Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

CIU guanyaria les eleccions a Barcelona segons l'última enquesta del CIS però necessitaria el suport del PP. Seria la primera vegada a la història desde la recuperacio de la democràcia que aquest ajuntament no està en mans dels socialistes. Segons el CIS, en l'ambit autonòmic, el PSOE podria perdre els feus d'Extremadura i Castella la Mantxa i la ciutat de Sevilla.

Més de 5 milions 300 mil catalans de 947 localitats esculliran els seus representants a les eleccions del 22 de maig. Uns 227mil joves votaran per primera vegada. També hi ha eleccions a la Vall d'Aràn. A Espanya a més de municipals celebren eleccions a 13 comunitats autònomes.

El govern anuncia un pla de xoc contra la violència domèstica per protegir, a més de les dones, joves i avis. 22.000 persones a Catalunya van denunciar l'any passat ser víctimes de violència domèstica. D'aquestes 1600 eren menors i 1100 ancians.

El Patronat de Turisme de la Costa Brava convida 16 dels blocaires més influents a nivell mundial a passar una setmana amb ells per promocionar la zona. Han passejat per camins de ronda, dinat al Celler de Can Roca i fins i tot s'han trobat amb Ferran Adrià. L'experiència, que inclou un salt en paracaigudes, ja es pot llegir al Twitter.

El Barça s'enfrontarà a Wembley amb el Manchester United. L'equip anglès va superar sota l'atenta mirada de Guardiola el Schalke per 4 a 1 i va certificar el pas a la seva tercera final de la Champions en 4 anys. Els blaugranes i els diables vermells reviuran el duel de fa 2 anys a Roma

Tomb a Barcelona. CiU guanyaria però només sumaria majoria amb el PP, segons el CIS.

Eleccions municipals. Els partits ultimen els detalls de la campanya que arrenca aquesta nit.

Pla contra la violència domèstica. Posarà especial atenció en la violència a menors i avis.

Reclam turístic. Les xarxes socials com a einaper promocionar la Costa Brava.

El Manchester, a la final. Els blaugrana tindran a Wembley el mateix rival que fa dos anys a Roma.

Un cas de corrupció esquitxa els Mossos d'Esquadra. Antoni Salleras, l'exresponsable d'estupefaents, i actual cap de la unitat d'anticorrupció de la policia catalana, està imputat per protegir narcotraficants investigats. A més d'ell, dos sergents, dos caporals i un agent també estan citats a declarar per omissió del deure de perseguir delictes i revelació de secrets. Segons fonts policials els acusats es van negar a punxar telèfons de la guàdia civil durant una investigació al·legant que no era necessari.

L'atur s'ha frenat a l'abril gràcies a les contractacions de la Setmana Santa. A Catalunya hi ha unes 600.000 persones sense feina, a tot l'estat: 4.300.000. S'ha reduit sobretot al sector serveis.

Empreses públiques com Incasòl i Adigsa acomiaden treballadors fixes. Els afectats denuncien que és un frau. Asseguren que es fa per complir amb la reducció del 5% de la plantilla fixada per la Generalitat i, per tant, caldria una negociació col.lectiva. L'empresa pública defensa que són acomiadaments objectius.

Aquests seran alguns dels actors del proper musical que prepara Dagoll Dagom. Hem assistit al càsting de "Cop de Rock", l'espectacle amb que la companyia vol fer un recorregut per la història del Roc català dels anys 90.

I el culé segueix la mar de cofoi perquè el seu equip s'ha classificat, per setena vegada, per la final de la Champions. Els de Guardiola esperen rival que sortirà del duel entre el "Manchester United" i el Schalke que juguen aquest vespre.

El Barça ja és a la final de Wembley! A més, hi arriba després d'eliminar el Reial Madrid. La tornada de les semifinals va acabar amb empat a 1, amb gols de Pedro i Marcelo. Els blancs van tornar a queixar-se de l'arbitratge, especialment, per una falta de Cristiano a Mascherano, que va acabar amb un gol d'Higuaín, quan la jugada ja estava invalidada.

Més de 14 milions de persones van seguir la classificació del Barça a través de Televisió Espanyola. Molts ho van fer a bars i en pantalles gegants... I un cop acabat el partit, uns 8mil aficionats culers ho van celebrar a Canaletes... Al final, hi va tornar a haver incidents: 20 detinguts i alguns desperfectes.

