Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Primera trobada d'Artur Mas i Mariano Rajoy després de la suspensió de la declaració sobiranista. El President del govern - davant dels empresaris de l'automòbil - i en un discurs amb metàfora evident, ha dit que Espanya és un gran equip que, malgrat les diferències, serà millor si és capaç de fixar objectius comuns... Mas i Rajoy, segons ha transcendit, han parlat del dèficit, un assumpte del que han parlat, també a Barcelona, el ministre d'hisenda i el conseller d'Economia.

Saénz de Santamaría diu que el govern portarà al Constitucional totes les actuacions que es desprenguin de la declaració de sobirania del Parlament. La vicepresidenta ha anunciat que els advocats de l'Estat ja estudien impugnar la comissiò pel dret a decidir creada pel Parlament.

La collita de cereals d'enguany, sobretot la de l'Urgell i la Segarra, pot ser excepcional. Les pluges de l'abril fan que els camps puguin donar un rendiment quatre vegades superior al de les dues últimes temporades.

Per primera vegada, una exposició reuneix tots els automòbils que han estat escollits cotxe de l'any. Amb motiu del Saló de Barcelona podem veure des del Rover 2mil, cotxe de l'any del 68, fins als actuals Golfs i Clio nominats enguany.

El Barça i el Madrid es juguen, aquest vespre, a Londres, ser a la final de l'Eurolliga de bàsquet. Els blancs surten com a favorits, però els blaugrana confien en classificar-se malgrat les lesions que arrosseguen. I el primer finalista és l'Olympiacós, que ha eliminat el CSKA de Moscou

El Govern alerta de més recursos

El govern espanyol adverteix que portarà al Constitucional qualsevol decisió que vulneri la Constitució. De moment, ja estudia si recórre la comissió sobre el dret a decidir aprovada pel Parlament.

Rajoy i Mas es tornen a trobar

I en plena polèmica sobre la Declaració Sobiranista, Mariano Rajoy i Artur Mas es troben avui a Barcelona, en el marc del Saló de l'Automòbil. De fet, ara, dinen plegats amb empresaris del sector.

REUNIÓ A BARCELONA

Montoro i Mas-Colell parlaran sobre la flexibilització del dèficit

El ministre d'hisenda, Cristóbal Montoro, es reunirà aquest vespre, també a Barcelona, amb el conseller d'economia, Andreu Mas-Colell.... La fle-xi-bi-lització de l'objectiu de dèficit centrarà, de ben segur, aquesta trobada... Ara el sostre de despesa per les Comunitats Autònomes està en l'1,2%, i el govern català vol que s'elevi, com a mínim, fins el 2%. Precisament parlant d'aquesta trobada, la presidenta del PP català s'ha atrevit a donar xifres.

Mentrestant, el govern del PP adverteix la Generalitat i els partits catalans que portarà al Tribunal Constitucional qualsevol decisió que derivi de la Declaració de Sobirania. Així, ha anunciat que ha encarregat a l'Advocacia de l'Estat que estudiï si la comissió sobre el dret a decidir vulnera la llei.

LA LOMCE S'APROVARÀ AL MAIG

El govern n'ajorna l'aprovació fins enllestir serrells econòmics

Doncs el govern també ha confirmat que la reforma educativa del ministre Wert S'APROVARÀ AQUEST MES DE MAIG. La llei s'havia d'aprovar avui, però, segons l'executiu, encara queden serrells per polir, a la memòria econòmica. La consellera d'ensenyament, Irene Rigau però, atribueix l'ajornament a l'informe del Consell d'Estat que qüestionava alguns punts de la llei.... Sigui com sigui, la decisió arriba després de les manifestacions d'ahir arreu d'Espanya en contra d'aquest avantprojecte... El ministre Wert assegura que no hi ha cap relació, però la plataforma per l'escola pública considera l'ajornament, un èxit...

Barça i Madrid lluiten, aquesta nit, per una plaça a la Final de l'Eurolliga de bàsquet. Els blancs surten com a favorits però els blaugrana confien en classificar-se malgrat els problemes físics que arrosseguen. El partit serà a les 9 de la nit, en directe per La1... I la última hora ens la porta Àfrica de Miquel.

