Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • Matí intens, avui,  d'operacions policials a Barcelona. La més destacada la dels Mossos contra el que defineixen com terrorisme anarquista radical. L'epicentre d'aquest operatiu s'ha situat a la casa okupa coneguda com la casa de la muntanya, al districte de Gràcia.
  • I al carrer Salvà de Barcelona la policia nacional ha detingut una jove que estaria relacionada amb el terrorisme jijadista. Es tracta d'una operació que s'ha saldat amb altres 3 dones detingudes a Melilla, una quarta a Ceuta i dos homes detinguts al Marroc amb colaboració amb les forces de seguretat marroquines. La dona detinguda a Barcelona, de nacionalitat xilena i de 20 a 30 anys d'edat,  captava, segons que sembla, altres dones per enviar.les a lluitar a Siria i l'Irak. 
  • El jutjat d'Instrucció 31 de Barcelona ha citat a declarar com a imputats, el dia 27 de gener de l'any vinent,  l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, la seva dona, Marta Ferrusola, i tres dels seus fills, Marta, Mireia i Pere.
  • El president de la Generalitat, Artur Mas, ha presidit avui el Consell Executiu setmanal, el dia abans del debat a la totalitat dels pressupostos al Parlament. 
  • El Partit Popular censura la postura d'Esquerra en relacio als pressupostos i acusa el partit de Junqueras de fer xantatge a Convergència i Unió. El portaveu parlamentari Enric Millo creu que s'estan fent trampes un a l'altre i i tot, diu, prioritzant la independència en comptes del servei als ciutadans.
  • Espectacular incendi, aquest matí,  Barcelona. Les flames, que provocaven una densa columna de fum visible a tota la ciutat,  han cremat un magatzem al districte de Ciutat Vella. El foc ha començat al voltant de les 10 del matí en un local situat al carrer Jaume Giralt.
  • El Barça rep aquesta nit al Camp Nou a l'Òsca en el partit de tornada dels setzens de final de la Copa del Rei. Luis Enrique ha convocat a 16 jugadors, entre ells a Montoya i a Doglas, a més de cinc jugadors del filial. Titulars habituals com Messi, Suárez, Piquè o Xavi, avui descansaran.
  • Enguany torna el tradicional concert participatiu al Palau de la Música Catalana. Anit, més de 400 aficionats a la música coral van tenir l'oportunitat de cantar al costat d'una orquestra i de solites de presitigi internacional. Sota la batuta del director Robert Howarth, els participants tornaran a interpretar el conegut repertori d'El mesías" de Händel aquest vespre. En vint anys, gairebé 40.000 cantants no professionals han passat pels concerts participatius. 
  • Matí intens d'operacions policials a Barcelona. La més destacada la dels Mossos contra el que defineixen com terrorisme anarquista radical. L'epicentre d'aquest operatiu s'ha situat a la casa okupa coneguda com la casa de la muntanya, al districte de Gràcia
  • L'altra operació, en aquesta cas de la Policia Nacional, és contra el terrorisme jihadista i s'emmarca dins d'un operatiu que s'ha desenvolupat a altres ciutats espanyoles i del Marroc. A Barcelona hi ha una dona detinguda al Poble Sec que hauria estat captada per la xarxa que s'han desarticulat
  • Reunió del govern català 24 l'endemà que Esquerra Republicana hagi anunciat que permetrà que els pressupostos de 2015 passin el seu primer tràmit a canvi de guanyar un mes per negociar un avançament de les eleccions autonòmiques./ El Partit Popular censura la postura d'Esquerra en relació als pressupostos i acusa el partit de Junqueras de fer xantatge a Convergència i Unió. El portaveu parlamentari Enric Millo creu que s'estan fent trampes un a l'altre i i tot, diu, prioritzant la independència en comptes del servei als ciutadans./ Joan Herrera aposta per crear un fort pol d'esquerres que defensi el dret a decidir./ I en el Congrés dels Diputats, Rafael Hernando ha estat designat portaveu del grup parlamentari popular
