Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Tornar 2 mil anys enrere i ficar-se a la pell de pastors que dormen al ras, àngels i fins i tot dels 3 reis mags. La representació dels pessebres vivents és una tradició molt arrelada a casa nostra des de mitjan del segle XX. Avui al Poble Espanyol se celebra la segona mostra de pessebres vivents.

  • A hores d'ara hi ha més catalans contraris a la la independència que no pas a favor. És una de les conclusions destacades del baròmetre del CEO, el Centre d'Estudis d'Opinió, un organisme que depèn de la Generalitat de Catalunya. Aquest estudi estableix que la diferència entre les dues opcions és molt poca, menys d'un punt. També  recull que Convergència i Esquerra empatarien en el cas d'unes autonòmiques, i Podem seria la força més votada a Catalunya en unes generals./ I no han tardat els dirigents polítics en fer els seus anàlisis de les dades del CEO, Sobre tot del fet que el NO a la independència s'imposi al SÍ./ I en aquest context de dades, el president de la Generalitat, Artur Mas, i el líder d'ERC, Oriol Junqueras, han mantingut avui una reunió que ha durat poc mes de mitja hora.
  • Per segon cop el jutge Santiago Vidal ha hagut de comparèixer davant el Consell General del Poder Judicial per haver participat en la redacció d'un esborrany d'una hipotètica Constitució catalana./ I avui Societat Civil Catalana ha denunciat irregularitats en la preparació i celebració del 9N. La plataforma contraria a la independència ha explicat que fa uns dies va presentar un recurs contra la Generalitat per vulneració de drets fonamentals per utilitzar dades de l'Idescat. I aquest matí també ha presentat una denúncia en la que apuntat que en diversos col·legis electorals es va vincular el sentit del vot d'alguna persona amb el seu DNI.
  • Els mossos d'esquadra investiguen la mort  d'un menor de 15 anys després de ser apunyalat ahir a la tarda als voltants de l'estació de Sants de Barcelona./ I aquestes són les noves armilles que portaran els agents dels Mossos, interiors, de fet es posen a sota de la camisa. Molt lleugeres, són antibales, antitalls i antipunxades. El departament d'interior les ha començat a lliurar. 
  • El Barça jugarà demà al Camp Nou el darrer partit de lliga de l'any davant del Còrdova. 
  • Les complexes relacions entre Isabel I, Maria Stuardo i el conde de Leicester és una de les propostes del Liceu per aquest mes de desembre. És un montatge amb un posada en escena que combina l'estètica contemporània amb la vestimenta d'època per potenciar l'actualitat de l'opera de Donizetti. Dones amb vestits ampul·losos que els impediexen moure mentre que els homes van amb pantalons i americanes en un intent de denunciar la realitat que acaba amb una execució en directe.
  • El 2014 tanca amb més catalans partidaris del no a la independència que no pas a favor. És la conclusió més destacada del baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió que situa la diferència entre les dues opcions a menys d'un punt.  Convergència i Esquerra empatarien en el cas d'unes autonòmiques i Podemos seria la força més votada a Catalunya en unes generals./ Al Parlament, on avui s'acaba l'últim ple del 2014, diversos dirigents polítics han analitzat ja les dades del CEO, sobretot, el fet que el NO a la independència s'imposi al SÍ./ 
  • L'enquesta s'ha fet pública quan començava al Parlament la reunió d'Artur Mas i Oriol Junqueras. Trobada curta, de menys de 40 minuts
  • El Consell de Ministres ha proposat/proposarà avui Consuelo Madrigal com a nova Fiscal General de l'Estat, després de la dimissió, ahir al matí, d'Eduardo Torres Dulce./ Per segon cop el jutge Santiago Vidal ha hagut de comparèixer davant el Consell General del Poder Judicial per haver participat en la redacció d'un esborrany d'una hipotètica Constitució catalana./ I avui Societat Civil Catalana ha denunciat irregularitats en la preparació i celebració del 9N
  • Aquestes són les noves armilles que portaran els agents dels Mossos, interiors, de fet es posen a sota de la camisa. Molt lleugeres, són antibales, antitalls i antipunxades. El departament d'interior les ha començat a lliurar. De moment les rebran els 3.500 policies de les regions metropolitanes./ Els mossos d'esquadra investiguen la mort  d'un menor de 15 anys per ferida d'arma blanca ahir a la tarda als voltants de l'estació de Sants de Barcelona.... La víctima es d'origen llatinoamericà,  i la primera hipòtesi és que es tracta d'un assumpte de bandes llatines. El jutge ha decretat secret de sumari./ I aquest és el moment en què una quinzena de persones d'origen subsaharià fugia de l'incendi de la nau industrial on s'estaven al districte de Sant Martí de Barcelona. El foc l'havia provocat un home que ja ha estat detingut pel mossos d'esquadra.
