Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

 

JORGE FERNÁNDEZ DÍAZ. EL MINISTRE TROBA "POC PRESENTABLES". LES CITACIONS A LA COMISSIÓ DEL CAS PUJOL.

JOSEP LLUÍS NÚÑEZ I EL SEU FILL. SURTEN DE LA PRESÓ DESPRÉS DE 5 SETMANES.

MERCATS I EIXOS COMERCIALS, PLENS A VESSAR. PER LES COMPRES D'ÚLTIMA HORA.

ÀPATS SOLIDARIS A LES RESIDÈNCIES PER PASSAR LES FESTES EN COMPANYIA.

KILIAN JORNET BAT EL RÈCORD DEL SOSTRE D'AMÈRICA. PUJA I BAIXA L'ACONCAGUA EN MENYS DE 13 HORES.

I aquesta nit agafeu el bastó perque toca fer caga el tió, una tradició que ve de lluny i que es manté a Catalunya i a d'altres comunitats com l'Aragó amb noms com la soca, la tronca o la "choca". L'origen del tió és un dels troncs que servien per cremar i escalfar la llar i que simbòlicament la nit de Nadal, a base de cops de bastó, cagava torrons i d'altres aliments per celebrar-la. En tot cas, cal tenir-lo ben alimentat i abrigadet. Amb el tió acabem, tornem per a Sant Esteve. Que passeu un molt Bon Nadal.

La imatge avui a botigues i mercats és d'un allau de gent comprant. El peix, la carn i la fruita són més barats en aquesta campanya de Nadal segons els majoristes que esperen vendre fins a un 3 per cent més que l'any passat.

  • Cita important la d'aquesta tarda entre Govern i Comunitats Autònomes. La reunió de  Política Fiscal i Financera es preveu densa ja que  una de les mesures anunciades pel ministre Montoro és perdonar els interessos del deute a les autonomies adherides al Fons de Liquiditat. 
  • El portaveu del govern català, Francesc Homs, ha dit que desconeixen les mesures que proposarà el ministeri d'Hisenda pero que, pel saben, són pedaços per no solucionar el que consideren problema central: el sistema de finançament Declaracions posteriors a la primera reunió de l'executiu després que s'hagi admès a tràmti la querella contra Artur Mas, Joana Ortega i Irine Rigau pel 9N. Pel portaveu una querella que no comparteixen  i que no canviarà el seu rumb./ Avui segueixen les raaccions a la decisió judicial. Des del PP consideren que és un pas normal i Iniciativa i el PSC han donat el seu suport a Artur Mas.
  • A l'Hospitalet els afortunats per la loteria de Nadal ja es van fent a la idea que han aconseguit part dels més de 150 milions que hi han deixat els segon i el tercer premi. Alguns podran cobrar el premi avui mateix. 
  • Ja s'ha confirmat l'acord de la soprano Montserrat Caballé amb l'Agència Tributària per evitar anar a judici per evasió fiscal. Segons aquest acord, la soprano haurà de pagar a hisenda 250 MIL euros, la meitar del que va defraudar i reconèixer el delicte. També s'ha sabut que serà condemnada a 6 mesos de presó, una pena que, al no superar els 2 anys, li permet evitar l'entrada a cap centre penitenciari. Recordem que Montserrat Caballé està imputada perquè a l'any 2010 estava registrada oficialment com a resident a Andorra  tot i que vivia a Barcelona. 
  • Aquest migdia el seleccionador català ha donat la llista dels jugadors convocats pel partit que jugaran Euskadi i Catalunya diumenge a Sant Mamés. Pel tradicional partit de Nadal de la selecció Gerard López ha convocat a 9 jugadors del Barça, inclosos els debutants Masip i Samper. L'Espanyol amb quatre jugadors és el segon equip que n'aporta més, el Sevilla i el Celta dos cada un, i completen la llista Piti del Granada, Álvaro Vázquez del Getafe i Jonathan Soriano del Salzburg. La selecció femenina i la de futbol sala també disputaran un partit amb Euskadi.
  • L'Espanyol ha celebrat aquesta migdia el tradicional brindis de Nadal amb els mitjans i professionals que habitualment segueixen l'actualitat blanc-i-blava. Un bon moment per passar revista al 2014. Tres victòries consecutives han tranquil·litzat, i molt, l'ambient del club espanyolista i ha enfortit la confiança en el projecte comandat per Sergio González. Situat al bell mig de la classificació de Primera, des de l'entitat no es posen límits de cara a un any vinent que esperen que encara pugui ser millor que aquest 2014 que som a punt de deixar enrera. 
  •  I avui acabem amb un dels grans Joanquin Sabina va omplir i va triomfar al Palau Sant Jordi en el primer dels dos concerts que ofereix abans de Nadal a Barcelona. Una primera part dedicada a recordar els èxit de 19 noches y 500 noches
  •  

    El Ministre d'Hisenda presenta aquesta tarda a les comunitats autònomes les mesures que pretén aprovar al Consell de Ministres de divendres per facilitar el seu finançament i que inclou mesures com reduir a zero els interesso que paguen pels diners del Fons de Liquiditat Autonòmica i el Pla de Proveïdors. Des del govern català esperen conèixer els detalls aquesta tarda però consideren que les mesures són pedaços que no arreglen, des del seu punt de vista, els problemes del sistema de finançament.

