Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • Oriol Junqueras fa un pas endavant i, després de la conferència en la que apostava per llistes separades dels independentistes amb punts en comú i una única convocatòria electoral, demana una entrevista amb Artur Mas per negociar el que, ara per ara, són dos projectes diferents per encarar el debat sobre la independència de Catalunya. Avui PSC i PP parlen d'una competició entre el líder d'Esquerra i el president català per posar-se al capdavant de l'independentisme./ Conegudes les intencions d'Artur Mas i Oriol Junqueras queda clar que hi ha certa distància entre els dos en el debat sobre el camí cap a una Catalunya independent.  El líder d'Esquerra ha demanat ja una trobada amb el president que es va comprometre a obrir una ronda de contactes amb els partits partidaris d'una consulta./ El president del pacte nacional pel dret a decidir, l'expresdient del parlament Joan Rigol, veu en la proposta de Junqueras algunes esquerdes, però confia que el diàleg farà que es mantingui la unitat dels partits proconsulta... i que s'arribi a una solució/ Ho ha dit Joan Rigol al parlament on ha presentat un manifest de suport al president Mas i les conselleres Ortega i Rigau per la querella que la fiscalia ha presentat pel 9N. En nom del pacte nacional pel dret a decidir, el manifest fa corresponsables totes les entitats que en formen part de la organització i l'operatiu del procés participatiu. Per cert, la fiscalia superaior ha demanat al Tribunal Superior que agrupi en un sol procediment les 22 denuncies i querelles que hi ha contra Mas i el seu govern./ El conseller d'economia ha assegurat que una pròrroga dels pressupostos faria perillar la paga extra dels funcionaris
  • El nou ministre de Sanitat, Alfonso Alonso, ha jurat aquest migdia el seu càrrec al Palau de la Sarsuela. El fins ara portaveu del PP al Congrés relleva en el càrrec a Ana Mato
  • Escorcoll policial a Agrofruit i Ebrefruit, les principals empreses exportadores de cítrics a les Terres de l'Ebre: els Mossos d'Esquadra hi  busquen proves d'un possible delicte econòmic, en concret d'un forat comptable de 50 milions d'euros./ Després de 10 anys de vida,  la incineadora de Constantí passarà a mans privades. Segons la Generalitat genereva perdues i se l'ha venut a VEOLIA  que pagarà 23'6 milions d'euros quan el preu de sortida era de 7'5. Després que el primer concurs quedés desert, al segon s'hi havien presentat 3 empreses i se l'ha endut la millor oferta. Un grup ecologista ha denunciat aquesta venda a la Fiscalía./ Panrico ha reobert aquest matí la fàbrica de Santa Perpètua de Mogoda 13 mesos després que els treballadors abandonessin la planta per iniciar la vaga més llarga dels últims 40 anys. 
  • La maquinària que ha de fer possible la T-Mobilitat, la targeta única per a tots els transports públics a Catalunya, es començarà a implantar a partir de l'1 de gener de l'any que ve amb l'objectiu que sigui una realitat, com a molt tard, al 2017. Així ho ha avançat avui el secretari d'infraestructures i mobilitat en comissió parlamentària./ A Barcelona l'objectiu és reduir la velocitat dels vehicles en els carrers on el límit ès de 30 km per hora. Per aconseguir-ho l'ajuntament ha instal·lat avui uns radars que en diuen pedagògics que pretenen conscienciar els conductors./ Aquestes imatges gravades per un copilot amb un telèfon mòbil mostren les continues invasions de carril d'un tràiler quan circulava per l'autopista AP-7. Els mossos d'Esquadra van ser alertats per diversos conductors i van aconseguir detenir el conductor del camió com a presumpte autor de dos delictes. 
  • A Catalunya hi ha més de mig milió de persones que té algun tipus de discapacitat. Avui se celebra el seu dia internacional amb l'objectiu de sensibilitzar l'opinió pública i fomentar la integració de les persones amb discapacitat./ Creu Roja Joventut engega la campanya perquè cap infant es quedi sense joguina pel Dia de Reis.
  • El Barça acaba d'arribar a Osca, per debutar aquesta nit a la Copa, davant d'un rival de Segona B. Luis Enrique ho aprofitarà per fer jugar alguns dels que han tingut menys minuts fins ara. La novetat pot ser Iniesta, 40 dies després de la lesió al soli que va patir al camp del Madrid./ L'Espanyol va encarrilar la eliminatòria de setzens de la copa del Rei en guanyar per zero a dos al camp de l'Alabès. L'entrenador blanc-i-blau, Sergio González va reservar la majoria de titulars habituals pel Derbi de diumenge contra el Barça./ 
  • Gols és el que volen veure els aficionats que avui ompliran l'estadi de la Feixa Llarga de l'Hospitalet. Els de casa reben l'Atletic de Madrid en un partit que ha aixecat molta expectació. Un que hi posarà l'ànima es Ivan Hammouch que - cas ben curiós - ho viurà com a jugador i director esportiu, tot alhora./ A la mateixa hora, el Sabadell jugarà el partit de tornada d'aquests setzens de final de la Copa al camp del Sevilla./ La mort diumenge d'un ultra dels Riazor Blues a Madrid segueix generant reaccions des del Govern, la Policia i els clubs./ 
  • El vencedor de la passada edició del ral.li Dakar en categoria de cotxes, el pilot català Nani Roma, ha presentat el seu nou projecte. 
  • Això és "cosí fan dei Furbi", un espectacle que combina teatre i música, basat en la trilogia operística de Mozart, Les Noces de Fígaro, Don Giovanni i cosí fan tutte. 
  • EL PLA DE JUNQUERAS: Demana una entrevista amb Mas per parlar dels seus fulls de ruta