  • Ple a l'ajuntament de Barcelona amb novetats al voltant de com serà a partir d'ara l'organització de les Rambles. A més, Xavier Trias ha a aconseguit aprovar els pressupostos de l'any vinent. Les antigues parades d'ocellaires ,que ara es dediquen sobretot a la venda de productes pels turistes, desapareixeran de la Rambla./ L'Alberg de Joventut INOUT, on el 99% dels treballadors són discapacitats, ha superat la situació econòmica que aquest estiu el portava al tancament. Gràcies diuen, a la resposta social que ha tingut la seva campanya de sensibilització per aconseguir diners./ Avui es compleixen sis mesos de la proclamació del rei  Felip VI, i coincidint amb aquesta circumstància, avui els reis han presidit la  reunió del patronat de la Fundació Príncep de Girona .
  • El Barça jugarà demà al Camp Nou el darrer partit de lliga de l'any davant del Còrdova./ I avui Éric Abidal ha anunciat a Atenes la seva retirada per raons personals./ Dues Copes del Rei va guanyar Eric Abidal com a jugador d'un Barça que a la ronda de vuitens d'enguany s'enfrontarà a l'Elx. Qui va dir adéu a la Copa va ser l'Hospitalet. Però ho va fer per la porta gran./ Demà el Reial Madrid pot tancar un any gloriós proclamant-se campió del món./ L'Espanyol, que s'enfrontarà a vuitens de la Copa al València, s'acomiadarà demà del 2014 visitant el Rayo a Vallecas. Els blanc-i-blaus volen sumar 3 punts més per marxar de vacances de Nadal satisfets./ Aquesta tarda, la selecció femenina d'handbol mirarà d'aconseguir un bitllet per la final del campionat d'Europa que es disputa a Budapest.
  • Som a només 3 dies pel sorteig més esperat de l'any. I enguany els premis son majors:  400mil euros per dècim i 4 milions  a la sèrie.  En total la grossa de Nadal repartirà  més de 2.200 milions d'euros en premis.  Es calcula que els catalans jugarem uns 433 milions d'euros i els premis es podran cobrar el mateix dia 22 a partir de les sis de la tarda.
  • Les complexes relacions entre Isabel I, Maria Stuardo i el comte de Leicester van seduir el públic del Liceu.
  • Baròmetre de CEO, els palrtidaris del No superen a la Independència superen als del SÍ
  • Consuelo Madrigal serà la nova fiscal de l'Estat
  • Els mossos investiguen l'assassinat d'un adolescent al barri de Sants
  • Els catalans jugarem més de 433 milions d'euros a la grossa de Nadal de dilluns
  • Luis Enrique defineix el 2014 com "collonut" mentre l'Hospitalet s'acomiada amb honor de la copa
  • Coincidint amb la presència del ministre de Justícia a Barcelona, poc abans de les onze del matí saltava la noticia./ El fiscal General de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, ha presentat la seva dimissió. Torres Dulce ha justificat aquesta decisió en motius personals. El màxim responsable del ministeri fiscal ha mantingut en els últims temps diverses discrepàncies amb el Govern, com ara el seu rebuig a la reforma del Codi Penal o la falta de mitjans a la Fiscalia. En relació amb Catalunya, una de les seves darreres actuacions va ser la presentació de la querella contra Artur Mas, tot i la oposició de la cúpula fiscal catalana. El ministre de justícia, com dèiem a Barcelona, negava que d'arrera la dimissió del fiscal general hi hagi cap mena de desencontre amb l'executiu espanyol.
