Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Cada any es llencen als oceans 8 milions de tones d'escombraria. La Mediterrania és la mar més contaminada del món. Els experts asseguren que la situació és molt preocupant i afirmen que cal un canvi d'hàbits... que ha de començar pels més petits. 

Més de 400 persones moren ofegades cada any a Espanya... i un 10% dels casos té lloc a rius i llacs, espais on els banyistes molts cops abaixen la guàrdia. De mitjana, el Grup d'Actuacions Especials de Bombers fa més de 40 rescats anuals en aigües continentals....

Del total de migracions internacionals, les dones representen ja el 48%. Elles carreguen amb el doble estigma de gènere i ètnia.  Problemàtiques com l'idioma, les tradicions o el tarannà fan que l'adaptació sigui dura com explica l'exposició "Dones del món, llar i feina a Barcelona". que es pot veure al recinte de Sant pau de Barcelona. 

Tunisia reforça la seguretat després de l'atemptat a la localitat turística de Susa, on han mort 39 persones. Hores depsrés que l'autodenominat Estat Islàmic reivindiqués l'atac, el govern de Tunísia ha anunciat el tancament de 80 mesquites il·legals. A França s'investiguen les vinculacions gihadistes del treballador que suposadament va decapitar el seu superior. A Espanya, el govern ha anunciat una reunió del Grup 5+5, que són els paísos europeus i africans més importants de la Mediterrània. 

Espanya està ara mateix en nivell de risc terrorista 4 en una escala de 5. I aquesta matinada ha mort a l'Hospìtal de la Vall d'Hebron el nen d'Olot de 6 anys malalt de diftèria. 

28 dies després d'ingressar, el nen no ha pogut superar les afectacions als òrgans que li havia provocat la malaltia. És el primer cas en 30 anys a CAtalunya. El nen no estava vacunat per decisió dels pares. El Conseller de Salut, Boi Ruiz, es solidaritza amb la família del menor i recorda la importànica de la vacunació.

L'escultor català Jaume Plensa exposa a França part de la seva obra. EL museu de Ceret ofereix a la mostra "El Silenci del Pensament" la particular visió de l'artista, que intima amb el silenci, la reflexió i l'essència de la vida. 

Désprés de guanyar a Alemanya, la selecció d'hoquei patins juga avui la final del Mundial contra l'Argentina. És la novena vegada que aquestes dues seleccions juguen la final. En cas de victòria seria el sisè títol consecutiu per a Espanya. 

Des que  va començar l'any han mort  a la Mediterrània 1.754 persones que fugien de conflictes armats a Siria o Libia, segons l'ACNUR. Cada dia  intenten arribar centenars de refugiats a les costes d'Italia, Grecia i Hungria, entre d'altres països. Al món hi ha 60 milions de refugiats.  D'aquest drama humanitari en parlem en Elena Sanchez Montijano, investigadora de migracions del CIDOB. 

 

EL GOVERN CONDEMNA ELS TRES ATACS TERRORISTES A TUNÍSIA, FRANÇA I KUWAIT

L'atac terrorista a Tunísia contra dos hotels, un d'ells espanyol, deixa almenys 27 morts, entre ells alguns estrangers. Avui també hi ha hagut atemptats a Franca, prop de Lió, on els terroristes han decapitat una persona,  i a Kuwait amb un atac suicida a una mesquita. El president Rajoy condemna els fets i convoca una reunió urgent del pacte anti-terrorista.

PODEMOS I ICV ESPEREN TANCAR UN ACORD AL JULIOL DE CARA AL 27-S

Pablo Iglesias i Joan Herrera busquen fórmules per concórrer junts a les eleccions autonòmiques i també a les generals. Els líders de Podemos i Iniciativa per Catalunya s'han comprovat avui a Barcelona que les negociacions avancen i tots dos s'han mostrat optimistes per tancar un acord més enllà de lideratges.

DETENEN 22 PERSONES QUE DISTRIBUÏEN ARTICLES FALSIFICATS A BASARS DE LLORET

Una altra operació policial ha desarticulat una xarxa de falsificadors d'articles de marca. La policia Nacional hi ha detingut 22 persones que distribuïen els productes a basars de Lloret. Els 16.000 productes comissats haurien pogut tenir un valor al mercat d'un milió d'euros.

PABLO PELÁEZ HA TRET LA NOTA MÉS ALTA DE LES PAU A CATALUNYA

Aquest noi barceloní que vol ser metge és l'alumne que ha obtingut més bona nota de selectivitat a Catalunya: un 9,85. 