    La T-Mobilitat serà una realitat a tot Catalunya a partir del 2016

    La incineradora de Constantí adjudicada per 23,6 millons

    Jornada per reclamar drets de les persones amb discapacitat

    El Barça s'estrena a la Copa a Osca amb Iniesta a la llista

    El govern català tira endavant els pressupostos del 2015 sense tenir garantida la seva aprovació i fiant gran part dels ingressos a la negociació amb el govern espanyol de partides que consideren pendents sorgides de l'estat o de l'actual sistema de finançament. L'executiu d'Artur Mas manté la despesa de l'any passat que s'incrementa lleugerament perquè els funcionaris de la Generalitat recuperaran la paga extra que fa 3 anys que no cobren./ La comissió d'investigació sobre corrupció política ja està en marxa al Parlament de Catalunya. No hi compareixerà, però,  Artur Mas. Esquerra Republicana i Convergència ho van impedir ahir. La líder dels populars catalans ho criticava avui.I el minsitre de Justícia s'ha referit avui a la proposta del president Mas de concórrer a unes eleccions en clau plebiscitària... Per Rafael Catalá que Mas es basi en les mobilitzacions ciutadanes per defensar el seu projecte polític és, ha dit textualment, inquietant.

    La xifra d'aturats a Catalunya ha baixat prop de 5.500 persones aquest mes de novembre. Una dada que comparada amb l'any passat representa una davallada de gairebé el 9%. En el conjunt d'Espanya han trobat feina unes 14.700 persones. És la millor dada d'un mes de novembre de tota la sèrie històrica. 

    Fem una ullada ara als treballs per evitar més inundacions al túnel de l'AVE a Girona. Aquet matí la maquinària ha començat a treballar per modificar la canalització de la riera que es la causant que quan hi ha pluges abundants es coli aigua al tunel del tren d l'alta velocitat. Els operaris han d'enderrocar una passera que van construir amb  les obres del tren. També han pres mides del forat per on entra l'aigua amb intenció de tapar-lo. Tot i que el projecte original contemplava que havia de quedar segellat, va quedar al descobert. Els tècnics d'ADIF estudiaran també si cal tapar els cinc grans forats per on van introduir la tuneladora./ I despres de la pluja, avui el que preocupa es el vent. Això ha fet que l'AEMET hagi activat un avís groc per vent i mala mar. La costa brava és un dels indrets on més s'estant deixant sentir les fortes ventades. I és noten també en el mar, amb onades que poden arribar als dos metres i mig d'alçada. Cal doncs, extremar les precaucions a les zones litorals./ La cara positiva de la gran quantitat d'aigua caiguda el cap de setmana està en els embassaments.