    L'Hospitalet es desperta amb la ressaca dels 155 milions d'euros que la Grossa de Nadal va deixar amb el segon i tercer premi. Avui ja es podien cobrar els dècims premiats amb menys de 2.500 euros que ahir a la tarda no es van poder cobrar a les administracions per problemes informàtics.

    Les cuines de casa comencen a preparar els àpats de Nadal. Aquest any els catalans consumirem 46 milions de galets i 16 milions de canelons. Són dues tradicions que es mantenen malgrat el pas del temps i que cada vegada són més els que els encarreguen fets. 

    Joaquin Sabina triomfa al primer dels dos concerts que fa al Palau Sant Jordi de Barcelona. El cantant oblida d'aquesta manera els problemes que va patir recentment a Madrid en el que no va poder acabar una actuació  per una crisi escènica. Aquesta nit, repeteix. 

    Amb l'activitat al món del futbol aturada, l'atenció se centra en el bàsquet. Diumenge, partidàs a la lliga: Barça-Reial Madrid al Palau. S'ho perdrà Joan Carles Navarro per culpa una lesió que el deixa un mes i mig de baixa. Al Clàssic s'espera el debut de l'últim fitxatge blaugrana, el francès Edwin Jackson. 

     

    MILLORES DEL FINANÇAMENT. HISENDA PRESENTA ALS GOVERNS AUTONÒMICS. ELS AJUTS QUE APROVARÀ DIVENDRES.

    L'HOSPITALET SEGUEIX CELEBRANT ELS 155 MILIONS DE LA LOTERIA DE NADAL.

    A PUNT ELS 46 MILIONS DE GALETS I 16 MILIONS DE CANELONS QUE MENJAREM AQUESTES FESTES.

    SABINA TRIOMFA A BARCELONA AMB EL SEU PRIMER CONCERT AL PALAU SANT JORDI.

    JOAN CARLES NAVARRO ES PERD PER LESIÓ EL BARÇA-MADRID DE DIUMENGE (19.00 H. LA 1).

  • L'Hospitalet de Llobregat és la ciutat més afortunada a Catalunya amb la loteria de Nadal, amb 60 sèries del segon premi, el 92845, i el tercer premi, el 07637, venut íntegrament a un centre comercial de la població, que en total s'ha emportat 155 milions d'euros . També han caigut a Catalunya pessics de quarts i cinquès premis. La grossa de Nadal, el 13437, s'ha tornat a oblidar de Catalunya.
  • La Infanta Cristina serà jutjada per l'Audiència de Palma per dos delictes fiscals. El jutge que instrueix el cas Nóos, José Castro, la considera presumpta cooperadora en el frau fiscal de més de 300.000 euros atribuit a Aizoon, l'empresa que la germana del rei compartia amb el seu marit, Iñaki Urdangarín. El jutge demana a la infanta una fiança de 2,6 milions d'euros. La casa del Rey ha expressat respecte absolut a la independència del poder judicial. L'advocat de la infanta, Miquel Roca, ja ha anunciat que hi recorrerà. 
  • I l'altra decisió judciial del dia ens arriba des del Tribunal Superior de Justicia de Catalunya que ha admès a tràmit part de les querelles presentades contra Mas i membres del seu govern pel 9N.
  • Esquerra ha salvat avui a Mas de comparèixer davant de la comissió d'invetigació sorgida pel cas Pujol al sumar els seus vots als de Convergència per evitar que el president vagi a donar explicacions a la cambra catalana
  • En les pròximes hores s'obrirà al trànsit el tram desdoblat de la Ena Dos entre Caldes de Malavella i Sils, a la comarca de la Selva.BETA  Es tracta d'un tram de sis quilòmetres i mig que ha trigat set anys a fer-se, i que ha suposat una inversió de 45 milions d'euros. És el segon tram de la Ena Dos que es desdobla a les comarques gironines. La Ministra de Foment, Ana Pastor, ha aprofitat aquesta inauguració per posar la primera pedra de les obres entre Sils i Maçanet i ha anunciat també que al gener es tornarà a treballar en altres punts d'aquesta infraestructura
  • Amb la plantilla de futbol ja de vacances, la Junta Directiva del Barça fa aquesta tarda l'ultima reunió de l'any. El principal tema sobre la taula serà la imminent resolució del TAS al recurs que va presentar el club a la sanció de la FIFA que li prohibeix fitxar fins al gener del 2016. A la Directiva barcelonista hi ha força nerviosisme ja que del que resolgui el Tribunal d'Arbitratge depèn el futur esportiu immediat del club. Altres temes de l'ordre del dia seran el possible homenatge a Carles Puyol i el controvertit disseny de la nova samarreta.
  • I per acabar , tornem a la loteria. Les imatges més emotives d'una jornada que obre la porta al Nadal.
  • LA GROSSA DE NADAL

