Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Des del 1877 que no falla, és la tradicional Fira de Reis de la Gran Via o Fira de Sant Tomàs. Del 19 de desembre i fins al 6 de gener podeu trobar-la entre els carrers Rocafort i Muntaner. Més de 270 parades de joguines, artesania, dolços i com no, les xurreries per fer un descans a mig passeig de la fira i pendre uan xocolata calenta. 

Els esquiadors han hagut d'esperar al final de les vacances d'hivern per veure lluïr el sol i gaudir de neu de bona qualitat. Les estacions catalanes reben aquest cap de setmana un allau d'esquiadors. Si es manté el nombre d'aficionats com d'altres anys, els empresaris del sector preveuen un revés al mal inici de temporada. L'ocupació hotelera també ronda el ple al Pirineu català.  

Convergència i Unió considera que el discurs de Podem a Catalunya és caspós. El nou líder del partit a Barcelona ha explicat avui que la seva prioritat son les polítiques socials.  

Lleida acomiada amb tots els honors l'agent dels mossos que va morir en acte de servei a Boldú, a l'Urgell. Un cotxe el va envestir mentre vigilava la zona. A l'acte hi ha assistit representants del govern i de la resta de cossos de seguretat. 

El mètode Snozelen ajuda a persones amb depressió o discapacitat greu a connectar amb l'entorn a través de la llum, el so o el contacte amb objectes. Aquesta teràpia ja s'utlitza a més de 400 escoles d'educació especial. 

El Barça torna demà a la lliga a Sant Sebastià contra la Reial Societat amb ganes de reivindicar-se. Luis Enrique diu que compta amb Messi, Neymar i Alves tot i que només han fet dos entrenaments amb el grup. El tècnic asturià espera que la sanció del TAS sigui un estímul pels joves del filial

 La Universitat és font de coneixement i sovint el repte és aconseguir que la culutra travessi les seves parets. Ara la Facultat de Geologia vol donar a conèixer quin sentit té estudiar les roques. I ho fa amb un jardí de peces de més de 500 milions d'anys. El projecte havia de ser més ambiciós, però l'estretor econòmica ha fet que l'originari passeig geològic, sigui de moment, només una petita mostra.  

Si encara no heu tancat la carta als Reis podeu incloure-hi un regal original i sostenible. És el que ofereixen els mercats de Nadal que proliferen a Barcelona. Avui hem estat al Petit Mercat Handmade, és a dir fet a mà, on es recuperen materials per elaborar objectes amb estètica vintage.  

