Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Catalunya viu un episodi de sequera excepcional. Avui fa exactament 79 dies que a la ciutat de Barcelona no hi plou. Si les previsions es compleixen es podria superar el rècord de dies sense pluja des de 1928 quan els dies sense caure ni gota van ser 85. Més enllà de l'estadística, la sequera d'aquests dies té conseqüències sobre l'agricultura i augmenta, en ple hivern, el risc d'incendis.

El Rei ha rebut aquest matí a Xavier Domènech, líder d'En Comú Podem, al Palau de la Sarsuela dins de la ronda de contactes per buscar un candidat a la investidura. De moment, desde el PP descarten que Rajoy renunciï a la presidència i el PSOE diu que no faran cap pas fins que els populars no presentin el seu candidats.

L'equip de govern d'Ada Colau treballa ja en la reforma de les ordenances que sancionen amb multes el top manta, la prostitució o la mendicitat. Consideren que són multes que penalitzen la pobresa. Ara busquen els suports necessaris per tirar endavant aquests canvis en partits com el PSC, Esquerra o la CUP.

Chen Yansheng ja és el nou president de l'Espanyol. Després de comprar el 54 per cent de les accions, l'empresari xinès ha agafat les regnes del club i aquest matí s'ha reunit per primera vegada amb el seu consell que només compta amb tres catalans. Joan Collet va dimitir anit per afavorir el canvi.

El Barça s'apropa a les semifinals de la Copa del Rei després de guanyar al camp de l'Athletic de Bilbao per dos a un. Tot i les baixes de Messi i Suárez, els blaugrana es van avançar amb gols de Munir i Neymar. A l'últim minut, Aduriz va reduir la diferència i va posar emoció a la tornada.

 

SEQUERA A CATALUNYA. BARCELONA PORTA 79 DIES SENSE PLUJA, PROVOCA PROBLEMES AL CAMP I AUGMENTA EL RISC D'INCENDIS.

PENDENTS DE MADRID. EL REI CONTINUA AMB LA RONDA DE CONSULTES AMB UNA INVESTIDURA INCERTA.

MENYS MULTES. COLAU ESTUDIA TREURE SANCIONS QUE CASTIGUEN EL TOP MANTA, LA PROSTITUCIÓ O LA MENDICITAT.

TÉ EL 54% DE LES ACCIONS. CHEN YANSHENG JA ÉS EL NOU PRESIDENT DE L'ESPANYOL EN SUBSTITUCIÓ DE JOAN COLLET.

GOLS DE MUNIR I NEYMAR. EL BARÇA GUANYA PER 2 A 1 A SAN MAMÉS I ENCARRILA EL PAS A SEMIFINALS DE LA COPA.

  • L'acord in extremis permet evitar la primera imatge de desacord entre Junts pel Sí i la CUP des que van tancar el pacte de governabilitat. La CUP estava diposada a votar amb l'oposició per retornar als funcionaris de la Generalitat la paga extra que no van cobrar al 2012. Finalment, Lluís Falgàs, tant la CUP com els agents socials, s'han avingut a fraccionar-la en tres anys.
  • Carles Puigdemont ha estat el protagonista del ple en la seva primera compareixença per explicar la formació del govern. El president ha demanat als seus consellers que mantinguin la voluntat de diàleg amb tots els grups parlamentaris, al marge del pacte amb la CUP, a qui ha demanat responsabilitat. Ha assegurat que els pressuspostos recolliran les prioritats socials i ha demanat el suport a Catalunya Sí que es pot per aprivar-los. I ha reiterat que el seu govern té el mandat ciutadà de portar Catalunya a les portes d'un nou estat.
  • Albert Ballesta serà el nou alcalde de Girona, en substitució de Carles Puigdemont. L'anunci ha arribat després de 10 dies d'estira-i-arronses entre Convergència Democràtica i Demòcrates, ja que Ballesta ocupa el número 19 de la candidatura de Girona. El grup municipal d'Esquerra ha qualificat de frau democràtic l'elecció de Ballesta./ L'ajuntament de Barcelona ha decidit retirar la medalla d'or de la ciutat a la Infanta Cristina per la seva imputació al cas Nóos.
  • La última setmana de febrer, Barcelona acollirà l'onzena edició del Mobile World Congress, la trobada més important del món de la telefonia a Europa. Una edició que estrenarà metro i que es proposa assolir xifres rècord. Per tercer any el creador de facebook, Mark Zukerberg, visitarà el certamen./ Audi ha confirmat que la fàbrica de SEAT a Martorell produirà el nou model A1 a partir del 2018.
  • Luís Suárez no jugarà aquest vespre contra l'Athletic: el Tribunal Administratiu de l'Esport ha desentimat el recurs del club que demanava treure-li el partit de sanció que li quedava./ L'Audiència de Barcelona ja ha fixat data pel judici contra Leo Messi i el seu pare per frau fiscal. Serà del 31 de maig al 3 de juny. És a dir, un cop acabada la temporada del Barça però només 3 dies abans de l'inici de la Copa Amèrica.
  • "Guerra" torna a Barcelona. Aquest és el nom de l'espectacle muntat per Albert Pla, Fermín Muguruza i Refree (tres músics convertits en actors) sobre els conflictes bèl·lics i les tragèdies humanitàries.

