Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El col·lectiu de taxistes va respondre de forma immediata per tal d’evacuar la gent de La Rambla. Cesc Roca, del sindicat de taxistes Elite, va fer alguns d’aquests trasllats i també en va organitzar-ne.

Una altra de les tasques va ser anar a les Rondes per repartir menjar i beguda entre la gent que es trobava atrapada pel dispositiu policial desplegat a Barcelona després de l’atemptat.

DEGOTEIG INCESSANT: DUES VÍCTIMES MORTALS MÉS ELEVEN A 129 EL NOMBRE DE MORTS A LES CARRETERES CATALANES
129 morts a les carreteres catalanes des de començaments d'any, un 36 per cent més que l'any passat. En només 24 hores hi ha hagut 6 persones que han perdut la vida en accidents de trànsit i totes a la demarcació de Lleida: les dues últimes aquesta mateixa matinada a l'A-2, a la Segarra... Aquesta tarda a Balaguer se celebren els funerals pels 3 joves, dos d'ells germans, que van morir diumenge. Les associacions de víctimes de trànsit reclamen un enduriment del codi penal i més inversió en educació viària.

ATEMPTATS 17 D'AGOST: BARCELONA, CAMBRILS, RIPOLL I ALCANAR RECORDARAN ELS FETS DE FA UN ANY
Alguns dels implicats en els atemptats de Barcelona i Cambrils eren menors d'edat. Segons els experts la seva joventut afavoreix que siguin més infuenciables per a un procés d'adoctrinament. Si abans les organitzacions terroristes apel·laven a la ideologia, ara busquen remoure les emocions.

CAPTACIÓ DE GIHADISTES: ELS EXPERTS ALERTEN QUE CADA VEGADA ES BUSCA GENT MÉS JOVE I SENSE ARRELAMENT
Els experts en radicalització gihadista adverteixen que els captadors s'aprofiten cada vegada més de gent jove, ¤W1 128 ]] C2.5 G 0 [[

CAPTACIÓ DE GIHADISTES: ELS EXPERTS ALERTEN QUE CADA VEGADA ES BUSCA GENT MÉS JOVE I SENSE ARRELAMENT
en molts casos menors d'edat com alguns dels implicats en els atemptats de Barcelona i Cambrils. Comencen apel·lant els sentiments i la manca d'arrelament i acaben aconseguint la radicalització ideològica.

CRIDA DEL BANC DE SANG: LES RESERVES HAN CAIGUT UN 40% PER CULPA DE L'ONADA DE CALOR
També ens fem ressò de la crida del banc de sang i de teixits que demana donacions per fer front a les necessitats de malalts i hospitals. A l'habitual descens de reserves de l'estiu s'hi ha afegit aquest any l'onada de calor, que ha fet que moltes persones, per por a marejar-se o no trobar-se bé, no hagin anat a donar sang abans de marxar de vacances.

33è TÍTOL DE MESSI: EL BARÇA S'EMPORTA LA SEVA TRETZENA SUPERCOPA
A TÀNGER AMB ELS GOLS DE PIQUÉ I DEMBELÉ
El Barça es va proclamar campió de la Supercopa després de guanyar per dos gols a un al Sevilla a Tànger. Gerard Piqué i Ousmane Dembelé van remuntar el gol inicial de Sarabia en un partit que va deixar també el debut d'Arturo Vidal com a blaugrana. És la tretzena Supercopa d'Espanya que guanya el Barça i el trenta-tresè títol de Messi, que el converteixen en el jugador amb millor palmarès de la història del club

-------------

El sector del taxi manté la vaga indefinida i el centre de Barcelona segueix ocupat per més de 4.000 vehicles. Avui els taxistes de Madrid també s'han afegit a l'aturada. El col·lectiu exigeix a Foment un decret llei que reguli de forma definitiva les llicències de vehicles amb conductor.

La patronal d'empreses de vehicles amb conductor ha demanat al govern que posi ordre i no cedeixi al xantatge dels taxistes, mentre que els comerciants del centre de Barcelona comencen a estar amoïnats pels efectes de la protesta. La vaga, a més, torna a notar-se a l'aeroport del Prat, on aquest matí els passatgers que arribaven s'han trobat sense taxi.

