Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

 

RISC EXTREM D'INCENDI. PROTECCIÓ CIVIL ACTIVA L'ALERTA A TOT CATALUNYA I DEMANA PRECAUCIÓ.

FUGINT DE LA CALOR. ES DISPAREN LES VENDES D'APARELLS D'AIRE CONDICIONAT I VENTILADORS.

BONIFICACIONS A L'AP-2. ENTREN EN VIGOR AVUI PER DESVIAR VEHICLES PESATS DE LES CARRETERES.

ANASTACIA A PEDRALBES. LA CANTANT ENS HA PARLAT DEL SEU NOU DISC "RESURRECTION".

BARTOMEU, L'ÚNIC DEFENSOR. EL BARÇA FITXA ARDA TURAN PER 5 TEMPORADES AMB UN TRASPÀS DE 34 MILIONS MÉS 7 VARIABLES.

  • Després del sonor NO dels grecs a les reformes demanades per la Unió Europea, avui és dia de reunions a totes les capitals. Brussel.les parla d'un futur incert però no tanca les portes a un tercer rescat. Merkel, que aquesta tarda es reunirà amb Hollande, insisteix que sense reformes no hi haurà més diners./ Mariano Rajoy ha analitzat aquest matí amb el seu equip econòmic els resultats del referèndum grec. Els mercats internacionals han reaccionat amb números vermells, tal com es preveia. La caiguda, però, s'ha moderat després de l'anunci de dimissió del ministre grec Yanis Varoufakis
  • El resultat del referèndum de Grècia divideix els partits catalans. Per als partits d'esquerra la victòria del NO és un clam a favor d'un acord més just. Per al PP, la situació de Grècia evidencia el perill dels populismes. A Catalunya, però, el debat està centrat també en les llistes electorals. Avui tant Esquerra com Convergència han tornat a apostar per la llista única independentista... cadascú a la seva manera.
  • I a Barcelona, l'alcaldessa Ada Colau ha cessat la cúpula de l'anterior govern municipal de l'empresa d'infrastructures  Barcelona Regional. Colau ho ha fet arran la investigació de la fiscalia sobre dos encàrrecs de 22 mil euros a un antic soci del director de l'empresa, que està investigat per Hisenda. L'antic equip municipal defensa  les actuacions  i diuen que la investigació és aliena a Barcelona Regional./ L'empresari Jordi Puig, germà del conseller Felip Puig, ha estat imputat per un delicte d'estafa de més de 100mil euros per un jutjat de Barcelona, segons publica avui el diari El Mundo.
  • Són algunes de les precaucions que aconsellen els experts per no tenir un disgust amb el mòbil a l'estiu./ L'onada de calor continuarà avui i demà. Però sembla que dimecres i dijous respirarem una mica.
  • La possibilitat de fitxar Arda Turan divideix als precandidats a la presidència del Barcelona. La junta Gestora es reuneix aquesta tarda per decidir si fan efectiu ja el fitxatge del jugador o esperen a les eleccions L'únic que creu que sí és Josep Maria Bartoumeu./ L'Espanyol no ha volgut esperar gaire i avui ha començat a preparar la nova  temporada. La plantilla viatjarà dimecres a la Vall d'Aran on farà una estada de cinc dies. 
  • Daniel Barenboim inagura aquest vespre la temporada  del Palau 100. El prestigiós director ha arribat aquest matí al Palau de la Música per dirigir dos únics concerts. El programa d'avui està centrat en Wagner i Elgar, però el concert de demà, decidcat a Verdi, serà molt especial perquè per primer cop dirigirà l'Orfeo Català i el Cor de Cambra.
  •  

    Comencen a notar-se els efectes del NO d'una majoria dels Grecs a les reformes proposades per les institucions comunitàries. En primer lloc, la dimissió del ministre grec de finances, Yanis Varoufakis, que plega, diu, per facilitar un acord amb els acreedors. Els ministres d'economia i finances de la Zona Euro han convidat l'executiu grec a presentar noves propostes de cara a la reunió de demà, i també hi ha intensos contactes entre els responsables de les institucions de l'euro. El govern espanyol ja ha dit que es mostra obert a un tercer rescat de Grècia, sempre que es compleixin les regles. Els mercats han reaccionat amb pèrdues moderades a la resposta de Grècia, l'Ibex 35 ha arribat a caure un dos i mig per cent i la prima de risc s'ha situat a l'entorn dels 160 punts bàsics, una vintena més que divendres. 

