Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Els sindicats majoritaris al cos de Bombers, UGT, tanca files en defensa del seu personal tècnic i d'administració… Però no pels responsables polítics.  Tot i que defensen la seva presumpció d’innocència. CCOO també dona suport al comunicat on es denuncia que les irregularitats es venen produint des de fa 12 anys. Segons la informació que va destapar La Vanguardia hi havia factures duplicades, triplicades i fins i tot falses… I això, diu l’exconseller d'Interior Miquel Sàmper, el va empènyer a portar-ho a fiscalia. UGT descarta per ara personar-se a la causa. CCOO prefereix esperar-se a si s'obre judici oral i no descarta col·laborar entregant informació a la jutge. La causa està oberta pels delictes de corrupció, malversació, prevaricació i falsificació de document públics. I pendent de la declaració dels set investigats

Continuen augmentant els hospitalitzats. Aquest dilluns, s'han declarat un centenar més. En tota, ja hi ha més de 2.800 persones ingressades. Es mantenen, però, els pacients crítics. Hi ha 506 persones a les UCI catalanes. Tot apunta que amb més de 240 mil casos setmanals podríem haver assolit el pic de la sisena onada. Això sí, un pic diferent dels anteriors. L'OMS veu plausible que acabi la pandèmia... almenys com la coneixem fins ara. Però alguns experts demanen cautela perquè no seria la primera vegada que aquest coronavirus muta i canvia totes les previsions.

El Govern revisarà aquesta dilluns algunes de les restriccions vigents com el passaport covid i les trobades de 10 persones. La Generalitat també ha convocat demà el sector de l'oci nocturn per acostar posicions de cara a una futura reobertura. Mentrestant, s'estabilitzen els contagis i hospitalitzacions i segons els experts, tot apunta que som al pic de la sisena onada.

Els sindicats de Bombers posen en dubte la gestió dels alts càrrecs de la Generalitat investigats per presumptes irregularitats en els contractes de manteniment dels camions. Els grups demanen explicacions al conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, el dia que compareix a petició pròpia per explicar els canvis a la cúpula dels Mossos.

Una esquerda en un edifici obliga 100 veïns de Solsona a passar la nit fora de casa. Els bombers van trobar la fissura en apagar un incendi en un dels 4 blocs desallotjats. Avui entren per agafar les seves pertinences mentre els tècnics avaluen els riscos.

La Vuelta començarà l'any vinent a la ciutat de Barcelona. Ho farà per segona vegada, 61 anys després. L'anunci s'ha fet aquest matí al Museu Olímpic de la ciutat.

Les patronals de l'oci nocturn demanen reobrir els locals de forma immediata i ho faran de nou demà a la reunió amb la Generalitat. FECALON i FECASARM defensen que sense toc de queda "no té cap sentit" que l'activitat nocturna segueixi tancada. Mentre que FECALON aposta per poder aixecar la persiana el 14 de febrer, FECASARM demana que sigui "ja".

D'altra part, la reunió entre el Govern i les patronals del sector coincideix amb l'inici del termini per demanar els ajuts aprovats per la Generalitat.

Javier Pacheco considera que ERC no sap del que parla quan anuncia el seu vot negatiu a la reforma laboral.  El secretari general de Comissions Obreres (CCOO) de Catalunya considera que es tracta d'un "error radical, probablement dels més importants dels darrers anys". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, demana als republicans que la mirin sense el "prisma de l'electoralisme i la política". Tot i això, els proposa "mecanismes" que van més enllà del model legislatiu del decret. Critica que la política posa en qüestió la seva "capacitat representativa" i "afebleix al marc democràtic". Pacheco demana "una mirada diferent" al debat "simplista" i "demagògic" sobre la reforma laboral, i defensa els punts forts d'aquesta modificació, com que "limitarà" la temporalitat, passant del 20% al 10%. I celebra l'actualització de les pensions, i defensa que també és resultat del diàleg social: "No podem fer una mirada de les coses sense tenir l'estratègia conjunta".

