Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • L'advocat de la Infanta Cristina considera que la decisió de l'Audiència de Palma de portar-la a judici s'aparta de la literalitat de la llei i de la doctrina Botín, consolidada pel Tribunal Suprem. Miquel Roca diu que la decisió s'acosta a la tesisi de Manos Limpias, que exerceix l'acusació particular. Per això l'advocat diu que presentarà una protesta.
  • Màxima expectació a la seu del PSOE a menys de 24 hores del Comitè Federal on es debatrà sobre la política de pactes i la idoneïtat de negociar amb Podemos un govern d'esquerres, amb el criteri en contra d'alguns barons terrirorials. No serà el cas del PSC. Miquel Iceta s'ha reunit avui amb Sánchez i s'ha mostrat partidari d' un pacte d'esquerres.
  • El president de la Generalita ha dit que el seu govern i el Parlament seguiran amb els compromisos adquirits per avançar cap a la independència. És la resposta a la decisió del Consell de MInistres de demanar al Constituconal que apliqui la suspensión de la resolució independentista i suspengui la comissió d'estuid del procés constituent.
  • Catalunya és, de nou, líder pel que fa a l'arribada de turistes internacionals. Ho hem sabut avui que l'Institut Nacional d'Estadística ha fet públiques les dades d'un any rècord a toto Espanya
  • Tranquil·litat a Catalunya davant el virus del Zika mentre al continent americà el virus afecta ja a 23 països .
  • Passaven quinze minuts de les 11 del matí. El campanar de l'església de Rosselló, a Lleida, es desplomava. Tot i l'espectacularitat de les imatges no hi ha hagut cap persona ferida.
    Ara estudien les causes que han provocat l'ensorrament.
  • El València serà el rival del Barça a les semifinals de la Copa del Rei. Abans però toca rebre l'Atlètic de Madrid al Camp Nou en un partit que pot marcar el futur de la Lliga
  • 30 anys de trajectòria l'avalen, i enlloc de viure d'èxits passats, el rocker canadenc Bryan Adams encara composa i publica cançons noves, com les que presentarà demà a Barcelona.

La infanta Cristina seguirà asseguda al banc dels acusats pel cas Nóos i serà jutjada com a cooperador necessària per dos delictes fiscals del seu marit. L'Audiència Provincial ha rebutjat la petició de la seva defensar d'aplicar-li la anomenada doctrina Botín i, per tant, avala que només l'acusi l'acusació particular. El seu advocat, Miquel Roca, ha lamentat la decisió i considera que va contra la jurisprudència del Suprem. El judici els reprendrà el 9 de febrer.

El debat polític ens porta avui a la seu del PSOE a Madrid. Màxima expectació a menys de 24 hores del Comitè Federal on es debatrà de nou sobre la política de pactes i la idoneïtat de negociar amb Podemos un govern d'esquerres. Alguns barons mostraran la seva aposta per un pacte amb el PP. No serà el cas del PSC. Avui Iceta ha donat suport al Sánchez i a un pacte d'esquerres.

El turisme és un dels sectors que es pot veure afectat pel virus del Zika que afecta ja a 23 països al continent americà. A casa nostra hi hagut dos casos. La OMS estudia si activa una alerta especial. Els experts relativitzen la gravetat de la situació i descarten que s'extengui aquí.

Imatges d'aquest matí en el moment en que s'ha esfondrat el campanar de l'església de Sant Pere de Rosselló, al Segrià. Feia temps que l'estructura presentava un mal estat i la zona estava acordonada. No hi hagut danys personals.

Als esports. El Barça jugarà contra el València les semifinals de la Copa del Rei. El partit d'anada es disputarà dimecres que ve al Camp Nou i la tornada el 10 de febrer a Mestalla. Demà però el Barça es juga el lideratge de la lliga contra l'Atlètic de Madrid al Camp Nou. Neymar, Arda i Jordi Alba s'han recuperat a temps.


