Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

L'estigma sobre els problemes de salut mental encara té molt pes en algunes empreses. A Catalunya, l'any passat hi va haver prop de 150.000 baixes relacionades amb aquest tipus de trastorns.

Salvador Illa assistirà a la desfilada del 12 d'octubre a Madrid. Recupera la presència del president de la Generalitat en aquest acte després de 14 anys.

El Congrés dona llum verda a la Llei ELA que ha de millorar la qualitat de vida dels malalts amb mesures com l'atenció especialitzada les 24 hores.

Rafa Nadal es retira del tennis professional, després de 22 anys a l'elit. Amb 38 anys, la Copa Davis del mes vinent a Màlaga serà el seu darrer torneig.

S'estima que a Catalunya va haver-hi l'any passat 150.000 baixes laborals relacionades amb la salut mental, les més habituals per ansietat i depressió.

Al Parlament es voten aquesta tarda les resolucions del Debat de política general, que reclamen accions en temes com l'habitatge o el finançament.

Llum verda a la Llei de l'ELA, el Congrés l'ha aprovada per unanimitat. A Catalunya hi ha al voltant de 400 persones amb Esclerosi Lateral Amiotròfica.

Rafa Nadal anuncia que es retirarà del tenis professional després de la Final de la Copa Davis del pròxim 19 de novembre a Màlaga.

Joan Manuel Tresserras demana a l'expresident d'ERC Oriol Junqueras que faci un pas al costat, com creu que han fet l'expresident català Pere Aragonès i l'encara secretària general Marta Rovira. "Li costa llegir el moment polític i entendre que hi ha hagut un canvi de cicle", ha dit l'exconseller de Cultura i Mitjans de Comunicació. "No es pot subordinar la necessitat de l'organització política als plans o urgències o plantejaments particulars", ha afegit en una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga. A més, creu que Junqueras ha apostat per un lideratge emocional: "En molts moments, no ha exercit un lideratge polític". En qualsevol cas, creu que l'estructura B funcionava al marge de Junqueras i Rovira, però reclama una reorganització d'Esquerra i assegurar-se que "s'ha fet neteja". "Ens va semblar una bona idea que el partit continués dirigit des de la presó i l'exili. Algunes persones que no havien de donar comptes anaven prenent decisions", ha afegit sobre les coses que "han fallat". Tot i això, veu la "batalla" interna com "una catarsi necessària": "Això dels cartells és repugnant. Calen mesures més radicals". D'altra banda, diu que va votar a favor del pacte entre ERC i el PSC i confia que "alguns avenços importants es produiran".

Aquest dimecres ha continuat el debat de política general al Parlament de Catalunya. ERC condiciona el seu suport als governs català i central al fet que es concreti la qüestió del finançament. Esquerra i Junts li demanen al president més ambició nacional. 

Al Congrés, un debat que va forçar el PP sobre immigració ha estat utilitzat per Alberto Núñez Feijóo per intentar esmenar la seva votació a favor de la reforma de la llei que permetrà convalidar penes complertes a França per part dels presos etarres. 

ERC i Comuns pressionen Illa perquè compleixi els acords d'investidura. Els republicans condicionen la legislatura catalana i la governabilitat a Madrid a què hi hagi concrecions amb el finançament singular.

Salvador Illa demana al Partit Popular que se sumi al pacte lingüístic mentre que els populars posen al mateix sac els governs independentistes i l'actual del PSC.

Els pacients oncològics reclamen un protocol específic per abordar la reincorporació al mercat laboral. Només el 55% ha pogut reincorporar-se de manera progressiva al seu lloc de feina. 

Les campiones d'Europa comencen la defensa del títol. A Manchester, el Barça té l'oportunitat de confirmar la millora del seu joc davant del City.

Junts demana a Illa que planti cara al Govern de Pedro Sánchez i que defensi els interessos dels catalans a Madrid, mentre PP i VOX carreguen contra el seu govern.

La Consellera de Territori posa en marxa el compromís del govern de construir 50.000 pisos protegits en sis anys, tal com va anunciar Salvador Illa.

La Federació Catalana d'Entitats Contra el Càncer revela que només el 55% dels qui han patit la malaltia ha pogut reincorporar-se de forma progressiva a la feina.

Les actuals campiones d'Europa debuten aquest vespre a la Champions contra el Manchester City en el partit  més exigent de la fase de grups.

