Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

 

És la primera imatge conjunta de Romeva i Junqueras, els números 1 i 5 de la llista de Convergència, Esquerra i les entitats independentistes. En les seves primers declaracions, l'exeurodiputat ha admès que a la candidatura hi ha gent amb qui no comparteix idees però que volen que sigui la llista del si a la independència. El líder d'Esquerra ha negat que Artur Mas li hagi marcat un gol i que l'important és que s'han escurçat els terminis del full de ruta independentista. 

El ministre de Justícia ha dit aquesta mati a Radio Nacional que el govern vigilarà que es compleixi la legalitat en tot el procés electoral. I a Televisió Espanyola José Antoni Duran i Lleida ha dit que Mas fa un viatge que no el porta enlloc i que s'ha demostrat que és Convergència Democràtica qui és incapaç de presentar-se en solitari. 

A L'Informatiu us donarem els detalls del primer trasplantament renal complet amb cirurgia robótica a Europa que s'ha fet a Catalunya. I estarem a Lleida, on la policia local i la policia nacional han fet una operació contra el tràfic de drogues al casc antic. Hi ha una dotzena de detinguts. Desde fa temps els veïns denuncien que la zona s'ha convertit en un constat tràfic de droga a petita escala.

Els 4 candidats a la presidència del Barça signen el manifest "compromís de país" en un acte organitzat per l'Assemblea Nacional de Catalunya, Òmnium Cultural i la Plataforma pro seleccions catalanes. Bartomeu, Laporta, Benedito i Freixa celebraran aquesta tarda els últims actes de la campanya. 

 

PARLA RAÜL ROMEVA. EL CAP DE LLISTA DIU QUE ÉS UNA LLISTA QUE NOMÉS PRETÉN DIR SI A LA INDEPENDÈNCIA.

RAFAEL CATALÁ. EL MINISTRE DE JUSTÍCIA RECORDA QUE EL PROCÉS ELECTORAL HA DE RESPECTAR LA LEGALITAT.

OPERCIÓ ANTIDROGA. LA POLICIA NACIONAL DESPLEGA UN AMPLI OPERATIU AL CASC HISTÒRIC DE LLEIDA.

ÚLTIM DIA DE CAMPANYA. BARTOMEU, LAPORTA, BENEDITO I FREIXA SIGNEN EL MANIFEST "COMPROMÍS DE PAÍS".

  • Ja es coneixen més detalls de la candidatura de Convergència, Esquerra i les entitats indepedentistes. L'exeurodiputat d'Iniciativa, Raul Romeva, serà el cap de llista. Al seu darrera Carme Forcadell, Muriel Casals, Artur Mas i Oriol Junqueras. Els tres candiadats han emés un comunicat aquesta migida en el que ha reafirmat el caire plebiscitari del 27 de setembre./ Les primeres reaccions: des d'Iniciativa respecten la decisió del seu excomany d'anar a la llista de Mas i Junqueras i el PP diu que el president només busca la seva subsistència. 
  • Estem de ple en la segona onada de calor d'aquest estiu. Entre avui i demà viurem les temperatures més altes, especialment a les comarques de Lleida. A la capital lleidetana hi ha la Lourdes Ballarín. 
  • Front comú del sector comercial de Barcelona que reclama al govern d'Ada Colau que aturi les sancions a terrasses i vetlladors de bars i restaurants.
  • Set jugadors més del Barça s'han posat a les ordres de Luis Enrique aquest mati./ Coincidint amb un entrenament a porta tancada, el tècnic de l'Espanyol, Sergio González, ha repassat l'actualitat esportiva blanc-i-blava. 
  •  

    L'exeurodiptat d'Iniciativa, Raül Romeva, l'expresidenta de l'ANC, Carme Forcadella, i l'actual presidenta d'Omnium Cultural, Muriel Casals, seran els tres noms que encapçalaran la llista pactada per Convergència, Esquerra i les entitats independentistes. Al seu darrera Mas i Junqueras que, si aconsegueixen majoria, serien el president i el vicepresident d'un govern que pretendria portar Catalunya a la independència. Són els detalls que hem conegut aquest matí de la candidatura. Des del govern central diuen que seguiran molt d'aprop tot el que es faci i el ministre d'Exteriors ha comparat a Mas amb el primer ministre grec. 