Puigdemont retorna a Bèlgica després de passar quatre mesos a Alemanya. En una compareixença amb Quim Torra han advertit a Pedro Sánchez que el seu temps de gràcia s'acaba i que esperen fets concrets. A més, han insistit que el dret a l'autodeterminació ha de ser l'eix central de les negociacions amb el govern.

Aquesta passada nit hem pogut veure l'eclipsi total de lluna, que serà el més llarg d'aquest segle. El fenomen ha durat gairebé una hora i 45 minuts, i en alguns moments s'ha pogut veure perfectament com l'ombra de la Terra tapava completament la lluna.

Als esports, els equips de futbol catalans estan de gira,  mentre que a casa nostra, les seleccions de Waterpolo fan collita de medalles. La masculina pot guanyar avui l'or d'Europa. I anit, la femenina va derrotar Hongria i es va penjar la medalla de bronze.

La vaga de pilots de Ryanair acaba amb poques incidències a l'aeroport del Prat. Avui els vols de la companyia ja operen amb normalitat després de la desena de cancel·lacions d'ahir. Arreu d'Europa, l'aerolinia va haver de suspendre 400 vols amb 67.000 passatgers afectats.

En el que va d'estiu Creu Roja ha registrat més de 800 casos de nens extraviats a platges d'arreu d'Espanya. La majoria acaben en ensurt, perquè els menors apareixen abans dels 30 minuts. Es recomana que els més petits portin polseres identificatives i sobretot extremar la vigilància a les platges.

A les explotacions agràries de Catalunya només hi ha un 20 per cent de dones.  Per donar a conèixer la seva feina un grup de pageses ha creat el compte d'instagram "dones-món-rural". Veurem com és el seu dia a dia.

Als esports, el Barça entrenarà aquesta tarda i demà viatjarà cap a Tànger per jugar la Supercopa. Les dues a la prova dels 20 quilòmetres marxa. En dones, la més ràpida ha estat Marta Pérez. I en homes doble premi. Or per a Álvaro Martin, i plata per a Diego Garcia.

Les nits d'estiu a Tarragona ens deixen avui dues propostes ben diferents. D'una banda, el concert del festival de música antiga de Poblet, a càrrec de Jordi Savall, i de l'altra els ritmes de la Pegatina al festival de Cambrils.

Tres persones han mort aquest matí en un accident de trànsit a la carretera C-12, a Balaguer. El turisme en el que circulaven ha sortit de la via i, a conseqüència de l'impacte, han mort TRES dels ocupants i DOS han resultat ferits. Només aquesta setmana han mort 8 persones a les carreteres catalanes.

El Barça pot aconseguir avui el primer títol de la temporada: la Supercopa d'Espanya. La final es juga aquesta nit a Tànger, al Marroc, contra el Sevilla.

La UGT compleix avui 130 anys. És el segon sindicat més antic d'Europa. L'aniversari s'ha celebrat a Barcelona amb un acte en què ha participat el secretari general Josep Maria Àlvarez i la ministra de Treball, Magdalena Valerio.

Us mostrarem dues imatges del mes d'agost. La primera és aquesta: la pluja d'estels perseides, més conegudes com a llàgrimes de Sant Llorenç. Ahir es van poder veure des de molt punts de Catalunya. L'altra imatge és la d'aquest matí al Delta de l'Ebre, amb un nou anellament de centenars de flamencs.

La música avui l'anirem a buscar a les festes majors. Les orquestres de música viva reivindiquen el seu paper en l'oci: en els darrers anys el nombre de conjunts a Catalunya ha caigut a la meitat, per l'augment de l'IVA i per l'existència d'alternatives a les festes majors. Avui els veurem en acció.