  • La jutge que investiga el cas Pujol ja té més dades per quantificar la fortuna de la família.  De la documentació que l'agencia tributaria ha enviat al jutjat es desprèn que els PUjol tenen un patrimoni d'uns 12 milions d'euros
  • Passaven alguns minuts de les 10 del matí quan a gran part de Barcelona es podia veure aquesta gran columna de fum. Totes les alarmes s'han activat per un aparatós incendi en ple centre de la ciutat al barri del Born./ L'incendi ha provocat una ampli desplegament dels bombers que han desallotjat diversos edificis en una zona de carrers estrets i edificis vells./ Fa tot just una setmana de la ventada que va afectar a pràcticament tot Catalunya però, especialment a les comarques del Vallès. La veritat és que tot i la feina feta, encara hi ha mot per fer. Milers d'arbres caiguts, cablejat elèctric per recuperar i, també molts danys a domicilis particulars. Dijous els alcaldes decidiran si emprenen accions conjuntes./ A partir del 8 de gener, els vols turístics podran utilitzar l'aeroport de la Seu d'Urgell. 
  • El càncer de pròstata és el més freqüent en els homes a Catalunya se'n donen uns 5.000 casos nous cada any i, sobre tot, en persones grans. L'ICO utilitza un tractament pels pacients amb tumors més agressius que assoleix una curació del 90% dels casos.
  • El 31 de desembre acaba el termini per adaptar les antenes col·lectives a la nova distribució de freqüències d'alguns canals de televisió. Els antenistes adverteixen que només s'han pogut adaptar la meitat de les antenes de Catalunya, i demanen més temps. Avui el ministre d'Indústria, José Manuel Soria, ha dit que ho estan estudiant. 
  • Expectació, aquest matí al Teatro Real de Madrid, per veure l'arribada dels BOMBOS de la Grossa de Nadal
  • La policia nacional ha detingut aquest matí una trentena de membres del Frente Atlético en relació amb la mort de l'ultra del Deportivo Francisco Javier Romero en la baralla del passat 30 de novembre a Madrid./ El Barça rep aquesta nit al Camp Nou a l'Òsca en el partit de tornada dels setzens de final de la Copa del Rei./ Als 37 anys i després de 20 al futbol professional Thierry Henry ha anunciat que penja les botes i que torna a Londres per fer de comentarista esportiu./ El Reial Madrid vol prendre el relleu del Bayern de Guardiola com a millor equip del món. Avui, a Marrakesh, els blancs juguen la primera semifinal del Mundial de clubs. El seu rival serà el Cruz Azul de Mèxic, un equip modest  que,ara mateix, no es una referència del futbol llatino-americà./ Espanya organitzarà el Mundial femení de bàsquet del 2018./ Marc Márquez i Laia Sanz van ser premiats ahir com a millors esportistes catalans de l'any 2014 en la divuitena festa de l'esport que organitza la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, conjuntament amb el diari Sport.
  • Santa Nit. Una història de Nadal. És el títol dels pastorets més contemporanis i diferents que s'ha fet mai. És el primer text de l'actriu i traductora Cristina Genebat./ Enguany torna el tradicional concert participatiu al Palau de la Música Catalana. Anit, més de 400 aficionats a la música coral van tenir l'oportunitat de cantar al costat d'una orquestra i de solites de presitigi internacional
  • Terrorisme anarquista: almenys 11 detinguts relacionats amb diversos atemptats amb explosius
  • Alerta per un paaratós incendi al barri del Born de Barcelona
  • Una setmana després encara es treballa per reparar el mal de la ventada
  • El govern no descarta ampliar el termini per adaptar l'antena als edifics
  • El Barça rep l'Osca amb l'eliminatòria de Copa decidida