    El Barça debutarà demà a la Copa del Rei al camp de l'Osca. Luis Enrique assegura que es pendran seriosament la competició, però que aprofitarà per veure en acció a jugadors no habituals. El tècnic defensa la seva aposta per les rotacions, també a la lliga i a la champions, davant dels que dieuen que no te un model d'equip clar./ I l'Espanyol ha sortit aquest matí cap a Vitòria on aquesta nit s'enfronta a l'Alabès a l'anada dels setzens de final. / I demà, ben a prop de Cornellà, a l'Hospitalet es jugarà un dels enfrontaments més atractius de la jornada de Copa. L'equip riberenc rep la visita del campió de lliga, l'Atlètic de Madrid

    Avui, a l'hora del comiat, acabem amb imatges dels cadells que els agents rurals van capturar a Lleida. Són els fills dels gossos assilvestrats que atacaven ramats d'ovelles a Seròs.  Els cadellets, que tenen uns dos mesos de vida, s'estan aquest dies acostumant al contacte humà. Els gossets es mostren encara porucs i s'amunteguen entre ells mateixos com cercant protecció. Poc a poc, però, van acceptant amb menys por les carícies de les persones que han decidit adoptar-los.

  • El govern català tira endavant els pressupostos del 2015 sense tenir garantida la seva aprovació i fiant gran part dels ingressos a la negociació amb el govern espanyol de partides que consideren pendents sorgides de l'estat o de l'actual sistema de finançament. L'executiu d'Artur Mas manté la despesa de l'any passat que s'incrementa lleugerament perquè els funcionaris de la Generalitat recuperaran la paga extra que fa 3 anys que no cobren. Aquesta tarda escoltarem què opinen el grups parlamentaris sobre els pressupostos. D'entrada ja sabem que el PSC no els hi donarà suport. Ho ha dit el primer secretari del partit, Miquel Iceta des de Brusel.les on s'ha reunit amb el president del Parlament europeu, Martin Shulz, per explicar-li la proposta federal que defensen els socialistes. Iceta diu que les prioritats de Mas no son les del PSC i descarta qualsevol tipus de col·laboració 
  • I avui el minsitre de Justícia s'ha referit a la proposta del president Mas de concórrer a unes eleccions en clau plebiscitària...Per Rafael Catalá que Mas es recolzi en les mobilitzacions ciutadanes per defensar el seu projecte polític és, ha dit textualment, inquietant. I justament avui, als ministres, el president del govern els demanava més presència al carrer per defensar la gestió del seu executiu. Ha estat el missatge de Mariano Rajoy en el Comitè Nacional del PP. Durant la reunió s'ha fixat l'agenda del partit pels pròxims mesos amb la vista posada en les eleccions municipals del mes de maig.
  • La xifra d'aturats a Catalunya ha baixat prop de 5.500 persones aquest mes de novembre. Una dada que comparada amb l'any passat representa una davallada de gairebé el 9%. En el conjunt d'Espanya han trobat feina unes 14.700 persones. És la millor dada d'un mes de novembre de tota la sèrie històrica
  • Les màquines ja estan treballant a Girona per evitar que l'aigua torni a entrar al túnel de l'AVE de Girona. El ministeri de Foment es va comprometre a solucionar els problemes immediatament i en 24 hores els trens ja circulen i han començat les obres. / Una altra de les conseqüències, en aquest cas positiva, del temporal del cap de setmana és la situació dels embassaments. En molts casos estan gairebé plens i ja dies que desembassen. De fet, en aquest moment hi haurà prou aigua per garantir el subministrament durant un any a cinc milions i mig de persones. / I avui pendents del vent. L'AEMET manté activat un avís groc per vent i mala mar. 
  • A l'Audiència de Barcelona ha començat aquest matí el judici contra el jove acusat de degollar un home i intentar-ho amb un altre al barri de La Ribera, el 7 de gener d'enguany. El crim va crear molta a l'alarma entre els veïns, fins que van detenir el sospitós, perquè va actuar aleatòriament. La fiscalia demana 34 anys de presó./ El nombre de fraus a les asseguradores, el de les falses denuncies, ha augmentat l'últim any un 20 per cent. Tot i que la crisi n'és una de les causes, cada vegada s'hi adjunta més la picaresca: denunciar robatoris inferiors a 600 euros per, per exemple, poder tenir un telèfon mòbil nou i molt més modern.