L'atur baixa a l'abril de prop de 10mil persones a Catalunya, 64.300 al conjunt de l'Estat. Feia 6 anys que no es reduia tant l'atur i ha estat gràcies als contractes per Setmana Santa. Però encara hi ha més de 4 milions 200 mil apuntats a les oficines d'ocupació. 600mil a Catalunya

Mor el conductor d'un turisme en xocar frontalment contra un autobus escolar a la c-12, a Tortosa. Set menors, el conductor de l'autobús i la monitora han resultat ferits lleus i han estat atesos a l'hospital, però ja han estat donats d'alta. La majoria han patit contusions i crisi d'ansietat.

I una acumulació de gasos, causa més problable de l'explosió a Cardedeu, en què ha mort una noia de 23 anys. La deflagració s'ha produït al domicili familiar, que ha quedat molt malmés. Els pares i la germana, han resultat il.lesos.

Uns 70000 alumnes de sisè de Primària s'examinen per saber quin és el seu nivell de coneixements. Avui han fet les proves de català i matemàtiques i demà les d'anglès i castellà. Aquest any, els pares rebran informació més detallada dels resultats.

El Barça tomba al Madrid i juagrà la final de Champions a Wembley.

Respir al govern. L'atur baixa a l'abril gràcies als contractes per Setmana Santa.

Xoc entre turisme i autobús escolar. El conductor del turisme ha mort i 20 nens han resultat ferits lleus.

Explosió de gas a Cardedeu. Una noia de 23 anys ha mort i la resta de la família ha resultat il.lesa.

Prova de coneixement. S'examinen més de 70 mil alumnes de sisè de Primària.

El Barça és a 90 minuts de la final de la Champions de Wembley. Els blaugrana tenen dos gols d'avantatge sobre el Madrid i aquest vespre comptaran amb el suport del Camp Nou per certificar la seva classificació. Els de Guardiola aniran com sempre a l'atac, però sense fiar-se de les cartes amagades del sancionat Mourinho. L'últim dels 4 clàssics el podreu veure a tres quarts de nou del vespre per La 1 de Televisió Espanyola.

Prop de 500 objectius econòmics des d'ara i fins al 2014, són els que es proposa el govern de la Generalitat. Avui, el president Artur Mas ha presentat un full de ruta amb el què es compromet a reduir la taxa d'atur i preservar el nivell de vida dels catalans.

Són les cares del govern d'Obama durant els 40 minuts de l'operació que va acabar amb Bin Laden. La CIA confirma que el Pakistán no en sabia res. Allà hi hauria empresonats diversos membres de la família del terrorista, entre ells la seva filla. La mort de Bin Laden obliga Espanya a reforçar la seguretat a les embaixades.

52 detinguts én la intervenció més important que s'ha fet contra el robatori de coure a Catalunya. Les detencions s'han fet al barri del Poble Nou de Barcelona a primera hora i l'operació continua oberta.

Surt a la venda "La Vanguardia" en català. Després de 130 anys del seu naixement, a partir d'ara el grup Godó editarà les dues versions. Abans d'imprimir-se, la catalana ja comptava amb "20 Mil" subscriptors.

El Barça és a un pas d'arribar a la final de la Champions de Wembley... L'últim obstacle? El Reial Madrid, que arriba al Camp Nou, disposat a jugar la última carta d'aquest pòquer de clàssics.El premi - per qui aconsegueixi passar l'eliminatòria - jugar la final de Wembley. Els blaugrana recuperen Iniesta i Puyol i tenen els dos gols d'avantatge contra un Reial Madrid que arriba amb moltes baixes.

L'economia catalana creixerà un 0'9% el 2011 segons la Generalitat . Un any que preveu tancar amb una lleugera destrucció de llocs de treball i un índex d'atur al voltant del 18%. Artur Mas ha presentat avui el pla de govern per aquesta legislatura que inclou el compromís pel pacte fiscal.

Més de 50 detinguts a Barcelona en l'operació més important feta a mai Catalunya contra el robatori i la venda de coure. La majoria són d'origen romanès. S'han incautat una vintena de vehicles plens de coure. Feia mesos que els mossos perseguien aquesta banda.

130 anys després del seu naixement, arriba als quioscos "La Vanguardia" en català. Una pestanya verda situada a la dreta de la capçalera la diferencia de l'edició en castellà. Amb una sortida de 200mil exemplars es vol doblar el nombre de lectors de premsa en català.

Wembley en joc. Barça i Madrid es juguen una plaça a la final de la Champions.

Catalunya creixerà un 0'9% el 2011. Mas presenta el pla de govern per reactivar l'economia catalana.

Cop contra el robatori de coure. 50 detinguts en l'operació més important mai feta a Catalunya.

"La Vanguardia" ara també en català. Es publica 130 anys després d'editar-se només en castellà.