ESPERANT AIXECAR EL TÍTOL

Dissabte el Barça pot ser campió si el Madrid no guanya l'Espanyol

El Barça de futbol també es juga un títol aquest cap de setmana. Demà podria ser campió de lliga si l'Espanyol puntua a casa davant del Madrid. Però si no és així, el títol depndrà d'ells mateixos diumenge: guanyant a l'Atlètic al Calderón. I aquesta és l'opció que més els agrada. Abidal i Mascherano ja han entrenat amb el grup. Una sessió en la que novetat ha estat Sergi Samper, un juvenil que acaba de renovar fins al 2017. Jordi Alba ha dit que, ara, estan centrats en guanyar la lliga, i que no volen pensar en possibles canvis a la plantilla.

VOLEN UNA VICTÒRIA DE PRESTIGI

L'Espanyol vol guanyar el Madrid pensant només en la seva afició

L'Espanyol ja ha fet l'últim entrenament abans del partit de demà contra el Reial Madrid.

Desprès de les dues últimes derrotes que han esvaït el somni europeu, els blancs-i-blaus volen guanyar l'equip de Mourinho per oferir un victoria de prestigi a l'afició.... Javier Aguirre ha convocat 18 jugadors. Les novetats són el porter Cristian Alvarez i Simao Sabrosa, ja recuperats de les lesions. El tècnic mexicà diu que només pensen en derrotar el Madrid.

EL VIATGE DE DARWIN

Al Museu Marítim de Barcelona fins a l'1 de setembre

La teoria de l'evolució de les espècies - de CHARLES DARWIN - està considerada la base de la biologia actual.

Per elaborar la seva teoria, va fer un viatge, al voltant del món, durant 5 anys, a bord d'un vaixell anomenat BIGUEL... Ara, a Barcelona, podem visitar una exposició que reprodueix aquest viatge i ens ajuda a conèixer millor la vida i obra d'aquest científic que va canviar la manera d'estudiar els éssers vius.

A aquesta hora molt pendents de la trobada entre Mariano Rajoy i Artur Mas a un hotel de Barcelona on es reuneixen amb els màxims responsables de la indústria automobilística europea... Una trobada que arriba dos dies després de la decisió del Constitucional de suspendre temporalment la declaració de sobirania i amb el debat sobre el límit del dèficit encara obert. Un tema que tractaran aquesta tarda, també a Barcelona, el ministre d'Hisenda i el conseller d'Economia.

El Consell de Ministres ajorna l'aprovació de la reforma educativa que promou el ministre José Ignacio Wert, pero es compromet a fer-ho aquest mes i a buscar tots els consensos necessaris. La decisió arriba el dia després de les protestes del sector de l'ensenyament contra aquesta llei i les retallades.

Creix el número d'iniciatives científiques que busquen finançar-se a traves del micromecenatge, sobretot en el cas de les malalties rares. Ens fixarem en la investigació que busca una cura per la síndrome de Lo-VE que afecta 15 nens a tot Espanya.

Els agricultors de cereals es preparen per un collita rècord gracies a les plujes que han caigut aquest any. Esperen multiplicar per quatrs la quantitat de cereal recollit respecte la l'any passat.

A les 9 del vespre i en directe per La 1, Barça i Madrid lluiten avui per una plaça a la final de l'Eurolliga de bàsquet. Els blancs surten com a favorits, però tot i les baixes de MAIKEL i Jawai els blaugrana confien en aconseguir-la.

Rajoy i Mas coincideixen després de la decisió del TC i pendents del límit de dèficit. TROBADA A BARCELONA.

Ajornada la llei Wert. EL COMPROMÍS ES APROVAR-LA AQUEST MES.

Noves formes de finançament. MICROMECENATGE PER A LA INVESTIGACIÓ.

Una molt bona collita. GRÀCIES A LES PLUGES DEL MES PASSAT.

