Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • El govern de Pedro Sánchez admet la seva situació i no descarta un avançament de les eleccions. Després que el PDECAT i el PP hagin renovat les seves direccións se li complica la governabilitat, sobretot, pel paper que podrien tenir a partir d'ara els de Carles Puigdemont que, fins ara, li havien donat suport./ Des del govern de la Generalitat insisteixen en que l'aposta independentista serà l'estabiltiat de Sánchez si es manté l'aposta pel diàleg
  • La Mesa del Parlament i la Junta de Portaveus han fixat pels dies 2, 3 i 4 d'octubre el debat de política general./ El Tribunal Superior de Justicia prohibeix que els ajuntaments ocupin l'espai públic amb símbols partidistes
  • Vist per a sentència el cas ITV... Oriol Pujol ha acceptat dos anys i mig de presó per haver cobrat comissions irregulars en l'adjudicació d'aquestes estacions...La decisió és conseqüència d'un acord amb la fiscalia, Isabel Palacios
  • Reunió de mediació a Madrid per tal d'evitar la vaga de Ryanair convocada per demà i demà passat pel personal de cabina./ Mentrestant, al departament de treball els treballadors de terra d'Ibèria del Prat i la companyia afronten la tercera mediació amb la intenció, diuen, de trobar una solució a la vaga convocada per aquest divendres i dissabte i pels dies 3 i 4 d'agost./ A qui també preocupa les vagues als aeroports és a la ministra d'Indústria Comerç i Turisme per l'impacte que poden tenir en la imatge d'Espanya./ La comissió Europea ha presentat avui una campanya per informar els viatgers sobre els seus drets.
  • Marc Gasol ha visitat avui al port de Badalona els seus companys de viatge de l'ONG Proactiva Open Arms. Fa només tres dies que els va deixar a Mallorca després de rescatar una dona a alta mar i els cossos sense vida d'una altra i d'un nen./ Catalunya és la comunitat autònoma amb més superfície de costa urbanitzada. De fet concentra més d'una quarta part del total d'Espanya... És una de les conclusions de l'estudi que Greenpeace ha realitzat durant 30 anys i que evidencia que la construcció està degradant els recursos naturals del litoral./ Al Segrià han començat els peritatges als camps de fruita malmesos per la pedregada de divendres al vespre./ A Barcelona, els veïns de La Teixonera denuncien que la inseguretat al barri ha augmentat. / L'ajuntament de Barcelona ha desallotjat aquest matí l'assentament que hi havia a prop de la plaça de les Glòries i l'avinguda Meridiana de Barcelona. 
  • El Barça podria anunciar en breu el fitxatge de l'extrem del GIRONDENS, MALCOM, que ja s'havia compromès amb la Roma./ En els campionats d'Europa de waterpolo, Grècia es creua en el camí d'Espanya./ Aquest és l'equip espanyol de Natació sincronitzada, que competirà al campionat Europeu de Glasgow a partir del 3 d'agost./ La primera etapa del tour als Pirineus ha començat amb mal peu. Quan s'havien recorregut 29 quilometres, un grup de pagesos ha col.locat bales de palla per interrompre la cursa.
  • Luis Fonsi va omplir anit el Teatre del Liceu de Barcelona../ En un parell de mesos Barcelona s'omplirà de música amb les festes de la mercè i amb el BAM

  • Incertesa política: el govern no descarta avançar les eleccions després del canvi de posició del pdecat
  • Acord pel cas itv: Oriol Pujol accepta una pena de 2 anys i mig de presó per haver cobrat comissions il·legals
  • Vaga d'Iberia: la tercera mediació mira de desconvocar la protesta prevista per divendres i dissabte
  • Marc Gasol: el jugador explica a l'informatiu la seva experiència a bord de l'Open Arms
  • Malcom, a punt: Barça-Alabès, Celta-Espanyol i Girona-Valladolid a la primera jornada de lliga, el 18 d'agost

El PDECAT li posarà les coses més difícils a Pedro Sánchez per aconseguir el seu suport al Congrés. És un dels primers anuncis que han fet els nous responsables del partit després de l'assemblea on, admeten, hi hagut certa divisió. Des de la nova direcció conviden a Esquerra a sumar-se a la Crida de Puigdemont, però els republicans s'en desviculen i apel.len a la unitat d'acció.
Gairebé 2 de cada 10 dones han patit violència masclista a Catalunya i s'han incrementat en més d'un 8% el número de denúncies. Són dades del 2016 que també indiquen que la majoria d'agressions fora de la parella es cometen en espais d'oci i al transport públic.
I en el cas Abidal, la Fiscalia demana reobrir la investigació pel trasplantament de fetge que li van fer. El Ministeri Públic entèn que hi ha documentació que no concorda i sol·licitarà que el donant, el cosí d'Abidal, declari a França com a testimoni. Des de l'entorn de l'exfutbolista han manifestat la seva intenció de no fer declaracions.

