Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • La 'Setmana contra la soledat no desitjada' és un projecte de la Fundació Sant Joan de Déu amb activitats i campanyes de sensibilització
  • Un de cada 4 infants d'entre 10 i 12 anys diuen sentir-se sols i també un 26% dels joves

El PP presenta davant l'Audiència Nacional una querella contra el PSOE per presumpte finançament il·legal, suborn i tràfic d'influències.

La plana major del PSOE és a Barcelona en una jornada en què el president del Govern ha anunciat una partida de 200 milions d'euros en bons de lloguer per a joves.

Restringir l'accés a estris letals o crear la figura d'un intern de suport. Són dues de les 10 mesures que han presentat Justícia i Salut per a la prevenció dels suïcidis a les presons.

Un miler de científics que van tornar a Espanya fa tres anys amb un programa del ministeri d'Universitats reclamen solucions per evitar tornar a migrar ara que el programa s'acaba.

El president Sánchez anuncia una nova convocatòria del bo de lloguer jove de 200 milions d'euros i crida a les autonomies perquè apliquin la llei. 

Justícia i Salut presenten un pla de xoc amb 10 mesures concretes per a la prevenció dels suïcidis als centres penitenciaris catalans. 

Arrenca la campanya de vacunació contra la grip i la covid-19 pels majors de 60 anys o les persones amb factors de risc. 

Ja està en marxa la 080 Barcelona Fashion on 24 firmes de moda presenten les col·leccions al Recinte Modernista de Sant Pau. 

L'exambaixadora dels EUA a Espanya Julissa Reynoso reivindica que s'ha de tenir en compte la diferència d'edat entre els candidats a les eleccions nord-americanes, després que Kamala Harris hagi presentat un informe mèdic sobre el seu estat de salut: "Qüestionem la capacitat i habilitat física de Trump", ha dit la membre del partit demòcrata. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga i Anna Bosch, diu que Harris està per davant en la majoria dels set estats clau: "És una campanya molt competitiva i Trump ha demostrat ser un candidat molt fort", admet. Apunta que els vots dels homes sense estudis universitaris són el punt fort de Trump i les dones afroamericanes el de Harris. Assegura que els nord-americans canvien de posició quan coneixen a fons les mesures migratòries de Trump. I defensa fer "tot el possible" per un alto el foc a Gaza i reivindica l'existència dels dos Estats.

L’espectacle 'Afanador', del Ballet Nacional d'Espanya, ha arribat al Liceu combinant fotografia, dansa clàssica i contemporània. Inspirat en els llibres fotogràfics de Ruven Afanador sobre el món gitano, Marcos Morau fusiona aquests dos llenguatges amb una escenografia en blanc i negre, creant un espectacle únic que només es podrà veure fins dijous.

Aquest cap de setmana se celebren les jornades europees del patrimoni, amb més de 500 activitats culturals gratuïtes per tot Catalunya. Museus, arxius històrics i monuments obren les portes aquests dies per explicar què hi ha darrere dels espais culturals més visitats. Nosaltres ens hem colat al museu d'història i refugi antiaeri de Girona.

Més de 30 establiments del barri Gòtic de Barcelona han convertit els seus aparadors en petites galeries d'art com a part de la iniciativa "Aparadors artístics", sorgida durant la pandèmia per promocionar el comerç local. Amb obres d'artistes reconeguts com Perico Pastor i Xevi Solà, els comerciants afirmen que aquesta col·laboració ha generat més interès en els seus productes. L'exposició es podrà veure fins a finals d'octubre.

Hi han participat 2.500 corredors que han esprintat entre parades de peix, fruita i verdures per una bona causa. Fins a 10 kilòmetres de recorregut pels mercats centrals de fruites i hortalisses, el de peix i per primer cop, el foodback, el centre d'aprofitament alimentari de Mercabarna. Els diners recollits aniran destinats a projectes educatius i emocionals per a infants d'entre 7 i 16 anys d'aquesta ONG.