 

NOVETATS CAS NÓOS. LA INFANTA CRISTINA SEGUIRÀ ASSEGUDA AL BANC DELS ACUSATS I SERÀ JUTJADA.

SITUACIÓ PSOE. MÀXIMA TENSIÓ ABANS DE LA REUNIÓ DEL COMITÈ FEDERAL DE DEMÀ, EL PSC DONA SUPORT A SÁNCHEZ.

ELS EXPERTS AFIRMEN QUE ÉS MOLT POC PROBABLE QUE AFECTI AL CONTINENT EUROPEU.

CAMPANAR ESFONDRAT. CAU PART DE L'ESGLÉSIA DE SANT PERE DEL ROSSELLÓ PEL SEU MAL ESTAT.

NEYMAR, ALBA I ARDA, OK. EL BARÇA JUGARÀ AMB EL VALÈNCIA LES SEMIFINALS DE LA COPA DEL REI.

  • Com dèiem, l'any passat l'atur va marcar el descens anual més gran de la història al conjunt de l'estat, segons les dades de l'Enquesta de Població Activa. A Catalunya també hi va haver una baixada notable i que deixa la taxa d'atur per sota del 18%, després de baixar de 87.900 persones. Ara hi ha prop de 670mil persones sense feina.
  • Continua l'estira-i-arronsa de les forces polítiques que negocien els possibles suports per a la investidura d'un president el govern amb les pressions de Felipe González com a centre d'antenció. D'altra banda, Al Palau de la Generaltat, el president Puigdemont continua els contactes amb els líders de l'oposició i d'aquí a una estona rebrà el socialsta Miquel Iceta.
  • I a aquesta hora, al Parlament, es constitueix la comissió d'estudi del procés constituent, la més polèmica perquè va ser la única que no va ser aprovada per unanimitat en oposar-se Ciutadans, PSC i PP. Altres comissions, com ara la de Governació, la d'Economia o la d'Acció Exterior ja s'han constituit al matí. En total hi ha 29 comissions.
  • I Jesús María Barrientos serà el nou president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.
  • Els Mossos d'Esquadra investiguen aquestes imatges d'una festa il·legal al Metro de Barcelona. Va ser la nit del dissabte 16 de gener i avui Transports Metropolitans de Barcelona ha denunciat els fets. / I un de cada quatre conductors utilitza sovint el mòbil mentre circula. I no només per parlar sino també per xatejar.. Ho diu un estudi de Racc, que alerta de les conseqüències de les distraccions, en un moment en que hi ha un repunt d'accidents i mortalitat./ Avui fa 86 dies que no plou ni una gota a Barcelona ni a gran part de Catalunya. És el nou rècord que supera el registrat l'any 1928 a la ciutat per l'observatori Fabra./ I han quedat arxivades les diligències que es van obrir per l'incendi d'Odena que a finals de juliol va cremar més de 1.200 hectàrees.
  • El Barça va patir de valent però al final va guanyar a l'Athletic per 3 a 1. Amb el marcador en contra a la primera part, els blaugrana van necessitar la seva millor versió a la represa per remuntar amb gols de Suárez, Piqué i Neymar.
  • Primer va ser novelista i després cantautor... però per a Alessio Arena, una cosa no s'entén sense l'altra. Va néixer a Nàpols i des de fa 8 anys viu a Barcelona, on ha crescut com a músic i on ha començat també a fer teatre. I a Barcelona presenta avui el seu últim disc

Caiguda rècord de l'atur al 2015. La xifra de persones sense feina va baixar a Catalunay en 87.900, quedant el total en 668.600. La taxa d'atur se situa doncs en el 17,73 per cent. Són dades de l'enquesta de població activa que mostra una tendència similar al conjunt d'Espanya on la caiguda ha sigut de 678 mil persones. Ara hi ha 4 milions 779 mil aturats, un 20,90 per cent de la població activa. A més, s'han creat més de mig milió de llocs de terball: la majoria temporals i en el sector serveis.

