Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Mobilització arreu d'Espanya en defensa d'unes pensions dignes. Milers de persones han sortit al carrer convocats per plataformes de pensionistes i sindicats. A Barcelona ho han fet en una marxa que ha anat de la plaça Urquinaona fins a la delegació del Govern.

Els manifestants consideren insuficient la pujada del 0,25 per cent i reclamen també que es garanteixi el sistema per als pròxims anys.

Això que veureu va passar fa una setmana a la Sagrada Família. Tres joves britànics van saltar-se de matinada totes les mesures de seguretat. Van escalar una de les torres, ho van enregistrar i després ho van penjar a YouTube. Els Mossos han obert una investigació i els responsables del temple han dit aquest matí que revisaran els protocols de seguretat.

Ens farem ressò de les condicions laborals en què treballen alguns repartidors. Només a Barcelona n'hi ha més de 800. La majoria es desplaça en bicicleta i cobren uns 4 euros per comanda. Des de fa uns mesos denuncien que treballen com a falsos autònoms.

Als esports, demà el Barça rep l'Athlètic. Un partit sense Luis Suárez, sancionat. Tampoc hi seran Vermaelen ni Busquets, tots dos lesionats. La novetat a la llista és el jugador del filial Carles Aleñà. Serà la seva primera convocatòria a la lliga aquesta temporada.

El darrer informe de Save the Children assenyala que la meitat de víctimes d'abusos sexuals a Catalunya són menors d'edat. Manuel Barbero, el pare que va destapar el cas dels maristes, ha escrit ara "Un silenci a crits". Vol explicar en primera persona l'horror de la pederàstia, denunciar el silenci dels maristes i la passivitat dels poders públics i eclesiàstics. A l'entrevista parlem amb Manuel Barbero.

  • Aquest migdia el consell de ministres ha aprovat la destitució del fins ara secretari de Difusió i Atenció Ciutadana de la Generalitat. Durant els registres d'ahir al Palau, Antoni Molons va ser detingut i després posat en llibertat amb càrrecs . Se l'acusa dels suposats delictes de malversació i desobediència en relació al finançament de la campanya publicitària de l'1 d'octubre./ Això passa mentre al Parlament continuen els contactes entre les formacions independentistes per mirar de donar sortida al bloqueig institucional.
  • S'acosta la setmana santa, un dels grans èxodes a les carreteres catalanes, i el Servei Català de Trànsit ha encès tots els llums d'alarma. En el que portem d'any gairebé s'ha doblat la xifra de morts en accidents de trànsit. Han passat de 20 a 38...un 80 per cent més./ A la Ciutat de la Justícia han declarat aquest matí Rosa Peral i Alberto López, els dos agents de la Guardia Urbana de Barcelona acusats de matar-ne un altre. Aquesta vegada ho han fet per la mort d'un manter l'estiu del 2014 durant una operació contra la venda ambulant a Montjuic./
  • És un fragment del videoclip que ha elaborat l'Hospital Quirón de Barcelona per alertar els joves del risc per la salut que comporta dormir poc i malament. Els especialistes insisteixen en la importància de descansar unes 8 hores i recomanen una sèrie de rutines per estar més relaxats a la nit./ A mitjans del mes de març és habitual que els paisatges i els camps esclatin de colors. A les comarques del Pla de Lleida, la floració de les nectarines i dels prèssecs tenyeixen de rosa grans extensions de terreny.
  • El Barça ja té rival per als quarts de final de la Champions...i aquesta vegada no es pot pas queixar. Serà la Roma, a priori l'empatrellament més assequible del sorteig que s'ha fet aquest migdia a Suïssa.
  • El Gran Teatre del Liceu s'obre aquesta nit al jazz amb una de les veus més destacades: el vocalista nord-americà GREGORY PORTER.

