Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

PRIMERA POLÈMICA. ELS SERVEIS JURÍDICS DE L'ESTAT ESTUDIEN LA FÓRMULA UTILITZADA EN LA PROMESA DE PUIGDEMONT.

ARRENCA LA LEGISLATURA. EL SOCIALISTA PATXI LÓPEZ ESCOLLIT PRESIDENT DEL
CONGRÉS GRÀCIES A L'ACORD DE PP, PSOE I C'S.

VIOLÈNCIA DE GÈNERE.UN HOME MATA A LA SEVA EXPARELLA AL MIG DEL CARRER I DESPRÉS SE SUÏCIDA.

AMETLLERS FLORITS. LES TEMPERATURES ALTES HAN ACCELERAT EL PROCÉS I L'ARRIBADA DEL FRED PODRIA PERJUDICAR LA COLLITA.

CAS NEYMAR. EL BRASILER HAURÀ DE DECLARAR COM A INVESTIGAT EL 2 DE FEBRER, A L'AUDIÈNCIA NACIONAL.

  • Hores abans de prendre possessió com a nou president de Catalunya, Carles Puigdemont recollia les últimes pertinences del despatx de l'ajuntament de Girona, ciutat d'on era alcalde fins ahir. També ha aprofitat per despatxar amb la tinent d'alcalde a l'espera de conèixer qui dirigirà l'ajuntament gironí./ l'acte de presa de possessió es farà d'aquí a tres hores, a les 7 de la tarda, en un acte solemne en què Puigdemont rebrà el traspàs de poder de mans del seu antecessor, Artur Mas, en presència del mnistre d'interior en funcions, Jorge Fernández Díaz i que podreu seguir pel 24 horas
  • El fet que el Rei Felip decidís no rebre a la presidenta del Parlament ha creat polèmica. El ministre de Justícia assegura que el Rei ha complert amb les seves obligacions al sancionar el nomenament de Carles Puigdemont... mentre, que a Carme Forcadell li hagués agradat ser rebuda per explicar-li la situació a Catalunya.
  • Catalunya ha batut aquest any un récord de trasplantaments, 954.
  • Rècord històric el 2015 de passatgers a l'aeroport de Barcelona. Quasi 40 milions d'usuaris van passar l'any passat pel Prat, el que suposa un 5'7 per cent més que el 2014. L'Àngel Pons ens ho explica./ L'Ajuntament de Barcelona contempla reduir les places d'allotjaments turístics d'algunes zones de la ciutat./ Un ciclista va ser gravat mentre circulava per la ronda litoral aprofitant el rebuf d'un autobús
  • Els entrenadors del Barça i de l'Espanyol han recuperat aquest migdia la tradició de la fotografia i encaixada de mans conjunta abans del derbi de demà a Cornellà-El Prat
  • La Filmoteca de Catalunya s'obre a partir d'avui a l'univers cinèfil d'Isabel Coixet... I ho fa mitjançant un cicle de pel·lícules escollides per ella mateixa i protagonitzades per dones al límit.


Carles Puigdemont feia caixes aquest matí al seu despatx de Girona. Aquest tarda es convertirà oficialment en president de la Generalitat on es fan els últims preparatius per l'acte on pendrà possessió del càrrec. Dijous ho faran els membres del seu govern que manté la estructura prevista d'equilibris a Junts pel sí. Mentrestant, cueja encara el debat sobre si el rei Felip sisè hauria hagut de rebre la presidenta del Parlament, un fet que no és necessari i que no s'ha fet en el cas dels últims presidents autonòmics investits.

A L'Informatiu repassarem molts dels moments de la primera sessió de judici del cas Nóos que acabava a les 10 de la nit i veiem sortir a la Infanta Cristina i a Iñaki Urdangarin junts després de més de 12 hores de vista oral. El procés es reprendrà el 9 de febrer. Aleshores les jutgesses hauran de decidir si atenen les peticions de la fiscalia, l'advocacia de l 'estat i la defensa de no jutjar a la germana del rei.

Catalunya es manté a la cua de donants d'Espanya tot i que en l'últim any hi hagut un augment. El 2015 es va tancar amb 34 donants per cada milió d'habitants lluny dels 40 que hi ha de mitjana a tot Espanya. Pel que fa als trasplantaments, n'hi va haver 954. Espanya es manté com a país líder en aquest tipus d'operacions.

L'altra dada del dia és que l'aeroport del Prat ha batut un nou rècord al 2015 amb gairebé 40 milions d'usuaris. A L'Informatiu recollirem una imatge d'un ciclista circulant a més de 60 quilòmetres per hora per la ronda de Barcelona al darrera d'un autobús aprofitant l'efecte rebuf.