  • Abans de valorar la dimissió de Torres Dulce, i també a Barcelona, el ministre ha fet una crida per refer les relacions entre Catalunya i la resta d'Espanya. Català s'ha mostrat optimista ja que creu que no és tard per aconseguir-ho.
  • El Parlament de Catalunya, tal com ja es va evidenciar ahir, ha admes a tramit avui el projecte de  Pressupostos de la Generalitat pel  2015.
  • Doncs sobre les negociacions d'Artur Mas i Oriol Junqueras, fons d'Esquerra Republicana diuen que en les properes hores pot haver-hi una trobada dels dos líders. 
  • Doncs sobre corrupció avui s'ha conegut que el jutge de l'Audència Nacional, Pablo Ruz, vol asseure a la banqueta dels acusats onze persones per l'anomenat cas Pretòria.
  • Canviem de tema. 24 MIL persones han rebut enguany atenció especialitzada de Càritas Diocesana de Barcelona. També han ajudat 150 MIL més a través de les parròquies i arxiprestals.. ..Un 5 per cent més que el 2013.
  • En esports destaquem que l'Espanyol s'enfrontarà al València als vuitens de final de la Copa del Rei. Els blanc-i-blaus van certificar la seva classificació en guanyar l'Alabès per un a zero davant la pitjor entrada de la història de Cornellà-el Prat. 
  • Abans d'acabar, us proposem un viatge a una de les tradicions mil·lenàries de la Xina... Els fanals xinesos. Des d'aquesta tarda es pot visitar al Parc del Fòrum de Barcelona el primer Festival de fanals. Son més de 500 escultures de llum i seda que recreen tradicions xineses, la gran muralla i també part de la cultura catalana. La mostra arriba per primera vegada a Espanya després d'haver estat a Dallas, Los Angeles i el Regne Unit. 
  • Eduardo Torres-Dulce ha presentat la seva dimissió com a Fiscal General de l'Estat. L'anunci s'ha fet aquest matí i al·legant motius personals. El màxim responsable del ministeri fiscal ha mantingut en els últims temps diverses discrepàncies amb el Govern, com ara el seu rebuig a la reforma del Codi Penal o la falta de mitjans a la Fiscalia. En relació amb Catalunya, una de les seves darreres actuacions va ser la presentació de la querella contra Artur Mas, tot i la oposició de la cúpula fiscal catalana./ La dimissió ha coincidit amb la presencia a Barcelona del ministre de Justícia. Rafael Català ha lloat la seva tasca i ha negat que hagi abandnoat el càrrec pel malestar amb el govern. Abans de valorar la dimissió de Torres Dulce i també a Barcelona, el ministre ha fet una crida per refer les relacions entre Catalunya i la resta d'Espanya. Català s'ha mostrat optimista ja que creu que no és tard per aconseguir-ho
  • I un altre ministre, el d'Hisenda, ha defensat la proposta del govern de deixar al 0% l'interès del Fons de Liquiditat a les comunitats autònomes. Segons Montoro, ho fan ara NO perquè hi hagi eleccions a la vista sinó perquè és ara quan la situació econòmica ho permet. La Generalitat , tot i estar satisfeta, creu que al govern li ha faltat capacitat de diàleg.
  • Al Parlament,  Convergència i Esquerra han sumat els seus vots per tal que els pressupostos catalans seguieixen el seu tràmit parlamentari. Un apropament entre els dos partits que es podria materialitzar en les properes hores amb una nova trobada entre Mas i Junqueras
  • La notícia de la reconciliació entre els EStats Units i Cuba ha alegrat la comunitat cubana resident a Catalunya. Valoren la llibertat i la transparència que hi haurà a partir d'ara. També les empreses catalanes amb negocis a l'illa parlen de menys burocràcia i més agilitat a l'hora de tancar acords. 
  • Ja hi ha sentència pel jove acusat dels apunyalaments al barri del Born de Barcelona el passat gener.  L'audiència provincial l'ha condemnat a 25 anys de presó per assassinat. A l'home, que en el moment dels fets tenia 20 anys se l'acusava de degollar un home i intentar-ho amb un altre . El crim va crear molta a l'alarma entre els veïns de la Ribera , fins que van detenir el sospitós, perquè va actuar aleatòriament. Els mossos van trobar les seves empremtes al ganivet i sang de les víctimes a la seva roba i a les sabates...