  • L'altre partit que ha fet congrés el cap de setmana ha estat el PP. Pablo Casado s'ha reunit aquest matí amb Mariano Rajoy i ha anunciat que la primera reunió de la nova executiva serà a Barcelona aquest dijous. Ho fa com exemple de quina és la prioritat màxima de la seva gestió.
  • El nou PDECAT envia els primeres missatges. Al govern de Pedro Sánchez li diu que li posaran les coses difícils al Congrés... i a Esquerra, els conviden a sumar-se a la Crida que impulsa Puigdemont. Els republicans, de moment, aposten per dialogar i treballar junts.
  • Independentment d'això, el govern manté la mà estesa al diàleg amb la Generalitat i avui hi haurà dos exemples.
  • El tribunal d'Edimburg, a Escòcia, ha decretat avui la llibertat sense condicions de l'exconsellera Clara Ponsatí.
  • L'Ajuntament de Vic denunciarà per un delicte d'incitació a l'odi el veí de 51 anys que va embestir amb el seu cotxe diverses creus grogues plantades a la Plaça Major
  • Els mossos busquen l'autor o autors de la mort a trets d'un home, aquesta matinada, al barri de Poblenou de Barcelona. La policia catalana ha rebut l'avís passats dos quarts de tres, Ángela García.
  • En 6 anys el número de dones que s'atreveix a denunciar que ha patit violència masclista s'ha incrementat més d'un 8%.
  • Sóm a l'estiu i milers de nens participen en casals d'estiu i colònies... 30.000 participen en els que organitza la Fundació Pere Tarrés, que enguany ha becat les activitats a 3.600 menors. Un miler les gaudiran a partir d'avui
  • Comença una setmana plena de convocatòries de vaga en diferents serveis que afecten els passatgers. Ibèria, Ryanair i els taxistes de l'àrea metropolitana han triat l'inici del període de vacances per fer visibles les seves reinvidicacions.
  • El Mercat de la Boqueria ha acordat una nova ordenació de les terrasses que permetrà un pas més fluid dels vianants al mercat
  • Fiscalia ha demanat reobrir la investigació pel trasplantament de fetge a Eric Abidal. El Ministeri Públic ho fonamenta perquè diu, falta concordança en la documentació presentada per a l'intervenció quirúrgica./ Ja és als estatd units l'Espanyol./ La selecció espanyola d'hoquei patins arribarà als Roller Games de Barcelona 2019 com a campiona d'Europa i del món./ l'Europeu de waterpolo de Barcelona, arriba la hora de la veritat, amb les primeres eliminatòries per a la selecció espanyola./ L'alpinista català SERGI MINGOTE ja ha coronat el K2, el segon dels sis cims de més de vuit mil metres que vol aconseguir en un any.
  • L'escriptora i dramaturga Claudia Cedó, com autora resident a la Sala Beckett, escriu una obra de vida i mort viscudes en carn propia. "Una gossa en un descampat" explica una història de superació i és un dels grans èxits del Festival Grec.
  • El nou PDECAT: adverteixen a Pedro Sánchez que li posaran les coses més difícils al congrés
  • Pablo Casado: la nova direcció del pp es reunirà per primera vegada dijous a Barcelona
  • Tiroteig al Poblenou: els mossos busquen els autors de la mort d'un home i d'haver-ne ferit un altre
  • Violència masclista: el 17,6% de les dones catalanes admet haver-ne patit en algun moment

Pablo Casado ja és el nou líder del PP. La seva candidatura ha superat a la de Soraya Sáenz de Santamaría en el Congrés que acaba a aquesta hora a Madrid. Casado relleva així a Mariano Rajoy com a líder dels populars.

L'altre lideratge en joc aquest cap de setmana és el del PDeCat.  L'assemblea del partit haurà de decidir si confirma o no a Marta Pascal com a coordinadora nacional. El Congrés ha aprovat ja una esmena en què aposta per fer efectiva la República.

Accident mortal aquesta matinada a la C-63, a Vidreres. Quatre persones han mort i tres han resultat ferides en un xoc frontal entre un cotxe i una furgoneta. Les quatre víctimes mortals viatjaven al turisme accidentat.