    EL SEGON PREMI I TOT EL TERCER DEIXEN 155 MILIONS D'EUROS A L'HOSPITALET

    L'Hospitalet de Llobregat es converteix en la ciutat catalana amb més sort al sorteig de Nadal. Hi ha caigut gran part del segon premi, el 92.845, venut a una administració de la rambla Just Oliveras, i tot el tercer, el 7637,. venut al centre comercial Gran Via 2.  En total 155 milions d'euros. Catalunya també ha rebut part dels quarts i cinquens premis on destaca el 32.306 que ha deixat deu milions a Sitges.

    EL JUTGE CASTRO ENVIA A JUDICI A LA INFANTA CRISTINA PEL CAS NÓOS

    El jutge Castro envia a judici a la Infanta Cristina com a presumpta cooperadora en dos delictes fiscals comesos pel seu marit.  A més, li imposa una fiança de 2,6 milions d'euros. Els advocats consideren la decisió sorprenent i presentaran recurs.  La Casa Reial expressa el seu respecte per les decisions de justícia.

    EL TSJC DECIDEIX SI ADMET A TRÀMIT LES DENÚNCIES I QUERELLES PEL 9N

    Pendents del ple del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Els magistrats decideixen si admeten a tràmit les denuncies i querelles presentades contra Artur Mas y altres membres del seu govern per haver tirat endavant el 9N malgrat la suspensió del Constitucional.

    S'OBRE AL TRÀNSIT EL TRAM DESDOBLAT DE LA N-II ENTRE SILS I CALDES DE MALAVELLA

    S'obre al trànsit el nou tram desdoblat de la nacional dos entre Caldes i Sils. La Ministra de Foment també ha posat la primera pedra de del nou tram que es desdoblarà entre Sils i Maçanet amb un pressupost de més de 21 milions d'euros.

    PARTIDÀS D'ESPANYA, A PUNT DE SORPRENDRE NORUEGA A LA FINAL EUROPEA (28-25)

    No va poder ser. Tot i que la selecció espanyola d'handbol femenina va fer un partidàs Noruega es va imposar a la final del campionat d'Europa. La campiona olímpica no va imposar la seva superioritat davant 'las guerreras' fins el tram final de partit. 

     

    LA GROSSA DE NADAL

    EL SEGON PREMI I TOT EL TERCER DEIXEN 155 MILIONS D'EUROS A L'HOSPITALET

    L'Hospitalet de Llobregat es converteix en la ciutat catalana amb més sort al sorteig de Nadal. Hi ha caigut gran part del segon premi, el 92.845, venut a una administració de la rambla Just Oliveras, i tot el tercer, el 7637,. venut al centre comercial Gran Via 2.  En total 155 milions d'euros. Catalunya també ha rebut part dels quarts i cinquens premis on destaca el 32.306 que ha deixat deu milions a Sitges. 

     

    LA GROSSA DE NADAL

    EL SEGON PREMI I TOT EL TERCER DEIXEN 155 MILIONS D'EUROS A L'HOSPITALET

    L'Hospitalet de Llobregat es converteix en la ciutat catalana amb més sort al sorteig de Nadal. Hi ha caigut gran part del segon premi, el 92.845, venut a una administració de la rambla Just Oliveras, i tot el tercer, el 7637,. venut al centre comercial Gran Via 2.  En total 155 milions d'euros. Catalunya també ha rebut part dels quarts i cinquens premis on destaca el 32.306 que ha deixat deu milions a Sitges.

    EL JUTGE CASTRO ENVIA A JUDICI A LA INFANTA CRISTINA PEL CAS NÓOS

    El jutge Castro envia a judici a la Infanta Cristina com a presumpta cooperadora en dos delictes fiscals comesos pel seu marit.  A més, li imposa una fiança de 2,6 milions d'euros. Els advocats consideren la decisió sorprenent i presentaran recurs.  La Casa Reial expressa el seu respecte per les decisions de justícia.