  • Les altes temperatures de la setmana passada s'han cobrat de moment 11 víctimes mortals a Catalunya...El departament de Salut no descarta que en els propers dies la xifra pugui fins i tot incrementar-se. 3 de les últimes vícitimes confirmades van morir a l'hospital de Bellvitge, des d'on ens informa Judit Huerta.
  • Un altre balanç tràgic és el de les víctimes d'accidents de trànsit. La xifra de morts augmenta de manera alarmant i només aquesta setmana han mort 3 persones...
  • Pendents avui també de la vaga europea de pilots de Ryanair, que ha obligat a cancel·lar una vuitantena de vols a Espanya, 16 d'ells a Catalunya. La nova jornada de protesta no està provocant de moment massa problemes al Prat.... tot i que no donen per tancat el nombre d'afectacions./ Els efectes de la vaga se sumen als retards que ja són habituals a l'aeroport del Prat. Segons una estadística internacional el de Barcelona és el tercer aeroport més impuntual d'Europa.
  • Aquesta presumpta agressió a un turista fa uns dies a BArcelona ja ha tingut conseqüències. Els mossos han detingut un venedor de top manta de 32 anys com a presumpte autor dels cops a un visitant nordamericà i la seva família a la plaça Catalunya de Barcelona./ I més detencions... perquè els mossos han agafat a Lliçà de Munt un home acusat de desordres públics, danys i coaccions a un conductor VTC i n'ha identificat d'altres que no descarta detenir
  • Abans dels esports, un apunt de l'actualitat política.....L'ANC se suma a Omnium Cultural i es desvincula de qualsevol protesta contra la presència el Rei divendres vinent en els actes de commemoració dels atemptats de Barcelona i Cambrils. Consideren que la prioritat ha de ser per les víctimes i han anunciat un acte a la tarda a la presó de Lledoners en suport de l'exconseller Forn i l'exmajor Trapero.
  • Diumenge, la final de la supercopa entre el Barça i el Sevilla s'emet per la 1 de Televisió Espanyola. Avui Valverde ha entrenat amb tots els jugadors disponibles ... després de les últimes sortides de Yerri Mina i André Gomes i pendent d'alguna incorporació més. / Mentrestant l'Espanyol, que encara no té la plantilla tancada, jugarà demà l'últim amistós d'aquesta pretemporada a Alemanya.
  • El Parc del Fòrum acull avui i demà una nova edició del DGTL Barcelona, un dels festivals de música electrònica més importants d'Europa

ONADA DE CALOR: SALUT ELEVA A 11 LA XIFRA DE MORTS DURANT ELS DIES DE TEMPERATURES ALTES
Salut eleva fins a 11 els morts per l'onada de calor que hem passat els últims dies. Aquest mateix matí hem sabut que 5 persones més se sumen a les 6 ja confirmades. Totes eren persones amb factors de risc perquè o eren sense llar, be treballaven a l'aire lliure o estaven fent esport a les hores centrals del dia. Salut qualifica el número de morts d'aquest any d'excepcional.
AUGMENT PREOCUPANT: DES DE PRINCIPIS D'ANY 122 PERSONES HAN MORT A LA CARRETERA, UN 26% MÉS QUE FA UN ANY
La xifra de morts que augmenta de manera alarmant és la de les víctimes d'accidents de trànsit. Només aquesta setmana han mort 3 persones... I respecte l'any passat l'increment ha estat del 26%... Ara que s'acosten dies de molta mobilitat, els mossos han incrementat els controls.
DUES DETENCIONS: UN MANTER PER L'AGRESSIÓ A UN TURISTA I DUES PERSONES PELS COPS A UNA VEHICLE VTC
Estem pendents de la vaga de Ryanair que ha cancel·lat 14 vols a el Prat i GIrona i també hem de parlar de diverses detencions Els Mossos han arrestat aquest matí a Barcelona a un manter relacionat amb l'agressió que va patir un turista a plaça Catalunya. També han arrestat a dues persones relacionades amb els cops que va rebre un vehicle VTC amb una família dins durant la vaga del taxi
ES JUGA A TÀNGER: BARÇA I SEVILLA PREPAREN LA SUPERCOPA D'ESPANYA QUE PODREU VEURE A LA1 DE TVE
El Barça ha fet aquest matí el penúltim entrenament abans de disputar diumenge a Tànger el primer títol oficial de la temporada. De cara a la Supercopa d'Espanya, que podreu seguir aquí a La1 de Televisió Espanyola, Valverde podrà comptar amb tots els seus efectius per enfrontar-se a un Sevilla que també té ja disponible Nzonzi.