Acord in extremis entre Junts pel sí i la CUP per evitar les primeres esquerdes en el seu pacte i que aquesta tarda haguessin de votar diferent. Al fons de la qüestió, la recuperació de la paga extra que els funcionaris de la Generalitat no van cobrar al 2012. La CUP hauria votat amb l'oposició per forçar-ho però finalment han acordat pagar-la fraccionadament fins el 2018. El ple ha començat amb un intens debat en el que Carles Puigdemont ha defensat el seu govern davant les dures crítiques de l'oposició.

L'ajuntament de Barcelona ha decidit retirar la medalla d'or de la ciutat a la Infanta Cristina. Ho ha decidit aquesta matí a la comissió de presidència a proposta d'Esquerra amb el suport de Barcelona en Comú, Convergència, el PSC i la CUP per la seva imputació al cas Nóos. Ciutadans i el PP s'han abstingut al considerar que, de moment, s'ha de fer valer la presumpció d'innocència.

Torna el Mobile i torna Mark Zuckerberg. El fundador de Facebook serà per tercer any consecutiu la gran estrella del congres de telefonia mòbil que se celebrarà del 22 al 25 de febrer i que ho farà amb xifres rècord. S'esperen més de 95 mil participants, un impacte econòmic de 460 milions d'euros a l'àrea de Barcelona i la creació de 13 mil llocs de treball temporals.

El Barça viatja a Bilbao sense Messi i Luis Suárez. L'argentí continua amb molèsties musculars i l'uruguaià no ha entrat a la llista tot i que el TAD es reuneix hores d'ara per decidir si li rebaixa la sanció. Neymar per tant serà el líder del conjunt blaugrana aquest vespre a l'anada dels quarts de final de la Copa.

ACORD IN EXTREMIS. LA CUP I JUNTS PEL SÍ TANQUEN UN PACTE PER EVITAR VOTAR DIFERENT AQUEST TARDA.

INFANTA CRISTINA. L'AJUNTAMENT DE BARCELONA LI RETIRA LA MEDALLA D'OR DE LA CIUTAT PER LA SEVA IMPUTACIÓ.

TORNA EL MOBILE. ZUCKERBERG SERÀ UNA VEGADA MÉS L'ESTRELLA D'UN CERTAMEN AMB MÉS DE 95.000 PARTICIPANTS.

EL TAD ESTÀ REUNIT. EL BARÇA ARRIBA A BILBAO SENSE MESSI I LUIS SUÁREZ PER JUGAR CONTRA L'ATHLETIC.