Clàssic de bàsquet a Londres. BARÇA-MADRID, A LA FINAL4 DE L'EUROLLIGA.

La Declaració de Sobirania del Parlament de Catalunya continua vigent. Així ho afirma la presidenta de la cambra que considera que una declaració de caire polític, que correspon a un pensament, no pot ser invalidada jurídicament. El PP acusa de Gispert de conformar un Parlament anti-sistema, mentre que el PSC diu que no acatar les lleis és un disbarat polític. Mentrestant, el govern català anuncia que buscarà a Europa l'empara democràtica que a Espanya se li nega.

Manifestacions a Lleida, Girona i Tarragona aquesta tarda i a Barcelona al migdia amb motiu de la jornada de vaga a l'Ensenyament. La protesta contra les retallades i la llei del ministre Wert ha tingut un seguiment desigual.

Obre portes a Barcelona, el Saló de l'Automòbil... Les últimes novetats en vehicles i accessoris; i l'aposta pel vehicle elèctric són alguns dels eixos de l'edició d'aquest any.

Primer cas al món en que s'opera amb èxit un fetus d'una obstrucció a la laringe. La intervenció la van fer equips de l'Hospital Clínic i de Sant Joan de Déu quan la mare estava embarassada de cinc mesos.

El brasiler Neymar és l'objectiu de Barça i Madrid per la pròxima temporada. El club blaugrana parteix amb avantatge perquè té una opció de compra amb el Santos; però Florentino Pérez contra-ataca amb una oferta astronòmica.

El Parlament avala la Declaració de Sobirania. La presidenta De Gispert considera que el text continua vigent i confia en l'ob-jectivitat del Constitucional. Mentrestant els serveis jurídics ja preparen la resposta.

L'altra imatge del dia és aquesta: escoles mig buides... i alumnes i professors manifestant-se al carrer. La vaga convocada contra la llei Wert i les retallades ha tingut un seguiment desigual. Entre el 19 i el 55 per cent, segons les fonts.

Els serveis jurídics del Parlament preparen les al·legacions que enviaran al Constitucional per defensar la Declaració de Sobirania que ahir va quedar suspesa temporalment.

Avui també hi ha convocada jornada de vaga a tot l'estat per sindicats, pares, alumnes i professors a totes les etapes educatives... Protesten per la llei Wert i per les retallades de la Generalitat... La manifestació més destacada d'avui, s'ha celebrat a Barcelona. I l'ha seguit la Núria Roca.

SALÓ DE L'AUTOMÒBIL

22 marques presenten una trentena de novetats a la Fira de Barcelona

El Barça haurà d'esperar com a mínim dos dies més per ser campió de Lliga. El Madrid NO va punxar contra el Màlaga... El títol podria arribar dissabte si els blancs NO guanyen l'Espanyol... o diumenge si els de Vilanova guanyen l'Atlètic de Madrid.

DISSABTE, ESPANYOL-R.MADRID

Els jugadors diuen que volen guanyar per la seva gent

"AETERNUM" DELS VIVANCOS

Al Teatre Tívoli de Barcelona del 15 de maig al 9 de juny

El Serveis Jurídics del Parlament preparen les al.legacions que enviaran al Constitucional per defensar la validesa de la Declaració de Sobirania que ahir va suspendre temporalment mentre decideix sobre la impugnació presentada pel govern espanyol.... Per la presidenta del Parlament, el text segueix vigent perquè només té voluntat política i no jurídica. Socialistes, populars i Ciutadans demanen que s'acati la decisió del Constitucional.

Seguiment desigual de la vaga a tots el nivells del sistema educatiu. Segons Ensenyament no han anat a la feina un 19 per cent dels mestres, una xifra que els sindicats eleven al 55 per cent. Milers de persones s'han manifestat aquest migdia pel centre de Barcelona.

Aquests són alguns dels cotxes que es veuen per primera vegada a Europa...Estan al Saló de l'automòvil de Barcelona, que des d'avui ja visiten els professionals del sector. Una indústria que a Catalunya dóna feina a 100 mil persones de forma directa i indirecta i significa un 10 per cent del PIB català.