Són imatges de l'incendi a les instal·lacions d'Adif que va provocar el robatori de coure del passat 15 de desembre i que va col·lapsar el sistema de Rodalies. Els Mossos han detingut a una banda de lladres especialitzada en aquest tipus de delictes, n'haurien fet 150.

Un de cada 4 conductors fa servir el seu telèfon mòbil quan condueix. Ho diu un informe del RACC que també ens diu que ho fem tot i ser conscients dels riscos.

El Barça jugarà les semifinals de la Copa del Rei per sisena temporada seguida després de superar l'Athletic de Bilbao per tres a un. Els bascos es van avançar gràcies a Iñaki williams, però els blaugrana van saber reaccionar i van capgirar el marcador amb gols de Suárez, Piqué i Neymar, que va arrodonir un gran partit.

I avui ens endinsarem al forat que s'ha obert al Teatre Coliseum de Barcelona. Torna The Hole la proposta de teatre i cabaret més atrevida de la ciutat que arriba a la seva tercera edició i que, aquesta vegada, encapçala la Terremoto d'Alcorcón.

 

 

CAIGUDA RÈCORD DE L'ATUR. EL 2015 TANCA AMB 87.900 ATURATS MENYS A CATALUNYA, UN 17,73% DE LA POBLACIÓ ACTIVA.

ROBATORI COURE. DETINGUTS ELS PRESUMPTES RESPONSABLES DEL ROBATORI QUE VA COL·LAPSAR RODALIES.

COTXE I MÒBIL. UN DE CADA QUATRE CONDUCTORS EL FA SERVIR TOT I QUE SOM CONSCIENTS DELS RISCOS QUE REPRESENTA.

SISÈ ANY SEGUIT. EL BARÇA JA ÉS A SEMIFINALS DE LA COPA DESPRÉS DE GUANYAR L'ATHLETIC PER 3 A 1.

THE HOLE. TORNA EL CABARET AL TEATRE COLISEUM DE BARCELONA AMB LA TERREMOTO DE ALCORCÓN.

  • Segon intent del rei per designar un candidat a la presidència del govern.... mentre els partits multipliquen els moviments al tauler d'escacs per fer que el números sumin./ Aquest matí Felip VI ha començat una nova ronda de contactes rebent als líders dels minoritaris Nova Canàries i Fòrum Astúries. Fins dimarts no serà el torn de Pedro Sánchez i Mariano Rajoy.
  • Mentrestant aquí el president de la Generalitat ha obert la seva ronda amb els líders catalans reunint-se amb la cap de l'oposició, Inès Arrimadas./ El PP s'ha reunit amb Societat Civil aquest matí per escoltar les seves propostes per fer front al procés independentista.
  • Per la Cambra de Comerç de Barcelona, la situació política no afecta per ara les previsions econòmiques. De fet preveuen un creixement del 2,8% per aquest any.
  • El 12 de febrer. És la data que Barcelona estrenarà la nova línia de metro que permetrà unir Zona Universitària amb la T1 de l'aeroport del Prat.
  • Avui fa 85 dies sense pluja a Barcelona igualent al rècord de 1928 a l'Obersvatori Fabra. No ajuda molt a lluitar contra la polució. I tampoc resultarà prou eficaç, segons els experts, l'impost que la Generalitat vol aplicar als vehicles més contaminants a partir del 2018.
  • El Barça pot aconseguir aquesta nit al Camp Nou la sisena classificació consecutiva per les semifinals de la Copa del Rei.

Barcelona i l'aeroport del El Prat estaran connectades per metro el 12 de febrer. Aquell dia s'inaugurarà el tram de la línia 9 entre Ciutat Universitària i les dues terminals actuals. Un trajecte de 32 minuts que tindrà un suplement de 4 euros i mig. L'objectiu és que funcioni per l'inici del Mobile World Congress el dia 22. Es tanca una part d'un llarg projecte afectat per la crisi i que té pendent un tram paralitzat entre Zona Universitària i la Sagrera.