  • Comencem parlant del cas anomenat del 3% perquè l'informe de la Guàrdia Civil detalla les donacions d'empreses investigades que van a anar a parar a quatre fundacions vinculades a Convergència: Catdem, Forum Barcelona, Nous Catalans i Òmnium. Els investigadors sospiten que, tot i ser legals, podrien ser un pagament per aconseguir obra pública./ CDC es defensa d'aquestes acusacions en un comunicat tret aquest migdia, en el que assegura que totes les donacions a fundacions vinculades són legals, auditades, públiques i transparents. Afegeixen que les donacions es fan per motius d'afinitat ideològica i que en cap cas estan relacionades amb l'adjudicació de contractes d'obra pública.
  • El sector immobiliari a Catalunya va rebre l'any passat inversions per valor de 2.000 milions d'euros, bona part provinents de l'estranger. És el reflex de l'atractiu que ofereix sobretot Barcelona per als inversors internacionals en un sector en creixement. Tot i la pujada de preus, la venda augmenta i el comprador local es va animant.
  • Una altra dada econòmica positiva arriba també de l'automoció perquè la factoria de SEAT a Martorell ha batut el rècord de fabricació de cotxes dels últims 14 anys. Ha tancat 2015 superant els 400 mil vehicles venuts i ara la marca se situa a nivells anteriors als de la crisi./ El nombre de passatgers de creuers que van visitar Barcelona l'any passat va augmentar d'un 7%, amb gairebé 2'5 milions de persones. Tot i així el nombre de vaixells turístics va ser un 1% menor, 723 enlloc de 731.
  • Aquesta és la cua que hi havia aquest matí al davant la seu del Ministeri de Justícia de Barcelona... Són mestres i monitors que van a buscar el seu certificat de penals per poder ser contractats. Obtenir-lo diuen, està sent un autèntic malson perquè cues com aquesta es repeteixen cada dia des de finals d'any. Les cúes són conseqüència de la reforma de la Llei del menor... La nova normativa, aprovada al juliol, estableix que tothom que treballi amb nens haurà d'acreditar que no té antecedents d'abusos sexuals.
  • 86 crims d'odi a tot Espanya, 19 a Catalunya. Només són els que s'han pogut demostrar durant el últims 25 anys, però la meitat no han estat jutjats. Cada cas està recollit en el nou mapa interactiu de crims d'odi per racisme, homofòbia, violència ultra i contra els sense sostres. Una investigació encara inacabada que, segons els autors, s'ha anar actualitzant. També demanen amb urgència una llei integral per que cap cas no quedi impune.
  • El Barça ha preparat el partit de Copa de demà a Bilbao sense Leo Messi. Luis Enrique s'ha mostrat partidari de no arriscar. El tècnic també s'ha mostrat molt sorprès amb la designació de González González, el mateix àrbitre del recent partit de lliga a Cornellà./ L'Espanyol passa avui a tenir nou propietari. El grup xinès Rastar ja té el 56% de les accions del club que va comprar al novembre a Dani Sánchez Llibre i Ramon Condal.
  • Avui actúa a Barcelona un dels músics més de moda del moment. Amb només un disc publicat HOZIER ha obtingut un gran reconeixement internacional i diversos premis als Grammy i als Brit Awards


El 2016 arrenca amb molt bones perspectives pel sector immobiliari a Catalunya i, especialment a Barcelona on la inversió estrangera s'ha convertit en la base del sector. L'any passat el sector va implicar inversions per valor de 2 mil milions d'euros, un 43 per cent més que al 2014. Els edificis d'oficines i les vivendes de segona mà són ara per ara el que més interessa als inversors. Mentrestant, el comprador local també es va animant.

Omnium Cultural hauria rebut pagaments entre 2008 i 2009 d'empreses investigades en el cas de les presumptes comissions a Convergència. Avui us explicarem perquè cada matí hi ha aquestes cues a la seu del ministeri de Justícia a Catalunya. Són professionals que treballen amb menors i que, amb la nova llei del menor, necessiten un certificat de penals per acreditar que no tenen antecedents relacionats amb la pederàstia.

Us explicarem també el descobriment d'un grup de científics de l'Hospital del Mar de Barcelona. Es tracta d'un mecanisme cerebral que explicaria l'addicció a la, nicotina, i, per tant, al tabac. Tot plegat amb l'objectiu de buscar nous mètodes que puguin ajudar a deixar de fumar.