És el Gonzalo, va nèixer fa 10 mesos. Ara es troba perfectament gracies a què metges de l'Hospital Clínic i del Sant Joan de Deu van operar-lo amb èxit d'una obstrucció a la laringe en el cinquè mes d'embaràs.

El Barça s'entrena a les ordres de Tito Vilanova que ha tornat aquest mateix matí de Nova Iork on ha passat una revisió mèdica. Els blaugrana hauran d'esperar com a mínim al cap de setmana per celebrar el títol de lliga, ja que el Madrid va guanyar anit el Màlaga per 6 a 2.

El Parlament prepara les al·legacions al TC mentre es debat la vigència del text. DECLARACIÓ DE SOBIRANIA.

Vaga desigual a l'ensenyament. CONTRA LES RETALLADES I LA LOMCE.

Barcelona sobre rodes. EL SECTOR DÓNA FEINA A 100.000 PERSONES.

Operació única al món. EL FETUS PATIA UNA OBSTRUCCIÓ DE LARINGE.

La Lliga haurà d'esperar. EL MADRID GUANYA EL MÀLAGA PER 6-2.

Batussa al Parlament de Catalunya, aquesta tarda... El Partit Popular demanava que no es fés el debat per a la creació de la comissió sobre el Dret a Decidir... Els populars argumenten que crear la comissió seria un acte de desacatament al Tribunal Constitucional que, hores abans, ha suspès la Declaració de Sobirania... La majoria de la cambra, però, ha rebutjat la petició del PP, que ara estudia recórrer al Constitucional. Això, després d'un debat encès.

Artur Mas demana al Constitucional prudència i que no perdi el seu paper d'àrbitre... El president de la Generalitat assegura que, malgrat els obstacles, es mantindran ferms.

El Banc dels Aliments farà una campanya extraordinària de recollida de menjar per garantir l'ajuda als més de 240mil beneficiaris que té. Cada dia distribueix més de 25mil quilos de menjar a Catalunya.

El Col.legi d'advocats de Barcelona afirma que la crisi ha col·lapsat els jutjats. També denuncien que les noves taxes judicials fan que molta gent es vegi obligada a renunciar a la Justícia.

I el Barça pot ser campió de Lliga, aquesta nit, si el Reial Madrid no guanya al Màlaga. El vestidor assegura que celebrarà el títol com es mereix; i són partidaris de fer una Rúa. La Font de Canaletas està preparada per si , finalment, avui, la Lliga es decideix matemàticament.

El TC suspèn la Declaració

El Constitucional suspèn la Declaració sobiranista del Parlament. L'alt tribunal admet a tràmit la impugnació del govern espanyol i deixa el text sense validesa. És el primer cop el Constitucional tomba un acord d'un parlament autonòmic.

DECLARACIÓ DE SOBIRANIA

El TC admet a tràmit la impugnació i la suspèn temporalment

La noticia es coneixia a migdia...... El Tribunal Constitucional ha suspès temporalment la Declaració de Sobirania aprovada pel Parlament el passat 23 de gener. I això perquè ha admès a tràmit la impugnació del govern central a través de l'Advocat de l'Estat. Això implica automàticament que el text deixa de tenir vigència durant 5 mesos prorrogables mentre no es resolgui el fons. La impugnació va sobretot en contra del reconeixement de Catalunya com a subjecte jurídic i polític sobirà. És el primer cop en democràcia que el Constitucional suspén un acord d'un parlament autonòmic

"El camí seguirà"

Artur Mas qualifica la decisió d'insòlita, preocupant i decebedora, i assegura que el camí seguirà malgrat els obstacles. El president de la Generalitat demana seny i prudència al Tribunal Constitucional.

La presidenta del Parlament ja ha anunciat que presentaran al·legacions contra la decisió del Constitucional. I els partits polítics en fan valoracions diferents... CiU, Esquerra, Iniciativa i la CUP la rebutgen..... el PP i Ciutadans la celebren....i el PSC diu que era previsible. Precisament aquesta tarda el Ple de la Cambra ha de debatre la creació d'una comissió sobre el dret a decidir.