    El primer ministre grec, Alexis Tsipras, surt reforçat pel resultat del referèndum de cara a continuar negociant, segons els experts consultats per l'Informatiu. També creuen que Grècia no sortirà de l'Euro, un escenari que no és previst en cap tractat, i que de fet creuen que no beneficiaria ningú. Es tracta, diuen, d'una qüestió política i un pols de poder. 

    L'onada de calor bat rècords amb temperatures de més de 40 graus a localitats de  Girona com Banyoles, amb rècord absolut en cent anys. Alguns valors de 40 i 41 graus també es van donar en altres zones de Barcelona, la Catalunya Central i Lleida. 

    Alerta amb els mòbils i les altes temperatures que són la principal causa d'avaria a l'estiu. La calor provoca prop de la meitat dels problemes amb les bateries i trencament de pantalles. Només el 5% dels mòbils arriben al final del seu cicle de vida.

    La Junta electoral del Barça ha començat aquest matí el procés de validació de les signatures presentades per Bartomeu, Laporta, Benedito, Freixa i Batista. D'altra banda la junta gestora es reuneix aquesta tarda per decidir si aproven o no el fitxatge del migcampista de l'Atlètic de Madrid Arda Turan.

     

    L'ENDEMÀ DEL "NO". YANIS VAROUFAKIS DIMITEIX, I L'EUROGRUP ESPERA PROPOSTES.

    L'OPINIÓ DELS EXPERTS. DIUEN QUE A NINGÚ LI CONVÉ QUE GRÈCIA SURTI DE L'EURO.

    RÈCORDS DE CALOR. ELS TERMÒMETRES SUPEREN ELS 40 GRAUS A GIRONA, BARCELONA, LLEIDA I CATALUNYA CENTRAL.

    LA CALOR I ELS MÒBILS. LES ALTES TEMPERATURES CAUSEN PROP DE LA MEITAT DE LES AVARIES DELS DISPOSITIUS.

    PENDENTS D'ARDA TURAN. LA JUNTA ELECTORAL COMENÇA EL PROCÉS DE VALIDACIÓ DE SIGNATURES DELS PRECANDIDATS.

    Més 12 mil  motos Harleys Davison han recorregut aquest matí els carrers de Barcelona. La desfilada de banderes és el moment més esperat d'aquesta trobada. La desfilada de banderes és el moment més esperat d'aquesta trobada que ja és un dels esdeveniments turístics de la capital. Milers de persones han participat de la trobada. 

    Continua l'onada de calor, 35 comarques catalanes, 13 més que ahir, estan en prealerta per risc d'incendi forestal i altes temperatures. Sobretot a les comarques del litoral i el prelitoral i a les urbanitzacions  properes al bosc. A Barcelona s'ha activat el pla d'actuació per fer seguiment de la població més vulnerable: gent gran i indigents. 

    L'altre focus informatiu d'avui és a Grècia, on se celebra un referèndum decissiu per al país i per a la Unió Europea. ELs hel·lens decideixen si accepten o no les condicions dels creditors europeus. 

    Gairebé 11 milions de ciutadans poden excercir el seu dret a vot en una consulta que pot ser decissiva per la seva permanència a l'euro. Alexis Tsipras ha dit que es pot ignorar la veu del govern però NO la del poble.

    Detingut un home de 35 anys a Barcelona, com a presumpte autor de la mort de la seva mare i la seva germana. Les víctimes tenien 60 i 36 anys. Ell mateix ha trucat els serveis d'emergència confessant el crim. L'home tenia antecedents per violència de gènere.