Dels 30.800 alumnes que s'hi han presentat, un 97 per cent han aprovat l'examen. I, de fet, la nota mitjana ha pujat: un 6,69, la més alta des del 2011. També ha millorat la nota mitjana d'accés, que es calcula a partir de la selectivitat i la nota de l'expedient del batxillerat, i se situa en un 7,04, la més alta dels últims 5 anys. Amb la seva nota, el Pablo ja té clar el que farà. 

NOU REPERTORI

SARA PI PORTA A BARCELONA LA SEVA PERSONAL COMBINACIÓ DE SOUL, FUNK I RITMES TROPICALS

Després de la seva gira pel Brasil, Sara Pi torna a actuar en directe a Barcelona per presentar nous temes del seu repertori.

Promesa ja confirmada, la jove cantant barcelonina interpreta, amb la seva banda, una de les millors barreges de soul, funky i ritmes brasilers que es fan a casa nostra. Una proposta seductora que continua creixent i de la qual avui en tindrem una nova mostra. Amb la proposat musical de Sara Pi us deixem. 

 

El govern central presentarà al tribunal constitucional el comissionat per la transició Nacional. Ho ha anunciat fa uns minuts la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaria. L'executiu de Mariano Rajoy presentarà un conflicte positiu de competències contra el decret de creació del comissionat. I aquesta tarda el nou ministre d'educació, Íñigo Mendez de Vigo, prendrà possessió del càrrec. Substitueix José Ignacio Wert, un ministre polèmic, sobre tot  per la reforma de la llei d'educació. 

I a la localitat d'Isère, al sudest de França, un home ha estat decapitat i hi ha diversos ferits en el que es considera un atemptat terrorista jihadista. La Fiscalia ho està investigant. 

Pablo Iglesias i Joan Herrera busquen fórmules per concórrer junts a les eleccions autonòmiques del 27-S. Els líders de Podemos i Iniciativa per Catalunya s'han reunit avui a Barcelona per avançar en les negociacions i, tot i que no hi ha cap acord tancat, tots dos s'han mostrat optimistes. Pablo Iglesias també s'ha reunit amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. 

A primera hora del matí un cotxe ha caigut al Port de Barcelona. Un cop l'han tret, hi han trobat el cadàver d'una dona dins. La Guàrdia Civil de Port està investigant els fets. Una altra operació policial ha desarticulat una xarxa de falsificadors d'articles de marca. La policia Nacional hi ha detingut 22 persones que distribuïen els productes a basars de Lloret.

La Pride Barcelona, la gran festa de l'orgull gai, escalfa motors de cara a aquest cap de setmana. Enguany se celebra amb el lema "Stop al bullying" a l'assetjament a l'escola per motius homosexuals.

Gemma Mengual ha reaparegut aquest migdia a Sabadell als campionats d'Espanya de sincronitzada. Després de 3 anys allunyada de la competició, la barcelonina ha participat amb Pau Ribas a la nova disciplina de duo mixt. Mengual, de 38 anys, té com a objectiu competir als Mundials d'aquest estiu a Kazan.

 

CONFLICTE DE COMPETÈNCIES. EL GOVERN PORTARÀ AL TC EL COMISSIONAT PER LA TRANSICIÓ NACIONAL.

UN DECAPITAT I DOS FERITS EN UN ATEMPTAT AL SUD-EST DE FRANÇA.

NEGOCIACIONS A L'ESQUERRA. PODEMOS I ICV ESPEREN TANCAR UN ACORD AL JULIOL DE CARA AL 27-S.

ARTICLES FALSIFICATS. LA POLICIA NACIONAL DETÈ 22 PERSONES QUE DISTRIBUÏEN ELS PRODUCTES A BASARS DE LLORET.

PRIDE BARCELONA. LA FESTA DE L'ORGULL GAI ESCALFA MOTORS PER A AQUEST CAP DE SETMANA.

NATACIÓ SINCRONITZADA. GEMMA MENGUAL REAPAREIX EN LA MODALITAT DE DUO MIXT JUNTAMENT AMB PAU RIBAS.

ELS CRÍTICS D'UDC S'APUNTEN A LA LLISTA DE MAS I VEUEN IRRELLEVANT QUE EL PARTIT ELS SANCIONI

El sector crític d'Unió dóna suport a la llista tranversal d'Artur Mas per al 27-S i no descarta ingressar-hi com a associació. Fins i tot ja té nom: Hereus Unió Democràtica 1931, per aglutinar militants i exmilitants independentistes. De moment ja compta amb 200 membres.

TERCER SECTOR I GOVERN

TROBADA PER AVALUAR ELS RESULTATS ACONSEGUITS DEL PLA DE SUPORT MUTU

La trobada es fa per avaluar conjuntament el Pla de Suport, un document, signat el 2012, que recull el compromís de col.laboració i suport mutu entre el Govern i les entitats, per tal de facilitar i potenciar les activitats amb col.lectius vulnerables....La voluntat és millorar la tasca feta, però, segons les entitats, no s'han assolit la meitat dels acords pactats.

