Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Catalunya va tancar el març amb un 0,21; hi ha 8 comunitats que ja tenen superàvit. DÈFICIT AUTONÒMIC 2013.

Vacuna contra la diabetis 1. CAN RUTI L'HA PROVADA AMB ÈXIT EN RATOLINS.

Nou assalt violent a Girona. VAN JUGAR A LA RULETA RUSSA.

Final d'una ocupació. ELS PISOS SÓN DE LLOGUER SOCIAL.

Acceleren per Neymar. PEDRO DIU QUE VOL SEGUIR AL BARÇA.

Estratègies per sortir de la crisi

Govern, sindicats i patronals reactiven un acord estratègic per estimular l'economia. De la reunió NO n'ha sortit cap mesura concreta, però SÍ un document de propostes generals que s'haurà de desenvolupar durant tres mesos.

Monedes massa cares

I la possible desaparició de les monedes d'1 i 2 cèntims d'euro, NO COMPORTARIA grans problemes per a l'economia, segons els experts .......ni pel seu valor, ni pel nombre en circulació, ni pels efectes de l'a-rro-doniment.

La Comissió Europea estudia la possibilitat d'eliminar les monedes d'un i dos cèntims d'euro perquè produir-les costa més que el que valen.... Avui hem vulgut saber com influiria la seva desaparició en els preus.

NOVES INSTAL·LACIONS POLICIALS

Hi treballaran uns 1.200 funcionaris

És un complex d'uns nou mil metres quadrats al Districte de Sant Martí. S'hi centralitzaran la majoria de brigades de la Policia Nacional a Catalunya i les oficines de documentació tant per espanyols com per estrangers. Avui les ha inaugurat el ministre de l'Interior, que ha parlat de les relacions entre la Generalitat i el Govern Espanyol.

OPERACIÓ AUDIÈNCIA NACIONAL

Detinguts cinc suposats anarquistes per enaltiment del terrorisme

Els mossos d'esquadra han detingut cinc persones en una operació ordenada pel jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz. Segons fonts judicials, són presumptes membres del grup anarquista bandera negra. Aquest és l'escorcoll que han fet a la seu de l'Ateneu llibertari de Sabadell, un local que, segons l'ajuntament, és propietat de la CNT. Als cinc detinguts el jutge els imputa un delicte d'organització en grup terrorista i un altre d'enaltiment del terrorisme. Està previst que divendres declarin a l'Audiència Nacional

ATENCIÓ AFECTATS PREFERENTS

Al centre cívic Pla d'en Boet, a Mataró, de 9 a 15h

avui hem estat a l'oficina que ha posat en marxa l'ajuntament de Mataró per informar als afectats per les participacions preferents de l'antiga Caixa Laietana. En el primer dia de funcionament ja hi havia força gent....Aquí se'ls ajuda a recopilar i ordenar documentació i a omplir correctament el formulari que han de lliurar a l'oficina de Bankia. Aquest espai estarà obert fins el 30 de juny.

DEUTES AMB EXJUGADORS

La Federació Espanyola denega la llicència per competir a Europa

La Federació Espanyola de Futbol ha denegat provisionalment a l'Espanyol la llicència per poder competir a Europa. La causa són uns deutes amb exjugadors que el club diu que solucionarà aviat. L'Espanyol té cinc dies per presentar recurs i el 30 de maig hi haurà la resolució definitiva. Mentrestant, l'equip segueix preparant el partit de diumenge davant el Deportivo. Un partit en què Aguirre haurà d'improvisar el doble pivot per les sancions de Forlin i Victor Sánchez.

Ara que la temporada s'acaba, el Barça treballa per definir la plantilla de l'any que ve. Hi haurà unes quantes baixes i un dels que podria marxar és Víctor Valdés.