    Avui i sobretot demà, tindrem les temperatures més altes d'aquesta segona onada de calor de l'estiu. A l'interior  fregaran els 40º; a l'àrea pirinenca i al Prelitoral els 35º; i a la costa, els 30º aniran acompanyats de molta xafogor. Demà, serà un dia tòrrid. Les temperatures pujaran un parellet de graus.I novament superaran els 40º a les comarques interiors. Pel que fa al cel: sol, núvols prims i nuvolades de tarda al Pirineu amb alguna gotellada. 

    Molts intenten passar la calor a les terrasses dels bars que a Barcelona estan en plena polèmica. De seguida us ho expliquem. També us explicarem la història del Cristian. Té 18 anys i pateix distròfia muscular. Es del Vendrell i al setembre ha de començar la universitat a Barcelona però, ara per ara, Renfe no li garanteix trens adaptats per desplaçar-se. Ells ha fet la seva proposta. Després veiem quina és.

    El debat entre els 4 candidats a la presidència del Barça acaba sense un guanyador clar. Joan Laporta, Agustí Benedito i Toni Freixa van criticar constament Josep Maria Bartomeu pel cas Neymar, la Masia, Qatar i el nou estadi. L'ex president se'n va saber sortir i també va contraatacar.

     

    JA HI HA NOMS. ROMEVA, FORCADELL I  CASALS ENCAPÇALARAN LA LLISTA DE CDC, ERC I LES ENTITATS INDEPENDENTISTES.

    ACTIVAT AVÍS DE PROTECCIÓ CIVIL. A LES COMARQUES DE PONENT I A LA DEPRESSIÓ CENTRAL FINS DIVENDRES.

    LA LLUITA DEL CRISTIAN. DEMANA A RENFE LES MESURES NECESSÀRIES PER PODER DESPLAÇAR-SE A BARCELONA PER ESTUDIAR.

    TAULES. EL DEBAT ENTRE ELS CANDIDATS A LA PRESIDÈNCIA DEL BARÇA ACABA SENSE UN GUANYADOR CLAR.