  • Avui és el primer dia laborable d'un any, el 2015, políticament molt intens. Ens esperen dues cites electorals ja conegudes, les Municipals al maig i les generals a finals d'any. A Catalunya, a més, estem pendents d'un possible avançament electoral, condicionat a les negociacions entre el president Mas i Esquerra Republicana.
  • L'alcaldable del PSC per Barcelona, Jaume Collboni, defensava avui l'acord amb CiU en els pressupostos de L'ajuntament de Barcelona que comporta, explica, avantatges notables en les tarifes del transport. De la seva banda, el popular  Alberto Fernández-Díaz criticava els pressupostos de la Generalitat que, segons explica, perjudiquen Barcelona.
  • El PSOE ha presentat avui un recurs davant el Constitucional contra la indemnització del projecte Castor. El grup socialista al Congrés considera que la indemnització exprés de més de 1.350 milions d'euros a l'empresa concessionària ACS ha estat fixada sense transparència i repercutirà en la factura del gas durant els propers 30 anys. 
  • Un accident mortal ha obligat avui a tallar el trànsit als Túnels de Vallvidrera durant tot el matí./ Segon dia de la tancada que una trentena de malalts d'Hepatitis C protagonitzen a l'Hospital Josep Trueta de Girona. Reclamen que tots els afectats per aquesta malaltia, molts d'ells contagiats als mateixos centres sanitaris, tinguin accés immediat als nous tractaments, molt més eficaços que els preexistents. Denuncien que només hi tenen accés  6 mil dels 30 mil malalts que els precisen. 
  • El Barça fa aquesta tarda el primer entrenament de l'any, ja amb tota la plantilla. Neymar i Alves han arribat aquest matí i Messi s'espera que ho faci d'aquí a una estona. Caldrà veure si Luis Enrique els farà jugar diumenge al camp de la Reial Societat.
  • aquest dies de Nadal, a Barcelona, no podia faltar una carpa on concentrar la màgia de l'espectacle més antic del món; i a més amb un dels circs de més tradició, el Raluy... Acròbates, trapezistes, malabars... tot amb coreografies molt acurades, ho trobem aquest dies al Circ Raluy... una bon motiu per fer una sortida amb la família
  • Comença un any marcat per les cites electorals. Al 2015 toquen eleccions municipals, i generals... El que és una incògnita és saber si tambe s'hi sumaran unes eleccions al parlament de Catalunya... avançades, condicionades a la llista única, segons Mas, i amb l'objectiu que tinguin caràcter plebiscitari. 
  • En l'àmbit judicial, la querella del 9n contra el president Mas, i les conselleres Ortega i Rigau, també està pendent de resoldre's. El tribunal superior de justicia va admetre-la a tràmit, però ha de prendre una decisió definitiva. Des del PP es demana a Mas valentia, i s'assegura que les autoinculpacions dels ciutadans no duen enlloc.
  • I avui s'han conegut que "Clar que podem", el sector pròxim a Pablo Iglesias, serà el que dirigirà el partit Podemos a Barcelona amb Marc Bertomeu com a secretari general del consell de ciutat./ A les portes de les eleccions municipals del maig, Jaume Collboni, el candidat del PSC a l'ajuntament, ha reconegut contactes informals amb Bertomeu, després d'anunciar que hi haurà una comissió per garantir l'acord pressupostari en matèria de transport públic. I el PP ha criticat els pressupostos de la Generalitat, perquè diu, les inversions que preveu per a la ciutat de Barcelona són molt baixes./ El PSOE ha presentat avui un recurs davant el Constitucional contra la indemnització del projecte Castor.
  • Falten tres dies perquè la Cavalcada de Reis ompli de màgia tots els racons del país. A la de Barcelona, Ses Majestats arriben com sempre per mar i acompanyades del seu tradicional seguici de criatures màgiques, carrosses sorprenents i muntanyes de caramels...I novetats./ els patges reials ja estan mentrestant molt enfeinats remenant per les botigues per triar les joguines que portaran els Reis d'Orient dilluns a la nit a tots els nens i nenes. Disney, amb les protagonistes de la pel.lícula Frozen, i els clàssics jocs de taula i els playmobil són les joguines que ses Majestats estan preparant amb més força i fins l'últim moment./ I perquè tots les infants tinguin regal la Nit de Reis, la Creu Roja manté la crida a participar en la tradicional campanya de recollida de joguines per als nens i nenes amb menys recursos. L'organització calcula que encara falten 4 mil joguines per recollir./ Una petició de Creu Roja que segur que s'aconseguirà ja que la societat catalana és molt solidària ja que el 17% de la població fa activitats de voluntariat...I molts d'aquests voluntaris són universitaris i fan voluntariat entre classe i classe. Avui n'hem conegut alguns, en aquest cas de la Pompeu Fabra..que es guarden hores de les vacances de Nadal...per estar amb els qui més ho necessiten./ A totes aquestes entitats i organtizacions socials va adreçada l'ajuda de 31 milions d'euros que aquest 2015 el ministeri de Serveis Socials i Igualtat destina del que es recapta a l'IRPF. Són 150 entitats i organitzacions a Catalunya. Enguany s'han prioritzat les entitats que treballen contra la pobresa, en especial la infantil, i per atendre les famílies amb fills menors. Creu Roja, Càrites o la Fundacio Pere Tarrés són, entre d'altres, les receptores dels ajuts.