  • 24 MIL persones han rebut enguany atenció especialitzada de Càritas Diocesana de Barcelona. També han ajudat 150 MIL més a través de les parròquies i arxiprestals.. ..Un 5 per cent més que el 2013, segons dades de l'acció social, presentades avui. L'ONG ha prioritzat les llars de famílies amb menors, especialment afectades per la crisi i la desigualtat social....
  • Per primer cop en els últims quatre anys el litre de diesel val menys d'un euro.  La caiguda del cost dels carburants combinada amb la reducció que apliquen les benzineres independents ha obert una guerra de preus amb les grans distribuidores./ El risc de patir un accident de trànsit a Catalunya NO s'ha reduït els últims anys. Són les dades que apunta un estudi europeu d'avaluació de les carreteres. Les vies secundaries són les que concentren més accidents greus./ La tecnologia torna a ser la protagonista de les compres nadalenques. Entre els productes top ten més originals d'aquest any hi ha les polseres que compten calories, les tauletes de gran format  i els drons amb camera.
  • L'Espanyol s'enfrontarà al València als vuitens de final de la Copa del Rei. Els blanc-i-blaus van certificar la seva classificació en guanyar l'Alabès per un a zero davant la pitjor entrada de la història de Cornellà-el Prat./ El Barça, de la seva banda, ha tornat avui a la feina després de classificar-se per als vuitens de la Copa i pensant ja en el proper partit de Lliga./ L'Hospitalet tancarà avui la participació catalana als setzens de final de la Copa davant l'Atletic de Madrid 
  • I en bàsquet, Xavi Pascual ha renovat com a tècnic del Barça fins al 2017. El club ha anunciat la seva continuïtat coincidint amb el seu partit número 500 a la banqueta. I no us perdeu l'actuació de Marc Gasol, millor jugador del partit més llarg, entre els Grizzlies i San Antonio, que s'ha resolt després de tres pròrrogues
  • Si mirem enrere uns mesos...recordarem que aquest any vam menjar les castanyes a la platja. Segons l'Agencia Estatal de meteorologia, aquests últims tres mesos, juntament amb els del 2006, han estat un dels més cálids des que es van començar a enregistrar les temperatures al 1940. 
  • Aquesta tarda al Fòrum arriba el Primer festival de fanals xinesos... Son escultures gegants de seda il·luminades per dintre que arriben fins al 6 metres d'alt i que poden pesar fins una tona. 
  • Dimiteix el fiscal general Torres-Dulce ho deixa per motius personals i després de la querella del 9n
  • La comunitat cubana catalana viu una esperança el desgel entre Cuba i els Estats Units 
  • Creix la xifra de persones ateses pels serveis de Càritas, sobretot en els casos de menors
  • Els productes tecnològics són erls grans protagonistes dels regals de Nadal
  • L'Espanyol passa a vuitens davant la pitjor entrada a Cornellà
  • Una crítica situació econòmica amenaçava, aquest passat estiu, amb el tancament de l'establiment i l'atur pels seus treballadors. Està situat al bell mig de Collserola i ofereix 200 places d'allotjament i també servei de restaurant. L' emissió d'un reportatge de TVE sobre la crítica situació d'aquest alberg tan especial, un establiment que ha rebut diferents premis, va fer el miracle. 

  • L'esgrima política entre Artur Ma i Oriol Junqueras continua. Així s'ha visualitzat avui al Parlament en la sessió de control al govern. Les diferències entrre els dos líders s'ha evidenciat després que Oriol Junqueras li hagi recordat al president Mas que avui li permetran aprovar el primer tràmit dels pressupostos a canvi d'avançar les eleccions autonòmiques. El cap de l'executiu li ha contestat que s'equivoca al relacionar una cosa amb l'altra i que només cridarà a les urnes si es per seguir el seu full de ruta que inclou la llista única independentista. 