    EL TSJC DECIDEIX SI ADMET A TRÀMIT LES DENÚNCIES I QUERELLES PEL 9N

    Pendents del ple del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Els magistrats decideixen si admeten a tràmit les denuncies i querelles presentades contra Artur Mas y altres membres del seu govern per haver tirat endavant el 9N malgrat la suspensió del Constitucional.

    S'OBRE AL TRÀNSIT EL TRAM DESDOBLAT DE LA N-II ENTRE SILS I CALDES DE MALAVELLA

    S'obre al trànsit el nou tram desdoblat de la nacional dos entre Caldes i Sils. La Ministra de Foment també ha posat la primera pedra de del nou tram que es desdoblarà entre Sils i Maçanet amb un pressupost de més de 21 milions d'euros.

    PARTIDÀS D'ESPANYA, A PUNT DE SORPRENDRE NORUEGA A LA FINAL EUROPEA (28-25)

    No va poder ser. Tot i que la selecció espanyola d'handbol femenina va fer un partidàs Noruega es va imposar a la final del campionat d'Europa. La campiona olímpica no va imposar la seva superioritat davant 'las guerreras' fins el tram final de partit. 

     

    Primer dia de l'hivern i temps marcat per  l'anticicló. Sol i bonança de temperatures a la majoria de comarques però també boira persistent i fred hivernal a l'interior. Un temps anticiclònic que ens acompanyarà fins Nadal. A partir de Sant Esteve hi haurà més moviment. 

    Últimes hores per comprar un décim de loteria. Cues encara en algunes administracions de Barcelona i Sort per fer-se amb un décim. El sortig de la Grossa de Nadal repartirà 2.240 milions en premis. De mitjana ens gastem uns 50 euros. Una de les novetats d'enguany és que el premi podrà cobrar-se el mateix dia del sorteig, a partir de les 6 de la tarda.

    Pablo Iglesias, secretari general de PODEMOS diu que no vol que Catalunya marxi d'Espanya i que s'ha de respectar la diversitat i tendir ponts, en el seu primer míting a Barcelona. Sobre l'anunci de Junqueras d'ahir, per Convergència la prioritat no són els càrrecs, sino el referèndum per la indepència. I pel PP les reunions de Mas i Junqueres són estèrils. 

    Diumenge de botigues obertes. La Confederació de COmerç de Catalunya preveu un increment de vendes del 4% en aquesta campanya de Nadal. Cada familia catalana gastarà uns 500 euros de mitjana en joguines, roba, perfums i tecnologia. 

    Els venedors troben en Internet un filó de negoci. Una de cada 4 empreses ja ven a través de la xarxa. Els productes de les PYMES espanyoles han augmentat les seves vendes internacionals amb aquest sistema més d'un 300%.  

    El Barça s'acomiada del 2014 amb una golejada sobre el Còrdova al Camp Nou; amb un doblet de Messi i l'estrena de Luis Suárez marcant a la Lliga. L'espanyol també marxa de vacances amb la seva primera victòria de la temporada com a visitant gràcies a la bona actuació de Sergio García a Vallecas.

    Barcelona és la ciutat d'Espanya amb les entrades de cinema més cares: els dies laborables costa 9 euros de mitjana. L'augment de preus i la pirateria han colpejat el sector. I això ha obligat a tancar portes a desenes de sales. Ara un històric, el cinema Maldà corre el mateix risc. 

     El President d'ERC, Oriol Junqueras, ofereix a Artur Mas liderar un govern d'unitat si el president convoca eleccions anticipades, encara que Convergència no acoseguís guanyar-les. Es revela així una de les propostes que es van posar ahir sobre la taula, en la reunió que van mantenir el líder republicà i el president. Des d'Unió, Ramon Espadaler assegura que la proposta és una maniobra de distracció.   

    La ministra d'ocupació, Fàtima Bañez, assegura que al 2015 es ccontinuaran generant llocs de treball i que durant aquest 2014 s'han creat més de 100 mil empreses a Espanya. Les dades les presentaran en una exposició itinerant  per explicar el que, al seu parer, és un canvi de tendència en l'economia espanyola. 

    Força afluència als mercats en l'últim dissabte abans de Nadal. EL preu de la carn es manté aquest any, i el d'alguns peixos inclús baixa. La gamba grossa de la costa, per contra, es dispara un 20%. 

    La producció editorial ha baixat un 40% en els útlims 5 anys. Des del sector es demana suport per tornar a potenciar el llibre i un pla nacional de suport a la lectura. 

     La convocatòria de Montoya i la recuperació de Neymar, novetats del  partit que el Barça juga aquesta tarda contra el Còrdova, un equip que, a Primera divisió, fa 42 anys que no visita el Camp Nou. Es queden fora, Bartra, Sergi Roberto i Douglas. Dani Alves és baixa per lesió.