-----------------

ONADA DE CALOR: SALUT ELEVA A 11 LA XIFRA DE MORTS DURANT ELS DIES DE TEMPERATURES ALTES
Salut eleva fins a 11 els morts per l'onada de calor que hem passat els últims dies. Aquest mateix matí hem sabut que 5 persones més se sumen a les 6 ja confirmades. Totes eren persones amb factors de risc perquè o eren sense llar, be treballaven a l'aire lliure o estaven fent esport a les hores centrals del dia. Salut qualifica el número de morts d'aquest any d'excepcional.
AUGMENT PREOCUPANT: DES DE PRINCIPIS D'ANY 122 PERSONES HAN MORT A LA CARRETERA, UN 26% MÉS QUE FA UN ANY
La xifra de morts que augmenta de manera alarmant és la de les víctimes d'accidents de trànsit. Només aquesta setmana han mort 3 persones... I respecte l'any passat l'increment ha estat del 26%... Ara que s'acosten dies de molta mobilitat, els mossos han incrementat els controls.
DUES DETENCIONS: UN MANTER PER L'AGRESSIÓ A UN TURISTA I DUES PERSONES PELS COPS A UNA VEHICLE VTC
Estem pendents de la vaga de Ryanair que ha cancel·lat 14 vols a el Prat i GIrona i també hem de parlar de diverses detencions Els Mossos han arrestat aquest matí a Barcelona a un manter relacionat amb l'agressió que va patir un turista a plaça Catalunya. També han arrestat a dues persones relacionades amb els cops que va rebre un vehicle VTC amb una família dins durant la vaga del taxi
ES JUGA A TÀNGER: BARÇA I SEVILLA PREPAREN LA SUPERCOPA D'ESPANYA QUE PODREU VEURE A LA1 DE TVE
El Barça ha fet aquest matí el penúltim entrenament abans de disputar diumenge a Tànger el primer títol oficial de la temporada. De cara a la Supercopa d'Espanya, que podreu seguir aquí a La1 de Televisió Espanyola, Valverde podrà comptar amb tots els seus efectius per enfrontar-se a un Sevilla que també té ja disponible Nzonzi.

EL SUPERVIVENT D'ALCANAR: VA AFIRMAR QUE A FRANÇA HI HAVIA UN ALTRE GRUP TERRORISTA QUE VOLIA ATEMPTAR A CATALUNYA
L'únic supervivent de l'explosió d'Alcanar va explicar que la cèl·lula terrorista sabia de l'existència d'un altre grup similar a França que volia atemptat a Catalunya. El contacte era l'imam que, a més, segons la declaració, tenia armes i explosius amagats a prop de Ripoll. Són nous detalls del sumari que confirmen les possibles vinculacions internacionals del grup que encara no s'han confirmat.
INUNCAT ACTIVAT: AVUI ES PODRIEN REPETIR LES TEMPESTES DEL BERGUEDÀ A TOT EL TERRITORI
Protecció civil ha activat l'avís per pluges que poden ser intenses a qualsevol punt del territori especialment a partir d'aquesta tarda... És per això que es recomana no acostar-se a rius ni rieres
POLÈMICA MANTERS: NEGUEN LA VERSIÓ DEL TURISTA AGREDIT I ES DEFINEIXEN COM UN COL·LECTIU PACÍFIC
Els manters de Barcelona es defensen BETA i rebutgen la versió que va donar el turista ferit. El col·lectiu diu que va ser ell qui els va atacar i ho defineixen com un acte racista. Insisteixen en que són un col·lectiu pacífic i defensen la seva activitat
COMENÇA EL CIRCUIT: EL FESTIVAL DESTINAT AL PÚBLIC HOMOSEXUAL DEIXA A BARCELONA 150 MILIONS D'EUROS
Comença el Circuit Festival, el certamen per al públic LGTBI que se celebra des de fa 11 anys a Barcelona. Es calcula que deixa 150 milions d'euros d'impacte econòmic a la ciutat. 8 de cada 10 assistents són estrangers que participaran a les activitats lúdiques, esportives i culturals que s'organitzen fins el 19 d'agost.
HORES DECISIVES: LA PREMIER ANGLESA CLAU EN L'ADÉU DELS BLAUGRANA. L'ESPANYOL VENÇ AL NÀSTIC I EL GIRONA PERD A REUS
Hores decisives al Barça que és a punt de tancar l'adéu de tres jugadors: Yerry Mina, Marlon i André Gomes. L'Espanyol també perfila la plantilla després de sumar a Tarragona la cinquena victòria de la pretemporada. Tant fi no va estar el Girona que va perdre al camp del Reus.

