Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba


Segueixen les investigacions sobre els atemptats de París de dissabte. La investigació se centra en la recerca del terrorista fugit, segons alguns mitjans, hauria estat vist a prop de l'estadi de Brussel·les on aquesta nit s'havia de jugar el Bèlgica-Espanya ajornat. A casa nostra, el conseller d'Interior en funcions ha informat al govern sobre la realitat del Gihadisme a Catalunya i els hotelers de Barcelona admeten que es poden veure afectats per cancel·lacions com la resta de capitals europees.

Una de les conseqüències de l'alerta terrorista ha estat la suspensió del partit que aquesta nit havien de jugar a Brussel·les Espanya i Bèlgica  ja que el terrorista fugit se l'hauria vist a prop de l'estadi del partit. La selecció espanyola ja ha tornat a Madrid després de passar unes hores de nervis i tensió a l'hotel de concentració. Les mesures de seguretat del clàssic també es reforçaran.

Creix la tensió entre Junts pel sí i la CUP davant la impossibilitat d'acostar posicions i arribar a investir president. Avui el candidat convergent a les generals, Francesc Homs, ha dit que prefereix les eleccions anticipades a acceptar les condicions de 10 diputats. Aquest matí també s'ha reunit el govern en funcions després de la carta de Mas-Colell en contra de la negociació amb la CUP que, de moment, manté el silenci i afirmen que ells segueixen negociant.

La xifra de parts prematurs a Catalunya s'ha incrementat un 40 per cent en els últims 20 anys i ja representen un 7 per cent dels infants. Un fenomen que ha fet créixer la preocupació pels problemes de salut que, en alguns casos, poden patir quan els nens es fan grans. A poc a poc les famílies afectades s'organitzen i també demanen més suport a les mares


ATEMPTATS PARÍS. EL GOVERN EN FUNCIONS ANALITZA EL GIHADISME A CATALUNYA I ELS HOTELERS TEMEN CANCEL·LACIONS.

LA VEU DE SOLANA. CREU QUE LA SOLUCIÓ AL CONFLICTE NO PASSA PER LA RESPOSTA MILITAR SINÓ PER L'ASFÍXIA ECONÒMICA.

TENSIÓ JXS I LA CUP. FRANCESC HOMS DIU QUE PREFEREIX REPETIR LES ELECCIONS A LES EXIGÈNCIES DE LA CUP.

SMART CITY EXPO. TECNOLOGIA PER FER CIUTATS MÉS SOSTENIBLES.

PARTS PREMATURS. UNA REALITAT QUE S'HA INCREMENTAT UN 40% A CATALUNYA EN ELS ÚLTIMS 20 ANYS.

És la tecnologia aplicada a les ciutats per fer-les sostenibles. Aquest és l'objectiu de la fira mundial Smart City Expo que avui ha començat a Barcelona. Reuneix 500 ciutats. Entre 2012 i 2020 la inversió global acumulada al mercat de les Smart Cities superarà els 108 MIL milions d'euros.

  • És l'emotiu minut de silenci que el president Hollande, el primer ministre Valls i el seu govern han fet a l'edifici de la Sorbona , a París. França continua consternada per la barbàrie i les mostres de condol i solidaritat es multipliquen a tot el país./ Aquí també s'han fet minuts de silenci en diverses administracions espanyoles i empreses. Tres dies després dels atemptats, la ciutadania catalana continua mostrant el seu suport als parisins.
  • Tot plegat en el primer dia feiner a París després dels atemptats de divendres en el que van morir 129 persones. Intent de recuperar una mínima normalitat mentre segueix la investigacions. En les últimes hores la policia ha fet diverses operacións arreu del país en la que s'ha fet més de 160 escorcolls i una vintena de detencions. Ja s'ha identificat 5 dels 8 terroristes, un dels quals hauria escapat. Per aquest motiu, França ha reforçat la seguretat a les fronteres. L'Àngel Pons ens amplia l ainformació des de la Jonquera./ La comunitat islàmica de Catalunya també vol mostrar la seva solidaritat i aquesta tarda es manifestaran a la plaça Sant Jaume de Barcelona.
  • Anem a la política catalana. El conseller d'economia, Andreu Mas-Colell veu inacceptables les condicions de la CUP per a investir a Artur Mas. En una carta al diari ARA, escriu que si bé es podrien acceptar dos vots per a la investidura no, així, les condicions i acusa els cupaires d'immaduresa parlamentaria per voler, diu, condicionar el programa polític. Adverteix que el bloqueig pot erosionar el procés entre les classes mitjanes. I no descarta noves eleccions al març. L'oposició lamenta la situació i proposa alternatives
  • Continua oberta l'operació dels mossos contra una de les xarxes més perilloses dedicada al tràfic de dones per explotar-les sexualment. S'han escorcollat una vintena d'habitatges i locals on dones, d'origen nigerià, s'hi prostituien.
  • Al Vendrell aquest migdia s'ha guardat un minut de silenci per condemnar la mort d'una veïna de 61 anys del municipi, presumptament a mans del seu marit.
  • A l'ajuntament de Barcelona, Ada Colau ha aconseguit aprovar les primeres ordenances fiscals del seu mandat i ho ha fet gràcies al seu volt de qualitat. Ha rebut el suport de Barcelona en Comú, PSC i la CUp... mentre que ERC n'ha permès l'aprovació abstenint-se. Ens ho explica la Mària Sánchez.
  • La selecció espanyola de futbol ha arribat aquest migdia a Brussel·les, ja sense Thiago Alcántara, que és baixa per una lesió al genoll.
  • Paco Ibáñez fa aquest dimecres al Palau el seu darrer concert a Catalunya en el marc de la gira "Vivencias".