L'endemà que Messi conquerís la cinquena pilota d'or, Barça i Espanyol afinen la preparació del seu tercer derbi en poc més de 10 dies. Demà a la nit, tornada dels vuitens de la Copa a Cornellà. Els culés hi arriben amb la tranquil·litat del "4 a ú" de l'anada. De nou, es preveu un partit amb tensió.

CARLES PUIGDEMONT. EL PRESIDENT PRENDRÀ POSSESSIÓ DEL CÀRREC AQUESTA TARDA EN UN ACTE A LA GENERALITAT.

CAS NÓOS. EL JUDICI ES REPRENDRÀ EL PROPER 9 DE FEBRER I JA SABREM SI LA INFANTA CRISTINA SEGUEIX ACUSADA.

DONACIONS 2015. CATALUNYA AUGMENTA EN NÚMERO DE DONANTS PERÒ ES MANTÉ A LA CUA D'ESPANYA.

COMPORTAMENT PERILLÓS. UN CICLISTA CIRCULA PER LA RONDA A MÉS DE 60 KM/H DARRERA D'UN AUTOBÚS.

A LES PORTES DEL DERBI. AL BARÇA, ARDA PODRIA SUBSTITUIR LUIS SUÁREZ I A L'ESPANYOL SÓN BAIXA PER SANCIÓ HERNÁN PÉREZ I DIOP.

Aquest és el moment que Carles Puigdemont arribava aquest migdia al Palau de la Generalitat ja com a president electe després superar ahir el debat d'investidura. Abans, al matí,  Puigdemont s'acomiadava de l'ajuntament de Girona on ha exercit com a alcalde els últims 4 anys i mig.

Entre l'oposició, tant el Partit Popular com Ciutadans creuen que els no independentistes haurien de fer front comú al Parlament.. Pero PSC i Catalunya sí que es pot no estan disposats a fer fronts.

Aquesta primera sessió del judici es dedica a les qüestions prèvies. Els advocats de la infanta, la fiscalia i l'advocada de l'estat han demanat el sobreseïment de la causa contra Cristina de Borbó  per falta de legitimitat de Manos Limpias per acusar-la en solitari.  Les tres magistrades del tribunal han de decidir si el judici contra ella continua o no.....

Després de 4 guardons seguits, els últims dos anys els va cedir a Cristiano Ronaldo, però aquest 2015 l'argentí ha presentat les millors credencials per eixamplar distàncies amb el portugués.


Carles Puigdemont s'ha acomiadat aquest matí de l'ajuntament de Girona. Ha estat la seva primera cita després que anit fos investit president de la Generalitat i deixés clar que manté el projecte de ruptura amb Espanya. Avui ha dit que no tem les mesures que pugui pendre el govern i que no li interessen les declaracions de Rajoy perquè està en funcions. Aquest matí el ministre de Justícia ha insistit en que faran tot el que faci falta per garantir el compliment de la legalitat.

De la formació del govern ja en tenim alguns detalls. Sabem ja que hi haurà un únic vicepresident que serà Oriol Junqueras que també dirigirà el departament d'Economia. Les altres dues figures fortes de l'executiu seran Raül Romeva, que dirigirà Afers Institucionals i Neus Munté que seguirà com a portaveu i dirigirà l'àrea de Benestar.

De tota manera, la imatge del dia ens arriba des de Palma de Mallorca. Són la infanta Cristina i el seu marit, Iñaki Urdangarín, asseguts al banc dels acusats en la primera sessió del judici pel cas Nóos. Per la germana del rei es demanen 8 anys de presó però el seus advocats han demanat al jutge que se li apliqui la denominada doctrina Botín per la qual no seria jutjada ja que no l'acusen ni els advocats de l'estat ni la fiscalia.

Leo Messi, Neymar i Cristiano Ronaldo són els tres finalistes a la pilota d'or que es lliura aquest vespre a Zuric. L'argentí del Barça és el gran favorit per guanyar per cinquena vegada el premi de millor jugador del món.

Avui ha dit que no tem les mesures que pugui pendre el govern i que no li interessen les declaracions de Rajoy perquè està en funcions. Aquest matí el ministre de Justícia ha insistit en que faran tot el que faci falta per garantir el compliment de la legalitat.

De la formació del govern ja en tenim alguns detalls. Sabem ja que hi haurà un únic vicepresident que serà Oriol Junqueras que també dirigirà el departament d'Economia. Les altres dues figures fortes de l'executiu seran Raül Romeva, que dirigirà Afers Institucionals i Neus Munté que seguirà com a portaveu i dirigirà l'àrea de Benestar.