Doncs en aquest context, el president d'Extremadura, José Antonio Monago, ha estat avui a Catalunya....Ha dit que NO es considera anti-catalanista, i ha insistit que NO està d'acord amb què hi hagi sostres de dèficit diferents a les comunitats autònomes.

BANC DELS ALIMENTS

Nova campanya de recollida d'aliments bàsics al mes de juny

A dia d'avui, les prestatgeries del Banc d'Aliments de Barcelona estan força buides, molts productes estan a punt d'exhaurir-se i la demanda no para d'augmentar. És una situació preocupant tenint en compte que només a Catalunya cada dia reparteixen 25 mil quilos d'aliments....Per això, han decidit engegar una campanya extraordinària de recollida d'aliments bàsics, que durarà tot el mes de juny... Volen que hi participin empreses, escoles, clubs, associacions...perquè milers de famílies puguin seguir rebent aquest ajut a l'estiu.

BARÇA

El Barça pot ser campió de lliga aquesta nit si el Madrid NO guanya el Màlaga al Santiago Bernabéu. Jugadors i tècnics blaugranes seguiran aquest partit atentament...

El Barça Regal viatja d'aquí a una estona a Londres per disputar la FINAL FOUR. ...Divendres els espera el Madrid, a la semifinal que podreu veure en directe per la 1 de TVE, a les 9 de la nit.

CARMEN AMAYA

Fotografies de l'últim any de la seva vida, al Palau de la Virreina

Carmen Amaya hauria fet cent anys aquest dos mil tretze, i també enguany en farà cinquanta de la seva mort. Aquestes fotografies que s'exposen al Palau de la virreina mostren els últims mesos de vida de la bailaora. Són de Colita i de Julio Ubiña.... Les imatges recullen des de la tornada de Mèxic al barri del Somorrostro, de Barcelona, on havia nascut, fins al seu funeral. Una exposició que és una de les activitats programades aquest any per commemorar el doble anniversari de Carmen Amaya.

El Tribunal Consittucional acaba d'anunciar que suspén temporalment la declaració de sobirania aprovada pel Parlament en admetre a tràmit la impugnació que va presentar el govern espanyol. El text defensava que Catalunya era subjecte juriídic i polític sobirà. La suspesió és de cinc mesos fins que no prengui una decisió difinitva sobre el text.

Artur Mas puja el nivell i avisa que està disposat a a confrontar-se amb el govern espanyol per aconseguir un límit de dèficit superior. Socialistes, populars, Iniciativa i Ciutadans acusen l'executiu d'estar paral.litzat.

Al congres, Mariano Rajoy afirma que mantindrà el rumb de la política econòmica del govern perquè està donant fruits i el pitjor ja ha passat.. Els partits de l'oposició li critiquen un excés d'optimisme i li insisteixen en la necessitat d'un pacte d'estat. Rajoy diu que està obert a acords puntuals.

El Banc dels Aliments farà el mes vinent una campanya especial de recollida per garantir l'ajuda als més de 240 mil beneficiaris que té. Cada dia distribueix més de 25 mil kilos de menjar a Catalunya.

Les noves taxes judicials haurien fet que un 70 per cent de les persones que volien recòrrer la decisió d'un jutge s'hagin fet enrera. Segons un informe del Col.legi d'Advocats de Barcelona, la crisi estaria provocant una saturació dels jutjats mercantils i socials.

El Barça pot ser campió de lliga aquesta nit si el Madrid empata o perd amb el Màlaga... A Canaletas ja està tot a punt per una possible festa de l'afició.... La plantilla la desitja com abans millor i vol celebrar-la com es mereix

El Constitucional suspén el text al admetre a tràmit la impugnació del govern espanyol. DECLARACIÓ DE SOBIRANIA.

Disposat a la confrontació. L'OPOSICIÓ EXIGEIX PRESSUPOSTOS JA.