Crit d'alerta del Servei Català de Trànsit davant el preocupant increment de víctimes mortals a la carretera. En el que portem d'any han mort 38 persones, gairebé el doble que l'any passat: n'havien mort 20. Preocupació per l'increment dels accidents mortals quan s'acosta l'èxode de setmana santa i que es relaciona, en gran part, amb un augment de trànsit i de les distraccions.

A aquesta hora també estem pendents de la declaració a la Ciutat de la Justícia dels dos agents de la Guardia Urbana de Barcelona acusats de la mort d'un altre policia. Ho fan no per aquest cas sinó per la mort d'un venedor ambulant al 2014,

Barcelona commemora aquests dies el 80é aniversari dels bombardejos que la ciutat va patir durant la guerra civil. L'aviació italiana no va parar durant 40 hores matant un miler de persones i donant un pas més en l'estratègia de guerra contra la població civil. Avui es recordarà amb un espectacle a la façana de l'ajuntament.

El  25% de la població pateix problemes relacionats amb la son. Els especialistes insisteixen que cal portar una rutina que ens permeti relaxar-nos a última hora del dia. Especialment, es dirigeixen als joves. Per això a l'hospital Quiron de Barcelona han editat un vídeoclip amb el que intenten donar valor a la importància de dormir unes 8 hores.

la Roma serà el rival del Barça als quarts de final de la Champions, amb l'anada al Camp Nou el 4 d'abril. El tercer classificat de la lliga italiana és, a priori, un els rivals més assequibles. El Madrid reviurà la final de l'any passat, amb la Juventus, i la tornada al Bernabeu. El Sevilla s'enfrontarà al Bayern, amb l'anada al PIZJUAN. I el CITY al Liverpool, amb la tornada a MANCHESTER.


 

ALERTA TRÀNSIT. 38 PERSONES MOREN EN ACCIDENTS A LA CARRETERA EN EL QUE PORTEM D'ANY, EL DOBLE QUE EL 2017.

CAS GUÀRDIA URBANA. ROSA PERAL I ALBERTO LÓPEZ DECLAREN PER LA MORT D'UN MANTER.

80 ANIVERSARI. BARCELONA RECORDA ELS BOMBARDEJOS DE LA GUERRA CIVIL QUE VAN MATAR UN MILER DE PERSONES.

DIA MUNDIAL DE LA SON. ELS EXPERTS ALERTEN DELS PROBLEMES QUE POT GENERAR NO DORMIR PROU BÉ.

SORTEIG CHAMPIONS. LA ROMA, A PRIORI EL MÉS ASSEQUIBLE, SERÀ EL RIVAL DEL BARÇA ALS QUARTS DE FINAL.

Detingut per la Guardia Civil l'encara secretari de Difusió de la Generalitat, Antoni Molons, per un presumpte delicte de malversació de fons públics per les campanyes de promoció del referèndum il·legal de l'1 d'octubre. Durant l'operació, encarregada pel jutjat 13 de Barcelona, s'han fet escorcolls al seu despatx al Palau de la Generalitat i a la seu d'Òmnium Cultural.

La Fiscalia demanarà al govern que estudiï la viabilitat d'ordenar la detenció a Suïssa de Carles Puigdemont i Meritxell Serret ja que han anunciat que diumenge seran a Ginebra per participar en un acte. Precisament al Suprem hi compareixeran dimarts vinent Jordi Sànchez i Joaquim Forn per revisar la seva situació de presó provisional.

aquest matí matí 200 alcaldes adherits a l'Associació de Municipis per la Independència s'han reunit a Tàrrega per ratificar l'alcalde del Port de la Selva, Josep Maria Cervera, com a nou president de l'entitat. Rellevarà, així, en el càrrec a Neus Lloveras, que va dimitir arran de la seva imputació judicial. En l'acte, l'AMI ha reivindicat el paper del municipalisme en el procés independentista i ha fet una crida a la unitat per proclamar la república.