Avui estem també pendents dels moviments polítics. El Rei ha començat la segona ronda de contactes per buscar un candidat a la investidura. Mariano Rajoy ha ofert al PSOE portar la seva proposta de pacte amb Ciutadans a comunitats i ajuntaments on sumin. Mentrestant, els dirigents socialistes treuen ferro a les declaracions de Felipe González apostant per un pacte amb el PP.

Qui també ha començat una ronda de contactes és el president Puigdemont que avui s'ha reunit amb Inés Arrimadas. La líder de Ciutadans ha mostrat voluntat d'acord en algunes qüestions però admet que serà molt difícil perquè la prioritat de l'executiu és el camí cap a la independència.

Que no plogui no ajuda molt a reduir la contaminació. Precisament avui examinem les mesures que en les últimes 48 hores s'han anunciat per lluitar contra aquest problema. Els experts veuen poc útil l'impost sobre vehicles que ha aprovat la Generalitat i, en canvi, consideren molt pràctica la mesura de l'Autoritat Metropolitana de prohibir la circulació dels vehicles més vells.

El Barça intentarà certificar aquest vespre al Camp Nou el pas a les semifinals de la Copa. Iniesta i Busquets s'han recuperat de les angines i han entrat a la convocatòria mentre que Arda Turan n'ha quedat fora. Luis Enrique apostarà pel trident perquè no se'n refia de l'Athletic de Bilbao tot i el 2 a 1 de l'anada.

 


METRO DE BARCELONA. EL 12 DE FEBRER S'INAUGURARÀ LA L9 ENTRE CIUTAT UNIVERSITÀRIA I L'AEROPORT DEL PRAT.

SEGONA RONDA. EL REI OBRE UNA NOVA TANDA DE CONSULTES AMB POCS AVENÇOS ENTRE ELS PARTITS.

REUNIÓ A PALAU. PUIGDEMONT I ARRIMADAS CONSTATEN LES SEVES DIFERÈNCIES SOBRE EL FULL DE RUTA.

CONTRA LA POL·LUCIÓ. EXAMINEM LES MESURES APROVADES PER INTENTAR EVITAR LA CONTAMINACIÓ DELS VEHICLES.

BARÇA-ATHLETIC. INIESTA I BUSQUETS ENTREN A LA CONVOCATÒRIA PERÒ ARDA TURAN NO S'HA RECUPERAT A TEMPS.

  • El rei Felip VI comença demà la nova ronda de consultes amb els líders polítics per designar un candidat a la investidura com a president del govern. / Mentrestant avui hi ha hagut la primera reunió de la Mesa i la junta de portaveus del congres. Entre altres, han ratificat la decisió de la mesa de donar llum verda a que ERC tingui grup parlamentari propi al marge d'IU i Bildu. Joan Tardà serà el portevau del grup i Gabriel Rufián el portaveu adjunt.
  • Qui també començarà demà una ronda de contactes és el president de la Generalitat. Ho farà amb els representants de ls partits polítics catalans. L'obirarà la líder de l'oposició, Inés Arrimadas, que avui s'ha mostrat disposada a arribar a acords amb el govern de Puigdemont si abandona el procés independentista....
  • A Tarragona, l'alcalde socialista, Josep Fèlix Ballesteros, ha declarat avui als jutjats com a investigat. Ell i altres 10 persones són investigades -arran d'una denúncia de la CUP- pel contracte i els pagaments, suposadament fraudulents, a l'empresa Inipro.
  • El govern català ha donat avui llum verda al projecte de llei de canvi climàtic, que preveu gravar amb un impost els vehicles més contaminants. / Els vells telèfons mòbils que ja no fem servir poden tenir una segona vida. Avui se celebra el dia mundial del reciclatge de mòbils, una jornada per prendre consciència de que més d'un 90% dels components de cada telèfon es poden reutilitzar.
  • Un equip de l'Informatiu ha pogut entrar a la Masia del germans Roca, un espai on s'investiga, s'ensenya i s'aprèn no només sobre com aconseguir la millor cuina, sinó també com tenir els millors estris per fer-la possible. Ara, per exemple, els Roca han aconseguit una nova patent que permet cuinar a baixa temperatura a casa i, per tant, millora la textura i el gust dels aliments
  • Els Mossos investiguen l'origen d'un incendi que aquesta matinada ha cremat una quarentena de vehicles aparcats en un carrer prop del Park Güell de Barcelona.
  • El Barça rep demà a l'Athlètic de Bilbao, en la tornada dels quarts de final de Copa.
  • Los Secretos, la mítica banda madrilenya dels 80's i 90's, continuen en actiu i treballant en projectes nous. Avui toquen a Barcelona en el marc del Festival Mil·leni.