-----------------

EL SUPERVIVENT D'ALCANAR: VA AFIRMAR QUE A FRANÇA HI HAVIA UN ALTRE GRUP TERRORISTA QUE VOLIA ATEMPTAR A CATALUNYA
L'únic supervivent de l'explosió d'Alcanar va explicar que la cèl·lula terrorista sabia de l'existència d'un altre grup similar a França que volia atemptat a Catalunya. El contacte era l'imam que, a més, segons la declaració, tenia armes i explosius amagats a prop de Ripoll. Són nous detalls del sumari que confirmen les possibles vinculacions internacionals del grup que encara no s'han confirmat.
INUNCAT ACTIVAT: AVUI ES PODRIEN REPETIR LES TEMPESTES DEL BERGUEDÀ A TOT EL TERRITORI
Protecció civil ha activat l'avís per pluges que poden ser intenses a qualsevol punt del territori especialment a partir d'aquesta tarda... És per això que es recomana no acostar-se a rius ni rieres
POLÈMICA MANTERS: NEGUEN LA VERSIÓ DEL TURISTA AGREDIT I ES DEFINEIXEN COM UN COL·LECTIU PACÍFIC
Els manters de Barcelona es defensen BETA i rebutgen la versió que va donar el turista ferit. El col·lectiu diu que va ser ell qui els va atacar i ho defineixen com un acte racista. Insisteixen en que són un col·lectiu pacífic i defensen la seva activitat
COMENÇA EL CIRCUIT: EL FESTIVAL DESTINAT AL PÚBLIC HOMOSEXUAL DEIXA A BARCELONA 150 MILIONS D'EUROS
Comença el Circuit Festival, el certamen per al públic LGTBI que se celebra des de fa 11 anys a Barcelona. Es calcula que deixa 150 milions d'euros d'impacte econòmic a la ciutat. 8 de cada 10 assistents són estrangers que participaran a les activitats lúdiques, esportives i culturals que s'organitzen fins el 19 d'agost.
HORES DECISIVES: LA PREMIER ANGLESA CLAU EN L'ADÉU DELS BLAUGRANA. L'ESPANYOL VENÇ AL NÀSTIC I EL GIRONA PERD A REUS
Hores decisives al Barça que és a punt de tancar l'adéu de tres jugadors: Yerry Mina, Marlon i André Gomes. L'Espanyol també perfila la plantilla després de sumar a Tarragona la cinquena victòria de la pretemporada. Tant fi no va estar el Girona que va perdre al camp del Reus.

  • A pocs dies del primer aniversari dels atemptats del 17 d'agost, la població d'Alcanar recorda aquells dies en que es va convertir en el centre d'operacions de la cèl·lula terrorista de Ripoll. L'explosió del xalet on preparaven els atemptats els va obligar a que es van veure frustrats per l'explosió de la casa i els va obligar a posar en marxa un pla B a La Rambla i a Cambrils. Un any després volen oblidar però també preparen diversos actes, JUDIT HUERTA....
  • El magistrat del jutjat número 13 de Barcelona que porta el cas ha demanat al TSJC que assumeixi la investigació als diputats d'Esquerra, Josep Maria Jové i Lluís Salvadó, i que inclogui també al vicepresident de la Generalitat . Pere Aragonès. Ho fa perquè entén que és competència de l'alt tribunal degut a la condició d'aforats de tots tres investigats. La magistrada Maria Eugènia Alegret serà ara l'encarregada de decidir si s'admet a tràmit la petició .
  • A l'ajuntament de Barcelona, l'oposició ha forçat la reprovació de l'alcaldessa Ada Colau per la seva gestió en relació a la seguretat i l'incivisme a la ciutat./ Encara a Barcelona el sindicat Elite Taxi ha denunciat que fins a 18 taxis han aparegut aquest matí amb els vidres trencats i plens de cops. Cap d'ells hauria patit un robatori i el sindicat assegura que no és la primera vegada que passa: parlen, fins i tot, d'atac premeditat. / Amb la tradicional imatge de la verema de nit als cellers Raimat, al Segrià, comença oficialment la temporada de col·lecta a Europa.
  • Una meteorologia que comença a canviar perquè ja s''ha acabat l'onada de calor que teniem des de dijous passat i que deixa 5 possibles morts per cop de calor, dels quals n'hi ha 3 de confirmats.
  • Falten quatre dies pel primer partit oficial de la temporada de la Supercopa d'Espanya que podreu seguir aquí a TVE... I al Barça continuen pendents de les entrades i les sortides, sobretot en els traspassos que es facin amb clubs anglesos.
  • Justament l'excapità del Barça, Andrés Iniesta ha estat dels primers en recordar que avui fa nou anys de la mort de l'excapità de l'Espanyol, Dani Jarque. Una figura que en el dia d'avui ha recordat tot l'espanyolisme. /  Mentrestant a Girona, molta expectació per aconseguir entrades per a la viista del Madrid a Montilivi, a la segona jornada de LLiga a finals d'agost.
  • DIEGO EL CIGALA és potser el cantor flamenc més internacional, reconegut per la seva capacitat de fusionar gèneres i cultures. Ho demostra en el seu últim disc fins ara, en què fa un homentage a la salsa i als ritmes caribenys. Un treball que presentarà aquesta nit al festival de la Porta Ferrada.