MOSTRA D'ANIMACIÓ NON STOP

A l'Institut Français de Barcelona i a l'Espai Jove La Fontana

Avui comença a Barcelona la mostra de cinema d'animació "Non Stop". És la quarta edició d'aquest certamen, el primer i únic dedicat a l'animació a Barcelona. Des d'aquest vespre i fins diumenge s'hi projectaran diversos curts i llargmetratges, dirigits per alguns dels especialistes del gènere, com ara Michel Ocelot o Serge Ume. A més de les projeccions, hi ha conferències i classes magistrals dels convidats.

Govern, patronal i sindicats satisfets després de les dues hores de reunió que han mantingut aquest matí per parlar de la situació econòmica a Catalunya. De tota manera, la trobada ha acabat sense acords concrets. Sí hi hagut unanimitat en criticar les polítqiues d'austeritat que promou Europa. També han demanat al govern espanyol que flexibilitzi el dèficit per Catalunya.

5 detinguts en una operació a Catalunya contra el grup anarquista "Bandera Negra" en la que s'ha registrat l'Ateneu Llibertari de Sabadell. Està coordinada pel jutge de l'Audiencia Nacional, Santiago Pedraz, que els acusa d'enaltiment del terrorisme.

Qué passaria si finalment la Comissió Europea decidís prescindir de les monedes d'1 i 2 cèntims? Doncs els experts consideren que no comportaria un increment dels preus a la zona euro. Els col·leccionistes diuen que seria una peça sense valor.

Malgrat que l'esport millora el rendiment escolar, a Catalunya només un 25 per cent dels nens i un 8 per cent de les nenes fan l'exercici físic necessari... Els experts adverteixen que, a la llarga, aquesta tendència podria reduir l'esperança de vida.

Amb la temporada gairebé acabada la secretaria tècnica del Barça treballa per confeccionar l'equip de l'any vinent. Abidal, Valdés i Villa semblen tenir les hores comptades, igual que els cedits Bojan, Cuenca, Afellay i Fontàs, que no tornaran. Neymàr podria ser el primer en arribar.

Demanen reactivar l'economia i que es flexibilitzi el dèficit per Catalunya. GOVERN, PATRONAL I SINDICATS.

Contra un grup anarquista. 5 DETINGUTS I REGISTRES A SABADELL.

Pujarien els preus?. SI ES RETIREN LES MONEDES D'1 I 2 CÈNTIMS.

Els nens fan poc exercici. MILLORA EL RENDIMENT ESCOLAR.

Les baixes per l'any vinent. ABIDAL, VILLA I VALDÉS TENEN UN PEU FORA.

La Generalitat demana a tots els partits catalans que facin pinya per exigir a Madrid un dèficit superior a l'1,2 proposat pel govern central. Amb aquesta intenció, l'executiu d'Artur Mas ha prorrogat els pressupostos. Presentaran els de 2013 un cop s'accepti la flexibilitat que reclama. Mentrestant els ha adaptat al percentatge fixat per Hisenda, per obtenir més liquiditat.

Els partits de l'oposició critiquen la pròrroga dels pressupostos i reclamen uns comptes nous que es debatin al Parlament. Esquerra, en canvi, manté que la pròrroga estalvia mil milions en retallades.

Una enquesta entre 400 directius constata una forta caiguda de les vendes i els beneficis empresarials el 2012. La petita i mitjana empresa demana que s'obri el crèdit. Creuen que és la única via per poder invertir i exportar.

Mataró obre demà una oficina per assessorar els 15mil afectats per participacions preferents de Caixa Laietana. Es pot demanar cita a través de les oficines d'atenció ciutadana i per internet; per accedir a un arbitratge i intentar recuperar els estalvis.

Les proves confirmen que Leo Messi pateix una lesió muscular a la cama dreta i s'estarà entre 2 i 3 setmanes de baixa.... Així, podria perdre's el que queda de temporada. De tot plegat n'ha parlat, avui, Jordi Alba.