    En alguns països de l'Àfrica, el nombre d'albins és molt elevat degut als casaments entre persones portadores de la malaltia. La poca informació sobre com els afecta el sol, provoca càncer prematur en els nens, que no aconsegueixen sobreviure més enllà de l'adolecència. 

    Detingut un home a Badalona acusat de fer enaltiment i propaganda del gihadisme i l'Estat ISlàmic per Internet. EL Ministeri de l'Interior confirma que l'arrestat havia creat diferents perfils a les xarxes socials per publicitar accions de l'organització i cridar a l'acció a possibles terroristes. El detingut l'estan traslladant a l'Audiència Nacional, a Madrid. 

    Aquest cap de setmana hi ha més trànsit de l'habitual a carreteres, aeroports i estacions de tren. Operació sortida que coincideix amb la segona onada de calor de l'estiu. Durant tota la setmana una massa d'aire càlid provinent de l'Àfrica escalfarà la temperatura fins als 40 graus a la costa i els 35 a l'interior. 

    Consulta interna, aquest cop de l'ANC, que fa una crida a la militància perquè opini sobre la posició de l'entitat en les eleccions previstes per al 27 de setembre. Fins les 11 del matí havien votat de forma presencial 6.800 persones i per correu uns 4 mil socis. 

    A 24 hores del referèndum de Grècia sobre les reformes proposades pels creditors europeus al govern de Syriza, les enquestes mostren un país dividit. Per saber com s'ha arribat fins a aquest punt després de sis mesos de reunions, a l'Informatiu hem parlat amb experts en negociació internacional...

    Comença a la ciutat holandesa d'Utrech el Tour 2015, la cursa ciclista més important del món i que cada dia podran seguir pel Canal Teledeporte. Enguany, Alberto Contador torna a sortir com a favorit per guanyar-la. Abans d'arribar a París el proper 26 de Juliol, haurà de recòrrer  3.356 quilòmetres.

     Les últimes dades del CEO de la Generalitat confirmen que l'opció independentista perd pistonada.  Els partidaris del SÍ han baixat dos punts de març a juny,  i ara representen el 42,9 per cent de la població enfront del 50% per cent que se'n desmarquen.  És a dir 7 punts de diferència que deixen força lluny el frec a frec de fa uns mesos. Segons els responsables del baròmetre, el NO ha crescut sobretot pels indecisos que han optat per aquesta opció, però admeten que la distància és considerable./ El baròmetre també analitza la intenció directa de vot, que. a tres mesos de les eleccions, ofereix un empat absolut entre CiU i Esquerra. Els republicans perden 4 punts respecte al març mentre els nacionalistes es mantenen. L'enquesta, però, no té en compte la ruptura de la federació. Com tampoc les possibles llistes d'unitat que es puguin arribar a presentar.

    En la valoració de líders es manté la tendència. Qui més agrada als catalans és David Fernández, de la CUP, que ja ha anunciat que no es presentarà. El segueix, entre els qui aproven, Oriol Junqueras, d'Esquerra. La resta suspenen. Herrera supera a Mas, i Iceta el segueix. Duran i Lleida i Rivera treuen pràcticament la mateixa nota, i Alícia Sánchez Camacho tanca la llista./ Per a la vicepresidenta del Govern, l'enquesta de la Generalitat confirma la pèrdua de suport als independentistes i demostra que els ciutadans valoren més l'estabilitat i la unitat.

    Noves imatges de l'operació de la Guàrdia Civil contra la màfia xinesa dedicada a l'explotació sexual de dones.  El que veiem és l'interior dels pisos prostíbuls, on les víctimes  estaven disponibles les 24 hores, en condicions molt precàries. I és que avui hem sabut més detalls de l'operació. Al final el nombre de detinguts és de 18 i s'estima que haurien obtingut uns guanys de prop d'onze milions d'euros. 

    A Barcelona, l'alcaldessa Ada Colau ha demanat col.laboració i confiança a la Guàrdia Urbana. Colau ha presidit  l'acte de lliurament de plaques als nous agents, el primer acte públic de l'alcaldessa amb  la Guàrdia Urbana.  Davant els recels d'alguns sindicats avui Colau ha demanat al cos municipal treballar conjuntament i posar l'accent en la prevenció i la mediació./ I la policia italiana, els Carabinieri, conduiran vehicles SEAT León durant els propers 4 anys. L'automobilística de Martorell ha guanyat el concurs per dotar-los de nous cotxes.