  • Els pressupostos de la Generalitat que, fins avui, no era clar que poguessin tirar endavant, han superat un primer escull. I és que aquest migdia Esquerra els hi ha donat oxigen en decidir no presentar una esmena a la totalitat als comptes del 2015 i anunciar que votaran en contra de les que han presentat la resta de partits de l'oposició. Els republicans volen facilitar així la negociació entra Oriol Junqueras i Artur Mas. Es tracta, per Esquerra, d'una mostra de bona voluntad mirant cap el futur del procés; un camí, reiteren, que passa per eleccions avançades i govern de concentració./ Pel que fa a la reacció de Convergència i Unió sorprèn la diferència entre els dos partits de la federació a la decisió d'Esquerra. A Unió no els agrada molt l'actitud dels republicans i, en canvi, el grup parlamentari els agraeix el gest./ La resta de partits que han presentat esmenes a la totalitat han mostrat el seu malestar amb la decisió d'Esquerra.
  • La secretaria general del PP, Maria Dolores de Cospedal, ha instat als empresaris catalans a que demanin al president català que no vagi en contra dels seus interessos. Ho ha dit en resposta a una pregunta sobre l'increment de vendes que estaria experimentant el vi espumós en contra del cava./ I ara una notícia de caire econòmic molt important pel aturats de llarga durada. Avui Govern central, patronal i sindicats signen l'acord que permet la creació d'un nou ajut per aturats de llarga durada. Les persones que portin més d'un any a l'atur, hagin esgotat el subsidi, tinguin càrregues familiars i no tinguin ingressos podrà cobrar 426 euros mensuals durant mig any. L'ajut té una dotació de fins a 1.200 milions d'euros. A Catalunya calculen que uns 100 mil aturats es podran beneficiar d'aquest  nou  ajut; un ajut amb el que el govern vol paliar les seqüeles de la crisi./ La infanta Cristina ha pagat avui els quasi 600 mil eruos de responsabilitat civil, pel cas Noos, que sol·licitava per a ella la Fiscalia. 
  • I ara parlem del temps perquè avui plou i ho ha fet amb ganes en algunes comarques costaneres. El matí ha sigut molt complicat a la ciutat i sobretot a les carreteres de l'àrea metropolitana . Ara bé, de les pluges de les darreres hores, la més forta és la tempesta que entre les 10 i les 12 d'ahir a la nit va descarregar sobre El Garraf. A Sitges van caure gairebé 100 litres per metre quadrat. Un aiguat que va anar acompanyat de pedra petita que va obligar a tallar la C-32 perquè es va arribar a acumular un pam de calamarsa i va ser necessari portar una maquina llevaneus per restablir la circulació
  • Déja vu. Com ara fa un any, al Barça li ha tornat a tocar el Manchester City al sorteig de vuitens de finals de la Champions.
  • El Primavera Sound ha xifrat l'impacte econòmic de la seva edició del 2014 a Catalunya en quasi 95 milions d'euros.
  • Esquerra dona oxigen als pressupostos del govern català i ha decidit no presentar una esmena a la totalitat als comptes del 2015 i votaran en contra de les que han presentat la resta de partits de l'oposició. Els republicans volen facilitar així la negociació entra Oriol Junqueras i Artur Mas. Diuen que ho fan per generositat. Desde Convergència i Unió agraixen la la decisió d'Esquerra i creuen que genera confiança i des d'Unió no els ha agradat la posició dels republicans. Pel que fa a la reacció de CiU sorprèn la diferència entre els dos partits de la federació a la decisió d'Esquerra. A Unió no els agrada molt l'actitud dels republicans i, en canvi, el grup parlamentari els agraix el gest. La resta de partits que han presentat esmenes a la totalitat han mostrat el seu malestar amb la decisió d'ERC. / Els partits també han demanat aquest matí responsabilitats polítiques per la licitació d'Aigües Ter Llobregat