El Govern prorroga els pressupostos i els adapta a un dèficit de l'1,2 per cent. Davant el desacord sobre la xifra, l'executiu català demana als partits que pressionin al màxim per aconseguir de Madrid un dèficit més assumible.

I a Mataró demà comença a funcionar l'oficina d'assessorament als afectats per les preferents de Caixa Laietana. El servei té la funció d'ajudar les persones que vulguin iniciar el procés d'arbitratge per recuperar els estalvis.

PRESSUPOSTOS ADAPTATS A L'1,2%

El Govern demana la unitat de tots els partits per pressionar Madrid

PARTICIPACIONS PREFERENTS

Assessorament pels 15 mil afectats de Caixa Laietana al Maresme

NU-RE-DIN Ziani ,el president de la Unió de Centres Culturals Islàmics nega que sigui un espia ni un extremista... Diu que està indignat per les acusacions del Centre Nacional d'Inteligència, que tramita la seva expulsió del país perquè creu que difón idees que posen en perill la seguretat a Espanya.

Fer publicitat de begudes amb alcohol incrementa el consum entre els nois d'entre 13 i 16 anys. És la principal conclusió d'un estudi europeu coordinat per l'Hospital Clínic de Barcelona....Per això recomanen fer el mateix que es va fer amb el tabac: prohibir-ne la promoció.

Al Barça avui es recuperen de la Rúa de celebració que va omplir els carrers de Barcelona... I també s'ha sabut que Leo Messi estarà fins a 3 setmanes de baixa després dels resultats de la ressonància magnètica que s'ha fet avui....

Mentrestant a l'espanyol hi ha polèmica pel passadis que els jugadors blanc-i-blaus haurien de fer al Barça.... La cúpula directiva creu que s'ha de fer, però part de l'afició NO pensa el mateix....

LA MIRADA PERSISTENT

Història de la pintura empordanesa al Museu de l'Empordà, de Figueres

El govern català aprova la pròrroga dels pressupostos catalans adaptant-la al nou sostre de dèficit de l'1,2 per cent. Compleix així l'advertència denoO presentar nous comptes fins que el govern espanyol no aclareixi el límit definitiu.... En declaracions a "L'informatiu", Alícia Sánchez Camacho considera que el govern català no pot aguantar. També demana generositat a la resta de barons populars a l'hora de parlar del dèficit i del finançament català. Avui, precisament, el govern extremeny ha dit que no permetrà beneficis exclusius per Catalunya.

Rebuig unànime de govern, patronal i sindicats a la proposta de contracte únic de la Comissió Europea. La ministra de Treball considera que seria una proposta inconstitucional. Brussel.les insisteix en què calen més reformes en el mercat laboral espanyol.

Demà es posa en marxa a Mataró l'oficina d'atenció als 15 mil afectats de la localitat per les preferents de l'antiga Caixa Laietana. L'objectiu és ajudar en l'inici del procés de mediació amb Bankia i que puguin recuperar els diners invertits.

Follies, el musical estrenat a Madrid amb gran part de l'equip català, és el triomfador al Premis Max de les Arts Escèniques. Entre d'altres es va emportar el guardó a millor director, Mario Gas, millor secundària, Asunción Balaguer, o millor direcció musical, Pep Pla-de-llorens.

Les proves que li han fet aquest matí a Leo Messo confirmen que pateix una lesió muscular a la cama dreta i s'estarà entre 2 i 3 setmanes de baixa.... Podria no jugar més aquesta temporada. Jordi Alba ha repassat avui alguns dels moments de la Rúa de celebració de la Lliga.

El govern adapta el nou dèficit de l'1,2%, el PPC demana generositat als barons. PRESSUPOSTOS PRORROGATS.

Rebuig al contracte únic. BRUSSEL·LES VOL MÉS REFORMES.

Ajudar en el procés de mediació. PELS 15.000 AFECTATS A MATARÓ.

"Follies" embogeix els Max. 6 PREMIS PEL MUSICAL DE LA TEMPORADA.