  • Segon dia de la tancada que una trentena de malalts d'Hepatitis C protagonitzen a l'Hospital Josep Trueta de Girona./ Un accident mortal ha obligat a tallar el trànsit als Túnels de Vallvidrera durant tot el matí. El sinistre ha provocat un mort i un ferit lleu i intenses retencions en aquesta via que comunica Barcelona amb la comarca del Vallès. L'accident ha passat cap a les 9 del matí amb la implicació com a mínim de dos vehicles. / Aquest accident és el segon mortal que hem de lamentar aquest 2015. L'any passat les carreteres catalanes es van cobrar la vida de 140 persones, un 17% menys que el 2013.
  • El Barça farà aquesta tarda el primer entrenament de l'any, ja amb tota la plantilla. Neymar i Alves han arribat aquest matí i Messi s'espera que ho faci d'aquí a una estona. Caldrà veure si Luis Enrique els fa jugar diumenge al camp de la Reial Societat./ I l'Espanyol, que diumenge rep l'Eibar, després de l'entrenament també ha tingut feina extra encara que molt agraida./ L'edició 2015 del Ral·li Dakar és a punt de començar. Arrencarà aquest diumenge des de Buenos Aires. / El Barça de bàsquet debuta avui al Top 16 de l'Eurolliga. Ho fa visitant el líder de la lliga alemanya, l'Alba de Berlin. Els blaugrana recuperen a dos lesionats, Oleson i Abrines, però Xavi Pascual, en principi, no els farà jugar./I en tennis, Rafa Nadal obre l'any al torneig d'exhibició d'Abu Dabi. El manacorí juga a hores d'ara la primera semifinal davant el britànic Andy Murray./ El 2014 tampoc no ha estat un any gaire positiu pel ciclista Joaquim Rodríguez. Les caigudes li han impedit brillar com en temporades anteriors i només ha pogut guanyar la Volta a Catalunya. El de Parets del Vallès espera refer-se al 2015 amb les clàssiques de primavera i el Tour de França com a grans objectius./ El 2014 tampoc no ha estat un any gaire positiu pel ciclista Joaquim Rodríguez. Les caigudes li han impedit brillar com en temporades anteriors i només ha pogut guanyar la Volta a Catalunya. El de Parets del Vallès espera refer-se al 2015 amb les clàssiques de primavera i el Tour de França com a grans objectius
  • El 2015 POLÍTICA: Eleccions Municipals i Generals i possible avançament de les Autonòmiques
  • El nombre de víctimes mortals a les carreteres va baixar un 17% l'any 2014
  • La cavalcada de Reis de Barcelona tindrà dues carrosses noves
  • Els patges reials s'afanyen a fer els encàrrecs d'última hora
  • El Barça s'estrenarà aquesta tarda amb les novetats de Neymar, Alves i Messi
  • Tots els partits catalans han reaccionat avui al missatge de cap d'any del president de la Generalitat. I  a cap força política, llevat de la pròpia, li ha semblat bé. / Artur Mas, anit, en una clara referència a Esquerra Republicana, va reclamar unitat, tot alertant que, al seu parer, la divisió afavoreix l'estat espanyol. Mas es va declarar únic responsable de les decisions arriscades sobre la legislatura que s'hagin de prendre. No va donar cap pista, però, sobre un possible avançament electoral. Tots els partits han criticat el discurs. També Esquerra Republicana que apressa Mas perquè defineixi calendari.
  • Un mosso d'esquadra mort i la seva companya de patrulla ferida greu és el fatal balanç d'un accident de trànsit a Fuliola,a  l'Urgell. Un succés en què també ha resultat ferit el conductor d'un cotxe que ha envestit el vehicle dels mossos. 
  • A hores d'ara, tot són corredisses a les botigues i comerços per fer les compres d'última hora per al sopar d'aquesta nit de Cap d'Any. Les parades dels mercats de fruita, peix i carn han treballat a bon ritme aquest matí. I és que són molts els qui han esperat a última hora per comprar. El marisc i, per descomptat,  el raïm són els productes més demanats. Malgrat fer la compra l'últim dia, tant clients com venedors coincideixen en què l'increment de preus ha estat mínim. 
  • Doncs el d'avui és l'últim cap d'any per alguns comerços emblemàtics del centre de Barcelona, com El Colmado Quílez. Aquest establiment tanca la persiana per la pujada de preus del lloguer del local amb l'actualització de la LAU, la Llei d'Arrendaments Urbans