  • El Barça debutarà demà a la Copa del Rei al camp de l'Osca. Luis Enrique assegura que es pendran seriosament la competició, però que aprofitarà per veure en acció a jugadors no habituals. El tècnic defensa la seva aposta per les rotacions, també a la lliga i a la champions, davant dels que dieuen que no te un model d'equip clar... / La mort d'un seguidor del Depor en els enfrontaments entre grups d'ultres de l'Atlètic de Madrid i del conjunt gallec ha reobert el debat de la violència al voltant del futbol. La Comissió Antiviolència busca mesures preventives i sancionadores./ Tornant a la Copa, l'Espanyol ha sortit aquest matí cap a Vitòria on aquesta nit s'enfronta a l'Alabès a l'anada dels setzens de final. Una frase recorrent al món del futbol és aquella de "el resultat és el de menys". Ben bé, ho podríem aplicar al Cornellà. / I demà, ben a prop de Cornellà, a l'Hospitalet es jugarà un dels enfrontaments més atractius de la jornada de Copa. L'equip riberenc rep la visita del campió de lliga, l'Atlètic de Madrid
  • PRESSUPOSTOS 2015: MAS-COLELL ELS DEFINEIX COM UNS COMPTES AMB UN ALT CONTINGUT POLÍTIC
  • L'ATUR CAU AL NOVEMBRE EN 5.841 PERSONES A CATALUNYA
  • COMENCEN LES OBRES DE CANALITZACIÓ AL TÚNEL DE L'AVE A GIRONA
  • AUGMENTEN LES DENUNCIES FALSES PER COBRAR DE L'ASSEGURADORA
  • BARÇA I ESPANYOL, AMB ROTACIONS A LA COPA EL CORNELLÀ SOMIA AL BERNABÉU
  • Els equips de rescat han trobat aquest matí el cos sense vida de la noia de 20 anys que ahir va desaparèixer en caure a una riera a l'alta Garrotxa. 
  • Les comarques gironines són les més afectades pel temporal del cap de setmana. Entre totes les incidències destaca una nova inundació del túnel de l'AVE a Girona
  • A Figueres, on el temporal ha fet moltissim mal,  tardaran uns dies en recuperar la normalitat. 
  • A Lleida, per últim,  prop d'una vintena de finques han quedat inundades a Torrefarrera.
  • En el bicentenari del naixement del tarragoní Joan Prim, president del govern espanyol al segle 19, el ministre de Defensa ha inaugurat aquest matí a Barcelona una exposició titulada Prim: defensor de la indústria catalana i de la modernització d'Espanya. 
  • Demà el govern presentarà els pressupostos per l'any vinent. Uns comptes que, ara per ara, no tenen el suport suficient al Parlament i tant el PSC com Esquerra se'n mantenen al marge. Avui els partits han analitzat aquesta situació.
  • El Barça continua a dos punts del Madrid, gràcies a un gol de Busquets al limit del temps afegit a Mestalla. Els blaugrana van evidenciar un cop més la seva irregularitat, però van lluitar fins al final per continuar enganxats a la lliga.
  • En la recta final, ens fem ressò d'una obra de teatre que s'estena aquesta nit.
  • Es tracta de l'obra, L'estany Daurat". Un titol que va tenir una cel.lebre adaptació cinematogràfica protagonitzada per Katerine Hebpurn i Henri Fonda.
  • Els bombers han Localitzat a primera hora el cos sense vida de la noia que va caure a la riera de Llierca mentre feia una excursió a la zona de Sadernes. És la conseqüència més dramàtica d'una llevantada que ha tornat a inundar el túnel de l'AVE a Girona./ I de Girona a Figueres on tardaran uns dies en recuperar la normalitat. Avui algunes escoles no han pogut fer classe i s'ha començat a treballar a l'esboranc de la Rambla./ I una dels efectes directes de les pluges ha estat l'augment de nivell de TOTS els pantans de les conques internes de Catalunya./ I a Lleida, prop d'una vintena de finques han quedat inundades a Torrefarrera. A més dels danys als marges, alguns pagesos no podran sembrar cereal
  • El president de la Generalitat ha presidit aquest migdia l'acte del Dia de la justícia, en presència del president  del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Miguel Ángel Gimeno,  i del fiscal superior de Catalunya, José Maria Romero de Tejada, signant de la querella pel 9N