Als esports, l'actualitat passa avui pel waterpolo. Tant per a la selecció masculina com per a la femenina. Les noies s'enfronten a les 10 d'aquesta nit contra Rússia amb el liderat de Grup en joc. Mentre que els homes, tot i empatar anit contra Montenegro, han acabat primers de grup i han passat a quarts.

Aquest torna a ser un cap de setmana de molts festivals d'estiu veurem l'estrena del Terramar a Sitges, amb bandes sonores de les pel·lícules de Juan Antonio Bayona passarem per Cap Roig on ahir va actuar Texas i pel Poble Espanyol de Barcelona que es va omplir amb els concerts del Share Festival.

La setmana que ve farà 80 anys del començament de la Batalla de l'Ebre, la més sagnant de la Guerra Civil. En 115 dies que va durar hi van morir més de 30.000 homes dels dos bàndols. El gran nombre de baixes va obligar a la República a cridar a files a milers de joves d'entre 17 i 18 anys, coneguts com la Lleva del Biberó. En Jaume Vallès, nascut al Vendrell el 16 de Juliol de 1920, va ser-ne un d'ells. Va participar a l'ofensiva republicana sobre Faió i Mequinensa, on va patir la devastadora artilleria franquista i els bombardejos de l'aviació alemanya i italiana.

Primeres reaccions als canvis en el PDeCAT. BETA Ciutadans diu que són un exemple més de la divisió que provoca el "procés" a Catalunya. Des del PSC, Miquel Iceta creu que es tracta d'un gir cap a opcions extremistes i Xavier Domènech considera l'estratègia de Puigdemont una OPA a Esquerra Republicana.
La vespa asiàtica s'estén per Catalunya va entrar per l'Empordà i ara ja ha arribat a Barcelona. BETA Provoca autèntics mals de cap entre els productors de mel perquè les larves s'alimenten d'abelles. Pels humans NO suposa cap risc sempre i quan NO siguem al·lèrgics al seu verí.
Als esports, avui final de l'Europeu d'hoquei patins entre Espanya i Portugal.
De Waterpolo es van imposar anit a Rússia i demà jugaran els quarts contra França. Els dos partits els podreu veure al Canal Teledeporte de Televisió Espanyola.
I en el repàs als concerts d'ahir a la nit arreu de Catalunya escoltarem tres propostes ben diferents: la veu sensual de Carla Bruni a Peralada, l'actuació de Sting i Shaggy a Cap Roig i la cloenda del Share Festival a Barcelona amb Rita Ora

  • D'aquí a una mitja hora arrenca l'assemblea del PDECAT que es presenta convulsa i decisiva per al futur del partit. La trobada arriba en un moment de molta tensió interna pels intents del sector crític de fer fora l'actual direcció
  • El panorama també arriba marcat per les baralles entre Junts per Catalunya i ERC. El president del Parlament demana fer autocrítica davant l'espectacle lamentable, diu, que van protagonitzar tots dos partits dimecres quan es va desconvocar el ple. Roger Torrent ha reclamat negociar més i tenir clar l'objectiu que es persegueix. Això si, responsabilitza Junts per Catalunya de mentir al faristol per esgarrapar vots.
  • I en aquest escenari avui hem tingut un nou baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió que dona a Esquerra la victòria a unes eleccions al Parlament per davant de Ciutadans i Junts per Catalunya.
  • Avui també hem sabut que la justícia alemanya ja ha tancat el procés d'extradició de Puigdemont. La fiscalia havia informat aquest matí a favor de retirar l'euroordre després de rebre la resolució del jutge Llarena
  • I l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, ja es troba a la presó de Mas d'Enric, al Catllar
  • Els Mossos d'Esquadra han detingut quatre persones relacionades amb l'atracament de dilluns passat en una joieria al centre comercial l'Ànec Blau de Castelldefels. Tots són de nacionalitat xilena
  • Sense acord en la negociació dels treballadors d'Ibèria al Prat. El personal de terra de la companyia manté, doncs, la vaga programada pels dies 27 i 28 de juliol i pel 3 i 4 d'agost a l'aeroport barceloní./ I Ryanair haurà d'operar fins el 59% dels vols nacionals i internacionals durant la vaga dels tripulants de cabina de la setmana que vé, del 25 i 26 de juliol, i el 100% dels vols domèstics a les illes.
  • El Madrid NO podrà fitxar a Neymar, que prefereix quedar-se, diu, a París. Mentrestant el Barça fa balanç de la situació social de l'entitat i aprofita per reafirmar el seu suport a Eric Abidal davant les especulacions sobre pretetes irregularitst en el seu transplantament./ L'Espanyol ja és a Barcelona després de posar punt final a l'estada a la Vall d'en Bas amb una ajustada victòria per 1 gol a 2 davant l'Olot. / El Girona segueix l'stage a Manchester on mira de posar-se a to de cara a la segona temporada a primera divisió.
  • El festival Grec ens porta avui i demà una cita teatral d'alçada. El reconegut creador flamenc JAN FABRE aterra amb el seu muntatge "Belgian rules", una declaració d'amor crítica, diu, al seu país interpretada per 15 actors durant 4 hores sense interrupcions.

