Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • El bloc sobiranista, o sigui CDC, ERC i les entitats, signaran aquest vespre l'acord que impulsa la llista unitària per al 27-S.  El document porta per nom: Junts pel Sí a un estat independent i l'espai escollit per presentar-lo és el Museu d'Història de Catalunya. Sense fer cap referència directa, Mas ha insistit avui, en un acte a Palau, que cal treballar plegats sempre que es pugui, ha dit.  I ha posat aquest acord com a exemple. Però des d'Esquerra asseguren que el programa de la candidatura encara no està tancat. Només els eixos principals: independència, justícia social i regeneració democràtica. 
  • I un cop coneguts els cinc primers llocs de la llista, avui s'ha difòs que Josep Guardiola podria ocupar simbòlicament el darrer lloc de la candidatura. Un cop d'efecte que no sorprén perquè l'exentrenador del Barça s'ha manifestat repetidament a favor de la independència i a més és soci de les dues entitats que promouen la candidatura, l'Assemblea Nacional i Òmnium
  • Els partits de l'oposició han reaccionat avui a la crida de Mas a  donar suport a la llista unitària per no alimentar el NO, com va afirmar. PSC, PP i Ciutadans diuen que l'objectiu de la llista  és diluir el desgovern de Catalunya./ Mentrestant, el govern del PP insisteix en recordar que l'estat disposa de mecanisme suficients per garantir el compliment de la llei. Avui ho ha recordat el ministre de Justícia, Rafael Catalá./ I si Mas i Junqueras presenten avui la seva llista, també ho fa la candidatura d'esquerres que optarà a anar al Congrés. Serà aquesta tarda, amb la preséncia del líder de Podemos, Pablo Iglesias. I mentrestant, entre aquestes forces polítiques van creixent els recels sobre l'acte de l'11 de setembre de l'ANC i Omnium.  Avui tant la plataforma "Catalunya si que es pot" com Unió Democràtica han dit que podrien no anar-hi si és un acte de suport a la llista de Mas i Junqueres. ERC, en canvi, nega qualsevol partidisme. 
  • Així és com han quedat alguns camps de fruita de les comarques de Lleida després de la ventada i la pedregada de dissabte a la tarda. La pera i la nectarina són les més afectades. De fet, a moltes explotacions aquesta setmana estava previst començar la recol·lecció Ara demanen als perits que valorin amb urgència els danys que, en alguns casos, han arribat al 60 per cent
  • A prop de Figueres, la Policia Nacional ha alliberat una dona explotada sexualment durant 4 anys pel seu company i la seva familia. La noia va poder denunciar per internet la seva situació que va empitjorar quan va tenir un nadó del seu proxeneta.
  • El tren llançadora que connectarà l'Aeroport del Prat amb el centre de Barcelona tindrà la seva primera pedra aquest mateix dimecres. Així ho ha anunciat la ministra de foment 
  • El Barça ja és a Los Angeles on comença la seva gira americana que s'allaragà deu dies.
  •  

    La terrassa del Museu d'Història de Catalunya acollirà aquesta tarda la presentació de l'acord de Convergència Democràtica, Esquerra Republicana i les entitats independentistes per presentar-se a les eleccions del 27 de setembre. El document porta per nom: Junts pel Sí a un  estat independent. Per cert, aquest matí s'ha confirmat que Pep Guardiola tancarà de manera simbòlica la llista. 

    Creixen els recels a l'acte de l'11 de setembre de l'ANC i Òmnium.  Avui tant la plataforma Catalunya si que es pot com Unió han dit que podrien no anar-hi. Tant Gemma Ubasart, la líder de Podem, com Ramon Espadaler, el candidat democratacristià, han dit que podrien no anar-hi si és un acte de suport a la llista de Mas i Junqueres. La setmana passada Ada Colau ja es va manifestar en aquest sentit.

    Alliberada una dona després de 4 anys d'explotació sexual. Aquest és el local situat a prop de Figueres on l'obligaven a prostituir-se. Va venir de Romania buscant una vida millor i es va trobar un infern. Es va quedar embarassada del seu proxeneta i va tenir un nadó ara fa 8 mesos. La Policia Nacional ha aconseguit alliberar-la gràcies a una denuncia enviada al correu trata@policia.es que lluita contra aquest fenomen.

