Uns resultats que, segons la Generalitat, han contribuït a reduir els accidents.

    22 MOSSOS IMPUTATS

    El 29M un home va perdre la melsa per un presumpte impacte de bala de goma

    22 mossos antiavalots hauràn de declarar com a imputats la setmana vinent per l'ús de bales de goma a la vaga general del 29 de març de 2012. En la manifestació, un home que tornava de treballar sense participar a la protesta, va rebre un impacte que segons els informe de l'hospital i dels forenses , es correspon amb un impacte d'aquesta mena de projectil... El van operar urgència i li van haver d'extirpar la melsa. Aquest nou procés se suma al cas d'Esther Quintana, que va perdre un ull, segons diu, per l'impacte d'una pilota de goma.

    RÈCORD DE CREUERISTES

    65.000 turistes arriben al port de Barcelona i gastaran 6 milions d'euros

    I a Barcelona....29 mil turistes de creuer passen avui pel port. És el dia en què hi haurà més vaixells fins a 8 creuers! Tot el cap de setmana de fet serà de màxima activitat, amb 65 mil turistes que arriben en vaixell. S'espera que generin un impacte de 6 milions d'euros en comerços, restaurants i transports. Barcelona és el primer port d'Europa en recepció de creuers i el quart del món només darrera del Carib.

    Al Barça continuen les complicades negociacions per Neymar al Brasil. De moment estan parlant amb el Santos, el propietari del 55 per cent dels drets del jugador, pero hi ha més parts interessades.

    RENOVACIONS A L'ESPANYOL

    Aguirre podria renovar la pròxima setmana i Verdú segueix encallat

    L'Espanyol viatja demà a La Corunya, on diumenge s'enfronta a un Deportivo que lluita per salvar la categoria. Els blanc-i-blaus, que tenen les baixes de Víctor Sánchez, Capdevila i Forlín per sanció i el dubte d'Héctor Moreno, també volen els 3 punts per seguir aspirant a jugar a Europa la pròxima temporada. Avui el president s'ha reunit amb la plantilla i els ha dit que els problemes amb la UEFA es resoldran. La setmana vinent es podria anunciar la renovació de Javier Aguirre mentre que Joan Verdú segueix esperant una resposta del club.

    L'ÀRTIC ES TRENCA

    Al CosmoCaixa, de Barcelona DEL 18 AL 28 DE MAIG

    Ara us convidem a visitar un dels territoris més inhòspits del planeta: L'àrtic.

    En els últims anys la superfície glaçada s'ha reduit dràsticament a causa de l'escalfament global. I el que passi en aquesta zona té conseqüències en el clima de tot el planeta....Ara, una exposició del fotògraf Andoni Canela ens mostra com és l'ecosistema de l'àrtic, quins animals i plantes hi viuen i quina rel.lació establim amb aquest entorn els humans. Una invitació a reflexionar sobre el futur del nostre món.

    Finalment serà l'estat qui, en primera instancia, pagui una escola privada als alumnes que vulguin educació en castellà i que no trobin aquesta oferta a l'escola pública. De tota manera, després aquests diners es restaran dels concerts amb les autonomies. És la novetat més destacada da la llei de reforma educativa que avui ha aprovat el Consell de Ministres... Garanteix el castellà com a llengua vehicular i fa desaparèixer la selectivitat i Educació per la Ciutadania.

    17 creuers atracaran aquest cap de setmana al Port de Barcelona, que viu els dies amb més activitat de l'any. Els més de 60 mil creueristes que passaran per la ciutat deixaran uns 6 milions d'euros.

    Prop de 100 mil camions han deixat de passar pel tram gironí de la Nacional 2 des que fa gairebé un mes es va prohibir la seva circulació. Els veïns estan molt satisfets mentre que els transportistes denuncien que paguen 700 euros mensuals pels peatges. Reclamen poder-hi circular de nit.

    L'augment de l'esperança de vida incrementa la xifra d'operacions de cataractes. L'any passat a Catalunya s'en van fer 50 mil i més de 24 mil persones van quedar en llista d'espera. També creix la xifra de trasplantament de còrnia.

    Les negociacions del fitxatge de Neymár seran més complicades del que sembla. El Santos comparteix els drets del jugador amb dues empreses més que volen treure'n el màxim benefici i el Barça NO vol que el preu es dispari. Mentrestant, la plantilla blaugrana fa festa després del sopar de celebració d'anit.

    El castellà és vehicular i desapareixen la selectivitat i Educació per la Ciutadania. APROVADA LA LLEI WERT.

    17 creuers a Barcelona. EL CAP DE SETMANA AMB MÉS ACTIVITAT.

    100.000 camions menys. ELS VEÏNS MÉS QUE SATISFETS.

    Més operacions de cataractes.AL 2012 ES VAN FER 50.000 INTERVENCIONS.

    Negociació complicada. ELS DRETS DE NEYMAR ESTAN REPARTITS.

    El govern central, satisfet perquè les administracions han rebaixat el dèficit; malgrat que 9 Comunitats han tancat amb números vermells. Entre elles? Catalunya... I sobre la polèmica d'un sistema de dèficit asimètric, MARIANO RAJOY no descarta aquesta possibilitat però diu que s'ha de debatre al Consell de Política Fiscal i Financera.

    El Consell per a la Transició Nacional comença a dissenyar les línies per a un Estat propi. Ho farà mitjançant informes que NO descartaran altres escenaris, com l'Estat Associat o Confederal. Presentaran els primers, al juliol.