ALCANAR, UN ANY DESPRÉS: LA LOCALITAT ON ELS TERRORISTES PREPARAVEN ELS ATEMPTATS COMMEMORARÀ EL 17-A
Alcanar es prepara per commemorar el primer aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils. Aquesta localitat s'havia convertit en l'epicentre de la cèl·lula terrorista creada a Ripoll i on preparaven els grans atemptats que es van veure frustrats per l'explosió de la casa el dia abans dels atacs. Ara, un gran solar ocupar l'espai de la casa i els afectats prefereixen oblidar el que van viure.
REPROVEN COLAU: L'OPOSICIÓ CRITICA LA GESTIÓ DE L'AJUNTAMENT DE FENÒMENS COM EL TOP MANTA O ELS NARCOPISOS
Reunió extraordinària de la comissió de seguretat de l'ajuntament de Barcelona. L'oposició ha reprovat l'alcaldessa perquè assegura que la ciutat s'ha convertit en un lloc incívic i insegur i acusen Colau d'haver abandonat Barcelona
FITA MÈDICA DESTACADA: ESPANYA I ITÀLIA FAN EL PRIMER TRASPLANTAMENT CREUAT DE RONYÓ DEL SUD DE EUROPA
Les extraccions i els trasplantaments s'han realitzat a la fundació Puigverd i a un hospital de Pisa, a Itàlia. Tant els donants com els receptors estan en perfecte estat. Aquest tipus de trasplantament és molt més complex per la distància i requereix de més coordinació.
COMENÇA LA VEREMA: LA RECOL·LECCIÓ NOCTURNA DEL SEGRIÀ INAUGURA LA TEMPORADA A EUROPA
Comença oficialment la temporada de verema a europa amb la tradicional recol·lecció nocturna als cellers Raimat al Segrià. Cullen els brots de manera manual i de nit per preservar les característiques del raïm. Aquest any esperen un 10% més de producció que l'any passat i de bona qualitat per les condicions meteorològiques.
EL BARÇA, AL MERCAT: L'ESPANYOL RET HOMENATGE A LA FIGURA DE JARQUE I EL GIRONA JA PENSA EN LA VISITA DEL R. MADRID
El Barça continua centrat en reforçar-se amb Pogba mentre es perfilen els últims detalls de l'adéu de Yerry Mina. A l'Espanyol avui homenatge a la figura de Dani Jarque en el novè aniversari de la seva mort. I a Girona ja s'han posat a la venda les entrades per la visita del Reial Madrid a Montilivi.