Un centenar de pensionistes s'han concentrat aquest matí davant l'Institut Nacional de la Seguretat Social a Barcelona on han lliurat 10.000 signatures per exigir unes pensions dignes i en contra de l'increment del 0,25%. Convocats pels sindicats UGT, Comissions Obreres i la Plataforma Unitària de la Gent Gran reclamen garantir la sostenibilitat del sistema públic de pensions i recuperar l'índex de revalorització.


El Barça espera rival al sorteig de demà per als quarts de final de la Champions. Liderats per un gran Messi, els blaugarna van eliminar anit el Chelsea per 3 a 0, amb dos gols i una assistència de l'argentí en un partit molt complet.L'única nota negativa, la fractura de falange a un dit del peu de Sergio Busquets, que el tindrà 3 setmanes de baixa.

XAVIER MISERACHS és un dels grans autors catalans que va donar a la fotografia un nou relleu. La seva càmera va ser un testimoni únic de la vida i les transformacions de Barcelona durant la segona meitat del segle XX. Amb el títol "Epíleg imprevist", la Pedrera exposa ara una gran retrospectiva que, per primera vegada, té en compte tots els àmbits del seu ric arxiu.

Detingut per la Guardia Civil l'encara secretari de Difusió de la Generalitat, Antoni Molons, per un presumpte delicte de malversació de fons públics per les campanyes de promoció del referèndum il·legal de l'1 d'octubre. Durant l'operació, encarregada pel jutjat 13 de  Barcelona, s'han fet escorcolls al seu despatx al Palau de la Generalitat i a la seu d'Òmnium Cultural.

Mentrestant, la fiscalia demana al jutge Llarena que estudii la viabilitat d'ordenar la detenció a Suissa de Carles Puigdemont i Meritxell Serret ja que han anunciat que seran a Ginebra diumenge. Precisament al Suprem hi compareixieran dimarts vinent Jordi Sànchez i Joaquim Forn per revisar la seva situació de presó provisional.

A l'ajuntament de Barcelona el que continua paralitzat és el futur del tramvia. Ada Colau manté oberta la porta de diàleg amb els grups però, de moment, no compta amb cap suport per tirar endavant el seu projecte d'unir el tram per la Diagonal. Té fins el ple del dia 23 per trobar aliats.

El Barça s'ha classificat, per onzè any consecutiu, pels quarts de final de la Champions. Messi, amb dos gols i una assistència per Dembelé, va ser el gran protagonista en el triomf per 3 a 0 al Chelsea. L'única nota negativa, la fractura de falange a un dit del peu de Sergio Busquets, que el tindrà 3 setmanes de baixa.

Veurem les fotografies de Xavier Miserachs que s'exposen des d'avui a la Pedrera. Una retrospectiva de l'artista que permet veure l'evolució del seu treball: des de les fotos més amateurs fins les de la seva maduresa artística... Imatges icòniques dels anys 50 i 60.

NOVA OPERACIÓ 1-O. DETENEN AL SECRETARI DE DIFUSIÓ I ESCORCOLLEN EL PALAU DE LA GENERALITAT I LA SEU D'ÒMNIUM CULTURAL.

AQUEST CAP DE SETMANA. LA FISCALIA DEMANA QUE EL GOVERN QUE ESTUDÏI LA DETENCIÓ DE PUIGDEMONT I SERRET A SUiSSA.

TRAMVIA POLÈMIC. COLAU NO ACONSEGUEIX SUMAR SUPORTS AL SEU PLA D'UNIR LES LÍNIES ACTUALS PER LA DIAGONAL.

EL SORTEIG, DEMÀ. EL BARÇA, ALS QUARTS DE LA CHAMPIONS PER ONZÈ ANY CONSECUTIU. BUSQUETS, 3 SETMANES DE BAIXA.

XAVIER MISERACHS. UNA EXPOSICIÓ A LA PEDRERA FA UN RECORREGUT PER L'OBRA D'AQUEST RECONEGUT FOTÒGRAF.