MOR EL VEÍ ENVESTIT PER UNA VAQUETA A L'AMPOLLA I SUSPENEN ELS CORREBOUS

El veí de 80 anys que va ser envestit per una vaqueta a l'Ampolla no ha pogut superar les greus ferides i ha mort a l'hospital. És un mal inici de la temporada taurina a les terres de l'Ebre, tot i que en aquest cas els permisos estaven en regla. L'ajuntament ha suspès els correbous d'avui en senyal de dol

UN TERÇ DELS PACIENTS DE L'ICO PREN QUIMIOTERÀPIA ORAL I EVITA MOLÈSTIES

La quimioteràpia ORAL es multiplica per 10 en una dècada i ja arriba a un 32 % dels pacients. 

Permet seguir el tractament a casa i redueix les molèsties que causa la quimio intravenosa. Per ara, aquests fàrmacs són més utilitzats en els tumors de mama, còlon, pulmó i leucèmia mieloide

DEBAT SOBRE EL TURISME

EL PSC DEMANA UN PLA DE XOC IMMEDIAT PER ALS PUNTS MÉS TURÍSTICS DE LA CIUTAT

Precísament la regulació del turisme és un dels aspectes que l'oposició municipal reclama a la nova alcaldessa Ada Colau. Avui els socialistes han demanat un Pla de Xoc immediat per al Mercat de la Boqueria, la Sagrada Família o la Barceloneta que, diuen, corren el risc de col.lpase per l'elevat nombre de visitants. Consideren que calen mesures concretes per millorar una situació que qualifiquen de desgavell, heretada del govern de Trias.

CAS NEYMAR

EL TRIBUNAL CIVIL DE SANTOS DEMANA AL JUGADOR TOTS ELS DOCUMENTS DEL SEU TRASPÀS

A can Barça, la pugna per la presidència va pujant de to, i els precandidats es tiren dards els uns als altres. Avui Jordi Majó ha acusat Joan Laporta de prendre-li Eric Abidal, que segons diu, ja s'havia compromés amb ell.

30 ANIVERSARI MUSICAL

EL SAXOFONISTA DANI NEL·LO PRESENTA UN DISC MOLT PERSONAL AL LUZ DE GAS

Això és el que fa DANI NEL·LO, saxofonista barceloní de llarg recorregut, que avui presenta el seu disc d'aniversari. Un treball on recupera el seu llenguatge musical més genuí,  vorejant el jazz, el rhythm and blues i el rock. 30 anys després de debutar amb Los Rebeldes, Dani Nel·lo continua per sobre de les tendències. 

 El sector crític d'Unió Democràtica aclareix el seu full de ruta. Es constituiran com associació amb el nom "Hereus Unió Democràtica 1931" i donaran suport a la candidatura del President Mas. Ja compten amb més de 200 noms de militants i exmilitants del partit. 

Mor un veí de l'Ampolla després de ser envestit per una vaqueta a les festes de Sant Joan de la localitat tarragonina. L'animal li va donar dues cornades amb una important pèrdua de sang que ahir li va provocar la mort.

Es multiplica per 10 l'ús de la quimioteràpia oral en l'última dècada. Compta amb els avantatges de poder prendre-la a casa i reduir les molèsties i els riscos de la quimioteràpia intravenosa.

Calen més dones en càrrecs de poder polítics i econòmics perquè són amortidores de conflictes. Són paraules de Graça Mashél, vídua de Nelson Mandela, que avui obre el Sisè Fòrum Impulsa a Girona. 

Avui és un dijous d'estiu. Tenim sol, fa calor i només aquesta tarda creixeran nuvolades que podran deixar alguna tronada al Pirineu. Tant demà com els propers dies continuarem amb aquesta estabilitat...però amb unes temperatures que cada dia seran més altes, sobretot a partir del cap de setmana.

 

EL SECTOR CRÍTIC D'UDC. FORMA UNA ASSOCIACIÓ I DÓNA SUPORT A LA CANDIDATURA DE MAS.

MORT A L'AMPOLLA. UN VEÍ PERD LA VIDA EN SER ENVESTIT PER UNA VAQUETA A LES FESTES DE SANT JOAN.

QUIMIOTERÀPIA ORAL. UN DE CADA TRES PACIENTS DE L'ICO LA PREN EVITA L'HOSPITAL I REDUEIX MOLÈSTIES I RISCOS.

FÒRUM IMPULSA A GIRONA. LA VÍDUA DE NELSON MANDELA L'OBRE AVUI REIVINDICANT MÉS DONES QUE MANIN.