  • Imatge d'unitat, aquest migdia a l'Ajuntament de Barcelona per presentar conjuntament la continuitat  del Congrés Mundial dels Mòbils fins al 2023. Tots tres han destacat que el model de col·laboració institucional ha facilitat que els organitzadors hagin pres la decisió per unanimitat. La continuitat de l'esdeveniment era un dels objectius conjunts que les tres administracions s'havien plantejat després de deixar aparcats els dubtes inicials del nou consistori. Fa uns dies Colau havia formalitzat la petició de renovació als responsables del Congrés i ara s'ha concretat l'acord. Cal tenir en compte que el certamen va deixar l'any passat 465 milions d'euros en impacte econòmic i va crear més de 12.600 llocs de treball temporals. Això si, Colau no renuncia a una millor dsitribució dels beneficis per tota la ciutat.
  • Pendents també de la nova reunió dels sobiranistes per seguir negociant la candidatura unitària.  D'aquí a menys de mitja hora hauria de començar la segona trobada en poques hores per estendre el principi d'acord entre CDC i ERC a les diverses entitats. Iliana Viera, plaça de Sant Jaume, han començat a arribar els participamts?/ Per la resta de partits l'únic bo de l'acord entre convergència i Esquerra és que es clarifica el panorama electoral i s'acaba amb el que qualifiquen d'espectacle. Escoltem primer el president d'Unió Democràtica, que creu que Artur Mas s'ha ficat en un embolic
  • Novetats en la regulació d'un tema polèmic: el dels allotjaments turístics a Catalunya. La Generalitat ha presentat avui les linies estratègiques de la nova normativa amb la que es vol clarificar la situació. Entre les novetats, el lloguer d'habitacions en habitatge compartit. El titular de l'activitat haurà de ser el propietari de l'immoble i podrà cedir com a màxim dues habitacions 4 mesos a l'any. També es regula, per primera vegada, les àrees d'acollida d'autocaravanes que permetran una estada màxima de 48 hores.
  • L'Hospital de la Vall d'Hebron ha presentat avui el Parc d'Atencions, o el que és el mateix, un nou hospital de dia per a nens amb càncer. L'espai està concebut per fer més confortable i distreta l'estada dels malalts i les seves families i el disseny està pensat per als més petits. Les obres han costat 1,6 milions d'euros i triplica la capcitat de l'anterior recinte.
  • L'entrenador del Barça ha fet la primera roda de premsa de la pretemporada... a l'espera de abrer qui serà el futur president del club.  Luís Enrique ha deixat clar que els reptes no s'acaben./ Pel que fa a la Lliga, el Barça començara el cap de setmana del 22-23 d'agost a San Mamés davant l'Athletic de Bilbao... un rival a qui ja s'haurà enfrontat a la supercopa d'Espanya el 14 i el 17 del mateix mes. L'Espanyol debutarà a casa amb el Getafe i el Reial Madrid a Gijón davant l'Sporting. El primer clàssic arribarà a la dotzena jornada... el 8 de novembre al Bernabéu i el prmer derbi català serà el 3 de gener a Cornellà.
  • El Festival Grec ens acosta demà a la nova música argentina.. amb el concert d'un dels representants més populars.. Lisandro Aristimuño actuarà per primera vegada a Barcelona amb la seva banda.  Ídol al seu país, el seu pop- rock té arrels profundes en el folklore argentí però sense caure en el tradicionalisme. 
  •  

    El Mobile World Congress es queda a Barcelona fins al 2023. L'anunci s'ha fet oficial aquest migdia i l'han presentat conjuntament l'alcaldessa, el conseller d'Empresa i el secretari d'Estat de Telecomunicacions. Imatge d'unitat per l'esdeveniment més important que acull la ciutat que aquest any va deixar 465 milions d'euros en impacte econòmic i va crear més de 12.600 llocs de treball temporals. Al 2016 se celebrarà del 22 al 25 de febrer. 

    Artur Mas ha presidit aquest matí la reunió del Consell Executiu després de tancar anit amb Oriol Junqueras l'acord pel qual Convergència Democràtica i Esquerra es presentaran a les eleccions del 27 de setembre en una llista conjunta que també inclourà membres de la societat civil.  Aquesta tarda partits i entitats es tornaran a reunir. Queda per decidir qui encapçalarà la llista o el lloc que ocuparan Mas i Junqueras.  La CUP es desmarca de l'acord.

    A L'Informatiu repassarem dues de les conseqüències d'aquesta calor persistent. Aquesta és la imatge a mig matí de l'ambient a la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana. La contaminació està estancada per, entre d'altres, la manca de pluja i ventilació. L'altra conseqüència és que està pujant el preu de la fruita ja que augmenta el consum tant a casa nostra com a la resta d'Europa.

    El Barça començarà a defensar el títol de lliga a San Mamés davant l'Athletic de Bilbao el cap de setmana del 22-23 d'agost. L'Espanyol mentrestant rebrà a casa el Getafe. El primer derbi català serà el 3 de gener a Cornellà a la divuitena jornada i el primer clàssic es disputarà al Bernabéu el 8 de novembre a la dotzena jornada. El tècnic del Barça Luis Enrique ha dit en la primera roda de premsa de la temporada que ja pensa en guanyar més títols perquè el triplet és passat.  

     

    EL MOBILE ES QUEDA. ACORD PER CELEBRAR EL CONGRÉS DE TELEFONIA MÒBIL A BARCELONA FINS EL 2023.