De tota manera, la imatge del dia ens arriba des de Palma de Mallorca BETA Són la infanta Cristina i el seu marit, Iñaki Urdangarín, asseguts al banc dels acusats en la primera sessió del judici pel cas Nóos. Per la germana del rei es demanen 8 anys de presó però el seus advocats han demanat al jutge que se li apliqui la denominada doctrina Botín per la qual no seria jutjada ja que no l'acusen ni els advocats de l'estat ni la fiscalia.

Leo Messi, Neymar i Cristiano Ronaldo són els tres finalistes a la pilota d'or que es lliura aquest vespre a Zuric. L'argentí del Barça és el gran favorit per guanyar per cinquena vegada el premi de millor jugador del món.


CARLES PUIGDEMONT. S'ACOMIADA DE L'AJUNTAMENT DE GIRONA DESPRÉS DE SER INVESTIT PRESIDENT.

NOU GOVERN. JUNQUERAS SERÀ EL VICEPRESIDENT I MUNTÉ I ROMEVA GESTIONARAN LES ALTRES DUES GRAN ÀREES.

JUDICI CAS NÓOS. LA INFANTA CRISTINA I IÑAKI URDANGARIN AL BANC DELS ACUSATS EN LA PRIMERA JORNADA DE LA VISTA ORAL.

PILOTA D'OR. AQUESTA TARDA LEO MESSI PODRIA ACONSEGUIR EL CINQUÈ TÍTOL COM A MILLOR JUGADOR DEL MÓN.

Carles Puigdemont ha participat aquest matí al Consell Nacional de Convergència Democràtica a les hores prèvies al debat d'investidura d'aquesta tarda que el convertirà en el president de la Generalitat número 130 gràcies a l'acord assolit entre Junts pel sí i la CUP que implica el pas al costat d'Artur Mas. El president en funcions ha rebut avui un ovació de més de tres minuts i ha defensat l'acord per poder tirar endavant el procés independentista.

La CUP analitza avui la situació després de l'acord que els obliga a la dimissió de dos dels seus dipuatts i passar-ne dos més al dia a dia del grup de Junts pel sí. Entre els diputats que podrien marxar hi ha Julià de Jodar i Josep Manuel Busqueta.

Crítiques de l'oposició a l'acord. Ciutadans ho considera un frau democràtic. El PSC considera que l'acord implicat una exercici de transfuguisme. Catalunya si que es pot creu que és humiliant per la CUP i el PP català lamenta que Catalunya quedi en mans dels anticpaitalistes i creu que Mas mor matant.

El govern emet un comunicat en el que demana responsabilitat als dirigents ctalans i recorda que tenen l'obligació de complir la llei i garantir l'estabilitat. A més, consideren que ara és més necessari constituir un executiu fort per fer front al desafiament independentista. El PSOE ha dit que es manté al costat del govern en funcions en aquest sentit.

Leo Messi va refermar davant del Granada que la Pilota d'Or que es lliura demà a Zuric li pertany amb mereixement. L'argentí va fer 3 gols en la victòria del Barça que el situa com a líder provisional de la Lliga. El Madrid també va golejar el Deportivo en l'estrena de Zidane com a nou entrenador blanc

Junts pel Sí i la CUP continuen dialogant en la recta final de la legislatura abans no s'exhaureixi el termini, demà a la mitjanit, per investir president de la Generalitat. Malgrat els esforços d'última hora, tot apunta que s'està més a prop de convocar noves eleccions el 6 de març que d'arribar a un acord. Uns diàlegs on no hi participa la diputada de la CUP, Anna Gabriel, que sempre s'ha mostrat obertament defensora del no a investir a Mas.

Tot i tardanes, les nevades han permés un 65 per cent d'ocupació al Pirineu de Lleida i la venda de 200 mil forfaits. Unes xifres que segons el sector permeten arrodonir la temporada.

El nou arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, es mostra preocupat per la situació política del país i pels estralls de la crisi en la societat. Omella demana un gran pacte social.

El Barça vol deixar enrere els acalorats derbis amb l'Espanyol i se centra en la lluita pel liderat a la lliga contra el Granada al Camp Nou amb les novetats d'Arda, Aleix Vidal i Sergi Roberto. S'ho perden Mascherano, Bartra i Munir.

David Bowie ha fet 69 anys i coïncidint amb l'aniversari treu nou disc, que es titula "Blackstar". És el 25 disc d'estudi d'una llarga carrera musical que va començar a finals dels anys 60 ...i que l'han convertit en un dels gran personatges de la història del rock. Amb un munt d'èxits a partir d'Space Oddity. Ara fa 3 anys, també coincidint amb el seu aniversari, va publicar "The Next Day" i ara torna amb "BLACKSTAR", amb 7 cançons.