  • En plena onada de protestes contra l'actual sistema de pensions, Mariano Rajoy ha comparegut al Congrés del Diputats per debatre el tema. La majoria de partits demanen que es torni al sistema pel qual l'IPC fixava l'increment de les pagues i critquen la gestió del govern.
  • Fins aquesta tarda no sabrem què ha donat de sí la reunió de Carles Puigdemont amb els parlamentaris de Junts per Catalunya, que continua a Brussel·les. En ple bloqueig de la investidura i després de la constatació que no es podrà investir president a Jordi Sànchez, els diputats podrien decidir ara si intenten forçar la votació de Sànchez o aposten per un tercer nom. Des d'Esquerra pressionen perque proposin un candidat "efectiu". I la CUP manté que no donaran suport a cap candidat que surti d'un acord autonomista.... encara que diuen que el nom no serà un impediment insalvable...
  • Són alguns dels centenars d'estudiants catalans que entre avui i diumenge visitaran el Saló de l'Ensenyament per mirar d'aclarir el seu futur acadèmic.
  • I avui ens conegut quantes reclamacions i sobre què han fet els consumidors catalans en l'últim any. Segons l'Agència Catalana de Consum han estat prop de 13.000 i el 70% s'han resolt per la via de la mediació i l'arbitratge sense haver d'arribar a judici. Per sectors, el de la telefonia és el que més reclamacions ha rebut durant 2017: més de 3.000.
  • Són alguns dels 5.000 aficionats del Chelsea que seran aquest vespre al Camp Nou. Els blaugrana no se'n fien i saben que hauran d'estar al 100 per 100. Iniesta ha rebut l'alta mèdica, però Valvedre dubta si fer-lo jugar.... i Messi tornarà a tirar del carro.
  • El Festival Castell de Peralada ja té el cartell definitiu d'aquest estiu. Avui han presentat la programació completa de la 32ena edició...Tindrà un gran contingut operístic, amb 4 títols a més dels recitals dels tenors JONAS KAUFMANN, PLÁCIDO DOMINGO, JAVER CAMARENA.

Els diputats de Junts per Catalunya es reuneixen a Brussel·les amb Carles Puigdemont per encarar la nova fase de la investidura després de la impossibilitat d'investir Jordi Sánchez. Veurem si sorgeix un nom nou com demana Esquerra. Mentrestant, la CUP manté el seu no a qualsevol candidat mentre es mantingui l'actual acord entre Junts per Catalunya i els republicans.

L'altra gran cita del dia és al Congrés amb la compareixença de Rajoy per parlar del sistema de pensions. El president del govern defensa la continuïtat de l'actual model i ha anunciat un increment de les pensions mínimes i de viduïtat i s'aproven els pressupostos. La resta de partits han estat molt crítics i han demanat que l'increment anual estigui vinculat a l'IPC.

190 expositors participen en una nova edició del Saló de l'ensenyament, que es pot visitar fins diumenge. Aquest any hi participen per primera vegada una trentena d'universitats xineses que busquen atreure estudiants catalans. Hi destaca l'impuls que es dóna als graus de tres anys: se'n presenten una vintena. Un any més s'han vist protestes davant l'estand de l'exèrcit.

Aquesta nit el Barça espera classificar-se pels quarts de final. Davant el Chelsea, els Valverde han de mirar de fer bo l'empat a un que van aconseguir a Londres. La clau com sempre s'espera que sigui Messi. Qui ja és a quarts és el Sevilla que va sorprendre tothom al eliminar al United a Manchester.

Us avançarem les principals cites del Festival de Peralada d'aquest estiu. Entre d'altres  destaquen els concerts de Joan Manuel Serrat, Carla Bruni, Cool and the Gang, Jonas Kauffman o Plácido Domingo. També xerrarem amb Isabella Rossellini que aquest vespre estrena un monòleg sobre el respecte als animals al Teatre Akadèmia de Barcelona.