  • La secretaria general del PP, Maria Dolores de Cospedal, ha instat als empresaris catalans a que demanin al president català que no vagi en contra dels seus interessos. Ho ha dit en resposta a una pregunta sobre l'increment de vendes que estaria experimentant el vi espumós en contra del cava./ Govern, sindicats  i patronal han signat avui l'acord per ajudar aturats de llarga durada amb càrregues familiars i que han esgotat totes les prestacions.  Se'n beneficiaran unes 450 mil persones arreu d'Espanya i es podrà cobrar durant sis mesos. L'ajut tindrà una vigència de 15 mesos. / El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, comerciants, sindicats i institucions acaben de lliurar a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, el manifest en defensa del model català de comerç./ Primer festiu d'aquest desembre amb les botigues obertes a Barcelona. Ja n'hi ha hagut 2 però cap en diumenge. Ahir els comerços  tampoc van obrir portes un fet que va confondre a  molts  barcelonins , acostumats a poder comprar gairebé tots els festius del desembre./ La Guàrdia Civil ha detingut els tres màxims responsables de la promotora immobiliària Cipsa, actualment en procés de liquidació.
  • L'Hospital Vall d'Hebrón ja ha tractat a més de 1.400 pacients de càncer amb un tractament personalitzat. Avui, han fet balanç a la Unitat n teràpia  molecular encarregada de la investigació i  del disseny d'aquests tractament. Els pacients ens han explicat la seva experiència./  L'AVE a França celebra el seu primer aniversari amb 1 milió 850 mil viatgers. Avui es compleix un any de la posada en servei de la Alta velocitat entre Espanya i França. A Catalunya aquestes noves connexions han permès fer el trajecte Barcelona -Paris en gairebé 6 hores i mitja: viatjar a Lió en menys de 5 hores o arribar a Tolosa en 3. Girona i Figueres també estan connectades amb França així com altres ciutats espanyoles com Madrid i Saragossa./ I un altre mitjà de transport, el Bicing de Barcelona, inicia demà les primeres proves amb bicicletes elèctriques. El Bicing elèctric comptarà, de moment, amb 23 estacions i 150 bicicletes, una oferta que augmentarà al mes gener.   
  • Déja vu. Com ara fa un any, al Barça li ha tornat a tocar el Manchester City al sorteig de vuitens de finals de la Champions./ L'espanyolisme torna a respirar després de la treballada victòria davant el Granada./ L'ensopegada de l'Atlètic i l'empat del Barça reforcen el liderat a la lliga del Reial Madrid./ I en bàsquet, aquesta matinada a la NBA, Kobe Bryant s'ha convertit en el tercer màxim encistellador de tots el temps després de superar la marca del mític Michael Jordan./ Mireia Belmonte ha tancat un cap de setmana rodó: un rècord del món i 6 ors de 6 possibles als campionats d'Espanya celebrats a Sabadell./ En vela, 500 regatistes de 30 països participaran en una nova edició de la Christmas Race que comença aquest dimecres a Palamós.
  • Avui plou i ho fa amb ganes en algunes comarques costaneres...El matí ha sigut molt complicat a la ciutat i sobretot a les carreteres de l'àrea metropolitana 
  • Pressupostos del 2015: ERC no presenta esmena a la totalitat i guanya temps per negociar amb CiU 
  • Sorteig de la Champions: Barça- Manchester City; Real Madrid - Shalke 04; i Athelètic de Madrid - Bayern Leverkusen
  • Ajut de 426 euros pels aturats de llara durada i sense subsidi
  • Confusió dels consumidors amb els horaris comercials de diumenge
  • Calamarsada al Garraf i col.lapse circulatori a Barcelona
  • Matí de dilluns gris a tot arreu i molt plujós... sobretot a les comarques del Litoral i Prelitoral
  • L'executiu català necessita l'abstenció de, com a mínim, dos grups parlamentaris per poder aprovar els pressupostos de l'any vinent. Esquerra Republicana revelarà demà la seva posició, i el PSC, de moment, s'ha reafirmat en la voluntat de mantenir l'esmena a la totalitat. Dimecres es debaten els comptes al Parlament.