Un món més segur i millor sense ell. Aquesta ha estat la segona aparició dels president dels Estats Units pe referir-se a la mort d'Ossama Bin Laden. El pare de la xarxa terrorista d'Al Qaeda, ha estat abatut aquesta matinada per l'exèrcit nortamericà. El seu amagatall era una mansió propera a la capital del Pakistan. Davant dels dubtes internacionals, les proves d'ADN asseguren que el cos pertany al líder més buscat del món.

Zapatero es reunirà demà amb la ministra de defensa per estudiar com elevar els controls antiterroristes davant de possibles atacs. Els Estats Units ja han doblat les mesures de seguretat.

Nova tècnica contra l'obesitat mòrbida. Per primer cop al món l'Hospital de Bellvitge opera amb l'anomenada "plicació gàstrica". Enlloc de tallar l'estòmac, se li fa un plec.

Classe magistral del ballet rus a alumnes catalans. La companyia de dansa russa ha impartit una sessió a l'Institut del teatre. Giselle i el Llac dels Cignes estarà a Barcelona fins el proper 15 de maig.

El Barça s'entrena hores d'ara al Camp Nou per preparar la tornada de les semifinals de la Champions amb el Madrid. Guardiola comprovarà si Iniesta i Puyol s'han recuperat de les seves molèsties i podran jugar demà. D'altra banda, la Uefa ha desestimat la denúncia del Madrid contra 6 blaugranes acusats de fer teatre al Bernabéu.

El president nord-americà Barack Obama anunciava de matinada la mort del líder d'Al-Qaeda, l'home més buscat del món en els últims 10 anys i cervell dels atemptats de l'11 S i l'11 M. Forces especials nord americanes l'han abatut en aquesta mansió als afores d'Islamabad, la capital del Pakistan. Milers de persones han celebrat la notícia a Washington i Nova York.

Bildu no es podrà presentar a les eleccions del 22 de maig. Així ho ha decidit, desprès de tretze hores de deliberacions, el tribunal suprem per nou vots a sis.És la novena coalició abertzale que veta el Suprem.Bildu ha anunciat que recorrerà la decisió al constitucional.

L'hospital de Bellvitge fa la primera reducció gàstrica al món mintjançant la cirurgia robòtica. La intervenció, que consisteix en fer un plec a la paret de l'estòmac en comptes de tallar-lo, redueix l'estada hospitalària i les complicacions post-operatòries.

Barça i Madrid lluitaran demà per una plaça a la final de Wembley amb l'ambient força crispat per les denúncies d'uns i altres davant la UEFA. S'espera que el màxim organisme del futbol europeu anuncïi avui si admet a tràmit la denúncia dels blancs a 6 jugadors blaugrana per simular agressions.

Els Estats Units maten Bin Laden. El líder d'Al Qaeda és abatut per forces especials.

Bildu, fora de les eleccions. El Suprem anul.la totes les llistes per nou vots a sis.

Nova cirurgia de l'obesitat. Gràcies a la cirurgia robòtica es fa un plec a l'estòmac en comptes de tallar.

Pendents de la UEFA. El clàssic de Champions arriba calent per la denúncia de teatre de 6 blaugrana.

Compte enrera per a que les empreses regularitzin els treballadors en negre abans de l'entrada en vigor, el dilluns, del pla contra l'economia submergida. Es preten fer visible el volum real d'activitat, fer aflorar diner negre i augmentar la recaptacuió de la seguretat social.

La inhumacio al cementiri de Girona de les cendres del matrimoni format per Carmel Rosa i Antònia Adroher tanca una emocionant història d'exili i de lluita contra el franquisme. A l'acte el fill de la parella fa una crida a les noves generacions a prendre el relleu per les llibertats.

Arrenca la Fira d'abril de Catalunya amb un emocionant homentge conjunt als castellers i al flamenc , declarats patrimoni de la humanitat per la Unesco. Per l'espai del Forum hi pasaran més de 2 milions de visitans en una edició de pressupost més ajustat.

El Barça pot deixar avui la Lliga vista per sentència si guanya al camp de la Reial Societat. Guardiola, amb moltes baixes i una llista plena de joves del planter, podria fer alguns canvis a l'onze inicial pensant en el partit de Champions de dimarts. Pinto apunta a titular i Messi, tocat, podria descansar.

Els pressupostos de la Generalitat no compliran els objectius de dèficit marcats pel govern espanyol. Ho ha explicat avui el responsable d'economia de la Generalitat, el conseller Mas-Colell, que ha assenyalat també que, evidentment, els disputats 1450 milios d'euros que reclamava el govern català, i que no se li han pagat, no s'han computat en aquests comptes. També, i sens dubte no aliè a les protestes socials de les darreres setmanes, Mas-Colell ha remarcat que la despesa en salut, ensenyament i benestar social representa un 70% d'aquests pressupostos.