Messi no s'ha entrenat i està pràcticament descartat per al partit de Copa contra l'Athletic de Bilbao. Luis Enrique però donarà demà la convocatòria ja que també està pendent de si el TAD rebaixa la sanció de Luis Suárez. El tècnic ha mostrat la seva sorpresa perquè l'àrbitre sigui González González, el mateix del primer derbi.

 

SECTOR IMMOBILIARI. LA INVERSIÓ ESTRANGERA ES CONVERTEIX EN EL MOTOR D'UN SECTOR EN CREIXEMENT.

LLEI DEL MENOR. LA NOVA NORMATIVA OBLIGA A QUI TREBALLA AMB MENORS A ACREDITAR NO HAVER COMÈS DELICTES SEXUALS.

HOSPITAL DEL MAR. UN EQUIP DE CIENTÍFICS DESCOBREIX UN MECANISME CEREBRAL QUE EXPLICARIA L'ADDICCIÓ A LA NICOTINA.

SUÁREZ, PENDENT DEL TAD. MESSI NO S'ENTRENA I ESTÀ PRÀCTICAMENT DESCARTAT PER JUGAR DEMÀ A BILBAO.

  • El president en funcions del govern, Mariano Rajoy, se sentarà a parlar amb el president de la Generalitat, sempre i quan el truqui Carles Puigdemont. En una entrevista a RNE ha dit que l'atendrà amb molt de gust, com sempre que els presidents de Comunitats autònomes li ho demanen. I ha reiterat que el seu govern actuarà sempre que hi vegi una il.legalitat.
  • La Generalitat ha admès que podria retirar-se com a acusació en alguns processos judicials contra activistes... com per exemple, l'oberta arran una manifestació contra el tancament de Can Vies. Seria un dels punts que la CUP hauria demanat a Junts pel Sí per arribar a un acord.
  • Josep Rull deixa de ser el coordinador general de Convergència Democràtica per centrar-se en la conselleria de territori i sostenibilitat.Ç
  • En l'anomenat cas del 3% avui hem tingut accés a noves dades del sumari. La investigació evidencia nombroses irregularitats en contractacions fetes per l'Ajuntament de Torredembarra. Unes investigacions que van donar les pistes pels escorcolls a la fundació de Convergència. De fet, el sumari evidencia donacions a Catdem fetes només fa uns mesos, al 2015
  • El patrimoni de la persona més rica de Catalunya equivaldria a la renda anual de 150.000 famílies mitjanes catalanes durant el 2014. És una de les dades que es desprèn de l'informe que avui ha presentat l'ONG Oxfam sobre la desigualtat i que, segons l'entitat posa de manifest que les diferències econòmiques entre classes socials són cada cop més grans. A més, les 20 majors fortunes a Catalunya va augmentar un 34% l'any passat.
  • Avui ha començat a Madrid el judici als 15 acusats de l'assalt a la Fundació Blanquerna l'11 de setembre de 2013./ També avui s'havia de celebrar el judici del noi acusat de gravar aquestes imatges d'una agressió al metro de Barcelona. L'acusat ho ha reconegut, ha demanat perdó i li han rebaixat la pena de presó de 3 a 2 anys i no haurà d'ingressar. També se li ha imposat una sanció de 10.000 euros.
  • Les proves que li han fet aquest matí a Leo Messi descarten lesió muscular./ Qui segur que no hi serà és Jordi Alba, que s'estarà 10 dies de baixa per una elongació al bíceps femoral de la cama dreta.

 Mariano Rajoy disposat a parlar amb Carles Puigdemont si aquest s'hi posa en contacte. En una entrevista a Ràdio Nacional ha insistit en que faran complir la llei i que no dubtaran en portar als tribunals qüestions com la presa de possessió del president de la Generalitat o la creació de la conselleria d'Exteriors. També ha sigut molt dur amb Pedro Sánchez a qui acusa de voler reeditar el pacte del Tinell a nivell nacional i que, segons diu, acabaria com el rosari de l'aurora.