  • De tota manera, la cita més destacada del dia pel que fa a la política és aquesta tarda al Parlament on començaran els treballs de la Comissió sobre el frau fiscal i la corrupció política sorgida a partir del Cas Pujol
  • I demà el govern presentarà els pressupostos per l'any vinent. Uns pressupostos que, ara per ara, no tenen el suport suficient al Parlament i tant el PSC com Esquerra se'n mantenen al marge. Avui els partits els han analitzat aquesta situació.
  • Bicentenari del naixement del tarragoní Joan Prim, president del govern espanyol al segle  XIX
  • Amb motiu del dia mundial de la lluita contra la sida s'estan celebrant diferents actes arreu de Catalunya. 
  • Després del cap de setmana d'ofertes a les botigues del Black Friday, el tret de sortida a la campanya nadalenca es tanca avui amb el Ciber dilluns, una jornada de descomptes a la xarxa. 
  • La dissenyadora de moda i empresària Sita Murt ha mort aquesta matinada a causa d'una malaltia 
  • El Barça continua a dos punts del Madrid, gràcies a un gol de Busquets al límit del temps afegit a Mestalla. Els blaugrana van evidenciar un cop més la seva irregularitat, però van lluitar fins al final per continuar enganxats a la lliga./ La tràgica mor d'un seguidor ultra del Deportivo de La Corunya en una baralla amb els de l'Atlètic de Madrid, reobre un dels temes pendents del futbol espanyol: la violència protagonitzada per bandes organitzades que en masses ocasions disposen del suport dels propis clubs./ El futbol però no s'atura i demà es diputen partits de la Copa del Rei./ També aprofitarà per fer rotacions el Reial Madrid./ En bàsquet, el Barça és el primer equip que arriba a les mil victòries a l'ACB després de superar el Múrcia per 90 a 70 i els germans Gasol continuen lluint-se a l'NBA
  • Els bombers han Localitzat a primera hora el cos sense vida de la noia que va caure a la riera de Llierca mentre feia una excursió a la zona de Sadernes. És la conseqüència més dramàtica d'una llevantada que ha tornat a inundar el túnel de l'AVE a Girona. En principi, treballen per restablir aquesta tarda el servei amb Figures, la ciutat més afectada i on aquest matí seguien treballant per recuperar la normalitat. 
  • És el moment en que Artur Mas ha saludat al fiscal en cap de Catalunya que ha signat la querella contra ell, Joana Ortega i Irene Rigau per tirar endavant el 9N tot i la suspensió del Constitucional. Han coincidit en la celebració del Dia de la Justícia. 
  • Catalunya se suma a les commemoracions del Dia Mundial contra la Sida. Els experts recorden que una quarta part dels infectats pel VIH ho desconeixen. Mentrestant, els investigadors segueixen centrant els seus esforços en avançar cap a la vacuna i la cura de la malaltia. 
  • Coincidint amb la celebració del ciber dilluns, una jornada de descomptes especials als productes que es venen a internet, a l'Informatiu us explicarem les claus per fer més segures les compres que fem a través de la xarxa. Els experts recorden que és bàsic no fiar-se de les ganges i protegir els nostres ordinadors.
  • El Barça guanya a València amb un gol de Sergio Busquets a l'últim sospir i es manté segon a un punt del Madrid. L'equip de Luis Enrique no va brillar gaire i Claudio Bravo va haver de salvar els mobles més d'una vegada. A Luis Suárez li van anul·lar un gol per un fora de joc inexistent
  • La dissenyadora de moda i empresària Sita Murt ha mort aquesta matinada a causa d'una malaltia. Murt, de 68 anys i nascuda a Igualada, havia estat vinculada al món de la moda des de petita. Amb el temps el nom de Sita Murt ha esdevingut  un dels capdavanters de la moda catalana, amb 2000 punts de venda a tot el món. Els últims anys havien afrontat dificultats econòmiques i un procés concursal, que segons l'empresa ja havien superat amb una reestructuració de la xarxa comercial. La capella ardent s'instal.larà aquesta tarda a Igualada. 