    Així és com han quedat alguns camps de fruita de les comarques de Lleida després de la ventada i la pedregada de dissabte a la tarda. La pera i la nectarina són les més afectades. De fet, a moltes explotacions aquesta setmana estava previst començar la recol·lecció Ara demanen als perits que valorin amb urgència els danys que, en alguns casos, han arribat al 50 per cent.

    El Barça ja és a Los Angeles on comença la seva gira americana. L'equip de Luis Enrique jugarà tres amistosos contra Los Angeles Galaxy, el Manchester United i el Chelsea. El president Bartomeu s'incorporarà els pròxims dies un cop prengui possessió del càrrec aquesta tarda.

     

    PRESENTACIÓ DE L'ACORD. CDC ERC I LES ENTITATS  PRESENTEN LA CANDIDATURA QUE PODRIA TANCAR PEP GUARDIOLA.

    MANIFESTACIÓ 11-S. CATALUNYA SI QUE ES POT I UNIÓ PODRIEN NO PARTICIPAR A L'ACTE DE L'ANC I ÒMNIUM.

    GRÀCIES A UNA DENÚNCIA. LA POLICIA ALLIBERA A UNA DONA EXPLOTADA SEXUALMENT I AL SEU NADÓ DE 8 MESOS.

    FRUITA DE LLEIDA. LA VENTADA I LA PEDREGADA DE DISSABTE HAN AFECTAT PART DE LA COLLITA DE PERA I NECTARINA.

    GIRA AMERICANA. EL BARÇA ATERRA A LOS ANGELES AMB 24 JUGADORS.

    Fer esport en mig d'una onada de calor pot provocar ensurts. Els experts recomanen prudència i moderació, sobretot entre els principiants. El més important és beure aigua per compensar la pèrdua de líquids a través de la suor. 

    És l'alegria de Josep Maria Bartomeu després de confirmar-se la seva contundent victoria a les eleccions presidencials del Barça amb un 54'6 % dels vots.  Per davant, 6 anys en què s'ha compromés a treballar per la unitat i amb rigor. Laporta, que va marxar del Camp Nou abans del final de recompte, va obtenir un 33 per cent dels vots i Benedito i Freixa van obtenir resultats pràcticamenet simbòlics. 

    El president Mas celebra que Convergència Democràtica aprovi per aclamació l'acord per la llista unitària pactada aquesta setmana entre la seva formació, ERC i les entitats sobiranistes. Mas insisteix en què les del 27 de setembre seràn unes eleccions plebiscitàries. 

    Iniciativa, Esquerra Unida i Podem presenten el preacord de la candidatura d'esquerres "Catalunya sí que es pot". Els seus responsables neguen el caràcter plebiscitari de les eleccions setembre i situen la llista de Convergència, Esquerra i les entitats independentistes com la que promou la continuitat de Mas i les seves polítiques. 

    Tot i que el cap de setmana ha estat menys calurós, la setmana vinent tornaran a pujar les temperatures. Avui us donarem consells bàsics per fer esport i evitar problemes. Fer-ho a primera o a última hora i hidartar-se bé són la base per no tenir cap ensurt. 

    És l'ambient que s'ha viscut fins la matinada al Barcelona Beach Festival on milers de persones han gaudit de la música que han punxat alguns dels millores disc joqueis del planeta. Mentrestant a Sant Feliu de Guíxols  els Sopa de Cabra tornaven als escenaris per obrir la minigira que faran aquest estiu.

    La meitat de les llars espanyoles tenen mascotes; hi ha uns 20 milions d'animals de companyia. El negoci al voltant dels animals domèstics creix de mitjana un 3% anual. L'any passat va generar 2 mil 200 milions d'euros a tot l'estat. Malgrat això, la xifra d'abandonaments es manté estable. A CAtalunya s'abandonen 4 animals cada hora.