El final del confinament nocturn, que va decaure la nit de dijous a divendres, preocupava a les autoritats locals. Com que els locals d'oci nocturn encara estan tancats, temien que es repetissin les imatges de macrobotellots que fa uns mesos es van veure a places i carrers de moltes localitats. Les baixes temperatures d'aquests dies, que no conviden a estar-se massa estona a la intempèrie, i la presència de policia als llocs potencialment més conflictius han ajudat a evitar incidents

El perfil de la víctima d'abusos sexuals a menors sol ser una nena d'entre 8 i 10 anys, i l'agressor un familiar adult o del cercle més proper. Les activitats extraescolars solen ser entorns on el risc es multiplica per la relació de confiança que s'estableix entre els infants i els adults que se'n fan càrrec.

La formació és clau per saber detectar casos d'abusos a menors. És important divulgar que existeixen protocols i pautes per actuar si se sospita o es tenen proves de conductes lesives per a infants i joves. L'últim recurs que s'ha estrenat són uns espais inspirats en Finlàndia on s'ofereix una atenció integral a les víctimes.

Després d'un any de pausa, la Gran Festa de la Calçotada de Valls s'ha tornat a celebrar als carrers i places de la capital de l'Alt Camp, on s'hi han aplegat unes 20.000 persones, segons l'organització. Es tracta d'una xifra més baixa a anteriors edicions, on se'n quantificaven unes 35.000 vingudes d'arreu.

En aquesta ocasió, el programa s'ha adaptat al context sanitari i s'han reduït a la meitat tant les degustacions de calçots com els participants al concurs de menjar-ne, que n'han estat deu. El tarragoní David Martín s'ha proclamat guanyador. N'ha ingerit 192 en tres quarts d'hora, és a dir, gairebé tres quilos d'aquesta ceba dolça.

El jutjat d'instrucció número 14 de Barcelona ha imputat set alts càrrecs dels Bombers de la Generalitat per un cas de suposada corrupció en els contractes de manteniment dels camions. En una investigació, els Mossos d'Esquadra han trobat nombroses factures duplicades o triplicades i indicis de comissions de fins a un 2%, segons ha destapat aquest diumenge el diari 'La Vanguardia'. Entre els investigats hi ha l'actual director general dels Bombers, Joan Delort, i el seu antecessor en el càrrec, Manel Pardo, que estan citats a declarar el proper divendres davant la jutgessa. En un comunicat, el Departament d'Interior ha mostrat la voluntat d'aportar tota la documentació requerida i nega que cap funcionari s'hagi "beneficiat econòmicament"

Presumpte cas de corrupció a la cúpula dels Bombers de la Generalitat. Hi ha 7 alts càrrecs imputats, segons ha avançat el diari La Vanguardia. El Departament d'Interior hauria trobat factures repetides i indicis de comissions del 2%. La conselleria diu que, de moment, no tenen constància que cap funcionari hagi obtingut un benefici econòmic.

Catalunya registra 19.000 nous contagis de covid a les últimes hores. Els experts preveuen encara un parell de setmanes amb un alt nivell d'incidència.

Els aficionats als calçots han pogut tornar a la Festa de la Calçotada de Valls, suspesa l'any passat per la pandèmia. Les calçotades són un element clau per la la comarca de l'Alt Camp perquè comporten un negoci de més de 10 milions d’euros anuals.

Primer títol de la temporada pel Barça: la Supercopa femenina de futbol. Les blaugrana han derrotat l'Atlètic de Madrid per 7 a 0, amb un triplet de Graham Hansen.

Centenars de persones han protestat aquest dissabte a la plaça Sant Jaume de Barcelona contra l'experiment amb una trentena de cadells que el Parc Científic de la UB ha contractat a Vivotecnia. La concentració, convocada pel Partit Animalista - PACMA amb el suport del Sindicat d'Estudiants i ISEA, ha exigit que els cadells, de la raça 'beagle', siguin alliberats de forma immediata i ha demanat que no se sacrifiquin. D'altra banda, els concentrats també han demanat a la UB que trenqui el contracte amb l'empresa, que han recordat té un judici obert per maltractament animal als seus laboratoris, amb seu a Madrid. La concentració al centre de Barcelona ha comptat amb la participació de prop de 450 persones, segons dades de la Guàrdia Urbana.