    La llevantada desborda la riera de Galligants, a Figueres i ensorra un tram de la rambla. A banda de l'esvoranc, la majoria d'accessos a la ciutat per carretera estan inundats. Protecció Civil alerta del risc d'inundacions per l'alt cabal dels rius Fluvià, Ter, Cardener i Siurana. El temporal afecta també la xarxa viària; l'AP7 ha estat 5 hores tallada i a l'Alt Empordà hi ha 6 carreteres impracticables. 

     Demà és el dia Mundial de la Sida. Coincidint amb aquesta data, s'ha celebrat la Setmana Europea de la Prova de Detecció del VIH. UNa quarta part de les persones infectades no saben que ho estan i més de la meitat dels infectats són homes homosexuals. Setanta voluntaris del BCN Chekpoint  han sortit al carrer per explicar els beneficis de fer-se la prova sovint. 

    Mariano Rajoy, de visita a Catalunya diu que està disposat a parlar però mai negociarà sobre el compliment de les lleis. El president del govern considera que el 9N va ser un fracàs perquè, diu, l'operació de propaganada electoral internacional no va funcionar. També ha dit que Mas ha perdut el temps i que ha fet perdre el temps als catalans. El president de l'executiu central ha assenyalat que Catalunya és plural i que ningú no té dret a ignorar a dos de cada 3 catalans. 

    Mentrestant el President de la Generalitat és avui de visita a Núria en la festa d'acció de gràcies per la concessió del títol de Basílica al Santuari i no ha fet declaracions. 

    TITULARS

    Els Mossos d'Esquadra investiguen la mort a trets d'un home a Rubí aquesta nit passada. Un veí hauria sorprès dues persones dins de casa seva. Hi ha hagut un intercanvi de trets i un dels assaltants ha mort. L'altre ha pogut escapar. 

    Activada l'Alerta del Pla Inuncat pel temporal de pluja i llevant. El telèfon d'emergències ha rebut més de mes de 200 trucades des d'ahir. Es preveuen superar els 200 litres en 48 hores en alguns punts, especialmetn al litoral. 

    Últimes hores per assolir el repte de recollir quatre mil tones d'aliments per als més necessitats. Dos mil mercats i supermercats catalans participen del 6è Gran Recapte del Banc dels Aliments. Es demana oli, llet i llegums, per cobrir les necessitats de dues-centes cinquanta mil persones durant mig any.

    El Barça vol celebrar el seu 115è aniversari amb una victòria demà a Valéncia. Luis Enrique recupera Iniesta, que ja té l'alta, i confia en la bona ratxa golejadora de Leo Messi. L'argentí ha fet dos triplets en els dos últims partits