Rajoy mantindrà el rumb. L'OPOSICIÓ L'ACUSA D'OPTIMISTA.

La fam no fa vacances. CAMPANYA ESPECIAL AL JUNY.

Menys recursos per les taxes. JUTJATS MERCANTILS I SOCIALS COL·LAPSATS.

El Barça pot ser campió avui. SI EL MADRID PUNXA AMB EL MÀLAGA.

El govern no aturarà els seu full de ruta cap a la consulta sobiranista i no esperarà a que el PSC decideixi si s'hi suma. Ha estat la contundent resposta del portaveu del govern, que acusa els socialistes catalans de tenir una posició erràtica sobre aquest tema. Això, el dia després d'una cimera que buscava unificar postures i que, per contra, va acabar amb més distanciament.

L'Audiència de Palma deixa sense efecte la imputació de la infanta Cristina pel cas Nóos... El govern i el PP celebren la decisió i la qualifiquen de bona per a la Corona. Izquierda Plural assegura que tots no som iguals davant la llei.

Català i matemàtiques són les primeres proves de nivell que han fet, avui, els alumnes de sisè de primària. Enguany, per primera vegada, la prova inclou expressió escrita en llengua estrangera.

L'Audiència de Barcelona jutja els pares de dues nenes a qui van practicar l'ablació quan tenien 11 i 6 anys. El fiscal creu que les van mutilar aquí i demana 14 anys de presó per cada progenitor.

El Barça prepara la celebració de la lliga; i es que podria ser campió, demà, si el Madrid no guanya el Màlaga. La directiva planifica una rua i una festa al Camp Nou. Mentrestant, Mourinho ataca tots els que, com Iniesta, defensen Casillas.

Imputació sense efecte

La infanta Cristina ja NO està imputada pel cas Nóos. L'Audiència de Palma ha deixat sense efecte la resolució del jutge Castro, però no tanca la porta a seguir investigant si ha comès un possible delicte fiscal.

CAS NÓOS

L'Audiència de Palma suspèn la imputació de la infanta Cristina

L'Audiència de Palma ha suspés la citació de la Infanta Cristina per declarar com a imputada en el cas Noós. Per tres vots a dos, s'ha acceptat parcialment el recurs de la fiscalia anticorrupció contra la decisió del jutge Castro d'imputar la Infanta... Els jutges diuen que de moment NO hi ha indicis per mantenir l'acusació.... El tribunal, però, reitera que la investigació sobre un possible delicte fiscal no està tancada i diu al jutge instructor que decideixi si manté o NO les imputacions sobre això. La Casa Reial encara no s'ha pronunciat, el PP ja ha celebrat la decisió i el PSOE s'ha limitat a mostrar respecte.

Cimera amb esquerdes

I l'endemà de la cimera sobre el dret a decidir, el Govern assegura que tirarà endavant malgrat les diferències amb el PSC. Els socialistes insisteixen a reclamar neutralitat i que no s'aposti per la independència.

Mentrestant, el PSOE dona suport la posició dels socialistes catalans....Assegura que el PSC estan treballant per no marxar d'Espanya. ...I avui el portaveu del PSC ha insistit a reclamar a Artur Mas que NO faci trampes i que respecti la neutralitat.

La declaració de sobirania, al Tribunal Constitucional

Avui també estem molt pendents del del Tribunal Constitucional, perquè el ple està reunit des d'aquest matí... sobre la taula, hi ha la declaració de sobirania que va aprovar el Parlament de Catalunya, i que defensa que Catalunya és subjecte jurídic i polític.... L'alt tribunal ha de decidir si admet a tràmit o NO la impugnació de l'advocacia de l'estat.... El ple s'allargarà fins dijous, però és previst que aquest sigui un dels primers temes que abordin. Si finalment s'admet a tràmit, la declaració de sobirania quedaria suspesa temporalment.