El PDECAT afronta un cap de setmana decisiu. Comença la primera assemblea que el partit celebra desde el seu naixement amb l'objectiu d'abordar la proposta ideològica i també els seus lideratges. Una trobada que es planteja, Anna Forment, com un pols entre l'expresident Puigdemont i l'actual coordinadora.
El president del Parlament demana fer autocrítica davant l'espectacle lamentable, diu, que van protagonitzar Junts per Catalunya i Esquerra dimecres quan es va desconvocar el ple.
Roger Torrent ha reclamat negociar més i tenir clar l'objectiu que es persegueix. Això si, responsabilitza Junts per Catalunya de mentir al faristol per esgarrapar vots.
Fa poca estona que hem sabut que la justícia alemanya ja ha tancat el procés d'extradició de Puigdemont. La fiscalia havia informat aquest matí a favor de retirar l'euroordre després de rebre la resolució del jutge Llarena
Mentrestant, el govern diu que les discrepancies entre Llarena i el tribunal alemany no posen en entredit la credibilitat de la justicia espanyola. La portaveu de l'executiu de Sànchez assegura que respecten la decisió del magistrat del Suprem.
L'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, ja es troba a la presó de Mas d'Enric, al Catllar. Hi ha arribat a les dotze del migdia. Ha estat traslladada des de Figueres, a petició pròpia, per estar més a la vora de la seva família de Xerta. A l'entrada del centre penitenciari, centenars d'independentistes han format una cadena humana i han col.locat llaços grocs i pancartes demanant la llibertat dels polítics presos.
Demà coneixerem qui serà el substitut de Mariano Rajoy al capdavant del Partit Popular. La decisió final està en mans dels 3000 compromisaris de la formació que hauran d'escollir entre Soraya Sáenz de Santamaria o Pablo Casado. Tot apunta a que el vot indecís serà el que farà decantar la balança.
I en aquest escenari avui hem tingut un nou baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió que dona a Esquerra la victòria a unes eleccions al Parlament per davant de Ciutadans i Junts per Catalunya.
Segona reunió de mediació al Departament de Treball entre la direcció d'Iberia i els representants dels treballadors. Sobre la taula l'intent d'evitar l'aturada programada pel proper 27 i 28 de juliol i 3 i 4 d'agost al Prat. Una reunió, Núria Roca, que encara continúa.
El Barça ha fet balanç de la situació social de l'entitat els últims dotze mesos. El club blaugrana ha aprofitat l'ocasió per reafirmar el seu suport a Eric Abidal arran de les especulacions sobre el trasplantament al que va ser sotmès.

El PDECAT obre avui una assemblea decisivia pel seu futur en la que haurà de definir si s'integra a la Crida Nacional de Puigdemont i si renova l'actual direcció de Marta Pascal. L'ombra de l'expresident planeja en aquesta reunió en la que les bases arriben dividides i amb molta incertesa. També el PP celebra congrés a Madrid on haurà d'escollir entre Soraya Sáenz de Santamarí i Pablo Casado per presidir el partit.

Pendents de la reunió al Departament de Treball entre Iberia i els representants dels treballadors de terra per mirar de buscar una acord que eviti les vagues convocades a partir del proper 27 de juliol. En uns minuts hi serem en directe.

Detingudes 4 persones BETA per l'atracament de dilluns passat a una joireia d'una centre comercial de Castelldefels. Els Mossos han detingut tres persones a Sant Boi de Llobregat i la Policia Nacional una personas més a Madrid. Ara s'investiga la relació de cada un d'ells amb els fets.