REUNIÓ A BRUSSEL·LES. TROBADA DE JXCAT PER ENCARAR LA NOVA FASE DE LA INVESTIDURA AMB LA PRESSIÓ D'ERC I LA CUP.

LES PENSIONS, A DEBAT. RAJOY DEFENSA L'ACTUAL SISTEMA I ANUNCIA UN AUGMENT DE LES MÉS BAIXES SI HI HA PRESSUPOSTOS.

SALÓ DE L'ENSENYAMENT. PER PRIMERA VEGADA HI PARTICIPEN UNA TRENTENA D'UNIVERSITATS XINESES.

CAIXA O FAIXA. CONTRA EL CHELSEA, EL BARÇA MIRARÀ DE FER EXCEL·LENT L'1 A 1 DE L'ANADA AQUESTA NIT AL CAMP NOU.

PROPOSTES CULTURALS. LES GRANS APOSTES DEL FESTIVAL DE PERALADA I L'ESPECTACLE D'ISABELLA ROSELLINI A BARCELONA.

Antoni Ros Marbà celebra els seus 80 anys amb tres concerts al Palau de la Música. El director i compositor està vinculat al Palau des de molt jove, quan hi anava a escoltar els concerts del Mestre Toldrà. Anys després ha estat l'escenari de molts dels seus èxits. Demà dirigirà la Camera Musicae amb un programa de Wagner i Brahms. Hem parlat amb ells de la seva carrera i del seu amor per la música.

Uber torna a operar a Barcelona des d'avui amb el servei UberX, que compta amb 120 vehicles amb llicència i conductors professionals. La companyia diu que respon a la necessitat de milers d'usuaris locals de l'aplicació. El sector del taxi avisa que els vigilaran de prop i no descarten mobilitzacions. Mentre que l'Ajuntament prepara un nou reglament per limitar la xifra de vehicles amb llicència a l'àrea metropolitana
Important operació de la Policia Nacional que ha permès desarticular una xarxa que es dedicava al tràfic de persones de nacionalitat xinesa. A canvi de 20 mil euros els portaven des de la Xina fins al Regne Unit. Abans s'estaven a Barcelona en pisos pastera. Hi ha 150 detinguts a tot Espanya, 111 dels quals a l'aeroport del Prat.
El cantant i músic barceloní Manolo Gracía posa a la venda el seu últim treball "Geometria del Rayo", el primer amb material inèdit des de fa tres anys. El disc compta amb col·laboracions especials i el presentarà en una gira que comença el mes vinent a Girona
 

Uber torna a operar a Barcelona des d'avui. La companyia ho fa amb 120 vehicles amb amb llicència i diu que respon a la necessitat de milers d'usuaris de l'aplicació que hi ha a la ciutat. El sector del taxi té molts recels a la tornada. L'ajuntament recorda que està apunt d'aprovar un reglament per limitar la xifra de vehicles amb llicència que circularà per l'àrea metropolitana.

Una sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans que condemna Espanya per haver multat  dues persones que van cremar una foto del rei Joan Carles. A més, us explicarem els detalls d'una operació de la Guardia Civil que ha permès desarticular una xarxa que es dedicava al tràfic de persones de nacionalitat xinesa. Hi ha 150 detinguts a tot Espanya, 111 dels quals a l'aeroport del Prat.

Els dos agents de la Guardia Urbana de Barcelona acusats de la mort d'un altre policia declararan divendres davant del jutge que investiga la mort d'un venedor ambulant a Montjuïc durant una persecució policial en què participaven tots dos al 2014. Considera que podrien estar vinculats amb la caiguda de la víctima per un terraplè.

L'exjugador del Barça, Marcos Alonso, viurà amb el cor dividit la tornada dels vuitens de final de la Champions de demà contra el Chelsea. El seu fill és titular indiscutible a l'equip anglès. Però amb l'empat a un de l'anada, Alonso veu favorit al Barça. Els blaugrana faran aquesta tarda l'últim entrenament, pendents de l'evolució d'Iniesta i Sergi Roberto.