    Investigadors de l'hospital de Can Ruti de Badalona desenvolupen una vacuna, provada en ratolins, que impedeix que desenvolupin un tipus de diabetis. Aquesta investigació prodria aconseguir, d'aquí a uns anys, que els malalts no s'hagin d'injectar insulina.

    Els assalts a domicilis fan crèixer la demanda de gossos ensinistrats per dissuadir als lladres. L'últim assalt ha estat a Santa Cristina d'Aro, on els delinquents van jugar a la ruleta russa amb la propietària d'un xalet per forçar-la a confessar on tenien els diners.

    El Barça accelera les negociacions amb el Santos per tancar el fitxatge de Neymár el més aviat possible. Hi ha acord amb el jugador però falta és fixar el preu. Mentrestant la plantilla prepara el partit de diumenge contra el Valladolid i, avui, Pedro ha dit que no vol marxar.

  • Catalunya ha tancat el primer trimestre de l'any amb un dèficit de 411 milions d'euros. Això és el 0,21 per cent del PIB, una sisena part de l'objectiu per a tot l'any. D'aquesta manera, el dèficit català queda per sota del de Navarra, Andalusia o Madrid. En total les comunitats autònomes presenten uns números vermells de mil 235 milions, i n'hi ha 9 amb dèficit, entre elles Catalunya, i 8 amb superàvit./ Francesc Homs també ha explicat -juntament amb el president del Consell per a la Transició Nacional, Carles Viver Pi-Sunyer-, el full de ruta d'aquest òrgan assessor del Govern. La seva feina se centrarà en analitzar les questions que hauria d'afronar un hipotètic estat propi català i les estructures que necessitaria, com ara una Constitució o un codi penal propi
  • El president del govern espanyol, Mariano Rajoy ha reprès avui el diàleg amb empresaris i sindicats. però no hi ha hagut acords concrets. Sí que coïncideixen en què s'han de fer reformes en la política europea. Els sindicats, però,lamenten que el govern s'hagi tancat en banda a un possible Pacte d'Estat per l'ocupació. Mentrestant a Catalunya, comissions obreres i UGT convoquen més de 250 mil treballadors a una vaga de 24 hores el proper dia 23 per exigir el desbloqueig de la negociació del convenis col.lectius. Són sobretot treballadors del sector del metall i del transport de mercaderies per carretera.
  • La investigació amb cèl.lules mare a Catalunya és capdavantera, tot i que aquí no es permet la clonació d'embrions humans, com la que han aconseguit científics norT-americans. Els investigadorss catalans creuen que aquest avenç els obre noves possibilitats./Després de conèixer l'éxit dels científics de la Universitat d'Oregon que han aconseguit clonar per primera vegada cèl·lules mare humanes ens preguntem en quin punt està la investigació a casa nostra. Tot i que a Catalunya aquest tipus de clonació NO es permet, sí que poden investigar amb cèlules mare embrionàries que provenen de tècniques de fecundació in vitro.
  • A Girona hi ha hagut un nou assalt violent, a una urbanització de Santa Cristina d'aro. Tres lladres van entrar dilluns al vespre a casa d'una parella de jubilats anglesos, els van lligar, i van fer jugar la dona a la ruleta russa./Els mossos d'esquadra han desallotjat aquest matí dos edificis del Besòs, a Barcelona, ocupats il·legalment des del gener de 2001. Avui, però, només hi quedaven 4 famílies als 41 habitatges. Els pisos que són de l'Incasòl, han quedat així: No hi queden aixetes, canonades, ni cables.
  • Al Barça avui, segon entrenament després de les celebracions per la lliga. Queden encara tres partits per disputar, el primer aquest diumenge a casa amb el Valladolid... Però ara com ara l'atenció la centra la imminent arribada de Neymár./ I en bàsquet el Barça Regal té un principi d'acord amb el pivot, Loukas Mavrokefalidis.
  • Aquests dies es compleixen 200 anys del naixement de Richarg Wagner. Per celebrar-ho, l'Auditori de Barcelona ha preparat una exposició amb les obres de setze artistes, que donen la seva visió de "La Valquíria"
  • Catalunya tanca el primer trimestre de l'any amb un dèficit del 0,21 per cent, una sisena part de l'1 coma 2 amb el qual, en principi, hauria de tancar l'exercici.... És una de les 9 comunitat que segueix gastant més del que ingressa. ...La novetat, segons les dades d'Hisenda, és que hi ha 8 autonomies que han aconseguit superàvit. Pel ministre Montoro, és una dada molt positiva que demostra l'esforç que estan fent totes les administracions.

    Investigadors de l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona descobreixen una vacuna contra la diabetis tipus 1 que dóna resultats positius en ratolins. És un pas important cap a un tractament que podria prevenir l'aparició de la malaltia en humans.

    Nou assalt a una casa de les comarques de Girona. Avui hem sabut que dilluns tres encaputxats van entrar a casa d'un matrimoni de Santa Crisitina d'Aro i van jugar amb ells a la ruleta russa mentre els demanaven diners i objectes de valors.

    Així han quedat alguns dels pisos de protecció oficial de Barceona que estaven ocupats des del gener del 2011. Els Mossos han desallotjat avui les persones que hi vivien a primera hora perqué l'Incasól, propietari, dels edificis vol llogar-los quan els hagi arreglat.

    El Barça intensifica les negociacions amb el Santos per tancar el fitxatge de Neymár el més aviat possible. Hi ha acord amb el jugador i falta fixar el preu del traspàs. El Barça mentrestant, prepara el partit de diumenge contra el Valladolid i avui Pedro ha dit que NO vol marxar.