    La fira avícola del Prat de Llobregat promociona aquest cap de setmana el seu pollastre de raça, conegut com "gall de pota blava". També serem a l'exposició sobre el Tió de Reus... una tradició que cada cop arriba a més cultures. 

    L'associació de la Síndrome d'Angelman ha iniciat una campanya de recollida de telèfons mòbils per recaptar fons per la investigació de la malaltia. Aquesta síndrome genètica afecta 1 de cada 25 mil infants. 

    El Barça va fer un fluix partit a Getafe on només va aconseguir  un trist empat a zero. Per tercer cop a lliga aquesta temporada els de Luis Enrique van quedar-se sense marcar. 

    El patinador Javier Fernández ha guanyat la plata a la Final de l'ISU Grand Prix celebrat a Barcelona. Una gran actuació al programa lliure li va permetre remuntar a la classificació, per passar del cinquè al segon lloc. La victòria va ser pel japonès YU-SURU Hanyu, actual campió olímpic i mundial. 

    En les properes dues setmanes, els productors de cava fan el 50% de les seves vendes anuals. Aquesta campanya de Nadal el sector espera augmentar les vendes més d'un 2% .Des de 2011 la producció d'ampolles disminuïa cada any. Aquest any esperen arribar a la xifra de 250 milions d'ampolles. La facturació anual del cava és de 970 milions d'eurus,

    El president del govern ha tornat a fer una defensa aferrissada de la COnstituació. Mariano Rajoy ha dit que la Carta Magana ha permés l'etapa de desenvolupament social i econòmic més gran de la història d'Espanya. En referència a Catalunya, el president de govern ha dit que la reforma de la Constitució és negociable, però que NO admet ni bromes ni frivolitats. 

    Unió no descarta prorrogar els pressupostos si el govern no disposa dels suports parlamentaris necessaris per aprovar-los. ERC comunicarà dilluns si els hi dona suport i assegura només té pressa per la celebració dels comicis. 

    Serem en directe al nou museu de Barcelona, el del Disseny. Un espai que acull més de 70 mil objectes que expliquen el passat i el present d'aquest disciplina artística tan útil en el nostre dia a dia i que alhora passa tan inadvertida.  

    En els propers 15 dies el sector del cava vendrà la meitat de la seva producció anual. Aquesta campanya de Nadal augmentaran un 2% les vendes. El Consell Regulador del Cava preveu tancar l'any haven venut 250 milions d'ampolles. 

    Mireia Belmonte ratifica el seu bon moment. Aquest matí s'ha imposat amb autoritat a les proves de 200 papallona i 400 metres estils dels Campionats d'Espanya de Natació. Jennifer Pareja, que competia a la prova de 50 metres lliures ha arribat primera però ha estat desqualificada per sortir abans de temps.

    Els objectes quotidians, els que utilitzem cada dia com les ampolles, ja tenen el seu propi museu. Barcelona acull des d'avui al Hub, l'edifici del costat de la Torre Àgbar, el Museu del Disseny. Aquí s'hi poden veure, Sandra Sangermán, objectes de totes les disciplines.

    Una de cada tres dones pateix violència masclista, segons l'Organització Mundial de la Salut. Només un 13% dels membres dels consells directius de les empreses a Europa son dones. La manca d'igualtat entre sexes es fa palesa en tots els ambits. D'aquesta realitat en parlem avui a l'Entrevista amb dues dones que han participat en el programa sobre igualtat de génere d'Ajuda en Accio.

     DAVANT ELS ULTRES DEL BARÇA CAL REFORÇAR LA SEGURETAT

    El conseller d'Interior, Ramon Esapadaler, defensa el dispositiu de seguretat dels mossos en el partit Barça-Paris Saint Germain. L'apunyalament d'un aficionat francés, però, fa que veïns i comerciants de la zona del Camp Nou reclamin mes mesures de seguretat.

    SURT DE BARCELONA EL PRIMER AVE DE LA LÍNIA D'ARÀBIA SAUDÍ

    Surt de Barcelona cap a l'Aràbia Saudí el primer tren d'alta velocitat fabricat per Talgo que farà el trajecte entre Medina i La Meca. En total s'enviaran al país àrab un total de 36 combois

    MONTOYA DEMANA MARXAR PERÒ EL BARÇA NO EL VOL VENDRE

    Martín Montoya demana al Barça que el traspassi al mercat d'hivern però el club no vol i li recorda que la clàusula de rescissió és de 20 milions d'euros. El representant  del jugador diu a TVE que Luis Enrique li ha deixat clar que no compta amb ell i que Montoya vol marxar per jugar i ser feliç    

    us mostrarem la interpretació que Salvador Dalí va fer d'un llibre universal: els contes de les mil i una nits.