PROTESTA DELS FUNCIONARIS

Els sindicats reclamen recuperar la feina i els sous del 2010

Les protestes dels treballadors públics no s'aturen......Uns 200 delegats i delegades dels sindicats de l'Administració Pública s'han concentrat aquest migdia a la Plaça Sant Jaume de Barcelona. Els funcionaris han lliurat unes 5.000 signatures i una carta dirigida al president Mas... Li demanen recuperar els llocs de treball i els sous de l'any 2010.... Acusen la Generalitat de degradar els serveis públics i reclamen uns pressupostos que tinguin en compte les necessitats socials...

Prova de nivell

Prop de 71 000 alumnes de sisè de primària han començat a avaluar-se de català i matemàtiques. Demà ho faran de castellà i anglès .....És el cinquè any que es fa aquesta prova de nivell. En alguna escola, els pares no han permés als seus fills examinar-se com a mesura de protesta.

El Barça té tres opcions per proclamar-se campió de lliga aquesta mateixa setmana. I ja comencen a pensar en les celebracions....

El Barça té tres oportunitats de ser campió aquesta setmana, la primera demà mateix si el Madrid no guanya al Màlaga, la segona dissabte si els blancs ensopeguen a Cornellà el Prat, o diumenge amb una victòria culé al Calderón.

EUROLLIGA DE BÀSQUET

La semifinal Barça-Madrid, divendres a les 21h per La1

Barça de bàsquet marxa demà a Londres, on intentarà conquerir la seva tercera Eurolliga. Els blaugrana, amb molts lesionats, s'enfrontaran divendres en semifinals al Reial Madrid... Ho podreu veure en directe per La 1 a les nou del vespre.

MÉS ENLLÀ DE L'ULL HUMÀ

Descobrir el món microscòpic al Cosmocaixa de Barcelona

Veure allò que no es veu a simple vista. És el que ens proposa aquesta exposició, que es titula "Microvida", amb fotografies, imatges i mostres de diferents microorganismes... Hi ha larves, algues o protozous, que el visitant pot veure augmentats milers de vegades respecet al tamany normal..... Les imatges són obra del biòleg i fotògraf Rubén Duró, que creu que val la pena descobrir aquest món que tenim tant a prop, que NO veiem i que avui volem compartir amb vosaltres.

L'Audiencia de Palma ha decidit retirar l'imputació de la Infanta Cristina pel cas Noos. Admet així el recurs presentat per la Fiscalia Anticorrupció, a la què s'havien adherit, entre d'altres, els advocats de la mateixa Infanta o d'Iñaki Urdangarin.... L'escrit considerava que no hi havia prou indicis per afirmar que estava al cas de les gestions del seu marit.

Després de la cimera, el govern català diu que farà tot el possible per intentar que el PSC segueixi en el procés cap a una consulta però afirma que no modificarà el rumb. Els socialistes mantenen que estan a favor de preguntar els catalans però critiquen les formes de l'executiu.

Més 70 mil estudiants de primària comencen a fer la prova de nivell amb els exàmens de català i matemàtiques. Els pares d'una escola de Barcelona han decidit que els seus fills no les facin com a senyal de protesta per les retallades.

És el nou mercat dels encants de Barcelona. S'obrirà a mitjans de juny i avui us convidem a fer una passejada per l'interior, de la mà dels comerciants, que ja s'hi estan traslladant. L'Ajuntament el vol convertir en un nou atractiu turístic.

El Barça ja prepara les celebracions de la lliga...Podria ser campió demà mateix si el Madrid NO guanya el Màlaga. La directiva ja planifica una rua i una festa al Camp Nou.... Mentrestant, Mourinho ataca tots els que, com Iniesta, defensen Casillas.

L'Audiència Provincial de Palma admet el recurs que havia presentat Anticorrupció. LA INFANTA JA NO ESTÀ IMPUTADA.

El dia després. LA POSICIÓ DEL PSC A DEBAT.

Prova de nivell a sisé. UNA ESCOLA NO LA FA PER PROTESTAR.

Els Nous Encants obren al juny. ELS PRIMERS COMERCIANTS JA S'INSTAL·LEN.

El Barça prepara la celebració... I MOURINHO SEGUEIX CREANT POLÈMICA