    LLISTA DE MAS I JUNQUERAS. AQUESTA TARDA HI HAURÀ UNA NOVA REUNIÓ ENTRE CDC, ERC I LES ENTITATS INDEPENDENTISTES.

    ONADA DE CALOR. CREIX LA CONTAMINACIÓ A BARCELONA I PUJA EL PREU DE LA FRUITA PER L'AUGMENT DEL CONSUM.

    CALENDARI LLIGA. EL BARÇA DEBUTA A SAN MAMÉS I L'ESPANYOL, AMB EL GETAFE. EL PRIMER CLÀSSIC, EL 8 DE NOVEMBRE.

  • Estem pendents de la reunió que a aquesta hora continua al Palau de la Generalitat en què partits i entitats favorables a la independència estarien negociant constituir una candidatura unitària per les eleccions del 27-S. La setmana passada Artur Mas va anunciar la cimera, que ja es va ajornar un cop.  Els últims dies hi ha hagut discrepàncies sobre si la llista hauria de ser només civil o poria incloure també polítics  Aquest és hores d'ara el principal escull. Convergència defensa la inclusió de representats dels partits contra el criteri d'Esquerra, la CUP i l'ANC./ Els partits que no comparteixen aquesta idea es miren de reull la possibilitat d'una llista unica i critiquen que a tan poc temps de les eleccions encara no  s'hagin definit les candidatures./ El Ministre de l'interior, que avui ha passat pels Desayunos de TVE, ha qualificat de poc seriosa la possibilitat d'una llista única sobiranista sense polítics i ha carregat contra Artur Mas, a qui acusa de vendre com un èxit el trencament de CiU.
  • I en un acte a Barcelona, el ministre d'indústria, energia i turisme ha insistit que Espanya està en el camí de la recuperació econòmica però ha alertat que aquesta situació podria canviar si tornen les polítiques que es van aplicar abans que el PP arribés a la Moncloa. Després, en una entrevista a Radio 4 el ministre s'ha referit a la decisió d'Ada Colau de paralitzar durant un any les llicencies turístiques a Barcelona. Soria li ha demanat cautela. Considera que anuncis com aquest poden posar en risc la recuperació econòmica.
  • Aquesta investigadora es refereix a una prova novedosa que permet detectar, en pocs minuts,  la intolerància al gluten.  És un text senzill i breu que han desenvolupat a la Universitat Autònoma de Barcelona i que ja està fase de validació clínica. 
  • L'expressió escrita és el punt feble dels alumnes catalans, així ho indiquen les proves d'avaluació. I per millorar l'escriptura, el departament d'ensenyament aplicarà el curs que ve un programa específic per millorar aquesta competència
  • I els mossos ja han detingut l'home que presumptament en va matar un altre, diumenge al Raval de Barcelona. El detingut, de 44 anys i nacionalitat pakistanesa, s'hauria barallat amb la víctima entre els carrers Nou de la Rambla i els jardinets de Sant Pau, i el va apunyalar causant-li ferides molt greus, a conseqüència de les quals va morir a l'hospital. La detenció s'ha produit aquesta matinada.
  • El Barça torna a la feina el campió de lliga, copa i Champions. Ddesprés de 35 dies de festa avui a 13 jugadors els ha tocat matinar. Iniesta ha avançat dos dies la seva incorporació i Arda Turan ha trobat els seus companys per primer cop. Aquesta tarda ja s'entrenarà a les ordres de Luis Enrique./ Dimecres s'hi incorporaran els internacionals espanyoles, entre ells Pedro, que aquest matí ha deixat entreveure que podria estar a punt de sortir del Barça.
  • Tots dos compleixen cadascún 50 anys dalt dels escenaris (que no és poc) i per celebrar-ho s'han embarcat en una gira conjunta. Aquesta nit fan escala al Liceu de Barcelona. Caetano Veloso i Gilebrto Gil, dos dels màxims renovadors de la música brasilera, s'han ajuntat per repassar els èxits de mig segle de trajectòria artística. Feia 21 anys que no actuaven junts
  • Setmana clau pels partits i les entitat independentistes que negocien la possibilitat de presentar-se conjuntament a les eleccions del 27 de setembre. A aquesta hora partits independentistes i entitats estan reunits al Palau de la Generalitat per veure si és viable o no aquesta candidatura amb polítics o sense. Fa només uns minuts acaben d'entrar els líders d'Esquerra, Oriol Junqueras i Marta Rovira. A l'altra banda, el PP creu que Mas fa el ridícul i Ciutadans que s'està generant massa inestabilitat.