L'atur continua pujant . A Catalunya s'ha incrementat de 41.000 persones i ja es comptabilitzen un total de 727.000 parats. Al conjunt de l'estat, el nombre de desocupats frega els 5 milions.

L'euríbor puja per sobre del 2% i encareix una hipoteca mitjana en prop de 700 euros l'any. També pugen els preus en dues dècimes degut a l'encariment dels viatges organitzats, els aliments i les begudes sense alcohol.

2000 milions de persones de tot el món han seguit avui l'enllaç de Guillem d'Anglaterra i Kate Middelton. L'anomenada "boda reial del segle" ha convocat també davant del televisor molts anglesos residents o de vacances a Espanya.

Leo Messi entra a la convocatòria per jugar demà contra la Reial Societat. Iniesta i Puyol es queden fora d'una llista amb 5 joves del planter. Mourinho, de la seva banda, no convoca Cristiano Ronaldo per jugar contra el Saragossa i alguns parlen de càstig per haver criticat el plantejament del tècnic contra el Barça.

El nombre d'aturats frega els 5 milions a Espanya. Segons l'enquesta de població activa, el primer trimestre de l'any, la taxa de desocupats ha estat la més alta dels últims deu anys. A Catalunya la xifra d'aturats també creix i ja són 727.000 persones les que estan sense feina. I creix també el nombre de llars que tenen tots els seus membres a l'atur.

L'euríbor se situa per sobre del 2% per primera vegada en 26 mesos. Això suposarà 700 euros més l'any per a una hipoteca mitjana. També puja la inflació al març, segons la dada avançada. Ho fa en 2 dècimes per l'encariment dels viatges organitzats, els aliments i les begudes alcohòliques.

El dèficit de la Generalitat superarà el 2% l'any vinent. Són set dècimes més del que exigeix el govern espanyol. Ho dit avui el conseller d'economia que ha assegurat que, tot i això, la despesa social es mantindrà com l'any passat

I una altra xifra, encara que no econòmica: 2 mil milions de persones segueixen en directe per televisió la boda reial de Guillem d'Anglaterra i Kate Middelton. Un casament amb més de 2000 convidats entre el quals cases reials i cares molt conegudes.

Leo Messi s'ha entrenat avui amb total normalitat i ha entrat a la convocatòria per viatjar demà a Sant Sebastià. Contra la Reial Societat no hi seran Iniesta per lesió i Puyol per decisió de Guardiola. La gran novetat de la llista és el jove Gerard Deulofeu, amb només 17 anys.

Prop dels 5 milions d'aturats. La tasa de desocupats marca el nivell més alt dels últims 10 anys.

Pugen l'euríbor i la inflació. Una hipoteca mitjana s'encareix uns 700 euros l'any.

Dèficit per damunt del 2%. La xifra de la Generalitat supera en 7 dècimes el que fixa Madrid.

La boda del segle. Guillem d'Anglaterra i Caterina Middleton es donen el "sí vull".

Messi estarà a Anoeta. En canvi Iniesta i Puyol són baixa per jugar contra la Reial Societat.

Avui la titular d'ensenyament, Irene Rigau, s'ha reunit amb els representants sindicals dels mestres per explicar les restructuracions que la situació de crisi obliga a portar a terme. Els raonaments NO han tingut gaire èxit. Com a protesta els sindicats han acabat tancant-se en un edifici de la consellleria. Al.leguen que la consellera no vol negociar, si no que imposa els seus plans. Irene Rigau, de la seva banda, acusa els sindicats d'aferrar-se a posicions conservadores i radicals negant-se a col.laborar en la lluita contra la crisi.

Malgrat la negativa de la ministra Salgado, el conseller d'Economia encara veu possible un acord polític que permeti a la Generalitat rebre els 1.450 milions que reclama a l'Estat. Andreu Mas Colell creu que sense aquests diners Catalunya no podrà reduïr el seu dèficit.

18 ferits en topar un tren de rodalies amb un Talgo prop de la parada del Clot de Barcelona. Renfe i Adif investiguen com s'ha produït i per què no han funcionat els sistemes de seguretat que haurien d'haver evitat la topada.

La crisi econòmica incrementa els casos de racisme i xenofòbia a Catalunya. Així ho recull un informe de "SOS Racisme" que alerta que les agressions i discriminacions entre particulars, sobretot veïns, són cada cop més greus.

El Barça ha anunciat aquesta tarda que presentarà una denúncia al tribunal de Control i Disciplina de la UEFA contra José Mourinho. El club considera que amb les seves acusacions va faltar el respecte a la història del club, així com a l'entrenador i als jugadors blaugrana.