Catalunya ha mostrat el seu condol per les víctimes dels atemptats de França amb diversos minuts de silenci. N'hem vist a la Delegació del govern amb el ministre de l'Interior al capdavant o a l'ajuntament de Barcelona. Avui hem vist com es manté la presència policial intensa a molts punts tot i que els responsables de seguretat afirmen que no s'ha incrementat el risc i neguen la presència a Espanya d'un dels terroristes. França manté els controls fronterers.

També jornada de dol a París que intenta recuperar una mínima normalitat després dels atemptats de divendres que van matar, almenys129 persones. De moment, s'han identificat 5 dels 8 terroristes. Segueix l'estat d'emergència i la policia ha desplegat diverses operacions que haurien deixat 23 detencions relacionades amb el jihadisme. Aquesta matinada l'exèrcit francés ha bombardejat diverses posicions del Daesh a Síria.

Les conseqüències de la tragèdia de París centraran gran part de L'Informatiu. Al marge d'això, la política ve marcada per l'article del conseller d'Economia al diari Ara en el que critica les concessions que Junts pel sí puguin fer acceptar els vots de la  CUP per investir a Artur Mas. Esquerra hi treu importància i la resta de partits posen les desavinences al govern com exemple de la situació que es viu.

La selecció espanyola viatja a Brussel·les envoltada de mesures de seguretat excepcionals després dels atemptats de París. A la capital belga, estan buscant alguns dels terroristes i els homes de Del Bosque seran escortats com a Israel. El partit de demà l'han declarat d'alt risc i escorcollaran a tots els espectadors.

 

SOLIDARITAT AMB FRANÇA. EL MINISTRE DE L'INTERIOR NEGA LA PRESÈNCIA A ESPANYA D'UN DELS TERRORISTES.

ATEMPTATS PARÍS. DIVERSES OPERACIONS CONTRA PRESUMPTES JIHADISTES ARREU DEL PAÍS.

ARTICLE DE MAS-COLELL. EL CONSELLER D'ECONOMIA ES MOSTRA CONTRARI A FER CONCESSIONS PER ACONSEGUIR EL SUPORT DE LA CUP.

PARTIT D'ALT RISC. LA SELECCIÓ ESPANYOLA VIATJA A BRUSSEL·LES ENVOLTADA DE GRANS MESURES DE SEGURETAT.

Es confirma la mort de dos espanyols més en els atemptats de París, que se sumen a la del jove madrileny de 29 anys i a una noia amb doble nacionalitat espanyola i mexicana. El balanç total de víctimes és de 129 morts i més de 350 ferits. Les autoritats franceses han identificat un home, Ismael Omar Mostefai, com un dels terroristes que van provocar la matança a la discoteca Bataclan. Set persones del seu entorn estan detingudes i les estan interrogant. La pista de les investigacions també porta fins a Bèlgica on s'han detingut tres sospitosos.

Acaba a Barcelona la cimera mundial de Premis Nobel de la Pau. Després dels atemptats de París, els participants han volgut reforçar el missatge en favor de la pau i els drets humans amb un manifest contra el terrorisme.

El món de l'esport també ha rebutjat als atemptats de París. Ho han fet amb un minut de silenci i, a Catalunya, amb "El cant dels ocells". Una imatge que vam veure ahir i que es tornarà repetir avui abans de començar els partits.

Acabem uns dies d'alt voltatge polític, per la resolució de ruptura amb Espanya aprovada pel Parlament i per la doble negativa de la Cambra a la investidura d'Artur Mas. Però la noticia de la setmana han estat els atemptats de divendres a París, que han commocionat el món.

Els minerals són un recurs natural de gran importància per a l'economia d'un país perquè molts productes comercials s'obtenen a partir d'un mineral. Aquest cap de setmana se celebra a Barcelona la Fira Expominer, on hi hem descobert des de fòssils fins a meteorits o pedres precioses.