  • Aixó passava en la sessió de control al president i, despres, ha començat el debat de pressupostos. En aquets debat el conseller d'Economia ha reconegut que aquests pressupostos tenen un contingut polític addicional perquè, diu, reclamen a l'Estat uns ingressos que corresponen a Catalunya. Mas-Colell ha demanat el suport dels grups de la cambra. El PSC posa en dubte que el Govern pugui aconseguir aquests diners, i el PP ha acusat a l'executiu de gastar diners pel procés sobiranista i després no tenir-ne per serveis socials./ El conseller Mas-Colell no ha volgut entrar a valorar les mesures que el govern central està estudiant per ajudar al finançament de les comunitats autònomes i que tirarà endavant abans d'acabar l'any. El Parlament, avui, no ha estat alié al cas Pujol./ Mentre la família de l'ex-president de la Generalitat  intenta fer la seva vida de cada dia i avui s'ha conegut també que Oriol Pujol ha estat citat per declarar novament el proper mes de gener,... a la cambra catalana Artur Mas ha dit que ell mai va saber res dels comptes de l'expresident a Andorra fins que el mateix Jordi Pujol ho va confessar. Ho ha fet en resposta a Albert Rivera, que com el PP o Iniciativa, han insistit en que comparegui a la comissió d'investigació del Parlament. 
  • Els 11 detinguts pels Mossos  per presumpta violència de caire anarquista han de ser traslladats a Madrid per declarar davant el jutge... Mentrestant, ahir al vespre unes dues mil persones, segons l'ajuntament,  es van manifestar a Barcelona per mostrar el seu rebuig per aquestes detencions. Hi va haver aldarulls a l'altura del carrer Còrsega amb pau Claris, i també al barri de Gràcia. Van destrossar alguns caixers i van calar foc a contenidors. Vora les 10 de la nit, la manifestació es va dissoldre sense detencions. 
  • Canviem de tema. Volem recuperar unes declaracions que us vam oferir el passat mes d'agost./ Així de preocupats estaven els treballadors de l'alberg de joventut "InOut". Una crítica situació econòmica amenaçava, aquest passat estiu, amb el tancament de l'establiment i l'atur pels seus treballadors. Es tracta del primer establiment hoteler d'Europa en que tots els seus treballadors pateixen alguna discapacitat. Està situat al bell mig de Collserola i ofereix 200 places d'allotjament i també servei de restaurant. L' emissió d'un reportatge de TVE sobre la crítica situació d'aquest alberg tan especial, un establiment que ha rebut diferents premis, va fer el miracle. Un benefactor anònim, solament sabem que es un nord-americà de pas per Catalunya, ha fet l'aportació econòmica, a fons perdut, que es necessitava per la continuïtat del "InOut" i dels seus treballadors.
  • El Barça ja és a vuitens de final de la copa del rei després de complir amb el tràmit del partit de tornada amb l'Osca amb un contundent 8 a 1. Un partit que va ser una oportunitat pels jugadors menys habituals com Montoya, Masip o Douglas i que Pedro va aprofitar per marcar un hat trick.
  • I acabem parlant d'un certamen a punt de clausurar-se. Els Txarango posaran aquesta nit el punt i final al Festival Curt Circuit, a la sala Sidecar de Barcelona. Han estat més 40 concerts programats a una trentena de sales des del mes de febrer. Leon Benavente, The Excitements o Kiko Veneno son alguns dels artistes que han participat en aquesta edició. 
  • Artur Mas i Oriol Junqueras han mostrat avui la distància que hi ha entre tots dos a la sessió de control al govern. Després que el líder d'Esquerra li hagi recordat al president que avui li permetran aprovar el primer tràmit dels pressupostos a canvi d'avançar les eleccions autonòmiques, el cap de l'executiu li ha dit que s'equivoca al relacionar una cosa amb l'altra i que només cridarà a les urnes si es per seguir el seu full de ruta que inclou la llista única independentista. / Per si hi havia algun dubte sobre l'estat en el que es troben les relacions entre Artur Mas I Oriol Junqueras, avui les diferències i els recels han quedat clares a la sessió de control al govern al Parlament./ En el seu discurs, el conseller d'Economia no ha volgut entrar a valorar les mesures que el govern central està estudiant per ajudar al finançament de les comunitats autònomes i que tirarà endavant abans d'acabar l'any. 