I al final de l'informatiu parlarem amb Manolo García, que treu nou àlbum. Es titula "Geometria del Rayo", un treball pensat i gestat durant la gira del seu àlbum anterior... 12 cançons on torna a parlar de temes quotidians amb lletres treballades i poètiques.

 

UBER A BARCELONA. L'APLICACIÓ TORNA A OPERAR A LA CIUTAT I ELS TAXISTES JA ANUNCIEN NOVES PROTESTES.

OPERACIÓ POLICIA NACIONAL. DESARTICULADA UNA XARXA QUE ES DEDICAVA AL TRÀFIC DE PERSONES DE NACIONALITAT XINESA.

CRIM GUÀRDIA URBANA. ELS DOS AGENTS EMPRESONATS DECLARARAN PER LA MORT D'UN VENEDOR AMBULANT EL 2014.

AMB EL COR DIVIDIT. L'EXBLAUGRANA MARCOS ALONSO, PARE DEL LATERAL DEL CHELSEA, VEU FAVORIT AL BARÇA  DEMÀ AL CAMP NOU.

MANOLO GARCÍA. EL MÚSIC TREU NOU ÀLBUM I ANUNCIA GIRA A PARTIR DE L'ABRIL.

La defensa de Jordi Sànchez presenta al Tribunal Suprem el recurs contra la decisió del jutge Llarena de no permetre-li assistir al debat d'investidura, que estava previst per avui. Els advocats al·leguen que si se li impedeix ser investit es vulneraria la Constitució i l'Estatut. Mentrestant, els partits de l'oposició busquen la manera de forçar el desbloqueig polític i que comenci a córrer el temps per a unes noves eleccions.

Un de cada 4 nens catalans viu en situació de pobresa i les condicions empitjoren en els casos més severs. És el que conclou un informe de l'ONG Save the Children, que alerta de les conseqüències físiques i emocionals. Els nens pobres pateixen més obesitat, més risc de tenir trastorns mentals i abandonen abans els estudis. A més, la meitat de les víctimes d'abús sexuals són nens.

Una sentència obliga a l'ajuntament de Barcelona a posar un retrat del Rei al saló de Plens. La Delegació del Govern a Catalunya havia resentat una demanda el 2015 després que el govern muncipal retirés el bust de Juan Carles

Són dades de l'ONG Save the Children, que alerta que la xifra de nens pobres no baixa i que suposen un 25% dels que viuen a Catalunya. Una situació que tendeix a agreujar-se especialment si viuen a llars amb un sol progenitor. L'informe fa una sèria advertència de les conseqüències que això te en la seva salut i en el seu futur.

En algunes linies com la L5 i la L1 l'ocupació és ara més del doble de la capacitat dels combois. Amb més trens també es vol reduir l'interval de pas a les hores punta. El metro ha anat augmentat els passatgers any rera any i ara es vol preparar també de cara a un augment de la població.... però també de les mesures de reducció de trànsit per la contaminació.

El Barça es prepara per rebre dimecres al CHELSEA a la CHAMPIONS, pendent d'INIESTA. El manxec ja ha pogut fer avui una part de l'entrenament amb el grup. L'alegria de la jornada, però, és diu ASTRID FINA. La rider catalana ha aconseguit aquest matí la medalla de bronze en SNOWBOARD CROSS als Jocs Paralímpics d'hivern de PYEONGCHANG.

La Fundació Miró exposa aquests dies una col·leció de gravats japonesos de l'artista ITÓ SHINSUI, un dels pintors més importants del seu pais. Va ser l'impulsor de la tècnica anomenada "shin-hanga", que va revolucionar l'art tradicional del gravat introduïnt-hi una estètica més moderna. Aquesta tècnica va fascinar JOAN MIRÓ, fins al punt que un retrat seu inclou un "collage" d'estampes japoneses.