    Deu minuts. Aquest és el temps que necessita el nou test ràpid desenvolupat per l'Universitat Autònoma de Barcelona per saber si una persona és celíaca o no. Fins ara, el nivell d'encert de la prova ha estat del 100 per cent i ara els investigadors volen ampliar-ne la mostra. Es calcula que un per cent dels catalans són intolerants al gluten. 

    Les últimes proves de nivell fetes als estudiants catalans van posar de manifest que un dels punts febles és l'expressió escrita. Per això, Ensenyament aplicarà el curs que ve un programa per millorar-la que consisteix en incrementar la presència de l'expressió escrita des de P-3 fins la ESO.

    El Barça comença la pretemporada amb 13 jugadors. Aquest matí han passat les proves mèdiques i aquesta tarda faran el primer entrenament. Dimecres s'incorporen Rakitic i els internacionals espanyols, entre els quals Pedro Rodríguez. El canari ha deixat entreveure que vol deixar el club aquest estiu.

     

     

    SEGUEIX LA INCERTESA. PARTITS I ENTITATS INDEPENDENTISTES PENDENTS D'UNA REUNIÓ PER ESTUDIAR LA LLISTA ÚNICA.

    TEST RÀPID. UN PROVA CREADA A LA UAB PERMET SABER EN 10 MINUTS SI UNA PERSONA ÉS CELÍACA.

    "ARA ESCRIC". UN PROGRAMA PER MILLORAR L'EXPRESSIÓ ESCRITA DELS ESTUDIANTS CATALANS.

    EL BARÇA TORNA A LA FEINA. PEDRO RODRÍGUEZ DEIXA ENTREVEURE QUE VOL DEIXAR EL CLUB AQUEST ESTIU.

    El pilot d'un globus aerostàtic ha mort aquest matí en caure del globus que pilotava, al FEstival European Ballon d'Igualada. Hi ha 6 ferits, un d'ells greu, que està ingeressat a l'Hospital de Bellvitge. Els mossos també investiguen la mort d'un home per arma blanca a Barcelona i la d'una dona que ha estat trobada en un descampat de Calella. 

    El president Artur Mas ha de reunir aquesta setmana els partits i les entitats  independentistes per mirar de convece'ls de formar una llista unitària amb la seva presència. Avui els sobiranistes d'unio han formalitzat el seu nou partit, i s'han posat a la disposició del President. Des de el partit popular de catalunya li demanen tornar a la conciliació.

    Què és l'esclerosi múltiple? I com es conviu amb la malaltia? És el que es vol fer entendre amb la jornada solidària "Mulla't" que un any més es capbussa en més de 600 piscines catalanes. També es vol captar fons per als serveis que reben als malalts durant tot l'any. 

    Les matriculacions en les carreres de ciències han dismiuit un 25% en 10 anys. Campus d'estiu com aquest volen despertar l'interès dels alumnes de secundària per la ciència i la tecnologia... abans que decideixin el seu futur universitari. 

    Són les paradoxes del futbol, uns, com és el cas d'Arda Turan, alegres perquè demà comencen a entrenar amb els seus nous companys, i altres tristos per marxar de l'equip on han jugat tota la seva vida. Així s'ha acomiadat avui Iker Casillas del Reial Madrid.