Els catalans només reciclem 1 de cada 5 dels nostres telèfons mòbils. De fet es calcula que cada any tirem a la brossa o guardem al calaix 3 milions i mig d'aparells. Avui, és el dia mundial del reciclatge de mòbils i els experts ens recorden que un 90 per cent dels components d'un terminal són reciclables i altament contaminants si no se segueixen els procediments necessaris a les plantes especialitzades. Els ecologistes ens demanen més esforç i allargar la vida que donem a cada telèfon que actualment no arriba als 2 anys de mitjana.

El rei començarà demà la ronda de contactes amb el líders polítics que allargarà fins dimarts vinent. Així Rajoy i Sánchez tindran temps per buscar nous suports. Rajoy vol començar a treballar amb Albert Rivera i Sánchez està a l'expectativa del Comitè Federal del PSOE on els barons fixaran la seva posició sobre un pacte amb Podemos.

Avui us explicarem el projecte que desenvolupa la UOC per facilitar que els alumnes d'estudis a distància puguin també fer els exàmens des de casa. Es tracta d'un sistema que permet identificar la identitat de la persona que s'examina, gràcies a la veu, la cara o, fins i tot, la velocitat a la que tecleja la persona que està fent l'examen.

També ens endinsarem a La Masia, el laboratori dels germans Roca on s'investiguen els nous sabors i les noves tècniques que apliquen al seu restaurant. La més recent, una placa d'inducció que ajuda a cuinar a baixa temperatura als domicilis particulars i que acaben de patentar.

El Barça té els dubtes d'Iniesta, Arda i Busquets per a la tornada dels quarts de final de la Copa contra l'Athletic de Bilbao. Tots tres tenen febre i Luis Enrique decidirà demà mateix si els fa jugar. L'asturià, que no se'n refia dels bascos, veu més clara la renovació de Neymar.

RECICLATGE DE MÒBILS. ELS CATALANS NOMÉS RECICLEM CORRECTAMENT 1 DE CADA 5 TELÈFONS.

SENSE NOVETATS. EL REI COMENÇA DEMÀ LA NOVA RONDA DE CONTACTES PER FIXAR UN NOU CANDIDAT A LA INVESTIDURA.

EXÀMENS A DISTÀNCIA. IDENTIFICAR UN ESTUDIANT GRÀCIES A LA SEVA CARA, LA SEVA VEU O LA VELOCITAT A LA QUE TECLEJA.

LA MASIA DELS ROCA. EN ENDINSEM AL LABORATORI ON INVESTIGUEN ELS NOUS SABORS I NOVES TÈCNIQUES PER CUINAR.

TOTS TRES TENEN FEBRE. INIESTA, ARDA I BUSQUETS SÓN DUBTE DE CARA AL PARTIT DE COPA CONTRA L'ATHLETIC.