Segons ha pogut saber TVE a Catalunya diverses empreses haurien seguit pagant presumptes comissions a fundacions de Convergència fins al maig de l'any passat.. Ciutadans, PSC i PP han demanat la compareixença del conseller d'Interior després que la portaveu del govern de la Generalitat hagi confirmat la predisposició de l'executiu a retirar-se d'alguns processos judicials contra activistes com, per exemple, els aldarulls de Can Vies. Una decisió que estaria vinculada als acords amb la CUP.

Comença el judici contra els 15 ultres que la diada de 2013 van assaltar al centre cultural Blanquerna de Madrid en plena celebració, van provocar danys materials i van agredir a algun dels assistents. Els principals responsables dels fets s'enfronten a penes de fins a 4 anys de presó.

I un altre judici que també s'havia de celebrar avui. Sense presó el jove que va gravar l'agressió a un noi de Moldàvia al metro al juny de l'any passat. Ho ha evitat un acord d'última hora entre la defensa i la fiscalia. El jove haurà de pagar una multa de 10.000 euros i la pena serà inferior als 3 anys que demanava fiscalia.

Messi no té cap lesió muscular segons les proves mèdiques que li han fet aquest matí. El deu blaugrana va notar unes molèsties contra l'Athletic i al descans es va quedar al vestidor. L'argentí havia obert de penal el triomf del Barça que va aprofitar l'expulsió de Gorka per marcar 6 gols, tres dels quals del pitxitxi Luis Suárez

 

 RAJOY A RNE. DISPOSAT A PARLAR AMB CARLES PUIGDEMONT SI ES POSA EN CONTACTE AMB ELL.

GOVERN CATALÀ. PREDISPOSAT A RETIRAR-SE D'ALGUNS PROCESSOS JUDICIALS, C'S, PSC I PPC DEMANEN EXPLICACIONS.

ATAC BLANQUERNA. COMENÇA EL JUDICI CONTRA ELS ULTRES QUE VAN ENTRAR A UN ACTE A MADRID LA DIADA DE 2013.

COMENÇA EL JUDICI. DEMANEN 3 ANYS DE PRESÓ PEL JOVE QUE VA GRAVAR UNA AGRESSIÓ AL METRO DE BARCELONA AL 2014.

MESSI NO TÉ CAP LESIÓ. EL BARÇA GUANYA L'ATHLETIC DE BILBAO PER 6 A 0 AMB UN TRIPLET DE LUIS SUÁREZ.

Alguns dels episodis de l'actualitat política que han estat notícia els darrers mesos podrien formar part del guió d'alguna sèrie televisiva. Es tracta d'un gènere que ha despertat molt interès, sobretot arran de títols com Borgen o House of Cards. Els analistes reconeixen simulituds entre ficció i realitat i admeten que el procés independentista conté capítols dignes de les millors sèries.

Nit de glaçades a la major part de Catalunya, amb temperatures que han tocat fons a alta muntanya, però també al litoral. Gran part del territori ha quedat sota zero i ens deixa el primer paisatge de rigorós hivern a gairebé tot el país.

El vicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras admet dificultats per culminar el procés independentista en 18 mesos.

Les sèries sobre política s'han convertit en un autèntic fenòmen televisiu. Els personatges i els arguments inclouen paral·lelismes amb l'actual moment polític. La realitat a Catalunya ha deixat capítols que podrien inspirar un guió.

És el concert d'homenatge a David Bowie. Anit una trentena d'artistes i grups catalans van interpretar els seus èxits a la sala Razzmatazz de Barcelona. La recaptació es destinarà a la Fundació per a la Recerca en Oncologia.

Avui primer dels 3 partits entre Barça i Athlètic. Tornen a la convocatòria Bravo, Alba i Suárez. Messi dedicarà a l'afició la seva cinquena pilota d'or. L'Athlètic ja ha arribat a Barcelona, sense Aduriz ni Raúl Garcia.