---------------

ALCANAR, UN ANY DESPRÉS: LA LOCALITAT ON ELS TERRORISTES PREPARAVEN ELS ATEMPTATS COMMEMORARÀ EL 17-A
Alcanar es prepara per commemorar el primer aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils. Aquesta localitat s'havia convertit en l'epicentre de la cèl·lula terrorista creada a Ripoll i on preparaven els grans atemptats que es van veure frustrats per l'explosió de la casa el dia abans dels atacs. Ara, un gran solar ocupar l'espai de la casa i els afectats prefereixen oblidar el que van viure.
REPROVEN COLAU: L'OPOSICIÓ CRITICA LA GESTIÓ DE L'AJUNTAMENT DE FENÒMENS COM EL TOP MANTA O ELS NARCOPISOS
Reunió extraordinària de la comissió de seguretat de l'ajuntament de Barcelona. L'oposició ha reprovat l'alcaldessa perquè assegura que la ciutat s'ha convertit en un lloc incívic i insegur i acusen Colau d'haver abandonat Barcelona
FITA MÈDICA DESTACADA: ESPANYA I ITÀLIA FAN EL PRIMER TRASPLANTAMENT CREUAT DE RONYÓ DEL SUD DE EUROPA
Les extraccions i els trasplantaments s'han realitzat a la fundació Puigverd i a un hospital de Pisa, a Itàlia. Tant els donants com els receptors estan en perfecte estat. Aquest tipus de trasplantament és molt més complex per la distància i requereix de més coordinació.
COMENÇA LA VEREMA: LA RECOL·LECCIÓ NOCTURNA DEL SEGRIÀ INAUGURA LA TEMPORADA A EUROPA
Comença oficialment la temporada de verema a europa amb la tradicional recol·lecció nocturna als cellers Raimat al Segrià. Cullen els brots de manera manual i de nit per preservar les característiques del raïm. Aquest any esperen un 10% més de producció que l'any passat i de bona qualitat per les condicions meteorològiques.
EL BARÇA, AL MERCAT: L'ESPANYOL RET HOMENATGE A LA FIGURA DE JARQUE I EL GIRONA JA PENSA EN LA VISITA DEL R. MADRID
El Barça continua centrat en reforçar-se amb Pogba mentre es perfilen els últims detalls de l'adéu de Yerry Mina. A l'Espanyol avui homenatge a la figura de Dani Jarque en el novè aniversari de la seva mort. I a Girona ja s'han posat a la venda les entrades per la visita del Reial Madrid a Montilivi.

  • El sumari dels atemptats de Barcelona i Cambrils va oferint nous detalls sobre l'actuació dels terroristes. Avui ens quedem amb la fugida de Younnes Abbouyaqub, el conductor de la furgoneta que, després de matar 13 persones, va iniciar una escapada que ha estat reconstruïda gràcies a fotografies i cameres de seguretat./ Cambrils també se sumarà als actes en record dels atemptats. Ho farà amb amb la inauguració d'un Memorial per la Pau que s'instal.larà davant del Club Nàutic, al mateix lloc on els Mossos van abatre 5 terroristes que prèviament havien atropellat 8 persones, una de les quals va morir.
  • El vicepresident de la Generalitat demana que la causa contra els líders independentistes a presó es converteixi en un judici públic contra la repressió, diu, de l'Estat. Pere Aragonès aposta, en aquesta línia, per mobilitzacions dins i fora de Catalunya. El republicà ha reclamat també una estratègia unitària per assolir la independència. /Des de Ciutadans reclamen a l'executiu espanyol que actuï si el govern de la Generalitat no compleix la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que prohibeix la col·locació de símbols partidistes en espais públics.
  • Metges de l'Hospital Vall d'Hebron han dividit un fetge per trasplantar-lo a dues nenes de 8 mesos i 13 anys respectivament. La peculiaritat de la intervenció, que no es feia des del 2002, és que el donant també era un menor./ Amb aquesta acció la Comissió d'Ajut al Refugiat engega la campanya L'ALTRE SO DEL MAR, a la platja de Sant Sebastià de Barcelona per denunciar aquest drama./ Els afectats per les cancel·lacions, retards o desviaments de la vaga de Ryanair del mes de juliol s'agruparan per portar la companyia als tribunals i reclamar una compensació./ El mercat de Santa Caterina de Barcelona se suma al de la Boqueria i a partir d'ara regularà l'accés al recinte de grups de més de 15 persones els divendres i els dissabtes de l'estiu. / I més naixements de tortugues babaues al niu trobat a la platja de Mataró. Una vintena d'exemplars han nascut aquesta nit i ja són al mar
  • L'entrenador del Barça no vol treballar amb una plantilla molt ampla i per això el club continua mirant d'accelerar les sortides. Yerry Mina i Marlon no s'han entrenat avui amb el grup i podrien tancar la seva marxa aviat. Mina té ofertes d'anglaterra i Marlon del futbol italià.
  • Bons noticies per a l'esport espanyol als europeus multiesports que se celebren a Glasgow i a Berlín. Avui han caigut dues medalles de bronze. Una ha estat per a la marxadora JULIA TAKÁCS, als 50 kilòmetres. Nascuda a Hungria i nacionalitzada espanyola, l'atleta de 26 anys, que entrena al CAR de Sant Cugat, ha protagonitzat una remuntada que l'ha portat al podi./
  • Bronze també en natació artística per a Berta Farreras i Pau Ribas. La parella catalana ha acabat tercera a la final de rutina lliure, revalidant així la tercera posició de Londres