La pressió contra el Govern de Pedro Sánchez creix per moments, arran del cas Koldo. El PP anuncia que presentarà una querella contra el PSOE a l'Audiència Nacional per corrupció. Mentre populars i Vox exigeixen al president que dimiteixi. Els socialistes es defensen: van actuar, asseguren, amb total contundència des de l'inici.

El rei Felip Sisè és aquest matí a Barcelona per seguir la regata de la Copa Amèrica. Ho fa des d'aquest buc de l'armada, el Joan Carles primer, a on ha arribat amb helicòpter... Amb ell seguint aquesta cita esportiva hi ha també el president de la generalitat, Salvador Illa.

Mercabarna es converteix en una pista d'atletisme per a 2500 corredors durant la seva 6a cursa

Ha mort la mítica presentadora de televisió espanyola Mayra Gómez Kemp als 76 anys. Coneguda sobretot per presentar el concurs UN, DOS, TRES ha estat una de les cares més populars d'aquesta casa. També ha mort la periodista de televisió Espanyola a Catalunya, Núria Gispert.

A la Copa Amèrica, pendents del vent en un dia en què s'han de disputar dues regates més: Mana el Team New Zealand 2 a 0.

Lamine Yamal acaba coix en la victòria d'Espanya contra Dinamarca.  

El rei Felip VI és avui a Barcelona per veure la regata de la Copa Amèrica. Ho està fent des del buc de l'armada Joan Carles. I, fins on ha arribat, en helicòpter. Centenars de persones s'han manifestat aquest matí a Barcelona convocades per la Plataforma No a la Copa Amèrica, que agrupa 150 entitats entre elles el sindicat de llogateres. Denuncien el model de turisme massiu que, diuen, regna a la ciutat i que contribueix asseguren a encarir el preu de l’habitatge.

Unes 500 persones segons la Guàrdia Urbana, unes 10.000 segons els organitzadors, s'han manifestat aquest 12 d'octubre a Barcelona amb motiu de la Hispanitat. La marxa, organitzada per Catalunya Suma, ha començat al passeig de Gràcia amb Provença, i ha acabat a la plaça Catalunya, on s'ha llegit el manifest. Durant la mobilització s'han cantat proclames contra el president espanyol, Pedro Sánchez, l'expresident Carles Puigdemont, i a favor de Gibraltar com a territori "espanyol", entre d'altres. A la manifestació hi han assistit els màxims dirigents del Partit Popular català i de Vox.

Centenars de ciutadans han desafiat aquest dissabte la pluja i han anat a donar suport a les Forces Armades i les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat a la desfilada militar del 12 d'Octubre, acte central per commemorar el Dia de la Hispanitat. La forta pluja que ha caigut a Madrid ha obligat a cancel·lar l'exhibició aèria, el salt de la de la Patrulla Acrobàtica de Paracaigudisme de l'Exèrcit del Aire i de l'Espai (PAPEA) i la passada de la Patrulla Àguila.

Un any més s'han sentit xiulets i esbroncades contra el president espanyol, Pedro Sánchez, encara que han estat més febles que altres anys. Enguany els actes han estat marcats també per la presència del president de la Generalitat, Salvador Illa.

Salvador Illa continua fent passes per complir un dels objectius que s'ha marcat per aquesta legislatura: recuperar la normalitat institucional que s'havia vist afectada durant els anys del 'procés'. Aquest dissabte ha assistit als actes oficials del 12-O que s'han fet a Madrid. Primer a la desfilada militar, acompanyat de la delegada del Govern a Madrid Núria Marín, i després a la recepció oficial que el rei Felip VI ofereix tradicionalment al Palau Reial amb motiu del Dia de la Hispanitat.

20 clubs de vela i 80 infants d’arreu de Catalunya participen avui en la primera edició de la Lliga Blava Escolar. Una competició que neix en el marc de la Copa Amèrica de vela per popularitzar aquest esport entre els més joves. Un equip de l'informatiu els ha acompanyat. Hi participen 20 equips formats per dos nens i dues nenes per així fomentar la igualtat en l'esport. Una iniciativa impulsada per la Federació Catalana de Vela i Barcelona Capital Nàutica que així reforça valors com la col·laboració, el respecte pel medi ambient i l'esperit de superació.