  • El 91.614 és el número premiat amb La Grossa de Cap d'Any que no s'ha venut. El segon premi és el 92.484, dotat amb 32.500 euros per bitllet, que ha tocat a Sant Vicenç dels Horts.
  • Aquest matí s'han incorporat Bravo, Luis Suárez, Rafinha, Doglas i Adriano. Només falten per arribar Messi, Neymar i Alves, amb permís del club per passar el cap d'any al seu país i tornar el 2 de gener. Ha estat l'últim entrenament d'un any molt negatiu pel Barça, culminat amb la sanció de la FIFA ratificada ahir pel TAS. En l'àmbit personal, però, Marc Bartra ha viscut al 2014 la seva consolidació com a central blaugrana.
  • En la recta final,  recuperem la imatge de l'ésser del Mil.leni. L'any passat 70 mil persones van acomiadar l'any seguint aquest muntatge de La Fura dels Baus encarregat per l'Ajuntament de Barcelona. Una festa de comiat que vol equiparar la nit de cap d'any de la capital catalana a les de Nova York, París o Londres. Tot és a punt ja a Montjuïc per donar la benvinguda al nou any. 
  • Crida a la unitat del president Mas en el seu discurs de Cap d'Any. No va desvetllar si convocarà eleccions, però, va parlar de decisions arriscades i va dir que n'assumiria la responsabilitat. El discurs, amb apel.lacions velades a Esquerra, va estar sobretot centrat en el procés sobiranista... Només dues pinzellades sobre economia, -que diu que millora, però que cal que millori més-, i sobre corrupció, on assegura que s'han d'exigir responsabilitats./ Decepció a l'oposició. Els grups al parlament critiquen el discurs del president Mas, uns perquè esperaven conèixer ja la data de les eleccions, i altres perquè creuen que només s'adreça a una part dels catalans, els independentistes. I en el que tots coincideixen és en que li va mancar concreció.
  • Tràgic accident mortal aquest matí a la Fuliola, a Lleida. Un Mosso d'Esquadra ha mort i l'altra agent que l'acompanyava en el servei ha quedat ferida quan un turisme els ha envestit el seu vehicle mentre feien un control estàtic. El conductor del turisme també està ferit. 
  • A hores d'ara, tot són corredisses a les botigues i comerços per fer les compres d'última hora per al sopar d'aquesta nit de Cap d'Any./ El 91.614 és el número premiat amb La Grossa de Cap d'Any que no s'ha venut. El segon premi és el 92.484, dotat amb 32.500 euros per bitllet, que ha tocat a Sant Vicenç dels Horts./ Salut, amor... i diners! Són els desitjos més repetits de cara al nou any. I com es tradició, estrenar el 2015 significa també estrenar tarifes. Aquesta vegada però, bones notícies. Algunes van a la baixa i altres es congelen... / Comerços emblemàtics del centre de Barcelona, com El Colmado Quílez, tanquen la persiana per la pujada de preus del lloguer del local amb l'actualització de la LAU, la Llei d'Arrendaments Urbans. Les multinacionals ofereixen fins a 30 mil euros al mes per locals que ara ocupen comerços històrics que en paguen 600./ I la polèmica UBER... l'aplicació de mòbil que posa en contacte usaris i conductors particulars per fer trajectes, ha suspès temporalment l'activitat a tot l'Estat. 
  • El Barça ja va tornar a la feina ahir a la tarda per preparar la represa de la lliga de diumenge a Anoeta, contra la Reial Societat./ I, pel que fa l'Espanyol, s'ha entrenat a porta tancada aquest dimecres a la Ciutat Esportiva Dani Jarque de Sant Adrià del Besòs./ I a la Lliga ACB de Bàsquet, el Barça i el Joventut van fer un pas enrere i es queden a dues victòries del liderat que ostenta l'Unicaja, que va superar el Madrid a la pròrroga. En canvi, pas ferm cap a la permanència del Manresa, que va assolir el seu primer triomf fora de casa en guanyar un rival directe com el Sevilla i surt de la zona de descens./A l'NBA, cara i creu pels germans Gasol./El català Marc Coma és l'home a batre al Dakar en la categoria de motos. Al seu palmarès  hi ha quatre victòries absolutes i d'aquí a pocs dies intentarà assolir la cinquena. Algun dels seus rivals tradicionals ja no hi seran./Acabem els esports amb vela perquè aquest migdia ha començat la Barcelona World Race, la volta al món a dos sense escaleS./ I un altre espectacle de la Fura dels Baus, en aquest cas L'Home del Mil.leni, és l'encarregat d'acomiadar l'any a les Fonts de Montjuïc de Barcelona i donar la benvinguda al 2015
  • Missatge de Cap d'Any: Els grups polítics critiquen la manca de concreció del president

    Un mosso mort i una altre ferit en ser envestits quan feien un control

    El 91.614, el primer premi de la grossa de Cap d'Any, no s'ha venut

    Demà comen'ça l'any amb noves tarifes de subminitraments i transports

    El Barça ja preparar el 2015, només falten Messi, Neymar i Alves