    Catalunya té el primer banc d'ADN de familiars de desapareguts de la Guerra Civil. Es va crear fa 4 anys i ara ja té una setantena de mostres genètiques que es conserven congelades a la Facultat de Medicina. Però el temps juga en contra de la identificació: cada cop hi ha menys familiars directes vius per poder comparar amb les restes de les fosses

    Els 109 mil socis del Barça escullen avui el seu nou president. Des de primera hora hi ha molta activitat a l'esplanada del club on hi ha les meses electorals. Els quatre candidats, Josep Maria Bartomeu, Joan Laporta, Agustí Benedito i Toni Freixa han votat a primera hora. Tots han fet una crida a la participació i han mostrat la seva il.lusió pel dia d'avui. També hem vist votar a Luís Enrique i a d'altres referents del barcelonisme. 

    El ministre d'Exteriors diu que Artur Mas sap perferfectament que no hi ha cap sortida al camí cap a la independència perquè no tindria el reconeixement internacional. Des de Convergència, Josep Rull diu que a la Unió Europea li interessa un petit país independent al sud d'Europa. 

    Cap de setmana de trànsit complicat a carreteres i autopistes, sobretot a l'AP-7 i a les d'accès a la costa. Hi ha hagut 6 accidents. Moviments que coincideixen amb aquesta onada de calor que no acaba de marxar. Conduir sotmès a una temperatura de  35 graus equival a fer-ho sota els efectes de l'alcohol. 

    I al final de l'Informatiu farem un repàs per la intensa activitat cultural d'aquests dies. Ens sorprendem amb la proposta d'"El Amor Brujo" que la Fura dels Baus ha presentat a Perelada i ens endinsarem en l'univers del videoartista, Michael Snow, que aquests dies mostra la seva obra al Palau de la Virreina de Barcelona 

    La Fundació Secretariado Gitano és una entitat sense ànim de lucre que ofereix serveis molt variats d'integració social, inserció laboral o suport educatiu i formatiu. Per la seva tasca en l'àmbit de la formació, l'entitat ha rebut aquest any el Premi Princesa de Girona. Avui a l'Entrevista, parlem amb Soledad Soto, coordinadora de l'associació a Catalunya.

  • A migdia es produia una de les imatges del dia. El rei Felip VI rebent Artur Mas a la Sarsuela en la  primera visita oficial des que el Rei va ser proclamat fa poc més d'un any. Felip VI tenia un posat seriós i Artur Mas feia servir un to més distès... "Vinc en to de pau" és el què ha dit Mas als periodistes, tot esperant al rei. Aquesta és una de les audiències que Felip sisè ofereix a tots els presidents autonòmics. El president català hi ha anat amb la seva proposta de convertir les eleccions autonòmiques en plebiscitàries després d'aconseguir tancar una llista amb ERC i les entitats independentistes.
  • Doncs l'acord es presentarà finalment dilluns. Avui els que en formen part han insistit que volen que la llista sigui transversal dins l'independentisme i que aglutini pensamnets diferents. Com a mostra d'això, avui s'ha conegut que el número 6 podria ser per Eduardo Reyes, de l'associació independentista de castellanoparlants. El que en serà el número 1, Raül Romeva, ha reconegut que el procés genera incerteses però que ningú no pot afirmar que Europa no reconegui una Catalunya independent. I sobre si la llei serà un condicionant, tant el conseller Homs com el republicà Junqueras han anteposat la voluntat dels catalans./ La resposta del govern l'ha donada la vicepresidenta Sáenz de Santamaria, que ha recordat que ningú està per sobre de la llei  i que el govern impugnarà qualsevol iniciativa que estigui fora de la Constitució.
  • De la seva banda, l'alcaldessa de Barcelona diu ara que es replantejarà anar a la manifestació de l'11 de setembre si la Diada s'organitza per recolzar una candidatura concreta, referint-se a la llista independentista./ Per cert, que avui s'ha confirmat que Iniciativa i Podemos aniran junts també a les eleccions generals.  Es diran "Podem- Catalunya, sí que espot" i formaran grup parlamentari al Congrés si obtenen els diputats necessaris. L'acord inclou la defensa del dret a decidir i el reconeixement de Catalunya com a subjecte polític sobirà. 
  • Al Parlament, tots els grups excepte el de CIU, veuen irregularitats en els negocis i l'origen de la fortuna de la familia de Jordi Pujol. És la conclusió principal de la comissió sobre el frau i la ocrrupció fiscal, que avui ha votat els dictamens de cada grup.  La majoria dls grups s'han votat mútuament les seves propostes, com ara que s'aixequi el secret bancari sobre els comptes de la familia de l'expresident. El dictament final serà votat pel Ple la setmana que ve.
  • És l'alerta que es fa des de Salut per evitar els accidents i les morts a les platges i les piscines catalanes. Una mortalitat que ha augmentat un 19 per cent coincidint amb les calorades de les últimes setmanes. Tot i que no vinculen directament cap mort a les altes temperatures, sí que han augmentat entre els col·lectius més vulnerables: avis, nens i malalts amb patologies prèvies. 
  • El Cristian podrà anar a la universitat el curs vinent. L'estudiant del Vendrell va denunciar fa uns dies que no podia anar a estudiar a Barcelona perquè no podia pujar al tren amb cadira de rodes. Fer una rampa a l'estació del Vendrell no serà possible perquè està en un revolt, però l'ajuntament li posarà un transport fins a l'estació de Sant Vicenç de Calders, on la Generalitat s'ha compromés a posar-li combois adaptats als seus horaris.
  • I a Barcelona, el govern municipal introduirà, d'acord amb el PSC i ERC, canvis en l'ordenança de terrasses que ha generat conflictes i protestes entre els restauradors. 
  • I mentre al Camp Nou ja tot és punt per què més de 109.000 socis escullin demà el futur president del Barça...  a l'Espanyol Kiko Casilla s'ha acomidat aquest migdia. El porter d'Alcover ja és nou jugador del Reial Madrid per les pròximes 5 temporades. 
  •  