Messi, 2 o 3 setmanes KO. ALBA REPASSA LA RUA DELS CAMPIONS.

Els pressupostos de la Generalitat continuen sense data... El conseller d'Economia diu que han d'esperar, com a mínim, fins al juny, per conèixer el límit del dèficit, i augura un "any terrible" i més retallades. Així doncs, passaran setmanes abans no coneguem els comptes del govern català. I, a més, ERC no garanteix que tinguin el seu suport... Davant d'això, l'oposició reclama uns pressupostos ja i acabar amb la inestabilitat del pacte de CiU amb Esquerra.

El Barça recorre els principals carrers de Barcelona en un autocar descobert per celebrar, amb l'afició, el vint-i-dosè títol de lliga. Alves, Song i Cesc són els jugadors que més estan animant la festa. Milers d'aficionats han acompanyat l'inici de la rua tot i que no hi ha la gentada d'ocasions anteriors.

El PSC perfila la seva proposta federalista en que reivindica el reconeixement de la singularitat de Catalunya i el seu dret a decidir. Els socialistes catalans admeten que la proposta no agradarà al PSOE.

L'Hospital del Mar fa servir un robot per operar amb precisió milimètrica el cervell i arribar al focus de l'epilèpsia. Aquesta operació, en què s'implanten electrodes, està indicada en malalts que no responen als fàrmacs.

Els nutricionistes alerten que, 1 de cada 5 nens d'entre 3 i 5 anys pateix sobreprès o obesitat. A més, segons els estudis, la crisi agreuja el problema perquè els hàbits alimentaris han empitjorat.

  • Els pressupostos encara no tenen data. El conseller d'Economia diu que caldrà esperar almenys fins al juny per conèixer el límit del dèficit i augura un "any terrible" per als comptes catalans. ERC continua sense garantir-ne el suport.
  • ElBarça comença les celebracions pel títol de Lliga. A dos quarts de set arrenca la rúa, que aquest any no acabarà al Camp Nou. La remuntada davant l'Atlètic de Madrid acosta l'equip al rècord dels 100 punts.
  • El PSC proposa que es reformi la Constitució en un sentit federal.En un document que han analitzat avui a l'executiva , els socialistes catalans inclouen que les comunitats puguin fer consultes als ciutadans. Una qüestió que els separa de les posicions del PSOE. El PSC manté que la seva proposta federal està oberta a la resta de partits per buscar una via alternativa del catalanisme polític a l'independentisme./ Un de cada tres malalts d'epilèpsia no respon bé als medicaments. Ara l'Hospital del Mar de Barcelona ha adquirit un robot que millora la precisió de les operacions i que pot significar la curació per la majoria d'aquests pacients./ I aquest migdia s'ha celebrat a Barcelona la cerimònia de comiat de Constantino Romero. Ha estat un acte obert a tothom, on els assistents han recordat la figura de l'actor, locutor i presentador, fins i tot amb fragments de la seva veu. Una veu que quedarà per sempre en els actors als que va doblar, com ara Clint Eastwood o el Dart Vader de La Guerra de les Galàxies. Però avui els amics i companys de professió han volgut recordar, també la persona que hi havia darrera la veu.
  • La mala notícia d'ahir al Calderón és la lesió de Messi al bíceps femoral. Quan quedaven 25 minuts per acabar el partit va haver de marxar del terreny de joc./ Acabem els esports amb un altre èxit de Kilian Jornet. L'atleta català és el guanyador de la Transvulcània, una cursa de 83 quilòmetres entre els volcans de la illa canària de La Palma./ I ara anem cap a Girona, que com cada any s'ha omplert de flors. Aquests dies s'hi celenra la 58edició del "Temps de Flors", una mostra que es distrribueix en 145 espais de tota la ciutat.
  • El govern català dóna per tancada la negociació sobre el límit de dèficit que servirà per fer els pressupostos d'aquest any. De moment, el conseller d'Economia ha anunciat que adaptaran els comptes prorrogats a l'1,2% concedit pel govern espanyol. Ara per ara l'executiu tindria seriosos problemes per aprovar els comptes ja que el socis d'Esquerra descarten donar-los suport. PSC i PP demanen que s'aprovin JA els pressupostos i critiquen la inestabilitat que genera el pacte entre Convergència i els republicans.