Escalar el Montblanc a la llum de la lluna... creuar Groenlàndia lligat a un estel... obrir les ales i saltar al vuit... El 33è Festival de Cinema de Muntanya de Torelló programa 30 pel·lícules que desafien el vertigen, el fred i la velocitat.

A Catalunya hi ha més de mig milió de persones que pateixen diabetis. Una de les conegudes com malaties silencioses i que ens els darrers 4 anys ha augmentat un 30%. Entre les causes que expliquen l'augment de casos hi ha l'obesitat i el sedentarisme. Avui, 14 de novembre, és el dia mundial per lluitar contra aquesta malaltia, els metges ens recorden que la majoria de casos, un 70%, de la diabetis més comuna, la de tipus 2,  es podrien prevenir amb un estil de vida saludable.

Commoció arreu del món per la matança d'anit a París. Almenys 128 persones han mort i dues centes estan ferides arran dels 6 atemptats en diferents punts de la capital francesa. Els terroristes han atemptat a dos restaurants, a la sala de concerts Bataclan i als voltants de l'estadi de futbol on es disputava el partit entre les seleccions d'Alemanya i França. Almenys 8 dels assaltants de la cadena d'atacs haurien mort sense que se sàpiga, però, quants eren en total. 7 dels terroristes haurien mort fent explotar els cinturons bomba que portaven.

El president francès François Hollande apunta a l'Estat Islàmic com a responsabe de la massacre. Líders polítics d'arreu del món han expressat la seva condemna per l'atemptat. El president del Govern Mariano Rajoy també s'ha solidaritzat amb les víctimes.

Minut de silenci a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per condemnar la matança. Els principals líders polítics han mostrat la seva solidaritat amb el poble francès i el president Artur Mas ha dit que es tracta d'una atemptat a la civilització europea.

És el soroll de les explosions que es van sentir anit a l'estadi de França. En acabar el partit, els espectadors ja sabien el que havia passat. El món de l'esport està avui commocionat i les mostres de condemna són constants. Esportistes, clubs i lligues han volgut expresar avui la seva solidaritat amb París.

 

 

  • Baròmetre del CEO en plena convulsió política a Catalunya. Si avui hi hagués eleccions Junts pel sí es mantindria com la força més votada i es reforçaria el pes de la CUP que passaria a tercera força parlamentaria. Pel que fa al sentiment independentista: el NO es manté pel davant d'un si en augment./ Aquests resultats no tenen en compte els últims i intensos dies viscuts en la política catalana. Avui Artur Mas ha fet una crida a no aixecar murs i SÍ a construir ponts. Després de rebre el segon rebuig consecutiu, Mas ha tornat a demanar a la CUP que moguin fitxa./
  • L'endemà doncs de la investidura frustrada, les dues formacions independentistes refan l'estratègia. Els uns en una trobada de dipuatats a Poblet: La CUP, preparant l'a reunió de les bases el dia 29. Des de Junts pel Sí reclamen gestos però mantenen l'optimisme en arribar a l'acord. Un acord al que la CUP no tanca les portes./
  • De la seva banda el govern espanyol carrega fort contra l'actitud d'Artur Mas. Segons la vicepresidenta Sánez de Santamaría, el problema és Artur Mas a qui acusa de voler vendre Catalunya per un càrrec./ Mentrestant, els agents dels Mossos han estat informats avui de què han de fer davant una denúncia si es desobeia la suspensió del Tribunal Constitucional. El comissari en cap de la policia catalana diu que s'en farà càrrec de tot.
  • Els germans Josep i Pere Pujol han declarat avui a l'Audiència Nacional davant el jutge José de la Mata, que els va imputar per blanqueig de capitals arran de l'operació Hades, el passat 27 d'octubre.
  • És el lema de la campanya del departament de Salut per conscienciar del risc d'un consum excesiu amb motiu del Dia Mundial sense Alcohol. Les dades són colpidores: 1 de cada 5 catalans fa un consum de risc d'alcohol sense ser-ne conscient i un 27% de joves d'entre 14 i 18 anys s'ha emborratxat l'últim més./ Una altra dada preocupant. En el que portem d'any s'han produit 138 accidents de trànsit a Catalunya, 30 més que en tot l'any 2014. I han mort 153 persones a la carretera... 33 més.
  • La selecció espanyola de futbol juga un amistós anquest vespre contra Anglaterra amb 5 jugadors del Barça al camp. Tots i les crides a passar página, els ficionats d'Alacant tornen t a tenir Gerard Piqué en el punt de mira./ I argentins i brasilers hauran d'esperar fins avui per viure el Superclàssic. Un fort aiguat va provocar l'ajornament de l'Argentina-Brasil a Buenos Aires
  • Les dones cada cop tenen més pes en el món del jazz i per això s'enten que hi hagi un festival dedicat exclusivament a elles. El Oysho Jazz Festival, que ahir va rebre a Barcelona una de les artistes més destacades: la baixista, pianista i compositora nord-americana ESPERANZA SPALDING