    Primera entrevista del rei i Artur Mas des que Felip sisè va ser proclamat fa poc més d'un any. A migdia ha començat la reunió amb aquesta salutació al Palau de la Sarsuela en que el monarca ha aparegut amb gest seriós mentre Artur Mas ha dit a la premsa que hi anava amb to de pau. El president català es presenta a aquesta cita a dos mesos d'unes eleccions que planteja com un plebiscit sobre la independència de Catalunya.

    Dilluns es presentarà la llista de Convergència i Esquerra. Per cert, Ada Colau diu que es replantejarà anar a la manifestació de l'11 de setembre si és un acte de suport a Artur Mas. Al Parlament, última sessió de la comissió d'investigació sorgida pel cas Pujol.

    La mortalitat a Catalunya des que van començar a pujar les temperatures BETA a mitjans de juny ha augmentat un 19 per cent. Són les dades que ha fet públiques aquest matí el departament de Salut tot i que, aclareixen, cap de les morts està directament relacionada amb la calor. Preocupa especialment que s'han doblat el número d'ofegaments des que va començar l'estiu. De 54 de l'any passat s'ha passat a 91. 

    Doncs precisament avui repassarem les mesures de seguretat bàsiques a les piscines que passen tant per la formació dels professionals que les vigilen com pel bon manteniment dels accessos o els desguassos que provoquen bona part dels accidents en que es veuen implicats menors. Després us en donem tots els detalls.

    Al Camp Nou ja és tot a punt per què demà se celebrin les eleccions a la presidència del Barça. La campanya es va tancar anit amb la possibilitat d'un pacte entre Laporta i Benedito, que aquest últim va desestimar. El favorit a la majoria d'enquestes és Bartomeu mentre que Freixa confia en donar la sorpresa.

     

    Primera entrevista del rei i Artur Mas des que Felip sisè va ser proclamat fa poc més d'un any. A migdia ha començat la reunió amb aquesta salutació al Palau de la Sarsuela en que el monarca ha aparegut amb gest seriós mentre Artur Mas ha dit a la premsa que hi anava amb to de pau. El president català es presenta a aquesta cita a dos mesos d'unes eleccions que planteja com un plebiscit sobre la independència de Catalunya.

    Dilluns es presentarà la llista de Convergència i Esquerra. Per cert, Ada Colau diu que es replantejarà anar a la manifestació de l'11 de setembre si és un acte de suport a Artur Mas. Al Parlament, última sessió de la comissió d'investigació sorgida pel cas Pujol.