    Jugadors i tècnics ja van començar a celebrar-ho ahir a la tornada de Madrid.... Avui, a dos quarts de set de la tarda començarà al Port de Barcelona la Rúa dels Campions. Un autocar descapotable recorrerà alguns dels carrers més importants de la ciutat ... La festa acabarà a la cruïlla de l'Avinguda de Sarrià i la Diagonal.

    L'hospital de Mar de Barcelona realitza una operació pionera a Espanya que pot arribar a curar fins a un 70% dels malalts d'epilèpsia que no respon als fàrmacs. I això gràcies a un robot que col.loca uns electrodes al cervell del pacient.

    Preocupació entre els experts perquè 1 de cada 5 nens entre 3 i 5 anys pateix sobrepés o obesitat. Un problema de salut que s'està agreujant per la crisi que, en molts casos, empitjora els hàbits alimentaris.

    Amics i familiars acomiaden Constatino Romero amb una cerimònia civil al Tanatori de Sant Gervasi de Barcelona. Tots coïncideixen en que marxa un referent de la comunicació i una persona generosa.

    El govern català espera el límit definitiu, Esquerra no votaria ara els pressupostos. DÈFICIT I PRESSUPOSTOS.

    Aquesta tarda la Rua dels campions recorrerà els carrers de Barcelona. ARRENCA A LES 18:30H AL PORT.

    Un robot al quiròfan. MILLORA CONTRA L'EPILÈPSIA.

    Massa sobrepès infantil. LA CRISI EMPITJORA L'ALIMENTACIÓ.

    Comiat a un referent. ADÉU A CONSTANTINO ROMERO.

    El Barça va aconseguir ahir, sense jugar, el seu 22è títol de Lliga. És el quart títol blaugrana en cinc temporades i el primer amb Tito Vilanova a la banqueta. Els jugadors blaugrana es van beneficiar de l'empat de l'Espanyol contra el Madrid i avui s'han trobat al Camp Nou per viatjar cap a Madrid amb el títol a la butxaca...

    La veu de Constantino Romero, s'ha apagat avui, als 65 anys, deixant pel record dels seus admiradors una llarga carrera en el doblatge, la radio el teatre musical i la televisió amb programes com "El tiempo es oro" que va presentar aquí, a Televisió Espanyola.

    I avui jornada de portes obertes al Liceu de Barcelona amb motiu, com cada any, del dia europeu de la òpera. Oportunitat de recórrer els espais més emblemàtics i a més aquesta vegada, com a novetat, amb activitats pensades pels visitants més menuts.

    Descobrim les moltes aplicacions de les impressores en 3 dimensions, entre elles en el món del disseny. o l'arquitectura.

    Cristóbal Montoro ha rebutjat avui que l' objectiu de dèficit per a Catalunya el 2013 pugui ser superior , en cap cas, al 2%, tal com reclama la Generalitat. El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, però, ha dit que està disposat a continuar parlant per que s'arribi a un objectiu de dèficit que permeti a la Generalitat recuperar l'accés als mercats financers.

    Milers de visitants recorren aquest dissabte, el primer dia obert al públic, el 37 saló del Automovil de Barcelona. Busquen les novetats més espectaculars com ara el nou model de turisme capaç de posar-se de zero a cent kilòmetres per hora, en menys de 3 segons.

    El govern dels Estats Units para en sec, prohibint-les, les descàrregues a través d'internet dels manuals per fabricar una pistola de plàstic amb impressores en tres dimensions. Veurem però altres aplicacions d'aquest sistema tecnològic en el món del disseny.