    Una vintena de joves participa en el primer camp de treball al mar que s'organitza a Catalunya. El primer és a Sant Feliu de Guíxols, i la segona quinzena es farà a Llançà.  Els nois faran tasques de divulgació i sensibilització per a la conservació de la fauna i la flora marina.

    En ple procés electoral al Barça, el fitxatge d'Arda Turan crea polèmica.  La junta gestora es planteja accelerar la contractació del turc. Però la decisió final estaria en mans del futur president./El fins ara davanter del Valladolid, Hernán Pérez, és a punt de convertir-se en el primer fitxatge de l'Espanyol per la temporada vinent. 

    Avui fa exactament 50 anys d'aquesta imatge. Els Beatles arribant a Barcelona, en ple franquisme, per actuar per única vegada a la Monumental. Un concert que al cap dels anys s'ha connvertit en mític. I per rememorar aquella visita històrica, la tributband més destacada, el BOOTLEG BEATLES, reviuran avui al Sant Jordi les cançons que tots coneixem. I els Sirex també faran de teloners en aquesta ocasió, 50 anys després. 

     

    El NO a la independència amplia distància respecte al SÍ, segons l'última enquesta del Centre Estudis d'Opinió de la Generalitat. Els partidaris del NO arriben a un 50%, dos punts més que en l'últim baròmetre, mentre que els qui volen una Catalunya independent baixen del 44 al 42,9. Pel que fa a la intenció directa de vot, l'enquesta reflecteix un empat entre CiU, que es manté, i ERC, que baixa quatre punts. Podem seria la tercera força. L'enquesta es va fer entre el 2 i el 24 de juny, abans de consumar-se la ruptura  de Convergència i Unió.

    Primer cap de setmana de juliol, i comença l'èxode de l'estiu. A l'aeroport de Barcelona avui és un dels dies amb més moviment de passatgers, prop de 170 mil, que viatgen, sobretot, a les illes Balears i a les principals capitals europees. Renfe ha ampliat un 10 per cent l'oferta de trens de llarga distància durant tot l'estiu.

    Els mossos d'esquadra encara busquen l'autor del tiroteig que dimecres va ferir un home a Santa Coloma. I avui hem sabut més detalls de l'operació contra la màfia xinesa dedicada al tràfic de persones per explotar-les sexualment. S'han detingut divuit persones. S'estima que haurien obtingut uns guanys de prop d'onze milions d'euros. 

    Avui es compleixen 50 anys del concert dels Beatles a Barcelona. Una actuació que va revolucionar la ciutat i el país. A L'Informatiu hem conversat amb persones que van tenir l'oportunitat de parlar amb ells.

    La Junta Gestora del Barça podria veure's obligada a tancar el fitxatge d'Arda Turan davant les presses del jugador turc i de l'Atlètic de Madrid. En canvi, la Juventus ha dit que no té cap intenció de vendre Pogbá i que es va reunir per cortesia amb els represntants del Barça.

     

    BARÒMETRE DEL CEO. EL NO A LA INDEPENDÈNCIA AMPLIA LA DISTÀNCIA AMB EL SÍ.

    VACANCES D'ESTIU. AQUESTA SETMANA A L'AEROPORT DEL PRAT HI HA 10.118 OPERACIONS PROGRAMADES.

    MÀFIA XINESA. L'OPERACIÓ ACABA AMB 18 DETINGUTS QUE HAURIEN OBTINGUT 10.800.000 EUROS.

    HA PASSAT MIG SEGLE. AVUI FA 50 ANYS DEL CONCERT DELS BEATLES A LA MONUMENTAL DE BARCELONA.

    LI TOCA A LA JUNTA GESTORA. ARDA TURAN I L'ATLÈTIC DE MADRID POSEN PRESSA AL BARÇA PER TANCAR L'OPERACIÓ.