    La mortalitat a Catalunya des que van començar a pujar les temperatures  a mitjans de juny ha augmentat un 19 per cent. Són les dades que ha fet públiques aquest matí el departament de Salut tot i que, aclareixen, cap de les morts està directament relacionada amb la calor. Preocupa especialment que s'han doblat el número d'ofegaments des que va començar l'estiu. De 54 de l'any passat s'ha passat a 91. 

    Doncs precisament avui repassarem les mesures de seguretat bàsiques a les piscines que passen tant per la formació dels professionals que les vigilen com pel bon manteniment dels accessos o els desguassos que provoquen bona part dels accidents en que es veuen implicats menors. Després us en donem tots els detalls.

    Al Camp Nou ja és tot a punt per què demà se celebrin les eleccions a la presidència del Barça. La campanya es va tancar anit amb la possibilitat d'un pacte entre Laporta i Benedito, que aquest últim va desestimar. El favorit a la majoria d'enquestes és Bartomeu mentre que Freixa confia en donar la sorpresa.

     

    REUNIÓ DEL REI I MAS. PRIMERA TROBADA OFICIAL DE FELIP VI AMB EL PRESIDENT DE LA GENERALITAT.

    ONADA DE CALOR. LA MORTALITAT AUGMENTA UN 19% I PREOCUPA QUE S'HAGI DOBLAT LA XIFRA D'OFEGAMENTS.

    SEGURETAT PISCINES. PASSA PER UN BON MANTENIMENT DE LES INSTAL·LACIONS I PER LA FORMACIÓ DELS PROFESSIONALS QUE LES VIGILEN.

    JORNADA DE REFLEXIÓ. LA CAMPANYA ELECTORAL VA ACABAR AMB UN POSSIBLE PACTE LAPORTA-BENEDITO DESCARTAT.

  • Avui hem vist per primera vegada al número 1 de la llista de Convergència, Esquerra i les entitats independentistes BETA Ha coincidit en una entrevista radiofònica amb el número 5 i líder d'Esquerra, Oriol Junqueras. Tots dos han justificat perquè han fet l'aposta per una candidatura que portaria Artur Mas a la presidència de la Generalitat. Per Junqueras perquè s'han escorçat els terminis cap a la independència i per Romeva perquè és la llista del sí.
  • Qui ha parlat de Romeva és el candidat d'Izquierda Unida a la presidència del govenr. Alberto Garzón, que avui s'ha reunit amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha dit que la decisió de l'exeurodiptuat d'Iniciativa és contradictòria./ Des del govern espanyol, el president Rajoy ha dit que l'independència de Catalunya no pot ser. En la mateixa línia s'ha pronunciat la líder del PP català, Alicia Sánchez-Camacho. 
  • Operació contra el tràfic de drogues al casc antic de Lleida. Hi ha mitja dotzena de detinguts, que es dedicaven a la venda a petita escala. El barri, segons els veïns, s'havia convertit en un focus de problemes i inseguretat...  
  • La Fundació Puigvert ha dut a terme el primer transplantament de ronyó complert amb cirurgia robòtica a Europa. La tècnica, desenvolupada als Estats Units, minimitza els riscos de l'operació, ja que les incisions són molt més petites i es necessiten menys transfusions de sang. A més, l'utilització del robot permet als cirurjans treballar amb més precisió i disminueix el dolor dels pacients, escurçant el postoperatori. La receptora ha estat la Judith, de 25 anys, que ha rebut el ronyó de la seva mare. Sis dies després de l'operació, les seves funcions renals ja estan al 100%
  • Els quatre candidats a la presidència del Barça viuen avui l'últim dia de campanya.BETA Bartomeu, Laporta, Benedito i Freixa han coincidit aquest migdia al Camp Nou per signar a favor de la plataforma "Compromís de País". Comprometent-se a donar suport a les iniciatives de la societat civil i de les administracions públiques en favor de la llengua i la cultura catalanes i a adherir el club al full de ruta de les entitats del 27S.
  • Luis Enrique no dona descans a la plantilla i avui també faran un sessió doble d'entrenament. No hi són tots, però gairebé.
  •