Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

L'objectiu és recuperar les xifres d'ocupació de prepandèmia. 

A l'estant català hi ha la representació de les nou marques turístiques. La meta és donar a conèixer totes les experiències turístiques que es poden fer a tot el territori. Roger Torrent ha afirmat que el 2022 serà l'any de la reactivació turística.

El Departament de Salut ha obert la cita per demanar la dosi de reforç de la franja d'edat entre 18-29 anys vacunades fa més de 8 mesos. Així, ho ha anunciat en roda de premsa, la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas. Per la resta de franges d'edat, el període mínim entre les dosis és de cinc mesos. D'aquesta manera, aquest requisit redueix el nombre de joves que poden rebre aquesta punxada de reforç.

El director general d'Oxfam Intermón lamenta que hi hagi gent a casa nostra que renunciï a la vacuna de la Covid-19. Franc Cortada considera que "no vacunar-se és un privilegi de rics". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, culpa "directament" a la reforma laboral del 2012 del creixement de la pobresa a Espanya, ja que "la precarietat laboral és el gran element distintiu". Demana al govern que "consolidi" els "mecanismes de contingència", considerant que "la forma d'acompanyar als més pobres ha estat molt diferent del que vam veure a la sortida de la crisi". Considera que el sistema econòmic beneficia a qui més té: "La gent més rica cada vegada paga menys impostos". I ens explica perquè les desigualtats maten: "21.000 persones moren cada dia, i serien evitables. Ho podríem corregir".

1 de cada 3 pimes han hagut d’aturar l’activitat de manera parcial o total per les baixes covid. El Govern català confirma que el toc de queda acaba a finals de setmana. La resta de restriccions, de moment, es mantenen. Els hospitals estan més tensionats. Creixen, de nou, els pacients ingressats en planta i UCI. Entrevista a Josep Ginesta, secretari general de PIMEC. El Parlament suprimirà les llicències per edat.

El toc de queda a Catalunya s'acaba la nit de dijous a divendres. De moment es mantindran la resta de restriccions i es revisaran cada setmana. Els contagis tornen a batre un nou rècord. Més de 48.000 casos nous. Les baixes obliguen a 3 de cada 10 empreses catalanes a interrompre la seva activitat.

Els joves de fins a 35 anys es podran beneficiar del bo d'ajuda al lloguer. Són 250 euros mensuals que formen part del Pla d'Habitatge que el Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts. El Sindicat de Llogateres ho veu insuficient i aposta per regular els preus dels lloguers.

La població de senglars no para de créixer a Catalunya. Per reduir-ne la fertilitat, un equip de veterinaris de la UAB els administra una vacuna per evitar que es tornin a reproduir.

Alexia Putellas completa amb el The Best, un 2021 rodó. La futbolista de Mollet ha estat considerada la millor de l'any, ara també per la FIFA, superant a la també blaugrana Jenni Hermoso en les votacions. Però cap blaugrana està en l'onze ideal.

El Govern català confirma que el toc de queda acaba a finals de setmana. La resta de restriccions, de moment, es mantenen. Els hospitals estan més tensionats. Creixen, de nou, els pacients ingressats en planta i UCI. Continuen augmentant els contagis a l'entorn escolar. Avui s'han declarat 11.238 casos nous. Les baixes laborals per la covid aturen l'activitat d'una de cada tres pimes catalanes. Les baixes laborals i l’augment del teletreball per la sisena onada de la covid afecten també el trànsit. A la C-58, s'ha registrat els darrers dies un 10% menys de mobilitat. El Consell de Ministres aprova el bo per ajudar els joves de 18 a 35 anys a pagar el lloguer. La Mesa del Parlament es compromet a suprimir les llicències d'edat. Disc català de l’any.

La sisena ona de la covid continua creixent a Catalunya, que ha tornat a batre el rècord de contagis de tota l'epidèmia, amb més 203.000 en els últims set dies, i un augment de la mortalitat, amb una mitjana de 32 morts per covid cada dia en l'última setmana, encara que comença a desaccelerar-se la velocitat de propagació.

Joan Carles Gallego avança que situaran la reforma del delicte de sedició en la taula de negociació entre governs. El diputat d'En Comú Podem al Parlament de Catalunya assegura que aquesta es farà "sí o sí". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, diu que volen que es voti l'acord al qual s'arribi la taula. D'altra banda, diu que, si cal, es plantegin prejubilacions al Parlament, com es fa a les empreses privades: "Difícilment es pot mantenir una situació socialment no acceptada", valora la polèmica. Sobre els canvis a la cúpula dels Mossos, considera que, si no es donen explicacions,  "acabes pensant que és allò que es veu": "Esperarem les explicacions del parlament". I defensa l'acord per la reforma laboral, tant pel que fa al contracte indefinit com perquè "recupera" el dret a la negociació col·lectiva.