  • Seguim molt pendents de la família Pujol després de l'imputació de l'expresident, la seva dona i tres dels seus fills per blanqueig de capitals./ Al Parlament també s'ha parlat del cas  Pujol. El president Mas ha dit que ell sempre no sabia res dels comptes de l'expresident a Andorra fins que ho va confessar. Ho ha fet en resposta a Albert Rivera, que com el PP o Iniciativa, han insistit en que comparegui a la comissió d'investigació del Parlament 
  • Fa uns minuts que Joan Rosell ha estat reelegit president de la patronal CEOE. El català s'ha imposat per un marge molt estret, de 354 vots contra els 312 del seu contrincant, el president de la petita i mitjana empresa. En el seu discurs, Rosell ha fet una crida a l'esperança en la recuperació econòmica ja que assegura que es tornen a crear noves empreses.
  • Els 11 detinguts pels Mossos  per presumpta violència de caire anarquista han de ser traslladats a Madrid per declarar davant el jutge... Mentrestant, ahir al vespre unes dues mil persones, segons l'ajuntament, es van manifestar a Barcelona per mostrar el seu rebuig per aquestes detencions. Hi va haver aldarulls a l'altura del carrer Còrsega amb pau Claris, i també al barri de Gràcia. Van destrossar alguns caixers i van calar foc a contenidors. Vora les 10 de la nit, la manifestació es va dissoldre sense detencions. 
  • Els comerços de Barcelona concentraran l'any vinent els diumenges oberts durant el Nadal.  Ho han acordat avui amb l'ajuntament,  a la vista de que l'opció triada aquest any, fent-los coincidir amb algunes fires, no ha acabat de ser satisfactòria. Sí que es mantindrà l'obertura durant tot l'estiu./ Després de dos dies sense calefacció per una avaria, l'escola Ramon Llull de Rubí ha tornat avui a la normalitat. Els tècnics municipals la van acabar de reparar ahir i aquest matí les aules han recuperat la temperatura habitual./ La FAVB i diversos membres de la Plataforma pel Dret a la Salut demanen la dimissió del conseller, Boi Ruiz i del director del Servei Català de la Salut, Josep Maria Pedrosa. / Els majoristes dels Mercats Centrals de Fruita i Hortalissa i Peix i Marisc de Mercabarna esperen vendre aquest Nadal fins a un 3 per cent més que l'any passat. Diuen que enguany els preus encara estan millor que el Nadal passat./ Un ciutadà de Lleida ha rebut el seu regal de Nadal per avançat: va segellar ahir una butlleta de l'Euromillones guanyadora i li correspon un premi de més de 39 milions i mig d'euros
  • El Barça ja és a vuitens de final de la copa del rei després de complir amb el tràmit del partit de tornada amb l'Osca amb un contundent 8 a 1. Un partit que va ser una oportunitat pels jugadors menys habituals com Montoya, Masip o Douglas i que Pedro va aprofitar per marcar un hat trick./ Precisament el València seria el proper rival de l'Espanyol si aquest vespre no salta la sorpresa en front l'Alabès al Power8 Stadium. / El Reial Madrid és el primer finalista del Mundial de Clubs que es disputa al Marroc. L'equip d'Ancelotti va golejar els mexicans del Cruz Azul jugant a mig gas, tant que ni es van trobar a faltar els gols de Cristiano Ronaldo./ A l'NBA, Marc Gasol i els Memphis Grizzlies continuen exhibint un gran moment de forma i refermant la seva candidatura al títol./ Així d'original ha estat la presentació de l'equip de Laia Sanz per al Dakar
  • Sessió de control: Artur Mas i Junqueras escenifiquen les seves diferències al Parlament
  • El Govern aprovarà mesures per millorar el finançament de les comunitats autònomes
  • Al 2015 les botigues de Barcelona obriran tots els festius de la campanya de Nadal
  • Un estanc de Lleida segella un premi de 39 milions d'euros de l'Euromillones
  • El Barça goleja l'Osca i passa a vuitens de final de la Copa