El Barça ha reiterat publicament el seu suport a Eric Abidal arran de les especulacions sobre el trasplant al que va ser sotmès. Mentre l'Espanyol ha tancat el seu stage a la Garrotxa guanyant l'Olot per 1 a 2.
I, tot i els rumors que el situen al Madrid, Neymar insisteix que no té intenció de moure's de París

Aquest divendres ha començat amb sol i un ambient força calorós acabarà amb ruixats i tempestes localment fortes que entre el vespre i la nit s'estendran per bona part del territori. El cap de setmana tindrem un temps insegur i una calor molt suportable. Tant dissabte com diumenge es mantindran les nuvolades, els ruixats, les tempestes i unes temperatures inferiors als 30º

  • Pablo Llarena NO accepta l'extradició de Carles Puigdemont només per malversació, tal com va decidir la justícia alemanya. El magistrat del Suprem retira les euroordres de detenció dictades contra Puigdemont i també les de Comín, Puig, Serret, Ponsati i Rovira.
  • Una reunió que inicialment estava convocada per reconduir la crisi amb ERC després del desencontre per la suspensió de Puigdemont... La confiança entre els dos partits independentistes està tocada però defensen que la unitat del Govern no està en risc
  • En 3 hores arrenca a Madrid la reunió del Consell de Política Fiscal i Fiancera i la ministra d'Hisenda ja té sobre la taula la carta on el vicepresident català li comunica oficialment que no hi assistirà cap representant de la Generalitat.
  • Els taxistes de Barcelona han convocat vaga pel dimecres vinent./ Estem a 6 dies vista d'una setmana, que ja podriem avançar, serà de les més complicades a l'aeroport de Barcelona en el que portem d'any./ L'Agència Catalana de Consum ha posat en marxa una campanya per informar als passatgers sobre els seus drets
  • Avui s'ha presentant oficialment a Barcelona el saló Integrated Systems Europe, el principal esdeveniment professional de sistemes d'àudio i vídeo
  • Pendents de l'estat del nen de 7 anys que ahir es va ofegar a la piscina municipal d'Igualada. Es troba ingressat en estat crític a l'hospital Sant Joan de Deu, JUDIT HUERTA...
  • El jove francés detingut a Tarragona per una presumpta agressió sexual a una menor és en llibertat provisional./ Albert Cavallé, conegut com l'estafador de l'amor, ha estat absolt en el primer cas que va arribar a judici a Barcelona. Estava acusat d'enganyar una dona perquè li donés prop de 2.300 euros.
  • L 'Agència de Salut Pública de Barcelona ha presentat avui la setena edició de l'Enquesta de Salut de Barcelona sobre les condicions de vida i estat de salut dels ciutadans. Enguany, preocupa la tendència en augment de no vacunar els nens, a Barcelona, uns 3000, no han estat vacunats./ I a partir de diumenge el carrer Mallorca quedarà tallat al trànsit des de la cruïlla amb Meridiana. Només podran accedir hi els veïns./ Mobilització a Begur per evitar que s'urbanitzi una de les seves cales.
  • El Tour de França viu avui una de les jornades clau, amb la darrera de les 3 etapes als Alps./ El nou seleccionador espanyol de futbol, LUIS ENRIQUE, vol evolució, però no pas una revolució a La Roja. Ho ha deixat ben clar en la seva presentació aquest migdia a Madrid./ L'Espanyol de Rubí s'estrena aquesta tarda a Olot./ A l'Europeu de waterpolo, la selecció espanyola masculina és líder de grup després de guanyar França per 7 a 4. / A l'Europeu d'hoquei patins de La Corunya, després de golejar Bèlgica per 22 a 0, Espanya es juga el primer lloc de grup davant d'Italia, a les 8 per Teledeporte
  • Els actors Nicholas Cage i Ed Harris, i el director John Carpenter, seran els convidats més destacats de la propera edició del festival de Sitges, que se celebrarà del 4 al 14 d'octubre./ El Caixaforum vol provocar i remoure conciències alhora amb una vintena d'obres que formen part del fons de la Caixa.
  • Jutge Llarena: rebutja l'extradició de Carles Puigdemont només pel delicte de malversació
  • Crisi JxCat i ERC: es mantenen les diferències i els retrets entre els partits independentistes
  • Dies complicats: repassem els drets dels usuaris davant les vagues al sector aeri de la setmana vinent
  • Esta crític: segueix ingressat el nen de 7 anys que es va ofegar a la piscina municipal d'igualada

Dimecres típic de ple estiu: sol radiant, nuvolades de tarda, alguns ruixats al Pirineu i una calor intensa, però no pas exagerada. Demà, mantindrem aquesta dinàmica, fins i tot farà més calor. Entre divendres i dissabte canviarà el temps (més inestable) i canviaran les temperatures, baixaran i la calor tornarà a ser més suportable.