Josep Antoni Duran i Lleida celebra que Salvador Illa s'hagi reunit amb "tots els expresidents": "No és un simple gestor. Aquí hi ha política en majúscula. És un bon líder". El president i fundador de l'Acadèmia Europea Leadership defensa que una trobada entre el president català i Carles Puigdemont s'hauria de celebrar al Palau de la Generalitat: "És culpa de l'Illa que no pugui acudir Puigdemont al Palau? No". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, agraeix que Illa acceptes reunir-se amb ell, i nega que fos premeditat que es trobessin l'1 d'Octubre. L'exdirigent d'Unió Democràtica de Catalunya sosté que el Procés s'ha acabat entès com "la voluntat de trencar totes les regles", però que hi ha "pervivència de l'independentisme". Creu que el lideratge independentista d'Artur Mas no va ser positiu, i considera que no té "res a aportar" a la "rehabilitació" de Jordi Pujol. Duran i Lleida defensa que cal canviar "no només el sistema de finançament" a Espanya. Assegura que li dol la situació actual de Joan Carles I: "Són qüestions personals. Ho deixo a la meva intimitat". I descarta tornar a la política.

El president de la Generalitat es focalitza en l'habitatge i el finançament en el seu primer debat de política general. També parlem de la guerra al Pròxim Orient i de les repercussions que te el conflicte a Europa i Catalunya.

Entrevistarem als sots cap de la comissaria general d'informació dels Mossos, l'intendent David Sánchez per saber si ha augmentat el risc d'atemptats. Li preguntarem també per l'augment dels extremismes violents, avui mateix els mossos han detingut a 17 persones acusades de violència a l'esport en el partit de l'Espanyol contra l'Oviedo el mes de juny passat.

En parlem amb Milagros Pérez oliva, Joan López alegre i Jordi Surinyach

Illa arriba al Parlament per a participar en el primer debat de política general que afronta com a president de la Generalitat. El finançament de Catalunya o les polítiques d'habitatge centren l'interès de la intervenció.

El Govern assegura que el preu del lloguer s'ha frenat als 140 municipis declarats com a zones tensionades. En els 3 mesos que fa que s'aplica la llei estatal d'habitatge, també s'ha notat que disminueix l'oferta, en favor del lloguer d'habitacions o de temporada.

És el millor croissant de mantega de tot l'Estat: el que fan a la pastisseria Brunells de Barcelona. Recupera el títol que ja va guanyar ara fa 4 anys.

Un emocionat Andrés Iniesta fa oficial la seva retirada als 40 anys. Després d'haver-ho guanyat gairebé tot, diu que vol formar-se com a entrenador i que li agradaria tornar al Barça quan es vegi preparat.

Salvador Illa arriba al Parlament per a participar en el primer debat de política general que afronta com a president de la Generalitat. El finançament de Catalunya o les polítiques d'habitatge centren l'interès de la intervenció.

La Generalitat assegura que el preu del lloguer s'ha frenat als 140 municipis declarats com a zones tensionades. També s'ha notat que disminueix l'oferta, en favor del lloguer d'habitacions o de temporada.

El millor croissant de mantega de tot l'Estat: el que fan a la pastisseria Brunells de Barcelona. Recupera el títol que ja va guanyar ara fa 4 anys.

Un emocionat Andrés Iniesta fa oficial la seva retirada als 40 anys. Després d'haver-ho guanyat gairebé tot amb el Barça i amb la selecció, diu que vol formar-se com a entrenador i que li agradaria tornar al Barça quan es vegi preparat.

La problemàtica de l'habitatge és una de les prioritats del Govern i serà un dels ítems que abordarà Salvador Illa al seu primer debat de política general com a President. 

El Govern també ha fixat el calendari de les actuacions que es portaran a terme els pròxims deu anys per disposar de més aigua gràcies a incrementar la dessalinització o la regeneració. 

Andrés Iniesta es retira amb 40 anys però continuarà formant-se per mantenir-se al món del futbol com a entrenador.  

La 41ª edició de la Temporada de Dansa encara la recta final amb la Factoria Cultural de Terrassa que presenta nova proposta del reconegut ballarí i coreògraf Víctor Jiménez i la companyia LaMOV.

Santi Rodríguez descarta negociar pressupostos amb l'executiu de Salvador Illa si la base és l'acord amb ERC: "Assumeix com un gran èxit les polítiques de la Generalitat amb el Govern d'Esquerra". El secretari general del Partit Popular a Catalunya creu que el president català voldrà satisfer els socis d'investidura en el debat de política general per facilitar l'aprovació dels comptes: "Un president acabat d'escollir, si no és capaç d'aprovar pressupostos amb els socis d'investidura, té un futur més aviat feble". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, creu que el Govern ampliarà les delegacions a l'exterior perquè ho ha acordat amb els republicans. Defensa que el finançament català ha de negociar-se "dins del règim comú" i de forma "multilateral". El diputat al Congrés considera que la regulació del lloguer "redueix el mercat" i agreuja "el problema". Reivindica que el PP té discurs propi en matèria migratòria i nega que vagin a remolc de Vox. Veu mala fe del Govern espanyol en la llei que podria beneficiar 44 presos d'ETA a la qual els populars van donar llum verda: "No era una redacció fàcil d'interpretar". I diu que es continua investigant el cas de Begoña Gómez perquè "hi ha indicis".