ATEMPTATS 17-A: LES IMATGES DE LA FUGIDA DEL CONDUCTOR DE LA FURGONETA DE BARCELONA A SUBIRATS
És Youness Abbouyakub abandonant la Rambla just després de matar 13 persones. És una de les imatges de la seva fugida de 4 dies que recull el sumari de la investigació. També hi ha imatges com aquesta on se'l veu buscant menjar entre els contenidors d'escombraries mentre evitava la policia que l'abatria finalment a Subirats.
TRASPLANTAMENT D'ÈXIT: VALL D'HEBRON TRASPLANTA UN FETGE D'UN MENOR PER A DUES NENES DE 13 ANYS I 8 MESOS
Metges de l'Hospital Vall d'Hebron han dividit un fetge per trasplantar-lo a dues nenes de 8 mesos i 13 anys respectivament. La peculiaritat de la intervenció, que no es feia des del 2002, és que el donant també era un menor.
SANTA CATERINA: EL MERCAT DE BARCELONA PROHIBEIX ELS GRUPS DE MÉS DE 15 PERSONES ELS DIVENDRES I DISSABTES
El mercat de Santa Caterina de Barcelona se suma al de la Boqueria i a partir d'aquest divendres no permetrà l'accés de grups de més de 15 persones els divendres i els dissabtes. L'objectiu és reduir l'impacte dels grups turístics que visiten les instal·lacions
MEDALLES A L'EUROPEU: BERTA FERRERAS I PAU RIBAS TORNEN A REPETIR BRONZE EN UN EUROPEU I TAKÁCS FA MEDALLA ALS 50 KM MARXA
Al Barça el focus en Marlon i Yerry Mina que avui no s'han entrenat i podrien tancar el seu traspàs en les properes hores. Mina marxaria al Regne Unit on ha arribat una nova medalla per la natació artística espanyola a l'Europeu. Bronze en rutina lliure per Berta Farreras i Pau Ribas. I un altre bronze a Berlín... Julia Takács l'ha aconseguit als 50 quilòmetres marxa.
NOVA SÈRIE A RTVE: LA PLATAFORMA PLAYZ EMETRÀ UNA NOVA SÈRIE JUVENIL AMB MOLTA MÚSICA URBANA
rodatge de la nova sèrie de Ràdio Televisió Espanyola. Està destinada al públic juvenil i s'emetrà a la plataforma d'Internet "Playz". El trap i altres ritmes urbans són el fil conductor dels 6 capítols, dirigits per Dani de la Orden i Elena Trapé
 

Dos ciclistes han mort aquest matí a Montbrió del Camp. Un turisme els ha atropellat a la carretera T-310 i han mort a l'acte. El conductor del vehicle, de 18 anys, està detingut pels delictes d'homicidi per imprudència i conducció sota els efectes d'estupefaents ja que ha donat positiu en el test de drogues.

l'històric membre d'ETA "Santi Potros", ha sortit de la presó, on ha passat els darrers 31 anys. Potros va ser l'ideòleg entre d'altres de l'atemptat d'Hipercor de Barcelona.

Rècords de calor, de nou, arreu de Catalunya Barcelona frega avui els 40 graus de màxima i els 29 de mínima, temperatures que en els últims 10 anys no s'havien vist mai a la ciutat. L'Ajuntament ha atès 127 incidències des de l'inici de l'onada de calor.

Als esports, victòria del Girona anit a Montilivi, amb golejada 4 a 1 al Tottenham; l'equip amb qui el Barça va empatar la setmana passada als Estats Units. Aquesta matinada els de Valverde han jugat contra el Mílan. I, malgrat haver estat superiors, han perdut 0 a 1.

Una funció única de l'òpera Rinaldo obre aquesta nit la setmana barroca del Festival de Peralada. Es tracta de la segona versió que Händel va fer d'aquesta peça i la dirigeix i protagonitza el contratenor Xavier Sabata, amb la soprano Núria Rial i la direcció musical de Dani Espasa.

 

La tecnologia 3D és, cada dia que passa, més útil aplicada a la medicina. A l'Hospital de Sant Joan de Déu fa 1 mes que ja la utilitzen al servei de la cirurgia infantil de reconstrucció d'orella. Es tracta dels casos de micròtia, una malformació que afecta 1 de cada 10 mil naixements.