Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Preparación de una representación en el Liceo. Ensayo del cuerpo de baile del Liceo dirigdo por Joan Magrinyà. Gardarropía. Atrezzo. Llegada el público con vestidos de gala. Representación de Don Carlo, de Giuseppe Verdi. Platea. Estreno de la obra el día 14 de noviembre de 1968.

Reportatge del programa Giravolt (1974-1978) sobre els aficionats del 5è pis del Gran Teatre del Liceu. Joan Lluch fa el seguiment d'un jove estudiant aficionat. Taquilles. Escales que pugen al 5è pis. La cantant que interpreta a Dalila a 'Sanson i Dalila', signa autògrafs. Es desconeix la data d'emissió. Enregistrat l'any 1974.

La soprano María Uriz premiada amb la Medalla de RNE a la cantant més jove i distingida de la temporada del Gran Teatre del Liceu. Acte de lliurament amb paraules de Jorge Arandes, director de RNE i la presència de Joan Muntsó Cabús, cap de serveis de RNE i el Josep Maria Colomer, crític musical i creador del premi. Jerònia Vidal entrevista María Uriz: explica què representa per ella el premi i com va començar a estudir música. Jerònia Vidal entrevista també Joan Antoni Pàmias sobre el significat del guardó. Emès a la Segona cadena el 19/05/1977

La soprano María Uriz premiada amb la Medalla de RNE a la cantant més jove i distingida de la temporada del Gran Teatre del Liceu. Acte de lliurament amb paraules de Jorge Arandes, director de RNE i la presència de Joan Muntsó Cabús, cap de serveis de RNE i el Josep Maria Colomer, crític musical i creador del premi. Jerònia Vidal entrevista María Uriz: explica què representa per ella el premi i com va començar a estudir música. Jerònia Vidal entrevista també Joan Antoni Pàmias sobre el significat del guardó.
La revista musical 'Loco Paralelo', de Paco Morán, amb imatges de l'espectacle en què una cantant imita Guillermina Motta cantant 'Remena, nena' i d'Edith Piaf cantant. Anna Castells entrevista Paco Morán. 
Emès a la Segona cadena el 19/05/1977

Documental monogràfic sobre el Gran Teatre del Liceu. Comentaris del crític d'òpera Colomer Pujol; Toni Moreno parla de la bomba que caigué al pati de butaques i recita el poema de Joan Maragall Paternal; opinions del públic; Ricard Salvat, director d'escena, explica els criteris de selecció de la programació; Vicenç Sardinero, baríton, explica que és el més important a una òpera; Joan Antoni Pàmies, empresari del Liceu, explica com està constituïda la societat del Teatre del Liceu i quin és el criteri econòmic; el crític de teatre Xavier Fàbregas parla del teatre com a fet social i la seva relació amb la burgesia catalana. Presentació de Toni Moreno i realització de Jordi Lladó. Emès a la Primera cadena el 28/02/1977

Reportatge de la revista cultural Art Flash sobre les primeres representacions de Wagner al Gran Teatre del Liceu i els canvis posteriors, amb la reunió dels aficionats al músic alemany. Placa de l'Associació Wagneriana del 1951. Direcció d'Antoni Bartomeus, realització de Gregorio Aragón , producció de Francisco Quilez, guió d'Àlex Broch, Carme Riera i Octavi Martí. Emès el 04/12/1981 a la Segona cadena.

El IV Festival d'òpera del Gran Teatre del Liceu està organitzat pel patronat Pro Música del Liceu. Es programa La Fanciulla del West. El Liceu s'han convertit en consorci fa dos anys pel cost tan alt de les representacions. Assajos amb Plácido Domingo. Entrevista al gerent Lluís Andreu i al director d'escena Piero Faggioni. Emès el dia 01/01/1981
 

Imatges de la presentació de la nova temporada del Gran Teatre del Liceu 1979-1980 i decorats. La nova temporada comença el dimarts 17 amb Lohengrin, de Wagner. Muntatge dels decorats, alguns dels quals dissenyats i realitzats pel cap de maquinistes del Liceu Constanci Anguera. Emès a la Segona cadena el dia 15/11/1979. Realització d'Emiliano Moro.

Con Ramón Gener continuamos adentrándonos en la vida y la trayectoria profesional del compositor Gioachino Rossini. En esta ocasión, Gener nos ofrece la cuarta entrega de esta 'serie' de anécdotas sobre la trayectoria del célebre compositor italiano, famoso por sus 39 óperas.

El Teatro Real ofrecerá, a partir de este miércoles, un total de nueve funciones de 'El ocaso de los dioses' de Richard Wagner, con la que se pone fin a la tetralogía de 'El anillo de nibelungo', que se ha presentado en el escenario del coliseo madrileño en cuatro temporadas sucesivas.

La producción cuenta con Robert Carsen como director de escena, con una puesta en escena creada para la Opera de Colonia (Alemania) en el 2000, y con Pablo Heras-Casado como primer director musical invitado del Real, al frente del Coro y la Orquesta Titulares del Teatro Real.

FOTO: EFE/ © Javier del Real/Teatro Real/

  • La ópera de Wagner, Siegfried, como todo El anillo de los Nibelungos, está basada en las mismas leyendas medievales que inspiraron El Señor de los Anillos, de Tolkien
  • Ambos autores basan la lucha del héroe y de quienes le rodean en la búsqueda de un tesoro que les dará poder, con personajes y paisajes muy parecidos
  • El Palco ha emitido Siegfried, desde el Teatro Real, ocasión para los seguidores de J.R.R. Tolkien o Richard Wagner decidan conocer unos la obra del otro, en RTVE Play

La mezzosoprano María José Montiel recibió el Premio Nacional de Música en 2015 por su dilatada trayectoria. En cambio Rajiv Cerezo, barítono, es recién licenciado en canto lírico. En el Día Mundial de la Ópera, TVE les ha juntado para hablar del futuro de este arte y de dar visibilidad a las jóvenes promesas. Dicen que lo primero es vivirla en vivo: "No hay ni comparación a la magia que hay en un teatro, a la magia que siente el público". 

Foto: EFE