  • Els Mossos d'Esquadra encara no han identificat els agressors dels dos seguidors del PSG ferits dimecres a la nit després del partit de Champions al camp del Barça. El director de la policia catalana ha reconegut avui que, a més del Camp Nou, hauran de vigilar els seus voltants, on es concentren des de fa anys els seguidors més radicals del club....
  • El vam veure fa justament avui una setmana i anit el vam tornar a veure a Catalunya. El rei Felip VI va participar en un acte de la patronal Foment del Treball al costat, una altra vegada, d'Artur Mas. Envoltat d'empresaris i després de recollir la medalla d'or, el monarca va pronunciar un discurs on va fer una crida a la convivència i a la unitat d'Espanya per resoldre els reptes polítics i econòmics. Felip VI va defensar el marc constitucional que ha fet possible, va dir, la diversitat territorial i política de l'estat. 
  • La presidenta del PP de Catalunya s'ha remès al discurs del rei per demanar, un cop més , al president Mas que abandoni el procés sobiranista. Alícia Sánchez-Camacho diu que el cas de Barcelona World és un exemple de com el projecte independentista perjudica l'economia catalana. / El jutge de l'Audiència Provincial de Barcelona, Santiago Vidal, haurà  de tornar a declarar en relació a l'expedient que li van obrir per participar en la redacció d'una  Constitució catalana. El Consell General de Poder Judicial l'ha tornat a citar pel pròxim divendres 19, a la seu judicial, a Madrid. El jutge català ja va ratificar que va participar en la redacció d'una "hipotètica constitució catalana" per iniciativa pròpia i convençut que exercia la seva llibertat d'expressió.
  • Els preus mantenen la seva tendència a la baixa. Segons les dades de l'IPC, a Catalunya s'han mantingut al novembre i la inflació interanual segueix en el menys 0,1. / Com ja s'havia anunciat, també baixarà el transport públic de l'àrea metropolitana. No tots els títols pero si la T-10, la tarejta més utilitzada. Avui ho han aprovat a l'Autoritat del Transport Metropolità./ Ara marxem al Port de Barcelona on aquest migdia ha marxat cap a l'Aràbia Saudí el primer tren d'alta velocitat fabricat per Talgo de la línia que empreses espanyoles estan construint a aquell país./ Avui han presentat a la seu de l'ONCe de Barcelona un sistema perque els cotxes elèctrics emetin un so si detecten un peató que no els ha vist. Es fruit d'un projecte que ha cofinançat la Unió europea./ Immersos ja en plena campanya de Nadal no és una novetat que en aquesta època augmenten les despeses de les famílies... sobretot aquelles que tenen nens. Però el que sí que ha variat amb els anys és el fet que cada cop són més els que avancen les compres... Per alguns fer les compres ara és anar molt tard. / Un altre clàssic d'aquestes dates, especialment un divendres com avui, són els àpats de nadal d'empresa. Es van veure afectats per la crisi, però sembla que es confirma la recuperació iniciada l'any passat. Les reserves han augmentat prop d'un seixanta per cent, i també creix el número d'empreses que paguen el sopar als treballadors. 
  • Mireia Belmonte continua fent història. Aquest matí ha batut el rècord del món dels 1.500 metres en piscina curta als Campionats d'Espanya que se celebren a Sabadell./ El Reial Madrid juga aquest vespre a Almeria abans de marxar al Marroc per disputar el Mundial de clubs. / L'Espanyol mentrestant prepara el partit de diumenge al migdia contra el Granada./ I en bàsquet, primera derrota del Barça a l'Eurolliga. El Fenerbahçe turc va tombar els blaugrana als últims segons de la pròrroga./ El Barça farà aquesta tarda l'últim entrenament abans de viatjar a Madrid per enfrontar-se demà a la tarda al Getafe. Caldrà veure si torna a la convocatòria Montoya./ El lateral ja li ha comunicat oficialment al club que vol marxar al mercat d'hivern, davant la falta d'oportunitats.
  • Bateria natural, des dels 7 anys, percussionista clàssic, toca vibràfon i altres instruments; ha gravat més de 50 CD's; una trentena de composicions; actua arreu del món i ho ha fet amb músics de talla com Wyinton Marsalis o Pat Metheney. I és professor al Conservatori Liceu. Us parlem de Marc Miralta que aquesta nit ha convocat una reunió de jazz flamenc a L'Auditori